Wandelvakantie Cinque Terre, 8 dagen

Vijf spectaculair gelegen vissersdorpen aan de ruige Ligurische rotskust in Italië vormen de kern van het nationale park Cinque Terre. Dit schitterende wandelgebied met zijn vele wijnterrassen verken je via een van de mooiste kust wandelpaden van Europa. We wandelen tussen de dorpen langs de kust en door het heuvelachtige achterland.

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 16 personen.


Dag 1 Amsterdam – Pisa – Bonassola
We vliegen met  Transavia naar Pisa en rijden met de bus naar het stadje Bonassola, aan de Ligurische kust. Vlakbij ligt het nationale park Cinque Terre, door Unesco aangemerkt als werelderfgoed. Vanuit ons gezellige familiehotel in Bonassola wandelen we tussen de dorpen langs de kust en door het heuvelachtige achterland. We gebruiken het lokale spoorlijntje om zoveel mogelijk van het gebied te kunnen ontdekken. Een enkele keer nemen we na de wandeling de boot terug. Zo geniet je van een andere kijk op de kleurrijke dorpen langs de kust. Stedenliefhebbers kunnen een wandeldag gebruiken om de trein te nemen naar Pisa of Genua.

Dag 2 Bonassola, wandeling Monterosso
Van Bonassola lopen we naar het hoger gelegen Scernio, op 185 meter, en vervolgens tussen prachtig begroeide berghellingen en olijfgaarden naar het kustplaatsje Levanto. Op een van de terrassen nemen we de tijd voor een echte cappuccino. Je wandelt voornamelijk door de bossen maar wordt steeds opnieuw getrakteerd op spectaculaire panorama’s van de kustlijn, waaronder een uitzicht op Punta Mesco. We dalen rustig af naar het eerste dorp van de Cinque Terre en het enige met een zandstrand: het oude vissersplaatsje Monterosso. Je vindt hier ook een kasteel en een mooi klooster uit de 17e eeuw. We nemen de trein terug naar Bonassola.

 • Wandelduur: ± 4,5 uur
 • 200 meter stijgen en dalen en 320 meter stijgen en dalen


Dag 3 Bonassola, Monterosso - Corniglia
De wandeling langs alle vijf de Cinque Terre-dorpen begint in Monterosso, waar we gisteren zijn geëindigd. We volgen de route en lopen in ongeveer vijf uur van Monterosso, via Vernazza naar Corniglia. We trekken de hele dag uit voor deze wandeling zodat je voldoende tijd hebben om de schilderachtige dorpen te bekijken. Vernazza ligt prachtig, met een plein aan het water, een fraai haventje en de Romaanse kerk Santa Margherita di Antiochia. Qua ligging maakt Corniglia, hoog op de kliffen aan zee, de meeste indruk.

 • Wandelduur: ± 5 uur,
 • 200 meter stijgen en dalen


Dag 4 Bonassola, Riomaggiore – Portovenere
We wandelen naar de zuidelijke punt van het schiereiland. Het pad klimt door oude olijfgaarden en via het uitzichtpunt Madonna di Monte Nero lopen we over de bergkam naar Camiglia. Het landschap wordt steeds ruiger naarmate we het middeleeuwse havenstadje Portovenere naderen. Na zo’n vijf uur te hebben gewandeld zal een drankje of vers Italiaans ijsje op een van de terrassen je zeker smaken. Tijdens de boottocht terug is de mooie kustlijn van de andere kant te bewonderen.

 • Wandelduur: ± 6 uur,
 • 500 stijgen en dalen


Dag 5 Bonassola, Framura
De trein brengt ons naar Deiva Marina voor een wandeling door het natuurpark Framura. Je loopt hoog boven de blauwe zee, door slaperige dorpjes en langs begroeide berghellingen naar het uitkijkpunt Salto della Leppre. Op de tweede etappe, tussen Framura en ons hotel in Bonassola, leiden geplaveide paden naar stille stranden.

 • Wandelduur: ± 5,5 uur
 • 300 meter stijgen en dalen en 170 meter stijgen en dalen
   

Dag 6 Bonassola, Manorola – Volastra – Corniglia
De volgende dag wandelen we van Manarola naar Corniglia door het heuvelachtige achterland, tussen de wijngaarden en via het bergdorpje Volastra op 340 meter.

 • Wandelduur: ± 3 uur
 • 330 meter stijgen en dalen


Dag 7 Bonassola, Monterosso – Soviore – Vernazza
We klimmen vanuit Monterosso naar het oude heiligdom van de Madonna van Soviore en genieten van het uitzicht op de dalen en berghellingen. Het pad kronkelt verder via Madonna di Reggio naar Vernazza.

 • Wandelduur: ±  3,5 uur
 • 350 meter stijgen en 440 meter dalen en 465 meter 


Dag 8 Bonassola – Pisa - Amsterdam

In het kleurige haventje sluiten we onze wandelweek af. De bus brengt je weer naar Pisa voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Reisschema

 1. Amsterdam – Pisa – Bonassola
 2. Bonassola, Monterosso
 3. Bonassola, Monterosso - Corniglia
 4. Bonassola, Riomaggiore – Portovenere
 5. Bonassola, Framura
 6. Bonassola, Manorola – Volastra – Corniglia
 7. Bonassola, Monterosso – Soviore – Vernazza
 8. Bonassola – Pisa – Amsterdam
Routekaart Wandelvakantie Cinque Terre, 8 dagen

Vertrekdata/prijs

Prijs v.a.: € 1.095,-

Toeslag eenpersoonskamer: € 275,-

Vertrekdata 2017

Start - einde Meer informatie Beschikbaarheid Prijs  
22 apr - 29 apr
Vertrek gegarandeerd
beperkt € 1.145,- Boek nu
29 apr - 06 mei
Vertrek gegarandeerd i
voldoende € 1.195,- Boek nu
06 mei - 13 mei
Vertrek gegarandeerd i
voldoende € 1.095,- Boek nu
20 mei - 27 mei
Vertrek gegarandeerd i
voldoende € 1.145,- Boek nu
27 mei - 03 jun
Vertrek gegarandeerd i
voldoende € 1.145,- Boek nu

Inclusief

vliegreis, luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag, vervoer per bus, trein (treinpas Cinque Terre) en boot, hotelovernachtingen met ontbijt, excursies volgens programma, Nederlandse reisbegeleiding.

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €945,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €95,-,-.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 16.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in een comfortabele, sfeervol, familiehotel met eigen douche en toilet in het kustplaatsje Bonassola. Alle ontbijten zijn inclusief.

Bekijk hotelreviews op

Bonassola Albergo Lungomare

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonkamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag € 275,-.  Houd er rekening mee dat er maar twee eenpersoonskamers per reis beschikbaar zijn. vanaf € 275,-.

Terug naar boven

Vliegreis

De vluchten worden uitgevoerd met Transavia. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - Pisa   13:00 - 15:00
             
Pisa - Amsterdam   15:40 - 17:50


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Pisa.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €945,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Terug naar boven

Vervoer

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van verschillende vervoersmiddelen. We reizen met een eigen bus van en naar de luchthaven van Pisa. Tijdens ons verblijf in Bonassola maken we gebruik van het lokale spoorlijntje naar/van het begin/eindpunt van de wandeling. Een enkele keer nemen we na de wandeling de boot terug. Bij de wandelingen die in het programma zijn opgenomen, is het vervoer met de trein en/of de boot bij de reissom inbegrepen.

Terug naar boven

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodatie kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis Cinque Terre zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 7 met Nederlandse reisbegeleiding
 • Boottocht Portovenere - Levanto


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren.

Terug naar boven

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
   
Terug naar boven

Geldzaken

In Italië wordt er betaald met de Euro.

Pinnen: in Bonassola en de andere plaatsen langs de kust kan er gepind worden
Contant: euro’s;
Creditcards: worden in veel restaurants en winkels geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,-  per persoon per week. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, evt. gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Terug naar boven

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Voor de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. Je kunt gaan eten in één van de restaurants in het gezellig stadje Bonassola of in één van de andere Cinque Terre dorpen. Het eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond 14.00 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan.

De pizza kent haar oorsprong in Napels, maar is ook elders verkrijgbaar. Daarnaast zijn er verschillende lokale specialiteiten. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland.

Een pastaschotel kun je nuttigen vanaf € 7,-; een driegangenmenu kost € 15,- à € 20,-. Op de prachtig glooiende heuvels van Italië komen de wijnranken en olijfboomgaarden tot bloei. Een lekkere wijn of smakelijke olijfolie behoort dan ook tot de culinaire mogelijkheden.

Terug naar boven

Gezondheid

Voor Italië worden geen vaccinaties aangeraden. Wel is het verstandig om enigszins te letten op wat je eet, vooral in de zomer wanneer het erg warm kan worden. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers en middelen tegen darmstoornissen.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.
 

Terug naar boven

Bagage

Wij raden je aan om in totaal niet meer dan 12 kilo mee te nemen in een rugzak of reistas. Harde koffers raden wij strek af in verband met beperkte bagageruimte. Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dag(rug)zak met water, fototoestel, evt. lunch, regenkleding etc.

Denk bij het inpakken in ieder geval aan de volgende zaken:

Kleding/Schoenen

• wandelschoenen; wij adviseren je om bergwandelschoenen mee te nemen met een goed profiel en steun voor de enkels. Zorg ervoor dat je de schoen goed in gelopen hebt en dat ze comfortabel zitten
• lichte schoenen of sandalen
• voorjaarskleding
• (fleece) trui 
• wind/waterdichte jas
• zwemkleding
• regenkleding

Overige bagage
• dag(rug)zak om tijdens de wandelingen bijvoorbeeld regenkleding, water, fototoestel etc. mee te nemen
• waterfles (minimale inhoud 1 liter)
• reserveveters
• zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor
• zonnebril of petje
• lippenbalsem
• flim/videoappartuur met extra film/geheugenkaartje en batterijen
• reiswekker
• wandelstokken; deze zijn niet noodzakelijk maar kun je evt. meenemen
evt. kompas en verrekijker
• EHBO-setje inclusief blarenpleisters, ontsmettingsmiddel en tape en aspirine en medicijnen tegen maag- en darmstoornissen
• toiletartikelen

Terug naar boven

Klimaat en geografie

Cinque Terre ligt aan zee en kent een Mediterraan klimaat. In de streek waar wij wandelen is het weer in voor- en najaar stabiel met aangename temperaturen (tussen de 20 en 25°C) en weinig neerslag. Toch kan er zo nu en dan een flinke regenbui voorkomen. We voeren deze reis uit in het voor- en najaar om de grote hitte en drukte in de zomermaanden te vermijden.

Terug naar boven

Zwaarte van de reis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid. 
 

Laagste punt wandeltocht: 10 meter
Hoogste punt wandeltocht: 340 meter
Maximaal stijgen: 500 meter
Maximaal dalen: 500 meter
Totaal aantal km wandelen:  km
Gemiddelde wandelduur: 4,5 uur

 
Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route.

De wandelreis Italië bestaat uit wandelingen langs de kust over goed begaanbare paden, af en toe langs steile bergwanden. We maken wandelingen vanuit ons hotel in Bonassola. Je stijgt maximaal 400 meter en maakt afdalingen met een maximum van 400 meter. We maken wandelingen van gemiddeld 4,5 uur over goed gemarkeerde wandelpaden en op een aantal stukken moeten regelmatig trappen worden beklommen. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale tot goede conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Ga goed voorbereid op reis!

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Terug naar boven

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst op de luchthaven in Pisa opwacht en de gehele reis met de groep meegaat. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandeling, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. De reisbegeleider is echter geen gids. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Terug naar boven

FAQ

Hoe is de begeleiding geregeld tijdens deze reis?

De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider die bij aankomst op de luchthaven van Pisa gereed staat. De reisbegeleider begeleidt alle wandeltochten die in het programma zijn opgenomen. Daarnaast geeft hij/zij tips over eventuele extra wandelingen en andere bezienswaardigheden.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis?

We overnachten de gehele week in hetzelfde hotel in het plaatsje Bonassola. Het is een gezellig familiehotel in het centrum van Bonasolla op korte afstand van de kust.

Wat is de beste reistijd voor Cinque Terre?

In het voor- en najaar is het de beste tijd voor deze reis. Na oktober wordt het er al weer kouder en gaat het vaker regenen. In juli en augustus is het er erg warm en druk, ook veel Italianen komen dan genieten van dit mooie gebied.

Hoe zwaar is deze reis?

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De wandelreis Italië bestaat uit wandelingen langs de kust over goed begaanbare paden, af en toe langs steile bergwanden. We maken wandelingen vanuit ons hotel in Bonassola. Je stijgt maximaal 400 meter en maakt afdalingen met een maximum van 400 meter. We maken wandelingen van gemiddeld 4,5 uur over goed gemarkeerde wandelpaden. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Wandel ik iedere dag?

Vanaf dag 2 tot en met dag 7 staan er wandelingen op het programma. Uieteraard ben je vrij om te kiezen of je wel of niet meegaat met een wandeltocht. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een van de wandeldagen in te ruilen voor een bezoek met de trein aan Pisa of Genua.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt alleen een dag(rug)zak tijdens het wandelen. De overig bagage blijft altijd achter in het hotel in Bonasolla waar we overnachten.

Welke maaltijden zijn inclusief?

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen.

Is het mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken?

Het is mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken op de wandelreis naar Cinque Terre. Echter zijn er slechts twee eenpersoonskamers beschikbaar. Het hotel waar we overnachten is niet heel erg groot en heeft slechts een beperkt aantal kamers beschikbaar. De toeslag voor verblijft in een eenpersoonskamer bedraagt € 275,- per persoon voor de gehele week.

Kunnen we gewoon pinnen in Italie?

Het is mogelijk om gebruik te maken van een pinautomaat. In Bonassola waar we overnachten is een pinautomaat aanwezig. Ook in de andere plaatsen langs de kust zijn er pinautomaten aanwezig.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen tijdens deze wandelreis bestaan uit gemiddeld 12 personen. De maximale groepsgrootte is 16 personen.
 

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Je kunt overal gemakkelijk telefoneren via het vaste net. Mobiele telefonie is redelijk goed mogelijk. Informeer voor vertrek even bij je provider. Internetcafés vind je op veel plaatsen, maar niet overal met een snelle verbinding.

Stel hier je eigen vraag

Foto's en video

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,5

Een onvergetelijke ervaring! Wie van Belle Italia houdt en dit stukje van het land nog niet gezien heeft - ga en je ontdekt iets wat je nooit vergeet!

Naam: Elena R.

Cijfer: 10

Echt een supermooie bestemming!

Naam: Rian S.

Cijfer: 9

Review plaatsen

Prijs vanaf € 1.095,-

8 dagen v.a. € 1.095,-

Boek deze reis

Tel: 071 5126400

Stuur door
Van:
Aan:
Bewaar als favoriet
20°

Waarom Djoser?

 • Rechtstreekse vlucht naar Pisa
 • Wandelingen vanuit één accommodatie
 • Familiehotel aan kust inclusief ontbijt
 • Wandelen langs alle dorpjes van Cinque Terre
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Met lokale treintjes en bootjes
 • Bezoek aan heiligdom van Madonna van Soviore

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 9,5

Een onvergetelijke ervaring! Wie van Belle Italia houdt en...
Een onvergetelijke ervaring! Wie van Belle Italia houdt en dit stukje van het land nog niet gezien heeft - ga en je ontdekt iets wat je nooit vergeet!

Naam: Elena R.
Cijfer: 10
Echt een supermooie bestemming!
Echt een supermooie bestemming!

Naam: Rian S.
Cijfer: 9