Bekijk de Rondreis Spanje (Andalusië), 12 dagen van Djoser

Rondreis Spanje (Andalusië) 12 dagen

Met prachtige architectuur en cultuur

Andalusië, de zuidelijkste regio van Spanje, is een gebied van witgekalkte dorpjes, olijfboomgaarden en kurkeiken. De Arabische Moren hebben hier veel sporen nagelaten. Dit is met name te zien in de rijke architectuur van de steden Sevilla, Granada en Córdoba. Vanuit Granada zijn de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada goed te zien. Onderweg bezoeken we verschillende bezienswaardigheden, zoals het El Torcal nationaal park. Water, weer en wind hebben hier in miljoenen jaren een indrukwekkend landschap van grillige rotsen uitgesleten, die zeer tot de verbeelding spreken. Een bezoek aan de wereldberoemde Moorse paleisstad Alhambra en het prachtige tuincomplex Generalife is uiteraard een hoogtepunt tijdens de reis. 

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Spanje (Andalusië), 12 dagen
 1. Amsterdam - Málaga - Ronda
 2. Ronda
 3. Ronda, bezoek El Torcal nationaal park en en Laguna de la Fuente Piedra of Antequera
 4. Ronda - Grazalema nationaal park - Jerez de la Frontera
 5. Jerez de la Frontera - Sevilla
 6. Sevilla
 7. Sevilla (fietsrit door Sevilla)
 8. Sevilla - Carmona - Córdoba
 9. Córdoba
 10. Córdoba - Granada
 11. Granada
 12. Granada - Málaga - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Andalusië staat bekend om haar 'pueblos blancos': de witte dorpjes

Dag 1 Amsterdam - Málaga - Ronda
Dag 2 Ronda
Dag 3 Ronda, bezoek El Torcal nationaal park en Laguna de la Fuente Piedra of Antequera
Dag 4 Ronda - Grazalema nationaal park - Jerez de la Frontera

Puenta Nuevo Anadalusie Spanje DjoserNa aankomst in Málaga reizen we direct door naar Ronda gelegen in een bergachtig gebied midden in Andalusië. Ronda bestaat uit een wirwar van steile steegjes en straatjes. Vanwege de uitzonderlijke ligging aan het Tajo-ravijn had Ronda vroeger de reputatie onneembaar te zijn. Nu zorgt de Puente Nuevo over de spectaculaire kloof ‘Garganta del Chorro’ voor de verbinding tussen het oude Arabische stadsgedeelte en het nieuwe gedeelte. Vanuit Ronda kun je naar het Nationaal Park El Torcal, net buiten Antequera, gaan. Water, weer en wind hebben hier in miljoenen jaren een indrukwekkend landschap van grillige rotsen uitgesleten, die zeer tot de verbeelding spreken.

Met een beetje geluk zijn in het voorjaar in het beschermde natuurgebied Laguna de la Fuente Piedra de flamingo’s te bewonderen die daar in grote getale komen broeden. Het aantal flamingo's dat zich hier ieder jaar nestelt, varieert van jaar tot jaar. Dit is afhankelijk van het waterniveau.

Buiten het broedseizoen bezoeken we Antequera, waar het indrukwekkende Moorse kasteel op een overhangende rots boven de stad uit torent. Op weg naar Arcos rijden we langs het Parque Nacional de Grazalema. Dit is één van de meest regenachtige plekken van Spanje, waardoor er een mooi natuurgebied is ontstaan. Het park en de omgeving genieten met name bekendheid vanwege de pinsapo, een bijzondere spar die hier nog veelvuldig voorkomt. Grazalema zelf is een fraai gelegen wit bergdorpje met een schattig pleintje vol met terrasjes.

Canillas de Albaida Andalusie SpanjeAndalusië staat bekend om de witte dorpen, de zogenaamde pueblo’s blancos. Arcos de la Frontera is zo’n hoog tegen een berg aangeplakt dorp, waarvan de huizen witgekalkt zijn tegen de hitte. De naam Arcos duidt op de typisch architectuur van het dorp, in het oude centrum zijn boogvormige doorgangen en kruisgangen te vinden. De naam Frontera dateert uit de periode van de Reconquista, toen de Spanjaarden moeizaam het Moorse gebied veroverden en de naam Frontera, grens, de langdurige frontlinie aangaf. Arcos staat bij velen bekend als één van de mooiste stadjes van Spanje. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het grootste gedeelte van Arcos tot historisch monument is verklaard. We nemen een paar uur de tijd voor om dit pittoreske stadje te bezichtigen alvorens we door gaan naar Jerez de la Frontera.

Sevilla, smalle steegjes en tapas barretjes in Santa Cruz

Dag 5 Jerez de la Frontera - Sevilla
Dag 6 Sevilla
Dag 7 Sevilla

Plaza de Espana Sevilla SpanjeWanneer we afdalen richting kust tref je aan weerszijden van de weg kurkeiken aan. De bast hiervan wordt onder andere gebruikt voor de vervaardiging van kurken voor wijnflessen. Een bezoek aan de beroemde sherry-plaats Jerez de la Frontera geeft de mogelijkheid om sherry te proeven in één van de vele oude bodega’s van de stad. Als je het lekker vindt kun je een glaasje sherry proeven in de grootste bodega ter wereld, waar 30.000 vaten sherry liggen te rijpen.

Na de lunch rijden we door naar Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, waar we twee volle dagen hebben om deze prachtige stad te verkennen. Ons nieuw gebouwde hotel in Sevilla ligt aan de rand van het autoloze centrum. Sevilla is een grote stad met een rijk verleden. Uit de Moorse tijd stamt de eeuwenoude minaret La Giralda, die nu deel uitmaakt van de kathedraal. Vanaf dit symbool van Sevilla heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Vlakbij de kathedraal ligt het regeringspaleis Alcazar met prachtige azulejos. 

Sevilla SpanjeDe pittoreske wijk Santa Cruz is opgebouwd uit vele smalle steegjes met gezellige tapas-barretjes en ontelbare verschillende patio's. Vrijwel het hele jaar door kun je hier genieten van de goed verzorgde stillevens van bloemen, terracotta potten in alle kleuren en maten, en de meest uiteenlopende kunstzinnige, gietijzeren balkonnetjes. In de hete zomers leer je de aanwezigheid van de schaduwrijke parken waarderen en kun je genieten van de romantische avonden in deze stad. 

Maak eens een wandeling langs de oevers van de veelbezongen rivier Guadalquivir. De naam is afgeleid van het Arabische Wadi-el-Kebir, hetgeen Grote Rivier betekent. Dwaal ook door de beroemde zigeunerwijk Triana, die je een goede indruk geeft van de nog altijd levendige zigeunercultuur in Sevilla. Een zeer aangename manier om deze vlakke stad nog verder te verkennen is te fiets. In de ochtend van reisdag 7 gaan we te fiets op pad onder begeleiding van onze lokale gids en komen op plekken waar de meeste toeristen niet komen: ervaar het echte Sevilla in historische volkswijken en zie het beroemde Wereldtentoonstelling-terrein!

Op weg naar Cordoba mag een stop in het sfeervolle middeleeuwse stadje Carmona niet ontbreken, waar je heerlijk kunt slenteren door de steegjes en straatjes.

Fraai gestreepte zuilen van de Mezquita kathedraal in Córdoba

Dag 9 Córdoba

La Mezquita the Great Mosque Cordoba SpanjeEen tocht over met olijfbomen beplante heuvels voert ons naar Córdoba. In de tijd van de Moorse overheersing was Córdoba een belangrijke metropool en middelpunt van kunst en wetenschap. Nu is het een rustige provinciestad met een interessant oud stadsgedeelte met als middelpunt de Mezquita, een eeuwenoude moskee. We overnachten hier in een klein hotel, gebouwd in Andalusische stijl, met een bloemrijke patio waar je rustig kunt bijkomen van alle indrukken.

Vlakbij ons hotel ligt de Mezquita, beroemd geworden door zijn vele gestreepte kalkstenen zuilen en bogen. In het midden van de moskee hebben de christenen later een kathedraal gebouwd. De prachtige tuinen van het iets verderop gelegen Alcazar mag je evenmin verzuimen te bezoeken. 's Avonds biedt de eeuwenoude joodse wijk je volop de gelegenheid tot het ondernemen van zogenaamde tapas-tochten.

Granada, rondwandelen in de tuinen van Generalife en het Alhambra

Dag 10 Córdoba - Granada
Dag 11 Granada
Dag 12 Granada - Malaga - Amsterdam

Alhambra Malaga SpanjeWe rijden door naar Granada. Hier brengen we twee nachten door in een centraal gelegen hotel in Granada. Een bezoek aan de wereldberoemde Moorse paleisstad Alhambra en het prachtige tuincomplex Generalife is uiteraard het hoogtepunt van het verblijf in Granada. De soms feeërieke patio’s en zalen van het Alhambra zijn de laatste uiting van de Moorse architectuur van voor de Reconquista.

In de kathedraal van Granada liggen de prachtig bewerkte graven van het beroemde koningspaar Fernando en Isabel, dat in de 15e eeuw de eenwording van Spanje en de uitbreiding naar Amerika tot stand bracht. Een wandeling door de op een heuvel gebouwde Moorse stadswijk Albaicín met zijn doolhof aan straatjes en authentieke Moorse huizen en gebouwen is ook zeer aan te raden. Vanuit deze wijk heb je mooi uitzicht op het Alhambra met de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada en de Alpujarras op de achtergrond.

We rijden naar Malaga en vliegen van hieruit terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen; maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

03 apr - 14 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

24 apr - 05 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.645,-

Start - einde

08 mei - 19 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

22 mei - 02 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

05 jun - 16 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

17 jul - 28 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde

24 jul - 04 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

04 sep - 15 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

18 sep - 29 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

25 sep - 06 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

09 okt - 20 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 apr - 04 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

07 mei - 18 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

21 mei - 01 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

04 jun - 15 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Comfortabele eigen bus met airco
 • Hotelovernachtingen met eigen badkamer
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Excursie El Torcal nationaal park
 • Stadsfietstocht Sevilla met lokale gids
 • Bezoek Grazalema nationaal park
   

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met een andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 295,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in goede middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen op loopafstand van de binnensteden, maar in de grote steden komt het voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen. Ontbijt is inbegrepen in de reissom.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Ronda Hotel Polo
Jerez de la Frontera Hotel NH Avenida Jerez
Sevilla Hotel Silken Al Andalus
Cordoba Hotel Maestre
Granada Hotel Los Angeles


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met een andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 295,-.

 • Hotel Polo Ronda Spanje
 • Hotel Polo kamer Ronda Spanje

  De hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien

 • Hotel Polo terras Ronda Spanje
 • Hotel Polo terras uitzicht Ronda Spanje

  Geniet op het terras van het mooie uitzicht

 • Hotel NH Avenida Jerez Jerez de la Frontera Spanje
 • Hotel NH Avenida Jerez kamer Jerez de la Frontera Spanje
 • Hotel NH Avenida Jerez ontbijt Jerez de la Frontera Spanje

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Hotel Silken al Andalus Sevilla Spanje
 • Hotel Silken al Andalus zwembad Sevilla Spanje

  Een enkel hotel heeft een zwembad voor een verkoelende duik

 • Hotel Silken al Andalus kamer Sevilla Spanje
 • Hotel Los Omeyas overloop Cordoba Spanje
 • Hotel Los Omeyas hal Cordoba Spanje

  Diversiteit in hotels waaronder authentieke Spaanse

 • Hotel Los Omeyas kamer Cordoba Spanje
 • Hotel Los Omeyas restaurant Cordoba Spanje

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Malaga

  Vertrek

  05:30

  Aankomst

  08:30

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Malaga - Amsterdam

  Vertrek

  13:05

  Aankomst

  16:10


Spanje kent geen tijdsverschil met Nederland en België.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We maken gebruik van een eigen, comfortabele en ruime bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, zodat in het algemeen de reistijden niet langer zijn dan twee tot drie uur, waardoor er ter plaatse veel tijd is. Het principe vrijheid/blijheid in optima forma.

Spanje kent uitstekende wegen, waardoor er in relatief korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. Natuurlijk maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bezoeken. De grotere steden en plaatsen kun je prima te voet verkennen. De bus staat daarom dan ook niet tot beschikking van de groep tijdens verblijf in de steden. 

 • Transavia vliegtuig
 • Bus buitenkant Spanje Andalusië Djoser

  De bussen hebben airconditioning

 • Bus binnenkant Spanje Andalusië Djoser
 • Bus binnenkant Spanje Andalusië Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Comfortabele eigen bus met airco
 • Hotelovernachtingen met eigen badkamer
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Excursie El Torcal nationaal park
 • Stadsfietstocht Sevilla met lokale gids
 • Bezoek Grazalema nationaal park
   

Excursies

Flamenco SpanjeBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een museum of zit graag op het terras met een koud lokaal drankje. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Andalusië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • El Torcal nationaal park in 1929 uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. In de afgelopen miljoenen jaren hebben de kalksteen rotsen rare en bijzondere vormen aangenomen.
 • Parque Nacional de Grazalema, hier valt de meeste regen van Spanje wat uitstekend is voor de flora met meer dan 1.300 bloemsoorten.
 • Bezoek aan het Real Alcazar, het meest bezochte monument in Sevilla.
 • Fietstocht door Sevilla onder leiding van lokale gids, met bezoek Expo-terrein (.
 • Bezoek aan de indrukwekkende Mezquita van Córdoba, een uniek gebouw, van binnen een kathedraal en van buiten een moskee!
 • Bezoek aan het Alhambra: het rode fort van de voormalige Moorse overheersers*.


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

 • Bezoek aan Domecq bodega in Jerez of een bezoek aan de beroemde Spaanse Rijschool in Sevilla.
 • Boottocht over de Guidalquivir 

*Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam om op tijd kaartjes te boeken. Zie de FAQ.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden geregeld, bv. een flamenco les of een flamenco show, vlakbij Córdoba.

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Spanje is de euro het betaalmiddel.

Pinnen: overal mogelijk.
Creditcards worden ruim geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen in de reissom. Het is meestal vrij licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De overige maaltijden zijn op deze reizen niet inbegrepen. Dit heeft als voordeel, dat je altijd zelf kunt bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten.

Het eetgedrag van de Spanjaarden wijkt wezenlijk af van dat van ons. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond ongeveer 14.00 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan. Een menú del día bestaat meestal uit een voorgerecht (primero), een hoofdgerecht (segundo), een toetje (postre) en wijn of water.

Tussen 18:00 en 21:00 uur is de tijd voor borrels en tapas, kleine hapjes zoals koude aardappelsalade of allerlei soorten vis met knoflook, olijfjes, etc. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd. Het avondeten is in de regel wat lichter en begint vrij laat, pas om 21:00 uur gaan de meeste restaurants open. Het is verstandig om geen water uit de kraan te drinken, flessen water zijn overal makkelijk te koop. In Zuid-Spanje kun je genieten van een onvervalste paella of een heerlijk frisse kop gazpacho (koude soep met knoflook), een Andalusische specialiteit die heerlijk smaakt op warme dagen. Spanjaarden zien maaltijden als een sociale gebeurtenis, zodat het op etenstijden extra gezellig is in de restaurantjes, daarom wordt deze reis ook wel een culinaire reis genoemd vanwege het gevarieerde aanbod.

Gezondheid

Het is het verstandig enigszins op te letten met wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en een middel tegen darmstoornissen.

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Klimaat en geografie

Spanje kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Spaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers in Zuid-Spanje zijn over het algemeen warm.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnacht je met Djoser in Spanje?

We maken over het algemeen gebruik van de typische Spaanse familiehotels, die op loopafstand liggen van de centra van de verschillende plaatsen. In Sevilla ligt het hotel aan de rand van het autoloze centrum. In Cordoba slapen we in een authentiek familiehotel met veel patio’s. De hotels hebben vaak een beperkt aantal éénpersoonskamers, waardoor we niet iedereen die dat wil een eigen kamer aan kunnen bieden. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet en meestal airconditioning.

Is er een bezoek aan het Alhambra mogelijk?

Hebben we altijd een eigen bus in Spanje?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is de verhouding natuur en cultuur tijdens de reis in Zuid-Spanje?

Hoe groot zijn de groepen?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Spanje reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Na 2 jaar thuis gezeten te hebben was dit een verademing. Reisleidster Ellen is top! Andalusia is hemels, de landschappen, de zon, de warmte, de cultuur, het eten, de mensen (iedereen zegt "Ola" of "Buenos Dias"!), de Flamenco, de muziek, het handengeklap... Ik keer zeker nog eens terug!

  9,0

  9,0
 • Een hele mooie reis. Met 10 anderen en de reisleider Silvo. Goede middenklasse hotels. Alleen hotel in Granada was het ontbijt verschrikkelijk. Zeer veel prachtige Moorse en Joodse oudheden gezien met als uitschieter het Alhambra in Granada. Je kreeg genoeg vrije tijd om rustig alles te bekijken.

  9,0

  9,0
 • Mede dankzij reisleidster Ellen Weber, is dit een geweldige reis geworden. Ze was een kei in zoeken op Spaanse websites voor kaartjes en hielp mij ook goed 1 op 1 met uitzoeken waar ik naar toe kon op welke manier etc. Tevens organiseerde ze af en toe een gezamenlijke maaltijd wat erg gezellig was.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige geweldige mooie reis! Jammer dat Alhambra niet gelijk erbij zat inbegrepen...dankzij onze geweldige reisleidster Ellen konden we alsnog naar Alhambra. Anders is het erg zonde als je het hoogtepunt mist omdat het thuis niet lukte! Dat kan bij de reis inbegrepen worden.

  8,0

  8,0
 • Deze reis is ons prima bevallen. Kleine groep. Uitstekend vervoer. Goede hotels in of nabij centra steden. Zeer bekwame en behulpzame reisleidster. Goede combinatie van cultuur en natuur. Veel vrijheid om eigen wensen te realiseren. Zeer goede sfeer in de groep vooral tijdens de gezellige avonden.

  9,0

  9,0
 • Prachtige streek, grandioze cultuur, geweldig eten. Prima groep.

  10,0

  10,0
 • Zojuist teruggekomen van een geweldige rondreis door Andalusië. Sevilla, Cordoba en Granada zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. Een bezoek aan de Moorse paleisstad Alhambra is een hoogtepunt tijdens deze reis. Het was voor ons ook een culinaire rondreis. Onze reisbegeleider Sylvo was top!

  10,0

  10,0
 • Een indrukwekkende reis. Heel veel cultuur. Voor mij had het wat meer afgewisseld mogen worden met wandelingen in de natuur.

  8,0

  8,0
 • Ondanks enkele dagen regen, een prachtige reis met veel cultuur en landschap en prima begeleiding.

  9,0

  9,0
 • Spanje op zijn mooist, prachtige cultuursteden, mooie natuur, heerlijk eten en het weer was ook geweldig!

  10,0

  10,0
 • Fijne goed geregelde reis! Vooral de vrijheid was zeer belang rijk, volgend jaar Italië.

  8,0

  8,0
 • verrassend, intensief, kleurrijk, cultureel en smaakvol

  10,0

  10,0
 • Mooie reis die een soort van verlengde stedenreis is met veel mooie culturele hoogtepunten

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Reis door prachtige natuur en mooie steden
 • Bezoek aan het indrukwekkende Alhambra optioneel
 • Verblijf in Córdoba bekend om de unieke Mezquita
 • Het grootste middeleeuwse stadscentrum van Europa in Sevilla
 • Een fietstocht met gids in Sevilla
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Goede hotels met eigen douche en toilet en inclusief ontbijt
 • Bezoek alle hoogtepunten van Andalusië
 • Rechtstreekse vluchten met Transavia

Klantwaardering

9,0

Na 2 jaar thuis gezeten te hebben was dit een verademing. Re...
Na 2 jaar thuis gezeten te hebben was dit een verademing. Reisleidster Ellen is top! Andalusia is hemels, de landschappen, de zon, de warmte, de cultuur, het eten, de mensen (iedereen zegt "Ola" of "Buenos Dias"!), de Flamenco, de muziek, het handengeklap... Ik keer zeker nog eens terug!

Sylvianna D. - 9,0
Een hele mooie reis. Met 10 anderen en de reisleider Silvo....
Een hele mooie reis. Met 10 anderen en de reisleider Silvo. Goede middenklasse hotels. Alleen hotel in Granada was het ontbijt verschrikkelijk. Zeer veel prachtige Moorse en Joodse oudheden gezien met als uitschieter het Alhambra in Granada. Je kreeg genoeg vrije tijd om rustig alles te bekijken.

Joke J. - 9,0
Mede dankzij reisleidster Ellen Weber, is dit een geweldige...
Mede dankzij reisleidster Ellen Weber, is dit een geweldige reis geworden. Ze was een kei in zoeken op Spaanse websites voor kaartjes en hielp mij ook goed 1 op 1 met uitzoeken waar ik naar toe kon op welke manier etc. Tevens organiseerde ze af en toe een gezamenlijke maaltijd wat erg gezellig was.

Kitty B. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Spanje

Het weer in Spanje

24°C

Terug naar boven