Reis zoeken

Regio

Soort reis

Met oog voor

Onderwerpen

Zwaarte

Vertrekperiode

Vakantieperiode

Prijs

Reisduur

Zwaarte van de reizen

Om je te helpen bij je keuze, is de zwaarte van de wandelreizen uitgedrukt in een aantal schoentjes. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding rust/wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting, de uiteindelijke zwaarte van een reis is mede afhankelijk van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Bij wandelreizen met één schoentje bijvoorbeeld, staan eenvoudige wandelingen met geringe hoogteverschillen op het programma. Bij reizen met drie schoentjes kun je pittige tochten verwachten van vier tot acht uur in bergachtig gebied. De beklimming van de Kilimanjaro valt in de zwaarste categorie: vijf schoentjes.

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. De fietsroutes voeren over vlak tot heuvelachtig terrein met niet al te steile en/of lange hellingen. De dagafstand bedraagt gemiddeld 35 kilometer. Bij veel reizen kunnen we de fietstochten ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, inkorten of verlengen.

Details per reis vind je in de uitgebreide beschrijvingen op www.djoserwandelfiets.nl.


 

Vorige <
> Volgende
Inhoudsopgave