Overzicht Wandelreis Jordanië rondreizen van Djoser

Wandelvakantie Jordanië

De oude stad Petra is lang onontdekt gebleven en nog altijd alleen te voet bereikbaar. In Wadi Rum, het mooiste deel van de Jordaanse woestijn, verken je het vroegere domein van ‘Lawrence of Arabia’. Je maakt bovendien kennis met de rijke culturele historie van Jordanië en met de Dode Zee.

Reviews Jordanië reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Het was een geweldige reis met een leuke, sportieve groep en een fantastische gids. Talal was goed georganiseerd, bracht ons naar de lekkerste restaurants en gaf ontzettend veel en leuke informatie. Hij wandelde onze langste wandeling in Petra (5 uur) mee ondanks het vasten tijdens de Ramadan.

  10,0

  Wandelreis Jordanië, 9 dagen

 • Een waanzinnige reis door een heel bijzonder land. Dankzij gids Talal, chauffeur Khalid en onze NL/Tsjechische/Slowaakse groep fantastische herinneringen gemaakt! De natuur, de cultuur, de geschiedenis, de mensen en bovenal het eten. Helemaal super.

  9,0

  Wandelreis Jordanië, 9 dagen

 • Het was een geweldige reis met super reisgids Talal. Een 10+ voor hem... Bedankt Djoser

  10,0

  Wandelreis Jordanië, 9 dagen

 • Prachtige reis in een prachtig land! Een geweldige reisbegeleider, Talal, die met zijn kennis van en over het land alles tot in de puntjes regelde. Af en toe pittige wandelingen in een overweldigend landschap. Wadi mujib was een bijzondere ervaring en erg goed voor de teambuilding! Aanrader!

  9,0

  Wandelreis Jordanië, 9 dagen

Bijzondere gebieden op een wandelvakantie in Jordanië

Te voet door Jordanië ontdek je gebieden die anders ontoegankelijk zijn. We wandelen door nationaal parken, langs indrukwekkende kloven, door wadi’s ofwel droogstaande rivierdalen en we bezoeken de historische stad Petra. Een wandelreis door Jordanië voert je langs de historische sporen van de Nabateeërs, gekenmerkt door prachtige muurschilderingen en tempels. We overnachten in de woestijn en maken kennis met het leven van de bedoeïen.

Wandelen door Jordanië, cultuur en natuur
Op wandelreis door Jordanië ervaar je natuur en cultuur van dichtbij. Jordanië staat aan de wortel van onze beschaving. We beklimmen de berg Nebo, waar vanaf Mozes het beloofde land aan de overkant van de Jordaan zag liggen. We lopen door het Dana natuurreservaat, gekleurd door groene wadi’s en rode, rotsachtig bergen en we gaan te voet naar Petra. Sommige routes die we kiezen op de wandelvakantie door Jordanië kunnen pittig zijn, maar uiteraard bieden we alternatieven om het wandelen door Jordanië voor een grote groep wandelaars mogelijk te maken.

Geniet van het mediterrane wandelklimaat in Jordanië
Jordanië heeft een goed wandelklimaat. Het mediterrane gebied kent warme zomers en koele winters. De temperaturen verschillen sterk per regio. Langs de kust zijn de jaarlijkse temperatuurverschillen niet zo groot als in de woestijn. In de zomer kunnen daar de temperaturen oplopen tot zo’n 40 graden. In de winter kan het koud zijn in de woestijn van Jordanië. Neem in die periode warme kleding mee.

Voor wie is de wandelreis naar Jordanië geschikt
De wandelreis naar Jordanië is goed te doen voor iedereen met een normale conditie. De hoogteverschillen zijn gering en we wandelen tussen de 3 en 5 uur per dag. Het kan voorkomen dat we enkele meters moeten stijgen en dalen, daar nemen we voldoende tijd voor. Het kan ook dat we in Wadi Mujib stukken door ondiep water moeten lopen. Dit maakt de wandeling wat zwaarder.

Ga goed voorbereid op reis naar Jordanië
Zorg ervoor dat je goed voorbereid begint aan je wandelreis in Jordanië. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je wandelvakantie in Jordanië.

Boek je wandelvakantie naar Jordanië eenvoudig online
Een wandelreis is een bijzondere mogelijkheid om Jordanië op een actieve manier te ontdekken. Kies je favoriete wandelreis en regel alles eenvoudig online.

Landinformatie Jordanië

 • Hoofdstad: Amman
 • Andere bekende steden: Petra, Aqaba en Wadi Rum
 • Inwoners: 8,1 miljoen
 • Taal: Arabisch
 • Munteenheid: Jordaanse dinar
 • Beste reistijd: maart tot en met mei, oktober en november
 • Tijdsverschil: Het is in Jordanië 1 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 89.000 km²
 • Geografie: Jordanië is vernoemd naar de rivier de Jordaan, die de grens met Israël vormt. Door irrigatie is deze rivier echter bijna volledig opgedroogd. Een kleine strook rondom die rivier bestaat uit vruchtbare grond. Verder bestaat het grootste gedeelte van het land, 90 procent, uit woestijn


Beste reistijd Jordanië

Het klimaat varieert van een mediterraan klimaat tot aan een woestijnklimaat. In de periode van maart tot en met mei, en oktober is in Jordanië een zeer aangename wandeltemperatuur. Houdt er wel rekening mee dat in het vroege voorjaar (maart), en het late najaar (november) s’ nachts wel goed kan afkoelen. Onze zomer valt gelijk met de zomer in Jordanië. Het kan er dan erg warm tot heet worden waarin de temperatuur oploopt tot 41 graden. In de winter is het er koel.

Bezienswaardigheden Jordanië

In 1946 is het land Jordanië formeel onafhankelijk verklaard en sindsdien heet Jordanië eigenlijk Transjordanië (‘Over de Jordaan’). Jordanië is verdeeld in drie landschappen: het heuvelland in het westen, de Jordaan-vallei en de woestijn in het oosten, dat zich tot ver in Syrië en Saoedi-Arabië uitstrekt. Het totale landoppervlakte van Jordanië bestaat voor 91% uit woestijn, maar ondanks dat zijn er tal van bijzondere bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen!

Hoofdstad Amman

In de afwisselende architectuur en de gevarieerde bevolking wordt de even oude geschiedenis van Amman weerspiegeld. In de stad zijn tal van kerken en moskeeën vindbaar, en het is momenteel de woonplaats van een multiculturele bevolking. Zelfs midden in het moderne centrum van Amman vind je bewijzen van oude wortels, met onder andere Romeinse ruïnes, musea en monumenten.

De collectie van schatten van de prehistorie tot de vijftiende eeuw zijn te bewonderen in het Jordan Archaeological Museum. Voorheen kon men hier ook een klein deel van de Dode-Zee-rollen aanschouwen, maar tegenwoordig vind je deze koperen rol in het Jordan Museum downtown. Beide musea mag je absoluut niet missen tijdens een bezoek aan Amman.


Wadi Mujib

In het laagste natuur reserve ter wereld: de Wadi Mujib, gelegen op 410 meter onder zeeniveau, vindt je een prachtige rotsformaties en kloven. Dit gebied wordt ook wel de Grand Canyon van het Midden-Oosten genoemd. In dit ruige gebied stroomt de Wadi Mujib-rivier die uitmondt in de Dode Zee. Je kunt hier een bijzondere wandeling maken, waarbij je een stuk stroomopwaarts door de rivier wandelt. Waterschoenen komen hier dus zeker goed van pas.


Dana Natuurreservaat

Het grootste natuurreservaat van Jordanië is het Dana natuurreservaat. Dit reservaat heeft een grootte van 308 vierkante kilometer. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en vind hier vele planten- en dierensoorten. Het reservaat bevat grote hoogteverschillen en prachtige rotsformaties van zowel kalksteen, zandsteen en graniet.

Wereldwonder Petra

Petra is de Romeinse naam voor de hoofdstad van de Nabateeërs. De verborgen gelegen stad, één van de wonderen uit de oudheid, is gedeeltelijk uit de rotsen gehakt en ligt in een kloof tussen de heuvels. Jarenlang was Petra het knooppunt van verschillende handelsroutes van onder andere wierook. Deze handelsroute heeft de stad schatrijk gemaakt, wat terug te zien is aan de gebouwen en grafmonumenten. De handelsroute door Petra werd later vervangen door de scheepvaart over de Rode Zee. Door deze verandering werd de stad verlaten. Dit wereldwonder is één van de mooiste verschijningen van Jordanië waar je een naartoe zult wandelen. 

Wadi Rum woestijn

In het zuidwesten van Jordanië ligt een vallei met rotswanden van graniet en zandsteen, genaamd de Wadi Rum woestijn. De woestijn is al vanaf de prehistorie door veel verschillende culturen bewoond geweest en dat is nog duidelijk terug te zien in onder andere de rotstekeningen van de eerste bewoners en de graffiti en tempel die de Nabateeërs achterlieten. Je kunt hier een prachtige trekking maken naar een woestijnkamp bij de bedoeïenen.

Dode Zee

De Dode Zee is gelegen op de grens van Jordanië, de westelijke Jordaanoever en Israël, op 429 meter onder het zeeniveau. Dit is de laagst gelegen plek op het aardoppervlak. Een bezoek aan de dode zee kan tijdens een reis naar Jordanië zeker niet overgeslagen worden. Door het hoge zoutgehalte van dit meer kun je ervaren dat je hier in het water blijft drijven.

Gastronomie Jordanië

In Jordanië kun je heerlijk eten. Je kunt hier heerlijke belegde broodjes eten met falafel, shoarma, halloumi (geiten kaas). Een Jordaanse maaltijd begint vaak met een ‘mezze’ bestaande uit onder andere humus, komkommer- en tomatensalade, gegrilde groenten en geitenkaas. Als hoofdgerecht wordt meestal kebab of kip geserveerd en men sluit af met de zoete lekkernij baklava. In Jordanië wordt ook veel Shai, zwarte thee, gedronken. Deze worden gedronken uit kleine glaasjes met veel suiker.


 

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie