Bekijk de Rondreis India, Rajasthan & Nepal, 30 dagen van Djoser

Rondreis India, Rajasthan & Nepal 30 dagen

Complete reis door kleurrijk India & rustgevend Nepal

Vanaf € 2.595,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Alle hoogtepunten van Noord-India en Nepal kun je zien tijdens deze rondreis. Na Delhi volgt een uitgebreid bezoek aan de kleurrijke deelstaat Rajasthan met bijzondere steden als Jaisalmer en Jaipur. Een bezoek aan de Taj Mahal, evenals de heilige stad Varanasi, ontbreekt niet. Het natuurschoon van Nepal vormt een interessant contrast met de culturele Indiase bezienswaardigheden. In het Chitwan nationaal park kun je op zoek gaan naar de Indische neushoorn. De besneeuwde bergtoppen van de Himalaya bieden je een indrukwekkend uitzicht.

Daarom Djoser

 • Alle hoogtepunten van Noord-India en Nepal
 • Uitgebreid bezoek aan de kleurrijke deelstaat Rajasthan
 • Kamelensafari met kampeerovernachting incl. maaltijden
 • In Pushkar en Bijaynagar overnachtingen in sfeervolle paleizen
 • Interessante excursie naar het Amber-fort in Jaipur
 • Bezoek aan Fatehpur Sikri
 • Inclusief boottocht op de Ganges in Varanasi
 • Voldoende tijd om Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha te bezoeken
 • Jeepsafari 20.000 meren inclusief
 • Bezoek aan de koningsstad Bhaktapur

Route en kaart

Routekaart Rondreis India, Rajasthan & Nepal, 30 dagen
 1. Amsterdam - Delhi
 2. aankomst Delhi, stadstour
 3. Delhi - Mandawa
 4. Mandawa - Fatehpur - Bikaner
 5. Bikaner - Jaisalmer
 6. Jaisalmer
 7. Jaisalmer, kamelensafari en kampeerovernachting in woestijn
 8. Jaisalmer - Jodhpur, excursie Mehrangarh-fort
 9. Jodhpur - Ranakpur - Udaipur
 10. Udaipur
 11. Udaipur - Bijaynagar
 12. Bijaynagar - Pushkar
 13. Pushkar - Jaipur
 14. Jaipur, wandeling tussen Amber- en Jaigarh-fort
 15. Jaipur - Ranthambore nationaal park
 16. Ranthambore NP, optionele tijgersafari
 17. Ranthambore NP - Chand Baori (waterput) - Fatehpur Sikri - Agra
 18. Agra - nachttrein naar Varanasi
 19. Varanasi, boottocht Ganges
 20. Varanasi
 21. Varanasi - bus naar Sonauli (grens Nepal) - Lumbini
 22. Lumbini - Chitwan nationaal park
 23. Chitwan NP, jeepsafari 20.000 meren
 24. Chitwan NP
 25. Chitwan NP - Pokhara
 26. Pokhara
 27. Pokhara - Kathmandu
 28. Kathmandu, excursie koningsstad Bhaktapur
 29. Kathmandu
 30. Kathmandu - Amsterdam

Reisbeschrijving

Delhi, een stad vol bezienswaardigheden

Dag 1 Amsterdam - Delhi
Dag 2 aankomst Delhi, stadstour

De reis begint in Delhi. De hoofdstad is verdeeld in een oud en nieuw gedeelte. In de oude stad maak je kennis met de chaotische wirwar aan straten, waar toeterende riksja's, ossenkarren, bussen en auto's zich een weg banen door de menigte. Terwijl in het nieuwe Delhi een mate van rust heerst, door de groene parken, brede lanen en koloniale overheidsgebieden. Door de grote hoeveelheid bezienswaardigheden hoef je je in deze metropool niet te vervelen.

Rode Fort Delhi India Djoser Een kleine greep uit de mogelijkheden: het imposante Rode Fort uit het Mogoul tijdperk, de Jama Mashid-moskee (de grootste in India), de Raj Ghat, de plaats waar Mahatma Ghandi is gecremeerd en Chandni Chowk, de grote bazaarstraat in het oude deel van Delhi. Het moderne kantoor- en winkelcentrum ligt rond Connaught Place in New Delhi, waar zich ook het parlement en de India Gate bevinden. Buiten het centrum zijn het graf van Humayun, de enorme minaret Qutab Minar en de hypermoderne Bahai-tempel, gebouwd in de vorm van een lotusbloem. Omdat de tijd in Delhi kort is, biedt Djoser een stadstour aan om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken.

Wil je er zelf op uit in het uitgestrekte Delhi dan is de metro, autoriksja of de ouderwetse taxi het handigste vervoermiddel. Spreek wel van tevoren de prijs af, wanneer je niet voor verrassingen wilt komen te staan. Ons hotel ligt in de gezellige wijk Karol Bagh, waar de lokale bevolking graag komt winkelen.


Reizen door het kleurrijke en sprookjesachtige Rajasthan

Dag 3 Delhi - Mandawa
Dag 4 Mandawa - Fatehpur - Bikaner

Kleurrijke vrouwen Rajasthan India DjoserVanuit Delhi reizen we met onze eigen bus naar de kleurrijke deelstaat Rajasthan. Het is één van de kleurrijkste en meest sprookjesachtige streken in India. De Rajasthaanse mannen herken je aan hun reusachtige tulband en de vrouwen aan hun opvallende zilveren sieraden en sari’s in sprekende kleuren. Veel van de indrukwekkende forten en paleizen van de Rajputs, die tien eeuwen lang heersten in Rajasthan, zijn bewaard gebleven, al zijn deze nu vaak omgetoverd tot hotels of musea. In de Rajasthaanse provincie Shekawati is elke plaats een feest voor het oog.

De haveli’s, die we onder meer kunnen bezoeken in Mandawa en Fatehpur, zijn opgetrokken uit goudgele zandsteen en voorzien van rijk beeldhouwwerk.

Slapen onder de sterren tijdens de kamelensafari

Dag 5 Bikaner - Jaisalmer
Dag 6 Jaisalmer
Dag 7 Jaisalmer, kamelensafari en kampeerovernachting in woestijn

Onze volgende stop is Bikaner, vroeger een handelscentrum op de route tussen Centraal-Azië en Noord-India. Je kunt hier verschillende Jaïn-tempels, het Lalgarh-paleis, waarvan een deel is omgetoverd in een hotel, en het Junagarh-fort bezoeken. Dit fort is uniek in Rajasthan, omdat de inrichting nog volledig uit de tijd van de voormalige maharadja’s is. Zo´n 30 kilometer verderop ligt het plaatsje Deshnoke waar je eventueel de Karni Mata-tempel kunt bekijken, deze wordt bevolkt door een enorme hoeveelheid heilige ratten, in het hindoeïsme omschreven als 'het rijdier van de populaire god Ganesha'.

De busrit van Bikaner naar Jaisalmer gaat dwars door de Thar-woestijn. Jaisalmer is één van de meest indrukwekkende steden van India, gelegen midden in de woestijn, waar heden en verleden letterlijk samenkomen. Lopend door de nauwe straatjes van het fort waan je je in een wereld, waar rajputs en maharadja's het voor het zeggen hebben. In de oude stad ben je weer helemaal terug in het drukke Indiase leven.

Kamelensafari Bikaner India DjoserVanuit Jaisalmer maken we in de Thar-woestijn een safari per kameel, het vervoermiddel bij uitstek in deze streek. Tijdens deze safari trek je overdag, op de rug van een kameel door de woestijn. Geniet van een prachtige zonsondergang op één van de zandduinen bij ons 'tented camp'. Gedurende deze safari zijn de maaltijden inbegrepen.


Udaipur een schatkamer vol elegante paleizen

Dag 8 Jaisalmer - Jodhpur, excursie Mehrangarh-fort
Dag 9 Jodhpur - Ranakpur - Udaipur
Dag 10 Udaipur

Mehrangarh-fort Jodhpur India DjoserJodhpur is evenals Jaisalmer, historisch gezien een handelscentrum. De stad is er echter in geslaagd deze functie in modern India te behouden. Tegenwoordig is het dan ook, na Jaipur, de grootste stad van Rajasthan. In Jodhpur kun je, naast het indrukwekkende Mehrangarh-fort, diverse tempels en paleizen bezoeken. Vanaf het fort heb je een mooi uitzicht op de blauwe wijk, waar de Brahmanen wonen. De ommuurde oude stad met de aan de klokkentoren herkenbare markt is ook zeker een bezoek waard. In de talloze, vaak piepkleine donkere winkeltjes en ateliertjes worden de aantrekkelijke Rajasthaanse handwerkproducten op traditionele wijze vervaardigd.

In Ranakpur, kun je de rijk versierde marmeren Jaïn-tempel bezoeken. Deze tempel uit de 15e-eeuw telt maar liefst 1444 prachtig bewerkte zuilen. Het Jaïnisme is een afscheiding van het hindoeïsme en is tegen het gebruik van geweld tegen alle levende wezens.

City Palace Picholameer Udaipur India DjoserNa een schitterende busrit, door bergachtig gebied, komen we aan het einde van de dag in Udaipur de 'stad van de meren' aan. Het is een ware schatkamer vol elegante paleizen, fraaie tempels en haveli’s. In deze stad kom je ogen tekort; de oude stad met ontelbare kleine straatjes, tempels, kleurrijke markten en winkeltjes is interessant om te bekijken.

Vanaf de eilandjes in het Pichola-meer, waar je naartoe kunt roeien als het water hoog genoeg staat, heb je een mooi uitzicht over de plaats. De belangrijkste attracties zijn het adembenemende City Palace en het sprookjesachtige Lake Palace, nu een exclusief hotel, dat midden in het Pichola-meer staat. Filmkenners herkennen het gebouw zeker van de James Bond film Octopussy.


Dompel je onder in het spirituele Pushkar

Dag 11 Udaipur - Bijaynagar
Dag 12 Bijaynagar - Pushkar
Dag 13 Pushkar - Jaipur
Dag 14 Jaipur, wandeling tussen Amber- en Jaigarh-fort

Paleis der Winden, Hawa Mahal Jaipur India DjoserIn Bijaynagar lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Tijdens een ritje met de ossenkar kom je in aanraking met het plattelandsleven. De eigenaars van het paleisje waarin we verblijven laten ons tijdens een optionele kookdemonstratie graag kennis maken met de Indiase kookkunst.

We reizen door naar Pushkar, waar gelovigen zich bij het meer onderdompelen in het heilige water. Uiteraard bezoeken we in Jaipur, bekend als de 'roze stad', het beroemde Amber-fort. Onder leiding van een gids wandelen we naar het nabij gelegen Jaigarh-fort. Neem ook eens een kijkje bij het schitterende Paleis der Winden, met zijn 1000 kleine rijkelijk versierde vensters het meest karakteristieke gebouw van Jaipur. Dit gebouw dient zeker op je lijst van bezienswaardigheden te staan. Liefhebbers kunnen ook naar een Hindifilm in één van de prachtige cinema’s.


Speuren naar tijgers in Ranthambore nationaal park

Dag 15 Jaipur - Ranthambore nationaal park
Dag 16 Ranthambore NP, optionele tijgersafari
Dag 17 Ranthambore NP - Chand Baori (waterput) - Fatehpur Sikri - Agra
Dag 18 Agra - nachttrein naar Varanasi

India staat bekend om de grootste tijgerpopulatie ter wereld. In Ranthambore nationaal park kan dit majestueuze dier het best worden gespot, maar het blijft natuurlijk altijd een kwestie van geluk. Het op een heuvel gelegen fort van Ranthambore stamt uit de 10e-eeuw en wordt vermeld op de werelderfgoedlijst.

Taj Mahal Agra IndiaOnderweg naar Agra, wereldberoemd vanwege de Taj Mahal, maken we een stop bij de Chand Baori waterput. Deze plek wordt ook wel de Abhaneri step well genoemd vanwege de bijzondere trappen, welke op een kunstwerk van Escher lijken. Ook gaan we naar Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16e-eeuwse hoofdstad van het Mogol-rijk. Een bezoek aan de Taj Mahal, het mausoleum voor de vrouw van Mogol-vorst Sjah Jahan, bij zonsopkomst is een unieke ervaring die je niet zal vergeten. Het Agra-fort ligt vlakbij het levendige oude centrum, waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer kunt vinden. De riksja is ook hier een uitstekend vervoermiddel, onderhandelen over de prijs is wel een must. Je kunt ook het plaatsje Sikandra bezoeken, waar je de graftombe van Akbar vindt.

Wil je een bijzonder project steunen tijdens je bezoek aan Agra. Ga dan een kopje koffie drinken bij 'Sheroes Hangout'. Dit hippe café wordt gerund door slachtoffers van zuuraanvallen.

Per comfortabele nachttrein, waarin slaapcoupés zijn gereserveerd, reizen we naar Varanasi.


Dwaal door de nauwe straatjes van Varanasi

Dag 19 Varanasi, boottocht Ganges
Dag 20 Varanasi

India mensen Ganges VaranasiVaranasi, gelegen aan de heilige rivier de Ganges, is een van de meest indrukwekkende en oudste nog steeds bewoonde steden ter wereld. De bedrijvigheid aan de ghats - riviertrappen - levert een fascinerend schouwspel op. In de ochtend verzorgt Djoser een boottocht op de Ganges, een uitgelezen manier om deze magische rivier te ervaren. Hindoestaanse gelovigen komen van heinde en verre om vóór zonsopkomst een reinigend bad te nemen. Ook vinden er regelmatig lijkverbrandingen plaats, hindoes geloven namelijk dat wie sterft in Varanasi verlost wordt van de cyclus van wedergeboorte.

De oude stad met een wirwar van steegjes, waar je soms de weg wordt versperd door een heilige koe, is erg fascinerend. Je kunt hier ook je toekomst laten voorspellen door een heuse goeroe of een hoofdmassage ondergaan. Een facultatieve excursie brengt je naar het nabijgelegen Sarnath, waar Boeddha zijn eerste lessen gaf in een hertenpark.


Op zoek naar neushoorns in Chitwan nationaal park

Dag 21 Varanasi - bus naar Sonauli (grens Nepal) - Lumbini
Dag 22 Lumbini - Chitwan nationaal park
Dag 23 Chitwan NP, jeepsafari 20.000 meren
Dag 24 Chitwan NP

We vervolgen onze route per bus naar Nepal. Een onvergetelijke tocht door de landelijke omgeving brengt ons naar de geboorteplaats van Boeddha, Lumbini. Het is de belangrijkste archeologische vindplaats van Nepal en staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Indische neushoorn Chitwan kijkt in camera Nepal DjoserHet eerste dat je van Nepal ziet, is het laagland van de Terai. We verblijven er in kleine huisjes in een schitterende tuin, dichtbij de ingang van het nationale park Chitwan. Je kunt onder begeleiding van een ervaren gids een jeepsafari maken door de jungle. Een jeepsafari naar de 20.000 meren - Bishazari Tal - brengt je naar een geheel ander deel van het park. In dit moerasgebied is een grote verscheidenheid aan interessante flora en fauna. Zo zie je met een beetje geluk de Bengaalse tijger en de Gaviaal (krokodil met lange smalle snuit).

Wanneer de lokale omstandigheden het toelaten kun je een jeepsafari maken in het naastgelegen park, de beste plek om de Indische neushoorn te spotten. De kans is groot dat je oog in oog komt te staan met dit indrukwekkend beest.


Prachtige vergezichten in Pokhara

Dag 25 Chitwan NP - Pokhara
Dag 26 Pokhara
Dag 27 Pokhara - Kathmandu

Annapurna Pokhara Nepal DjoserWe rijden naar Pokhara, gelegen aan het heldere Phewa-meer. Hier zijn veel mogelijkheden om fiets- en wandeltochten te maken, al dan niet onder begeleiding van een gids. Op heldere dagen kun je in de verte de ruim 8000 meter hoge pieken van het Annapurna-massief zien liggen, waarvan verschillende bergpieken bedekt zijn met eeuwige sneeuw. Je kunt bijvoorbeeld een flinke bergwandeling naar of in de omgeving van Sarangkot maken, langs dorpjes en rijstvelden. De echte sportieveling kan in Pokhara een mountainbike huren voor een tocht in de omgeving of naar een dorpje waar Tibetaanse vluchtelingen zich hebben gevestigd. Wellicht ben je getuige van een indrukwekkende gebedsdienst in een van de kloosters.

Je kunt het ook rustiger aan doen en een boottochtje op het meer maken of heerlijk genieten van de rust in een van de tuintjes langs het water.


Kijk je ogen uit in Kathmandu

Dag 28 Kathmandu, excursie koningsstad Bakthapur
Dag 29 Kathmandu
Dag 30 Kathmandu - Amsterdam

India en Nepal Bhaktapur stad van gouden tempels Djoser Na een bustocht door bergachtig gebied strekt de vallei van Kathmandu zich voor je uit. De reis eindigt in de hoofdstad van Nepal. Kathmandu is een fascinerende stad waar je wordt omringd door stoepa’s, tempels, pagodes en andere heiligdommen. De wijk Thamel is een lustoord voor shoppers, waar je in de gezellige barretjes en restaurants kunt genieten van live muziek. Ook bezoeken we de koningsstad Bhaktapur, 'stad van de gouden tempels', welke op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. De Newar-architectuur, die deze stad kenmerkt, bestaat uit een combinatie uniek metsel- en houtsnijwerk. Na een reis vol onvergetelijke herinneringen vliegen we weer terug naar huis.
 

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
21 jul - 19 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Terugvlucht uit Delhi. U vliegt met Lufthansa

Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
15 sep - 14 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Terugvlucht uit Delhi. U vliegt met KLM

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
07 okt - 05 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
14 okt - 12 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
27 okt - 25 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Terugvlucht uit Delhi. U vliegt met KLM

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
02 nov - 01 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
11 nov - 10 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
14 dec - 12 jan
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 jan - 17 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.745,-

Start - einde
09 feb - 10 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
23 feb - 24 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
02 mrt - 31 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Lufthansa, retour Delhi

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
16 mrt - 14 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Lufthansa, retour Delhi

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus in India
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in paleis
 • Kamelensafari met kampeerovernachting
 • Maaltijden tijdens kamelensafari
 • Excursie Mehrangarh-fort
 • Bezoek Jaïn-tempel Ranakpur
 • Stadswandeling Udaipur
 • Excursie Amber-fort
 • Wandeling van Amber- naar Jaigarh-fort
 • Bezoek Chand Baori (waterput)
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Boottocht Ganges
 • Jeepsafari 20.000 meren
 • Excursie koningsstad Bhaktapur

Exclusief

Ontbijt, lunch & diner, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 595,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 45,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews India, Rajasthan & Nepal, 30 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Een heerlijke reis! Met een druk programma zie je tijdens deze reis zo ontzettend veel van het land en de cultuur. Maar er is ook genoeg ruimte om je ooit af te zonderen en je eigen ding te doen. India en Nepal is een mooie combinatie. Ik raad het iedereen aan!

  9,0

 • Een prachtige reis met veelzijdige activiteiten. Reisleidster was super met organiseren en een leuke persoon. Wat minder info over het land en cultuur; dit hebben wij niet als een tekort ervaren.

  10,0

 • Een onvergetelijke en wonderlijke reis! Alles is daar anders dan in Nederland!

  9,0

 • De reisbegeleider helpt mij de eerste hobbels te nemen als toerist in India. Voorbij de hobbels zie ik een prachtig land met kleurrijke en zeer vriendelijke mensen. Schitterende forten, tempels en paleizen. Een diepe indruk heeft dit land en volk op mij gemaakt. Een onvergetelijke ervaring.

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

Onze accommodaties vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels, waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. Vaak is er een goed restaurant aanwezig. Enkele hotels in Noord-India hebben een zwembad, voor een verkoelende duik of een ontspannen middag.

In Jaisalmer slapen we onder de sterrenhemel, tijdens de woestijnsafari. Voel je als een Maharadja in de sfeervolle paleisjes waarin we overnachten in Bijaynagar en Pushkar.

Bij Chitwan NP slapen we in een lodge met een weelderige tuin, waarin je heerlijk kunt zitten. De kamers zijn voorzien van een klamboe. Vanuit het hotel in Pokhara kun je mooie wandelingen maken in de adembenemende omgeving. De accommodatie in Kathmandu is eenvoudig, maar de locatie midden in de wijk Thamel en het gezellige dakterras maken dit meer dan goed.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi Metro Heights
Mandawa Udai Vilas
Bikaner Heritage Resort
Jaisalmer Kalyan Bhawan
Jodhpur Mapple Abhay
Udaipur Paras Mahal
Bijaynagar Bijay Niwas Palace
Pushkar Jagat Palace
Jaipur Hotel Libra
Ranthambore Ankur Resort
Agra Hotel Amar
Chitwan Rhino Lodge
Pokhara Hotel Crown Himalayas
Kathmandu Hotel Thamel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 595,-.

 • Metro Heights kamer Delhi India Djoser

  Ons hotel in Delhi ligt in de gezellige wijk Karol Bagh waar de lokale bevolking graag komt winkelen

 • Udai Vilas voorkant Mandawa India Djoser

  Het hotel in Mandawa is gebouwd in de stijl van een haveli, een rijkversierd herenhuis

 • India, Nepal en Rajasthan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Paras Mahal zwembad Udaipur Djoser

  Enkele hotels hebben een zwembad waarin je een verkoelende duik kunt nemen

 • Paras Mahal kamer Udaipur India Djoser
 • Bijay Niwas voorkant en zwembad Bijaynagar Djoser

  Voel je als een Maharadja in het sfeervolle paleisje in Bijaynagar

 • Bijay Nagar kamer Bijaynagar Djoser
 • Jagat Palace Pushkar India Djoser

  Geniet op het dakterras van ons paleisje in Pushkar

 • Jagat Palace Pushkar India Djoser
 • Hotel Broadway restaurant Varanasi India Djoser

  Ons hotel in Varanasi heeft een goed restaurant waar de locals graag komen eten

 • Hotel Broadway kamer Varanasi India Djoser
 • Rhino Lodge voorkant Chitwan Nepal Djoser

  In de weelderige tuin van ons hotel in Chitwan kom je helemaal tot rust na het indrukwekkende India

 • Rhino Lodge kamer Chitwan Nepal Djoser
 • Hotel Thamel Kathmandu Nepal Djoser

  Vanuit ons hotel in Kathmandu wandel je de gezellige wijk Thamel in, een paradijs voor shoppers

 • Hotel Thamel in Kathmandu Nepal Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  12:00 - 17:20

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Delhi

  Vertrek

  20:50 - 05:15*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Kathmandu - Istanbul

  Vertrek

  12:25 - 18:25

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  19:35 - 21:20

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later. In Nepal is het één kwartier later dan in India. Gedurende onze wintertijd komt er in beide landen één uur verschil bij.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus die voorzien is van airconditioning. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Houd er rekening mee dat India een groot land is en dat de af te leggen afstanden soms behoorlijk groot zijn. Bepaalde trajecten nemen, inclusief de stops, een hele dag in beslag.

De infrastructuur is anders dan je gewend bent in het westen.

Vanuit Jaisalmer maken we een rit op de rug van een kameel, hét vervoersmiddel in de woestijn. Het traject van Agra naar Varanasi overbruggen we met een nachttrein waarin we gereserveerde plaatsen hebben in slaapcoupés met airconditioning. Lakens en kussens zijn aanwezig.

De steden kun je vaak het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de wat langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • Rondreis india rajashtan en nepal Turskish airlines luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Bus India Djoser

  We beschikken over een eigen bus met airconditioning

 • India, Nepal en Rajasthan binnenkant bus vervoersmiddel Djoser
 • Trein India Djoser

  Tijdens een treinrit kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking

 • Kamelensafari India Djoser

  Vanuit Bikaner maken we een rit op de rug van een kameel, hét vervoersmiddel in de woestijn

 • Gemotoriseerde riksja India

  De riksja is het perfecte vervoersmiddel om de stad te verkennen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus in India
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting in paleis
 • Kamelensafari met kampeerovernachting
 • Maaltijden tijdens kamelensafari
 • Excursie Mehrangarh-fort
 • Bezoek Jaïn-tempel Ranakpur
 • Stadswandeling Udaipur
 • Excursie Amber-fort
 • Wandeling van Amber- naar Jaigarh-fort
 • Bezoek Chand Baori (waterput)
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Boottocht Ganges
 • Jeepsafari 20.000 meren
 • Excursie koningsstad Bhaktapur

Excursies

Kamelensafari ondergaande zon Bikaner India DjoserBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Delhi of Kathmandu op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, het Rode Fort, de Taj Mahal of bekijkt vanaf een (dak)terras het leven op straat. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Tijdens een stadstour in Delhi bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden.
 • Op weg naar Bikaner stoppen we in Fatehpur, bekend om haar - haveli’s - rijkversierde koopmanswoningen.
 • Een kamelensafari en kampeerovernachting in de Thar-woestijn. Onderweg bezoeken we Dhani-dorpjes en maak je kennis met de leefwijze van de lokale bevolking. De maaltijden zijn inbegrepen.
 • Excursie Mehrangarh-fort. Het indrukwekkende fort torent hoog boven Jodhpur uit en ligt aan een belangrijke handelsroute uit de 15e en 16e-eeuw.
 • Via Ranakpur rijden we naar Udaipur. Hier bezoeken we één van de meest indrukwekkende Jaïn-tempels van India. Het Jaïnisme is van het begin af aan belangrijk geweest voor de Indiase cultuur.
 • Excursie Amber-fort. Het fort is de vroegere residentie van de Mogol-heerser Jai Singh I en heeft 4 binnenplaatsen, op verschillende niveaus.
 • Wandeling onder begeleiding van een gids van Amber- naar Jaigarh-fort.
 • Chand Baori, de trappen van deze waterput, lijken een kunstwerk van Escher.
 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16e-eeuwse hoofdstad van het Mogol-rijk, bezoeken we op weg naar Agra.
 • Bezoek in Agra één van de hoogtepunten van deze reis: de Taj Mahal.
 • Boottocht over de Ganges; bekijk het fascinerende schouwspel aan de riviertrappen – ghats – vanaf het water.
 • Jeepsafari 20.000 meren; in dit moerasgebied is een grote verscheidenheid aan interessante flora en fauna.
 • Excursie koningsstad Bhaktapur. Eén van de 3 koningssteden opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. De verschillende monumentale gebouwen, zijn gebouwd in de karakteristieke Newar-architectuur met terracotta en hout gesneden ornamenten, rijk bewerkte paleizen en tempels, vergulde tempeldaken en intieme binnenplaatsen.
   

Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Een bezoek aan een Bollywoodfilm in Jaipur is een hele belevenis. 
 • Ga een kijkje nemen bij de Hawa Mahal, het Paleis der Winden. De vrouwen van de Maharadja konden vanachter de duizenden versierde ramen ongezien kijken naar het leven op straat.
 • Tijdens het verblijf bij Ranthambore nationaal park kan optioneel een jeepsafari worden geboekt om tijgers en andere dieren, die dit park rijk is, te spotten.
 • Het op een heuvel gelegen Ranthambore Fort staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Tijdens de jeepsafari in Chitwan nationaal park kun je op zoek gaan naar neushoorns, olifanten, lippenberen en een grote varieteit aan vogels. Je kunt ook een kanotocht maken op de Rapti rivier.
 • Wandel vanuit je hotel in Pokhara de bergen in en bewonder de spectaculaire vergezichten.
 • Kathmandu heeft een grote hoeveelheid bezienswaardigheden. Durbar square, Swayambunath en Bodnath zijn zeker een bezoek waard.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Nepal nog 6 maanden geldig is en nog twee lege bladzijdes heeft.
 • Visum India: e-Tourist Visa India US$ 40,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je visum voor 30 dagen krijgt.
 • Visum Nepal: kosten bedragen € 75,- (wijzigingen voorbehouden). Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij het Consulaat Generaal van Nepal in Amsterdam, maar je kunt het ook laten regelen door een visumbureau, zoals de VisumCentrale. Naast de visumkosten betaal je dan ook bemiddelingskosten en BTW. Meer informatie over het visum vind je op je Mijn Djoser-pagina.

* Het invullen van het Self Declaration formulier is niet langer noodzakelijk voor India.

Geldzaken

In India en Nepal wordt er betaald met de rupee. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in veel steden, zowel in India als in Nepal.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 55,-.

Maaltijden

De maaltijden zijn in India en Nepal niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Lunch, diner en ontbijt zijn tijdens de kamelensafari inclusief. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase of Nepalese maaltijd krijgen.

India, Nepal en Rajasthan curriesDe Indiase keuken, met tal van verschillende curries, is wereldberoemd en overheerlijk. In Rajasthan zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje dat soms gemengd is met fruit.

In Nepal kun je heerlijk eten en de diversiteit in gerechten is groot. De variatie aan westerse en oosterse maaltijden onuitputtelijk. Naast de eenvoudige lokale dhal bhat, rijst met linzen, vind je hier moussaka, hamburgers en lasagne op de menukaarten.

NB Veel hotels in India organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 45,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar (september t/m november) en het voorjaar (februari t/m april) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts. In de winter (december en januari) is het overdag warm, terwijl het 's avonds en 's nachts behoorlijk af kan afkoelen. De zomer kan vrij warm zijn in heel India, met temperaturen tot boven de 35°C. In Nepal is het vrijwel altijd koeler dan in India, behalve in de Terai, het laagland.

De moesson valt in heel India en Nepal ongeveer van juli t/m eind augustus, precies is dit niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Een regenbui is meestal kort en hevig en frist de natuur op, het landschap ziet er in deze periode groener uit dan in de andere perioden. Wel is in Nepal vaak meer bewolking.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de ligging van de bezienswaardigheden?

Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van onze hotels. Je kunt ze meestal ook gemakkelijk en goedkoop op eigen gelegenheid bereiken met een riksja of taxi. Voor bezienswaardigheden die wat verder weg liggen, kan de reisbegeleider op verzoek transport regelen voor de groep.

Wat zijn de kledingvoorschriften

In zowel India & Nepal is het niet gebruikelijk om schaars gekleed de straat op te gaan. Zowel mannen als vrouwen dienen hun schouders en bovenbenen tot over de knie te bedekken. Tijdens het bezoek aan een heiligdom zijn er strenge kledingsvoorschriften. Schoenen moet je achterlaten bij de ingang, in een Jain-tempel mag niets van leer mee naar binnen, bij een moskee moet een vrouw het haar bedekken en in een Sikh-tempel moeten mannen dit ook doen. Vraag bij twijfel advies aan de reisbegeleider.

Is het mogelijk twee reizen met elkaar te combineren?

Combineren van meerder reizen is mogelijk. Het is dan aan te raden om eerst de reis door India & Nepal te maken tot in Kathmandu, waar zowel de Tibet- als de Nepalreis begint en eindigt. Je kunt dan na afloop vanuit Kathmandu, zonder de groep, terugvliegen naar Amsterdam. Je betaalt in dit geval de volledige reissom voor de India & Nepalreis en voor de andere reis het landarrangement. Komt de gewijzigde terugvlucht akkoord dan worden hiervoor wijzigingskosten per persoon berekend.

Waar overnachten we?

Je overnacht in India en Nepal in goede, schone middenklasse hotels met airconditioning. De kamers hebben douche en toilet en in alle hotels kun je je was laten doen. Onder hetzelfde dak vind je altijd een goed restaurant met een uitgebreide kaart. In de Indiase steden zijn onze hotels vaak een oase van rust. Verschillende hotels hebben een zwembad in de tuin waar je na een drukke dag een verfrissende duik kunt nemen.

Voel je als een Maharadja in onze accommodatie in Bijaynagar en Pushkar, twee sfeervolle paleisjes met een zwembad. Vanuit ons hotel in Varanasi kun je dwalen door de smalle straatjes en binnen 5 minuten naar de ghats lopen.

Bij het Chitwan NP slapen we in een lodge met een weelderige tuin, waarin je heerlijk kunt zitten. De kamers zijn voorzien van een klamboe. Vanuit het hotel in Pokhara kun je heerlijke wandelingen maken in de omgeving. De accommodatie in Kathmandu is simpel, maar de locatie midden in de wijk Thamel en het gezellige dakterras maken dit meer dan goed.

Heb ik een klamboe nodig?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen. De meeste hotels hebben airconditioning of een ventilator. Waar nodig zijn klamboes aanwezig.

Wat is de beste reistijd?

Noord-India en Nepal zijn het gehele jaar te bereizen. Van september t/m november en februari t/m april tref je de aangenaamste temperaturen en weinig tot geen neerslag. In de winter (december en januari) kan het koud zijn met name 's avonds en 's nachts. Van mei t/m september loopt de temperatuur op tot rond en boven de 35°C. De regentijd, in juli en augustus, zorgt in deze warme periode voor korte, zeer verfrissende buien, waar ook de kleuren in de natuur van opknappen.

Hoe is het eten in India & Nepal?

Zowel India als Nepal vraagt van de reiziger wel wat aanpassingsvermogen. Een groot deel van het dagelijks leven speelt zich af op straat, waardoor de hygiëne wel eens te wensen overlaat. Het is dan ook zaak goed te letten op wat je eet en waar. Het is meestal niet verstandig om bij eettentjes op straat te eten, maar verder zijn er volop mogelijkheden om veilig en lekker te eten. De reisbegeleider kan je daarin adviseren en uiteraard kun je ook goed eten in de hotels waar we overnachten. Omdat een groot deel van de bevolking vanwege het geloof geen vlees eet, kun je hier als vegetariër ook goed terecht.

Wie begeleidt de reis?

De reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider. Deze zorgt voor een soepel verloop van de reis en geeft je praktische informatie over de te bezoeken bezienswaardigheden en de leukste restaurants. Wil je meer weten over de cultuur of de verschillende goden dan kun je een gids inhuren bij bijvoorbeeld een tempel of bezienswaardigheid.

Wat is de beste tijd om tijgers te spotten in Ranthambore NP?

Bord 'focus je niet alleen op tijgers' India DjoserDe beste tijd om een tijger te spotten in Ranthambore is in het voorjaar van maart t/m juni. In het najaar is de kans kleiner vanwege dichte begroeiing. In de zomer is maar een klein deel van het park geopend vanwege de regentijd.

Het zien van een tijger blijft een kwestie van geluk. Focus je dan ook niet alleen op dit majesteuze dier, maar geniet van het natuurschoon dat het park te bieden heeft.

De jeepsafari gaat op inschrijving. Hiervoor hebben wij een kopie van je paspoort nodig. Na boeking kun je deze in Mijn Djoser uploaden zodat wij een plaats kunnen reserveren.

Moet ik een slaapzak meenemen?

Tijdens de kamelensafari slaap je in een trekkerstent met matras en beddengoed. Je hoeft dus geen slaapzak mee te nemen. Lunch, diner en ontbijt zijn tijdens de tocht inclusief.

Is een trekking in Nepal mogelijk?

Vanuit Pokhara en Kathmandu zijn dagwandelingen mogelijk met mooie uitzichten op de Himalaya. Een meerdaagse trekking is niet in het programma in te passen, maar het is wel mogelijk om de reis te verlengen en de extra dagen vrij te maken voor een wandeltocht. De reisbegeleider en onze lokale agenten kunnen je ter plaatse verder informeren over trekking en verblijf. De latere terugvlucht moet van tevoren worden aangevraagd en is afhankelijk van beschikbaarheid. Komt de vlucht akkoord dan worden hiervoor wijzigingskosten per persoon berekend.

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je terugvlucht te wijzigen, om langer in Kathmandu te verblijven en later dan de groep terug te vliegen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Zo’n verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan berekenen we hiervoor wijzigingskosten per persoon. Het is niet mogelijk om de heenvlucht te wijzigen. Wil je langer verblijven in Delhi dan dien je een landarrangement te boeken.

Hoe is het vervoer geregeld?

We beschikken in India over een eigen bus met airconditioning. Het materieel is, vooral in India, uitstekend en wordt goed onderhouden. We kunnen stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een markt onderweg. In de steden hebben we de bus vaak niet tot onze beschikking. Je kunt deze vaak te voet verkennen en voor langere afstanden een fiets- of motorriksja nemen. In enkele plaatsen is het ook mogelijk om een fiets te huren.

Vanuit Bikaner maken we een rit op de rug van een kameel, hét vervoersmiddel in de woestijn. Het traject van Agra - Varanasi overbruggen we met een nachttrein waarin we gereserveerde plaatsen hebben in slaapcoupés met airconditioning. Lakens en kussens zijn aanwezig. 

Hoe zijn de reisafstanden

India is een groot land en de infrastructuur is minder goed dan in Nederland. Tijdens enkele trajecten (Delhi - Mandawa, Jodhpur - Udaipur en Varanasi - Lumbini) dien je daarom rekening te houden met een reistijd van 10 tot 12 uur inclusief stops. De dag dat we naar Lumbini rijden kunnen de grensformaliteiten voor extra oponthoud zorgen.

Wat is de zwaarte van de reis?

Vanwege het 'vrijheid blijheid'-principe kun je de reis zo zwaar maken als je zelf wilt. Omdat met name India een chaotisch en druk land is waar je heel veel verschillende indrukken opdoet, kan de reis vermoeiend zijn. De combinatie met Nepal is dan ook perfect want hier komen de meeste reizigers weer helemaal tot rust. In de grote steden is het stoffig en gedurende zomermaanden drukkend warm. Als je last hebt van de luchtwegen kan dit problemen geven. Neem bij twijfel contact op met de huisarts.

Hoe regel ik het visum voor India & Nepal?

Het visum voor India kun je online aanvragen. Je ontvangt na aanvraag binnen 72 uur het e-Visum.

We raden aan te kiezen voor het MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen. Als je een visum voor 365 dagen aanvraagt, is de kans aanwezig dat deze is verlopen voordat je het land binnenreist.

Het visum voor Nepal kun je zelf regelen bij het Consulaat Generaal van Nepal in Amsterdam, of je kunt het ook laten regelen door een visumbureau, zoals de VisumCentrale.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog India & Nepal

Bekijk alle reisblogs over India & Nepal