Bekijk de Rondreis Italië, 15 dagen van Djoser

Rondreis Italië 15 dagen

Umbrië, de Marken, de Abruzzen en Apulië

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, maar de wegen die naar Umbrië, de Marken, de Abruzzen en Apulië leiden zijn voor veel reizigers een stuk minder goed te vinden. Gelukkig kun je met Djoser deze unieke Italiaanse regio’s wel verkennen: we reizen van Perugia naar Brindisi en komen onderweg langs een aantal unieke bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Assisi.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Italië, 15 dagen
 1. Rotterdam - Perugia
 2. Perugia - Assisi
 3. Assisi, excursie naar Spello, Fonti del Clitunno en Spoleto
 4. Assisi - Gubbio - Fabriano - Frasassi-grotten - Ostra
 5. Ostra, excursie naar Urbino en Corinaldo
 6. Ostra - Ancona - Loreto - Recanati - Macerata
 7. Macerata - Villa Buonaccorsi - Ascoli Piceno - Chieti
 8. Chieti, excursie naar Sulmona en Pacentro
 9. Chieti - Lanciano - Termoli - Peschici - Vieste
 10. Vieste
 11. Vieste - Monte S. Angelo - Castel del Monte - Alberobello
 12. Alberobello, excursie naar Martina Franca en Cisterino
 13. Alberobello, excursie naar Matera
 14. Alberobello, excursie naar Lecce en Ostuni
 15. Alberobello - Brindisi - Rotterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Dwaal door de verborgen middeleeuwse straatjes van Perugia

Dag 01: Rotterdam - Perugia
Dag 02: Perugia - Assisi
Dag 03: Assisi, excursie naar Spello, Fonti del Clitunno en Spoleto
Dag 04: Assisi - Gubbio - Fabriano - Frasassi Grotten - Ostra

Kerk Perugia ItaliëIn het midden van Italië, in de vallei van de Tiber ligt de regio Umbrië. Het landschap kenmerkt zich hier door glooiende heuvels, wijngaarden en ontelbare olijfbomen. Daarnaast zijn er vele –bijna als vogelnest gebouwde - stadjes te vinden op de toppen van de heuvels. We beginnen onze reis in Perugia, één van deze vogelneststadjes, en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Perugia is een gemoedelijke Italiaanse en van origine Etruskische stad en beschikt over, zoals we van Italiaanse steden gewend zijn, prachtige oude architectuur. Met name de kleine straatjes zijn heerlijk om doorheen te dwalen en achter iedere bocht, tref je weer een nieuwe ontdekking. Er zijn zelfs overdekte middeleeuwse straten te vinden, die zo goed bewaard zijn gebleven doordat het pauselijke paleis Rocca Paolina er overeen was gebouwd. Het paleis is in 1848 verwoest, maar de inmiddels overdekte straatjes zijn als een ware tijdscapsule bewaard gebleven. 

Frasassi grotten ItaliëVia onder meer Assisi, Spello, Spoleto, Gubbio en het paradijselijke Fonti de Clitunno - dat voor vele kunstenaars een inspiratiebron is geweest - reizen we door de Apennijnen naar de volgende regio, de Marken. Ook in deze regio vinden we vele bijzondere dorpen, steden en natuurschoon. De ondergrondse Frasassi grotten, met een aaneenschakeling van kilometers lange grottenstelsels, vormen daarbij een bijzonder schouwspel.

Reis langs paleizen, fonteinen en de stad met honderd torens

Dag 05: Ostra, excursie naar Urbino en Corinaldo
Dag 06: Ostra - Ancona - Loreto - Recanati - Macerata
Dag 07: Macerata - Villa Buonaccorsi - Ascoli Piceno - Chieti

De Marken bieden verder interessante bezienswaardigheden, zoals het renaissance-paleis in Urbino “Palazzo Ducale”, maar ook het minder bezochte dorp Corinaldo is een ware parel met stevige vestingmuren en oneindige interessante doorkijkjes.

Ancona ItaliëAncona is de hoofdstad van de Marken en we hebben hier voldoende tijd om alle pracht en praal in ons op te nemen, het panoramische uitzicht vanaf de Duomo San Ciriaco vat het uitzicht keurig samen. Ook de haven vormt een interessant schouwspel, met een afwisseling tussen grote ferry’s die de Adriatische zee bereizen, en de kleine vissersboten en plezierjachtjes. Mocht de stad je goed bevallen, dan kan je een slok nemen uit de Fontana delle Tredici Canelle, volgens de legende kom je dan zeker weer eens terug in de stad.

In Loreto bezoeken we het majesteuse heiligdom de Basilica della Santa Casa. Volgens de legende groeide Maria hier op en werd ze door de aartsengel Gabriël geïnformeerd over haar aanstaande moederschap. We reizen door naar Recanati, de geboorteplaats van de beroemde dichter Giacomo Leopardi.

Het centrum van Macerata ligt op een heuvel en is via een steile trap (of per lift) bereikbaar. De stad heeft veel te bieden en is goed op eigen gelegenheid te verkennen. Wandel bijvoorbeeld van de Piazza della Liberta, via de kathedraal en de Corso Matteotti naar de Sferisterio Arena - van origine gebouwd voor de typische Italiaanse balsport pallone col bracciale die in de 18e en 19e eeuw erg populair was onder de gegoede burgerij.

Villa Buonaccorsi ItaliëWe brengen een bezoek aan Villa Buonaccorsi in Potenza Picena. De villa heeft een prachtige barokke tuin en een uniek goed bewaard gebleven landschap uit de 18e eeuw gebaseerd op symmetrie en geometrie. Nakomelingen van de Buonaccorsi familie onderhouden de villa en de tuin, waardoor dit één van de best bewaarde exemplaren van Italië is. 

De volgende stop is het elegante stadje Ascoli Piceno; ook wel de stad met de honderd torens genoemd! Het volledige oude stadscentrum is gebouwd van travertijn en je ziet het onder meer terug in de Piazza del Popolo, de Palazzo dei Capitani en de middeleeuwse huisjes.

Bezoek Castel del Monte, één van de meest opmerkelijke kastelen ter wereld

Dag 08: Chieti, excursie naar Sulomona en Pacentro
Dag 09: Chieti - Lanciano - Termoli - Peschici - Vieste
Dag 10: Vieste
Dag 11: Vieste - Monte S. Angelo - Castel del Monte - Alberobello

Pacentro ItaliëIn de Abruzzen bezoeken we één van de best bewaard gebleven - en misschien wel één van de mooiste - plaatsen in heel Italië, Pacentro. De drie torens van de Castello dei Caldora torenen boven de stad uit, terwijl je op de achtergrond de bergen van het Majella nationaal park ziet. Natuurlijk zijn ook de andere plaatsen die we bezoeken, zoals Sulomona en Chieti heerlijk om te verkennen. Vanaf Chieti reizen we door naar het noorden van Apulië naar Lanciano en bezoeken de prachtige abdij van San Giovanni in Venere met het bijbehorende kloostercomplex. Zoals veel heilige bouwwerken in Italië is het nog volledig in bedrijf. Van origine stond er een tempel gewijd aan Venus op de locatie van de Abdij, echter is deze tempel in de middeleeuwen verwoest waarna er Christelijke bebouwing voor in de plaats is gekomen.

We vervolgen onze reis naar Termoli, een kleurrijk stadje gebouwd op oude verdedigingsmuren, uitkijkend over de Adriatische zee. Ook verkennen we de knusse straatjes en gezellige terrasjes van Peschici en is er voldoende tijd om op eigen gelegenheid te genieten van Vieste, ook wel de parel van Gargano genoemd. Voor de liefhebber kan er een optioneel uitstapje worden georganiseerd naar de Tremiti Eilanden.

Castel del Monte Apulië ItaliëNa de Abruzzen reizen we naar de laatste regio van deze bijzondere reis in de hak van de Italiaanse laars, Apulië. Vanaf de Monte S. Angelo hebben we een fantastisch uitzich over de Adriatische Zee. Daarnaast bezoeken we onder andere het fantastische achthoekige Castel del Monte, (met acht achthoekige torens!) van Frederik II van Hohenstaufen. Dit architectonische kunstwerk is misschien wel één van de meest karakteristieke kastelen ter wereld. Wellicht heb je het kasteel al eens in het klein gezien, want het kasteel staat ook op Italiaanse euro centen.

Op de set van Wonder Woman en James Bond in Matera

Dag 12: Alberobello, excursie naar Martina Franca en Cisterino
Dag 13: Alberobello, excursie naar Matera
Dag 14: Alberobello, excursie naar Lecce en Ostuni
Dag 15: Alberobello - Brindisi - Rotterdam

Huisjes Alberobello ItaliëVanaf het prachtige kasteel reizen we door naar Alberobello. Dit dorp staat bekend om de vele trulli die er te vinden zijn, een soort huisjes die rond 1500 zijn ontstaan en van origine gebouwd werden zonder cement. De huisjes hebben een kegelvormig dak en zijn vaak voorzien van mysterieuze symbolen. Vanuit Alberobello bezoeken we meerdere stadjes. Martina Franca heeft een charmant centrum met barokke kerken, een paleis en een stadmuur met 24 torens. In Cisterino wandelen we door de schaduwrijke straatjes en langs de vele witte gevels. Op de knusse terrasjes spelen de oudere inwoners een spelletje kaart en drinken een glaasje lokale wijn.

Matera ItaliëDe grotwoningen van Matera worden al vele duizenden jaren bewoond. De oudste woningen uit de Sassi, zoals dit deel van de stad wordt genoemd, dateren uit de prehistorie en meerdere woningen zijn maar liesft tot 1952 bewoond geweest. We hebben voldoende tijd om de stad te verkennen en wellicht herken je enkele locaties uit de film Wonder Woman (2017) of de James Bond film No Time to Die (2020), die hier zijn opgenomen.

Ook in Lecce zijn prachtige oudheden te vinden. De stad is in de 7e eeuw v.Chr. door de Grieken gesticht, waardoor dit ook wel het Athene van Apulië wordt genoemd. Eén van de indrukwekkendste monumenten van de stad is het amfitheater uit de tweede eeuw, echter is ook de barokke Santa Croce een prachtige bezienswaardigheid.

Onze laatste stop is Ostuni, gelegen op een heuvel en omringd door Olijfplantages. Deze Citta Bianca (witte stad) geeft ons vanaf de boven in de stad gelegen kathedraal nog éénmaal een fantastisch uitzicht over dit bijzonder authentieke deel van Europa. Vanuit Brindisi vliegen we weer terug naar Rotterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. In het algemeen geldt dat de meeste bezienswaardigheden te voet of met het openbaar vervoer te bereiken zijn. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
Transavia

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 apr - 07 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

11 mei - 25 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

25 mei - 08 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

15 jun - 29 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

12 jul - 26 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

19 jul - 02 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

31 aug - 14 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

07 sep - 21 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

10 sep - 24 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

21 sep - 05 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

05 okt - 19 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

12 okt - 26 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 apr - 03 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

10 mei - 24 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

24 mei - 07 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels met airconditioning
 • Ontbijt na alle overnachtingen
 • Bezoek aan talrijke historische steden
 • Verken de middeleeuwse straatjes van Perugia
 • Bezoek aan de kathedraal, de romeinse muren en de Rocca Albornoziana in Spoleto
 • Tussenstop bij Fonti del Clitunno, de River der Goden
 • Excursie naar het papier- en watermerkmuseum in Fabriano
 • Bezoek aan de Frasassio Grotten
 • Excursie naar het paleis in Urbino
 • Bezoek Recanati, de geboorteplaats van de dichter Giacomo Leopardi
 • Bezoek aan Villa Buonaccorsi
 • Excursie naar Ascoli Piceno, de stad met honderd torens
 • Bezoek aan de Abdij van Sant Giovanni
 • Excursie naar het unieke Castel del Monte
 • Bezoek aan Matera, filmlocatie bij uitstek

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 395,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Hotelverlenging

Vanwege de beperkte vluchten naar Perugia en vanaf Brindisi, is het niet mogelijk de reis te vervroegen of verlengen. 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is aantal deelnemers is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In Italië overnachten we in comfortabele, veelal centraal gelegen, hotels met airconditioning. De nette tweepersoonskamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het ontbijt is inclusief. Afhankelijk van plaats of stad hebben de hotels een ander karakter. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Assisi Hotel Ancajani
Ostra La Cantinella
Chieti Nuovo Albergo
Vieste Forte Hotel
Alberobello Ramapendula Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 395,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

 • Het ontbijt is bij de reis in begrepen.

 • We verblijven in kleinschalige centraal gelegen hotels.

 • Hotel Forte heeft een heerlijk zwembad

 • Hotel La Cantinella ligt midden in het centrum van Ostra.

 • Probeer eens een pizza bij hotel La Catinella

 • Plons in het zwembad van hotel Cantinella.

 • Hotel Ancajani in Assisi is gevestigd in een mooi pand.

 • De kleurrijke ontbijtzaal van hotel Ancajani

 • Hotel Ramapendula in Alberobello

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Rotterdam - Perugia

  Vertrek

  12:25

  Aankomst

  14:20

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Brindisi - Rotterdam

  Vertrek

  10:45

  Aankomst

  13:25


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een ruime comfortabele bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, de reistijden zijn vaak niet langer dan een paar uur. Zuid-Italië heeft een goed wegenstelsel, waardoor er in korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. In de bergachtige gebieden kunnen de wegen slingeren.

Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we zelf kunnen bepalen waar en hoe lang we stoppen. Omdat we onderweg regelmatig langs belangrijke bezienswaardigheden rijden, kunnen we hier veelal een bezoek aan brengen. Uiteraard maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bekijken.

 • Busvervoer Italie Djoser
 • Italie busvervoer Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels met airconditioning
 • Ontbijt na alle overnachtingen
 • Bezoek aan talrijke historische steden
 • Verken de middeleeuwse straatjes van Perugia
 • Bezoek aan de kathedraal, de romeinse muren en de Rocca Albornoziana in Spoleto
 • Tussenstop bij Fonti del Clitunno, de River der Goden
 • Excursie naar het papier- en watermerkmuseum in Fabriano
 • Bezoek aan de Frasassio Grotten
 • Excursie naar het paleis in Urbino
 • Bezoek Recanati, de geboorteplaats van de dichter Giacomo Leopardi
 • Bezoek aan Villa Buonaccorsi
 • Excursie naar Ascoli Piceno, de stad met honderd torens
 • Bezoek aan de Abdij van Sant Giovanni
 • Excursie naar het unieke Castel del Monte
 • Bezoek aan Matera, filmlocatie bij uitstek

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

Geldzaken

In Italië is de euro betaalmiddel.

Pinnen: met uitzondering van de kleine dorpjes zijn er vrijwel overal geldautomaten.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. 

Terras eten ItaliëHet eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond twee uur 's middags. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland en België.

De diverse regio's in Italië hebben allemaal hun eigen culinaire verrassingen en specialiteiten. In de Marken is men gek op wild zwijn uit de bergen, alsmede de heerlijke brodetto (vissoep) uit Ancona. In Abruzzo is men gek op duidelijke smaken en pittige pepertjes. Aan de kust is Polipi in Purgatorio een populair gerecht. Inderdaad, ook deze helse octopus wordt bereid met pepertjes. Umbrië staat bekend om de vele truffelgerechten en in Apulië zijn pasta en brood niet van de dinertafel weg te denken.

Gezondheid

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet, vooral in de zomer wanneer het erg warm kan worden. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers.

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vanwege de beperkte vluchten naar Perugia en vanaf Brindisi, is het niet mogelijk de reis te vervroegen of verlengen. 

Klimaat en geografie

Italië kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Italiaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers in Zuid-Italië zijn over het algemeen warm. Wel voel je overal de invloed van de zee, waardoor de temperatuur daar niet buitensporig hoog oploopt en er soms regen valt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang zijn de reistijden?

De wegen in Italië zijn uiteraard van goede kwaliteit. Omdat de afstanden niet buitengewoon groot zijn nemen de verplaatsingen niet de hele dag in beslag, echter zijn we vanwege het volle programma veel dagen wel lang onderweg. Hou wel rekening met heuvelachtige gebieden en derhalve bochtige wegen. We maken altijd gebruik van een eigen bus. Hierdoor zijn we vrij om onderweg te stoppen voor lunch, een drankje, een bezoek aan een leuk dorpje of interessante oudheden. De bus beschikt over airconditioning.

Hoe wordt de reis begeleid?

Hoe is de temperatuur in de zomer?

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas?

Wat is het voltage in Italië?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Wat is de beste reistijd?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Italië reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,2

 • Een zeer complete reis boordevol cultuur, je hoeft je niet te vervelen in deze reis! Je ontdekt een prachtig stuk van Italië dat nog niet echt ontdekt is door het massatoerisme. De reis zit erg vol met bezoeken aan slaperige dorpjes en stadjes, dit moet je wel ambiëren! Mooie reis!

  7,0

  7,0
 • Mooie reis door een prachtig land. Wij waren de eerste die deze reis maakten en er waren hier en daar nog wat dingen die aangepast moeten worden. Al met al de moeite waard.

  8,0

  8,0
 • Bijzondere reis naar de hak van Italië. Niet super toeristisch. Leuke stadjes, met pleinen, oude gebouwen, veel (bijzondere) kerken. Ook ondergrondse gangenstelsel, div. kastelen en lekker relaxed eten en op veel terrasjes zitten en heerlijk genieten. Assisi bijzonder, Trulli Alberobello erg leuk.

  9,0

  9,0
 • Een stralende zon begeleidde ons op deze nieuwe reis langs de Adriatische Zee. De oude dorpen en steden met elk hun eigen charme en historie, de Frassasi-grotten, de mooie landschappen waar we doorheen reden; dit alles heeft veel indruk op me gemaakt. Het was een prachtige reis.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Combinatie van Umbrië, de Marken, de Abruzzen en Apulië
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Verken de overdekte straatjes van Perugia
 • Excursie naar het symmetrische Castel del Monte
 • Bezoek aan Matera, filmlocatie bij uitstek
 • Al het ontbijt inclusief

Klantwaardering

8,2

Een zeer complete reis boordevol cultuur, je hoeft je niet t...
Een zeer complete reis boordevol cultuur, je hoeft je niet te vervelen in deze reis! Je ontdekt een prachtig stuk van Italië dat nog niet echt ontdekt is door het massatoerisme. De reis zit erg vol met bezoeken aan slaperige dorpjes en stadjes, dit moet je wel ambiëren! Mooie reis!

Jeroen J. - 7,0
Mooie reis door een prachtig land. Wij waren de eerste die d...
Mooie reis door een prachtig land. Wij waren de eerste die deze reis maakten en er waren hier en daar nog wat dingen die aangepast moeten worden. Al met al de moeite waard.

Doortje L. - 8,0
Bijzondere reis naar de hak van Italië. Niet super toeristis...
Bijzondere reis naar de hak van Italië. Niet super toeristisch. Leuke stadjes, met pleinen, oude gebouwen, veel (bijzondere) kerken. Ook ondergrondse gangenstelsel, div. kastelen en lekker relaxed eten en op veel terrasjes zitten en heerlijk genieten. Assisi bijzonder, Trulli Alberobello erg leuk.

Elle vd Molen - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Italië

Het weer in Italië

22°C

Terug naar boven