Bekijk de Rondreis Estland, Letland & Litouwen, 12 dagen van Djoser

Rondreis Estland, Letland & Litouwen 12 dagen

Een uitgebreide reis door de Baltische Staten

Vanaf € 1.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens deze reis door de Baltische Staten heb je ruim de tijd om Estland, Letland en Litouwen uitgebreid te ervaren. Naast de prachtige hoofdsteden van deze landen, bezoeken we ook de universiteitsstad Tartu, het eiland Saaremaa en Klaipeda aan de Koerse Schoorwal.

Daarom Djoser

 • Het universitaire Tartu
 • Bezoek indrukwekkende Heuvel der Kruisen in Litouwen
 • Het beroemde kasteel Trakai
 • Bezoek aan het imposante Rundale-paleis in Letland
 • Korte reisafstanden
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Comfortabele hotels inclusief ontbijt

Route en kaart

Routekaart Rondreis Estland, Letland & Litouwen, 12 dagen
 1. Amsterdam - Tallinn
 2. Tallinn
 3. Tallinn - Sareemaa
 4. Sareemaa
 5. Sareemaa - Tartu
 6. Tartu - Riga
 7. Riga
 8. Riga - Heuvel der Kruizen - Klaipeda
 9. Klaipeda - Kaunas
 10. Kaunas - Trakai - Vilnius
 11. Vilnius
 12. Vilnius - Amsterdam

Reisbeschrijving

Dag 1 Amsterdam – Tallinn
Dag 2 Tallinn
Dag 3 Tallinn - Saaremaa

Paleis Tallin EstandIn de hoofdstad Tallinn, aan de Finse Golf, proef je nog heel goed de sfeer van de middeleeuwen. De historische kern met gotische kerken, binnen de hoge muren, is vrijwel ongeschonden gebleven. Bij het raadhuis op het plein bevindt zich een gezellige markt. De oude stad bestaat uit een boven- en een benedengedeelte. De bovenstad is van oudsher de zetel van de macht. Tegenwoordig vergadert hier het Estse parlement. Tegenover het parlement staat de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal. De benedenstad, rond het Raadhuisplein, is het levendige deel van de oude stad, met veel winkels en restaurantjes. We reizen van de hoofdstad naar het grootste Estse eiland, Saaremaa, waar de dorpjes met houten huizen in de bossen verscholen liggen.

Dag 4 Saaremaa
Dag 5 Saaremaa - Tartu
Dag 6 Tartu - Riga

Molens Saarema EstlandSaaremaa is een ideaal eiland om met de fiets te ontdekken. Op strategische plaatsen lagen tijdens de Sovjetheerschappij verschillende militaire bases. Nog niet zo lang geleden was het voor Esten verboden gebied en buitenlanders mochten hier al helemaal niet komen. Door dit isolement krijg je nog steeds een goede indruk van hoe het platteland van Estland er decennia geleden uit heeft moeten zien, nog voordat de grootschalige modernisering in de landbouw zich voltrok. Enkele molens zijn behouden gebleven. Deze molens zijn samen met brood en bier dé symbolen van Saarema.

Plein Tartu EstlandVanaf het eiland reizen we naar de gemoedelijke universiteitsstad Tartu. Het is de tweede stad van het land, maar telt nog geen honderdduizend inwoners, waardoor de stad nog steeds een zeer knus karakter heeft. Het is heerlijk om door de oude stad te wandelen, echter is het Nationale Museum van Estland – het grootste museum van het land – een absolute must wanneer je van alles te weten wilt komen over de Estlanders! Na Tartu, reizen we door naar het tweede land van onze Baltische Staten reis: Letland.

Dag 7 Riga
Dag 8 Riga - Klaipeda
Dag 9 Klaipeda - Kaunas

Terras Riga LetlanDe Letse hoofdstad Riga is ontstaan als handelsnederzetting van Duitse ridders. Kerktorens steken uit boven de daken van de oude stad met veel musea en prachtige gebouwen uit alle tijden, zoals ‘De Drie Broers’ en de oudste stenen huizen van Riga. In de stad zijn nog ongeveer twintig pakhuizen uit de 17e, 18e en 19e-eeuw bewaard gebleven. Vroeger hadden de huizen hier geen nummers maar namen. ‘De Witte Duif’ in de Alksnajastraat is daar een goed voorbeeld van. De stad heeft de sombere Sovjetoverheersing goed van zich afgeschud. Dat kun je zien aan de vele winkels, theaters en drukbezochte terrassen.

Klaipeda LitouwenWe vervolgen onze reis naar de havenstad Klaipeda, dat vanwege de ijsvrije haven aan de Oostzee, de belangrijkste haven van het land huisvest. Het belang van de haven wordt weerspiegeld door het prachtige historische centrum. Maak ook zeker een nachtelijke wandeling. De stad komt dan bijzonder tot haar recht en wellicht tref je er een zekere geestelijke verschijning.

We rijden verder naar de universiteitsstad Kaunas, in de jaren twintig en dertig nog ’s lands hoofdstad. In het centrum van de oude binnenstad vind je woonhuizen uit de 15e en 16e eeuw.

Dag 10 Kaunas - Vilnius
Dag 11 Vilnius
Dag 12 Vilnius - Amsterdam

Trakai kasteel Vilnius LitouwenOnze reis eindigt in Litouwen, in Vilnius om precies te zijn. Sinds 1990 is dit hoofdstad van het zelfstandige Litouwen, kun je heerlijk rondslenteren in de oude straatjes van de binnenstad, dat een barok en Pools karakter heeft. De stad strekt zich uit langs de beide oevers van de snelstromende Neris, gelegen tussen met naaldbossen begroeide heuvels. Het hart van de oude stad ligt naast de Gedimino-heuvel. Aan de voet daarvan staat de witte kathedraal, die in 1990 voor de katholieke Litouwers de herleving van het nationale bewustzijn symboliseerde. Bij een stadswandeling kom je verder langs het universiteitscomplex en enkele andere kerken. Voor een inkijkje in het Sovjetverleden van Litouwen is het KGB-museum een aanrader.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
28 jun - 09 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
19 jul - 30 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
16 aug - 27 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
06 sep - 17 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
25 apr - 06 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.745,-

Start - einde
16 mei - 27 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.695,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Comfortabele eigen bus met airco
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Bezoek aan UNESCO-monumenten waaronder het centrum van Riga, Vilnius en Tallinn
 • Bezoek aan het kasteel Trakai
 • Wandel over de bijzondere Heuvel der Kruisen
 • Bezoek Turaida kasteel in het Gaujas nationaal park

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 325,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in zowel Vilnius als Tallinn bij te boeken.

De prijs in Vilnius is € 29,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 49,-.

In Tallinn kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 85,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Estland, Letland & Litouwen, 12 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,3

 • Het betreft een zeer gevarieerde reis met een intensief programma. Wat zeer op viel was de band die er bestaat tussen de Baltische Staten en Oekraïne. Zeer de moeite waard!

  8,0

 • Wat een fantastische reis! Alle bezochte steden & natuurgebieden waren prachtig, en onze gids maakte het helemaal af. Als we 1 opmerking zouden maken is het dat er niet echt een mogelijkheid was om een (langere) hike te doen.

  8,0

 • Mooie intensieve reis. Goede verhouding tussen steden, cultuur en natuur. De Baltische landen waren voor mij een openbaring. Ook op culinair gebied een absolute aanrader. Minpuntje zijn de hotels in Riga en Vilnius die te ver van de binnenstad liggen. Goede wandelschoenen zijn aan te bevelen.

  8,0

 • I really enjoy the trip to the Baltics, the Hill of Crosses was one of the places I always wanted to see. The balance of culture and nature was excellent. Julia our trip leader was fantastic in giving information. Would recommend this trip to all interested in the Baltic States.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in de verschillende steden in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De comfortabele hotels liggen op loopafstand van de binnensteden.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tallin Ibis Tallinn
Kuresaare Staadioni
Tartu Dorpat
Riga Welton Riga&SPA
Klaipeda Aurora
Kaunas Ibis Kaunas
Vilnius Ibis Vilnius Centre

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 325,-.

 • Ecotel Vilnis
 • Ecotel kamer Vilnis

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Ecotel kamer Vilnis
 • Ecotel ontbijt Vilnis

  ONtbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Hotel Tia kamer Riga Letland
 • Hotel Tia kamer dubbel Riga Letland

  De hotels liggen op loopafstand van de stadscentra

 • Hotel Tia ontbijt Riga Letland

Vliegreis

Air Baltic

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Air Baltic

  Traject

  Amsterdam - Tallinn

  Vertrek

  09:50 - 13:10

 • Vlucht met

  Air Baltic

  Traject

  Vilnius - Riga

  Vertrek

  15:20 - 16:10

 • Vlucht met

  Air Baltic

  Traject

  Riga - Amsterdam

  Vertrek

  17:00 - 18:20

Tijdverschil: in de Baltische landen is het één uur later.

Air Baltic is de nationale luchtvaartmaatschappij van Letland en vliegt naar maar liefst 40 bestemmingen. De Airbus A220, welke deel uitmaakt van hun vloot, stoot 20 procent minder CO2 uit dan andere vliegtuigen. De airline staat bekend om zijn stiptheid en is in 2019 uitgeroepen tot de meest punctuele luchtvaartmaatschappij van Europa. Je kunt vanuit huis je maaltijd al selecteren en afrekenen, zo ben je verzekerd van een maaltijd naar keuze. Inchecken kan bij Air Baltic vanaf 5 dagen voor vertrek.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen die voorzien zijn van airconditioning. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. De wegen in de Baltische Staten zijn goed en de reisdagen zijn dan ook niet al te lang.

 • Letland Finland vliegtuig luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Letland vervoersmiddel bus djoser

  De bussen zijn voorzien van airconditioning

 • Letland Finland bus vervoersmiddel Djoser
 • Letland Finland bus vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Comfortabele eigen bus met airco
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Bezoek aan UNESCO-monumenten waaronder het centrum van Riga, Vilnius en Tallinn
 • Bezoek aan het kasteel Trakai
 • Wandel over de bijzondere Heuvel der Kruisen
 • Bezoek Turaida kasteel in het Gaujas nationaal park

Excursies

Paleis Rundale LetlandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint het liefst door de kleine straatjes van Vilnius, Riga of Tallinn, de ander wil op zijn gemak rondkijken en weer iemand gaat het liefst op een terrasje zitten om de lokale keuken uitgebreid te proeven. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 12-daagse reis door Litouwen, Letland & Estland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan het volledig gerestaureerde kasteel Trakai, even buiten Vilnius. Trakai was vroeger de hoofdstad van Litouwen, maar nu is het kasteel een van de belangrijkste toeristische trekpleister van het land.
 • Bezoek aan de Kruisheuvel in Litouwen. Deze heuvel is in niemands bezit, waardoor iedereen kruisen kan plaatsen. Het resultaat is een chaotisch geheel van veel verschillende soorten kruisen. Katholieke pelgrims plaatsen nog steeds kruisen, het precieze aantal is niet bekend.
 • Paleis Rundale, een van de meest gefotografeerde gebouwen in de Balticum.
 • bezoek aan het Turaida kasteel in het Gaujas nationaal park. In de 17e eeuw kwam er een bliksem in de kruitkamer, waardoor het kasteel gedeeltelijk werd verwoest.


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden aangeboden door de reisbegeleider, bv. een operabezoek in Riga of stadswandelingen door Vilnius, Riga en Tallinn.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of identiteitskaart.

Geldzaken

In Estland, Letland en Litouwen wordt er met de euro betaald.

Pinnen: dit is de gemakkelijkste manier om aan geld te komen, in alle plaatsen waar overnacht wordt zijn geldautomaten aanwezig.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 15,-.

Maaltijden

Litouwse Zeppelin etenBij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat in de meeste hotels uit een uitgebreid buffet. Je kunt zelf je keus maken voor lunch en diner. In de meeste plaatsen waar we verblijven is er een uitgebreide keus aan restaurants, van goedkoop tot luxe. In de meeste restaurants kun je de gewone alledaagse Europese gerechten krijgen; soep, vlees/vis met rijst, maar ook fastfood zoals pizza en burgers. Maar ook de lokale keuken is de moeite waard. 

In Litouwen zijn ze gek op aardappels, de lokale favoriet zijn de ‘zeppelins’. In Letland eten ze graag vlees en vis en in Estland is de keuken een mengeling van alles wat de buren bieden, maar speciaal is Ests wrattenzwijn en Russische gevulde pannenkoekjes. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor deze reis worden geen vaccinaties aangeraden. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

De hygiënische omstandigheden in de landen zijn minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Het leidingwater is niet overal veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag te koop. Een goede muggenolie wordt ook aangeraden om vanuit Nederland mee te nemen.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie is in zowel Vilnius als Tallinn bij te boeken.

De prijs in Vilnius is € 29,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 49,-.

In Tallinn kost een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt € 45,- per persoon per nacht en een eenpersoonskamer kost € 85,- op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noordoost Europa heerst net als in Nederland en België een gematigd zeeklimaat. De reizen vinden plaats in de periode van april tot oktober. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten, in de zomer is de temperatuur meestal aangenaam. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 20° en 25°C.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnacht je met Djoser in de Baltische Staten?

Djoser maakt gebruik van goede, middenklasse hotels. De comfortabele hotels liggen op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. In de hotels bestaat het ontbijt, dat tijdens deze reis inclusief is, uit een buffet.

Hoe reizen we door Estland, Letland en Litouwen?

In de Baltische Staten wordt er gebruik gemaakt van een comfortabele bus met airconditioning. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. De wegen in de Baltische Staten zijn goed en de reisdagen zijn dan ook niet al te lang.

Is het ontbijt inclusief?

Ja, ontbijt is bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet.

Gaat er een Nederlandse of lokale reisbegeleider mee?

Ja, de gehele reis word je begeleid door Nederlandstalige reisbegeleiding. De reisbegeleiding geeft je tips over de bezienswaardigheden en restaurants en zorgt samen met onze deskundige lokale partner voor een soepel verloop van de reis.

Wat is de beste reistijd?

Hoewel de Baltische Staten vrij noordelijk liggen, zijn de temperaturen in de zomer vaak gelijk aan Nederland. Door de noordelijke ligging kun je bovendien in de zomermaanden genieten van lang daglicht. Het voor- en najaar zijn over het algemeen koel.

Heb ik een visum nodig?

Nee, er is geen visum nodig voor een verblijf in de Baltische Staten.

Kan ik makkelijk pinnen onderweg?

Pinnen is de gemakkelijkste manier om aan geld te komen, in alle plaatsen waar overnacht wordt zijn geldautomaten aanwezig.

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen, om langer in Vilnius of Tallinn te verblijven en later dan de groep terug te vliegen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Zo’n verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan worden hiervoor extra in ieder geval wijzigingskosten à Euro 50,- per persoon berekend, plus evt bijkomende kosten van de luchtvaartmaatschappij. 

Hoe groot zijn de groepen?

Het reisgezelschap bestaat uit gemiddeld 16 personen, het maximum is 22.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Baltische Staten

Bekijk alle reisblogs over Baltische Staten