• Overzicht Jordanië actieve reizen van Djoser

Wandelvakantie Jordanië

De oude stad Petra is lang onontdekt gebleven en nog altijd alleen te voet bereikbaar. In Wadi Rum, het mooiste deel van de Jordaanse woestijn, verken je het vroegere domein van ‘Lawrence of Arabia’. Je maakt bovendien kennis met de rijke culturele historie van Jordanië en met de Dode Zee.

Lees meer

Kies een rondreis:

Bijzondere gebieden op een wandelvakantie in Jordanië

Te voet door Jordanië ontdek je gebieden die anders ontoegankelijk zijn. We wandelen door nationaal parken, langs indrukwekkende kloven, door wadi’s ofwel droogstaande rivierdalen en we bezoeken de historische stad Petra. Een wandelreis door Jordanië voert je langs de historische sporen van de Nabateeërs, gekenmerkt door prachtige muurschilderingen en tempels. We overnachten in de woestijn en maken kennis met het leven van de bedoeïen.

Wandelen door Jordanië, cultuur en natuur
Op wandelreis door Jordanië ervaar je natuur en cultuur van dichtbij. Jordanië staat aan de wortel van onze beschaving. We beklimmen de berg Nebo, waar vanaf Mozes het beloofde land aan de overkant van de Jordaan zag liggen. We lopen door het Dana natuurreservaat, gekleurd door groene wadi’s en rode, rotsachtig bergen en we gaan te voet naar Petra. Sommige routes die we kiezen op de wandelvakantie door Jordanië kunnen pittig zijn, maar uiteraard bieden we alternatieven om het wandelen door Jordanië voor een grote groep wandelaars mogelijk te maken.

Geniet van het mediterrane wandelklimaat in Jordanië
Jordanië heeft een goed wandelklimaat. Het mediterrane gebied kent warme zomers en koele winters. De temperaturen verschillen sterk per regio. Langs de kust zijn de jaarlijkse temperatuurverschillen niet zo groot als in de woestijn. In de zomer kunnen daar de temperaturen oplopen tot zo’n 40 graden. In de winter kan het koud zijn in de woestijn van Jordanië. Neem in die periode warme kleding mee.

Voor wie is de wandelreis naar Jordanië geschikt
De wandelreis naar Jordanië is goed te doen voor iedereen met een normale conditie. De hoogteverschillen zijn gering en we wandelen tussen de 3 en 5 uur per dag. Het kan voorkomen dat we enkele meters moeten stijgen en dalen, daar nemen we voldoende tijd voor. Het kan ook dat we in Wadi Mujib stukken door ondiep water moeten lopen. Dit maakt de wandeling wat zwaarder.

Ga goed voorbereid op reis naar Jordanië
Zorg ervoor dat je goed voorbereid begint aan je wandelreis in Jordanië. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je wandelvakantie in Jordanië.

Boek je wandelvakantie naar Jordanië eenvoudig online
Een wandelreis is een bijzondere mogelijkheid om Jordanië op een actieve manier te ontdekken. Kies je favoriete wandelreis en regel alles eenvoudig online.
 

Terug naar boven