Overzicht Wandelreis Marokko rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Wandelreis Marokko

Landinformatie Marokko

  • Hoofdstad: Rabat
  • Andere bekende steden: Marrakesh, Casablanca, Tanger, Essaouira en Fès
  • Inwoners: 33 miljoen
  • Taal: Arabisch en Berbers
  • Munteenheid: Marokkaanse dirham
  • Beste reistijd: april, mei, augustus en september
  • Tijdsverschil: in Marokko is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
  • Oppervlakte: 446.500 km²
  • Geografie: Het Noordwest-Afrikaanse land Marokko heeft verschillende zeer diverse klimaten. In het Atlasgebergte in het oosten heerst een bergklimaat met veel regen, in het noorden een mediterraan klimaat en in het midden en zuiden veelal een woestijnklimaat, waar het amper regent en overdag ontzettend warm kan zijn, maar ’s nachts zeer koud.


> Wandelvakanties Marokko

Beste reistijd Marokko

Marokko heeft een gematigd klimaat dat relatief koele winters en warme zomers kent. In de bergen is het ook zomers koel, terwijl het klimaat aan zee zachter is.

De beste reistijd voor Marokko is het voor- en het najaar, dan zijn de temperaturen aangenaam om prachtige wandelingen of fietstochten te maken.

> Wandelvakanties Marokko

Bezienswaardigheden Marokko

Marokko staat bekend om haar Koningssteden, kamelen, Atlasgebergte, en de Sahara. Een land met een rijke geschiedenis en vele gezichten. Binnen 4 uur ben je in een totaal andere omgeving dan de westerse; de betoverende wereld van het Midden-Oosten.

Marrakesh
De prachtige koningsstad Marrakesh heeft genoeg te ontdekken. Het centrale plein Djemaa e Fna is een van de beroemdste pleinen van Marokko. Hier wordt overdag volop koopwaar aangeboden zoals fruit en leuke souvenirs. s’ Avonds dient het plein vooral als vermaak en vind je hier straatartiesten, verhalen vertellers en slangenbezweerders. De beroemde, en grootste moskee van Marrakesh, genaamd Koutoubia, is gelegen aan dit plein. In de oude stad ligt de Arabische markt. Hier struin je heerlijk door de prachtige smalle straatjes op zoek naar de mooiste kleurrijke souvenirs. De heerlijke geuren van Marokkaans eten komen je tegemoet. Een bezoek aan een van de oude prachtige paleizen en de rustige groene tuinen is ook zeker de moeite waard.

Woestijn en oases
Tijdens de fietsreis breng je een bezoek aan de woestijn Erg Chebbi (kleine woestijn). Dit gebied is bekend door haar oranje-rode kleur zand. Bewonder deze prachtige zandduinen en ervaar de stilte van de woestijn. Ook breng je een bezoek aan de prachtige oase Erfoud, gelegen aan de rand van de woestijn.

Atlasgebergte
Het Atlasgebergte is gelegen in het noordwesten van Afrika in Marokko, Algerije en Tunesië. Dit is de hoogste bergketen van Noord-Afrika met toppen tot boven de 4.000 meter. Het Atlasgebergte in Marokko is onderverdeeld in Anti Atlas, Midden Atlas en de Hoge Atlas. Het Atlasgebergte kenmerkt zich vooral in grote rotswanden, diepe kloven en prachtige uitzichtpunten. Tijdens wandelingen loop je door de prachtige valleien waar je kleine bergdorpjes tegen komt waar Berbers leven. De hoogste berg van het Atlasgebergte, en ook van heel Noord-Afrika, is Jebel Toubkal, met een hoogte van 4.167 meter. Tijdens de 14-daagse wandelreis naar Marokko krijg je de kans deze te beklimmen. 

Hammam Marokko
Na alle fiets- of wandeltochten ben zeker toe aan ontspanning. En waar kan dit nu beter dan in een traditionele hammam? Waar de lokale bevolking al eeuwenlang naast ontspanning ook voor het sociale aspect een badhuis bezoekt, is het voor reizigers voornamelijk een relaxmoment. De meeste badhuizen zijn sierlijk gedecoreerd en de sfeer is zeer aangenaam. Dompel je onder in een koudwaterbad en geniet intens van een professionele massage. Je kan er weer helemaal tegen aan! In de bruisende stad Marrakesh vind je een paar goede hammam adresjes.

Gastronomie
Marokko kent door de vele invloeden van Berbers, Moren, Arabieren en Spanjaarden, een grote verscheidenheid van traditionele gerechten. Couscous wordt gezien als basisgerecht. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van kruiden. Om kruiden een goed geheel te laten worden van de gerechten wordt er veelal gestoofd. Deze heerlijke vlees-, vis- of groentegerechten worden bereid in een tajine, een aardewerken stoofpot. Marokko kent ook veel soorten gebak, hiervoor worden vaak amandelen, dadels en honing gebruikt.

Tijdens de wandelreizen is in het hotel in Marrakech het ontbijt inbegrepen in de reissom. Bij respectievelijk de 8-daagse en de 14-daagse reis zijn tijdens resp. het verblijf in de Bougmez vallei en tijdens de trekking ook de overige maaltijden (lunch en diner) inbegrepen. De meereizende kok verzorgt de maaltijden in de gites en gastenverblijven en maakt de lunches onderweg klaar. De enige maaltijden die dus niet zijn inbegrepen zijn de lunches en het diner tijdens het verblijf in Marrakech.

Tijdens de fietsreis zijn alle ontbijten inbegrepen in de reissom. Het ontbijt bestaat meestal uit (stok)brood, boter en jam of honing. Overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen.