Fietsvakantie Portugal, 8 dagen

Tijden de fietsreis Portugal geniet je van een heerlijke mix van het bruisende Lissabon, het authentieke Portugese platteland en van de indrukwekkende kustlijn van de Costa Vicentina. Fiets je mee naar het meest Zuidwestelijke puntje van Europa?

We starten in Lissabon met een stadswandeling om het historische centrum te verkennen alvorens we per fiets zuidwaarts trekken via de Costa da Caparica met haar mooie zandstranden. De kustlijn in het Parque Natural de Arrabida tussen Sesimbra en Setubal is een prachtig gebied met verlaten baaien. Via authentieke stadjes banen we ons een weg door de Alentejo en de Costa Vicentina naar 'Het einde van de Wereld' nabij Sagres in de Algarve. 

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Lissabon
 2. Lissabon - Zambujal - Sesimbra
 3. Sesimbra - Setúbal
 4. Setúbal - Troia - Alcácer do Sal
 5. Alcácer do Sal - Sines - Vilanova de Milfontes
 6. Vilanova de Milfontes - Aljezur
 7. Aljezur - Cabo Sao Vicente - Sagres
 8. Sagres - Lissabon - Amsterdam
Routekaart Fietsvakantie Portugal, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Fietsvakantie PortugalTijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 20 personen.


Dag 1 Amsterdam - Lissabon

Tram PortugalWe vliegen naar de hoofdstad Lissabon die gebouwd is op zeven heuvels aan de rivier de Taag. Je kunt je in de stad het beste verplaatsen met de metro, tram en de ‘elevadores’ (liften), die de benedenstad met de bovenstad verbinden. We maken hier onder begeleiding van de reisbegeleider een stadswandeling voor een eerste kennismaking met de hoofdstad van het voormalige Portugese wereldrijk. Lissabon is ook heerlijk om zelf in rond te dwalen: verken bijvoorbeeld de authentieke wijk Bairro Alto. De wijk herbergt talloze barretjes, waar de weemoedige klanken van de fado opklinken.


Dag 2 Lissabon - Zambujal - Sesimbra

Fietsvakantie PortugalWe verlaten ons hotel in Lissabon en fietsen vanaf het hotel naar de wijk Belém dat aan de monding van de rivier de Taag ligt. Als er tijd voor is dan fietsen we naar de Belém Toren, het vertrekpunt van de vloot van Vasco da Gama. Bij de toren kunnen we foto's maken van het indrukwekkende Jerónimosklooster van Manuel I met haar rijkelijk versierde zuilen. Je merkt al snel de rijkdom van het tijdperk van de ontdekkingsreizen hier. Vervolgens steken we met de fiets op de ferry de Taag over. De fietstocht start in Trafaria en via de Costa da Caparica met haar mooie zandstranden en het surfcentrum Lagoa de Albufeira, fietsen we naar het schilderachtige Cabo Espichel aan de Atlantische Oceaan. Door de stevige wind op deze onbeschutte plek, moet je hier soms flink doortrappen en soms even afstappen. De steile rotsen verdwijnen recht in zee bij deze door de wind geteisterde klip. Na de fietstocht van ongeveer 65 kilometer rijden we door naar ons hotel in het drukke vissersdorp Sesimbra.

 • Afstand: 65 km


Dag 3 Sesimbra - Setúbal

Fietsen langs de kust PortugalDe fietstocht gaat verder door het spectaculaire ‘Parque Natural da Arrábida’  tussen Sesimbra en Setúbal. Het park is opgericht ter bescherming van het fraaie, wilde landschap en rijkdom aan vogels en wild. De beschutte hellingen zijn begroeid met wijngaarden. Als we een stuk langs de kust fietsen, komen we langs fraaie stranden en beschutte baaien waar we kunnen stoppen voor een duik in het water. Na een fietstocht van ongeveer 40 kilometer komen we aan in Setúbal. In de oude stad met voetgangersstraatjes kun je aan het einde van de middag goed nagenieten van de lokale tapas en een glaasje wijn op één van de gezellige pleinen.

 • Afstand: 40 km


Dag 4 Setúbal - Troia - Alcácer do Sal

Fietsreis Portugal UitzichtMet de pont steken we over naar het schiereiland Troia. We stappen weer op onze fietsen voor een tocht van ongeveer 55 kilometer oostwaarts via het prachtige strand bij Comporta. Het einddoel van vandaag is de oude stad Alcácer do Sal. De stad ligt vredig op de noordoever van de rivier de Sado en heeft een aantal interessante historische kerken. De promenade aan de rivier nodigt uit voor een hapje en drankje aan het einde van de dag.

 • Afstand: 55 km

 

Dag 5 Alcácer do Sal - Sines - Vilanova de Milfontes

Portugal fietsvakantieWe verlaten Alcácer do Sal per touringcar om naar Sines te gaan: de geboortestad van de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger Vasco Da Gama. Hier stappen we op en fietsen het uitgestrekte natuurgebied Parque Natural de Suroeste Alentejano e Costa Vicentina binnen. Gedurende het vervolg van onze fietsreis zullen we binnen de grenzen van dit natuurgebied blijven: dit indrukwekkende park strekt zich namelijk meer dan 100 km uit tot aan het meest zuidwestelijke puntje van Europa! Befaamd voor deze streek is de indrukwekkende visarend en de ooievaars die hier nestelen op de steile rotsen aan de kust: uniek in de wereld! Onze fietstocht brengt ons vandaag naar Vilanova de Milfontes, gelegen aan de monding van de Mira rivier.

 •  Afstand: 27 km

Dag 6 Vilanova de Milfontes - Aljezur

Portugal kustlijn fietsvakantieOp de langste fietsdag van de reis zullen we ons geen moment vervelen! Ons kompas wijst vandaag zuidwaarts, terwijl we onafgebroken door ongerepte landschappen fietsen met aan onze rechterhand de indrukwekkende kustlijn! De bijzondere rotsformaties zullen fotografie-liefhebbers uitnodigen voor het maken van prachtige beelden. Onze bestemming voor vandaag is het witte stadje Aljezur. Geniet van de dromerige sfeer van dit stadje - ver weg van het massatoerisme -  terwijl je op een van de terrasjes jezelf tegoed kunt doet aan de befaamde zoete aardappel, typisch voor deze streek!

 • Afstand: 66 km

Dag 7 Aljezur - Cabo Sao Vicente - Sagres

Vuurtoren Cabo de Sao VicenteHet doel van onze laatste fietsdag Cabo Sao Vicente, Europa's meest zuidwestelijk gelegen stukje vasteland. Volgens de overlevering hebben op deze plek de zeelieden-in-spé aan de befaamde zeevaartschool van Hendrik (Henrique) de Zeevaarder hun zeevaardigheid geoefend. Cabo Sao Vicente was voor de zeevaarders namelijk de laatste haven van het Europese vaste land was, voordat de oceaan werd opgevaren naar verre oorden zoals de Amerika’s. Deze plek werd daarom eeuwenlang gezien als ‘het einde van de wereld’, maar voor ons is het enkel ‘het einde van de fietsreis’. Beloon jezelf vandaag met een duik in het kristalheldere water van de Costa Vicentina! Sagres - onze laatste pleisterplaats - staat bekend om de goudgele stranden en prachtige luchten. Geniet hier van een onvergetelijke zonsondergang boven de Atlantische Oceaan, alvorens op het centrale plein een van de vele terrasjes op te schieten!

 • Afstand: 61 km

Dag 8  Sagres - Lissabon - Amsterdam

Met onze bus rijden we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
18 apr - 25 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
09 mei - 16 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-
Start - einde
05 sep - 12 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-
Start - einde
10 okt - 17 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
01 mei - 08 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-
Start - einde
08 mei - 15 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Fietshuur en bezemwagen
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Excursies volgens programma zoals:
  • Wandeling door historisch Lissabon
  • Fietstocht door Parque Natural da Arrabida
  • Fietstocht dwars door de wijnstreek Alentejo
  • Fietsten langs de Costa Vicentina

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.095,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 137,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om een verlenging mét accommodatie bij te boeken. In Lissabon is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt vanaf € 50,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht. In Sagres is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt vanaf € 37,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis naar Portugal ook voorkomen dat enkele Duitstalige reiziger zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 9.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Lissabon Grande Pensão Alcobia
Setubal Hotel Arangues
Alcacer do Sal Residencial Cegonha

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 137,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Vliegreis

Tap Air Portugal

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  Aankomst

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  Aankomst

Tijdverschil: In Portugal is het 1 uur vroeger.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.095,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een hybride fiets met 27 versnellingen. We fietsen tussen de 27 en 70 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein.

Bus/Trein
We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen bus. Tijdens de fietstochten vanaf dag 2 gaat er een begeleidend busje mee voor vervoer van de bagage en reserve onderdelen. Ook kun je plaatsnemen in dit busje, mocht je niet kunnen of willen fietsen op een bepaald moment.
 

Elektrische fiets (e-bike)

E-bikeHet is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische (e-bike) fiets te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wil. De toeslag voor een elektrische fiets is € 150,- voor de gehele reis. De minimale lengte om gebruik te kunnen maken van elektrische fiets is 163cm. Heb je interesse, informeer er dan naar, dan reserveren wij deze e-bike voor je. Voor deze reis zijn maximaal 2 e-bikes per vertrekdatum beschikbaar.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Fietshuur en bezemwagen
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Excursies volgens programma zoals:
  • Wandeling door historisch Lissabon
  • Fietstocht door Parque Natural da Arrabida
  • Fietstocht dwars door de wijnstreek Alentejo
  • Fietsten langs de Costa Vicentina

Excursies

Tijdens de fietsreis maken we prachtige fietstochten door het historische Lissabon, langs levendige kuststadjes en door het rurale en authentieke binnenland. 

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
   

Geldzaken

In Portugal wordt er betaald met de euro.

Je kunt op verschillende plaatsen gebruik maken van een pinautomaat. Verder kun je op veel plaatsen met creditcards betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen in de reissom. De overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. In Portugal zijn genoeg mogelijkheden om goed en heerlijk te eten. De Portugese keuken wordt over het algemeen erg goed gewaardeerd. Voor liefhebbers van vis, schelp- en schaaldieren is Portugal een paradijs. Maar ook als je liever vlees eet of vegetarisch bent, kun je in Portugal prima eten. In Lissabon zijn veel goedkope cafés en ook luxere restaurants te vinden. In een tasca kun je terecht voor een eenvoudige maaltijden, een populair lunchadres. Een casa de pasto serveert een goedkoop driegangenmenu en in een restaurant kun je terecht voor een iets formeler en uitgebreider menu. In Portugal drinken ze graag een klein kopje sterke koffie, uma bica.

Gezondheid

Voor Portugal worden geen vaccinaties aangeraden. Wel zijn een goede zonnebrandcrème en muggenolie onontbeerlijk. Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Houd er rekening mee dat reizen en fietsen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.


Reizen en Covid-19

Natuurlijk reizen wij ook in coronatijd en zijn wij ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we altijd het advies en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen"). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand en de aanwezigheid van een lokale reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om een verlenging mét accommodatie bij te boeken. In Lissabon is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt vanaf € 50,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht. In Sagres is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt vanaf € 37,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het weerbeeld word vooral bepaald door de warme golfstroom waar Lissabon aan ligt waardoor je zachte winters en redelijk koele zomers kan verwachten. De temperaturen zullen hier nooit te extreem zijn dus zelden tot nooit vorst en zomers zelden boven de 35 graden. In het binnenland, bij Evora, kunnen de temperaturen in de zomermaanden juli en augustus, erg oplopen. Deze reis wordt in het voor- en najaar aangeboden. Over het algemeen kun je een aangename temperatuur verwachten.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Tijdens de fietsreis in Portugal maken we fietstochten van 40 tot 70 kilometer per dag. Op fietsdagen komen hoogteverschillen voor tussen de 100 en 250 meter. Mocht je een bepaald traject te zwaar vinden, dan kun je altijd plaatsnemen in de meereizende bus. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er* die je bij aankomst op de luchthaven van Lissabon opwacht en de groep tijdens de fietstochten begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over het fietsen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

*In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

FAQ

Hoe zwaar is deze fietsreis?

We fietsen tussen de 40 en 70 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. Tijdens de reis kunnen er wat hoogte verschillen voorkomen wat deze route wat pittiger maakt. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

De fietsen hebben een bagagedrager met snelbinders, je kan dus eventueel je dagrugtas onder de snelbinders binden. Daarnaast is er voor iedere deelnemer een fietstas beschikbaar.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om 12 á 14 kg mee te nemen in een weekendtas of een rugtas.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. We leggen gedeeltes van de reis af met een bus, trein en taxi. Op dag 2 gaan we met de trein van Lissabon naar Sintra waar we een fietstocht zullen maken. Daarnaast gaat er tijdens de fietstochten op dag 4, 5, 7 en 8 een busje mee voor vervoer van de bagage en reserve onderdelen. Tijdens deze dagen bestaat de mogelijkheid, indien je dit wenst, om gedeeltes met de bus mee te gaan. Het busje wordt bestuurd door de reisbegeleider. Op dag 3 en 4 gaat er een extra chauffeur mee.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens deze reis?

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van goede kwaliteit hybride fietsen met 27 versnellingen. De fietsen beschikken over een bagagedrager en zijn voorzien van een fietstas. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn.

Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Kan ik ook een elektrische fiets huren?

Het is mogelijk om een elektrische fiets voor deze reis te huren. De toeslag hiervoor is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan je telefonisch of via info@djoserwandelfiets.nl aan ons doorgeven. Voor deze reis zijn maximaal 2 e-bikes per vertrekdatum beschikbaar.

Moet ik een fietshelm dragen in Portugal?

Het dragen van een fietshelm stellen wij voor deze reis verplicht. Deze dient u zelf mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er zeker genoeg tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Waar overnachten we?

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Kijk voor een indicatie van de gebruikte hotels voor deze reis bij "praktische informatie/accommodatie". Dit geeft een goed beeld van de gebruikte hotels.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De eenpersoonskamer-meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe wordt deze fietsreis begeleid?

De groep wordt begeleid door een lokale Nederlandse reisbegeleider die je bij aankomst in Lissabon opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de fietstocht, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht. De reisbegeleiders zijn enthousiaste fietsers en doen er alles aan om van je fietsreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

We reizen in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 19 personen.

Kan ik de reis verlengen of vervroegen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen tot een maximale reisduur van twee maanden. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Lissabon worden bijgeboekt. Hierbij verblijf je in de centraal gelegen middenklasse hotel.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.195,-

8 dagen v.a. € 1.195,-

Tel: 071 5126400

25° 25°

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht naar Lissabon
 • Inclusief fietshuur
 • E-bike huren mogelijk
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleider
 • Ontbijt inclusief
 • Bezoek aan historisch Lissabon en het rustieke binnenland
 • Authentieke stadjes en rustige baaien
 • Een tocht door Parque Natural da Arrabida
 • Fietsen langs de Costa Vicentina
 • Fietsen naar het meest zuidwestelijke puntje van Europa
   

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,8

Hele leuke reis met uitdagende fietsroutes! Wees erop voorbe...
Hele leuke reis met uitdagende fietsroutes! Wees erop voorbereid dat het terrein op en neer gaat dus er behoorlijke stukken geklommen moeten worden. De hotels bevonden zich op perfecte locaties in zowel Lissabon als in de andere plaatsjes. O ja, wij hadden met Peter een zeer zorgzame reisbegeleider!

Naam: Jan D.
Cijfer: 8
Prima bevallen om in vrij grote groep sportief bezig te zijn...
Prima bevallen om in vrij grote groep sportief bezig te zijn!

Naam: Mieke J.
Cijfer: 8

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • 8,0

  Jan D.

  Hele leuke reis met uitdagende fietsroutes! Wees erop voorbereid dat het terrein op en neer gaat dus er behoorlijke stukken geklommen moeten worden. De hotels bevonden zich op perfecte locaties in zowel Lissabon als in de andere plaatsjes. O ja, wij hadden met Peter een zeer zorgzame reisbegeleider!

 • 8,0

  Mieke J.

  Prima bevallen om in vrij grote groep sportief bezig te zijn!

 • 9,0

  Ineke Z.

  Het was een geweldige ervaring om door Portugal te fietsen en met de boot over de Taag te gaan! De gidsen waren goed en de groep was heel plezierig! Fantastisch dat er een bezemwagen meereed die ook altijd weer voor drinkwater zorgde! En mocht iemand het even kalmer aan willen doen, dan kon die daar me verder.

 • 8,0

  Willem S.

  Mooie vaak best pittige fietstocht. Prima begeleiding door Janos! Goeie combi in-ontspanning. Route langs kust en de hoogvlakte van Alentejo mooi gevarieerd. Houden zo!

 • 8,0

  Peter J.

  Fijne fietsvakantie van Evora naar Lisboa ( omgekeerde route ivm bezoek Paus aan Lisboa ) Veel gezien, gezellige groep, goede begeleiding. Al met al prima. 2x hebben we geconstateerd dat het fietsen in heuvelachtig gebied - voor mijn vrouw en mij - iets te zwaar was. Wij komen terug !!

 • 9,0

  Griet D.

  Fantastische reis gehad in een leuk gezelschap! Mooie fietsroute met mix v cultuur, mooie dorpen en een gevarieerd natuurlandschap. Onze super enthousiaste gids Janusz leidde alles met 100% inzet in goede banen en leerde ons originele plekken kennen. minpt:1: hotel in Sesimbra en 2 te grote groep

 • 10,0

  Ans P.

  Ik heb genoten van een zeer sportieve uitdagende fietsvakantie, door een heel mooi land. Reisleider Janusz, regelde alles tot in de puntjes, altijd was het iets bijzonders en het eten altijd lekker, dus BEDANKT

 • 9,0

  Marie A.

  Wat een gave fietsreis! Geweldig land, mooie omgeving, afwisselend, leuke fietsgroep, veel klimmen en dalen, gezellige en kundige tourleider (Janusz), prima fietsen en erg gezellig! Ik heb genoten en kan een ieder met wat fietservaring deze geweldige fietsreis aanbevelen! groeten Marie

 • 8,0

  Peter B.

  Mijn eerste fietsreis is me op de meeste punten goed bevallen. Uitstekende reisbegeleiding, prima fietsen, mooie routes, het is geen 10 omdat ik wat teleurgesteld ben omdat er maar 5 dagen van de 9 gefietst werd.

 • 10,0

  Henny B.

  Onder begeleiding van een enthousiaste, vrolijke, ter zake kundige reisleidster (Ini) heb ik genoten van een geweldige fietsreis, die vol afwisseling zat. Zeer aan te bevelen !

 • 10,0

  Yang Tsoe-MI

  Een zeer geslaagde leuke afwisselende fietsreis,cultuur,lekker eten,mooie bergen ,kliffen,leuke fietsgenoten,goede begeleiding,aangenaam temp.zeer vriendelijke behulpzame reisleidster...Dikke pluim voor Ini en Paulo.Bedankt voor alles.

 • 9,0

  Giel G.

  Prachtige reis met uitgebreid bezoek aan Lissabon en fietsen door een afwisselend landschap met fijne mensen, een goede meefietsende gids .

Bekijk alle reviews
Review plaatsen