Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka 15 dagen

Bezoek de eeuwenoude koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa. In Anuradhapura maken we een fietsexcursie om de stad te ontdekken en in Polonnaruwa zien we vier enorme boeddhabeelden: één liggende, twee zittende en één staande. In Dambulla vinden we boeddhistische rotstempels met goed bewaarde fresco’s. Kandy, in het hart van Sri Lanka, biedt specerijen- en botanische tuinen. Met de trein reizen we door prachtige groene theeplantages naar het bergstadje Nuwara Eliya. Aan de zuidkust verblijven we dan in het dorpje Ahangama aan het strand, op korte afstand van de oud-Hollandse stad Galle.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Sri Lanka, 15 dagen
 1. Amsterdam - Colombo
 2. aankomst Colombo - Negombo
 3. Negombo - bezoek Munneswaram tempel - Anuradhapura
 4. Anuradhapura, fietstocht, optionele excursie Mihintale
 5. Anuradhapura - Sigiriya - Polonnaruwa
 6. Polonnaruwa, fietstocht, optionele excursie Minneriya nationaal park
 7. Polonnaruwa - Dambulla - Matale - Kandy
 8. Kandy, bezoek Tempel van de Tand en Peradeniya botanische tuinen
 9. Kandy - trein naar Nuwara Eliya
 10. Nuwara Eliya - optionele excursie Horton Plains - Udawalawe nationaal park
 11. Udawalawe NP
 12. Udawalawe NP - Ahangama
 13. Ahangama
 14. Ahangama - excursie naar Galle - Colombo
 15. Colombo - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Negombo
Dag 1 Amsterdam - Colombo
Dag 2 aankomst Colombo - Negombo

Na aankomst op de luchthaven van Colombo rijden we door naar Negombo. Dit kustplaatsje ligt iets ten noorden van Colombo en hier hebben we even de tijd om aan het strand of bij het zwembad bij te komen van de vlucht om zo uitgerust aan de reis te beginnen. Je maakt al direct kennis met de heerlijke Sri Lankaanse keuken en we bezoeken de karakteristieke vismarkt voor we verder reizen. Het grootste deel van de bevolking van Sri Lanka (70%) is boeddhistisch, de Tamil-minderheid (15%) is overwegend hindoeïstisch. Het overige deel van de bevolking is christelijk of islamitisch.

Koningssteden
Dag 3 Negombo - bezoek Munneswaram tempel - Anuradhapura
Dag 4 Anuradhapura, fietstocht - optionele excursie Mihintale
Dag 5 Anuradhapura - Sigiriya - Polonnaruwa
Dag 6 Polonnaruwa, fietstocht, optionele excursie Minneriya NP

Sri Lanka Anuradhapura en polonnaruwa Djoser De volgende dag reizen we door naar Anuradhapura, één van de oude koningssteden. Vierhonderd jaar v. Chr. regeerden de Singalese koningen het eiland vanuit deze regio. De overblijfselen van de paleizen, baden en dagoba’s kun je per fiets bekijken. Onderweg naar Anuradhapura is een optioneel bezoek aan de Hindoeïstische Munneswaram tempel mogelijk.

Vanuit Anuradhapura kun je deelnemen aan een excursie naar Mihintale. Mihintale is het heiligdom waar Mahinda, de zoon van de legendarische Indiase keizer Ashoka, het boeddhisme verkondigde aan de koning van Anuradhapura. Bezoek de tempel of beklim de rots voor een prachtig uitzicht over de omgeving.

Op weg naar Polonnaruwa stoppen we bij Sigiriya, de imposante Leeuwenrots. De ruïnes zijn te bereiken via een trap langs een ijzingwekkend steile rotswand. In Polonnaruwa, de tweede antieke koningsstad, kun je je vergapen aan de vele tempels. Deze stad nam de status van hoofdstad over van Anuradhapura  in de 10e eeuw.

Polonnaruwa Sri Lanka DjoserDe stad ligt aan één van de grootste tanks (kunstmatig aangelegde meren) van Sri Lanka. Deze tanks uit de 12e eeuw zijn vrij ondiepe waterreservoirs waarmee de moessonregens worden opgevangen en als irrigatieopslag wordt gebruikt. Op de beroemdste plaats van Polonnaruwa, Gal Vihara, bevinden zich vier enorme boeddhabeelden: één liggende, twee zittende en één staande. Net als in Anuradhapura is ook hier de fiets de beste manier om het gebied te verkennen. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je de omgeving per fiets verkent, kun je onderweg je dorst lessen met een koningskokosnoot of een mango van een verkoper langs de weg. Vanuit Polonaruwa kun je een jeepsafari maken in Minneriya NP. Hier heb je de eerste mogelijkheid om oog in oog te staan met de grijze reuzen, de olifanten!

Kandy
Dag 7 Polonnaruwa - Dambulla - Matale - Kandy
Dag 8 Kandy, bezoek Tempel van de Tand en Peradeniya botanische tuinen

Tempel van de Tand Sri LankaOp weg naar Kandy stoppen we bij Dambulla. Een bezoek aan de indrukwekkende rotstempel is de moeite waard. Kandy ligt rond een meer en is de op één na grootste plaats van Sri Lanka. In dit deel van het land zie je veel specerijentuinen, waar onder meer kruidnagel, peper en nootmuskaat worden verbouwd en verwerkt. In Kandy bezoeken we de Dalada Maligawa-tempel, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Tweemaal per dag wordt de tand met veel ceremonie aan het publiek getoond en in de zomer wordt er zelfs een festival aan gewijd: het Perahera-festival. Pelgrims van over de hele wereld offeren hier vrachtladingen met bloemen. In de botanische tuin groeien zeldzame bomen, bloemen en planten, waaronder een boom met een kruin van 40 meter doorsnee.

De theeplantages
Dag 9 Kandy - trein naar Nanuoya - Nuwara Eliya
Dag 10 Nuwara Eliya, optionele excursie Horton Plains - Udawalawe nationaal park

Theeplukker Sri Lanka Djoser Per trein dalen we af naar het laagland. Nuwara Eliya ligt op bijna 2000 meter en is het centrum van de theeplantages in het koele hoogland. Omdat veel Engelse theeplanters hier riante landhuizen in Britse stijl lieten optrekken, wordt deze stad ook wel ‘Little England’ genoemd. Zelfs de frisse zomers doen Engels aan, zeker als je het haardvuur opzoekt in de echte Engelse club. Een stevige wandeling over de Horton Plains, een hoogvlakte met unieke flora en fauna, leidt naar World’s End, waar de hoogvlakte plots eindigt en je langs een steile rotswand 700 meter loodrecht naar beneden kunt kijken.

Udawalawe nationaal park en Ahangama
Dag 11 Udawalawe NP
Dag 12 Udawalawe NP - Ahangama
Dag 13 Ahangama
Dag 14 Ahangama, excursie naar Galle - Colombo
Dag 15 Colombo - Amsterdam

Olifant Udawalawe Sri LankaWe verblijven vlakbij het indrukwekkende Udawalawe nationaal park en overnachten in een idyllisch gelegen luxe ‘camp’. Je slaapt in een ruime tweepersoonstent voorzien van een bed en sanitaire voorzieningen. Van hieruit kun je een jeepsafari maken waar je olifanten Play button, wilde zwijnen, krokodillen, apen en vogels gaat spotten. Met een beetje geluk zie je ook luipaarden. We kunnen van hieruit ook een bezoek brengen aan het Elephant Transit Home, waar olifantenwezen worden opgevangen en verzorgd.

Ahangama strandWe vervolgen onze reis naar de kustplaats Ahangama. Het gezellige hotel aan het strand in Ahangama is een prima uitvalsbasis voor een walvis- of dolfijnensafari of voor het palmenstrand van Unawatuna. Hier kun je al snorkelend de prachtige onderwaterwereld voor de kust ontdekken. Vanuit Ahangama bezoeken we de VOC-vesting Galle, met leuke kunst- en antiekwinkeltjes. Galle was een belangrijk bolwerk van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Het enorme fort, dat in 1663 werd gebouwd, ligt in bijna originele staat aan de ingang van de baai van Galle. Binnen de dikke muren lijkt de sfeer in meer dan driehonderd jaar niet veranderd. Het enorme bouwwerk, eigenlijk meer een dorp, geeft een goed idee van de macht van de VOC in die periode.

De reis eindigt in de hoofdstad van het land, Colombo. In moderne warenhuizen koop je voor een prikje een nieuwe garderobe en op de moderne boulevard kun je flaneren langs de luxehotels. Leuke souvenirs vind je op de levendige markt in Pettah. En natuurlijk laat je de laatste avond je zintuigen strelen door de heerlijke Sri Lankaanse keuken met een verrukkelijke curry.

Op weg met Djoser
Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Er is voldoende ruimte voor eigen initiatief, wanneer je er liever zelf op uittrekt. De reisbegeleiding zal je met alle plezier tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan het gebeuren dat een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaat of aangepast wordt.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 feb - 20 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.845,-

Start - einde

14 jul - 28 jul
V
Vertrek informatie i
i
U vliegt met Etihad Airways.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

25 sep - 09 okt
V
Vertrek informatie i
i
U vliegt met Qatar Airways.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

30 okt - 13 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 jan - 29 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

05 feb - 19 feb
V
Vertrek informatie i
i
U vliegt met Qatar Airways.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Twee bijzondere overnachtingen in een tent met eigen sanitair nabij Udawalawe nationaal park
 • Diner en ontbijt tijdens kampeerovernachten
 • Mooie treinreis door de theeplantages van Nuwara Eliya - Ella
 • Een bezoek aan het tempelcomplex Munneswaram 
 • Fietstocht Anuradhapura
 • Fietsen in Polonnaruwa
 • Bezoek aan de rotstempels bij Dambulla
 • Bezoek aan een 'spice garden'
 • Bezoek aan Sigiriya, een fort bovenop een gigantische rots
 • Wandeling vanuit Kandy aan de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan de Tempel van de Tand
 • Bezoek aan het 'Elephant Transit Home' bij Udawalawe
 • Bezoek aan de oude havenstad Galle

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, visum, alle entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 228,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel op loopafstand van het strand; de prijs is vanaf € 57,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 86,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €295,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Udawalawa kampeerovernachting Sri LankaTijdens je reis door Sri Lanka overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche, toilet en airco. Bij de hotels die centraal gelegen zijn, kun je gemakkelijk het centrum te voet bezoeken. Bij de hotels die wat meer afgelegen liggen, kun je gebruik maken van een taxi om in het centrum te komen.

In het natuurpark Udawalawe overnacht je midden in de jungle op een campsite. Officieel is het kamperen, maar het is wel wat comfortabeler dan in een koepeltentje op een dun rubberen matje. Zo slaap je in een safaritent die op een verhoogde vlonder staat en gebouwd is onder een rieten afdak. Ook heeft iedere tent een klein terras met een zitje. In de tent vind je een normaal bed en er is een stenen badkamer met (koud water)douche en toilet. Alle bedden hebben een klamboe. We hebben speciaal voor deze accommodatie gekozen, omdat je zo midden in de natuur overnacht en Udawalawe het beste kunt ervaren. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen bij deze accommodatie. We maken gebruik van verschillende campsites, hieronder vind je een tweetal opties.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Negombo Paradise Holiday Village
Anuradhapura Heritage Hotel
Kandy Casamara hotel
Nuwara Eliya Windsor Hotel
Udawalawe NP Athgira River Camp of Big Game Camp
Ahangama Hotel Insight


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 228,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser

  In Udawalawe nationaal park slapen we in safaritenten

 • Sri lanka lodge accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Udawalawe NP Sri Lanka

  Geniet van een heerlijk inclusief ontbijt en diner in Udawalawe NP

 • Sri Lanka hotelovernachting Heritage Hotel
 • Hotelkamer Sri Lanka Anuradhapura

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser zwembad
 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachtin zwembad Djoser

  Diverse hotels hebben een zwembad

 • Sri Lank a hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Negombo Paradise Holiday Village Sri Lanka

  Liever een twin-kamer? Laat het ons weten!

 • Ahangama Insight Resort Sri Lanka

  De reis eindigt in een hotel aan het strand

 • Sri Lanka ondergaande zon strand Djoser

Vliegreis

Qatar Airways

Qatar Airways, met zijn thuisbasis in Doha, behoort tot een van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De luchtvaartmaatschappij ontving meerdere jaren op rij diverse prijzen, waaronder vijf sterren van het gerenommeerde adviesbureau Skytrax. Qatar Airways beschikt over een jonge en zeer moderne vloot en vliegt wereldwijd naar meer dan 100 bestemmingen. Aan boord zijn de zeer comfortabele stoel voorzien van vele gemakken, waaronder een uitstekend inflight entertainment systeem. Tijdens de vlucht word je voorzien van heerlijke maaltijden en een ruime keuze uit drankjes. Voor een goede start van je vakantie vlieg je dus met Qatar Airways.

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  22:00

  Aankomst

  07:45*

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Dubai - Colombo

  Vertrek

  10:35

  Aankomst

  16:25

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Colombo - Dubai

  Vertrek

  22:05

  Aankomst

  01:05

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:10

  Aankomst

  12:40

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ‘s zomers is het 3,5 uur later, in de winter 4,5 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

De comfortabele bus, die we de hele reis ter beschikking hebben, is voorzien van airconditioning. Omdat de afstanden niet groot zijn, kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. Op de meeste reisdagen ben je niet meer dan vijf à zes uur onderweg, exclusief stops.

Ook reizen we een stukje met de trein vanuit Kandy naar Nuwara Eliya, een schitterende treinrit die ons de hoogte in voert. Op die manier zie je hoe de locals zich verplaatsen. Bovendien word je onderweg getrakteerd op de mooiste uitzichten over de theeplantages.

 • Qatar Airways vliegtuig
 • Sri Lanka bus vervoersmiddel rondreis Djoser

  Onze bus in Sri Lanka is comfortabel

 • Sri Lanka bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Jeepsafari Udawalawe NP

  Ga op jeepsafari om wild te spotten in Udawalawe NP

 • Treinreis Nuwara Eliya naar Ella Sri Lanka

  We maken een bijzondere treinreis van Nuwara Eliya naar Ella

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Twee bijzondere overnachtingen in een tent met eigen sanitair nabij Udawalawe nationaal park
 • Diner en ontbijt tijdens kampeerovernachten
 • Mooie treinreis door de theeplantages van Nuwara Eliya - Ella
 • Een bezoek aan het tempelcomplex Munneswaram 
 • Fietstocht Anuradhapura
 • Fietsen in Polonnaruwa
 • Bezoek aan de rotstempels bij Dambulla
 • Bezoek aan een 'spice garden'
 • Bezoek aan Sigiriya, een fort bovenop een gigantische rots
 • Wandeling vanuit Kandy aan de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan de Tempel van de Tand
 • Bezoek aan het 'Elephant Transit Home' bij Udawalawe
 • Bezoek aan de oude havenstad Galle

Excursies

Sigirya Rock Sri LankaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één kan uren rondstruinen in de botanische tuinen van Peradeniya, de ander kiest voor een indrukwekkende wandeling op de Horton Plains. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies en stops onderweg die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Sri Lanka zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan The Munneswaram Temple, een belangrijk hindoeïstisch tempelcomplex 
 • We bezoeken Mihinthale, een boeddhistische tempel met een prachtig uitzicht
 • Fietstocht door de oude koningsstad Anuradhapura
 • We fietsen langs de mooiste ruïnes en tempels van Polonnaruwa
 • Bezoek aan de prachtige boeddhabeelden en fresco's in de rotstempels in Dambulla
 • Bezoek aan een 'spice garden'
 • Excursie naar Sigiriya, een fort bovenop een gigantische rots
 • Een wandeling door de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan de Tempel van de Tand
 • Bezoek aan het 'Elephant Transit Home' bij Udawalawe
 • We reizen terug in de tijd tijdens een bezoek aan het oude havenstadje Galle


Ter plaatse zijn er nog meer mogelijkheden, zoals:

 • Spot olifanten in het wild tijdens een safari in Minneriya en Udawalawe nationaal park
 • Een dolfijnen- en walvissafari vanuit Ahangama (december tot april)
 • Een wandeling op de Horton Plains vanuit Nuwara Eliya

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Eigen paspoort voor alle reizigers dat bij vertrek uit Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Visum: je dient een visum (ETA) voor vertrek online aan te vragen via deze website. De kosten voor het online visum bij een verblijf van 30 dagen of korter bedragen USD 35,- per persoon. 

Geldzaken

In Sri Lanka wordt er betaald met de Sri Lankaanse Roepie (LKR). Kijk voor een actuele koers op oanda.

Pinnen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro's of dollars.
Creditcards: zijn op veel plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, alle entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Fruitmarkt Sri LankaDe maaltijden tijdens deze reis zijn niet inbegrepen, behalve tijdens het verblijf in het tentenkamp in het Udawalawe nationaal park. Hier wordt voor een heerlijk diner en ontbijt gezorgd.

Verder ben je vrij om te bepalen wat, waar en wanneer je eet. De reisbegeleider kan je adviseren over gezellige restaurants, waar het eten lekker en goed is. Tijdens deze reis zijn er echter niet in alle plaatsen veel mogelijkheden om uit eten te gaan, maar alle hotels hebben een eigen restaurant.

Het ontbijt in de hotels is goed en gevarieerd. Van toast en eieren tot een echt Sri Lankaans ontbijt met rijst. Het eten in Sri Lanka heeft als hoofdbestanddeel rijst. Een traditionele Singalese maaltijd bestaat daarnaast uit zogenaamde curries. Je krijgt allemaal kleine schaaltjes met zeer verschillende inhoud: van pittige 'pickles' tot hitte verzachtend kokosschraapsel. Er zijn zowel vis-, vlees- als vegetarische curries. Probeer zeker zo’n uitgebreide maaltijd. De menu's in de restaurants zijn gevarieerd zodat iedereen kan eten wat hij of zij wil. Sri Lanka staat ook bekend om de heerlijke en diverse visgerechten, variërend van garnalen tot haai.

NB: Veel hotels in Sri Lanka organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner, al dan niet met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt ter plaatse een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon per diner.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel op loopafstand van het strand; de prijs is vanaf € 57,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 86,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Klimaat en geografie

Horton Plains Sri LankaOmdat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt, zijn de temperatuurverschillen tussen winter en zomer in de lager gelegen gebieden niet heel groot. Vanwege de hoge ligging koelt het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk af, ook in de zomer.

Tijdens een reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11°C tot 35°C in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo. Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. Een bui frist de lucht lekker op en zorgt voor de prachtige flora. Het regent nooit de hele dag, op Sri Lanka wordt een tropische regenbui snel afgewisseld met stralend weer. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 27°C.

Vanwege het hoogteverschil vind je op het eiland Sri Lanka zeer veel verschillende soorten planten en dieren. Langs de kust bevinden zich tropische regenwouden, in het noorden vind je savannen en in het centrale hoogland wandel je op heidegronden, die doen denken aan de Engelse moors.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Wat is de beste reistijd om te reizen door Sri Lanka?

Eigenlijk is het hele jaar door goed. Tijdens elke reis krijg je zowel zon als tropische regenbuien, die vaak als verfrissend worden ervaren. Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. Vanwege de hoge ligging kan het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk afkoelen, ook in de zomer. 

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

Hoe zijn de accommodaties in Sri Lanka?

Is het nodig om een klamboe mee te nemen?

Heb ik een visum nodig?

Kan ik de was laten doen in de hotels?

Wat houdt een reis tijdens het Peraherafestival in?

Waarom reizen we tijdens de treinreis 2e of 3e klas?

Hoeveel uur tijdsverschil is er in Sri Lanka?

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Zijn er wandelmogelijkheden tijdens de reis door Sri Lanka?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Fantastische reis. Zeer de moeite waard.

  9,0

  9,0
 • Goed georganiseerde en gezellige reis. Ontzettend veel gezien en gehoord.

  8,0

  8,0
 • Leuke vakantie, leuke groep. Peter is top.

  7,0

  7,0
 • Het was een super reis! Prachtige natuur, mooie tempels, lekker eten en een heel goed gezelschap. De reisbegeleiders (sabine en Navim) waren heel leuk, ze wisten veel en zorgde voor een toffe sfeer! Ik ben heel blij dat ik deze reis er uit gekozen heb! Dank jullie wel!

  9,0

  9,0
 • Wat een fantastische vakantie!! Mooi land, goede hotels en camping, lekker eten, veel gezien, reisbegeleiding(gids) top, mooi weer dus ik zou zeggen tegen iedereen daar moet je een keer geweest zijn!!

  10,0

  10,0
 • Deze reis overtrof al mijn verwachtingen. We zijn met Kerst en Oudjaar extra in de watten gelegd door Djoser. Een waar feest. Onze reisleider Peter heeft ons als een goeie vriend begeleid. Een topper!

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids
 • Afwisselende reis met aandacht voor cultuur, natuur en strand
 • Comfortabele bus met airconditioning
 • Goede, comfortabele hotels
 • Kampeerovernachting bij Udawalawe nationaal park, inclusief diner en ontbijt
 • Korte reisafstanden op veel dagen
 • Mogelijkheid om wild te spotten bij een facultatieve jeepsafari
 • Inclusief bijzondere treinreis door de theeplantages

Klantwaardering

8,8

Fantastische reis. Zeer de moeite waard.

Hans M. - 9,0
Goed georganiseerde en gezellige reis. Ontzettend veel gezie...
Goed georganiseerde en gezellige reis. Ontzettend veel gezien en gehoord.

Peter D. - 8,0
Leuke vakantie, leuke groep. Peter is top.

Jan J. - 7,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Sri Lanka

Het weer in Sri Lanka

31°C

Terug naar boven