Portugal

Portugal

Met oog voor de wereld

 • Wandelparadeis Madeira

  Wandelparadeis Madeira

  Madeira staat bekend als het bloemen eiland van Portugal. En niets minder is waar. Het hele lente- en zomerseizoen zijn hier bloeiende planten in de vrije natuur te zien. Ieder seizoen natuurlijk weer een andere schakering van kleuren.

  Lees meer

 • Sao Jorge en de afdaling van de Caldeira de Cima

  Sao Jorge en de afdaling van de Caldeira de Cima

  Woeste golven slaan tegen de rotsen. Het geklots van zeewater overstemt het geroezemoes van dorpsvissers, die op de late namiddag bij elkaar komen om hun hengel uit te gooien en de laatste nieuwtjes uit te wisselen.

  Lees meer

 • Toppunt van Madeira!

  Toppunt van Madeira!

  Mijn hartslag is hoog, ik voel mijn benen verzuren. Achter mij hoor ik gehijg en gepuf, daar waar ik gewoonlijk hard schaterlachen, geklets en veel gemaakte grapjes hoor. Iedereen van de groep blijft stap voor stap de uitgestrekte berg beklimmen.

  Lees meer

 • De Azoren, meer dan alleen Sao Miguel

  De Azoren, meer dan alleen Sao Miguel

  De Portugese eilandengroep van de Azoren bestaat uit negen bewoonde en acht bewoonde eilanden. Het grootste eiland heet Sao Miguel en telt meer dan de helft van het totale aantal inwoners. Dat betekent echter niet dat de andere eilanden niet het bezoeken waard zijn. Integendeel zelfs!

  Lees meer

 • São Miguel, Azoren

  São Miguel, Azoren

  Ondanks dat de Azoren al in de 15e eeuw ontdekt zijn, is het nog altijd een vrij onbekende bestemming.

  Lees meer

 • De havik: het symbool van de Azoren

  De havik: het symbool van de Azoren

  De vlag van de Azoren is vrijwel hetzelfde als de vlag van Portugal uit de jaren 1830 tot 1910, behalve dat de havik het Portugese wapenschild heeft vervangen.

  Lees meer

 • Azoren: paradijs voor natuurliefhebbers

  Oceaanreizigers kennen de Azoren als tussenstop, maar de vulkanische eilandenblijken ook als reisdoel de aandacht meer dan waard. Deze uitbundig begroeideparadijsjes voor natuurliefhebbers trekken veel vogelsoorten aan en in de omringende oceaan voelen dolfi jnen en walvissen zich thuis.De negen eilanden liggen op 1500 kilometer ten westen van Lissabon. De Portugezen ontdekten São Miguel en Santa M...

  Lees meer

 • Eilandhoppen op de Azoren

  Eilandhoppen op de Azoren

  Wie van mooie natuur houdt en van lekker wandelen, zit helemaal goed op de Azoren. De negen eilanden van de archipel strekken zich uit over een lengte van 600 km in de Atlantische Oceaan. Ze zijn rijkelijk voorzien van vulkanen, caldera’s en hete bronnen. Een prachtig stukje aarde, met nog weinig toeristen.Een springende potvis! Seconden lang hangt het enorme beest boven het water en verdwijnt dan...

  Lees meer

Terug naar boven