Bekijk de Rondreis Ierland & Noord-Ierland, 12 dagen van Djoser

Rondreis Ierland & Noord-Ierland 12 dagen

Een land met ongerepte natuur, ruïnes en wiskey

Vanaf € 2.595,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Maak een reis langs de boeiende Ierse geschiedenis, van neolithische opgravingen tot talrijke middeleeuwse ruïnes van kathedralen en kastelen, maar ook de bouwplaats van de Titanic en de IRA-graffiti in het Noord-Ierse Derry en Belfast. Vanzelfsprekend speelt ook de natuur van Ierland een belangrijke rol: we ontdekken ruwe kustlijnen, door de wind geteisterde eilanden en vooral veel groene heuvels. Het is geen wonder dat het land een populaire opnameplek is voor films en televisieseries. Aan het einde van iedere dag kun je nagenieten in een gezellige Ierse pub, met een pint van het bekende donkere bier of een lekker glaasje Ierse whiskey.

Daarom Djoser

 • Excursie naar het neolithische Newgrange
 • Bezoek aan de Rock of Cashel
 • Wandeling naar de kliffen van Moher
 • Rondrit langs de populaire Ring of Kerry
 • Bezoek aan de Giant's Causeway
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Fantastische combinatie van landschap en geschiedenis
 • Goede middenklasse hotels

Route en kaart

Routekaart Rondreis Ierland & Noord-Ierland, 12 dagen
 1. Amsterdam - Dublin
 2. Dublin, excursie ganggraf van Newgrange
 3. Dublin - Cork, excursie Rock of Cashel
 4. Cork - Killarney
 5. Killarney, Ring of Kerry
 6. Killarney
 7. Killarney - bezoek Cliffs of Moher - Galway
 8. Galway - Mayo, Achill Island - Sligo
 9. Sligo - Derry
 10. Derry - Giant's Causeway - Carrick-a-Rede - Belfast
 11. Belfast
 12. Belfast - Amsterdam

Reisbeschrijving

Slenteren door Dublin en Newgrange

Dag 1 Amsterdam - Dublin
Dag 2 Dublin, het ganggraf van Newgrange

Pub Dublin IerlandVan Amsterdam vliegen we met een directe vlucht naar de hoofdstad van Ierland, Dublin. De stad staat in het Iers beter bekend als Bail Átha Cliath, wat zo veel betekend als 'doorwaadbare plaats', wat al iets verteld over hoe de stad er vele eeuwen geleden bij stond. De stad is omstreeks 988 AD gesticht door de Vikingen en is inmiddels uitgegroeid tot een metropool met een bevolking van meer dan een half miljoen inwoners.

De Ieren houden van gezelligheid, wat zich ook vertaald heeft in belangrijke Ierse exportproducten: het bekende donkere Guinness- bier en Jameson-whisky. Voor de liefhebber van deze drankjes is een bezoek aan de brouwerij en distilleerderij zeker aan te raden. Uiteraard kan je ook gewoon van een drankje genieten in een van de vele gezellige pubs van de stad, bijvoorbeeld in het bekende Temple Bar-gebied. Wie liever in de voetsporen treedt van bekende kunstenaars, zoals schrijvers als Oscar Wilde, James Joyce en Bram Stoker, of juist van de vele bands en muzikanten uit de stad, kunnen ook overal hun hart ophalen.

Newgrange IerlandTijdens de excursie naar Newgrange gaan we gelijk zo’n 5200 jaar terug in de tijd, met een ondergronds bezoek aan een neolithisch ganggraf. De tombe werd bij toeval in 1699 ontdekt door dagloners die op zoek waren naar grind. Toen ze stuitten op een mysterieuze steen vol tekeningen, werd hun nieuwsgierigheid aangewakkerd en zochten ze door naar het graf, waarvan men eerst dacht dat het een simpele grot was. De binnenkant van het graf is tegenwoordig zo veel mogelijk in de originele staat gelaten, terwijl de buitenkant van het complex een reconstructie is van hoe de grafheuvel er uitgezien zou kunnen hebben. Wanneer de lichten aan de binnenkant van de tombe uitgaan, is het volledig in duisternis gehuld – behalve rond de midwinternacht, wanneer een lichtstraal precies naar binnen schijnt en de voorkant van de tombe vijftien minuten verlicht wordt.
 

Bezoek aan 'Rock of Cashel', Cork en de 'Ring of Kerry'

Dag 3 Dublin - Cork, excursie Rock of Cashel  
Dag 4 Cork - Killarney
Dag 5 Killarney, Ring of Kerry
Dag 6 Killarney

Rock of Cashel IerlandMet ongeveer twee uur rijden is het vanaf Dublin nauwelijks een Long Way to Tipperary, de county van onze volgende tussenstop. Bij het plaatsje Cashel bezoeken we de 'Rock of Cashel', een 60 meter hoge rots die boven het dorpje uitsteekt. De rots is bezocht door St. Patrick, waar hij in 450 AD de koning van Munster bekeerde tot het Christendom. De rots én het plaatsje hebben met verloop van tijd veel weerstaan, waaronder plunderingen van de Vikingen. In 1111 AD werd de Rock of Cashel geschonken aan de kerk, waarna er een aartsbisdomszetel werd gevestigd. Tegenwoordig staat er nog een indrukwekkende kasteelmuur met daarbinnen een ronde toren, een kathedraal en een 12e-eeuwse romaneske kapel. Het oudste bouwwerk op de rots is de ronde toren uit de 10e-eeuw.

Na te hebben genoten van een reis door de tijd op de Rock, reizen we door naar de op een na grootste stad van De Republiek Ierland, Cork. Het grootste deel van de stad ligt op een eiland in de monding van de Lee-rivier, die dwars door de stad stroomt. De haven van Cork is een van de grootste natuurlijke havens ter wereld en een belangrijke Ierse zeehaven. Cork is een oude stad met een bijzonder turbulent verleden, maar telkens is de stad opnieuw opgebouwd, wat de veerkrachtigheid illustreert van de Corkonians.

In de stad is veel te zien, zoals twee kathedralen, de Barokke Sint Annakerk, de gezellige winkelstraat St. Patrick Street en het karakteristieke 16e-eeuwse Blackrock Castle. Blackrock is oorspronkelijk gebouwd om plunderingen van piraten tegen te houden, maar tegenwoordig is er een observatorium in het kasteel gevestigd en kan er onder het mom 'Cosmos at the Castle' van alles worden geleerd over het leven op aarde en de rest van het universum.

Ring of Kerry IerlandWe reizen door naar Killarney, waarvandaan we een prachtige rondrit maken langs de kust van het Iveragh-schiereiland. We volgen de bekende 'Ring of Kerry', één van de mooiste routes van het land. De rit is vol natuurschoon en spectaculaire landschapen, met ruige kusten, woeste baaien, kale eilanden en groen glooiende heuvels. Onderweg maken we meerdere tussenstops, zodat we alles goed in ons op kunnen nemen en fotograferen.

Killarney is een mooi startpunt voor verschillende activiteiten. Loop een rondje om Muckross Lake of stap op de fiets om de prachtige omgeving te ontdekken. Wil je je onderdompelen in Ierse Folklore, dan is een bezoek aan de Celtic Steps in de avond zeker een aanrader.

Indrukwekkende kliffen, papegaaiduikers en reuzenhaaien

Dag 7 Killarney - Limerick, bezoek Cliffs of Moher - Galway
Dag 8 Galway - Mayo, Achill Island - Sligo

Cliffs of Moher IerlandDe meer dan acht kilometer lange en 214 meter hoge kliffen van Moher behoren niet voor niets tot de meest bezochte bezienswaardigheden van Ierland. De imposante kustlijn spreekt al lang tot de verbeelding en wie goed tuurt kan van alles in de rotsen herkennen. Met wat fantasie zie je op het meest zuidelijke punt van de kliffen een hoofd van een dame, turend over de zee. Vanaf eind mei tot ongeveer halverwege juli worden de zwarte kliffen gekleurd met duizenden papegaaiduikers. Deze leuke vogels brengen het grootste deel van hun leven door op de oceaan, maar komen tijdens het broedseizoen kort aan land om voor het nageslacht te zorgen en zich even te laten zien aan de vogelliefhebber. Na het imposante uitzicht goed in ons te hebben opgenomen, reizen we door naar de stad Limerick.

Formeel bestaat de stad sinds 812 AD, maar er is bewijs dat er ook al van eerdere bewoning sprake was, zeker in het centrum van de stad, op King’s Island. Op de eerste bekende landkaart van Ierland uit 150 AD, gemaakt door Ptolemaeus, werd op de locatie van King’s Island al een plaats (Regia) aangeduid.

Achill Island IerlandWe reizen in noordwestelijke richting naar het graafschap Mayo, een rit van ongeveer drie uur door het prachtige Ierse landschap. Aangekomen in Mayo, kunnen we Achill Island bezoeken, het grootse eiland van Ierland, dat met een draaibrug verbonden is aan het 'vaste land'. Het eiland bestaat voor het grootste deel uit onontgonnen veengronden en beschikt over een ruwe kustlijn en mooie stranden. Met een beetje geluk kan je hier tussen april en augustus een reuzenhaai spotten, de op een na grootste vis die alleen nog wordt afgetroefd door de walvishaai. Ondanks dat de reuzenhaai met 6 tot 8 meter intimiderend uitziet, eet dit prachtige dier met name plankton.

Bloody Sunday, Giant’s Causeway, Carrick-a-Rede en de Titanic

Dag 9 Sligo - Derry
Dag 10 Derry - Giant's Causeway - Carrick-a-Rede - Belfast
Dag 11 Belfast
Dag 12 Belfast - Amsterdam

Op zondag 30 januari 1972 werden 14 ongewapende jongens en mannen doodgeschoten door Britse soldaten. Deze tragische dag zou bekend worden als 'Bloody Sunday' en vond plaats in de Noord-Ierse stad Derry. Deze zwarte bladzijde van de Ierse geschiedenis, waar tot op heden nog geen veroordeling over de daders is uitgesproken, wordt gezien als hét escalatiepunt van het conflict tussen de protestanten en katholieken. In Derry zijn meerdere monumenten die herinneren aan deze tragische gebeurtenis.

Giant’s Causeway IerlandVan Derry reizen we naar Belfast, echter niet zonder onderweg nog enkele bijzondere bezienswaardigheden mee te pikken. Eén van de bekendste en meest spectaculaire bezienswaardigheden van Noord-Ierland is de Giant’s Causeway, een rotsformatie aan de noordoostkust bestaande uit maar liefst 40.000 basaltzuilen. Waarschijnlijk is de formatie al 60 miljoen jaar geleden ontstaan bij een vulkaanuitbarsting. De legende is echter dat de reus Finn mac Cumhaill de enorme blokken heeft neergelegd in zee, om een weg te bouwen naar Schotland, zodat hij daar zijn rivaal Benandonner een lesje kan leren.

Na ons een voorstelling gemaakt te hebben van de reusachtige klus van de 'bouw' van de causeway, rijden we door naar een uitkijkpunt om de hangbrug van 'Carrick-a-Rede' te kunnen fotograferen. Omdat de hangbrug kwetsbaar is, mogen maar een klein aantal mensen per keer het terrein op en worden groepen niet toegelaten. Lokale vissers maken al ongeveer 350 jaar vergelijkbare bruggen naar het eiland. De locatie biedt prachtige uitzichten over de kust, Rathlin Island en zelfs Schotland.

Titanic Museum Belfast IerlandIn de Noord-Ierse hoofdstad Belfast is zeer veel te zien en we verblijven hier dan ook twee nachten. Eén van de hoogtepunten van de stad is 'Titanic Belfast', waar je alles leert over de bouw van het beroemde schip de Titanic en waar in negen interactieve galerijen de wereld aan boord van het reusachtige schip tot leven komt. Andere bijzondere bezienswaardigheden die in of vanuit de stad te bezoeken zijn, zijn de gevangenis 'Crumlin Road Gaol', diverse 'Game of Thrones' locaties, sites met betrekking tot 'de Troubles', botanische tuinen en vele musea.

Na onze reis naar Ierland en Noord-Ierland hebben we thuis erg veel om, met een typisch Iers drankje en een goed gevuld fotoboek in de hand, terug te denken aan een prachtige en zeer diverse reis.
KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
05 jun - 16 jun
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
12 jun - 23 jun
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
17 jul - 28 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
24 jul - 04 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Alleen nog kamer op indeling voor een man

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
31 jul - 11 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
28 aug - 08 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
11 sep - 22 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
07 mei - 18 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.645,-

Start - einde
21 mei - 01 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
04 jun - 15 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar de luchthavens
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Excursie naar het ganggraf van Newgrange
 • Bezoek aan de Rock of Cashel
 • Rondrit langs de prachtige Ring of Kerry
 • Bezoek aan de kliffen van Moher 
 • Tour naar het ruwe Achill Island
 • Excursie naar de Giant's Causeway
 • Fotostop Carrick-a-Rede

Exclusief

Overige maaltijden, kosten ruimbagage, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 775,-.

Er zijn per reisdatum een beperkt aantal 1-persoonskamers. Mochten we een 1-persoonskamer op aanvraag akkoord krijgen, dan geldt daarvoor een extra toeslag van € 239,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Ierland & Noord-Ierland, 12 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Om na 58 jaar terug te keren naar het natuurrijke en groene Ierland, en om de herinnering van een 22-jarige op te halen, leek mij door het toegenomen toerisme een avontuur. De humor volle en aardige Ieren wensten mij Welcome back! Het reisgezelschap versterkte mijn reisplezier in dit mooie land!

  9,0

 • Mooi land, aardige mensen. Erg getroffen met het weer en zeker ook met het reisgezelschap en de reisleidster.

  8,0

 • Mooie rondreis langs de hoogtepunten van Ierland en Noord-Ierland. Top reisbegeleider (Annet) en top chauffeur (Flann)

  9,0

 • Perfecte reis. Mooie hotels. Goede reisleidster, goede chauffeur. Mooie balans tussen iets doen en tijd voor jezelf. Ga zeker weer een keer met Djoser mee.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen comfortabele hotels, waarbij de kamers voorzien zijn van een eigen douche en toilet. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden, waardoor je gemakkelijk het centrum inloopt om een hapje te eten of een bezienswaardigheid te bekijken. Een uitgebreid ontbijt is inbegrepen tijdens je verblijf. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor     

Dublin  Harcourt Hotel Dublin
Cork Blarney Woollen Mills hotel
Killarney Castle Lodge
Galway Nox Hotel
Sligo Clayton Hotel
Derry Holiday Inn Express Derry
Belfast Ramada by Wyndham

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 775,-.

Er zijn per reisdatum een beperkt aantal 1-persoonskamers. Mochten we een 1-persoonskamer op aanvraag akkoord krijgen, dan geldt daarvoor een extra toeslag van € 239,-.

 • Hotelkamer twin Ierland
 • Engels ontbijt Ierland

  Begin je dag goed met een typisch Iers ontbijt

 • Terras hotel Ierland
 • Bier Ierland

  Geniet van een drankje op het einde van de dag.

 • Zwembad hotel Ierland

  Enkele hotels beschikken over een zwembad

 • Kamer hotel Ierland

  Comfortable kamer in het hotel in Cork

 • Kamer twin Ierland

  Het hotel in Dublin ligt centraal

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Dublin

  Vertrek

  07:40 - 08:20

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Belfast - Amsterdam

  Vertrek

  17:20 - 19:55

Tijdverschil: Het is in Ierland 1 uur vroeger dan in Nederland.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

We maken tijdens deze reis gebruik van onze eigen bus. We maken tijdens deze reis gebruik van onze eigen bus, zodat we kunnen stoppen waar we willen. De grootte van de bus wordt aangepast aan het aantal deelnemers. De afstanden in Ierland zijn niet groot. Langs de kust is de reisduur soms langer dan verwacht door de smalle kronkelende wegen. 

 • Vliegtuig
 • Bus Ierland kust
 • Bus Ierland
 • Bus Ierland binnenkant

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar de luchthavens
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Excursie naar het ganggraf van Newgrange
 • Bezoek aan de Rock of Cashel
 • Rondrit langs de prachtige Ring of Kerry
 • Bezoek aan de kliffen van Moher 
 • Tour naar het ruwe Achill Island
 • Excursie naar de Giant's Causeway
 • Fotostop Carrick-a-Rede

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bekijkt graag het whiskeymuseum in Dublin, terwijl de ander liever de enorme universiteitsbibliotheek Trinity bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

 • Excursie naar Newgrange
 • Bezoek aan de Rock of Cashel
 • Rondrit langs de prachtige Ring of Kerry
 • Bezoek aan de kliffen van Moher 
 • Tour naar het ruwe Achill Island
 • Excursie naar de Giant's Causeway
 • Fotostop Carrick-a-Rede

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • In Dublin kun je de enorme universiteitsbibliotheek Trinity bezoeken, de bekende Temple Bar, het Ierse wiskeymuseum of het Guinness Storehouse
 • De Book of Kells zijn het hoogtepunt bij een bezoek aan Trinity college. Wil je deze bijzondere boeken bekijken, dan raden we aan om van tevoren een tijdslot te boeken op de volgende site www.tcd.ie/visitors/book-of-kells/
 • In Killarney kun je een wandeling maken langs het Muckross House en de botanische tuinen
 • Je kunt eeuwenoude kastelen en kloosters bekijken in Killarney
 • Bekijk de kliffen van Moher vanaf het water tijdens een boottocht

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort
 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket

Geldzaken

In Ierland wordt betaald met de euro. In Noord-Ierland wordt betaald met de Britse pond. 

In veel plaatsen vind je een pinautomaat. Met een creditcard kun je in veel verschillende restaurants betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Houd rekening met een bedrag a € 25,- hiervoor. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen in de reissom. In Ierland is dit is heel erg uitgebreid en divers. Er wordt stevig gegeten, met pannenkoeken, eieren, spek, pap, tomaten, champignons en kaas. Soms wordt er zelfs braadworst bij het ontbijt gegeten. Samen met een kop stevige thee met melk, een kop koffie of vruchtensap vormt dit een goede basis voor dag.

Eten IerlandDe Ierse keuken is erg puur en er zijn weinig invloeden van andere landen te vinden. De traditionele gerechten zijn dan ook het meest geliefd in het land. Zo heb je bijvoorbeeld de Irish Stew. Een stoofpot met aardappelen, wortel, ui, peterselie en vlees. Er kunnen verschillende soorten vlees in het gerecht zitten, zoals lam, rund of varkensvlees. Box is een soort pannenkoek die is gemaakt van geraspte aardappelen, bloem, eieren karnemelk en bakpoeder. Drisheen is een bloedworst van rund-, varkens- en lamsvlees. Per streek worden er nog andere bereidingswijzen toegepast. In de winter eten de Ieren vaak Champs. Het is een schotel met aardappelgroente, uien, verschillende groenten en melk.  

Gezondheid

We raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en een middel tegen darmstoornissen.

Klimaat en geografie

Door de ligging heeft Ierland een zeer gematigd klimaat. De winters zijn zacht (vorst komt bijna niet voor) en de zomers zijn over het algemeen aan de koele kant. Ook regent het veel in Ierland, vooral in de westelijke helft waar gemiddeld meer dan 200 dagen per jaar neerslag valt. De oostkust is droger; in Dublin valt zo’n 750 mm regen per jaar, vergelijkbaar met Nederland. De plantengroei wordt sterk beïnvloed door de regen en het zachte klimaat; daarom wordt Ierland ook wel 'het groene eiland' genoemd.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Tijdens de reis maken we gebruik van comfortabele middenklasse hotels. De kamers zijn altijd en suite en van alle gemakken voorzien. In Dublin, Cork en Belfast liggen d ehotels midden in het centrum op wandelafstand van bezienswaardigheden, restuarants en uitgaangsgelegenheden.

Hoe wordt de reis begeleid?

De reis wordt begeleid door een Nederlands sprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Is het mogelijk de reis te vervroegen of te verlengen?

Het is mogelijk om de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen. In principe is dit tot 8 weken voor vertrek mogelijk. Vervroegingen en verlengingen worden apart aangevraagd en zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op de gewenste afwijkende vlucht. Het wijzigen van de vluchtdatum kost € 50,- per persoon, exclusief een eventuele toeslag van de luchtvaartmaatschappij.

In Dublin en Belfast kunnen we tevens assisteren met extra hotelovernachtigen. Bij de praktische informatie op de website vind je hiervan de prijzen. Transfers zijn bij vervroegingen of verlengingen voor eigen organisatie en kosten.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video