Overzicht Fietsreis Vietnam & Cambodja rondreizen van Djoser

Accommodatie Fietsreis Vietnam & Cambodja, 18 dagen

In de grote moderne steden zoals Saigon en Phom Penh, hebben we kamers gereserveerd in goede, centraal gelegen middenklasse hotels, van waaruit je makkelijk met je fiets of te voet de stad kunt ingaan. In afgelegen gebieden, zoals midden in de Mekong delta, maken we gebruik van middenklasse hotels, die gunstige gelegen zijn ten opzichte van de fietsroutes. Je zult hier weinig tot geen andere toeristen tegenkomen, maar eerder Vietnamezen die bijvoorbeeld op doorreis zijn.  De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet en nagenoeg altijd van airconditioning. Je treft op de kamer vaak een thermosfles met heet water aan en een doosje thee. De badkameruitrusting bevat vaak zeep, shampoo, een kam en tandenborstels. In de meeste hotels kun je desgewenst je was afgeven.

In Ben Tre en Vinh Long overnachten we in een eenvoudige ‘homestay’ en op Ong Ho, bijgenaamd Tijgereiland, overnachten we één nacht bij een lokale familie. Bij deze accommodaties zijn de faciliteiten eenvoudig, maar is de sfeer uniek: je leert zo echt een land en haar bevolking goed kennen! Ook kenmerken deze accommodaties zich door de lokale bouwstijl, zoals de mooie met bamboe-afgewerkte huisjes van Ba Linh Homestay. Meestal deel je de kamer met meerdere personen.

Aan het einde van de reis verblijven in Siem Reap meestal in het Neak Pean Hotel, waar je heerlijk kunt genieten van het zwembad, terwijl je onder het genot van een tropische vruchtendrankje nog even nageniet van alle ervaringen die we tijdens deze reis hebben opgedaan.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Saigon Rang Dong Hotel
Vinh Long Ba Linh Homestay
Phnom Penh Dara Reang Sey Hotel
Siem Reap Neak Pean

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Terug naar reis