Reis zoeken

Regio

Soort reis

Met oog voor

Onderwerpen

Zwaarte

Vertrekperiode

Vakantieperiode

Prijs

Reisduur

Reissom

Bij de reissom inbegrepen

Bij Djoser zie je direct wat je reis kost want de prijzen in deze brochure zijn inclusief ‘onvermijdelijke’ toeslagen en bijkomende kosten waar je misschien niet direct bij stilstaat. Hieronder een kort overzichtje van wat zoal in de reissom is inbegrepen.

vluchttoeslagen
In de reissom zijn de kosten van vluchten en de bijbehorende toeslagen zoals luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen inbegrepen. Voor veel reizen kan dit oplopen tot ruim twee honderd euro. In uitzonderlijk gevallen kunnen tussentijdse verhogingen van de toeslagen, conform ANVR-voorwaarden, aan de reizigers na boeking doorberekend worden.

maaltijden
Bij iedere reis is aangegeven of het ontbijt en eventueel andere maaltijden bij de reissom zijn inbegrepen. Dit verschilt per reis en ook wel per accommodatie. Bij verschillende reizen worden maaltijden tijdens een wandeltocht bereid door een kok of gastgezin. De kosten voor deze maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen en worden apart vermeld in de routekolom in de brochure en op deze website.

excursies
Bij een aantal wandel- en fietsreizen zijn naast de wandelingen c.q. fietstochten excursies inbegrepen. Dit zijn plaatsen en excursies die genoemd worden in de routekolom. In China bijvoorbeeld is een boottocht over het meer bij Panjiakou inbegrepen of in Zuid-Afrika een gamedrive op zoek naar wild in het KrugerPark. Eventuele entreegelden zijn niet inbegrepen (met uitzondering van de entree voor Kruger), zodat je altijd de vrijheid hebt om te bepalen of je iets al dan niet wilt bekijken. De meeste bezienswaardigheden kun je echter prima zelf bezoeken. Hiernaast kun je ervoor kiezen deel te nemen aan facultatieve excursies. Hierbij geldt eveneens dat entreegelden niet zijn niet inbegrepen. Zo kun je naar eigen tempo en inzicht je dag invullen. Uiteraard is de reisbegeleider hierbij graag behulpzaam.

en verder….
Bij verschillende reizen zijn specifieke kosten opgenomen in de reissom. Zoals de permits voor wandelingen in een nationaal park en de entreegelden voor de Afrikaanse nationale parken waar we binnen de poort overnachten of doorheen rijden.