Bekijk de Rondreis Nepal, 16 dagen van Djoser

Rondreis Nepal 16 dagen

Ontdek de cultuur in het geboorteland van Boeddha

Vanaf € 1.995,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Deze rondreis begint en eindigt in de hoofdstad Kathmandu. Bekijk het Durbar-plein, de boeddhistische stoepa’s en de hindoeïstische heiligdommen. Je brengt een bezoek aan Patan en Bhaktapur, de andere koningssteden in de Kathmandu-vallei. Vanuit het bergdorp Nagarkot kun je bij helder weer tijdens de zonsopkomst de besneeuwde Himalayatoppen zien, waaronder de Mount Everest. In Chitwan nationaal park kun je op zoek naar de eenhoornige neushoorn, krokodillen, herten, apen en olifanten. Om het park te verkennen maken we een jeepsafari en kun je een kanotocht op de Rapti rivier maken.

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Overnachting in sfeervol Bhaktapur
 • Bezoek aan 'Stad der Schoonheid' - Patan
 • Bezoek oudste tempel van Nepal - Changu Narayan
 • Wandelingen naar Telkot & Naudanda
 • Bezoek aan het pelgrimsoord Lumbini
 • Bezoek aan Chitwan nationaal park, inclusief jeepsafari

Route en kaart

Routekaart Rondreis Nepal, 16 dagen
 1. Amsterdam - Kathmandu
 2. aankomst Kathmandu
 3. Kathmandu
 4. Kathmandu - Patan - Bhaktapur
 5. Bhaktapur - Changu Narayan, wandeling naar Telkot - Nagarkot
 6. Nagarkot - Bandipur
 7. Bandipur - Pokhara
 8. Pokhara
 9. Pokhara - Sarangkot, wandeling naar Naudanda - Pokhara
 10. Pokhara - Lumbini
 11. Lumbini - Chitwan nationaal park
 12. Chitwan NP, jeepsafari
 13. Chitwan NP
 14. Chitwan NP - Kathmandu
 15. Kathmandu
 16. Kathmandu - Amsterdam

Reisbeschrijving

Koningssteden Kathmandu en Patan

Dag 1 Amsterdam - Kathmandu
Dag 2 aankomst Kathmandu
Dag 3 Kathmandu
Dag 4 Kathmandu - Patan - Bhaktapur

Nepal BodnathDe reis begint in de hoofdstad Kathmandu, een fascinerende stad in de gelijknamige vallei. Ons hotel ligt in de drukke en gezellige wijk Thamel, een lustoord voor shoppers. Ook kun je in de gezellige barretjes en restaurants genieten van heerlijke maaltijden. In Kathmandu kom je overal stoepa’s, tempels, pagodes en andere heiligdommen tegen. Rond Durbar Square, het middelpunt van de stad, vind je onder meer het Koninklijk Paleis Hanuman Dhoka, de Taleju tempel en het huis van Kumari, de levende godin. In de stad liggen de boeddhistische stoepa’s Swayambhunath en Bodnath. Swayambhunath of ‘apentempel’ biedt, behalve een combinatie van boeddhistische en hindoeïstische cultuur, een mooi uitzicht over de stad en de vallei. Rond Bodnath hebben zich, sinds de Chinese inval in hun land, veel Tibetanen gevestigd. Bij het hindoetempelcomplex Pashupatinath, aan de heilige Bagmathi rivier, vinden regelmatig lijkverbrandingen plaats.

Nepal PatanOnderweg naar Bhaktapur bezoeken we eerst een andere belangrijke koningsstad: Patan, ‘Stad der Schoonheid’. De drie steden werden in de dertiende eeuw gesticht door de nakomelingen van de machtige hindoeïstische koning Jayashithi. Elke stad vormde het centrum van een eigen koninkrijk die met elkaar wedijverden op het gebied van kunst en architectuur. Dit is tegenwoordig nog steeds te zien aan de prachtig versierde tempels, paleizen en andere gebouwen op en rondom de Durbar Squares in de drie steden. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de Gouden Tempel, het meest bekende klooster van de stad, of aan het Patan Museum. In het museum vind je collecties van Aziatische religieuze kunstwerken.

Ervaar de Middeleeuwen in Bhaktapur en de Himalaya in Nagarkot

Dag 5 Bhaktapur - Changu Narayan - wandeling naar Telkot en Nagarkot
Dag 6 Nagarkot - Bandipur
Dag 7 Bandipur - Pokhara

Nepal Bhaktapur tempelWe vervolgen onze reis naar Bhaktapur, ‘Stad van de Gouden Tempels', de andere oude koningsstad. We verblijven één nacht in dit sprookjesachtige plaatsje. Dit kleine stadje met een wirwar aan smalle steegjes en verschillende mooie pleintjes ademt nog de sfeer van de Middeleeuwen. Op één van de leuke terrasjes kun je hier het Nepalese dagelijks leven gadeslaan. Wanneer het merendeel van de toeristen ’s avonds terugkeert naar Kathmandu komt die sfeer pas goed tot zijn recht.

Changu Narayan, gelegen op een hoge heuvel, staat bekend als een levend museum van houtsnijwerk uit de Licchavi periode. Deze tempel wordt beschouwd als de oudste tempel van Nepal. Vanuit hier maken we een wandeling naar Telkot, een ongeveer twee uur durende tocht door de prachtige natuur. Het laatste stuk naar Nagarkot zullen we per bus afleggen. Mocht je nog geen genoeg hebben van het wandelen, dan is er ook de mogelijkheid om door te lopen naar Nagarkot.

Nepal BandipurVanuit het bergdorp Nagarkot kun je bij goed weer tijdens de zonsopkomst de besneeuwde Himalayatoppen zien. Je kunt dan ook de Mount Everest zien ontwaren. Het is zeker de moeite waard om ’s morgens vroeg op te staan en de zon te zien opkomen over de prachtige bergketens. We reizen verder door een heuvelachtige, landelijke omgeving naar Bandipur. Loop door de smalle straatjes met traditionele Newari huizen, geniet van de authenticiteit van dit dorp, rondlopende kippen en de vele nieuwsgierige blikken. Vanuit hier kun je prachtige wandelingen maken of verschillende tempels bezoeken. In deze omgeving kom je kleine dorpjes tegen van her en der verspreide huisjes.

We verlaten de Kathmandu-vallei en rijden westwaarts langs hoge bergen en diepe valleien naar Pokhara.

Het gezellige Pokhara en de geboorteplaats van Boeddha

Dag 8 Pokhara
Dag 9 Pokhara - Sarangkot, wandeling Naudanda - Pokhara
Dag 10 Pokhara - Lumbini

Nepal PokharaPokhara ligt aan het Phewa meer waar je met een roeibootje naar het eilandje met de tempel van godin Varahi kunt varen. Je kunt hier ook een mountainbike huren voor een tocht in de omgeving of naar een dorpje waar zich Tibetaanse vluchtelingen hebben gevestigd. Doe je het liever wat rustiger aan, dan kun je ook heerlijk relaxen op één van de gezellige terrasjes aan de oevers van het meer of je laten masseren in één van de massagesalons.

Sarangkot ligt op 1.590 meter boven Pokhara en biedt geweldige uitzichten op de Pokhara-vallei, het Phewa meer en het Annapurna gebergte. Vanuit Sarangkot maken we een mooie wandeling door berggebied naar Naudanda. Het is een vier uur durende wandeling met goed uitzicht over prachtige vergezichten. Dit is de beste manier om het Nepalese dorpsleven en het plattelandsleven te ervaren. Onderweg genieten we van een traditionele Nepalese lunch. Op de weg van Naudanda terug naar Pokhara stoppen we bij een Tibetaans vluchtelingenkamp, waar Tibetaanse kloosters zijn gebouwd op een artistieke manier. Hier wordt ook nog les gegeven aan jonge monniken.

Nepal LumbiniLumbini is een plaats dicht bij de grens met India. Lumbini ligt aan de voet van de Himalaya en is de belangrijkste historische plaats van Nepal. Hier is in 563 voor Christus prins Siddharta Gautama geboren die 35 jaar later Boeddha zou worden. Het plaatsje ontvangt jaarlijks vele pelgrims en behoort naast Kushinagar, Bodhgaya en Sarnath tot de vier bekende pelgrimsoorden. Lumbini is de belangrijkste archeologische vindplaats van het land; de vondsten hier dateren bijna allemaal uit de 3e eeuw voor Christus. In de ‘Sacred Garden’ ligt de vijver Puskarini waar Boeddha zijn eerste bad heeft gehad. Sinds 1997 staat Lumbini op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Neushoorns en olifanten spotten in Chitwan nationaal park

Dag 11 Lumbini - Chitwan nationaal park
Dag 12 Chitwan NP, jeepsafari 20.000 meren
Dag 13 Chitwan NP
Dag 14 Chitwan NP - Kathmandu

neushoorn chitwan national park nepal djoserWe zetten koers naar het Nepalese laagland richting het natuurpark Chitwan nationaal park.  Vlakbij Chitwan verblijven we in het dorpje Sauraha, langs de rivier, aan de rand van het park. In dit rustieke plaatsje kun je je laten rondrijden in een ossenkar. Je kunt ook een fiets huren om de omgeving te verkennen en om één van de kleine boerderijen te bezoeken. Natuurliefhebbers komen hier volop aan hun trekken: in Chitwan nationaal park leven diersoorten, zoals krokodillen, herten, apen, neushoorns, olifanten en tijgers. Je kunt op zoek gaan naar de beroemdste bewoner van het nationale park: de eenhoornige neushoorn. De kans is groot dat je een eenhoornige neushoorn ziet.

Je maakt een jeepsafari naar de 20.000 meren - Bishazari Tal - brengt je naar een geheel ander deel van het park. In dit moerasgebied is een grote verscheidenheid aan interessante flora en fauna. Zo zie je met een beetje geluk de Bengaalse tijger en de Gaviaal (krokodil met lange smalle snuit). Je kunt ook een kanotocht maken op de Rapti rivier. 

Geniet nog een keer van de lokale keuken in Kathmandu

Dag 15 Kathmandu
Dag 16 Kathmandu - Amsterdam

Voordat we terug naar Amsterdam vliegen, verblijven we nog twee nachten in Kathmandu. Geniet voor de laatste keer tijdens je reis van al het moois wat deze prachtige stad te bieden heeft, eet nog een heerlijke dal bhat en sla nog even die laatste souvenirs in voor thuis!

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief, zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Nepal immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
03 aug - 18 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
07 sep - 22 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
21 sep - 06 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
05 okt - 20 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
06 nov - 21 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
18 dec - 02 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
16 mrt - 31 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde
11 apr - 26 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Inclusief

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per eigen bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelovernachtingen en lodge verblijf in Chitwan nationaal park
 • Bezoek aan Patan - 'Stad der Schoonheid'
 • Bezoek aan tempel Changu Narayan
 • Wandeling naar Telkot
 • Wandeling naar Naudanda
 • Jeepsafari 20.000 meren o.l.v. een gids in Chitwan nationaal park

Exclusief

Maaltijden, visum, (stads)entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer is te reserveren vanaf € 45,- per nacht op basis van logies.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Nepal, 16 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Een reiziger gaat op reis om al het nieuwe te zien. Ik ging naar Nepal om de cultuur, de sfeer, de drukte, de hartelijkheid, het eten en zo heel veel meer opnieuw te beleven. Het was mijn 5de keer en ik vond het geweldig om terug te zijn. Er was zo heel veel herkenning. Het was alsof ik thuis kwam.

  9,0

 • Mooie reis door het prachtige Nepal. In hoog tempo hebben we veel verschillende plekken gezien. Jammer dat er geen lokale reisleider was maar iemand die zelf ook bezoeker is, al wist hij zeker goed de weg en was hij zeer zorgzaam naar de groepsleden toe. We hebben er zeker van genoten!

  8,0

 • Ik heb onvergetelijke reis dwars door Nepal beleefd, dus ik ga zeker nog in nabije toekomst met jullie op pad. Supergoed georganiseerd met een topper van reisleider Jeroen. Het was mijn eerste verre reis met jullie, maar bij lange niet de laatste. Bedankt Djoser.

  10,0

 • We hebben genoten van onze 16 daagse Nepalreis o.a. Kathmandu, chaotisch verkeer, vriendelijke mensen mooie tempels, warm, slechte wegen, lekker eten Jeroen als reusbegeleider met mooie uitstapjes. Het vervoer wat minder met beperkte beenruimte. Kortom zeker een aanrader.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in eenvoudige, middenklasse hotels. We verblijven zoveel mogelijk in centraal gelegen hotels, zodat je te voet veel kunt bekijken. Alle kamers hebben airconditioning of een ventilator. Bij uitzondering kan het voorkomen dat je bij een accommodatie de badkamer moet delen. Tijdens ons verblijf bij het Chitwan nationaal park overnachten we in een lodge in het plaatsje Sauraha. De kans is groot dat je door de tuin van de lodge een olifant ziet lopen. De hotels zijn vaak voorzien van een goed restaurant waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren. Je hoeft tijdens de reis geen klamboe mee te nemen. Daar waar deze nodig zijn, zijn ze al aanwezig. Handdoeken zijn reeds aanwezig in de accommodaties.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kathmandu Hotel Thamel
Bhaktapur Garuda Guest house
Nagarkot Farmhouse Resort
Bandipur Mountain Resort
Pokhara Hotel Crown Himalayas
Lumbini Ananda Inn
Chitwan NP Rhino Lodge and Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

 • Nepal Hotel Kathmandu Kamer overnachting Djoser

  In Kathmandu slaap je in Thamel, een drukke en gezellige wijk vol restaurants en winkels

 • Nepal Bhaktapur Hotel Kamer Djoser accommodatie
 • Djoser Nepal Hotel Bhaktapur Golden Gate Guest House
 • Nepal Bhaktapur Hotel Restaurant hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Nagarkot Hotel Farmhouse overnachting Djoser
 • Djoser Nepal Hotel Nagarkot Uitzicht Farmhouse overnachting Accommodatie

  In het bergdorp Nagarkot kun je bij goed weer tijdens de zonsopkomst de besneeuwde Himalayatoppen zien

 • Nagarkot Farmhouse Kamer overnachting accommodatie overnachting Djoser
 • Pokhara Crown Himalayas Hotel overnachting Djoser

  In Pokhara slaap je vlakbij het prachtige Phewa meer

 • Pokhara Crown Himalayas Kamer hotel accommodatie Djoser
 • Djoser Nepal Hotel Restaurant Lumbini Ananda Inn accommodatie overnachting

  In veel restaurants kun je de lokale specialiteit dal bhat eten; linzen met rijst gecombineerd met een scherpe groenten- of vleescurry

 • Djoser Nepal Hotel Lumbini Kamer Ananda Inn overnachting accommodatie
 • Djoser Nepal Hotel Terras Lumbini Ananda Inn overnachting accommodatie
 • Djoser Nepal Hotel Lumbini Ananda Inn Buiten overnachting accommodatie
 • Chitwan Rhino lodge kamer overnachting Hotel Djoser
 • Chitwan rhino lodge tuin hotel Djoser overnachting accommodatie

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:20 - 15:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Kathmandu

  Vertrek

  20:15 - 06:05*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Kathmandu - Istanbul

  Vertrek

  07:35 - 13:05

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  14:05 - 16:45

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: Gedurende onze wintertijd is het 4 uur en 45 minuten later in Nepal. In onze zomertijd is het verschil 3 uur en 45 minuten.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Tijdens de reis beschikken we over een eigen bus met airconditioning. We kunnen stoppen waar en wanneer we willen, bijvoorbeeld om een dorpje, een lokale markt of andere bezienswaardigheid te bezoeken. De staat van de wegen, die zich door het bergachtige Himalayagebied slingeren, is erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Houd er dus rekening mee dat de ritten langer kunnen duren dan verwacht, mede vanwege wegwerkzaamheden. In de steden en dorpen kun je vaak gebruik maken van taxi’s of fietsriksja’s. De infrastructuur is anders dan je gewend bent in het westen.

 • Turkish Airlines vliegtuig luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Nepal vervoer bus djoser

  We beschikken over een eigen bus met airconditioning

 • Nepal bus vervoer Djoser
 • Djoser Nepal meer vervoer boot phewa meer

  In Pokhara kun je een bootje huren om over het Phewa meer te varen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per eigen bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelovernachtingen en lodge verblijf in Chitwan nationaal park
 • Bezoek aan Patan - 'Stad der Schoonheid'
 • Bezoek aan tempel Changu Narayan
 • Wandeling naar Telkot
 • Wandeling naar Naudanda
 • Jeepsafari 20.000 meren o.l.v. een gids in Chitwan nationaal park

Excursies

Uitzicht Pokhara NepalBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, terwijl de ander op zijn gemak wil rondkijken bij een museum. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleider, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken. Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Bij alle excursies, ook bij de excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Nepal zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen, exclusief entreegelden:

 • Op weg naar Bhaktapur maken we een stop in één van de koningssteden, genaamd Patan. Deze stad ligt in de Kathmandu-vallei en wordt ook wel de 'Stad der Schoonheid' genoemd. Breng ook een bezoek aan het Patan Museum waar je collecties van Aziatische religieuze kunstwerken kunt aanschouwen.
 • We brengen een bezoek aan de tempel Changu Narayan. Deze tempel is gebouwd voor de god Vishnu en is één van de oudste en belangrijkste monumenten in de vallei van Kathmandu. Het complex bevat maar liefst dertien hindoeïstische heiligdommen.
 • Vanaf Changu Narayan maken we een wandeling van ongeveer twee uur naar Telkot. We lopen langs kleine dorpjes en prachtige bossen. Onderweg heb je mooie uitzichten. Wanneer je nog niet bent uitgewandeld kun je ook nog doorlopen via bergpaden naar Nagarkot.
 • Vanuit Pokhara brengt onze bus ons naar Sarangkot en vanuit hier maken we een mooie wandeling over (on)verharde paden en door berggebied naar Naudanda. Dit is de beste manier om het Nepalese dorpsleven en het platteland te ervaren.
 • Op de weg terug van Naudanda naar Pokhara stoppen we bij een Tibetaans vluchtelingenkamp waar Tibetaanse kloosters zijn gebouwd op een artistieke manier.
 • Een jeepsafari naar de 20.000 meren onder leiding van een gids in Chitwan nationaal park; een fantastische plek voor natuurliefhebbers. In dit moerasgebied is een grote verscheidenheid aan interessante flora en fauna. Zo zie je met een beetje geluk de Bengaalse tijger en de Gaviaal (krokodil met lange smalle snuit).


Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies: 

 • Kathmandu is rijk aan vele stoepa’s, tempels, pagodes en heiligdommen. Rondom Durbar Square in Kathmandu vind je het prachtige Koninklijk Paleis Hanuman Dhoka, de Taleju tempel en het huis van Kumari.
 • In Kathmandu liggen ook de boeddhistische stoepa’s Swayambhunath en Bodnath, die zeker de moeite waard zijn om een bezoek aan te brengen om zo veel over de boeddhistische en hindoeïstische cultuur te ontdekken.
 • Op het Phewa meer bij Pokhara ligt een eilandje met de tempel van godin Varahi. Langs het meer vind je meerdere plekken waar je een bootje kunt huren om over dit meer te varen en de tempel te bezichtigen.
 • Het Himalayagebied rondom Pokhara leent zich ervoor om mooie wandelingen te maken of om een fiets te huren, zodat je de prachtige omgeving kunt verkennen. Fiets bijvoorbeeld naar dorpjes rondom Pokhara om zo de lokale bevolking te ontmoeten en om te zien hoe zij leven.
 • Bezoek in de 'Sacred Garden' in Lumbini de vijver Puskarini. Hier heeft Boeddha zijn eerste bad gehad.
 • In Chitwan nationaal park zijn meerdere optionele excursies mogelijk, zoals een kanotocht.

Reisdocumenten

 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket. Deze dien je uit te printen en mee te nemen in je handbagage. Het e-ticket moet je op de terugreis op de luchthaven van Kathmandu laten zien.
 • Paspoort: je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit Nepal. Reizigers met de Belgische nationaliteit dienen te beschikken over een internationale reispas, die tevens nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Nepal.
 • Visum: kosten bedragen € 75,- (wijzigingen voorbehouden). Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij het Consulaat Generaal van Nepal in Amsterdam, maar je kunt het ook laten regelen door een visumbureau, zoals de VisumCentrale. Naast de visumkosten betaal je dan ook bemiddelingskosten en BTW. Meer informatie over het visum vind je op je Mijn Djoser-pagina.

Geldzaken

In Nepal wordt er betaald met de Nepalese Rupee. Voor het berekenen van de koers kun je terecht op oanda.com.

Pinnen: in Kathmandu, Pokhara, Bhaktapur, Lumbini en Sauraha (Chitwan)
Contanten: euro’s of US dollars in kleine coupures kun je ter plaatse op verschillende plekken wisselen naar de rupee
Creditcard: alleen te gebruiken in Kathmandu en Pokhara

Wij raden aan om tijdens de reis voldoende contant geld mee te nemen in euro's of US dollars. In plaatsen als Pokhara en Chitwan kan het namelijk voorkomen dat de pinautomaten niet naar behoren werken. Houd er tevens rekening mee dat je voor een aantal steden een entreeprijs moet betalen van gemiddeld zo'n € 12,- per stad. Deze kun je ter plaatse in de lokale valuta betalen. De toegang tot Chitwan nationaal park is ook exclusief.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, (stads)entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 225,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,- per persoon bij een groep van 16-20 deelnemers. Bij een groep met minder dan 16 deelnemers bedraagt de richtlijn voor de fooienpot € 35,- per persoon. Uiteraard kun je altijd inzage krijgen in de besteding en wordt het eventueel overgebleven geld teruggegeven.

Maaltijden

Djoser Nepal Maaltijd Dal Bhat EtenDe maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Je bepaalt zelf waar en met wie je gaat eten. De reisbegeleider kan je vaak tips geven, maar je kunt natuurlijk ook zelf, of met een aantal anderen, op zoek gaan naar een restaurant, bakker of eethuis.

In Nepal kun je heerlijk eten en de diversiteit in gerechten is groot. Overal in Nepal is het mogelijk om de lokale specialiteit: ‘dal bhat’ te bestellen: linzen met rijst gecombineerd met een scherpe groenten- of vleescurry en pickels. In de grotere plaatsen is verder de keuze aan westerse en oosterse maaltijden groot. Behalve de Tibetaanse momo, pizza, steak, moussaka of lasagna kom je zelfs het ‘patatje oorlog’ tegen op het menu.

Gezondheid

Voor Nepal wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A
 • Malariatabletten

Houd er rekening mee dat reizen in de Himalayaregio vermoeiend kan zijn. Het is verstandig met een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt. Tijdens deze reis komen we niet veel hoger dan zo’n 2.200 meter en blijven bovendien slechts korte tijd op dit niveau. Het is wel raadzaam om de voorgenomen reis met je huisarts of de plaatselijke GGD te bespreken. Zij kunnen je inlichten over het reizen op hoogte, tips geven en eventueel aanwijzingen geven over medicijngebruik. Reizigers met hart- en/of longaandoeningen raden we in ieder geval aan om de reisplannen te bespreken met de huisarts.

Verder raden wij je aan om op reis medicijnen mee te nemen tegen maag- en darmstoornissen, die kunnen ontstaan door het vele reizen en de wisseling van klimaat en voedsel.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Kathmandu bij te boeken. Je verblijft na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Thamel. De prijs is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer is te reserveren vanaf € 45,- per nacht op basis van logies.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Nepal klimaatHet klimaat van Nepal wordt gedomineerd door de moessons van Zuid-Azië. De temperaturen in Nepal zijn zowel afhankelijk van de hoogte als van de tijd in het jaar. In het algemeen kunnen we vier seizoenen onderscheiden: voorjaar, dat loopt van half februari tot en met mei, de moesson van juni tot en met september, herfst in oktober en november en de winter in de overige maanden.

De beste maanden om Nepal te bezoeken zijn maart, april, mei, oktober, november en december. In maart, april en mei is het warm en relatief droog, met gemiddelde temperaturen van zo'n 27°C. Vervolgens breekt het regenseizoen aan. Het regenseizoen duurt van juni tot en met september. De temperatuur blijft aangenaam (zo'n 22°C), maar het kan zo hard regenen dat de wegen overstromen en daardoor dicht moeten. In oktober is het gemiddeld zo'n 26°C overdag, in november 23°C en in december zo'n 18°C. De ochtenden, avonden en nachten worden vanaf november wel kouder. Aangezien deze 3 maanden na het regenseizoen vallen, is in deze maanden het zicht op de bergen het beste.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Tijdens de wandelingen loopt er ook een lokale gids mee.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we in Nepal?

Tijdens de reis beschikken we over onze eigen bus. We kunnen stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of om tijd door te brengen op een markt.

Waar overnachten we in Nepal?

We overnachten in eenvoudige, middenklasse hotels. We verblijven zoveel mogelijk in centraal gelegen hotels, zodat je te voet veel kunt bekijken. Alle kamers hebben airconditioning of een ventilator. Bij hoge uitzondering kan het voorkomen dat je bij een accommodatie de badkamer moet delen. Tijdens ons verblijf bij het Chitwan nationaal park overnachten we in een lodge in het plaatsje Sauraha. De kans is groot dat je door de tuin van de lodge een olifant ziet lopen. De hotels zijn vaak voorzien van een goed restaurant waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren. Je hoeft tijdens de reis geen klamboe mee te nemen. Daar waar deze nodig zijn, zijn ze al aanwezig. Handdoeken zijn reeds aanwezig in de accommodaties. In Hotel Thamel in Kathmandu is een lift, bij de andere accommodaties niet.

Hoe hoog komen we tijdens de reis?

Het hoogste punt van deze reis ligt op ongeveer 2.200 meter. Hierdoor zul je in principe geen last hebben van hoogteziekte.

Is er voor Nepal een visum nodig?

Voor Nepal is inderdaad een visum nodig, dat voor vertrek geregeld moet worden. Je kunt het visum zelf aanvragen bij het Consulaat Generaal van Nepal in Amsterdam of je kunt het laten regelen door de VisumCentrale. Wij raden aan om het visum ongeveer 4 weken voor vertrek te regelen. Meer informatie over de visumaanvraag vind je op je Mijn Djoser-pagina.

Welke fysieke conditie is nodig?

Deze reis naar Nepal is geschikt voor elke reiziger met een doorsnee conditie en een gezonde, actieve instelling. We maken twee langere wandelingen. De wandeling naar Telkot duurt ongeveer 2 uur en de wandeling naar Naudanda duurt ongeveer 4 uur.

Wat voor weersomstandigheden kunnen we in Nepal verwachten?

Het klimaat van Nepal wordt gedomineerd door de moessons van Zuid-Azië. De temperaturen in Nepal zijn zowel afhankelijk van de hoogte als van de tijd in het jaar. In het algemeen kunnen we vier seizoenen onderscheiden: voorjaar, dat loopt van half februari tot en met mei, de moesson van juni tot en met september, herfst in oktober en november en de winter in de overige maanden.

De beste maanden om Nepal te bezoeken zijn maart, april, mei, oktober, november en december. In maart, april en mei is het warm en relatief droog, met gemiddelde temperaturen van zo'n 27°C. Vervolgens breekt het regenseizoen aan. Het regenseizoen duurt van juni tot en met september. De temperatuur blijft aangenaam (zo'n 22°C), maar het kan zo hard regenen dat de wegen overstromen en daardoor dicht moeten. In oktober is het gemiddeld zo'n 26°C overdag, in november 23°C en in december zo'n 18°C. De ochtenden, avonden en nachten worden vanaf november wel kouder. Aangezien deze 3 maanden na het regenseizoen vallen, is in deze maanden het zicht op de bergen het beste.

Wat is het voltage in Nepal?

De netspanning in Nepal is 230 volt, men gebruikt stekkers met drie ronde polen. Het kan voorkomen dat de stroom in een hotel ineens uitvalt. Het is hierdoor aan te raden om ook een zaklamp mee te nemen op reis. Bekijk een afbeelding van de stekkers per land op wereldstopcontacten.nl

Is er WiFi in Nepal?

WiFi wordt steeds populairder in Nepal. Over het algemeen hebben de hotels waar wij verblijven gratis WiFi, helaas werkt het niet altijd even optimaal.

Hoe is de groepssamenstelling?

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn voornamelijk Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat reizigers uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland zich hebben aangemeld.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Nepal

Bekijk alle reisblogs over Nepal