Overzicht Fietsreis Vietnam & Cambodja rondreizen van Djoser

Vervoer Fietsreis Vietnam & Cambodja, 18 dagen

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een fiets met versnellingen. In Vietnam is het een sportieve fiets en in Cambodja maken we gebruik van een mountainbike. De fietsen in Vietnam zijn tot onze beschikking van dag 4 (vertrek naar Ben Tre) tot en met dag 11. In Cambodja hebben we tijdens het verblijf in Siem Reap (dag 13 en 14) een fiets tot onze beschikking. Er gaat de gehele reis in het Vietnamese gedeelte een (naast de lokale fietsgids) een ‘fietsenmaker’ mee. De fietstochten zijn ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, in te korten of te verlengen. We fietsen voornamelijk over landwegen en proberen de grote drukke wegen te vermijden. Het terrein is over het algemeen vlak, waardoor we geen routes hebben met steile en lange hellingen. Het dragen van een helm wordt ten zeerste aangeraden en in Cambodja is verplicht. Helmhuur is inbegrepen bij deze reis.

Bus
We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele bus, die is voorzien van airconditioning. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Daarnaast gaat er de gehele reis in Vietnam een bagagetruck mee waar onze fietsen in worden geladen wanneer wij deze niet gebruiken; de zogenaamde ‘bezemwagen’. De afstand van de grens in Cambodja naar Siem Reap en vanaf Siem Reap naar Phnom Penh leggen we af met de bus.

Aangezien onze hotels centraal gelegen zijn kun je de afstanden in de dorpen/steden gemakkelijk lopend, per fiets of per cyclo overbruggen.

Terug naar reis