• Overzicht Sri Lanka actieve reizen van Djoser

Fietsvakantie Sri Lanka

Fietsen op het paradijselijke eiland Sri Lanka met als afsluiting een verblijf op het hagelwitte strand van Ahangama. Beroemd om haar prachtige landschap van theeplantages, hooglanden en langgerekte stranden. Maar ook talrijke boeddhistische tempels en koloniale steden.

Meer over Fietsreis Sri Lanka

15 dagen fietsen in Sri Lanka
Sri Lanka kan bij uitstek per fiets worden verkend. We fietsen over goed begaanbare wegen naar verschillende stadjes en heiligdommen en brengen een bezoek aan nationale parken. Er leven olifanten, krokodillen, vossen, luipaarden en verschillende vogelsoorten. Een safari is hier een echte aanrader.

Boven de jungle kun je uitklimmen naar rotsforten en de indrukwekkende uitzichten ervaren die Sri Lanka te bieden heeft. Na een reis vol prachtige fietstochten rusten we uit op een idyllisch palmenstrand.

Een tropisch fietsklimaat in Sri Lanka
Sri Lanka ligt dicht bij de evenaar. De temperatuurverschillen tussen zomer en winter zijn in de lager gelegen gebieden niet groot. Tijdens een reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11° tot 35° in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo. In de zomer kan het hier ’s avonds ook behoorlijk afkoelen. Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 27° C.

Voor wie is de fietsvakantie in Sri Lanka geschikt?
Iedereen die beschikt over een goede gezondheid en conditie kan deze fietstocht gerust maken. Bij hele zware stukken, stappen we over in de bus. Deze rijdt bij iedere fietstocht mee. Zo kunnen we de fietstocht onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je fietsvakantie in Sri Lanka.

Boek je fietsvakantie in Sri Lanka eenvoudig online
Een fietsreis is een bijzondere manier om Sri Lanka op een actieve manier te ontdekken. Kies je vertrekdatum en regel alles eenvoudig online.