Bekijk de Rondreis Egypte & Jordanië, 15 dagen van Djoser

Rondreis Egypte & Jordanië 15 dagen

Van Cairo naar Amman

Vanaf € 1.895,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Na een bezoek aan de miljoenenstad Cairo en de piramides bij Gizeh, reizen we door het gevarieerde landschap van de Sinaï woestijn naar het beroemde St. Catherinaklooster. Na de beklimming van de Mozesberg volgt ontspanning in Dahab aan de Golf van Aqaba. In Jordanië bezoeken we de verborgen stad Petra, de mooie woestijn bij Wadi Rum en maken vanuit Amman uitstapjes naar Jerash, woestijnkastelen en de Dode Zee.

Daarom Djoser

 • Unieke combinatie van Egypte en Jordanie
 • Excursie Memphis, de trappenpiramide van Djoser en de beroemde sfinx en piramides bij Gizeh inbegrepen.
 • Bezoek aan verschillende UNESCO-werelderfgoederen als Petra, Gizeh, Jerash en het St. Catherina klooster.
 • Comfortabel hotel aan de Rode Zee met duik- en snorkel mogelijkheden
 • Djoser, al meer dan 35 jaar dé Egypte specialist!

Route en kaart

Routekaart Rondreis Egypte & Jordanië, 15 dagen
 1. Amsterdam - Caïro
 2. Caïro
 3. Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh
 4. Caïro - St. Catharina
 5. St. Catharina - beklimming Mozesberg - Dahab
 6. Dahab
 7. Dahab
 8. Dahab - Nuweiba - veerboot naar Aqaba
 9. Aqaba - Wadi Rum
 10. Wadi Rum - Petra
 11. Petra
 12. Petra - Kerak - Amman
 13. Amman, excursie Jerash
 14. Amman, excursie woestijnkastelen en Dode Zee
 15. Amman - Amsterdam

Reisbeschrijving

Grafgiften van farao Toetanchamon bekijken in Cairo

Dag 1 Amsterdam - Caïro
Dag 2 Caïro
Dag 3 Caïro, excursie Memphis, Sakkara en Gizeh

Toetanchamon EgypteCaïro, door haar bewoners liefkozend de 'moeder van de wereld' genoemd, verwelkomt ons bij onze aankomst. We overnachten in een centraal gelegen hotel: zo kunnen we gemakkelijk de chaotische miljoenenstad ontdekken. Op loopafstand van onze accommodatie ligt het Egyptisch museum met zijn indrukwekkende collectie. Hier kun je de beroemde grafgiften van farao Toetanchamon bekijken, maar ook nog ontelbare andere vondsten uit het faraonische tijd kun je hier bewonderen. Hoogtepunten die je tijdens je verdere ontdekkingstocht door Cairo zeker niet mag missen zijn de citadel van Saladin met de Mohammed Ali moskee, de koptische kerken in het zuiden en de kleurrijke souks van Khan el-Khalil. Overal waar je komt word je met een glimlach ontvangen door de gastvrije Egyptenaren.

Piramide van Djoser EgypteDe volgende dag verruilen we de stad voor het platteland. We maken een excursie naar de trappenpiramide van Djoser: een reis met onze organisatie zou natuurlijk niet compleet zijn zonder dit bezoek! Maar we komen hier niet alleen voor onze naamgever: rondom deze piramide liggen ook een aantal andere mooi gedecoreerde graven. Onderweg naar het noordelijker gelegen Gizeh is er gelegenheid tot lunchen. Net zo indrukwekkend is het uitzicht dat we hebben op de piramides van Cheops, Chefren, Mykerinos en de sfinx bij Gizeh. De drie piramides bij Gizeh en de imposante Sfinx kun je op je gemak van alle kanten bekijken, eventueel vanaf de rug van een kameel.

Adembenemend uitzicht op de Sinaï vanaf de Mozesberg

Dag 4 Cairo - St. Catharina
Dag 5 St. Catharina - Dahab

St. Catherina klooster EgypteVandaag verlaten we Caïro en rijden de Sinaï in naar het beroemde St. Catherina klooster. Het klooster is het oudste Christelijke klooster ter wereld dat nog in gebruik is. Het ommuurde klooster bevindt zich op de plek onderaan de Mozesberg, al waar Mozes de Tien Geboden van God ontving. Binnen het complex bevindt zich een Grieks Orthodoxe kerk gebouwd op de plek van het befaamde Brandende Braambos. Het klooster heeft een bijzondere iconencollectie en eeuwenoude manuscripten, waarvan een deel over is gebracht naar het British museum. De overblijfselen van Sint Catherine zijn geplaatst in een marmeren relikwieënschrijn in de Basiliek van het klooster.

In de vroege ochtend, nog voor zonsopgang, beklimmen we de 2600 meter hoge berg Sinaï, waar Mozes de Stenen Tafelen ontving. De klim omhoog over door monniken uitgehouwen trappen is pittig en neemt zo’n 2 a drie uur in beslag. Tegen betaling is het mogelijk om je grotendeels om hoog te laten vervoeren per kameel. De zonsopgang boven de woestijn is spectaculair. Na de afdaling, die anderhalf uur in beslag neemt, reizen we verder naar Dahab, waar we het stof afspoelen en uitrusten in een aan het strand gelegen hotel.

Snorkelen boven koraalriffen bij Dahab

Dag 6 Dahab
Dag 7 Dahab

Zee Dahab EgypteWe verblijven in Dahab in een comfortabel hotel dat aan zee is gelegen. Het hotel heeft een zandstrand en is tevens voorzien van een zwembad. Je kan hier heerlijk ontspannen, het plaatsje Dahab bezoeken of verschillende optionele activiteiten ondernemen. Voor de kust ligt hier een mooi koraalrif waar gesnorkeld kan worden. Laat je verrassen door de bontgekleurde vissen die aan je duikbril voorbij zwemmen. In de golf van Aqaba kan tevens worden gedoken. De fameuze 110 meter diepe ‘Blue Hole’ ligt in de nabijheid. Tevens zijn er mogelijkheden om met jeeps of quadbikes uitstapjes te maken in de omliggende woestijn. De Sinaï is zeer divers qua landschap met spectaculaire canyons en fraai gekleurde rotsformaties.

In de voetsporen van Lawrence of Arabia in Wadi Rum

Dag 8 Dahab - Nuweiba - veerboot naar Aqaba
Dag 9 Aqaba - Wadi Rum
Dag 10 Wadi Rum - Petra
Dag 11 Petra

Na ons ontspannen verblijf in Dahab rijden we noordoostelijke richting naar Nuweiba. Hier steken we met de ferry over naar de Jordaanse havenplaats Aqaba. Je kan Aqaba op eigen gelegenheid ontdekken of deelnemen aan een facultatieve boottocht waarbij kan worden gesnorkeld.

Wadi Rum zonsondergang JordaniëDe volgende dag rijden we naar de woestijn in de buurt van Wadi Rum. De Vallei van de Maan kent spectaculaire landschappen. Tegen de avond kleurt de ondergaande zon de rotsen rood wat mooie plaatjes oplevert. We overnachten in een bedoeïen kampement. Wie wil kan deelnemen aan een facultatieve jeepsafari door de woestijn. Tijdens zo'n tocht door het landschap van grillige veelkleurige rotsen kun je onder andere de bron bezoeken die genoemd is naar Lawrence of Arabia, die hier zijn kampement opsloeg.

Petra JordaniëWe komen aan het eind van de middag aan in ons hotel in Wadi Musa, het dorpje dat naar Mozes is genoemd, vlakbij de oude Nabatese stad Petra. Je hebt de volgende dag een volle dag de tijd om de unieke stad Petra te bezoeken en wandelingen door de prachtige natuur te maken. Na een wandeling van een half uur over eeuwenoud plaveisel door de 'siq', een diepe kloof in het gebergte, word je verrast door de imposante aanblik van het geel-roze gesteente van de Schatkamer. Deze grafkamer is het eerste en meest bekende monument in Petra. De rotsen van het gesteente rond de stad hebben een prachtige kleurtekening en over de rotsen kun je mooie wandelingen maken om de vele graftomben te bezichtigen, die tot voor kort door bedoeïenenfamilies werden bewoond.

Excursie naar de romeinse ruïne stad Jerash

Dag 12 Petra – Kerak - Amman
Dag 13 Amman, excursie Jerash

Amman JordaniëWe vertrekken vroeg uit Petra voor de lange, maar prachtige rit over een deel van de Kings' Highway naar Amman. De bus rijdt door een afwisselend berglandschap naar het kruisvaarder kasteel van Kerak, waar je kunt lunchen. Dan passeren we de 900 meter diepe Wadi Mujib en komen aan in Madaba waar je een oude kaart van Palestina kunt bewonderen, die in mozaïek in de vloer is ingelegd. Even buiten deze plaats ligt de berg Nebo, waar we in navolging van Mozes uitkijken over het heilige land. Van Madaba is het nog een uurtje rijden naar Amman. De stad is gebouwd op zeven heuvels. Als je 's avonds met een taxi een van de heuvels van Amman op rijdt, heb je een schitterend uitzicht over de verlichte glooiende stad. Het oude centrum ligt rondom het grote Romeinse theater, met vele drukke winkelstraten en de Koning Hoesseinmoskee, die ook een bezoekje waard is.

Jerash JordaniëTijdens ons verblijf in Amman maken we op de tweede dag een excursie naar Jerash. Een bezoek aan deze plaats behoort tot de hoogtepunten van deze reis. Jerash, toen bekend als Gerasa, ligt op een vlakte omringd door vruchtbare heuvels en is één van de best bewaarde Romeinse provinciesteden in de wereld. De stad werd in 63 voor Christus veroverd door generaal Pompeius, waarna het onder Romeinse heerschappij kwam te staan. Jerash werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Daardoor zijn het theater, de tempels, markt en straten zo gaaf bewaard gebleven dat de plaats wel met Pompeii wordt vergeleken. Er wordt dagelijks een show opgevoerd: 45 soldaten demonstreren de strijdtechnieken van het Romeinse leger, tien gladiatoren vechten 'tot de dood' en verscheidene strijdwagens houden een wedstrijd op de oude hippodroom.

Spectaculair gelegen woestijnkastelen en drijven in de Dode Zee

Dag 14 Amman, excursie woestijnkastelen en Dode Zee
Dag 15 Amman - Amsterdam

Dode Zee JordaniëDe tweede dag van het verblijf in Amman is er een excursie gepland naar enkele kastelen, die in de woestijn ten oosten van Amman gelegen zijn. Op de rit door de woestijn zie je ze door hun schutkleur nogal plotseling omhoog uit het zand rijzen. Als je de kale, droge omgeving rond de kastelen nu ziet, kun je je moeilijk voorstellen dat men hier ooit kwam om plezier te maken, maar eeuwen terug waren hier bossen. In de middag bezoeken we de Dode Zee, waarin je al krant lezend drijft in de zoutste zee ter wereld of een modderbad kunt nemen. Vanuit Amman vliegen we terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Egypte en Jordanië immers het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
18 okt - 01 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
08 nov - 22 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
22 nov - 06 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
06 dec - 20 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
20 dec - 03 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.195,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 feb - 28 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
28 feb - 14 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.945,-

Start - einde
14 mrt - 28 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
25 apr - 09 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
09 mei - 23 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Inclusief

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • 14x ontbijt
 • Verblijf in bedoeïenenkamp, inclusief maaltijden
 • Ferry van Nuweiba naar Aqaba
 • Dagtocht naar Memphis en de trappenpiramiden van Djoser bij Sakara
 • Bezoek aan de sfinx en piramiden bij Gizeh
 • Excursie naar de Nabateese stad Petra
 • Excursie naar de Romeinse stad Jerash
 • Dagexcursie vanuit Amman naar het woestijnkasteel Kerak en Dode Zee
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding in Egypte en Jordanië
 • Groepsvisum voor Jordanie

Exclusief

Overige maaltijden, visum Egypte, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 395,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

In Caïro kun je je verblijf vervroegen en voorafgaande aan de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel verblijven. De prijs is vanaf € 24,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 40,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht naar een eerdere vertrekdatum en de transfer vanaf de luchthaven naar het hotel.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Egypte & Jordanië, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • We hebben een onvergetelijke reis gehad! We hebben mega veel gezien en de mooiste foto's gemaakt. Het is naar mijn idee wel een must om met (bijna) alle excursies mee te gaan. Deze reis is zeker een aanrader die je echt in een groep met begeleiding moet doen! Niks gemerkt van onrustigheden.

  9,0

 • Wij zijn zeer tevreden over de reis Egypte Jordanië. Het leek wel of we 8 weken zijn weggeweest ipv 2. Zoveel gezien en gedaan en een hele gezellige groep, kortom een fantastische ervaring rijker. Een echte aanrader dus, met als tip voor Djoser. De reis laten eindigen aan de Dode Zee 2 nachtjes

  9,0

 • Een geweldige reis met een geweldige groep! De perfecte afwisseling tussen activiteiten, cultuur en bezienswaardigheden. En voldoende tijd om uit te rusten.

  10,0

 • Niet alleen een bijzonder mooie reis, maar ook een perfecte organisatie. Heel bijzonder onze Nederlands sprekende reisleiders in Egypte Nedal en in Jordanië Ferdy. Zij wisten ons te boeien met hun prachtige verhalen o.a. over de geschiedenis van en over de cultuur van deze prachtige landen.

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

In Caïro slapen we in een centraal gelegen middenklassehotel. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. In de Sinaï is het eenvoudige hotel vlakbij het Catherina-klooster gelegen. Aan het strand bij Dahab is een modern hotel gereserveerd, gelegen aan een schitterende baai met eigen strand, waar een restaurant en een zwembad aanwezig zijn. Voor de kust liggen hier mooie koraalriffen.

In Jordanië gebruiken we middenklassehotels. In de hotels zijn de kamers voorzien van douche/toilet en airconditioning. In de woestijn van Wadi Rum overnacht je één nacht in een bedoeïenenkampement of kleine bungalows. Er zijn op deze plaats gedeelde sanitaire voorzieningen aanwezig, evenals matrassen en dekens; een lakenzak dien je eventueel zelf mee te nemen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Caïro Pharaos Hotel
St. Catherina Daniela Village St. Catherine
Dahab Happy Life Village
Aqaba Jordan Seasons Hotel Aqaba
Aqaba Hotel Alena
Wadi Rum Al Zawaideh Desert Camp
Petra Edom Hotel
Amman Hotel Retaj


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
 

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 395,-.

 • Het hotel in Dahab is aan zee gelegen nabij de befaamde Blue Hole.

 • Voor de kust bij Dahab liggen mooie koraalriffen.

 • Ontbijt is tijdens de reis inbegrepen.

 • We overnachten in een prachtig gelegen kampement in Wadi Rum.

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  07:00 - 08:50

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Cairo

  Vertrek

  11:20 - 15:45

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amman - Wenen

  Vertrek

  16:40 - 19:25

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  20:20 - 22:15


Tijdverschil: in zowel Egypte als Jordanië is het één uur later dan in Nederland.

Austrian is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk met Wenen als thuisbasis. Ze is lid van de Lufthansa Groep en Star Alliance en werkt onder andere nauw samen met andere gerenommeerde airlines zoals Lufthansa, Swiss en Emirates. Aan boord word je verwelkomd door vriendelijk cabinepersoneel. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch, voorzien van alle gemakken, zoals voldoende beenruimte en een uitstekend inflight entertainment systeem. Er wordt maar liefst 400 uur aan films, series en tv aangeboden! Zo hoef je je op een lange vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

We reizen zowel in Egypte als in Jordanië met een voor ons gereserveerde bus voorzien van airconditioning. Onderweg worden er tijdens de busritten regelmatig stops gemaakt.

Vanuit Nuweiba steken we met de veerboot over naar de Jordaanse havenstad Aqaba. Ook al hebben de veerboten ‘vaste’ vertrektijden, het kan voorkomen dat men niet op de geplande tijd vertrekt.

 • Lufthansa vliegtuig
 • Bus Egypte

  Onze bussen zijn voorzien van airconditioning

 • Bus Egypte
 • Bus Egypte binnenkant

  Met onze eigen bus kunnnen we makkelijk stoppen voor een foto..

 • Boot ferry

  Vanaf Nuweiba steken we met een ferry over naar Aqaba

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • 14x ontbijt
 • Verblijf in bedoeïenenkamp, inclusief maaltijden
 • Ferry van Nuweiba naar Aqaba
 • Dagtocht naar Memphis en de trappenpiramiden van Djoser bij Sakara
 • Bezoek aan de sfinx en piramiden bij Gizeh
 • Excursie naar de Nabateese stad Petra
 • Excursie naar de Romeinse stad Jerash
 • Dagexcursie vanuit Amman naar het woestijnkasteel Kerak en Dode Zee
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding in Egypte en Jordanië
 • Groepsvisum voor Jordanie

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de Khan el Khalili souk in Cairo op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je echter niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt tevens dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Egypte en Jordanië zijn de volgende excursies inbegrepen:

 • Vanuit Caïro maken bezoeken we de oude Egyptische hoofdstad Memphis. Vervolgens bezoeken we de befaamde trappenpiramide van Djoser bij Sakara. In de omgeving zijn enkele mooi gedecoreerde graven van edelen te bewonderen.
 • Aan de rand van Caïro bezoeken we de sfinx en de beroemde piramiden bij Gizeh.
 • Beklimming van de Mozesberg nabij het St. Catherina-klooster.
 • Bezoek aan de mooie woestijn van Wadi Rum, een vallei met mooie rotsformaties.
 • Bezoek aan de op de wereld erfgoed geplaatste Nabateese stad Petra.
 • Excursie vanuit Amman naar de Romeinse stad Jerash
 • Excursie vanuit Amman naar het kruisvaarderskasteel Kerak en de Dode Zee.


Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk. Zo kun je vanuit Dahab uitstapjes maken in de woestijn. Dit kan per terreinwagen of quadbike. Tevens is hier de gelegenheid om te duiken of deel te nemen aan een snorkelexcursie.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Paspoort, dat nog minimaal zes maanden geldig is bij vertrek uit Amman
 • Groepsvisum Egypte; dit ontvang je bij aankomst op de luchthaven in Caïro. Kosten van het visum plus administratiekosten bedragen € 25,- pp. Deze kosten worden geïnd door uw reisbegeleider in het hotel in Cairo. Hiervoor dient u gepast contant € 25,- mee te nemen. Met uitzondering van een landarrangement. In het geval van een landarrangement kan je zelf een visa on arrival aanvragen.
 • Groepsvisum voor Jordanie. Dit ontvang je bij aankomst in Aqaba. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Geldzaken

In Egypte wordt er betaald met de Egyptische pond. In Jordanië met de Dinar, Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen: Er is weinig tot geen pin mogelijkheid. Neem daarom genoeg contante euro mee. 
Contant: Euro’s. Veel excursies kunnen enkel in contante euro's betaald worden, neem daarom meerdere honderden euro's aan contant mee.
Creditcards: Worden bijna overal geaccepteerd. Hiermee kunnen ook sommige entrees worden betaald.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 400,- per persoon per week.

Entreegelden variëren omgerekend van € 6,- tot € 12,- per bezienswaardigheid. Uitzondering hierop vormt de entreeprijs voor Petra in Jordanië, die circa 50 Jordaanse dinar (ongeveer €.70,-) bedraagt. Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum of graftombe bezoekt. Verschillende bezienswaardigheden kunnen met een creditcard worden betaald.

Het is in Egypte en Jordanië gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds kleingeld aan fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit gezamenlijke tips voor hotelpersoneel, chauffeurs e.a. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,-.

Maaltijden

Tijdens de rondreis zijn de ontbijten inbegrepen. Tijdens het verblijf in het tentenkamp in Wadi Rum is tevens het diner inbegrepen.

Zo blijft er toch voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de lokale keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met gerechten als kofta, foel en ta'amiyya. In restaurants krijg je soms een menu aangeboden, dat begint met de Arabische voorgerechten, mezze. Verschillende pasta's als humus en tahina, diverse soorten salades, kibbe (vleesballetjes die op allerlei manieren zijn bereid) en brood komen op tafel te staan. Dit soms al overvloedige geheel wordt gevolgd door een hoofdgerecht, dat meestal bestaat uit gegrild vlees en frites. Als nagerecht verschijnt er fruit van het seizoen op tafel, eventueel ook koffie of thee. Jordanië is een overwegend islamitische land en alcohol wordt dan ook niet in ieder restaurant geschonken.

Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater in Egypte en Jordanië is niet geschikt als drinkwater. Mineraalwater is overal in hele en halve literflessen te koop.

Veel hotels in Egypte organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 75,- per persoon. Hotels maken in de regel pas kort van tevoren bekend of een verplichte toeslag zal gelden. Zo mogelijk melden we je dit nog in de informatie die je twee weken voor vertrek van ons ontvangt.

Gezondheid

Voor Egypte en Jordanië worden vaccinaties aangeraden tegen DTP en hepatitis A.

Het is verstandig te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

In Caïro kun je je verblijf vervroegen en voorafgaande aan de reis in een centraal gelegen middenklasse hotel verblijven. De prijs is vanaf € 24,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 40,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht naar een eerdere vertrekdatum en de transfer vanaf de luchthaven naar het hotel.

Klimaat en geografie

Een reis naar Egypte en Jordanië maken kan het hele jaar door. Iedere periode heeft zo zijn voordelen. De streek kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen, waarbij de zomers warm tot heet en de winters koel zijn. In de zomer is het er daarnaast erg droog. De temperaturen verschillen sterk per regio. De zomerse temperaturen zijn goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid en de wind die bijna altijd vanuit het noorden waait. Daarnaast zijn de hotels en de bus voorzien van airconditioning. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

In de wintermaanden is het redelijk koel, van november tot en met maart kan er zelfs nog wel eens een bui vallen in Caïro. De nachten zijn in de winter koud, in het voorjaar koel en in de zomer warm. Waar de zomerse temperatuur oploopt tot zo'n 40°C kan het in de winter 's nachts koud zijn in de woestijn. In Petra en Wadi Rum koelt het dan flink af, dus neem in deze periode warme kleren mee.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlands sprekende reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.


Veelgestelde vragen

Hoe is het vervoer tijdens de reis?

Gedurende de reis maken we gebruik van onze eigen bus voorzien van airconditioning, wat ons de mogelijkheid biedt om te stoppen op de plaatsen waar we willen: voor een fotostop, een mooie bezienswaardigheid of een sanitaire onderbreking. De oversteek van Nuneiba naar Aqaba gaat per veerboot. De afstanden binnen Egypte en Jordanië zijn relatief kort en het wegennet wordt goed onderhouden, waardoor de reisdagen comfortabel zijn. De langste reisdag is die van Petra naar Amman, ook omdat er tijdens de rit op veel bijzondere plaatsen gestopt zal worden.

Waar we overnachten tijdens deze reis?

In Egypte en Jordanië overnachten we in middenklasse hotels. De kamers hebben eigen douche en toilet en zijn voorzien van airconditioning. Het ontbijt is overal inbegrepen en in de meeste hotels kun je de was laten doen. Een aantal hotels is voorzien van een zwembad. In Dahab ligt het hotel aan het strand. Hier kan tevens worden gesnorkeld of worden gedoken.

Welke maaltijden zijn inbegrepen in de reissom?

Bij de hotelovernachtingen is het ontbijt inbegrepen. Tijdens het verblijf in het bedoeïenkamp in Wadi Rum is tevens het diner inbegrepen. Overige lunches en diners zijn niet inbegrepen. Op die manier is volop gelegenheid om de lokale keuken zelf of met je reisgenoten te ontdekken.

Welke excursies zijn inclusief in de reissom?

Verschillende excursies zijn inbegrepen in de reissom. Zo is in de omgeving van Amman de dagexcursie naar de Grieks-Romeinse provinciestad Jerash inclusief, net als het bezoek aan de Dode Zee. Op weg van Petra naar Amman bezoeken we het plaatsje Madaba en de berg Nebo, waar je, net als Mozes, aan de overkant van de Jordaan het beloofde land kunt zien liggen. In de omgeving van Cairo is de dagexcursie naar de oude hoofdstad Memphis en de piramides van Sakkara (Djoser) en Gizeh inclusief. Tijdens deze excursie word je vertrouwd gemaakt met de geheimen van de grafcultuur van de farao’s. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Zijn er mogelijkheden om te snorkelen of te duiken?

Dahab biedt goede snorkel- en duikmogelijkheden. Deze badplaats aan de Rode Zee heeft witte stranden en is een onderwaterparadijs met prachtige koraalriffen. De reisbegeleider kan je informeren over facultatieve dagtochten per boot naar een koraalrif. Voor uitrusting en lunch tijdens deze excursies kan worden gezorgd. Vanuit het hotel aan het strand kun je direct de zee inlopen om te snorkelen of duiken in de schitterende baai.

Welke reisdocumenten zijn er nodig voor deze reis?

Voor Egypte en Jordanië wordt een groepsvisum verzorgd. Hiervoor heeft Djoser na boeking je paspoortgegevens nodig. Voor het visum van Egypte worden de kosten ter plekke geind. Voor Egypte betaalt u € 25,- Er zijn geen visumkosten voor Jordanië.

Reizigers met een andere dan de Nederlandse nationaliteit dienen contact op te nemen met de consulaten van de betreffende landen om na te gaan of afwijkende voorschriften gelden. Het paspoort dient na vertrek uit Amman nog 6 maanden geldig te zijn.

Kan ik pinnen in deze landen?

De gemakkelijkste manier om Jordaanse Dinars en Egyptische Ponden te krijgen is via de geldautomaat. In alle grote plaatsen zijn automaten, waar je met een pinpas geld kan opnemen. Neem voor de zekerheid ook voldoende contante euro mee, want de automaten zijn niet altijd in werking. Contant geld wisselen is iets moeilijker, omdat de banken beperkte openingstijden hebben. Daarnaast is een creditcard handig om mee te nemen op reis.

Wat is het voltage in Jordanië en Egypte?

De netspanning is 220 volt, de stopcontacten zijn meestal gelijk aan die in Nederland.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. De maximale groepsgrootte is 20.

Hoe is de reisbegeleiding geregeld tijdens deze reis?

De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider. De reisbegeleid(st)er is geen gids en mag dus geen rondleidingen geven. Uiteraard vertelt hij of zij wel zoveel mogelijk over het dagelijkse leven en de cultuur en geeft hij/zij praktische tips over restaurants, openingstijden, mogelijke excursies, entreeprijzen enzovoorts. Voor vragen en opmerkingen kunt u altijd bij hem/haar terecht.
In Jordanië reist een professionele lokale gids mee, en voor de excursie naar Memphis, Sakkara en Gizeh wordt een extra Egyptische gids ingezet.

Wat is de beste reistijd?

Deze reis kun je het hele jaar door maken. Ook het warme zomerseizoen is een goede reisperiode, de lucht is dan warm en droog. Over het algemeen worden de excursies in de ochtend georganiseerd, zodat je in de middag bijvoorbeeld de schaduw kunt opzoeken in een gezellige soek, om mooie souvenirs te kopen. In najaar en winter is het weliswaar koeler, maar loopt de temperatuur overdag toch nog op tot prettige waarden.

Ramadan valt in 2018 tussen 15 mei en 14 juni.

Gelden er kledingvoorschriften voor Egypte en Jordanië?

In deze overwegend islamitische landen wordt, zeker op het platteland, gepaste kleding op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekt. Voor het bezoek aan het St. Catherinaklooster dienen zowel dames als heren rekening te houden met gepast kleding. Dames rokken of jurken over de knie en schouders bedekt. Heren dienen een lange broek te dragen en geen mouwloze shirts 

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Egypte en Jordanie

Bekijk alle reisblogs over Egypte en Jordanie