• Overzicht Spanje actieve reizen van Djoser

Fietsvakantie Spanje

Spanje is een ideaal land om te fiets te ontdekken. Vanwege de grote variatie in landschappen kan op iedere dag een andere omgeving worden verkend. Te fiets heb je alle tijd om alles om je heen te zien en krijg je de kans contact te leggen met de lokale bewoners. De fietsvakantie in Spanje biedt je genoeg afwisseling tussen de schilderachtige dorpjes en de prachtige natuur.

Lees meer

Uniek in Spanje zijn de zogenaamde 'Vias Verdes': voormalige spoorlijnen die zijn aangepast tot fietspaden. Doordat spoorwegen altijd gelijdelijk dalen of stijgen zullen de hellingen nooit te stijl zijn: ideale fietspaden dus! Deze Vias Verdes vindt u onder andere in Catalonië. Catalonië kent met de uitlopers van de Pyreneeën schitterende heuvels, maar ook fietsen we hier tussen de vlakke rijstvelden door. Het boeiende aan Catalonië is de afwisseling tussen natuurgebieden en historische steden en dorpen: de authentieke plaatsjes lenen zich uitstekend voor een heerlijke kopje koffie of tapas, tijdens een ontspannen fietstocht!

Een goed fietsklimaat
Tijdens de fietsreizen door Spanje kun je genieten van aangename temperaturen. Het voor- en najaar zijn de beste periodes om te fietsen. De temperaturen zullen tijdens die periodes rond de 20 graden liggen: ideaal voor een actieve vakantie. De maanden juli en augustus zijn erg heet en daardoor minder geschikt voor een fietsvakantie.

Fietsvakanties in Spanje: voor wie?
Een fietsvakantie in Spanje van Djoser is geschikt voor iedereen met een normale tot goede conditie. We fietsen vanuit onze hotels over goed begaanbare paden en wegen. De afstanden variëren tussen 40 en 55 km. Per dag kan je zelf kiezen of je mee gaat op een fietstocht.

Een fietsreis is dé manier om Spanje op een actieve en toch ontspannen manier te ontdekken!

E-bike
Tijdens de fietsreis in Spanje is het mogelijk om een E-bike te huren: een extra comfortabele manier van reizen! Vraagt u dit aan op moment van boeking (tegen een toeslag).

Makkelijk online boeken
Bij Djoser kun je je fietsvakantie in Spanje ook ontspannen boeken. Alles kun je thuis vanachter je computer gemakkelijk regelen. Kies je favoriete fietsreis en boek gemakkelijk en snel online.

Terug naar boven