Bekijk de Rondreis Sri Lanka, 15 dagen van Djoser

Rondreis Sri Lanka 15 dagen

Een 2-weekse reis met cultuur, natuur & tropisch strand

We bezoeken de eeuwenoude koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa. In Anuradhapura maken we een fietsexcursie om de stad te ontdekken en in Polonnaruwa zien we vier enorme boeddhabeelden: één liggende, twee zittende en één staande. In Dambulla bewonderen we boeddhistische rotstempels met goed bewaarde fresco’s. Kandy ligt in het hart van Sri Lankan en biedt botanische tuinen en tuinen met specerijen. Met de trein reizen we door prachtige groene theeplantages naar het bergstadje Nuwara Eliya. Aan de zuidkust verblijven we in het dorpje Ahangama aan het strand. Ahangama ligt op korte afstand van de oud-Hollandse stad Galle, een leuke stad die absoluut een bezoek waard is.

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids
 • Afwisselende reis met aandacht voor cultuur, natuur en strand
 • Comfortabele bus met airconditioning
 • Goede, comfortabele hotels
 • Kampeerovernachting bij Udawalawe nationaal park, inclusief diner en ontbijt
 • Korte reisafstanden 
 • Mogelijkheid om wild te spotten bij een facultatieve jeepsafari
 • Inclusief bijzondere treinreis langs theeplantages

Route en kaart

Routekaart Rondreis Sri Lanka, 15 dagen
 1. Amsterdam - Colombo
 2. aankomst Colombo - Negombo
 3. Negombo - bezoek Munneswaram tempel - Anuradhapura
 4. Anuradhapura, fietstocht, optionele excursie Mihintale
 5. Anuradhapura - Sigiriya - Polonnaruwa
 6. Polonnaruwa, fietstocht, optionele excursie Minneriya nationaal park
 7. Polonnaruwa - Dambulla - Matale - Kandy
 8. Kandy, bezoek Tempel van de Tand en Peradeniya botanische tuinen
 9. Kandy - trein naar Nanuoya - Nuwara Eliya
 10. Nuwara Eliya - optionele excursie Horton Plains - Udawalawe nationaal park
 11. Udawalawe NP
 12. Udawalawe NP - Ahangama
 13. Ahangama
 14. Ahangama - excursie naar Galle - Colombo
 15. Colombo - Amsterdam

Reisbeschrijving

Bezoek de lokale vismarkt in Negombo

Dag 1 Amsterdam - Colombo
Dag 2 aankomst Colombo - Negombo

Na aankomst op de luchthaven van Colombo rijden we door naar Negombo. Dit kustplaatsje ligt iets ten noorden van Colombo en hier hebben we even de tijd om aan het strand of bij het zwembad bij te komen van de vlucht om zo uitgerust aan de reis te beginnen. Je maakt al direct kennis met de heerlijke Sri Lankaanse keuken en we bezoeken de karakteristieke vismarkt voor we verder reizen. Het grootste deel van de bevolking van Sri Lanka (70%) is boeddhistisch, de Tamil-minderheid (15%) is overwegend hindoeïstisch. Het overige deel van de bevolking is christelijk of islamitisch.

Ontdek de indrukwekkende koningssteden

Dag 3 Negombo - bezoek Munneswaram tempel - Anuradhapura
Dag 4 Anuradhapura, fietstocht - optionele excursie Mihintale
Dag 5 Anuradhapura - Sigiriya - Polonnaruwa
Dag 6 Polonnaruwa, fietstocht, optionele excursie Minneriya NP

Sri Lanka Anuradhapura en polonnaruwa Djoser De volgende dag reizen we door naar Anuradhapura, één van de oude koningssteden. Vierhonderd jaar v. Chr. regeerden de Singalese koningen het eiland vanuit deze regio. De overblijfselen van de paleizen, baden en dagoba’s kun je per fiets bekijken. Onderweg naar Anuradhapura is een optioneel bezoek aan de Hindoeïstische Munneswaram tempel mogelijk.

Vanuit Anuradhapura kun je deelnemen aan een excursie naar Mihintale. Mihintale is het heiligdom waar Mahinda, de zoon van de legendarische Indiase keizer Ashoka, het boeddhisme verkondigde aan de koning van Anuradhapura. Bezoek de tempel of beklim de rots voor een prachtig uitzicht over de omgeving.

Op weg naar Polonnaruwa stoppen we bij Sigiriya, de imposante Leeuwenrots. De ruïnes zijn te bereiken via een trap langs een ijzingwekkend steile rotswand. In Polonnaruwa, de tweede antieke koningsstad, kun je je vergapen aan de vele tempels. Deze stad nam in de 10e eeuw de status van hoofdstad over van Anuradhapura.

Polonnaruwa Sri Lanka DjoserDe stad ligt aan één van de grootste tanks (kunstmatig aangelegde meren) van Sri Lanka. Deze tanks uit de 12e eeuw zijn vrij ondiepe waterreservoirs, waarmee de moessonregens worden opgevangen en als irrigatieopslag worden gebruikt. Op de beroemdste plaats van Polonnaruwa, Gal Vihara, bevinden zich vier enorme boeddhabeelden: één liggende, twee zittende en één staande. Net als in Anuradhapura is ook hier de fiets de beste manier om het gebied te verkennen. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je de omgeving per fiets verkent, kun je onderweg je dorst lessen met een koningskokosnoot of mango van een verkoper langs de weg. Vanuit Polonnaruwa kun je een jeepsafari maken in Minneriya NP. Hier kun je voor het eerst oog in oog komen te staan met de grijze reuzen, de olifanten!

Maak kennis met de Sri Lankaanse cultuur in Kandy

Dag 7 Polonnaruwa - Dambulla - Matale - Kandy
Dag 8 Kandy, bezoek Tempel van de Tand en Peradeniya botanische tuinen

Tempel van de Tand Sri LankaOp weg naar Kandy stoppen we bij Dambulla. Een bezoek aan de indrukwekkende rotstempel is de moeite waard. Kandy ligt rond een meer en is de op één na grootste plaats van Sri Lanka. In dit deel van het land zie je veel specerijentuinen, waar onder meer kruidnagel, peper en nootmuskaat worden verbouwd en verwerkt. In Kandy bezoeken we de Dalada Maligawa-tempel, waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Tweemaal per dag wordt de tand met veel ceremonie aan het publiek getoond en in de zomer wordt er zelfs een festival aan gewijd: het Perahera-festival. Pelgrims van over de hele wereld offeren hier vrachtladingen met bloemen. In de botanische tuin groeien zeldzame bomen, bloemen en planten, waaronder een boom met een kruin van 40 meter doorsnee.

Treinreis langs theeplantages, watervallen en bergdorpjes

Dag 9 Kandy - trein naar Nanuoya - Nuwara Eliya
Dag 10 Nuwara Eliya, optionele excursie Horton Plains - Udawalawe nationaal park

Theeplukker Sri Lanka Djoser Per trein dalen we af naar het laagland. Nuwara Eliya ligt op bijna 2000 meter en is het centrum van de theeplantages in het koele hoogland. Omdat veel Engelse theeplanters hier riante landhuizen in Britse stijl lieten optrekken, wordt deze stad ook wel ‘Little England’ genoemd. Zelfs de frisse zomers doen Engels aan, zeker als je het haardvuur opzoekt in de echte Engelse club. Een stevige wandeling over de Horton Plains, een hoogvlakte met unieke flora en fauna, leidt naar World’s End, waar de hoogvlakte plots eindigt en je langs een steile rotswand 700 meter loodrecht naar beneden kunt kijken.

Op safari in Udawalawe nationaal park

Dag 11 Udawalawe NP
Dag 12 Udawalawe NP - Ahangama

Olifant Udawalawe Sri LankaWe verblijven vlakbij het indrukwekkende Udawalawe nationaal park en overnachten in een idyllisch gelegen luxe ‘camp’. Je slaapt in een ruime tweepersoonstent voorzien van een bed en sanitaire voorzieningen. Van hieruit kun je een jeepsafari maken om olifanten , wilde zwijnen, krokodillen, apen en vogels te spotten. Met een beetje geluk zie je ook luipaarden. We kunnen van hieruit ook een bezoek brengen aan het Elephant Transit Home, waar olifantenwezen worden opgevangen en verzorgd.

Snorkelen, zwemmen en ontspannen

Dag 13 Ahangama
Dag 14 Ahangama, excursie naar Galle - Colombo
Dag 15 Colombo - Amsterdam

Ahangama strand

We eindigen onze reis in de gezellige kustplaats Ahangama. Als de weersomstandigheden het toelaten is dit een prima uitvalsbasis voor een walvis- of dolfijnensafari, om te relaxen op het palmenstrand van Unawatuna of om al snorkelend de prachtige onderwaterwereld voor de kust ontdekken. Vanuit Ahangama bezoeken we de VOC-vesting Galle, met leuke kunst- en antiekwinkeltjes. Galle was een belangrijk bolwerk van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Het enorme fort, dat in 1663 werd gebouwd, ligt in bijna originele staat aan de ingang van de baai van Galle. Binnen de dikke muren lijkt de sfeer in meer dan driehonderd jaar niet veranderd. Het enorme bouwwerk, eigenlijk meer een dorp, geeft een goed idee van de macht van de VOC in die periode.


De reis eindigt in de hoofdstad van het land, Colombo. In moderne warenhuizen koop je voor een prikje een nieuwe garderobe en op de moderne boulevard kun je flaneren langs de luxehotels. Leuke souvenirs vind je op de levendige markt in Pettah. En natuurlijk laat je de laatste avond je zintuigen strelen door de heerlijke Sri Lankaanse keuken met een verrukkelijke curry.

Op weg met Djoser
Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Er is voldoende ruimte voor eigen initiatief, wanneer je er liever zelf op uittrekt. De reisbegeleiding zal je met alle plezier tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan het gebeuren dat een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaat of aangepast wordt.

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Twee bijzondere overnachtingen in een tent met eigen sanitair nabij Udawalawe nationaal park
 • Diner en ontbijt tijdens kampeerovernachten
 • Mooie treinreis door de theeplantages van Nuwara Eliya naar Ella
 • Een bezoek aan het tempelcomplex Munneswaram 
 • Fietstocht Anuradhapura
 • Fietsen in Polonnaruwa
 • Bezoek aan de rotstempels bij Dambulla
 • Bezoek aan een 'spice garden'
 • Bezoek aan Sigiriya, een fort bovenop een gigantische rots
 • Wandeling vanuit Kandy naar de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan de Tempel van de Tand
 • Bezoek aan het 'Elephant Transit Home' bij Udawalawe
 • Bezoek aan de oude havenstad Galle

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, persoonlijke uitgaven, visum, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel op loopafstand van het strand; de prijs is vanaf € 57,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 86,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Sri Lanka, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Indrukwekkende reis door een prachtig land met mooie natuur, rijke cultuur en ontzettend vriendelijke mensen! Vakkundig en relaxed begeleid door Renee, onze Nederlandse reisbegeleider en Deva, de Srilankaanse gids. Onvergetelijke ervaring en zeker een aanrader voor alle liefhebbers van Azië!

  10,0

 • Sri Lanka heeft mijn verwachtingen overtroffen, wat een prachtig en divers land! Elke dag was gevuld met de leukste excursies en de locaties waren allemaal geweldig. Alles liep op rolletjes dankzij de perfecte begeleiding van reisleidster Renee en gids Deva. De leuke groep mensen maakte de reis compleet.

  10,0

 • Diverse reis waarin de eerste week vooral tempels centraal staan. Reis waar gelukkig ook wandelingen en fietsen mogelijk is. Renée als reisbegeleidster was top. Voorstellen voor activiteiten op rustdagen pakten ze goed op waardoor we iedere dag de keuze hadden om iets te ondernemen.

  8,0

 • Top reisbegeleidster, Renee, die alles goed had voorbereid waardoor we van een fantastische reis hebben mogen genieten. De lokale gids Deeva sprak een aardig woordje Nederlands, kon ook goed inspelen in onze behoeftes en heeft ons ook in de geschiedenis en cultuur van het land meegenomen!

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

Udawalawa kampeerovernachting Sri LankaTijdens je reis door Sri Lanka overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche, toilet en airco. Bij de hotels die centraal gelegen zijn, kun je gemakkelijk het centrum te voet bezoeken. Bij de hotels die wat meer afgelegen liggen, kun je gebruik maken van een taxi om in het centrum te komen.

In het natuurpark Udawalawe overnacht je midden in de jungle op een campsite. Officieel is het kamperen, maar het is wel wat comfortabeler dan in een koepeltentje op een dun rubberen matje. Zo slaap je in een safaritent die op een verhoogde vlonder staat en gebouwd is onder een rieten afdak. Ook heeft iedere tent een klein terras met een zitje. In de tent vind je een normaal bed en er is een stenen badkamer met (koud water)douche en toilet. Alle bedden hebben een klamboe. We hebben speciaal voor deze accommodatie gekozen, omdat je zo midden in de natuur overnacht en Udawalawe het beste kunt ervaren. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen bij deze accommodatie. We maken gebruik van verschillende campsites, hieronder vind je een tweetal opties.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Negombo Paradise Holiday Village
Anuradhapura Heritage Hotel
Kandy Casamara hotel
Nuwara Eliya Windsor Hotel
Udawalawe NP Athgira River Camp of Big Game Camp
Ahangama Hotel Insight


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens de reis verblijven.

 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser

  In Udawalawe nationaal park slapen we in safaritenten

 • Sri lanka lodge accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Udawalawe NP Sri Lanka

  Geniet van een heerlijk inclusief ontbijt en diner in Udawalawe NP

 • Sri Lanka hotelovernachting Heritage Hotel
 • Hotelkamer Sri Lanka Anuradhapura

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser zwembad
 • Sri Lanka hotel accommodatie overnachtin zwembad Djoser

  Diverse hotels hebben een zwembad

 • Sri Lank a hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Negombo Paradise Holiday Village Sri Lanka

  Liever een twin-kamer? Laat het ons weten!

 • Ahangama Insight Resort Sri Lanka

  De reis eindigt in een hotel aan het strand

 • Sri Lanka ondergaande zon strand Djoser

Vliegreis

Qatar Airways

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Amsterdam - Doha

  Vertrek

  16:15 - 23:40

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Doha - Colombo

  Vertrek

  01:35 - 09:00

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Colombo - Doha

  Vertrek

  04:10 - 06:25

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Doha - Amsterdam

  Vertrek

  07:45 - 13:45


Tijdsverschil: in de zomer is het 3,5 uur later, in de winter 4,5 uur.

Qatar Airways, met zijn thuisbasis in Doha, behoort tot een van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De luchtvaartmaatschappij ontving meerdere jaren op rij diverse prijzen, waaronder vijf sterren van het gerenommeerde adviesbureau Skytrax. Qatar Airways beschikt over een jonge en zeer moderne vloot en vliegt wereldwijd naar meer dan 100 bestemmingen. Aan boord zijn de zeer comfortabele stoel voorzien van vele gemakken, waaronder een uitstekend inflight entertainment systeem. Tijdens de vlucht word je voorzien van heerlijke maaltijden en een ruime keuze uit drankjes. Voor een goede start van je vakantie vlieg je dus met Qatar Airways.

Vervoer

De comfortabele bus, die we de hele reis ter beschikking hebben, is voorzien van airconditioning. Omdat de afstanden niet groot zijn, kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. Op de meeste reisdagen ben je niet meer dan vijf à zes uur onderweg, exclusief stops.

Ook reizen we een stukje met de trein vanuit Kandy naar Nuwara Eliya, een schitterende treinrit die ons de hoogte in voert. Op die manier zie je hoe de locals zich verplaatsen. Bovendien word je onderweg getrakteerd op de mooiste uitzichten over de theeplantages.

 • Qatar Airways vliegtuig
 • Sri Lanka bus vervoersmiddel rondreis Djoser

  Onze bus in Sri Lanka is comfortabel

 • Sri Lanka bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Jeepsafari Udawalawe NP

  Ga op jeepsafari om wild te spotten in Udawalawe NP

 • Treinreis Nuwara Eliya naar Ella Sri Lanka

  We maken een bijzondere treinreis van Nuwara Eliya naar Ella

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Twee bijzondere overnachtingen in een tent met eigen sanitair nabij Udawalawe nationaal park
 • Diner en ontbijt tijdens kampeerovernachten
 • Mooie treinreis door de theeplantages van Nuwara Eliya naar Ella
 • Een bezoek aan het tempelcomplex Munneswaram 
 • Fietstocht Anuradhapura
 • Fietsen in Polonnaruwa
 • Bezoek aan de rotstempels bij Dambulla
 • Bezoek aan een 'spice garden'
 • Bezoek aan Sigiriya, een fort bovenop een gigantische rots
 • Wandeling vanuit Kandy naar de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan de Tempel van de Tand
 • Bezoek aan het 'Elephant Transit Home' bij Udawalawe
 • Bezoek aan de oude havenstad Galle

Excursies

Sigirya Rock Sri LankaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. De één kan uren rondstruinen in de botanische tuinen van Peradeniya, de ander kiest voor een indrukwekkende wandeling op de Horton Plains. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies en stops onderweg die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Sri Lanka zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan The Munneswaram Temple, een belangrijk hindoeïstisch tempelcomplex 
 • We bezoeken Mihinthale, een boeddhistische tempel met een prachtig uitzicht
 • Fietstocht door de oude koningsstad Anuradhapura
 • We fietsen langs de mooiste ruïnes en tempels van Polonnaruwa
 • Bezoek aan de prachtige boeddhabeelden en fresco's in de rotstempels in Dambulla
 • Bezoek aan een 'spice garden'
 • Excursie naar Sigiriya, een fort bovenop een gigantische rots
 • Een wandeling door de botanische tuinen in Peradeniya
 • Bezoek aan de Tempel van de Tand
 • Bezoek aan het 'Elephant Transit Home' bij Udawalawe
 • We reizen terug in de tijd tijdens een bezoek aan het oude havenstadje Galle


Ter plaatse zijn er nog meer mogelijkheden, zoals:

 • Spot olifanten in het wild tijdens een safari in Minneriya en Udawalawe nationaal park
 • Een dolfijnen- en walvissafari vanuit Ahangama (december tot april)
 • Een wandeling op de Horton Plains vanuit Nuwara Eliya

Reisdocumenten

 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij vertrek uit Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Visum: je dient voor vertrek een elektronisch visum (ETA) aan te vragen via deze website. Het visum is 6 maanden geldig, waarbij je maximaal 60 dagen aaneengesloten in Sri Lanka mag blijven. De kosten bedragen USD 100,- per persoon (wijzigingen voorbehouden). We raden aan om voor de aanvraag Google Chrome of Microsoft Edge te gebruiken. 

Geldzaken

In Sri Lanka wordt er betaald met de Sri Lankaanse Roepie (LKR). Kijk voor een actuele koers op oanda.

Pinnen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro's of dollars.
Creditcards: zijn op veel plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, alle entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 500,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 50,-.

Maaltijden

Fruitmarkt Sri LankaDe maaltijden tijdens deze reis zijn niet inbegrepen, behalve tijdens het verblijf in het tentenkamp in het Udawalawe nationaal park. Hier wordt voor een heerlijk diner en ontbijt gezorgd.

Verder ben je vrij om te bepalen wat, waar en wanneer je eet. De reisbegeleider kan je adviseren over gezellige restaurants, waar het eten lekker en goed is. Tijdens deze reis zijn er echter niet in alle plaatsen veel mogelijkheden om uit eten te gaan, maar alle hotels hebben een eigen restaurant.

Het ontbijt in de hotels is goed en gevarieerd. Van toast en eieren tot een echt Sri Lankaans ontbijt met rijst. Het eten in Sri Lanka heeft als hoofdbestanddeel rijst. Een traditionele Singalese maaltijd bestaat daarnaast uit zogenaamde curries. Je krijgt allemaal kleine schaaltjes met zeer verschillende inhoud: van pittige 'pickles' tot hitte verzachtend kokosschraapsel. Er zijn zowel vis-, vlees- als vegetarische curries. Probeer zeker zo’n uitgebreide maaltijd. De menu's in de restaurants zijn gevarieerd zodat iedereen kan eten wat hij of zij wil. Sri Lanka staat ook bekend om de heerlijke en diverse visgerechten, variërend van garnalen tot haai.

NB: Veel hotels in Sri Lanka organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner, al dan niet met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt ter plaatse een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon per diner.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel op loopafstand van het strand; de prijs is vanaf € 57,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 86,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Klimaat en geografie

Horton Plains Sri LankaOmdat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt, zijn de temperatuurverschillen tussen winter en zomer in de lager gelegen gebieden niet heel groot. Vanwege de hoge ligging koelt het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk af, ook in de zomer.

Tijdens een reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11°C tot 35°C in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo. Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. Een bui frist de lucht lekker op en zorgt voor de prachtige flora. Het regent nooit de hele dag, op Sri Lanka wordt een tropische regenbui snel afgewisseld met stralend weer. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 27°C.

Vanwege het hoogteverschil vind je op het eiland Sri Lanka zeer veel verschillende soorten planten en dieren. Langs de kust bevinden zich tropische regenwouden, in het noorden vind je savannen en in het centrale hoogland wandel je op heidegronden, die doen denken aan de Engelse moors.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd om te reizen door Sri Lanka?

Eigenlijk is het hele jaar door goed. Tijdens elke reis krijg je zowel zon als tropische regenbuien, die vaak als verfrissend worden ervaren. Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. Vanwege de hoge ligging kan het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk afkoelen, ook in de zomer. 

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

In Sri Lanka maken we gebruik van onze eigen, comfortabele bus met airconditioning. Dit biedt de mogelijkheid om te stoppen op de plaatsen waar we willen voor een fotostop, een mooi dorp of een sanitaire onderbreking. Door de beperkte grootte van dit eiland zijn de reisdagen relatief kort en kun je volop genieten van het mooie landschap. Met de trein leggen we een mooi spoortraject af naar Nuwara Eliya.

Hoe zijn de accommodaties in Sri Lanka?

Tijdens onze reizen maken we gebruik van goede middenklasse hotels. In de steden verblijven we waar mogelijk in centraal gelegen hotels, zodat je eenvoudig op eigen gelegenheid de stad kunt ontdekken. Buiten de steden verblijven we vaak op idyllische plekjes. Een aantal hotels beschikt over een zwembad voor een verfrissende duik.

Is het nodig om een klamboe mee te nemen?

Het is niet nodig om voor deze reis een klamboe mee te nemen. Deze zijn, daar waar nodig, aanwezig in de hotels. Het wordt wel aangeraden om een muggenwerend middel met deet mee te nemen en je tegen de avond te kleden in lange broeken en shirts met lange mouwen.

Heb ik een visum nodig?

Voor Sri Lanka heb je een e-visum (ETA) nodig. De kosten bedragen 35 USD per persoon en vraag je voor vertrek aan via deze link.

Kan ik de was laten doen in de hotels?

Ja, vrijwel alle hotels bieden de mogelijkheid om kleding te laten wassen. Houd hier dus rekening mee met het inpakken van je tas.

Wat houdt een reis tijdens het Peraherafestival in?

In augustus vindt het jaarlijkse Peraherafestival plaats in Kandy. Dit gaat gepaard met dans en optochten. Indien je reist tijdens het Peraherafestival, houdt dit in dat je op het moment dat het festival plaatsvindt, één of meerdere dagen in Kandy verblijft. Je bent vrij om dit festival al dan niet te bezoeken. Houd er rekening mee dat het in Kandy drukker kan zijn dan gebruikelijk.

Waarom reizen we tijdens de treinreis 2e of 3e klas?

De zitplaatsen in de 1e klasse zijn slechts beperkt en niet voor groepen te boeken. Om die reden reizen we 2e of 3e klas. Voor deze klasses zijn beperkt stoelreserveringen mogelijk.

Hoeveel uur tijdsverschil is er met Sri Lanka?

In onze zomertijd is het in Sri Lanka 3,5 uur later dan in Nederland en België. In de wintertijd is het tijdsverschil 4,5 uur.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

We raden aan te reizen met een zachte reistas/koffer en het gewicht te beperken tot maximaal 15 kilo voor deze rondreis. In veel hotels en plaatsen zijn mogelijkheden om tussendoor te wassen.

Zijn er wandelmogelijkheden tijdens de reis door Sri Lanka?

In Sri Lanka zijn voldoende mogelijkheden om de omgeving te voet te verkennen. Bij Mihintale, Sigiriya en Dambulla kun je een rots beklimmen. Tijdens de klim heb je spectaculaire uitzichten over het land. Ook bij Knuckles Mountain Range kun je mooie wandelingen maken. Vanuit Nuwara Eliya is een facultatieve excursie mogelijk naar Horton Plains waar je een prachtige, maar pittige wandeling kunt maken.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Sri Lanka

Bekijk alle reisblogs over Sri Lanka