Wandelvakantie Marokko

Marokko leent zich uitstekend voor een avontuurlijke wandelvakantie. De wandelreizen van Djoser zijn de perfecte mix tussen actief en ontspannen. Tijdens de wandelreis in Marokko loop je in het ruige Atlasgebergte tussen Berberdorpen. De ruige bergen en de vriendelijke bevolking zullen je wandelvakantie in Marokko tot een onvergetelijke ervaring maken.

Lees meer

Kies een rondreis:

Wandelen in indrukwekkend Marokko

Tijdens de wandelreizen door Marokko van Djoser maak je op een bijzondere manier kennis met dit indrukwekkende land. Je vliegt op Marrakech, waar je de eerste dag te tijd krijgt Marrakech te leren kennen en te dwalen in de gezellige souks. Hierna zal het echte wandelen beginnen.

Kies je voor de korte wandelvakantie in Marokko, dan zullen de wandelingen je de bergen in voeren en via goede paden zullen we een aantal Berberdorpjes bezoeken. Met de lange wandelvakantie in Marokko krijg je de kans de meest afgelegen dorpjes en boerderijen te bezoeken, midden in het ruige Atlasgebergte. De wandelingen zijn pittig, maar zeker de moeite waard. Na de wandelingen zullen we overal gastvrij worden ontvangen in de accommodaties, die veelal door de lokale Berbers gerund worden.

Het Marokkaanse klimaat
Marokko heeft een gematigd klimaat met koele winters en warme zomers. In de bergen is het vaak koeler dan in het binnenland. Tijdens de maanden mei en juni kun je veel bergbloemen aantreffen wat zorgt voor een prachtig gezicht. In oktober kan het in de bergen alweer licht gaan sneeuwen. Marokko heeft dus een goed wandelklimaat gedurende de zomers en in het voor- en najaar: niet al te hoge temperaturen en lage luchtvochtigheid. Het ideale land voor een fijne wandelvakantie!

Voor wie is een Djoser wandelvakantie geschikt?
Bij Djoser kun je kiezen tussen twee verschillende wandelreizen door Marokko: één van 8 dagen en één van 14 dagen. De 8-daagse wandelreis is goed te doen voor mensen met een normale tot goede conditie. Je overnacht in gastenverblijven bij Berbers. De 14-daagse reis is pittiger en is te doen voor mensen met een goede tot zeer goede conditie. Bij deze wandelvakantie overnacht je tijdens de 10-daagse trekking regelmatig in eenvoudige berghutten.

Boek je wandelreis Marokko eenvoudig online
Een wandelreis is dé manier om Marokko op een actieve manier te ontdekken. Omdat we je je reis op een gemakkelijke manier willen laten boeken, kun je dat bij Djoser eenvoudig online doen. Kies je favoriete wandelreis en regel alles online.

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling
 • Versoepelde voorwaarden
 • Korting op 1-persoonskamer

Lees hier meer en bekijk de voorwaarden

Altijd bij Djoser

 • 24/7 hulp en bijstand
 • Eigen reisbegeleiding
 • Veilig op reis
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Zorgvuldig geselecteerde hotels

Klantwaardering: 8,8

Een fantastische trekking gemaakt door de Hoge Atlas onder l...
Een fantastische trekking gemaakt door de Hoge Atlas onder leiding van gids Omar; hij zorgde dat iedereen zich veilig voelde en was altijd positief en behulpzaam. Alles was uitstekend geregeld, het eten voortreffelijk. Als je van uitdaging en ruige landschappen houdt is deze reis zeker aan te raden!

Naam: Marysia Q.
Cijfer: 9,0
 • Djoser Wandel en Fiets Infodagen
 • Brochure aanvragen wandelsite
 • Aanmelden Nieuwsbrief (wandel)