Bekijk de Rondreis Zuid-Italië & Sicilië, 14 dagen van Djoser

Rondreis Zuid-Italië & Sicilië 14 dagen

Napels, via de mooie Amalfikust naar Sicilië

Deze rondreis brengt je naar de minder bekende regio's van Italië. We reizen door Campanië, Basilicata, Calabrië én over het grootste Italiaanse eiland Sicilië. Antieke overblijfselen van de Grieken en Romeinen, middeleeuwse Normandische ruïnes, een prachtige lange kustlijn en nog actieve vulkanen, zorgen voor veel afwisseling tijdens deze reis. Onder leiding van een gids bezoeken we de opgravingen van Pompeii. De overheerlijke gerechten en uitmuntende wijnen uit de Italiaanse keuken maken het Dolce Vita in Bella Italia compleet.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.095,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Zuid-Italië & Sicilië, 14 dagen
 1. Amsterdam - Napels
 2. Napels - Pompeii - Salerno
 3. Salerno, Amalfikust
 4. Salerno - Paestum - Trecchina
 5. Trecchina - Tropea
 6. Tropea
 7. Tropea - Villa San Giovanni - veerboot naar Messina - Cefalu - Palermo
 8. Palermo, bezoek Monreale
 9. Palermo
 10. Palermo - Segesta - Marsala - Selinunte
 11. Selinunte - Agrigento - Piazza Armerina
 12. Piazza Armerina - Etna - Taormina
 13. Taormina
 14. Taormina - Catania - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Wandel langs de beroemde opgravingen van Pompeii

Dag 1 Amsterdam - Napels
Dag 2 Napels - Pompeii - Salerno 
Dag 3 Salerno, Amalfikust

Trapstraatje volkswijk Napels Italië DjoserWe vliegen naar Napels, de geboorteplaats van de pizza en ook de hoofdstad van Campanië, een regio rijk aan historische bouwwerken. Volgens Goethe moet je Napels zien en dan sterven. Na aankomst op het vliegveld rijden we direct door naar ons hotel. ’s Avonds kun je een eerste indruk krijgen van deze levendige stad en hetgeen de Italiaanse keuken zoal te bieden heeft. 

De volgende ochtend heb je de tijd om de stad wat uitgebreider te voet of per metro te verkennen. Napels is fraai gelegen aan een mooie baai en er valt veel te zien. Zo kent de stad vele musea, kerken, paleizen en kloosters. Je kijkt je ogen uit in de oude volkswijken met de bekende steile trapstraatjes, waar de was aan lijntjes boven je hoofd te drogen hangt. Ook is Napels de stad waar de nieuwste mode wordt uitgestald in de vele etalages van kleine boetiekjes.

Op weg naar het zuiden bezoeken we de opgravingen van Pompeii. Onder leiding van een professionele gids komen we meer te weten over de stad die in het jaar 79 werd overrompeld door een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. De plaats werd bedekt met een dikke laag as, waardoor deze goed bewaard is gebleven. Pompeii is de geboorteplaats van de moderne archeologie. Het is de eerste plek die door mensenhanden werd opgegraven in 1594, na een toevallige vondst van een architect. De archeologische vondsten geven je een goede indruk van het leven in de Romeinse tijd. Je ziet onder andere afdrukken van mensen die verrast werden door de uitbarsting.

Minori Amalfikust van bovenaf Italië DjoserVolgens één van de mythes van de beroemde Amalfikust, verleidde het gezang van sirenen vele zeelieden, waarna zij de dood vonden in Sorrento, de 'toegangspoort tot de onderwereld'. We kunnen vanuit de levendige kustplaats Salerno per boot de idyllische Amalfikust bezoeken, met kleine charmante dorpjes prachtig gelegen tussen de Italiaanse cipressen en kleine strandjes. De dorpjes lenen zich uitstekend om te flaneren langs de kustboulevard. Of maak een wandeling langs de tuinen en terrassen met citroenbomen en proef de specialiteit van deze streek: limoncello.

Reizen langs Calabrië, de 'kust van de Goden'

Dag 4 Salerno - Paestum - Trecchina
Dag 5 Trecchina - Tropea
Dag 6 Tropea

De reis naar het zuiden onderbreken we met een overnachting in Trecchina. Onderweg hebben we tijd om te genieten van gastronomische, historische en culturele bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld een kijkje op een lokale kaasboerderij, waar je de beroemde mozzarella di bufala kunt proeven. We stoppen in Paestum, om enkele van de best bewaard gebleven tempels uit de Griekse oudheid te bekijken. We passeren pittoreske dorpjes waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat zoals bijvoorbeeld Rivello, dat wel tegen de bergwand lijkt aangeplakt!

Klooster van Santa Maria dell'Isola Tropea Italië DjoserVanuit Trecchina, bij het natuurgebied Parco Nazionale del Pollino, rijden we naar Tropea. De rit voert langs de mooie kust van Calabrië, in de teen van de laars. Dit stuk van de kustlijn aan de Tyrreense Zee heet de Costa degli Dei (de 'kust van de Goden') en is bijzonder geliefd bij de Italianen. Het prachtige witte strand bij Tropea leent zich uitstekend om heerlijk te luieren en een boekje te lezen. Wie van vis houdt, kan hier zijn hart ophalen. In de visrijke kustwateren wordt er naast sardines, ansjovis en tonijn ook pesca spada (zwaardvis) uit de zee gevist, die je zeker terugvindt op de menukaarten van de trattoria's.

Ontdek de bruisende hoofdstad van Sicilië, Palermo

Dag 7 Tropea - Villa San Giovanni - veerboot naar Messina - Cefalù - Palermo
Dag 8 Palermo, bezoek Monreale
Dag 9 Palermo

We rijden verder naar het plaatsje Villa San Giovanni, in het kielzog van Odysseus, en steken over naar het eiland Sicilië. Na een behouden vaart, rijden we vanuit de haven van Messina verder met de bus naar Palermo.

Het grootste Italiaanse eiland biedt legio contrasten, van mooie stranden in Cefalù en vergane glorie in de bruisende hoofdstad Palermo, Griekse ruïnes in Agrigento en Selinunte tot ruige vulkanische natuurgebieden rond de Etna. Tussen enkele van de hoogste bergen van Sicilië liggen dorpjes, boerderijen en wijngaarden verspreid over de heuvels en dalen. Sicilië spreekt uiteraard ook tot de verbeelding vanwege het geruchtmakende maffiaverleden. De maffia, ook bekend als Cosa Nostra, was een crimineel syndicaat dat in het midden van de negentiende eeuw ontstond in Sicilië.

Kerk klooster Monreale Sicilië ItaliëWe overnachten in de stad Palermo, waar in de jaren '80 de processen werden gevoerd tegen de prominente leden van de maffia. Je vindt hier tal van monumenten in Byzantijnse-, Arabisch-Normandische-, Renaissance- en barokstijl. Ook loont het zeer de moeite waard om rond te dolen tussen de marktjes en trattoria's, in de smalle steegjes en over de kleine pleintjes die achter de historische gebouwen te vinden zijn. Enkele kilometers buiten Palermo ligt de 12e-eeuwse kathedraal van Monreale. Het staat bekend als het mooiste voorbeeld van Normandische architectuur. Ook andere bouwstijlen zijn terug te vinden in vele elementen, zoals de bronzen deuren van de hand van Pisano en Da Trani. De schitterende gouden mozaïeken kun je niet missen. Ze zijn zeer waardevol en befaamd in de hele wereld.


Dompel je onder in de Griekse oudheid: Selinunte en Segesta

Dag 10 Palermo - Segesta - Marsala - Selinunte
Dag 11 Selinunte - Agrigento - Piazza Armerina

Segesta ItaliëVandaag kan de liefhebber van de Griekse oudheid zijn hart ophalen! Op weg naar Selinunte passeren we Segesta waar je de Dorische tempel met zijn 36 zuilen kunt bewonderen. Omdat het dak ontbreekt denkt men dat dit heiligdom nooit is voltooid. Je vindt hier ook een oud theater, dat deels uit een rots is gehouwen en tot op heden nog een perfecte akoestiek kent. Of bezoekers destijds hun volle aandacht bij de muziek konden houden is de vraag, want het uitzicht hiervandaan is werkelijk adembenemend. Een stukje verderop maken we een stop in Marsala waar wijnliefhebbers kunnen proeven van de wereldberoemde Marsalawijn. Na een ode te hebben gebracht aan de wijngod Dionysos, blijven we in Griekse sferen in Selinunte, dat ooit de grote rivaal van Segesta was. Het meest westelijk gelegen stadje tijdens de Griekse heerschappij werd verwoest door Carthagers. Na veel strijd en aardbevingen staat er helaas nog weinig overeind, maar de ruïnes van drie tempels zijn voor cultureel en historisch geïnteresseerden een absolute aanrader.

We onderbreken de rit naar de oostkust van Sicilië met een overnachting in Piazza Armerina. Hiermee creëren we voldoende tijd om te genieten van de schoonheid die het eiland te bieden heeft. De Vallei der Tempels (Valle dei Templi) bij Agrigento herbergt verschillende cultuurschatten, waaronder vijf tempels die relatief goed bewaard zijn gebleven. Uiteraard bezoeken we ook de Romeinse Villa Casale, dat pas recentelijk werd ontdekt. De villa met 50 kamers dateert uit de derde en vierde eeuw. In elke kamer ligt een mozaïeken vloer met prachtige motieven en scenes.


Bedwing de Etna en geniet van de schitterende uitzichten

Dag 12 Piazza Armerina - Etna - Taormina 
Dag 13 Taormina 
Dag 14 Taormina - Catania - Amsterdam

Persoon kijkt naar activiteit van vulkaan de Etna Italië DjoserOp weg naar Taormina stoppen we bij een van de actiefste vulkanen ter wereld, de Etna. Op een hoogte van ongeveer 1900 meter kun je over de hellingen wandelen. Een heel bijzondere ervaring! De bodem is hier zwart van de lava. Schoeisel met een goed profiel is daarom ook belangrijk voor deze tocht. Een facultatieve excursie met een terreinwagen of per kabelbaan brengt je naar een hoogte van ongeveer 3000 meter. Je hebt hier een schitterend uitzicht over de omgeving met verschillende kraters en relatief recente lavastromen.

We verblijven de laatste dagen van onze rondreis in de omgeving van Taormina, in het plaatsje Letojanni of in Giardini Naxos, waar vandaan je gemakkelijk met openbaar vervoer op pad kunt gaan. Taormina zelf is van oudsher een centrum voor handel en kunst, ook ten tijde van de Normandische, Spaanse en tenslotte Franse overheersing. Je ziet hier nog tal van overblijfselen, zoals het oude Teatro Greco, waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt op de Ionische Zee. Maar je kunt natuurlijk ook heerlijk bijkomen van alle indrukken, op een van de prachtige stranden of lekker genieten van een echte Italiaanse cappuccino op één van de gezellige terrasjes.

Vanuit Letojanni is het mogelijk om een uitstapje te maken naar Catania, bijvoorbeeld voor last minute souvenir shoppen. Wie maar geen genoeg kan krijgen van al de cultuurschatten uit de oudheid, moet absoluut een bezoek brengen aan het archeologische park in de nabijgelegen plaats Giardini-Naxos. Hier kun je Naxos, de eerste Griekse nederzetting op Sicilië bezichtigen.


Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. In het algemeen geldt dat de meeste bezienswaardigheden te voet of met het openbaar vervoer te bereiken zijn. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 okt - 22 okt

Beschikbaarheid

vol
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

02 apr - 16 apr

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

16 apr - 30 apr

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

30 apr - 14 mei

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

14 mei - 28 mei

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

21 mei - 04 jun

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

04 jun - 18 jun

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

11 jun - 25 jun

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

18 jun - 02 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Overtocht per ferry naar Sicilië
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels met airconditioning
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Boottocht per ferry naar Amalfikust inclusief
 • Diner inclusief tijdens het verblijf in Selinunte
 • Excursie naar de opgravingen van Pompeii met gids
 • Bezoek aan tempels bij Paestum
 • Bezichtiging kathedraal van Monreale
 • Bezoek aan Dorische tempel van Segesta
 • Bezoek aan tempel van Selinunte
 • Wandeling langs de tempels van Valle dei Templi
 • Wandeling over de hellingen van de Etna

Exclusief

Overige maaltijden, kosten KLM/Air France ruimbagage, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 395,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Hotelverlenging

Vervroeging in Napels of verlenging op Taormina met hotel is bij te boeken.

De prijs in Napels is vanaf € 47,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 72,- per nacht.

De prijs voor het verlengingshotel op Taormina is vanaf € 65,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt hier vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In Italië overnachten we in comfortabele, veelal centraal gelegen, hotels met airconditioning. De nette tweepersoonskamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het ontbijt is inclusief. Afhankelijk van plaats of stad hebben de hotels een ander karakter. Zo is het hotel La Quiete in Trecchina kleinschalig en perfect passend in de omgeving. Het hotel in Salerno is voorzien van alle gemakken en biedt goede mogelijkheden om de Amalfikust te verkennen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Napels Hotel Nuovo Rebecchino
Salerno Hotel Polo Nautico
Trecchina Hotel La Quiete
Tropea Hotel Virgilio
Tropea Hotel La Perla
Palermo Hotel Tonic
Selinunte Grand Hotel Selinunte
Selinunte Hotel Admeto
Piazza Armerina Hotel Paradiso
Piazza Armerina (S.M. di Ganzaria) Hotel Pomara
Letojanni Baia Degli Dei
Letojanni Hotel da Peppe

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 395,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

 • Hotel Nuovo Rebecchino kamer Napels Italie

  We verblijven op comfortabele hotelkamers

 • Hotel Nuovo Rebecchino ontbijt Napels Italie
 • Ontbijtzaal hotel Nuovo Rebecchino Napels
 • Hotel Polo Nautico Salerno Italië
 • Terras aan zee Hotel Polo Nautico

  De meeste hotels hebben een goed restaurant waar je heerlijke Italiaanse gerechten kunt proeven

 • Hotel Virgilo Tropea Italie
 • Hotel Virgilo kamer Tropea Italie
 • Kamer hotel Tonic Palermo Italië
 • Ontbijtbuffet Hotel Tonic Palermo Italië Djoser

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Grand Hotel Selinunte kamer Selinunte Italie
 • Grand Hotel Selinunte zwembad Selinunte Italie

  Enkele hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Hotel Paradiso kamer Piazza Armerina Italie
 • Hotel Paradiso zwembad Piazza Armerina Italie

Vliegreis

KLM

De meeste vluchten worden uitgevoerd door KLM, maar er zijn ook data die met een andere maatschappij worden gevlogen. Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder en per vertrekdatum kun je het schema bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Napels

  Vertrek

  08:50

  Aankomst

  11:20

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Catania - Amsterdam

  Vertrek

  16:20

  Aankomst

  19:25


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een ruime comfortabele bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, de reistijden zijn vaak niet langer dan vijf uur. Zuid-Italië heeft een goed wegenstelsel, waardoor er in korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. Houd er rekening mee dat des de zuidelijker we komen we meer door bergachtige landschap rijden (slingeren).

Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we zelf kunnen bepalen waar en hoe lang we stoppen. Omdat we onderweg regelmatig langs belangrijke bezienswaardigheden rijden, kunnen we hier veelal een bezoek aan brengen. Uiteraard maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bekijken.

De oversteek naar Sicilië maken we per boot. De grotere plaatsen kun je prima te voet verkennen, maar het openbaar vervoer biedt soms ook mogelijkheden, bijvoorbeeld de metro in Napels en trein in Tropea.

 • Lufthansa Airbus A319
 • Busvervoer Italie Djoser
 • Italie busvervoer Djoser
 • Ferry Italië Sicilië

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Overtocht per ferry naar Sicilië
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels met airconditioning
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Boottocht per ferry naar Amalfikust inclusief
 • Diner inclusief tijdens het verblijf in Selinunte
 • Excursie naar de opgravingen van Pompeii met gids
 • Bezoek aan tempels bij Paestum
 • Bezichtiging kathedraal van Monreale
 • Bezoek aan Dorische tempel van Segesta
 • Bezoek aan tempel van Selinunte
 • Wandeling langs de tempels van Valle dei Templi
 • Wandeling over de hellingen van de Etna

Excursies

Kerk Sicilië ItaliëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. In Napels struint de een graag door de stad op zoek naar de beste restaurantjes, terwijl de ander liever een boottochtje naar het bijzondere Capri maakt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Italië zijn de volgende excursies inbegrepen:

 • Excursie naar de beroemde opgravingen van Pompeii, de stad die in het jaar 79 werd overrompeld door een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. Onderleiding van een Nederlandssprekende gids komen we meer te weten over deze bijzondere plek.
 • Vanuit de kustplaats Salerno, bezoeken we per boot de idyllische Amalfikust. Beroemd om haar charmante dorpjes gelegen tussen kleine strandjes en Italiaanse cipressen.
 • Bezoek aan het Grieks/Romeinse tempelcomplex van Paestum, de best bewaarde tempels uit de Griekse oudheid.
 • We nemen de tijd om de 12e-eeuwse Kathedraal van Monreale te bezichtigen. Het mooiste voorbeeld van Normandische architectuur.
 • Bij Segesta nemen we een kijkje bij de Dorische tempel met zijn 36 zuilen. Omdat het dak ontbreekt denkt men dat dit heiligdom nooit is voltooid. Ook vind je hier een theater dat gedeeltelijk uit rots is gehouwen. Het uitzicht hiervandaan is adembenemend.
 • In Marsala kunnen wijnliefhebbers de wereldberoemde Marsalawijn proeven.
 • Selinunte was ooit de rivaal van Segesta. Het stadje werd verwoest door Carthagers. De ruïnes zijn voor geïnteresseerden in de Griekse oudheid een absolute aanrader.
 • De tempelvallei (Valle dei Templi) bij Agrigento herbergt verschillende cultuurschatten, waaronder vijf tempels die relatief goed bewaard zijn gebleven.
 • Vlakbij Piazza Armerina bezoeken we de restanten van “Villa Romana del Casale” een Romeinse villa uit het jaar 300 n Chr. met zijn prachtige mozaïeken vloeren met o.a. “de Bikinimeisjes”.
 • Uiteraard bezoeken we ook de recentelijk ontdekte Romeinse Villa Casale.
 • Een van de meest bijzondere ervaringen is wellicht een wandeling over één van de meest actieve vulkanen ter wereld, de Etna.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Ontdek de interessante stad Napels te voet. Er valt veel te zien zoals musea, kerken, paleizen en kloosters.
 • Proef de beroemde 'mozzarella di bufala’ tijdens een bezoek aan een kaasmakerij waar deze typisch italiaanse kaas wordt geproduceerd.
 • Vanuit Tropea kun je verschillende uitstapjes maken met de trein. Reis bijvoorbeeld naar Reggio Calabria voor het archeologisch museum met onder andere de beroemde bronzen beelden van Riace. Of ga naar het dorpje Pizzo voor de bijzondere Piedrigrotta met de uitgehakte beelden en mooie uitzichten.
 • Verken de stad Palermo! Wandel bijvoorbeeld langs Corso Vittorio Emanuelle, Quatro Canti, de Pretoria fontein, La Mortorana en het koninklijk paleis. En vergeet ook de aansprekende markten met allerlei heerlijke lokale producten niet!
 • Optioneel kun je per kabelbaan of terreinwagen de Etna bezoeken op een hoogte van 3000 meter. Je hebt hier een schitterend uitzicht over de omgeving met verschillende kraters en relatief recente lavastromen.
 • Wie maar geen genoeg kan krijgen van al de cultuurschatten uit de oudheid, moet absoluut een bezoek brengen aan het archeologische park in Giardini-Naxos. Hier kun je Naxos, de eerste Griekse nederzetting op Sicilië bezichtigen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Italië is de euro betaalmiddel.

Pinnen: met uitzondering van de kleine dorpjes zijn er vrijwel overal geldautomaten.
Contant: euro’s.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. Alleen het diner in het hotel in Selinunte is inclusief.

Het eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond twee uur 's middags. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland en België.

Pizza Napels Italië DjoserDe Italiaanse keuken is wereldberoemd! Tijdens de reis kun je de heerlijkste gerechten eten. De pizza kent haar oorsprong in Napels. Ga deze dan ook zeker proeven als je er bent. Daarnaast bieden de verschillende regio’s lokale specialiteiten. Zo staat Campanië bekend om mozzarella di bufala en limoncello. Tijdens de reis is het mogelijk een kijkje te nemen bij een kaasboerderij en limoncello uit te proberen aan de Amalfikust. In Calabrië is men dol op pasta met veel groentes. Vooral aubergines zijn geliefd! Ook wordt er veel gekookt met sardella, 'kaviaar van de armen' genoemd. Dit is een pittige rode pasta gemaakt van sardines, ansjovis, rode pepers, zout, olijfolie en wilde venkel. In Tropea staat de volgende overheerlijke lokale specialiteit standaard op het menu: pesce spada (zwaardvis).

De Siciliaanse keuken heeft veel overeenkomsten met de Italiaanse keuken, maar is ook sterk beïnvloed door alle andere culturen die de laatste twee millenia op het eiland hebben gewoond. Zo vind je Griekse, Spaanse, Franse en Arabische invloeden. Gerechten die je zeker moet proeven zijn Caponata Siciliana (auberginestoof), Pasta alla Norma (kort gekookte pasta met aubergine en ricotta), Arancini (een soort bitterbal gemaakt van risottorijst) en Sfincione (het Siciliaanse antwoord op pizza, een soort pizzataart). De echte toetjesliefhebber kan z'n hart ophalen met cannolli (een gerold koekje gevuld met ricotta, chocolade en geconfijte sinaasappel).

Een pastaschotel kun je nuttigen vanaf € 7,-, een driegangenmenu kost € 15,- à € 20,-. Op de prachtig glooiende heuvels van Italië komen de wijnranken en olijfboomgaarden tot bloei. Een lekkere wijn of smakelijke olijfolie behoort dan ook tot de culinaire mogelijkheden.

Gezondheid

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet, vooral in de zomer wanneer het erg warm kan worden. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers en middelen tegen darmstoornissen.

Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging in Napels of verlenging op Taormina met hotel is bij te boeken.

De prijs in Napels is vanaf € 47,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 72,- per nacht.

De prijs voor het verlengingshotel op Taormina is vanaf € 65,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt hier vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Italië kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Italiaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers in Zuid-Italië zijn over het algemeen warm. Wel voel je overal de invloed van de zee, waardoor de temperatuur daar niet buitensporig hoog oploopt en er soms regen valt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Tijdens het bezoek aan Pompeï maken we gebruik van de diensten van een professionele Nederlandstalige gids.

Veelgestelde vragen

Hoe lang zijn de reistijden?

De wegen in Italië zijn uiteraard van goede kwaliteit. Omdat de afstanden niet buitengewoon groot zijn nemen de verplaatsingen niet de hele dag in beslag. Hou wel rekening met heuvelachtige gebieden en derhalve bochtige wegen. We maken altijd gebruik van een eigen bus. Hierdoor zijn we vrij om onderweg te stoppen voor lunch, een drankje, een bezoek aan een leuk dorpje of interessante oudheden. De bus beschikt over airconditioning.

Hoe wordt de reis begeleid?

Hoe is de temperatuur in de zomer?

Is de beklimming van de Etna voor iedereen geschikt?

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas?

Excursies: welke bezoeken zijn inbegrepen?

Wat is het voltage in Italië?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Wat is de beste reistijd?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Italië reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Een prachtige afwisselende reis met een goede reisbegeleiding en een leuke groep mensen. Heel erg genoten van Cultuur, Natuur en gezelligheid.

  8,0

  8,0
 • Het is een prachtige reis. Mooie hotels en heerlijk ontbijt in alle hotels. Heel veel mooie opgravingen gezien. Het land is zo mooi en de reis is heel goed geregeld. De reisleidster was in een woord top!! Echt een aanrader. Mooie dorpjes en steden. De reis gaat door bergen en kleine dorpjes. top top.

  10,0

  10,0
 • Onze reisleider Marja was fantastisch. De hotels waren oudbollig en dat verdiend zeker meer aandacht. Het is een prachtige reis maar zeer druk.

  7,0

  7,0
 • Mooie reis waarin van alles te zien en te doen was: Heel mooie archeologische sites zoals Paestum, varen en zwemmen langs de kust bij Tropea, wandelen bij Amalfi, bezoek aan Etna en Stromboli. Goede reisbegeleiding. Jammer van geannuleerde heenvlucht, maar werd zo goed mogelijk opgelost door Djoser.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Combinatie van Amalfikust, Calabrië en Sicilië
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Diner inclusief tijdens de overnachting in Selinunte
 • Bezoek beroemde opgravingen van Pompeii, Segesta en Selinunte 
 • Bezoek aan de actieve Etna vulkaan
 • Alle ontbijten inclusief

Klantwaardering

8,6

Een prachtige afwisselende reis met een goede reisbegeleidin...
Een prachtige afwisselende reis met een goede reisbegeleiding en een leuke groep mensen. Heel erg genoten van Cultuur, Natuur en gezelligheid.

Ditsy T. - 8,0
Het is een prachtige reis. Mooie hotels en heerlijk ontbijt...
Het is een prachtige reis. Mooie hotels en heerlijk ontbijt in alle hotels. Heel veel mooie opgravingen gezien. Het land is zo mooi en de reis is heel goed geregeld. De reisleidster was in een woord top!! Echt een aanrader. Mooie dorpjes en steden. De reis gaat door bergen en kleine dorpjes. top top.

Maartje Kwakman - 10,0
Onze reisleider Marja was fantastisch. De hotels waren oudbo...
Onze reisleider Marja was fantastisch. De hotels waren oudbollig en dat verdiend zeker meer aandacht. Het is een prachtige reis maar zeer druk.

Nancy M. - 7,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Italië

Het weer in Italië

23°C

Terug naar boven