Litouwen, Letland & Estland

Rondreis Litouwen, Letland & Estland8 dagen

Deze veelzijdige rondreis door de drie Baltische Staten biedt een grote diversiteit aan eeuwenoude cultuur. Het stadshart van de hoofdsteden, Vilnius, Riga en Tallinn, zijn ondanks oorlogen en woelingen goed intact gebleven, waardoor je nog volop kunt proeven van de laatmiddeleeuwse sfeer. Hoewel de drie landen hun rijke geschiedenis delen, hebben ze elk hun unieke karakter behouden. Vilnius is een stad dat zich uitstrekt langs de beide oevers van de snelstromende Neris, gelegen tussen met naaldbossen begroeide heuvels. Riga is een 800 jaar oude stad die ontstaan is als handelsnederzetting van Duitse ridders en Tallinn maakte de grootste bloei door van de 13e tot de 16e eeuw, toen ze stapelplaats was in het oostelijk deel van de Baltische Zee.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 995,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Litouwen, Letland & Estland, 8 dagen
 1. Amsterdam - Vilnius
 2. Vilnius
 3. Vilnius - Trakai - Heuvel der Kruisen - Rundalepaleis - Riga
 4. Riga
 5. Riga
 6. Riga - Silgulda - Tallinn
 7. Tallinn
 8. Tallinn - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Litouwen

Dag 1 Amsterdam - Vilnius
Dag 2 Vilnius
Dag 3 Vilnius - Heuvel der Kruizen - Rundale Paleis - Riga

De reis begint in Litouwen. In Vilnius, sinds 1990 hoofdstad van het zelfstandige Litouwen, kun je heerlijk rondslenteren in de oude straatjes van de binnenstad, die een barok Pools karakter heeft. De stad strekt zich uit langs de beide oevers van de snelstromende Neris, gelegen tussen met naaldbossen begroeide heuvels. Het hart van de oude stad ligt naast de Gedimino-heuvel. Aan de voet ervan staat de witte kathedraal, die in 1990 voor de katholieke Litouwers de herleving van het nationale bewustzijn symboliseerde. Bij een stadswandeling door de kronkelende straten en sfeervolle steegjes kom je verder langs frisse, pastelkleurige woonhuizen die de stad een aangename sfeer geven.

Even buitTrakai Litouwen Djoseren Vilnius bezoeken we op weg naar Riga de 14e-eewse waterburcht van Trakai. Dit kasteel is volledig gerestaureerd en kan worden bereikt via een houten brug. Trakai is ook de religieuze hoofdstad van een hele kleine minderheid die daar nog woont: de Karaim. De weg met hun typische houten huizen met  bonte kleuren lijdt naar Trakai.  Daarna rijden we door naar een merkwaardige gedenkteken voor slachtoffers van alle vervolgingen dat langs de weg naar het noorden ligt. Kryziu Kalnas is een lage heuvel, die bedekt is met allerlei kruisen die daar spontaan zijn neergezet.

Verder rijdend stoppen we nog bij het kasteel van Rundale, het belangrijkste barokke paleis van Letland. Dit grootse kasteel is door dezelfde architect ontworpen als de Hermitage in St. Petersburg.

Letland

Dag 4 Riga
Dag 5 Riga
Dag 6 Riga - Sigulda - Tallinn

In de Letse hoofdstad Riga is de oude binnenstad, Vecriga genaamd, voor een groot deel voetgangersgebied. De 800 jaar oude stad is ontstaan als handelsnederzetting van Duitse ridders. Vanaf de toren van de Sint-Pieterskerk, die in de 17e eeuw de hoogste toren ter wereld zou zijn geweest, heb je een fantastisch uitzicht over de stad. In de stad zijn nog ongeveer twintig pakhuizen uit de 17de tot 19de eeuw bewaard gebleven.

Letland de drie broers woning Alberta Iela jugendstil Djoser Onder de talrijke monumenten en musea vind je ‘de drie broers’, woningen uit de 15e en 16e eeuw. Aan de Alberta iela vind je een hele reeks huizen in Jugendstil. Talrijke winkels, cafés en theaters getuigen van de hervonden vitaliteit na de Sovjetoverheersing. Even buiten de stad vind je aan de oever van het Juglas-meer het volkenkundig museum, dat een overzicht biedt van Letse architectuur, folklore en leefwijze in het gebied door de eeuwen heen.

Het dichtbijgelegen Jurmala, eigenlijk een langgerekte keten van vissersdorpjes, is van oudsher bekend als chique badplaats en kuuroord. Vele villa’s getuigen van dit rijke verleden. Vanuit Riga kun je met een lokaal treintje in het centrale dorp Majori komen.

In de Letse wouden komen nog talrijke plant- en diersoorten voor die elders in Europa zijn uitgestorven. We kunnen dit ervaren als we op weg naar Tallinn een excursie maken naar het nationale park Gaujas, dat bekend staat als Lets Zwitserland. Hier kun je het romantisch gelegen Turaida kasteel bezoeken, dat gelegen is in de heuvels nabij de historische stad Sigulda.

Estland

Dag 7 Tallinn
Dag 8 Tallinn - Amsterdam

Finland Tallinn Djoser De oude Hanzestad Tallinn aan de Finse Golf maakte de grootste bloei door van de 13e tot de 16e eeuw, toen ze stapelplaats was in het oostelijk deel van de Baltische Zee. De oude kern met zijn gotische kerken, binnen de hoge muren, is vrijwel ongeschonden bewaard gebleven. Wandelend door de met keitjes bestrate steegjes kun je je makkelijk verplaatsen in de sfeer uit die lang vervlogen tijd. Heel speciaal is het pas weer opengelegde steegje Katariina käik, waar nu in de middeleeuwse muren allerlei werkplaatsen gehuisvest zijn. De oude stad bestaat uit een boven- en benedendeel.

In de bovenstad ligt op de gelijknamige heuvel het Toompeakasteel, waar het Estse parlement zetelt. Van het oorspronkelijke kasteel zijn alleen drie van de vier torens bewaard gebleven, waarvan ‘lange Herman’, getooid met de nationale vlag, een duidelijk oriëntatiepunt is. Tegenover het parlement ligt de Russisch-orthodoxe Alexander Nevsky-kathedraal met zijn uivormige koepels en mozaïeken. Er is veel gediscussieerd over de sloop van dit symbool van tsaristisch imperialisme.

Tallin EstlandDe benedenstad, rond het raadhuisplein, is het levendige deel van de oude stad, met veel winkels en restaurantjes. Tegenover het station kun je een drankje nuttigen in Wagon Lits café, gezeten op de ongemakkelijke banken van sobere Sovjettreinen. 2 km buiten het oude ommuurde centrum ligt in het Kadriorg-park een zomerpaleis van Peter de Grote, nu de residentie van de Estse president. Even verderop in het park vind je de halve koepel van het landelijke songfestival.

De Esten staan bekend als uitstekende zangers, er treden hier duizenden koren op bij het festival. Ten westen van de stad vind je het openluchtmuseum Rocca al Mare, waar vele fraaie voorbeelden te zien zijn van houten bouwkunst uit de 18e en 19e eeuw.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je deze landen immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 mei - 22 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 995,-

Start - einde

29 mei - 05 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 995,-

Start - einde

12 jun - 19 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 995,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Bezoek aan Unesco monumenten waaronder het centrum van Riga, Vilnius en Tallinn
 • Bezoek aan het kasteel Trakai en de Heuvel der Kruisen
 • Bezoek Nationaal Park Gaujas
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 185,-.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in zowel Vilnius als Tallinn bij te boeken.

De prijs in Vilnius is € 29,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 49,-.

In Tallinn kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 35,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 65,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten de drie steden in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels zijn recentelijk verbouwd of gerenoveerd en liggen op loopafstand van de binnensteden.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Vilnus Ecotel
Riga Hotel TIA
Tallin City Hotel Portus

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 185,-.

 • Ecotel Vilnis
 • Ecotel kamer Vilnis
 • Ecotel kamer Vilnis
 • Ecotel ontbijt Vilnis
 • Hotel Tia kamer Riga Letland
 • Hotel Tia kamer dubbel Riga Letland
 • Hotel Tia ontbijt Riga Letland

Vliegreis

Air Baltic

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Vilnius

  Vertrek

  10:20

  Aankomst

  13:40

 • Vlucht met

  Traject

  Tallinn - Riga

  Vertrek

  13:30

  Aankomst

  14:20

 • Vlucht met

  Traject

  Riga - Amsterdam

  Vertrek

  16:30

  Aankomst

  17:50


Tijdverschil: in de Baltische landen is het één uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. De wegen in de Baltische Staten zijn goed en de reisdagen zijn dan ook niet al te lang.

 • Letland vervoersmiddel bus djoser
 • Letland Finland bus vervoersmiddel Djoser
 • Letland Finland bus vervoersmiddel Djoser
 • Letland Finland vliegtuig luchtvaartmaatschappij Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Bezoek aan Unesco monumenten waaronder het centrum van Riga, Vilnius en Tallinn
 • Bezoek aan het kasteel Trakai en de Heuvel der Kruisen
 • Bezoek Nationaal Park Gaujas
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint het liefst door de kleine straatjes van Vilnius, Riga of Tallinn, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 8-daagse reis door Litouwen, Letland & Estland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan het volledig gerestaureerde kasteel Trakai, even buiten Vilnius. Trakai was vroeger de hoofdstad van Litouwen, maar nu is het kasteel een van de belangrijkste toeristische trekpleister van het land.
 • Bezoek aan de Kruisheuvel in Litouwen. Deze heuvel is in niemands bezit, waardoor iedereen kruizen kan plaatsen. Het resultaat is een chaotisch geheel van veel verschillende soorten kruizen. Katholieke pelgrims plaatsen nog steeds kruizen, het precieze aantal is niet bekend.
 • Kasteel Rundale, een van de meest gefotografeerde burcht in de Balticum.
 • bezoek aan het Turaida kasteel in het Gaujas Nationaal Park. In de 17de eeuw kwam er een bliksem in de kruitkamer, waardoor het kasteel gedeeltelijk werd verwoest.
 • Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden aangeboden door de reisbegeleider, bv. een operabezoek in Riga of stadswandelingen door Vilnius, Riga en Tallinn.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of identiteitskaart.

Geldzaken

In Estland, Letland en Litouwen wordt er met de euro betaald.

Pinnen: dit is de gemakkelijkste manier om aan geld te komen, in alle plaatsen waar overnacht wordt zijn geldautomaten aanwezig.
Contant: euro’s kun je bij banken wisselen.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 15,-.

Maaltijden

Litouwse Zeppelin etenBij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat in de meeste hotels uit een uitgebreid buffet. Je kunt zelf je keus maken voor lunch en diner. In de meeste plaatsen waar we verblijven is er een uitgebreide keus aan restaurants, van goedkoop tot luxe. In de grote hotels en restaurants worden o.a. de gewone Europese gerechten bereid: soep, vlees/vis met rijst of aardappels, evenals lokale favorieten als Litouwse ‘zeppelins’, de kibinas uit de regio van Trakai, Ests wrattenzwijn en Russische gevulde pannenkoekjes. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor deze reis worden geen vaccinaties aangeraden. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Het leidingwater is niet overal veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag te koop. Een goede muggenolie wordt ook aangeraden om vanuit Nederland mee te nemen.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in zowel Vilnius als Tallinn bij te boeken.

De prijs in Vilnius is € 29,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 49,-.

In Tallinn kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 35,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 65,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noordoost Europa heerst net als in Nederland en België een gematigd zeeklimaat. De reizen vinden plaats in de periode van april tot oktober. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten, in de zomer is de temperatuur meestal aangenaam. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 20° en 25°C.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een ervaren Nederlandssprekende reisbegeleider die al jaren reizen begeleidt. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

FAQ

Waar overnacht je met Djoser in de Baltische Staten?

Djoser maakt gebruik van goede, middenklasse hotels in Vilnius, Riga en Tallinn die centraal gelegen zijn ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden. In de hotels bestaat het ontbijt, dat tijdens deze reis inclusief is, uit een buffet.
 

Wat is de beste reistijd?

Hoe is het vervoer in de Baltische Staten?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Is een visum voor de Baltische Staten nodig?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Wat is het voltage in de Baltische Staten?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Mooie reis om de hoofdsteden van de 3 Baltische Staten te ontdekken. Veel vrije tijd waardoor je op je eigen tempo kan zien wat je wilt in de steden. Onderweg op de reisdagen leuke stops en hotels waren goed. (laatste beetje kleine kamers) Reisbegeleider was echt top! Veel info gehad, compliment.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, indrukwekkende steden, mooie natuur: Alles zit erin! We hadden een goede balans tussen gezamenlijke tijd (busreis en eten) en eigen invulling. Onze reisbegeleidster had goede restaurants uitgekozen en zorgde ervoor dat alles goed verliep. Zeker een aanrader!

  8,0

  8,0
 • Goede reisbegeleiding, goede hotels, stadsgidsen waren deskundig, compliment!

  9,0

  9,0
 • Wat een leuke reis. Zelfs de 2 reisdagen, normaal veel bus en weinig vertier, waren prettig met leuke stops. De drie hoofdsteden (Vilnius, Riga en Tallinn) waren prachtig en verrassend verschillend! Goed ook om te zien dat deze 3 landen in zo'n korte zich als volwaardig lid van de EU presenteren.

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis, enthousiaste reisleider Daniël, die onvermoeibaar onze vragen beantwoordde. In één week ervaringen opgedaan waarop we weer een heel jaar kunnen teren.

  10,0

  10,0
 • Een plezierige en interessante reis, waarin we konden kennismaken met de Baltische staten en hun rijke geschiedenis. De groep was niet te groot en er was veel vrijheid om zelf iets te ondernemen Het was mogelijk deel te nemen aan een rondleiding door de stad. Aan te bevelen.

  9,0

  9,0
 • Fijne korte stedentrip met genoeg tijd om je prima te vermaken in fijne steden. Prima reisbegeleiding die goed op de hoogte was en uitstekend zijn best deed!

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis, heb er echt van genoten. De 3 steden zijn om van te snoepen!!! Het mooie weer speelde natuurlijk een grote rol. Voeg hierbij nog de zeer toffe en bekwame reisbegeleidster en de aangename medereizigers. Een minpunt: de hotels in Vilnius en in Riga waren vrij ver van het centrum.

  8,0

  8,0
 • Voor mijn eerste reis vond ik dit geweldig. Reisbegeleider was zorgzaam en behulpzaam. Steden waren prachtig en interessant om met eigen ogen te zien. De hotels en restaurants waren goed bevallen. De kosten in Estonia zijn veel duurder dan in de andere 2, maar de Estoniers zijn wel veel vriendelijker

  9,0

  9,0
 • Leuke vakantie, goed begeleid. Jammer dat we op de reisdagen te kort hadden voor de excursies.

  8,0

  8,0
 • Een hele mooie korte intensieve reis, met alles erop en eraan.

  8,0

  8,0
 • Erg leuk reis door de Baltische Staten. In de steden is veel cultuur, leuke parken en goede eetgelegenheden. 8 dagen in de zon wandelen, leuke begeleiding. En we hadden een erg leuke groep. Ga eens met zijn alle naar een concert met een etentje achteraf. Even uit de hectiek.

  8,0

  8,0
 • Zeer veel variatie, dank zij de reisleider Wim die zorgde voor de nodige aspecten op cultureel en gastronomisch gebied. Een aanrader.

  9,0

  9,0
 • Vond het een bijzondere reis. Peter moest zijn weg nog een beetje vinden. Maar deed op zijn manier zijn best. Hebben daarom veel kunnen zien en genoten.

  7,0

  7,0
 • Intensieve reis waarbij je kennis maakt met interessante steden, maar ook veel van het platteland ziet. Op reisdagen waren de stops uitgekiend, zodat je nooit te lang in de bus zat. Het belangrijkste: de inbreng van de enthousiaste reisleider die een fijne sfeer schiep en ons van goede tips voorzag

  9,0

  9,0
 • Zeer afwisselende steden. alle drie prachtig. heel erg genoten van deze vakantie en heel veel gezien en mooie indrukken opgedaan.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Korte compacte stedentrip door de Baltische Staten
 • Bezoek indrukwekkende Heuvel der Kruizen in Litouwen
 • Nu ook naar kasteel Trakai
 • Bezoek aan het imposante Rundale Paleis in Letland
 • Bezoek van de chique badplaats Jurmala vanuit Riga optioneel
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Comfortabele hotels inclusief ontbijt

Klantwaardering

8,5

Mooie reis om de hoofdsteden van de 3 Baltische Staten te on...
Mooie reis om de hoofdsteden van de 3 Baltische Staten te ontdekken. Veel vrije tijd waardoor je op je eigen tempo kan zien wat je wilt in de steden. Onderweg op de reisdagen leuke stops en hotels waren goed. (laatste beetje kleine kamers) Reisbegeleider was echt top! Veel info gehad, compliment.

Jolanda B. - 9,0
Prachtige reis, indrukwekkende steden, mooie natuur: Alles z...
Prachtige reis, indrukwekkende steden, mooie natuur: Alles zit erin! We hadden een goede balans tussen gezamenlijke tijd (busreis en eten) en eigen invulling. Onze reisbegeleidster had goede restaurants uitgekozen en zorgde ervoor dat alles goed verliep. Zeker een aanrader!

Marieke - 8,0
Goede reisbegeleiding, goede hotels, stadsgidsen waren desku...
Goede reisbegeleiding, goede hotels, stadsgidsen waren deskundig, compliment!

Cor W. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Baltische staten

Het weer in Baltische staten

14°C

Terug naar boven