• Overzicht Costa Rica actieve reizen van Djoser

Wandel- en Fietsvakantie Costa Rica

Costa Rica biedt een fantastische natuurpracht met vulkanen, regenwoud en mooie stranden.Het land telt ruim dertig nationale parken, waarvan we er een aantal bezoeken: Poas Volcano NP, Arenal Volcano NP en Rincón de la Vieja NP.

Meer over Wandel- en fietsvakantie Costa Rica

Wandel- en Fietsvakantie in Costa Rica
Op de fiets en te voet door Costa Rica ervaar je de natuur en het dagelijks leven op een bijzondere manier. We fietsen over de hoogvlaktes en vulkanen rond de hoofdstad San José en dalen via een spectaculaire weg af naar de Caribische laaglanden. Onderweg zie je prachtige watervallen en heb je een mooi uitzicht op het tropisch regenwoud. Costa Rica betekent letterlijk Rijke Kust, de natuur in Costa Rica is dan ook overweldigend groen en je ziet overal vogels in de mooiste kleuren.

14 Dagen fietsen en wandelen in Costa Rica
Tijdens de fiets- en wandelvakantie in Costa Rica fietsen we over hooglanden met actieve vulkanen en niet te evenaren vergezichten. We fietsen dwars door nationale parken, langs het sprookjesachtige meer van Arenal en dalen af naar de kust. Ontspan in de ‘hot springs’, de natuurlijke warmwaterbronnen midden in de jungle en ervaar het lokale leven in de vissersdorpen langs de kleurrijke kust van de Stille Oceaan van dichtbij. Fietsen in Costa Rica, als gezegd het gelukkigste land ter wereld, is een bijzondere belevenis.

Een tropisch fiets- en wandelklimaat in Costa Rica
In het tropische Midden-Amerika komen de verschillen in klimaat voornamelijk door de hoogteverschillen. De temperaturen wisselen op zichzelf door het jaar heen weinig. In de laaggelegen gebieden is de gemiddelde dagtemperatuur 30°C en nachttemperatuur 21°C. In de berggebieden liggen de temperaturen iets lager en lijken op het Europees voorjaar. Temperaturen komen echter nauwelijks onder 15°C. Costa Rica kent geen echte winter en zomer. In de regentijd regent het in fikse maar voorspelbare buien. Dagen zonder zon zijn het gehele jaar schaars.

Voor wie is de fiets- en wandelreis in Costa Rica geschikt?
De fiets- en wandelreis in Costa Rica is geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen, de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Boek je fiets- en wandelvakantie in Costa Rica eenvoudig online
Een fiets- en wandelreis is een bijzondere manier om Costa Rica op een actieve manier te ontdekken. Kies je favoriete fiets- en wandelreis en regel alles eenvoudig online.