Bekijk de Rondreis Oost-Italië Umbrië & de Marken, 15 dagen van Djoser

Rondreis Oost-Italië Umbrië & de Marken 15 dagen

Umbrië, de Marken, de Abruzzen en Apulië

Vanaf € 2.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, maar de wegen die naar Umbrië, de Marken, de Abruzzen en Apulië leiden zijn voor veel reizigers een stuk minder goed te vinden. Gelukkig kun je met Djoser deze unieke Italiaanse regio’s wel verkennen: we reizen van Perugia naar Brindisi en komen onderweg langs een aantal unieke bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Assisi.

Daarom Djoser

 • Combinatie van Umbrië, de Marken, de Abruzzen en Apulië
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Verken de overdekte straatjes van Perugia
 • Excursie naar het symmetrische Castel del Monte
 • Bezoek aan Matera, filmlocatie bij uitstek
 • Al het ontbijt inclusief

Route en kaart

Routekaart Rondreis Oost-Italië Umbrië & de Marken, 15 dagen
 1. Rotterdam - vliegveld Perugia - Assisi
 2. Assisi, excursie naar Perugia
 3. Assisi, Spello - Fonti del Clitunno - Poleto
 4. Assisi - Gubbio - Fabriano - Frasassi-grotten - Ancona
 5. Ancona, excursie naar Urbino
 6. Ancona - Loreto - Recanati - Macerata
 7. Macerata - Ascoli Piceno - Chieti
 8. Chieti, excursie naar Sulmona en Pacentro
 9. Chieti - Lanciano - Termoli
 10. Monte Sant’Angelo - Manfredonia
 11. Monte Sant’Angelo - Castel del Monte - Alberobello
 12. Alberobello, excursie naar Martina Franca en Olijfolie proeverij
 13. Alberobello, excursie naar Matera - Altamura
 14. Alberobello, excursie naar Lecce - Ostuni
 15. Alberobello - Brindisi - Rotterdam

Reisbeschrijving

Dwaal door de verborgen middeleeuwse straatjes van Assisi

Dag 01: Rotterdam - Assisi
Dag 02: Assisi, excursie naar Perugia
Dag 03: Assisi, Spello - Fonti del Clitunno - poleto 
Dag 04: Assisi - Gubbio - Fabriano - Frasassi Grotten - Ancona

Kerk Perugia Italië

In het midden van Italië, in de vallei van de Tiber, ligt de regio Umbrië. Het landschap kenmerkt zich hier door glooiende heuvels, wijngaarden en ontelbare olijfbomen. Daarnaast zijn er vele –bijna als vogelnest gebouwde - stadjes te vinden op de toppen van de heuvels. We beginnen onze reis in Assisi, een stad met smalle straatjes, pittoreske winkeltjes en een mooi uitzicht over de vallei. 

De volgende dag na het ontbijt is er tijd voor een wandeling in Assisi waar je een bezoek kunt brengen aan de beroemde basiliek van de heilige San Francisco en de fresco's van Giotto. In de namiddag maken we een excursie naar Perugia, een stad met het oude centrum hoog op een heuvel gelegen, en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Perugia is een gemoedelijke Italiaanse en van origine Etruskische stad en beschikt over, zoals we van Italiaanse steden gewend zijn, prachtige oude architectuur. Met name de kleine straatjes zijn heerlijk om doorheen te dwalen en achter iedere bocht, tref je weer een nieuwe ontdekking. Er zijn zelfs overdekte middeleeuwse straten te vinden rondom het vroegere pauselijke paleis Rocca Paolina. Het paleis is in 1848 verwoest, maar de inmiddels overdekte straatjes zijn als een ware tijdcapsule bewaard gebleven.

Onze eerste stop vandaag is bij het charmante middeleeuws dorp Spello, gebouwd op een voorgebergte van de Monte Subasio. U vindt er sporen van de vele heerschappijen, maar het belangrijkste hoogtepunt is de kerk S. Maria Maggiore en de Cappella Baglioni, met fresco's van Pinturicchio en Perugino. We maken een stop bij Fonti del Clitunno, de rivier der Goden, die vele dichters en kunstenaars inspireerde. In de middag bezoeken wij Spoleto, belangrijke Umbrische stad omgeven door olijfgaarden. 

Frasassi grotten Italië

Gubbio is een van de mooiste en meest authentieke steden van Umbrië, gebouwd op een heuvel. Onderweg stoppen we in Unesco’s Fabriano, een verborgen juweeltje in de regio Marche dat beroemd is omdat het al in de 12e eeuw een topplaats voor papierproductie was. Het hoogtepunt van een bezoek aan Fabriano is het Papier- en Watermerkmuseum, maar de stad zelf is een bezoek waard vanwege het goede historische centrum, inclusief het levendige centrale plein. In de middag is een bezoek aan de grotten van Frasassi aanbevolen, een buitengewone reeks ondergrondse grotten die met een uitstrekking van 35 km het grootste ondergrondse grottenstelsel van Europa vormt.

Reis langs paleizen, fonteinen en de stad met honderd torens

Dag 05: Ancona, excursie naar Urbino
Dag 06: Ancona - Loreto - Porto Recanati - Macerata
Dag 07: Macerata - Ascoli Piceno - Chieti

Ancona Italië

Je wordt wakker in Ancona, een stad vol geschiedenis op een spectaculaire locatie op de Guasco heuvel. Ook de haven vormt een interessant schouwspel, met een afwisseling tussen grote ferry’s die de Adriatische Zee bereizen, en de kleine vissersboten en plezierjachtjes. Mocht de stad je goed bevallen, dan kan je een slok nemen uit de Fontana delle Tredici Canelle, volgens de legende kom je dan zeker weer eens terug in de stad. Het gebied staat ook bekend om zijn traditionele visgerechten. Het renaissance-paleis “Palazzo Ducale” in Urbino is een van de meest overweldigende paleizen van de Marken. Het gebied is ook beroemd om heerlijke truffels en het is een top plaats voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. 

Na het ontbijt de volgende ochtend vertrek je naar Loreto voor een bezoek aan het majestueuze Basilica della Santa Casa in Gotische en Renaissance stijl. In de basiliek staat in het midden een klein huisje dat naar verluidt de plaats is waar de Maagd Maria opgroeide en de aartsengel Gabriël haar vertelde van haar aanstaande moederschap. Dit kleine huisje is volgens de legende door engelen door de lucht vanuit het oude Palestina naar Loreto vervoerd. Een waar heiligdom dus! Wanneer de mogelijkheid bestaat, maken wij een stop in Porto Recanati, de geboorteplaats van de beroemde dichter Giacomo Leopardi, een charmant stadje. Vanavond overnachten wij in de omgeving van Macerata.

De volgende ochtend kun je op eigen gelegenheid een wandeling maken in Macerata om de stad te verkennen. Deze levendige stad is gebouwd in een prachtig natuurlandschap en ligt op een heuvel. De historische stad is bereikbaar met de lift of via een steile trap. In de middag is tijd voor een bezichtiging in Ascoli Piceno, de elegante stad met 100 torens. De hele binnenstad is gebouwd door travertijnblokken. Vergeet niet de beroemde Olive all'Ascolana te proeven.

Bezoek Castel del Monte, één van de meest opmerkelijke kastelen ter wereld

Dag 08: Chieti - Sulomona - Pacentro
Dag 09: Chieti - Lanciano - Termoli
Dag 10: Monte Sant’Angelo - Manfredonia
Dag 11: Monte Sant’Angelo - Castel del Monte - Alberobello

We vervolgen onze reisPacentro Italië naar het binnenland om de adembenemende bergen van Abruzzo te bekijken. We maken een stop in Sulmona, een mooi historisch stadje, beroemd om de productie van confetti-gesuikerde amandelen, met de bergen op de achtergrond. Op de terugweg naar Chieti wordt er gestopt in Pacentro, een mooie stad in het Majella Nationaal Park. De liefhebbers kunnen vanuit Pacentro een korte wandeling maken door dit Natuurpark.

De volgende dag rijden we naar het noordelijke gebied van Puglia genaamd Gargano. Onderweg wordt er gestopt bij Lanciano voor een bezoek. We ontdekken Termoli, de kleurrijke stad gebouwd op oude verdedigingsmuren, met uitzicht op de Adriatische Zee. U kunt aan de kust enkele van de beroemde houten "trabucchi" zien, die sinds de oudheid voor de visserij werden gebruikt. 

We zijn aangekomen in de laatste regio van deze bijzondere reis, in de hak van de Italiaanse laars, Apulië. Na het ontbijt heeft u de volledige dag vrij te besteden in Monte Sant'Angelo. Neem een kijkje in de basiliek S. Michael.

Indien je nog geen tijd hebt gehad om de Basiliek te bezoeken is hieCastel del Monte Apulië Italiër de volgende ochtend nog de mogelijkheid voor. Daarna rijden we naar Alberobello met een tussenstop in Andria voor een bezoek aan het fascinerende achthoekige Castel del Monte, (met acht achthoekige torens!) van Frederik II van Hohenstaufen. Dit architectonische kunstwerk is misschien wel één van de meest karakteristieke kastelen ter wereld. Wellicht heb je het kasteel al eens in het klein gezien, want het kasteel staat ook op Italiaanse euro centen.


Op de set van Wonder Woman en James Bond in Matera

Dag 12: Alberobello - Martina Franca en Olijfolie proeverij
Dag 13: Alberobello, excursie naar Matera - Altamura
Dag 14: Alberobello, excursie naar Lecce - Ostuni
Dag 15: Alberobello - Brindisi - Rotterdam

Huisjes Alberobello Italië

Deze ochtend is er tijd voor een wandeling in Alberobello. Dit dorp staat bekend om de vele trulli die er te vinden zijn, een soort huisjes die rond 1500 zijn ontstaan en van origine gebouwd werden zonder cement. De huisjes hebben een kegelvormig dak en zijn vaak voorzien van mysterieuze symbolen. Vanuit Alberobello bezoeken we meerdere stadjes, waaronder Martina Franca, een charmant barokstadje in het hart van Valle d'Itria. In de middag stop je in Cisternino bij een lokale oliemolen voor bezoek en proeverij.

De grotwoningen van Matera worden al vele Matera Italiëduizenden jaren bewoond. De oudste woningen uit de Sassi, zoals dit deel van de stad wordt genoemd, dateren uit de prehistorie en meerdere woningen zijn maar liefst tot 1952 bewoond geweest. We hebben voldoende tijd om de stad te verkennen en wellicht herken je enkele locaties uit de film Wonder Woman (2017) The Passion (Mel Gibson) of de James Bond film No Time to Die (2020), die hier zijn opgenomen. Als de tijd het toelaat kunnen wij op de terugweg een stop maken in Altamura, beroemd om het lokale brood.

Ook in Lecce zijn prachtige oudheden te vinden. De stad is in de 7e eeuw v.Chr. door de Grieken gesticht, waardoor dit ook wel het Athene van Apulië wordt genoemd. Eén van de indrukwekkendste monumenten van de stad is het amfitheater uit de tweede eeuw, echter is ook de barokke Santa Croce een prachtige bezienswaardigheid. De gevel van de kerk wordt als het hoogtepunt van barokke kunst gezien. Het tafereel wordt wel “Een droom uitgevoerd in steen” genoemd. 

Je eindigt de reis met een ontbijt in het hotel en transfer naar de luchthaven van Brindisi.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. In het algemeen geldt dat de meeste bezienswaardigheden te voet of met het openbaar vervoer te bereiken zijn. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Vertrekdata 2023

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
18 jul - 01 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

i

Geen 1-persoonskamer meer beschikbaar

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
30 aug - 13 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
06 sep - 20 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.345,-

Start - einde
13 sep - 27 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
20 sep - 04 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
27 sep - 11 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
04 okt - 18 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
11 okt - 25 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.145,-

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 apr - 01 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.145,-

Start - einde
24 apr - 08 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
08 mei - 22 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
22 mei - 05 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
05 jun - 19 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
19 jun - 03 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels met airconditioning
 • Ontbijt na alle overnachtingen
 • Bezoek aan talrijke historische steden
 • Verken de middeleeuwse straatjes van Perugia
 • Bezoek aan pittoresk dorp Spello
 • Bezoek aan de Frasassio Grotten
 • Excursie naar het paleis in Urbino
 • Excursie naar Ascoli Piceno, de stad met honderd torens
 • Excursie naar het unieke Castel del Monte
 • Bezoek aan Matera, filmlocatie bij uitstek
 • Bezoek aan de beroemde stad Lecce
 • Bezoek aan olijfgaard inclusief proeverij

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 395,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vanwege de beperkte vluchten naar Perugia en vanaf Brindisi, is het niet mogelijk de reis te vervroegen of verlengen. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is aantal deelnemers is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Oost-Italië Umbrië & de Marken, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,2

 • Van Perugia tot Lecce: Organisatorisch een goede reis in een aangenaam jaargetijde. Hotels waren in orde. Reisleiding gaf ons veel vrije tijd, voor sommigen teveel. Leuke plaatsjes bezocht, enkele aardige excursies o.a. naar een bedrijf met olijfolie-pers, grotwoningen en naar Trulli =puntdakhuisjes

  8,0

 • Mooie reis langs ca. 25 prachtig gelegen steden. Goede begeleiding door Marjan en een prima chauffeur (Giuseppe). Ondanks het drukke programma toch voldoende rustmomenten. Een aanrader!

  8,0

 • Boordevol cultuur maar met 38 graden licht vermoeiend al die straatjes op te klimmen. Prachtige reis en Italië is het eten altijd lekker.

  9,0

 • Het was een mooie afwisselende reis. Prachtige steden bezocht en ook het landschap waar we doorheen kwamen was prachtig, vooral ook door de afwisseling van Umbrie, de Marken, de Abruzzen en later Puglia. We hadden aan Vera een prima reisbegeleidster. Ze was duidelijk en gaf ons goede tips.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

In Italië overnachten we in comfortabele, veelal centraal gelegen, hotels met airconditioning. De nette tweepersoonskamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het ontbijt is inclusief. Afhankelijk van plaats of stad hebben de hotels een ander karakter. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Assisi Hotel Ancajani
Ancona Hotel Fortuna
Chieti Nuovo Albergo
Monte Sant’Angelo Relais Dei Normanni
Alberobello Ramapendula Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 395,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

 • Het ontbijt is bij de reis in begrepen.

 • We verblijven in kleinschalige centraal gelegen hotels.

 • Hotel Forte heeft een heerlijk zwembad

 • Hotel La Cantinella ligt midden in het centrum van Ostra.

 • Probeer eens een pizza bij hotel La Catinella

 • Plons in het zwembad van hotel Cantinella.

 • Hotel Ancajani in Assisi is gevestigd in een mooi pand.

 • De kleurrijke ontbijtzaal van hotel Ancajani

 • Hotel Ramapendula in Alberobello

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Rotterdam - Perugia

  Vertrek

  12:25 - 14:20

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Brindisi - Rotterdam

  Vertrek

  10:45 - 13:25


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een ruime comfortabele bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, de reistijden zijn vaak niet langer dan een paar uur. Zuid-Italië heeft een goed wegenstelsel, waardoor er in korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. In de bergachtige gebieden kunnen de wegen slingeren.

Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we zelf kunnen bepalen waar en hoe lang we stoppen. Omdat we onderweg regelmatig langs belangrijke bezienswaardigheden rijden, kunnen we hier veelal een bezoek aan brengen. Uiteraard maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bekijken.

 • Busvervoer Italie Djoser
 • Italie busvervoer Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels met airconditioning
 • Ontbijt na alle overnachtingen
 • Bezoek aan talrijke historische steden
 • Verken de middeleeuwse straatjes van Perugia
 • Bezoek aan pittoresk dorp Spello
 • Bezoek aan de Frasassio Grotten
 • Excursie naar het paleis in Urbino
 • Excursie naar Ascoli Piceno, de stad met honderd torens
 • Excursie naar het unieke Castel del Monte
 • Bezoek aan Matera, filmlocatie bij uitstek
 • Bezoek aan de beroemde stad Lecce
 • Bezoek aan olijfgaard inclusief proeverij

Excursies

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

Geldzaken

In Italië is de euro betaalmiddel.

Pinnen: met uitzondering van de kleine dorpjes zijn er vrijwel overal geldautomaten.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. 

Terras eten ItaliëHet eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond twee uur 's middags. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland en België.

De diverse regio's in Italië hebben allemaal hun eigen culinaire verrassingen en specialiteiten. In de Marken is men gek op wild zwijn uit de bergen, alsmede de heerlijke brodetto (vissoep) uit Ancona. In Abruzzo is men gek op duidelijke smaken en pittige pepertjes. Aan de kust is Polipi in Purgatorio een populair gerecht. Inderdaad, ook deze helse octopus wordt bereid met pepertjes. Umbrië staat bekend om de vele truffelgerechten en in Apulië zijn pasta en brood niet van de dinertafel weg te denken.

Gezondheid

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet, vooral in de zomer wanneer het erg warm kan worden. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers.

Hotelverlenging

Vanwege de beperkte vluchten naar Perugia en vanaf Brindisi, is het niet mogelijk de reis te vervroegen of verlengen. 

Klimaat en geografie

Italië kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Italiaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers in Zuid-Italië zijn over het algemeen warm. Wel voel je overal de invloed van de zee, waardoor de temperatuur daar niet buitensporig hoog oploopt en er soms regen valt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang zijn de reistijden?

De wegen in Italië zijn uiteraard van goede kwaliteit. Omdat de afstanden niet buitengewoon groot zijn nemen de verplaatsingen niet de hele dag in beslag, echter zijn we vanwege het volle programma veel dagen wel lang onderweg. Hou wel rekening met heuvelachtige gebieden en derhalve bochtige wegen. We maken altijd gebruik van een eigen bus. Hierdoor zijn we vrij om onderweg te stoppen voor lunch, een drankje, een bezoek aan een leuk dorpje of interessante oudheden. De bus beschikt over airconditioning.

Hoe wordt de reis begeleid?

De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider die je bij aankomst opwacht. Deze begeleider zal gedurende de hele reis met de groep meereizen. Met eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij hem of haar terecht. De reisbegeleider zal zoveel mogelijk praktische tips geven over restaurantjes, etenstijden, etc. en informatie geven over de mogelijke excursies.

Hoe is de temperatuur in de zomer?

De zomers in Italië zijn zeker warmer dan wij gewend zijn in Nederland. Aangezien het om een vrij droge warmte gaat, is het goed uit te houden. Af en toe zorgen zeewinden voor enige afkoeling. Neem luchtige kleding mee. Een goede zonnebrandcrème mag niet ontbreken in je bagage. Een hoedje of petje kan het hoofd beschermen tegen verbranding.

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas?

Overal in Italië is het mogelijk om te pinnen. Bij aankomst op de luchthaven van Perugia zijn geldautomaten, waar je euro’s kunt opnemen met een Nederlandse of Belgische pinpas. In winkels en restaurants is het niet altijd mogelijk om te betalen met een pinpas, maar dan vaak wel met een creditcard.

Wat is het voltage in Italië?

De netspanning is 220 volt. De stopcontacten zijn meestal gelijk aan die in Nederland, maar er zijn lokale variaties. Neem daarom een wereldstekker mee.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 22

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Controleer het voor de zekerheid even bij je provider, echter zou je overal in Europa goed bereik moeten hebben met je mobiele bel- en internetbundel. Houd er rekening mee dat je op zee te maken kan krijgen met hogere kosten; zet je mobiel tijdens boottochtjes voor de zekerheid uit. 

Wat is de beste reistijd?

In het voor- en najaar is het de beste tijd voor deze reis, de natuur is dan op haar mooist en het is er nog niet zo druk. In maart, begin april en oktober kan er wat regen vallen, echter kun je dan ook nog hele mooie vakantiedagen hebben. In juli en augustus kan het erg warm en wat drukker zijn.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Italië

Bekijk alle reisblogs over Italië