• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 4
  Italië Zuid, 20 dagen

  Italië Zuid, 20 dagen

  Italië is het perfecte vakantieland. Je kunt oneindig cultuur opsnuiven, de schitterende natuur bewonderen en van het goede leven smullen. Deze reis is een perfecte mix van inspanning en ontspanning. Waan je in de Romeinse tijd bij de vele archeologische opgravingen, geniet van de lekkerste ijsjes of rust uit op één van langgerekte zandstranden. De reis wordt afgesloten op het eiland Sicilië waar je veel tijd hebt om te ontspannen en om op eigen houtje de omgeving te ontdekken.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Napels
  2. Napels
  3. Napels, stadswandeling
  4. Napels - Pompei - Vesivius - Minori (vlakbij Amalfikust)
  5. Minori (vlakbij Amalfikust)
  6. Minori (vlakbij Amalfikust)
  7. Minori (vlakbij Amalfikust) - Paestrum - Tropea
  8. Tropea, bezoek Vibo Valentia
  9. Tropea, optioneel bezoek aan de Eolische eilanden
  10. Tropea
  11. Tropea - Reggio Calabria - Cefalú (Sicilië)
  12. Cefalú, bezoek Castelbuono
  13. Cefalú, bezoek aan Palermo
  14. Cefalú - Piazza Armerina omgeving
  15. Piazza Armerina omgeving, bezoek Scala dei Turchi
  16. Piazza Armerina omgeving
  17. Piazza Armerina omgeving - Ragusa - Fondachello
  18. Fondachello, optioneel bezoek vulkaan de Etna en de Alcantara kloof
  19. Fondachello, bezoek aan Taormina
  20. Fondachello - Catania - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Het minder bekende zuiden van Italië is een unieke ervaring, de Italiaanse zon, de rust van de dorpjes en de inwoners die je met groot enthousiasme ontvangen. Je begint in Napels, eerst Napels zien en dan sterven luid een bekende spreuk ontdek zelf de schoonheid van deze typisch Italiaanse stad. Vervolgens ga je via de Romeinse stad Pompeii dat weer onder de vulkaan as tevoorschijn is gekomen naar de Idyllische Amalfi kust met de verborgen baaitjes. De tweede helft van de reis speelt zich af op Sicilië met de eeuwenoude stadjes, de imposante Etna, de schilderachtige vissersdorpjes en goed bewaard gebleven Griekse Romeinse tempels en gebouwen.

  Napels & Pompei
  1. Amsterdam - Napels
  2. Napels
  3. Napels, stadswandeling
  4. Napels - Pompei - Vesivius – Minori (vlakbij de Amalfikust)

  O mia bella Napoli’. We beginnen de reis in de havenstad Napels. Het lijkt net of je het decor binnenstapt van een oude Italiaanse speelfilm. In de smalle straten hangt wasgoed te drogen en klassieke Vespascooters razen rakelings langs je. Kleine omaatjes hebben het hoogste woord en de historische pleinen en paleizen zijn meer dan indrukwekkend.

  Napels Straatje Italie Djoser We beginnen met een stadswandeling en bezoeken de grootste historische ‘highlights’. Je kunt een bezoek brengen de kathedraal Duomo di Napoli di San Gennaro, de basiliek San Paolo di Maggiore en de Sanseverokapel. Wist je dat er onder de stad een verwarmd gangenstelsel bestaat? De ondergrondse van Napels is deels natuurlijk gevormd door de vulkanen in de buurt en grotendeels aangelegd. De eeuwenoude ondergrondse gangen met verwarmde baden vormen een bijzondere en spannende attractie. We rijden ook even de stad uit voor een bezoek aan het vulkanische gebied Campi Flegrei, Italiaans voor ‘brandende velden’. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. ’s Avonds eten we natuurlijk pizza. Je mag de wereldberoemde beroemde pizza’s van Napels namelijk niet missen. 

  We verruilen de stad voor natuur. Net buiten Napels ligt de beroemde vulkaan de Vesuvius. De enorme vulkaan heeft een doorsnee van 8 kilometer en is 1281 meter hoog. We maken een wandeling rond de enorme krater. Het uitzicht vanaf hier is spectaculair. Daarna bezoeken we de oude Romeinse stad Pompeii dat in het jaar 79 werd getroffen door een hevige uitbarsting van de Vesuvius. De stad lag eeuwenlang bedekt onder een dikke laag as. Raar maar waar, de as heeft de stad goed geconserveerd; de archeologische opgravingen zijn nog behoorlijk in tact en geven een prachtig beeld van het leven aan het begin van de jaartelling. Schrik niet, in Pompeii zie je echte mummies.

  Regio Amalfikust
  5. Minori (vlakbij bij de amalfikust)
  6. Minori (vlakbij de amalfikust)
  7. Minori (vlakbij de amalfikust) – Paestrum - Tropea


  Amalfikust Italie Djoser Strand

  Aan de Amalfikust verleidde volgens de mythe het gezang van de sirenen vele zeelieden, waarna zij de dood vonden in Sorrento, de 'toegangspoort tot de onderwereld'. De Amalfikust is een van de mooiste kustwegen van Italië. We nemen een kijkje aan de Amalfikust: de parel van het Middellandse zeegebied. Het plaatjes Minori en Maiori kun je op eigen houtje verkennen of lekker relaxen op het zandstrand.

  Je kunt ook het nabijgelegen eilandje Capri te bezoeken. Dit eiland is eigenlijk al vanaf de Romeinse tijd een oord voor vertier en ontspanning. De keizers Augustus en Tiberius bouwden er dan ook hun villa’s. Maak hier een prachtige wandeling naar de Villa Jovis op de berg Monte Tiberio, of slenter heerlijk rustig door de kleine, smalle steegjes langs witte huisjes met romantische patiotuinen en langs pittoreske kerkjes.

  We verlaten de Amalfikust ongetwijfeld met enige weemoed en vervolgen onze reis naar het zuiden. Wist je dat echte mozzarella van buffelmelk wordt gemaakt? Lekkerbekken hebben geluk want we bezoeken onderweg een boerderij waar deze traditionele Zuid-Italiaanse kaas wordt gemaakt. Proef het verschil. Verder gaan we naar de ruïnes van Paestum en het archeologisch museum. De drie goed bewaarde tempels uit de Grieks/Romeinse tijd behoren tot de belangrijkste archeologische plaatsen in Italië. .

  Tropea
  8. Tropea, bezoek Vivo Valentia
  9. Tropea, optioneel bezoek aan de Eolische eilanden
  10.Tropea

  Pluk de dag want van dit gebied wil je werkelijk niets missen. De kust van de Tyrreense zee is wonderbaarlijk mooi. Tropea is gebouwd op en uit 60 meter hoge rotsen pal aan zee. Neem vooral de tijd om uitgebreid te luieren op de witte stranden en te snorkelen in het kristalheldere water. Maar trek er ook op uit, in de omgeving is veel te zien en te doen. Maak een dagtrip naar de Eolische eilanden boven de kust van Sicilië of huur een scooter om de omgeving te verkennen; haren wapperend in de wind… ah, helaas, je moet een helm op! Wat ook leuk is om naar het vulkaaneiland Stromboli te gaan.

  Cefalú
  11. Tropea - Reggio Calabria - Cefalú (Sicilië)
  12. Cefalú, bezoek Castelbuono
  13. Cefalú, bezoek aan Palermo

  We reizen verder naar Sicilië. Maar voordat we de oversteek maken, bezoeken we Reggio di Calabria in het puntje van de laars. We bezichtigen de Bronzi di Riaci, twee levensgrote grote bronzen beelden van Griekse krijgers. De beelden dateren uit 450 voor Chr. maar zijn pas in 1972 door een duiker ontdekt. Dress to impress want we gaan flaneren langs Lungomare, een lange boulevard vol mythologische overleveringen. Vanaf hier heb je prachtig zicht op Sicilië. Daarna maken we de oversteek en overnachten we in Cefalú. Cefalú betekent ‘hoofd’ in het Grieks. De stad is namelijk gebouwd op een hoed vormige rots op de
  kop van het midden van Sicilië.
  In de ochtend gaan we land inwaarts voor een bezoek aan het schilderachtige stadje Castelbuono en het middeleeuwse Ventimiglia kasteel. Deze statige burcht is een architectonische mengelmoes van Noorse, Germaanse en Arabische elementen. De suikerzoete kapel met weelderig marmer en een sterk staaltje stucwerk memoreert aan de gloriedagen van de familie. In de kerk van Matrice Vecchia bewonderen we de met fresco’s gedecoreerde crypte. Vanaf de heuvel heb je een prettig uitzicht over de omgeving. Terug in Cefalú kun je de hele middag bijkomen van alle indrukken. Lekker slenteren door de gezellige straten of uitgebreid relaxen op het strand.

  We gaan vandaag naar de hoofdstad Palermo. De stad was ooit het bolwerk van de maffia en is nu een mondaine overall stad met westerse en oosterse invloeden, kleurrijke markten en overweldigende historische gebouwen, coole shops en hippe stranden.Amalfikust Italie Uitzicht Djoser

  Even buiten de stad ligt het dorpje Monreale. Hier kun je een bezoek brengen aan de Cattedrale di Monreale, het prachtige byzantijnze complex van het bisdom. In de stad bezoeken we de Chappele Palatine en de barokke Chiesa della Martorana waar je je kunt verbazen over de gouden pracht en praal. Ook op de traditionele markt van Capo ontdek je een boeiende mix van oosterse invloeden en het Italiaanse platte land. Een museum saai? Het Antonio Pasqualino Museo is dat alles behalve. Dit marionetten museum is wellicht het vrolijkste museum dat je ooit hebt gezien.


  Caltagirone & Piazza Armerina omgeving
  14. Cefalú – Piazza Armerina omgeving
  15. Piazza Armerina omgeving, bezoek Scala dei Turchi
  16. Piazza Armerina omgeving
  17. Piazza Armerina omgeving – Ragasu - Fondachello

  Velle dei Templi Italie Djoser

  We verlaten dolce Cefalú en reizen richting Piazza Armerina. Hier bezoeken we Villa Romana del Casale, een uitzonderlijke archeologische opgraving die beroemd is om de charmante, goed bewaard gebleven vloermozaïeken.

  In de ochtend vertrekken we naar het archeologisch interessante Agrigento aan de zuidkust. Je kunt kiezen of je de Griekse opgravingen in de Vallei van de Tempels en het archeologische museum wilt bewonderen of de Tuinen van Kolymbetra wilt bekijken. Volgens de overleveringen is dit botanische park een van de eerste tuinen die ooit is aangelegd. De Grieken brachten al 500 jaar voor Chr. de eerste beplanting en fruitbomen aan. ’s Middags gaan we naar de kust dus neem dus je zwemspullen mee! De ruige, witte kliffen van Scala dei Turchi ofwel ‘Trappen van de Turken’ steken prachtig af tegen het zeewater dat hier blauwer is dan blauw.

  We gaan naar Ragusa, in het zuidelijke puntje van Sicilië. De stad bestaat uit twee delen en is gebouwd op een heuvel. Begin alvast met het trainen van je kuiten want het hoogteverschil in de gemeente is best groot. Ragusa is geliefd om de overvloed aan barokke kunst. Daarna reizen we door naar Modica waar we een klein authentieke chocoladefabriekje bezoeken. Have fun! Want je mag vast en zeker heerlijk snoepen van de speciale lekkernijen.

  We reizen door naar de oostkust van het eiland en stoppen in Taormina, de fleurige badplaats aan de voet van de Etna en de Monte Tauro. Hier bezoeken we de middeleeuwse kathedraal en het goed bewaarde Griekse openluchttheater. Op de hoogste treden van dit theater heb je een verbluffend uitzicht op de Etna en de Ionische zee. Daarna gaan we de stad in, tijd om te shoppen dus! ‘s Middags gaan we op avontuur in de Gorges van de Alcantara rivier. We maken een wandeling langs de gebaande paden. Wil je meer sensatie? Je kunt ook een ‘watertrekking’ doen, een sensationele wandeling door het water in de kloof omringd door lavasteen en grotten.

  Fondachello & Catania
  18. Fondachello, optioneel bezoek aan de Alcantara kloof en de vulkaan de Etna
  19. Fondachello, bezoek Taormina
  20. Fondachello - Catania - Amsterdam

  We blijven twee dagen in Fondachello. Tijd genoeg dus om te relaxen of om op avontuur te gaan. Een tocht naar de Etna mag je eigenlijk niet missen. De vulkaan is namelijk een van de actiefste vulkanen ter wereld. Je hoort de aarde rommelen en als je geluk hebt, spot je een heuse lavafontein. Ga met de kabelbaan naar boven of rij mee met een 4x4 drive tocht. Die excursies zijn niet bij de reis inbegrepen.

  De laatste dag van de reis kun je zelf invullen. Je kunt op avontuur in het mooie achterland of op het water, maar je kunt ook eindeloos luieren op het strand en genieten van zon, zee en het heerlijke Italiaanse eten. Geniet nog even van la dolce vita want la vita è bella!

  Helaas pindakaas, de reis is voorbij. Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Catania en vliegen we terug naar Amsterdam. 

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een IJsland tenslotte het beste kennen.
   

  Vertrekdata/prijs

  2018

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  15 jul - 03 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.195,-
  € 2.095,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  29 jul - 17 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.395,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis met Transavia
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per airconditioned bus
  • Sfeervolle hotelovernachtingen mét soms een zwembad
  • Bezoek Castelbuono
  • Het ontbijt in alle hotels en 1 x diner
  • Bezoek met gids aan Pompeii
  • Bezoek Paestum
  • Excursie Reggio Calabria
  • Bezoek Palermo

  Exclusief

  Reisverzekering, facultatieve excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, entreegelden, fooien, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt € 1.945,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum zesentwintig.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  In Italië overnachten we in comfortabele, veelal centraal gelegen, hotels. De beschikken over een eigen douche en toilet. met soms een zwembad. Afhankelijk van plaats of stad hebben de hotels een ander karakter. 

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Napels Hotel Nuovo Rebecchino
  Tropea Area Hotel Virgilio
  Cefalu Hotel La Giara
  Fondachello Kings House Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
   

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  De vluchten worden uitgevoerd met Transavia. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
   

  Amsterdam - Napels 13:00 - 15:20
     
  Catania - Amsterdam 08:55 - 12:05


  Tijdverschil
  Er is geen verschil in tijd.
   

  Landarrangement

  De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt € 1.945,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een ruime comfortabele bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, zodat in het algemeen de reistijden niet langer zijn dan vijf uur. Zuid-Italië heeft een goed wegenstelsel, waardoor er in relatief korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. Houd er rekening mee dat de wegen zich in zuidelijk Italië langzaam door het bergachtige landschap slingeren.

  Het gebruik van een eigen bus met chauffeur stelt ons in staat zelf te bepalen waar en hoe lang we stoppen. Omdat we onderweg regelmatig belangrijke bezienswaardigheden passeren, wordt hier veelal een bezoek aan gebracht. Natuurlijk maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bezoeken.

  De oversteek naar Sicilië maken we per boot.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis met Transavia
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per airconditioned bus
  • Sfeervolle hotelovernachtingen mét soms een zwembad
  • Bezoek Castelbuono
  • Het ontbijt in alle hotels en 1 x diner
  • Bezoek met gids aan Pompeii
  • Bezoek Paestum
  • Excursie Reggio Calabria
  • Bezoek Palermo

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
  • Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart die geldig dienen te zijn bij terugkomst in Nederland

  Geldzaken

  In Italië wordt er betaald met de Euro.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Pinnen: met uitzondering van de kleine dorpjes zijn er vrijwel overal geldautomaten.
  Contant: euro’s.
  Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.
   

  Maaltijden

  Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. De reisbegeleid(st)er kan je ook tips voor leuke restaurantjes geven. Het eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie.
  De hoofdmaaltijd vindt plaats rond 14:00 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan.

  De pizza kent haar oorsprong in Napels, maar is ook elders verkrijgbaar. Daarnaast bieden de verschillende regio’s lokale specialiteiten. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland en België. Een pastaschotel kun je nuttigen vanaf € 7,-; een driegangenmenu kost € 15,- à € 20,-. Op de prachtig glooiende heuvels van Italië komen de wijnranken en olijfboomgaarden tot bloei. Een lekkere wijn of smakelijke olijfolie behoort dan ook tot de culinaire mogelijkheden.
   

  Gezondheid

  Voor Italië worden geen vaccinaties aangeraden. Wel is het verstandig enigszins te letten op wat je eet, vooral in de zomer wanneer het erg warm kan worden. Tevens adviseren wij een goede zonnebrandcrème tegen de brandende zon en een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers en middelen tegen darmstoornissen.

  Klimaat en geografie

  Italië kent veel verschillende klimaatzones. Door de lengte van het land is het mogelijk dat er op hetzelfde moment verschillen in temperatuur gemeten worden van 20 graden tussen Noord-Italië en Zuid-Italië. Gedurende de zomerperiode is het in Italië warm. Vooral in het zuiden van Italië is zonnebrandcrème erg verstandig tegen de brandende zon. Wel voel je overal de verkoelende invloed van de zee.
   

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 
   

  FAQ

  Hoe lang zijn de reistijden?

  De wegen in Italië zijn uiteraard van goede kwaliteit. Omdat de afstanden niet buitengewoon groot zijn nemen de verplaatsingen niet de hele dag in beslag. Hou wel rekening met heuvelachtige gebieden en derhalve bochtige wegen. We maken altijd gebruik van een eigen bus. Hierdoor zijn we vrij om onderweg te stoppen voor lunch, een drankje, een bezoek aan een leuk dorpje of interessante oudheden. De bus beschikt over airconditioning.
  www.vervoer.djoser.nl

  Excursies: welke bezoeken zijn inbegrepen?

  De volgende excursies zijn bij de reissom inbegrepen:

  • Bezoek met gids aan Pompeii
  • Bezoek Paestum
  • Bezoek aan de Mozzalerraboerderij
  • Bezoek aan een Chocoladefabriek
  • Bezoek Reggio Calabria
  • Bezoek Palermo
  • Bezoek Castelbuono

  De entreegelden daarvan zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf de vrijheid hebt om te beslissen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. De bedragen voor maaltijden, entreeprijzen en facultatieve excursies kunnen oplopen. Houd ter plaatse rekening met minimaal € 250,- per week aan deze uitgaven.

  Hoe wordt de reis begeleid?

  Deze juniorreis wordt begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Onze  ervaren reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de meereizende kinderen. Hun uitgebreide reiservaring en affiniteit met kinderen geeft een belangrijke meerwaarde aan onze juniorreizen. Een uitgebreide interne training legt hiervoor de basis.

  Hoe is de temperatuur in de zomer?

  De zomers in Italië zijn zeker warmer dan wij gewend zijn in Nederland. Aangezien het om een vrij droge warmte gaat, is het goed uit te houden. Af en toe zorgen zeewinden voor enige afkoeling. Neem luchtige kleding mee. Een goede zonnebrandcrème mag niet ontbreken in je bagage. Een hoedje of petje kan het hoofd beschermen tegen verbranding.

  Is de beklimming van de Etna voor iedereen geschikt?

  Met de bus is het mogelijk om op 1900 meter hoogte te komen, waar vandaan je zelf kunt wandelen voor uitzicht op oude kraters. Daarnaast kun je per truck een facultatieve excursie maken naar het hoogst mogelijk punt op ongeveer 3000 meter. De kabelbaan tot dit punt is inmiddels ook weer in gebruik genomen. Hier kun je wandelen over lava en heb je uitzicht op de meest recent gevormde top.

  Waar kan ik in Italie pinnen?

  In alle plaatsen op Sicilië en ook bij aankomst op de luchthaven van Napels zijn geldautomaten, waar je euro’s kunt opnemen met een Nederlandse pinpas. In winkels en restaurants is het niet altijd mogelijk om te betalen met een pinpas, maar dan wel met een creditcard

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top
  Menu sluiten

  Reis zoeken

  Regio

  Prijs

  Met oog voor

  Reisduur

  Vakantieperiode

  Leeftijdscategorie