Reis zoeken

Regio

Soort reis

Met oog voor

Onderwerpen

Zwaarte

Vertrekperiode

Vakantieperiode

Prijs

Reisduur

Visa

Djoser verstrekt vooraf en bij boeking algemene informatie over de vereiste reisdocumenten en visa. Op de website lees je, bij je bestemming onder de praktische informatie / reisdocumenten, of een visum noodzakelijk is.

Via je ‘mijn Djoser’-pagina kun je de benodigde aanvraagformulieren afdrukken. Heb je geen internet dan sturen we je de eventuele formulieren per post.

Visumkosten zijn niet bij de reissom inbegrepen. Soms is een groepsvisum of een special permit vereist, wij brengen dan de kosten op de factuur in rekening. Bij andere bestemmingen ben je zelf verantwoordelijk voor de visumaanvraag.

Wil je de visumaanvraag, via Djoser, door Het Visumburo laten afwikkelen, dan kun je dit, tot uiterlijk drie weken voor vertrek, bij je boeking aangeven. De administratiekosten bedragen (naast de visumkosten) € 20 per visum, of € 25 indien de betreffende ambassade in het buitenland is gevestigd. Bij de factuur ontvang je dan tevens een visumvoucher.

Je stuurt in dat geval de ingevulde formulieren mét je paspoort en het voucher aangetekend naar Het Visumburo in Amsterdam, dat de aanvraag verder voor je in orde maakt. We adviseren om de spullen aangetekend op te sturen of langs te brengen bij het Visumburo. Doe er een voldoende gefrankeerde envelop bij, zodat het Visumburo de spullen weer reetour kan sturen.

Regel je je visum zelf, controleer dan tijdig bij de desbetreffende ambassade of de verkregen informatie nog correct is.

Je bent er altijd zelf voor verantwoordelijk dat je bij vertrek en tijdens de reis in het bezit bent van de benodigde documenten (zie hiervoor artikel 5 van de ANVR-reisvoorwaarden).

Heb je niet de Nederlandse nationaliteit en/of paspoort dan dien je zelf na te gaan of andere regels van toepassing zijn. Ga dit ook na voor de landen waar eventueel tijdens de vlucht een overstap wordt gemaakt.

Hulp bij het invullen van je visumformulier vind je bij de betreffende bestemming op deze website (onder het kopje "veelgestelde vragen").