Reisdocumenten en Visa

Djoser verstrekt vooraf en bij boeking algemene informatie over de vereiste reisdocumenten en visa. Op de website lees je, bij je bestemming onder de praktische informatie / reisdocumenten, of je paspoort aan specifieke eisen moet voldoen en of een visum noodzakelijk is.

Via je ‘mijn Djoser’-pagina kun je de benodigde aanvraagformulieren afdrukken. Heb je geen internet dan sturen we je de eventuele formulieren per post.

Visumkosten zijn niet bij de reissom inbegrepen. Soms is een groepsvisum of een special permit vereist, wij brengen dan de kosten op de factuur in rekening. Bij andere bestemmingen ben je zelf verantwoordelijk voor de visumaanvraag. Wil je die aanvraag, via Djoser, door Het Visumburo laten afwikkelen, dan kun je dit bij je boeking (en later tot uiterlijk drie weken voor vertrek) aangeven. De administratiekosten bedragen (naast de visumkosten) € 20,- per visum, of € 25,- indien de betreffende ambassade in het buitenland is gevestigd. Behalve de vereiste visumformulieren ontvang je dan bij de factuur een visumvoucher. In dit geval krijg je (afhankelijk van de reis) 6 - 8 weken voor vertrek een mail met een persoonlijke link naar de website van het Viusmburo. Daar vul je de gegevens in en vervolgens stuur je je paspoort, pasfoto's en vaak nog een kopie van je factuur, plus eventuele andere benodigdheden naar het Visumburo. We adviseren om de spullen aangetekend op te sturen of langs te brengen bij het Visumburo. Doe er een voldoende gefrankeerde envelop bij, zodat het Visumburo de spullen weer reetour kan sturen.

Regel je je visum zelf, controleer dan tijdig bij de desbetreffende ambassade of de verkregen informatie nog correct is.

Je bent er altijd zelf voor verantwoordelijk dat je bij vertrek en tijdens de reis in het bezit bent van de benodigde documenten (zie hiervoor artikel 5 van de ANVR-reisvoorwaarden).

Heb je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit en/of paspoort dan dien je zelf na te gaan of andere regels van toepassing zijn. Ga dit ook na voor de landen waar eventueel tijdens de vlucht een overstap wordt gemaakt.
In België hebben baby's, kinderen én volwassenen allemaal een aparte identiteitskaart nodig om te reizen binnen Europa en/of een aparte internationale reispas buiten Europa. Deze reisdocumenten zijn te verkrijgen in de gemeente/stad waar men woont.