Overzicht Fietsreis Portugal rondreizen van Djoser

Fietsvakantie Portugal

Portugal heeft een rijk cultureel leven en is samen met het stille Portugese land een aantrekkelijke bestemming. De fietstocht laat je een deel van Midden-Portugal zien. Het gebied rond Lissabon en de streek Alentejo met als einddoel de monumentale stad Evora. Het goede eten en aangename klimaat maken een bezoek aan Portugal compleet.

Of maak een wandel- en fietstocht op de prachtige Azoren.

Reviews Portugal reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Azoren fiets- en wandelvakantie sept 2023: PICO BELLO!

  10,0

  Wandel- & Fietsreis Azoren - Portugal, 14 dagen

 • Mooie bestemming en boeiende reis een aanrader - mooie eilanden en vriendelijk volk. Lekker actief en goede reisleider. Verbeter punten: 1 hotel was over de datum. Prima ligging maar slecht ontbijt. Programma is flink vol en mag van ons 3 tot 5 dagen langer (vrije tijd). Directe vlucht kan ook

  8,0

  Wandel- & Fietsreis Azoren - Portugal, 14 dagen

 • Mooi actieve reis. De Azoren zijn prachtige eilanden met een heerlijk klimaat. De fiets- en wandeltochten zijn mooi, maar zwaar, vond ik. De laatste dagen heb ik een eigen programma gedaan met meer zwembad, strand, zee en museum. Tip: plak een weekje rust op Horta-Faial erachteraan.

  8,0

  Wandel- & Fietsreis Azoren - Portugal, 14 dagen

 • Een fantastische reis met fietsen en wandelen over 4 eilanden. Dankzij onze geweldige reisleider Rob, die alles perfect geregeld had, was het een reis om niet snel te vergeten. Prachtige groene eilanden, vriendelijke mensen, leuke gids tijdens de fietstochten en de natuur is overweldigend.

  9,0

  Wandel- & Fietsreis Azoren - Portugal, 14 dagen

De fietsvakantie in Portugal die bij jou past

Met een fietsvakantie van Djoser zie je Portugal op zijn mooist. Maak de natuur en cultuur van dit land mee van dichtbij tijdens één van de fietsreizen in het uitgebreide assortiment van Djoser. Stuk voor stuk zijn het ontspannen fietsvakanties met een actieve inslag. Je hoeft alleen maar op je fiets te stappen en alles wat je ziet rustig op je te laten inwerken. Lekker actief bezig zijn en tegelijkertijd een land als het mooie Portugal verkennen: dát is een fietsvakantie van Djoser!

Fietsen in Portugal
Een fietsreis geeft je de mogelijkheid om Portugal in al zijn pracht te leren kennen. Op fiets ben je buiten en heb je alle rust om even een tussenstop te maken. Portugal leent zich prima voor een actieve fietsvakantie: het klimaat is in het voor- en najaar zeer aangenaam voor onze fietsreizen. Het land biedt prima wegen en ook zullen we een aantal keer een onverwachte route binnendoor kiezen. Tijdens de fietsreizen combineren we de charme van Portugese steden met de prachtige vergezichten in het binnenland van Portugal. Je krijgt dus een uniek en compleet beeld van het land als geheel!

Goed verzorgde fietsreizen door Portugal
Tijdens je fietsvakantie overnacht je in goede middenklasse hotels, waar je altijd over een eigen douche en toilet beschikt. Als je alleen reist, kun je tegen een meerprijs een eenpersoonskamer boeken. Verder staan er bij alle fietsreizen door Portugal hybride fietsen met 24 versnellingen voor je klaar en is er altijd Nederlandstalige reisbegeleiding aanwezig.

Voor wie is een fietsvakantie in Portugal geschikt?
Door het heuvelachtige karakter van bepaalde gebieden die we aandoen met onze fietsreizen, is een fietsvakantie door Portugal geschikt voor mensen met een normale tot goede conditie. Het is handig als je ook in Nederland regelmatig op de fiets stapt. Tijdens de fietsreizen door Portugal maak je tochten van 40 tot 70 kilometer per dag en is er sprake van hoogteverschillen van tussen de 100 en 250 meter per dag, met een enkele uitschieter naar maximaal 350 meter.

Boek je fietsvakantie naar Portugal online
Niet alleen ter plaatse is je fietsvakantie naar Portugal goed geregeld, ook tijdens het boeken maken we het je graag gemakkelijk. Bij Djoser regel je complete fietsvakantie door Portugal gemakkelijk online. Boek dus direct jouw ideale fietsreis, dan kan de voorpret beginnen!Landinformatie Portugal

 • Hoofdstad: Lissabon
 • Inwoners: 11 miljoen
 •  Taal: Portugees
 • Munteenheid: Euro
 • Beste reistijd: voor- en najaar
 • Tijdsverschil: in Portugal is het een uur vroeger dan in Nederland
 • Oppervlakte: 92.212 km²
 • Geografie: Portugal grenst in het noorden en oosten aan Spanje en heeft een 832 km lange kustlijn aan de Atlantische Oceaan. De belangrijkste rivieren zijn de Taag (mondt uit in Lissabon) en de Douro (mondt uit in Porto). Het hoogste punt van het Portugese vaste land de Torre in de Serra da Estrela (1993 m). De op een na hoogste bergtop is de Foia, gelegen in het Monchique gebergte in de zuidelijk gelegen Algarve. Lissabon is de hoofdstad en veruit de grootste stad van het land met 500.000 inwoners. Het gehele stedelijk gebied telt bijna 3000.000 inwoners.
 • Verleden als koloniale wereldmacht: Portugal is gelegen in het Zuidwesten van Europa en heeft een 942 km kustlijn aan de Atlantische Oceaan. Portugal kent dan ook een rijke historie als zeevarende natie en was in de hoogtijdagen in de 15e en 16e eeuw een absolute wereldmacht op zee. Portugal had koloniën van Brazilië in Zuid-Amerika, Angola in Afrika tot Oost-Timor in Azië. Van deze wereldmacht rest in de 21e eeuw slechts de herinnering, maar deze herinneringen zijn wel overal zichtbaar. Zo kijkt de ‘Torre de Belem’ in Lissabon nog altijd trots uit over de Taag Lissabon alsof Lissabon nog steeds verdedigt moet worden tegen vijandige schepen. De Portugezen zelf leven nog sterk samen met het historisch erfgoed, nostalgische terugkijkend op hun rijke historie. ‘Saudade’ ofwel de ‘zoete weemoed’ naar iets dat niet meer is, is niet toevallig een typisch Portugees woord.


Wat is de beste reistijd voor Portugal

Portugal heeft een combinatie van het zeeklimaat mediterraan klimaat. Het koele water van de Atlantische Oceaan heeft een matigende werking op de temperatuur, waardoor het in de meeste delen van Portugal minder heet wordt dan in buurland Spanje. Het zuiden van Portugal – de Algarve – heeft een mediterraan klimaat: zachte winters en droge hete zomers. De beste reisperiode voor Portugal is het voor- en het najaar. De zon heeft in deze periode al voldoende kracht om tot aangename dagtemperaturen te komen (20-25 graden Celcius), ideaal voor actieve vakanties zoals wandelen of fietsen. ‘s nachts koelt het prettig af: fijn voor een goede nachtrust.

Mooiste bezienswaardigheden van Portugal

Het noorden van Portugal wordt gekenmerkt door een gematigd zeeklimaat met regelmatig neerslag, waardoor de natuur zeer groen is. Des te zuidelijker je komt, loopt de temperatuur op en wordt de neerslag minder. Dit vertaalt zich ook in de vegetatie: in de zuidelijk gelegen Algarve komen we typisch mediterrane vegetatie tegen zoals kurkeiken, dwergpalmen, olijf- en vijgenbomen. Het noordelijk gelegen Porto en het centraal gelegen Lissabon zijn beide belangrijke havensteden. Het landschap aan de kust wijkt sterk af van de bergen en hoogvlaktes. Hieronder worden verschillende bezienswaardige regio’s toegelicht.

Lissabon

Lissabon is de absolute parel van Portugal zowel wat betreft historie, culturele activiteiten alsook bijzondere architectuur. Deze stad is gebouwd op zeven heuvels en wordt door tweeën gedeeld door de prachtige rivier de Taag, welke in de Atlantische Oceaan uitmondt. Vanaf de oude burcht Castelo de São Jorge kun je de historische binnenstad overzien. Het prachtige Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos is gebouwd naar aanleiding van de succesvolle Indie-reis van de beroemde zeevaarder Vasco da Gama. Het in Manuelstijl opgetrokken klooster is samen met de nabijgelegen Torre de Belem absoluut een bezoek waard. Het grote plein Praça do Comércio herrinert aan de handelsnatie die Portugal was. Een bezoek aan Lissabon is niet comleet zonder een bezoek aan een fado-voorstelling in de historische wijk Alfama en een drankje in het bruisende Bairro Alto. Moderne architectuur valt te bewonderen op het terrein van de Wereldtentoonstelling van 1998, dat de toepasselijke naam "De Oceanen, een erfgoed voor de toekomst” droeg.

Sintra

Net buiten Lissabon ligt een surrealistische wereld van paleizen, kloosters en schitterende tuinen: Sintra. Dit oude buitenverblijf van de koningen is een bezoek meer dan waard, vanwege de prachtige ligging en de bijzondere architectuur: het Palácio da Pena ligt magnifiek bovenop een heuveltop. Ook het Castelo dos Mouros en het Paleis van Queluz zijn echte pareltjes.

Het binnenland

De regio ten zuiden van Lissabon bevat mooie stadjes zoals Alcácer do Sal, waar je veel barretjes en restaurantjes vindt. De ware aard Portugal leer je kennen wanneer je het binnenland in trekt de heuvels in en terechtkomt in pittoreske stadjes met zeer gastvrije Portugezen. Combria is een schitterende historische stad in het binnenland van Portugal. De eeuwenoude universiteit ‘Velha Universidade’ zorgt ervoor dat de stad bruist van het studentenleven. Voor een muzikale avond kan je terecht in een van de vele Fadohuizen. Évora is een schilderachtige stad gelegen in de Alentejo-streek en is beroemd vanwege de overblijfselen van de Romeinse overheersing in dit gebied. Een Romeins aquaduct en de Romeinse Diana-tempel getuigen nog van een bloeiende cultuur 2000 jaar geleden. Maar Évora is vooral een van de charmantste steden van Portugal: gelegen op een heuvel en omringd door een vestingmuur laat de stad een betoverende indruk achter wanneer het avondlicht op de witgekalkte huizen neerdaalt.

Algarve

In het diepe zuiden van Portugal ligt de prachtige Algarve. De naam verraadt de Moorse geschiedenis ' Al-Gharb'  dat 'het westen;'  betekent in het Arabisch. Dit refereert naar het westen van het Moorse koninkrijk Al-Andalus, dat tot 1492 een bloeiende cultuur kende op het Iberisch Schiereiland. De 200 km strand van de Algarve wordt veelal gevormd door mooie baaitjes, ingesloten door ruige rotspartijen. Dit maakt de kustlijn woest en ongerept: zeer geliefd door vogels én natuurliefhebbers. Faro is de hoofdstad van de Algarve en heeft een internationale luchthaven. Het westelijker gelegen vissersplaatsje Lagos heeft een schitterend strand en vormt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het natuurgebied aan de kust van de Algarve. Vanuit het natuurgebied de Monchique zijn mooie wandelingen te maken. Vanaf de top Fóia valt op heldere dagen te genieten van schitterende uitzichten op het achterland van de Algarve. Dit achterland kenmerkt zich door pittoreske dorpjes verscholen tussen groene heuvels. Het leven lijkt hier al eeuwenlang stil te staan.

Gastronomie

De keuken van Portugal kenmerkt zich door het gebruik van vele verse ingrediënten en een mix van typische mediterrane producten zoals olijfolie en tomaten, gecombineerd met verrassende ingrediënten uit de voormalige koloniën zoals kruidnagel en pepertjes. De ligging aan de Atlantische Oceaan zorgt daarnaast voor een grote variatie aan vis op de menukaart, waarbij ‘Bacalhau’ (gezouten kabeljauw) als nationaal gerecht geldt.

In het noorden van Portugal ' Trás-os-Montes'  komen veel stevige gerechten met varkensvlees, noten en gedroogde bonen. Ook wordt hier veel zoetwatervis uit de rivieren gegeten. In het midden van Portugal is de keuken zeer gevarieerd: speciale gerechten zijn de stoofpotten met paling uit Aveiro en het speenvarken uit de omgeving van Coimbra. In het binnenland staat veelal geit- en lamsvlees op het menu. In de Algarve worden veel vis en schaaldieren gegeten. In de kustplaatsen zoals Lagos en Faro is het zeker de moeite waard om eens naar de vismarkt of afslag te gaan en je te vergapen aan de vers binnengebrachte vangst.

Overal in Portugal vind je zogenaamde ‘pastelerias' (banketbakkerijen). Bij een kopje koffie in een koffiehuis of tijdens de lunch worden veel ‘bolos’, een soort gebakje, gegeten. De meeste gebakjes zijn zoet en gemaakt op basis van eigeel. Het meest beroemd zijn de ‘Pastéis de Belèm’, romige taartjes bestrooid met poedersuiker, die in heel Portugal verkrijgbaar zijn.

Enkele typische gerechten uit de Portugese keuken zijn: 

 • Bacalhau à Brás, een schotel van gezouten kabeljauw, aardappels, roerei en ui;
 • Sopa alentejana, een broodsoep met knoflook, koriander, olijfolie en een gepocheerd ei;
 • Chouriço: gekuide worst;
 • Presunto: gerookte ham;
 • Sardinhas assadas: op houtskool gegrilde sardines;
 • Cabrito assado: geroosterd bokje, gemarineerd met kruiden.


Boek en reis met zekerheid

 • Ruim 35 jaar ervaring
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie