Bekijk de Rondreis Ierland & Noord-Ierland, 12 dagen van Djoser

Rondreis Ierland & Noord-Ierland 12 dagen

Een land met ongerepte natuur, ruïnes en wiskey

Maak een reis langs de boeiende Ierse geschiedenis, van neolithische opgravingen tot talrijke middeleeuwse ruïnes van kathedralen en kastelen, maar ook de bouwplaats van de Titanic en de IRA-graffiti in het Noord-Ierse Derry en Belfast. Vanzelfsprekend speelt ook de natuur van Ierland een belangrijke rol: we ontdekken ruwe kustlijnen, door de wind geteisterde eilanden en vooral veel groene heuvels. Het is geen wonder dat het land een populaire opnameplek is voor films en televisieseries. Aan het einde van iedere dag kun je nagenieten in een gezellige Ierse pub, met een pint van het bekende donkere bier of een lekker glaasje Ierse whiskey.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Ierland & Noord-Ierland, 12 dagen
 1. Amsterdam - Dublin
 2. Dublin, excursie ganggraf van Newgrange
 3. Dublin - Cork, excursie Rock of Cashel
 4. Cork - Killarney
 5. Killarney, Ring of Kerry
 6. Killarney, Skellig Michael (optioneel)
 7. Killarney - Limerick, bezoek Cliffs of Moher
 8. Limerick - Mayo, Achill Island
 9. Mayo - Derry
 10. Derry - Giant's Causeway - Carrick-a-Rede - Belfast
 11. Belfast
 12. Belfast – Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Slenteren door Dublin en Newgrange

Dag 1 Amsterdam - Dublin
Dag 2 Dublin, het ganggraf van Newgrange

Pub Dublin IerlandVan Amsterdam vliegen we met een directe vlucht naar de hoofdstad van Ierland, Dublin. De stad staat in het Iers beter bekend als Bail Átha Cliath, wat zo veel betekend als 'doorwaadbare plaats', wat al iets verteld over hoe de stad er vele eeuwen geleden bij stond. De stad is omstreeks 988 AD gesticht door de Vikingen en is inmiddels uitgegroeid tot een metropool met een bevolking van meer dan een half miljoen inwoners.

De Ieren houden van gezelligheid, wat zich ook vertaald heeft in belangrijke Ierse exportproducten: het bekende donkere Guinness- bier en Jameson-whisky. Voor de liefhebber van deze drankjes is een bezoek aan de brouwerij en distilleerderij zeker aan te raden. Uiteraard kan je ook gewoon van een drankje genieten in een van de vele gezellige pubs van de stad, bijvoorbeeld in het bekende Temple Bar-gebied. Wie liever in de voetsporen treedt van bekende kunstenaars, zoals schrijvers als Oscar Wilde, James Joyce en Bram Stoker, of juist van de vele bands en muzikanten uit de stad, kunnen ook overal hun hart ophalen.

Newgrange IerlandTijdens de excursie naar Newgrange gaan we gelijk zo’n 5200 jaar terug in de tijd, met een ondergronds bezoek aan een neolithisch ganggraf. De tombe werd bij toeval in 1699 ontdekt door dagloners die op zoek waren naar grind. Toen ze stuitten op een mysterieuze steen vol tekeningen, werd hun nieuwsgierigheid aangewakkerd en zochten ze door naar het graf, waarvan men eerst dacht dat het een simpele grot was. De binnenkant van het graf is tegenwoordig zo veel mogelijk in de originele staat gelaten, terwijl de buitenkant van het complex een reconstructie is van hoe de grafheuvel er uitgezien zou kunnen hebben. Wanneer de lichten aan de binnenkant van de tombe uitgaan, is het volledig in duisternis gehuld – behalve rond de midwinternacht, wanneer een lichtstraal precies naar binnen schijnt en de voorkant van de tombe vijftien minuten verlicht wordt.
 

Bezoek aan 'Rock of Cashel', Cork en de 'Ring of Kerry'

Dag 3 Dublin - Cork, excursie Rock of Cashel  
Dag 4 Cork - Killarney
Dag 5 Killarney, Ring of Kerry
Dag 6 Killarney, Skellig Michael

Rock of Cashel IerlandMet ongeveer twee uur rijden is het vanaf Dublin nauwelijks een Long Way to Tipperary, de county van onze volgende tussenstop. Bij het plaatsje Cashel bezoeken we de 'Rock of Cashel', een 60 meter hoge rots die boven het dorpje uitsteekt. De rots is bezocht door St. Patrick, waar hij in 450 AD de koning van Munster bekeerde tot het Christendom. De rots én het plaatsje hebben met verloop van tijd veel weerstaan, waaronder plunderingen van de Vikingen. In 1111 AD werd de Rock of Cashel geschonken aan de kerk, waarna er een aartsbisdomszetel werd gevestigd. Tegenwoordig staat er nog een indrukwekkende kasteelmuur met daarbinnen een ronde toren, een kathedraal en een 12e-eeuwse romaneske kapel. Het oudste bouwwerk op de rots is de ronde toren uit de 10e-eeuw.

Na te hebben genoten van een reis door de tijd op de Rock, reizen we door naar de op een na grootste stad van De Republiek Ierland, Cork. Het grootste deel van de stad ligt op een eiland in de monding van de Lee-rivier, die dwars door de stad stroomt. De haven van Cork is een van de grootste natuurlijke havens ter wereld en een belangrijke Ierse zeehaven. Cork is een oude stad met een bijzonder turbulent verleden, maar telkens is de stad opnieuw opgebouwd, wat de veerkrachtigheid illustreert van de Corkonians.

In de stad is veel te zien, zoals twee kathedralen, de Barokke Sint Annakerk, de gezellige winkelstraat St. Patrick Street en het karakteristieke 16e-eeuwse Blackrock Castle. Blackrock is oorspronkelijk gebouwd om plunderingen van piraten tegen te houden, maar tegenwoordig is er een observatorium in het kasteel gevestigd en kan er onder het mom 'Cosmos at the Castle' van alles worden geleerd over het leven op aarde en de rest van het universum.

Ring of Kerry IerlandWe reizen door naar Killarney, waarvandaan we een prachtige rondrit maken langs de kust van het Iveragh-schiereiland. We volgen de bekende 'Ring of Kerry', één van de mooiste routes van het land. De rit is vol natuurschoon en spectaculaire landschapen, met ruige kusten, woeste baaien, kale eilanden en groen glooiende heuvels. Onderweg maken we meerdere tussenstops, zodat we alles goed in ons op kunnen nemen en fotograferen.

Zo’n dertien kilometer uit de kust van het Iveragh-schiereiland liggen twee mysterieuze, kleine, ruwe, afgelegen en rotsachtige eilanden. Misschien komen ze je bekend voor, want ze waren het decors van de laatste scene van 'The Force Awakens' en spelen een belangrijke rol in 'The Last Jedi', twee van de laatste drie Star Wars-films.

Skellig Michael IerlandSkellig Michael is de grootste van de twee eilanden en is de locatie van een heel bijzonder vroegchristelijk klooster, dat ergens tussen de 6e en de 8e eeuw is gebouwd! De vermelding op de werelderfgoedlijst van UNESCO is meer dan verdiend. Het is een flinke klim, want het klooster ligt op 160 meter boven de zee, bijna op de top van de laagste van de twee pieken van het eiland. Het klooster is buitengewoon goed bewaard gebleven en is bereikbaar via een nauwe, steile trap. De meest kenmerkende bebouwing van het eiland zijn de karakteristieke 'bijenkorf' woningen waar de monniken van weleer verbleven. Naast de bijzondere geschiedenis – en de spectaculaire uitzichten – van het eiland is er ook een zeer diverse fauna op het eiland te vinden. Behalve zeehonden aan de randen van het eiland, zijn er bijzondere vogelkoloniën van onder andere slechtvalken, papegaaiduikers, zeekoeten en jan-van-genten te vinden.

Het kan voorkomen dat de weersomstandigheden het niet toelaten Skellig te bezoeken. In enkele gevallen kan dan wel een boottocht om de eilanden worden gemaakt of kan er ter plaatse een ander programma worden voorgesteld. Zie de FAQ voor meer informatie over deze excursie.

Indrukwekkende kliffen, papegaaiduikers en reuzenhaaien

Dag 7 Killarney - Limerick, bezoek Cliffs of Moher
Dag 8 Limerick - Mayo, Achill Island

Cliffs of Moher IerlandDe meer dan acht kilometer lange en 214 meter hoge kliffen van Moher behoren niet voor niets tot de meest bezochte bezienswaardigheden van Ierland. De imposante kustlijn spreekt al lang tot de verbeelding en wie goed tuurt kan van alles in de rotsen herkennen. Met wat fantasie zie je op het meest zuidelijke punt van de kliffen een hoofd van een dame, turend over de zee. Vanaf eind mei tot ongeveer halverwege juli worden de zwarte kliffen gekleurd met duizenden papegaaiduikers. Deze leuke vogels brengen het grootste deel van hun leven door op de oceaan, maar komen tijdens het broedseizoen kort aan land om voor het nageslacht te zorgen en zich even te laten zien aan de vogelliefhebber. Na het imposante uitzicht goed in ons te hebben opgenomen, reizen we door naar de stad Limerick.

Formeel bestaat de stad sinds 812 AD, maar er is bewijs dat er ook al van eerdere bewoning sprake was, zeker in het centrum van de stad, op King’s Island. Op de eerste bekende landkaart van Ierland uit 150 AD, gemaakt door Ptolemaeus, werd op de locatie van King’s Island al een plaats (Regia) aangeduid.

Achill Island IerlandVan Limerick reizen we in noordwestelijke richting naar het graafschap Mayo, een rit van ongeveer drie uur door het prachtige Ierse landschap. Aangekomen in Mayo, kunnen we Achill Island bezoeken, het grootse eiland van Ierland, dat met een draaibrug verbonden is aan het 'vaste land'. Het eiland bestaat voor het grootste deel uit onontgonnen veengronden en beschikt over een ruwe kustlijn en mooie stranden. Met een beetje geluk kan je hier tussen april en augustus een reuzenhaai spotten, de op een na grootste vis die alleen nog wordt afgetroefd door de walvishaai. Ondanks dat de reuzenhaai met 6 tot 8 meter intimiderend uitziet, eet dit prachtige dier met name plankton.

Bloody Sunday, Giant’s Causeway, Carrick-a-Rede en de Titanic

Dag 9 Mayo - Derry
Dag 10 Derry - Giant's Causeway - Carrick-a-Rede - Belfast
Dag 11 Belfast
Dag 12 Belfast - Amsterdam

Op zondag 30 januari 1972 werden 14 ongewapende jongens en mannen doodgeschoten door Britse soldaten. Deze tragische dag zou bekend worden als 'Bloody Sunday' en vond plaats in de Noord-Ierse stad Derry. Deze zwarte bladzijde van de Ierse geschiedenis, waar tot op heden nog geen veroordeling over de daders is uitgesproken, wordt gezien als hét escalatiepunt van het conflict tussen de protestanten en katholieken. In Derry zijn meerdere monumenten die herinneren aan deze tragische gebeurtenis.

Giant’s Causeway IerlandVan Derry reizen we naar Belfast, echter niet zonder onderweg nog enkele bijzondere bezienswaardigheden mee te pikken. Eén van de bekendste en meest spectaculaire bezienswaardigheden van Noord-Ierland is de Giant’s Causeway, een rotsformatie aan de noordoostkust bestaande uit maar liefst 40.000 basaltzuilen. Waarschijnlijk is de formatie al 60 miljoen jaar geleden ontstaan bij een vulkaanuitbarsting. De legende is echter dat de reus Finn mac Cumhaill de enorme blokken heeft neergelegd in zee, om een weg te bouwen naar Schotland, zodat hij daar zijn rivaal Benandonner een lesje kan leren.

Na ons een voorstelling gemaakt te hebben van de reusachtige klus van de 'bouw' van de causeway, rijden we door naar de spannende hangbrug van 'Carrick-a-Rede'. Vanaf de parkeerplaats lopen we in een kleine 20 minuten naar een brug die het vaste land van Ierland verbindt met het kleine eilandje 'Carrick-a-Rede'. Lokale vissers maken al ongeveer 350 jaar vergelijkbare bruggen naar het eiland. De locatie biedt prachtige uitzichten over de kust, Rathlin Island en zelfs Schotland.

Titanic Museum Belfast IerlandIn de Noord-Ierse hoofdstad Belfast is zeer veel te zien en we verblijven hier dan ook twee nachten. Eén van de hoogtepunten van de stad is 'Titanic Belfast', waar je alles leert over de bouw van het beroemde schip de Titanic en waar in negen interactieve galerijen de wereld aan boord van het reusachtige schip tot leven komt. Andere bijzondere bezienswaardigheden die in of vanuit de stad te bezoeken zijn, zijn de gevangenis 'Crumlin Road Gaol', diverse 'Game of Thrones' locaties, sites met betrekking tot 'de Troubles', botanische tuinen en vele musea.

Na onze reis naar Ierland en Noord-Ierland hebben we thuis erg veel om, met een typisch Iers drankje en een goed gevuld fotoboek in de hand, terug te denken aan een prachtige en zeer diverse reis.
Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 mei - 22 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

25 mei - 05 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

11 jun - 22 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

20 jul - 31 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

31 aug - 11 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

14 sep - 25 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

10 mei - 21 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

24 mei - 04 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

07 jun - 18 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer van en naar de luchthavens
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Excursie naar het ganggraf van Newgrange
 • Bezoek aan de Rock of Cashel
 • Rondrit langs de prachtige Ring of Kerry
 • Optionele tour naar het unieke Skellig Michael
 • Bezoek aan de kliffen van Moher 
 • Tour naar het ruwe Achill Island
 • Excursie naar de Giant's Causeway
 • Bezoek aan Carrick-a-Rede

Exclusief

Overige maaltijden, kosten ruimbagage, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 465,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen comfortabele hotels, waarbij de kamers voorzien zijn van een eigen douche en toilet. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden, waardoor je gemakkelijk het centrum inloopt om een hapje te eten of een bezienswaardigheid te bekijken. Een uitgebreid ontbijt is inbegrepen tijdens je verblijf. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor     

Dublin  Academy Plaza Hotel 
Cork Oriel House Hotel
Killarney Hotel Killarney
Limerick Limerick City Hotel
Derry Best Western Plus White Horse Hotel
Claremorris McWilliam Park Hotel
Belfast Holiday Inn Belfast City Centre

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 465,-.

 • Hotelkamer twin Ierland
 • Engels ontbijt Ierland

  Begin je dag goed met een typisch Iers ontbijt

 • Terras hotel Ierland
 • Bier Ierland

  Geniet van een drankje op het einde van de dag.

 • Zwembad hotel Ierland

  Enkele hotels beschikken over een zwembad

 • Kamer hotel Ierland

  Comfortable kamer in het hotel in Cork

 • Kamer twin Ierland

  Het hotel in Dublin ligt centraal

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Dublin

  Vertrek

  09:45

  Aankomst

  10:25

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Belfast - Amsterdam

  Vertrek

  17:15

  Aankomst

  19:50

Tijdverschil: Het is in Ierland 1 uur vroeger dan in Nederland.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We maken tijdens deze reis gebruik van onze eigen bus. We maken tijdens deze reis gebruik van onze eigen bus, zodat we kunnen stoppen waar we willen. De grootte van de bus wordt aangepast aan het aantal deelnemers. De afstanden in Ierland zijn niet groot. Langs de kust is de reisduur soms langer dan verwacht door de smalle kronkelende wegen. 

 • Vliegtuig

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer van en naar de luchthavens
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Excursie naar het ganggraf van Newgrange
 • Bezoek aan de Rock of Cashel
 • Rondrit langs de prachtige Ring of Kerry
 • Optionele tour naar het unieke Skellig Michael
 • Bezoek aan de kliffen van Moher 
 • Tour naar het ruwe Achill Island
 • Excursie naar de Giant's Causeway
 • Bezoek aan Carrick-a-Rede

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bekijkt graag het whiskeymuseum in Dublin, terwijl de ander liever de enorme universiteitsbibliotheek Trinity bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de rondreis in Ierland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan rock of Cashel 
 • Excursie naar het ganggraf van Newgrange
 • Bezoek aan de Rock of Cashel
 • Rondrit langs de prachtige Ring of Kerry
 • Bezoek aan de kliffen van Moher 
 • Tour naar het ruwe Achill Island
 • Excursie naar de Giant's Causeway
 • Bezoek aan Carrick-a-Rede

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • In Dublin kun je de enorme universiteitsbibliotheek Trinity bezoeken, de bekende Temple Bar, het Ierse wiskeymuseum of het Guinness Storehouse
 • In Killarney kun je een wandeling maken langs het Muckross House en de botanische tuinen
 • Bezoek Skellig Michael, een woest eiland met een uniek vroegchristelijk klooster
 • Je kunt eeuwenoude kastelen en kloosters bekijken in Killarney
 • Bekijk de kliffen van Moher vanaf het water tijdens een boottocht

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort (t/m sept 2021 wordt ook nog een geldige Europese Identiteitskaart geaccepteerd)
 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket

Geldzaken

In Ierland wordt betaald met de euro. In Noord-Ierland wordt betaald met de Britse pond. 

In veel plaatsen vind je een pinautomaat. Met een creditcard kun je in veel verschillende restaurants betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Houd rekening met een bedrag a € 25,- hiervoor. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen in de reissom. In Ierland is dit is heel erg uitgebreid en divers. Er wordt stevig gegeten, met pannenkoeken, eieren, spek, pap, tomaten, champignons en kaas. Soms wordt er zelfs braadworst bij het ontbijt gegeten. Samen met een kop stevige thee met melk, een kop koffie of vruchtensap vormt dit een goede basis voor je wandeldag.

Eten IerlandDe Ierse keuken is erg puur en er zijn weinig invloeden van andere landen te vinden. De traditionele gerechten zijn dan ook het meest geliefd in het land. Zo heb je bijvoorbeeld de Irish Stew. Een stoofpot met aardappelen, wortel, ui, peterselie en vlees. Er kunnen verschillende soorten vlees in het gerecht zitten, zoals lam, rund of varkensvlees. Box is een soort pannenkoek die is gemaakt van geraspte aardappelen, bloem, eieren karnemelk en bakpoeder. Drisheen is een bloedworst van rund-, varkens- en lamsvlees. Per streek worden er nog andere bereidingswijzen toegepast. In de winter eten de Ieren vaak Champs. Het is een schotel met aardappelgroente, uien, verschillende groenten en melk.  

Gezondheid

We raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en een middel tegen darmstoornissen.

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Klimaat en geografie

Door de ligging heeft Ierland een zeer gematigd klimaat. De winters zijn zacht (vorst komt bijna niet voor) en de zomers zijn over het algemeen aan de koele kant. Ook regent het veel in Ierland, vooral in de westelijke helft waar gemiddeld meer dan 200 dagen per jaar neerslag valt. De oostkust is droger; in Dublin valt zo’n 750 mm regen per jaar, vergelijkbaar met Nederland. De plantengroei wordt sterk beïnvloed door de regen en het zachte klimaat; daarom wordt Ierland ook wel 'het groene eiland' genoemd.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Is de Skellig Michael excursie geschikt voor mij?

Om deel te kunnen nemen aan de tour naar Skellig Michael waarbij we landen op het eiland en een eind naar boven klimmen, is het noodzakelijk om over een voldoende conditie en goede gezondheid te beschikken. Voor reizigers die moeite hebben met lopen, is deze excurise niet geschikt. Goede schoenen en waterdichte kleding worden geadviseerd. 

Voor oudere reizigers of reizigers met een wat minder goede gezondheid, is een boottocht om de eilanden een geschikt alternatief. 

De deining van de zee kan een uitdaging zijn voor reizigers die daar gevoelig voor zijn. 


Waar overnachten we tijdens deze reis?

Hoe wordt de reis begeleid?

Is het mogelijk de reis te vervroegen of te verlengen?

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Excursie naar het neolithische Newgrange
 • Bezoek aan de Rock of Cashel
 • Wandeling naar de kliffen van Moher
 • Rondrit langs de populaire Ring of Kerry
 • Optionele excursie naar het eiland Skellig Michael
 • Bezoek aan de Giant's Causeway
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Fantastische combinatie van landschap en geschiedenis
 • Goede middenklasse hotels

Het weer in Ierland

Het weer in Ierland

16°C

Terug naar boven