Reis zoeken

Regio

Soort reis

Met oog voor

Onderwerpen

Zwaarte

Vertrekperiode

Vakantieperiode

Prijs

Reisduur

Inchecken via internet

Voor een groot aantal luchtvaartmaatschappijen is het voor individuele reserveringen al enige tijd mogelijk om een aantal uur voor vertrek via internet in te checken. Een voordeel hiervan is dat de reiziger voor vertrek een specifieke stoelreservering kan maken. Aan de hand van een plattegrond van het toestel kan een stoel gereserveerd worden en de instapkaart worden geprint. Dit heeft als gevolg dat op de dag van vertrek alleen de bagage nog moet worden ingecheckt.

Voor groepsreserveringen was inchecken via internet tot voor kort bij geen enkele luchtvaartmaatschappij mogelijk. Sinds voorjaar 2008 zijn echter de eerste luchtvaartsystemen aangepast en kunnen ook Djoser-reizigers voor een aantal bestemmingen via internet inchecken.

Reist u met de KLM/Air France, Lufthansa of Finnair dan is internet check in mogelijk:

KLM/Air France (vanaf 30 uur voor vertrek; bestemming VS vanaf 24 uur voor vertrek). Kijk op www.klm.com

Kies de keuze Online inchecken. Achter “E-ticker nummer” vult u het 13 cijferige ticketnummer in wat u kunt opvragen via www.checkmytrip.com Hierover heeft u al bericht van ons ontvangen. Ook kunt u kiezen voor boekingscode. U vult dan uw vluchtreserveringsnummer in.

Stap 1: Uw gegevens
Na het inloggen heeft u toegang tot uw gegevens. Het systeem herkent dat u met een groep reist en zal waarschijnlijk de melding geven dat u met meer dan 9 personen reist. Heeft u een reisgenoot en wilt u daarvoor ook inchecken dan kunt u hem/ haar toevoegen door op de button hiervoor te klikken. U vult dan in het volgende scherm de achternaam van uw reisgenoot in op dezelfde manier zoals u dat moest doen op www.checkmytrip.com. Daarna gaat u weer terug naar uw reisgegevens. U ziet voor welke vluchten u kunt inchecken. Mocht u een Frequent Flyernummer hebben van KLM en staat deze nog niet geregistreerd dan kunt u deze alsnog toevoegen. Selecteer vervolgens de vluchten en eventueel de medepassagiers die u wilt inchecken.

Stap 2: Stoel en bagage
U kunt een stoel reserveren door gebruik te maken van de functie ‘Wijzig uw stoel hier’.
Als u bij het boeken van uw reis al een stoelvoorkeur heeft doorgegeven, kunt u hier uw stoel controleren of wijzigen.
Seat Choice:
Tijdens online inchecken kunt u uw eigen stoel kiezen. Had u bij boeking al een preferentie aan ons doorgegeven, dan kan het zijn al er al bepaalde stoelen staan gereserveerd. Deze kunt u op dit moment eventueel nog wijzigen. Let op: na stap 2 is het wijzigen van uw stoel niet meer mogelijk.

Stap 3: Print documenten
U bent nu ingecheckt en u kunt uw instapkaart printen. Ook wanneer u niet de mogelijkheid heeft om te printen, bent u toch ingecheckt. In dat geval kunt u uw instapkaart printen op een ander moment, bij een selfservice incheckautomaat of incheckbalie op de luchthaven. U hoeft dus niet nogmaals in te checken op de luchthaven. Wel dient u uw bagage af te geven bij een KLM-bagage drop-off punt. Deze balie bevindt zich tegenover de incheckbalies en bij de incheckzuilen.
Op sommige luchthavens wordt niet toegestaan dat u uw instapkaart zelf print. Wanneer dit het geval is op de luchthaven waarvandaan u vertrekt, krijgt u de mogelijkheid een bevestigingsdocument te printen. Met het bevestigingsdocument kunt u uw instapkaart ophalen bij een incheckbalie van KLM op de luchthaven.

Afgifte van ruimbagage op de luchthaven:
Als u bent ingecheckt hoeft u alleen nog voor vertrek uw ruimbagage af te geven bij een bagageafgiftepunt op de luchthaven. Voor Europese vluchten kunt u uw bagage tot uiterlijk 30 minuten voor vertrek afgeven op de luchthaven. Voor intercontinentale vluchten kan dit tot uiterlijk 60 minuten voor vertrek. Houd wel rekening met evt drukte op de luchthaven. Het kan zijn dat er lange rijen zijn voor de bagage drop-off balie en rijen voor de paspoortcontrole. Djoser adviseert daarom toch tijdig (mimimaal 2,5uur voor vertrek en in het hoogseizoen 3uur) op de luchthaven aanwezig te zijn.

Lufthansa (vanaf 23 uur voor vertrek)
www.lufthansa.nl  Kies via quicklinks (rechterkolom)  ‘online check-in’
In het volgende scherm dient u onder Online Check-in for etix® passengers. Identification via iets te wijzigen:
Kies bij het pijltje voor de optie ‘booking code’.
Vul bij ‘booking code’ uw vluchtreserveringsnummer in.
Vul  bij ‘last name’ uw achternaam, en bij ‘first name’ uw eerste officiële voorletter in.
Indien Flash Plugin niet is geïnstalleerd verschijnt nu daarvoor een key om dat te installeren.
Heeft u als wel Flash op uw computer, dan krijgt u 4 stappen  te zien: u zit dan in stap 1.

Stap 1 Flight selection, hierin selecteert u uw vlucht
De eerste vlucht aanvinken (is het enige hokje wat je kan aanvinken), daarna confirm selection. Heeft u nog vragen hierover dan vindt u meer uitleg onder het vraagtekentje rechts.

Stap 2: Check-in for selected flights
Rechts onderaan de keuze ‘continue with seat selection’. Als u de andere regel kiest kunt u geen voorkeur voor uw stoelreservering aangeven.

Stap 3: Seat selection
Er verschijnt een  plattegrond van het toestel voor de eerste vlucht Amsterdam – Frankfurt of Amsterdam – Munchen. Deze is onder nr 1 geel geacceerd. Is er al een stoel voor u gereserveerd, dan verschijnt deze geel in de plattegrond. Wanneer u op een groene (=vrije) stoel klikt dan kunt u de stoel wijzigen. De rode stoelen zijn al bezet. Is er voor u nog geen stoel gereserveerd, dan kunt u direct klikken op een groene stoel.
Is de stoelreservering goed dan kunt u een stoel voor de 2e vlucht reserveren door te klikken op ‘next flight’ of 2x te klikken op de 2e vlucht in het scherm. Deze wordt dan geel. Voor de 2e vlucht herhaalt u de procedure. Als alles gereserveerd is, kunt u uw stoelreservering bevestigen door rechtsonder te klikken op “Complete seat selection for above flights”.

Stap 4: Check-in confirmation
Hier kunt u uw instapkaart uitprinten.

Bij de incheck op Schiphol kunt u met de uitdraai van uw instapkaart naar de ‘bagagedrop-off counter’ bij Lufthansa om uw bagage af te geven.
 
Finnair (vanaf 24 uur voor vertrek)
www.finnair.nl Kies de button Check-in in de linker kolom.
U krijgt nu een pagina te zien waarin u onderaan bij ‘bookings reference’ uw vluchtreserveringsnummer in kunt vullen en bij ‘last name’ uw achternaam.

In het volgende scherm komt u bij stap 1 van de internet incheck:
Stap 1 Flight selection
Op het scherm verschijnen de vluchten waarvoor u via internet kunt inchecken. Daarnaast kunt u hier ook kiezen voor de keuze om uw stoel te wijzigen, indien deze al voor u is gereserveerd of direct uw instapkaart uit te printen. Is er nog niets voor u gereserveerd dan selecteert u de vluchten waarvoor u een stoel wilt vastleggen. Hierna gaat u door naar stap 2.

Stap 2 Seat reservation
De vlucht waarvoor u een stoel gaat vastleggen verschijnt links op de pagina. Daarnaast ziet u een plattegrond van het toestel. Door te klikken op een stoel kunt u uw keuze maken. Voor vluchten binnen Finland kunt u geen stoel vastleggen. De stoelkeuze bepaalt u op het moment dat u het toestel in loopt. Heeft u een stoel voor uzelf gereserveerd, dan gaat u door naar stap 3.

Stap 3 Travel information
Hierin ziet u de officiële regels van Finnair over bagage, paspoortgeldigheid en uiterste inchecktijden. Wij willen u erop wijzen dat wij in eerder informatie al meer hebben geïnformeerd over uw bagage en de tijd die wij adviseren voor het het inchecken of afgeven van de bagage op Schiphol.

Stap 4 Confirmation
Bij stap 4 kunt u uw incheck bevestigen en uw instapkaart uitprinten. U kunt er ook voor kiezen om uw incheck-gegevens via uw email nogmaals te ontvangen.