Bekijk de Rondreis Italië, 15 dagen van Djoser

Rondreis Italië 15 dagen

Umbrië, de Marken, de Abruzzen en Apulië

Vanaf € 2.095,-

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, maar de wegen die naar Umbrië, de Marken, de Abruzzen en Apulië leiden zijn voor veel reizigers een stuk minder goed te vinden. Gelukkig kun je met Djoser deze unieke Italiaanse regio’s wel verkennen: we reizen van Perugia naar Brindisi en komen onderweg langs een aantal unieke bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Assisi.

Daarom Djoser

 • Combinatie van Umbrië, de Marken, de Abruzzen en Apulië
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Verken de overdekte straatjes van Perugia
 • Excursie naar het symmetrische Castel del Monte
 • Bezoek aan Matera, filmlocatie bij uitstek
 • Al het ontbijt inclusief

Route en kaart

Routekaart Rondreis Italië, 15 dagen
 1. Rotterdam - vliegveld Perugia - Assisi
 2. Assisi, excursie naar Perugia
 3. Assisi, excursie naar Spello en Spoleto
 4. Assisi - Gubbio - Fabriano - Frasassi-grotten - Ancona
 5. Ancona, excursie naar Urbino
 6. Ancona - Loreto - Macerata
 7. Macerata - Ascoli Piceno - Chieti
 8. Chieti, excursie naar Sulmona en Pacentro
 9. Chieti - Lanciano - Termoli - Monte Sant'Angelo
 10. Monte Sant'Angelo, excursie naar Vieste
 11. Monte Sant'Angelo - Castel del Monte - Alberobello
 12. Alberobello, excursie naar Martina Franca en olijfolie proeverij
 13. Alberobello, excursie naar Matera
 14. Alberobello, excursie naar Lecce
 15. Alberobello - Brindisi - Rotterdam

Reisbeschrijving

Dwaal door de verborgen middeleeuwse straatjes van Assisi

Dag 01: Rotterdam - Perugia - Assisi
Dag 02: Assisi - excursie naar Perugia
Dag 03: Assisi, excursie naar Spoleto en Spello
Dag 04: Assisi - Gubbio - Fabriano - Frasassi Grotten - Ancona

Kerk Perugia ItaliëIn het midden van Italië, in de vallei van de Tiber ligt de regio Umbrië. Het landschap kenmerkt zich hier door glooiende heuvels, wijngaarden en ontelbare olijfbomen. Daarnaast zijn er vele –bijna als vogelnest gebouwde - stadjes te vinden op de toppen van de heuvels. We beginnen onze reis in Assisi, een stad met smalle straatjes, pittoreske winkeltjes en een mooi uitzicht over de vallei. Hier is de beroemde basiliek te vinden voor de heilige San Francisco.

De volgende dag maken we een excursie naar Perugia, een stad met het oude centrum hoog op een heuvel gelegen, en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Perugia is een gemoedelijke Italiaanse en van origine Etruskische stad en beschikt over, zoals we van Italiaanse steden gewend zijn, prachtige oude architectuur. Met name de kleine straatjes zijn heerlijk om doorheen te dwalen en achter iedere bocht, tref je weer een nieuwe ontdekking. Er zijn zelfs overdekte middeleeuwse straten te vinden rondom het vroegere pauselijke paleis Rocca Paolina. Het paleis is in 1848 verwoest, maar de inmiddels overdekte straatjes zijn als een ware tijdscapsule bewaard gebleven. 

Frasassi grotten ItaliëVia onder meer Spello en Spoleto reizen we door de Apennijnen naar de volgende regio, de Marken. Ook in deze regio vinden we vele bijzondere dorpen, steden en natuurschoon. Gubbio is een middeleeuwse stad waar je vanuit de benedenstad met liften omhoog gaat naar de Duomo. Je kunt ook met een kabelbaan naar boven en hebt hier een prachtig overzicht over de vallei. De ondergrondse Frasassi grotten, met een aaneenschakeling van kilometers lange grottenstelsels, vormen daarbij een bijzonder schouwspel.

Reis langs paleizen, fonteinen en de stad met honderd torens

Dag 05: Ancona, excursie naar Urbino
Dag 06: Ancona - Loreto - Macerata
Dag 07: Macerata - Ascoli Piceno - Chieti

Ancona ItaliëAncona is de hoofdstad van de Marken en we hebben hier voldoende tijd om alle pracht en praal in ons op te nemen, het panoramische uitzicht vanaf de Duomo San Ciriaco vat het uitzicht keurig samen. Ook de haven vormt een interessant schouwspel, met een afwisseling tussen grote ferry’s die de Adriatische zee bereizen, en de kleine vissersboten en plezierjachtjes. Mocht de stad je goed bevallen, dan kan je een slok nemen uit de Fontana delle Tredici Canelle, volgens de legende kom je dan zeker weer eens terug in de stad.

Het renaissance-paleis “Palazzo Ducale” in Urbino is een van de meest spectaculaire paleizen van de Marken. In Loreto bezoeken we het majesteuse heiligdom de Basilica della Santa Casa. In de basiliek staat in het midden een klein huisje. Volgens de legende groeide Maria hier op en werd ze door de aartsengel Gabriël geïnformeerd over haar aanstaande moederschap. Dit kleine huisje is volgens de legende door engelen door de lucht vanuit het oude Palestina naar Loreto vervoerd. Een waar heiligdom dus!

Het centrum van Macerata ligt op een heuvel en is via een steile trap bereikbaar. De stad heeft veel te bieden en is goed op eigen gelegenheid te verkennen. Wandel bijvoorbeeld van de Piazza della Liberta, via de kathedraal en de Corso Matteotti naar de Sferisterio Arena - van origine gebouwd voor de typische Italiaanse balsport pallone col bracciale die in de 18e en 19e eeuw erg populair was onder de gegoede burgerij.

De volgende stop is het elegante stadje Ascoli Piceno; ook wel de stad met de honderd torens genoemd! Het volledige oude stadscentrum is gebouwd van travertijn en je ziet het onder meer terug in de Piazza del Popolo, de Palazzo dei Capitani en de middeleeuwse huisjes. Strijk hier neer op een van de terrasjes om van het Dulce Vita (het zoete leven)  gevoel te genieten.

Bezoek Castel del Monte, één van de meest opmerkelijke kastelen ter wereld

Dag 08: Chieti, excursie naar Sulomona en Pacentro
Dag 09: Chieti - Lanciano - Termoli - Monte Sant’Angelo
Dag 10: Monte Sant’Angelo - Vieste
Dag 11: Monte Sant’Angelo - Castel del Monte - Alberobello

Pacentro ItaliëIn de Abruzzen bezoeken we één van de best bewaard gebleven - en misschien wel één van de mooiste - plaatsen in heel Italië, Pacentro. De drie torens van de Castello dei Caldora torenen boven de stad uit, terwijl je op de achtergrond de bergen van het Majella nationaal park ziet. De liefhebbers kunnen vanuit Pacentro een korte wandeling maken door dit Natuurpark. Natuurlijk zijn ook de andere plaatsen die we bezoeken, zoals Sulomona en Chieti heerlijk om te verkennen. 

We vervolgen onze reis naar Termoli, een kleurrijk stadje gebouwd op oude verdedigingsmuren, uitkijkend over de Adriatische zee. We maken vanuit ons hotel een dagexcursie naar de badplaats Vieste. Er voldoende tijd om op eigen gelegenheid te genieten van Vieste, ook wel de parel van het schiereiland Gargano genoemd. 

Castel del Monte Apulië ItaliëNa de Abruzzen reizen we naar de laatste regio van deze bijzondere reis in de hak van de Italiaanse laars, Apulië. Vanaf de Monte Sant'Angelo hebben we een fantastisch uitzich over de Adriatische Zee. Daarnaast bezoeken we onder andere het fantastische achthoekige Castel del Monte, (met acht achthoekige torens!) van Frederik II van Hohenstaufen. Dit architectonische kunstwerk is misschien wel één van de meest karakteristieke kastelen ter wereld. Wellicht heb je het kasteel al eens in het klein gezien, want het kasteel staat ook op Italiaanse euro centen.

Op de set van Wonder Woman en James Bond in Matera

Dag 12: Alberobello, excursie naar Martina Franca en Olijfolie proeverij
Dag 13: Alberobello, excursie naar Matera
Dag 14: Alberobello, excursie naar Lecce
Dag 15: Alberobello - Brindisi - Rotterdam

Huisjes Alberobello ItaliëVanaf het prachtige kasteel reizen we door naar Alberobello. Dit dorp staat bekend om de vele trulli die er te vinden zijn, een soort huisjes die rond 1500 zijn ontstaan en van origine gebouwd werden zonder cement. De huisjes hebben een kegelvormig dak en zijn vaak voorzien van mysterieuze symbolen. Vanuit Alberobello bezoeken we meerdere stadjes. Martina Franca heeft een charmant centrum met barokke kerken, een paleis en een stadmuur met 24 torens. Nabij Cisterino bezoeken we een olijfolie fabriek, waar we dit belangrijke product uiteraard ook zullen proeven. 

Matera ItaliëDe grotwoningen van Matera worden al vele duizenden jaren bewoond. De oudste woningen uit de Sassi, zoals dit deel van de stad wordt genoemd, dateren uit de prehistorie en meerdere woningen zijn maar liesft tot 1952 bewoond geweest. We hebben voldoende tijd om de stad te verkennen en wellicht herken je enkele locaties uit de film Wonder Woman (2017) of de James Bond film No Time to Die (2020), die hier zijn opgenomen. Liefhebbers kunnen een korte wandeling maken door de vallei waaraan Matera ligt en zij hebben dan van een heuvel een prachtig overzicht op deze eeuwige stad. Een van de oudste permanent bewoonde steden ter wereld. 

Ook in Lecce zijn prachtige oudheden te vinden. De stad is in de 7e eeuw v.Chr. door de Grieken gesticht, waardoor dit ook wel het Athene van Apulië wordt genoemd. Eén van de indrukwekkendste monumenten van de stad is het amfitheater uit de tweede eeuw, echter is ook de barokke Santa Croce een prachtige bezienswaardigheid. De gevel van de kerk wordt als het hoogte punt van barokke kunst gezien. Het tafereel wordt wel “Een droom uitgevoerd in steen” genoemd. Vanuit Brindisi vliegen we weer terug naar Rotterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. In het algemeen geldt dat de meeste bezienswaardigheden te voet of met het openbaar vervoer te bereiken zijn. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Vertrekdata 2023

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 apr - 03 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
nog 2 deelnemers nodig

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
10 mei - 24 mei
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
24 mei - 07 jun
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
18 jul - 01 aug
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
30 aug - 13 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
06 sep - 20 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
13 sep - 27 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.145,-

Start - einde
20 sep - 04 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.145,-

Start - einde
27 sep - 11 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.145,-

Start - einde
04 okt - 18 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.145,-

Start - einde
11 okt - 25 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.145,-

Vertrekdata 2024

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 apr - 01 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.145,-

Start - einde
24 apr - 08 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
08 mei - 22 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
22 mei - 05 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
05 jun - 19 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
19 jun - 03 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels met airconditioning
 • Ontbijt na alle overnachtingen
 • Bezoek aan talrijke historische steden
 • Verken de middeleeuwse straatjes van Perugia
 • Bezoek aan pittoresk dorp Spello
 • Bezoek aan de Frasassio Grotten
 • Excursie naar het paleis in Urbino
 • Excursie naar Ascoli Piceno, de stad met honderd torens
 • Excursie naar het unieke Castel del Monte
 • Bezoek aan Matera, filmlocatie bij uitstek
 • Bezoek aan de beroemde stad Lecce
 • Bezoek aan olijfgaard inclusief proeverij

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 395,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vanwege de beperkte vluchten naar Perugia en vanaf Brindisi, is het niet mogelijk de reis te vervroegen of verlengen. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.845,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is aantal deelnemers is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Italië, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,2

 • Van Perugia tot Lecce: Organisatorisch een goede reis in een aangenaam jaargetijde. Hotels waren in orde. Reisleiding gaf ons veel vrije tijd, voor sommigen teveel. Leuke plaatsjes bezocht, enkele aardige excursies o.a. naar een bedrijf met olijfolie-pers, grotwoningen en naar Trulli =puntdakhuisjes

  8,0

 • Mooie reis langs ca. 25 prachtig gelegen steden. Goede begeleiding door Marjan en een prima chauffeur (Giuseppe). Ondanks het drukke programma toch voldoende rustmomenten. Een aanrader!

  8,0

 • Boordevol cultuur maar met 38 graden licht vermoeiend al die straatjes op te klimmen. Prachtige reis en Italië is het eten altijd lekker.

  9,0

 • Het was een mooie afwisselende reis. Prachtige steden bezocht en ook het landschap waar we doorheen kwamen was prachtig, vooral ook door de afwisseling van Umbrie, de Marken, de Abruzzen en later Puglia. We hadden aan Vera een prima reisbegeleidster. Ze was duidelijk en gaf ons goede tips.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

In Italië overnachten we in comfortabele, veelal centraal gelegen, hotels met airconditioning. De nette tweepersoonskamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het ontbijt is inclusief. Afhankelijk van plaats of stad hebben de hotels een ander karakter. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Assisi Hotel Ancajani
Ancona Hotel Fortuna
Chieti Nuovo Albergo
Monte Sant’Angelo Relais Dei Normanni
Alberobello Ramapendula Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 395,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

 • Het ontbijt is bij de reis in begrepen.

 • We verblijven in kleinschalige centraal gelegen hotels.

 • Hotel Forte heeft een heerlijk zwembad

 • Hotel La Cantinella ligt midden in het centrum van Ostra.

 • Probeer eens een pizza bij hotel La Catinella

 • Plons in het zwembad van hotel Cantinella.

 • Hotel Ancajani in Assisi is gevestigd in een mooi pand.

 • De kleurrijke ontbijtzaal van hotel Ancajani

 • Hotel Ramapendula in Alberobello

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Rotterdam - Perugia

  Vertrek

  12:25 - 14:20

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Brindisi - Rotterdam

  Vertrek

  10:45 - 13:25


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.845,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een ruime comfortabele bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, de reistijden zijn vaak niet langer dan een paar uur. Zuid-Italië heeft een goed wegenstelsel, waardoor er in korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. In de bergachtige gebieden kunnen de wegen slingeren.

Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we zelf kunnen bepalen waar en hoe lang we stoppen. Omdat we onderweg regelmatig langs belangrijke bezienswaardigheden rijden, kunnen we hier veelal een bezoek aan brengen. Uiteraard maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bekijken.

 • Busvervoer Italie Djoser
 • Italie busvervoer Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels met airconditioning
 • Ontbijt na alle overnachtingen
 • Bezoek aan talrijke historische steden
 • Verken de middeleeuwse straatjes van Perugia
 • Bezoek aan pittoresk dorp Spello
 • Bezoek aan de Frasassio Grotten
 • Excursie naar het paleis in Urbino
 • Excursie naar Ascoli Piceno, de stad met honderd torens
 • Excursie naar het unieke Castel del Monte
 • Bezoek aan Matera, filmlocatie bij uitstek
 • Bezoek aan de beroemde stad Lecce
 • Bezoek aan olijfgaard inclusief proeverij

Excursies

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Italië is de euro betaalmiddel.

Pinnen: met uitzondering van de kleine dorpjes zijn er vrijwel overal geldautomaten.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. 

Terras eten ItaliëHet eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond twee uur 's middags. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland en België.

De diverse regio's in Italië hebben allemaal hun eigen culinaire verrassingen en specialiteiten. In de Marken is men gek op wild zwijn uit de bergen, alsmede de heerlijke brodetto (vissoep) uit Ancona. In Abruzzo is men gek op duidelijke smaken en pittige pepertjes. Aan de kust is Polipi in Purgatorio een populair gerecht. Inderdaad, ook deze helse octopus wordt bereid met pepertjes. Umbrië staat bekend om de vele truffelgerechten en in Apulië zijn pasta en brood niet van de dinertafel weg te denken.

Gezondheid

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet, vooral in de zomer wanneer het erg warm kan worden. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers.

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vanwege de beperkte vluchten naar Perugia en vanaf Brindisi, is het niet mogelijk de reis te vervroegen of verlengen. 

Klimaat en geografie

Italië kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Italiaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers in Zuid-Italië zijn over het algemeen warm. Wel voel je overal de invloed van de zee, waardoor de temperatuur daar niet buitensporig hoog oploopt en er soms regen valt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Maak kennis met onze reisbegeleiders.

Veelgestelde vragen

Hoe lang zijn de reistijden?

De wegen in Italië zijn uiteraard van goede kwaliteit. Omdat de afstanden niet buitengewoon groot zijn nemen de verplaatsingen niet de hele dag in beslag, echter zijn we vanwege het volle programma veel dagen wel lang onderweg. Hou wel rekening met heuvelachtige gebieden en derhalve bochtige wegen. We maken altijd gebruik van een eigen bus. Hierdoor zijn we vrij om onderweg te stoppen voor lunch, een drankje, een bezoek aan een leuk dorpje of interessante oudheden. De bus beschikt over airconditioning.

Hoe wordt de reis begeleid?

De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider die je bij aankomst opwacht. Deze begeleider zal gedurende de hele reis met de groep meereizen. Met eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij hem of haar terecht. De reisbegeleider zal zoveel mogelijk praktische tips geven over restaurantjes, etenstijden, etc. en informatie geven over de mogelijke excursies.

Hoe is de temperatuur in de zomer?

De zomers in Italië zijn zeker warmer dan wij gewend zijn in Nederland. Aangezien het om een vrij droge warmte gaat, is het goed uit te houden. Af en toe zorgen zeewinden voor enige afkoeling. Neem luchtige kleding mee. Een goede zonnebrandcrème mag niet ontbreken in je bagage. Een hoedje of petje kan het hoofd beschermen tegen verbranding.

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas?

Overal in Italië is het mogelijk om te pinnen. Bij aankomst op de luchthaven van Perugia zijn geldautomaten, waar je euro’s kunt opnemen met een Nederlandse of Belgische pinpas. In winkels en restaurants is het niet altijd mogelijk om te betalen met een pinpas, maar dan vaak wel met een creditcard.

Wat is het voltage in Italië?

De netspanning is 220 volt. De stopcontacten zijn meestal gelijk aan die in Nederland, maar er zijn lokale variaties. Neem daarom een wereldstekker mee.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 22

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Controleer het voor de zekerheid even bij je provider, echter zou je overal in Europa goed bereik moeten hebben met je mobiele bel- en internetbundel. Houd er rekening mee dat je op zee te maken kan krijgen met hogere kosten; zet je mobiel tijdens boottochtjes voor de zekerheid uit. 

Wat is de beste reistijd?

In het voor- en najaar is het de beste tijd voor deze reis, de natuur is dan op haar mooist en het is er nog niet zo druk. In maart, begin april en oktober kan er wat regen vallen, echter kun je dan ook nog hele mooie vakantiedagen hebben. In juli en augustus kan het erg warm en wat drukker zijn.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Italië

Bekijk alle reisblogs over Italië