Bekijk de Wandelreis Zuidwest Engeland (Cornwall), 8 dagen van Djoser

Wandelreis Zuidwest Engeland (Cornwall) 8 dagen

Wandelparadijs Cornwall

Vanaf € 1.995,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Zuidwest Engeland (Cornwall) is een paradijs voor wandelaars. Vanuit onze sfeervolle accommodatie maken we deze wandelweek verschillende tochten. Houd elke dag je camera gereed voor prachtige vergezichten en fotogenieke dorpjes. Uiteraard brengen we een bezoek aan de blikvanger St. Michaels Mount, de Britse versie van Le Mont-Saint-Michel.

Daarom Djoser

 • Wandelingen vanuit één accommodatie
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Sfeervol hotel in de kustplaats Penzance
 • Wandelen langs de prachtige kust van Cornwall

Route en kaart

Routekaart Wandelreis Zuidwest Engeland (Cornwall), 8 dagen
 1. Amsterdam - Bristol - Penzance
 2. Penzance, St. Ives, Zennor-wandeling
 3. Penzance, St. Michaels Mount
 4. Penzance, wandeling via Mousehole naar Lamorna
 5. Penzance, vrije dag
 6. Penzance, Treen via Minack Theatre naar Port Chapel Beach
 7. Penzance, Land’s End naar Geevor
 8. Penzance - Bristol - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie schoentjes, waarbij een schoentje eenvoudig is en drie pittig. Twee schoentjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.

 
Dag 1 Amsterdam - Bristol - Penzance
De bus brengt ons vanuit Bristol naar Penzance, een havenstad aan de meest westelijke punt van Engeland. De aankomende dagen is dit onze standplaats waar vanuit we de wandelingen maken. Penzance en haar omgeving ademen geschiedenis. Zo zijn er resten gevonden vanuit de bronstijd, zoals steencirkels en meerdere kastelen uit de middeleeuwen te bezoeken.
 
Dag 2 Penzance, St. Ives - Zennor-wandeling
St Ives zicht op strand Cornwall DjoserWe starten en eindigen onze eerste wandeling in de badplaats en kunstenaarskolonie St. Ives. Vanuit het Upalong-mijngebied volgen we het doodskistpad naar Zennor. Dit charmante plaatsje is zeker een stop waard. Er zijn meerdere pubs voor een pint of iets te eten. Neem ook zeker een kijkje bij de St. Senara kerk. Volgens een legende werd Matthew Trewhalla, de zoon van een koster en koorknaap, verliefd op een zeemeermin die elke zondag kwam luisteren naar zijn gezang. Ze verleidde hem om met haar mee te gaan. Ze zouden als laatste zwemmend gezien zijn in de buurt van Pendour Cove. Vanuit Zennor Head vervolgen we onze wandeling richting St. Ives. De ruige kliffen bestaande uit 400 miljoen jaar oude rotsen en graniet vormen in combinatie met de azuurblauwe zee mooie vergezichten. Naarmate we weer dichterbij St. Ives komen, hebben we een panoramisch uitzicht over de baai en de vuurtoren van Godrevy. We wandelen via Porthmeor Beach richting de haven en het centrum van St. Ives. Hier kunnen we nog even genieten van een drankje of een kijkje nemen in de winkels op de boulevard.
 
Dag 3 Penzance, St. Michaels Mount
St. Michaels Mount Cornwall DjoserDe wandeling van vandaag starten we vanuit ons hotel. We passeren op weg naar St. Michael’s Mount, het symbool van de streek, mooie zandstranden. Het klimaat in dit deel van Cornwall doet haast mediterraan aan. St. Michaels Mount is net zo Markant als zijn bekende Normandische tegenhanger. Bij laag water kun je naar het eiland lopen. Sommige dagen is het alleen mogelijk om met de boot erheen te gaan en bij slecht weer sluit het eiland. Wie nog niet genoeg heeft van wandelen kan doorlopen naar Praa Sands, een van de beste stranden van het gebied.
 
Dag 4 Penzance, wandeling via Mousehole naar Lamorna
Het gebied waar we doorheen wandelen is erg populair bij vogelspotters. Sommige stukken vanMousehole haven Cornwall Djoser het pad zijn ruig en steil. Bij helder weer zijn er geweldige uitzichten op zee. Halverwege de route kunnen we stoppen in het plaatsje Mousehole, een van de mooiste havensplaatsjes van het land. Dwaal door de smalle straatjes richting de haven. De vissersboten met visnetten leveren mooie plaatjes op. Wellicht is dit een van de mooiste wandelingen van de reis. De verschillende baaien, rotsen die uit zee steken, zorgen voor een interessante kustlijn waar je steeds weer iets anders ziet. Bij Lamorna Cove kunnen we even neerstrijken voor een pint in de pub. Geniet hier van stilte en het geluid van de zee.
 
Dag 5 Penzance
Vandaag hebben we een vrije dag. Mocht je niet genoeg kunnen krijgen van wandelen dan zijn er nog tal van mogelijkheden in de omgeving. Het plaatsje Penzance heeft ook genoeg te bieden om jezelf een dag te vermaken. Chapel street heeft allerlei leuke winkels, gezellige pubs en bijzondere huisjes. Veel gebouwen hebben een eigen verhaal die je vaak als je even naar binnenloopt te weten kunt komen. Het meest opvallend is het huis in Egyptische stijl met sfinxen op de voorgevel. In het Penlee House kun je zowel kunst van lokale artiesten bekijken als meer te weten komen over de lokale geschiedenis. Morab Park is het groene hart van de stad. Hier vind je een variatie aan mediteraanse en tropische planten.
 
Dag 6 Penzance, wandeling Treen via Minack Theatre naar Port Chapel Beach
Minack Theatre Cornwall DjoserDe ingrediënten van de wandeling zijn witte zandstanden, granieten rotsen, afgelegen baaitjes, zeehonden en panoramische uitzichten. Logan Rock is een van de eerste bezienswaardigheden die we vandaag gaan tegenkomen. Een steen van 65 ton die 30 meter boven de zee balanceert. We vervolgen onze weg langs Minack Theatre, een openluchttheater uitgehouwen uit de rotsen. Chapel Beach is onze eindbestemming, gelegen tussen hoge kliffen, wat de baai een dramatisch effect. Met een beetje geluk kun je langs de kust ook nog zeehonden zien, zij komen hier het hele jaar voor.
 
Dag 7 Penzance, wandeling Land's End naar Geevor
We starten vandaag in Land’s End, wellicht een van de meest beroemde markeringen van GrootLand's End Cornwall Djoser Brittanië. Het is een populaire plek bij de Britse toerist. Rotsen rijzen hier 60 meter uit het water. De natuur is hier prachtig. Onderweg gaan we weer fantastische vergezichten zien. In Geevor kunnen we een bezoek aan de gelijknamige Tinmijn brengen. Het gebied staat bekend om haar tin en koper.
 
Dag 8 Penzance - Bristol – Amsterdam
Helaas is de reis alweer op z’n einde gekomen. Met onvergetelijke indrukken stappen we weer in de bus naar Bristol om van daaruit terug naar Amsterdam te vliegen.
KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
20 jul - 27 jul
Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
17 aug - 24 aug
Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
07 sep - 14 sep
Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Bristol
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 4 en dag 6 en 7 inclusief begeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, Ierland, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, kosten ruimbagage, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf #onepersonprice#.

Er zijn per reisdatum een beperkt aantal eenpersoonskamers.vanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 325,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 15 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten de gehele week in een sfeervol familiegerunde herberg dat centraal gelegen is in Penzence. Het hotel is gehuisvest in een sfeervol gebouw, vlakbij de haven. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, koffie- en theefaciliteiten en flatscreen TV. Het hotel is ideaal gelegen voor al hetgeen de kustplaats Penzence te bieden heeft.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Penzance The Longboat Inn

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 325,-.

 • The Longboat Inn Penzance Cornwall Djoser
 • The Longboat Inn Penzance Cornwall Djoser
 • The Longboat Inn Penzance Cornwall Djoser
 • The Longboat Inn Pub Penzance Cornwall Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Bristol

  Vertrek

  08:25 - 08:40

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Bristol - Amsterdam

  Vertrek

  13:45 - 16:05


Tijdverschil: Het is in Engeland 1 uur vroeger dan in Nederland.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf #onepersonprice#.

Er zijn per reisdatum een beperkt aantal eenpersoonskamers.vanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Voor de transfers van en naar de luchthaven van Bristol naar Penzance, maken we gebruik van een eigen bus. Ook voor de transfers van en naar begin- en eindpunt van een wandeling maken we gebruik van een eigen bus.

 • Wandelreis Wales KLM luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Binnenkant bus Schotland
 • Bus Schotland

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Bristol
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 4 en dag 6 en 7 inclusief begeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Cornwall (Zuidwest Engeland) zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 4 en op dag 6 en 7 met Nederlandse reisbegeleiding


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren. 

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Engeland wordt er betaald met de Britse Pond (GBP). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

In Penzance kun je gebruik maken van een pinautomaat. Met een creditcard kun je in veel verschillende restaurants betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij de reis zijn de ontbijten inclusief in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je 's avonds gaat eten. Er zijn in de omgeving verschillende pubs, café's en restaurants te vinden. In veel pubs wordt onder andere fish and chips geserveerd, maar ook is er een ruime keuze aan restaurants waar je uitgebreid kunt dineren inclusief goede wijnen. In het hotel zelf kun je ook prima eten.

Stargazy Pie Cornwall DjoserTraditionele voedingsmiddelen zijn onder andere de shepherd’s pie, cottage pie, gammon steakmet ei, Lancashire hotpot, toad-in-the-hole en haggis. Typische gerechten voor Cornwall zijn onder andere Stargaze pie, Cornish Yarg (een kaassoort) en Cornish pie.

Het ontbijt in Engeland is stevig. Je kunt in het hotel kiezen uit warme en koude gerechten. Ei op allerlei manieren klaargemaakt, vis, witte bonen en tomaten, spek, maar ook cereals staan op tafel. Samen met een kop stevige thee met melk of een kop koffie vormt dit een goede basis voor je wandeldag.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 0 meter
Hoogste punt wandeltocht: 120 meter 
Maximaal stijgen:
320 meter 
Maximaal dalen: 330 meter 
Totaal aantal kilometers wandelen: 81
Gemiddelde wandelduur: 3,5 uur


Voor meer informatie over de afstand, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

Op deze wandelreis maken we dagwandelingen vanuit ons hotel in Penzence. De zwaarte van de wandeltocht varieert. Omdat de wandelingen grotendeels langs de kust plaatsvinden is het hoogteverschil beperkt.  De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Uiteraard kun je in overleg met de reisbegeleider altijd besluiten om (een deel van) een wandeling over te slaan. 

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

Op deze wandelreis maken we dagwandelingen vanuit ons hotel in Penzence. De zwaarte van de wandeltocht varieert. Omdat de wandelingen grotendeels langs de kust plaatsvinden is het hoogteverschil beperkt.  De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je bagage kun je achter laten in je hotelkamer in Penzance. Je hoeft dus alleen je dagrugzak mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Vanuit ons vaste hotel in Penzance maken we dagtochten. Vaak rijden we met onze eigen, comfortabele bus, naar een bepaald punt van waaruit wij aan onze wandeltocht starten. Op dag 3 en vertrekken we vanaf het hotel. De transfer van en naar Bristol leggen we ook met de bus af.

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Waar overnachten we?

We overnachten de gehele week in een sfeervol familiegerunde herberg dat centraal gelegen is in Penzence. Het hotel is gehuisvest in een sfeervol gebouw, vlakbij de haven. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, koffie- en theefaciliteiten en flatscreen TV. Het hotel is ideaal gelegen voor al hetgeen de kustplaats Penzence te bieden heeft. 

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De eenpersoonskamer-meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider die je bij aankomst in Bristol opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging dien je zelf je accommodatie te regelen. Let op dat Bristol op zo'n 3 uur rijden ligt van Penzance. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan ter plaatse geregeld worden.

Wat is het voltage in Zuidwest Engeland?

De netspanning bedraagt (net als in Nederland) 230 Volt. De stopcontacten in Engeland zijn anders dan de stopcontacten in Nederland. Om uw eigen stekkers te gebruiken heeft u een wereldstekker nodig.

Hoe kan ik betalen tijdens de reis?

In Zuidwest Engeland (Cornwall) wordt er betaald met de Britse Pond (GBP). Vlakbij het hotel in Llandudno zijn er meerdere geldautomaten. Ook kan je op veel plaatsen creditcards gebruiken.

Foto's en video