Wandelreis Noorwegen, 8 dagen

Wandelen langs de mooiste fjorden van Noorwegen

Vanuit het pittoreske Alesund reizen we met ferry’s en eigen touringcar door verschillende fjorden en over indrukwekkende bergen, waar je elke keer een onvergetelijke wandeling kunt maken, zoals bijvoorbeeld naar de schitterende Geirangerfjord. We verblijven in verschillende gunstig en prachtig gelegen accommodaties in het Fjordenlandschap van West-Noorwegen. We genieten van bekende hoogtepunten zoals de Geirangerfjord en het uitzicht vanuit Andalsnes, maar gaan tijdens de zes wandeldagen juist ook buiten de gebaande paden, zodat we kunnen genieten van indrukwekkende gletsjers, verscholen baaitjes en authentieke dorpjes!

Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 • 29-07-2023Amsterdam - Alesund - Fosnavag
 • 30-07-2023Fosnavag, wandeling Runde-eiland
 • 31-07-2023Fosnavag - ferry naar Leknes - wandeling van Leknes naar Urke - Nordfjordeid
 • 01-08-2023Nordfjordeid - ferry schiereiland, wandeling naar Veten
 • 02-08-2023Nordfjordeid - Kjendalgletsjer - Stryn/Loen, vrije middag
 • 03-08-2023Stryn/Loen - boottocht Zeven Gezusterswaterval - wandeling via Skagefla naar Geiranger - Valldall
 • 04-08-2023Valldal, wandeling naar Ytterli of Ruga
 • 05-08-2023Valldal - Trollstigen - uitzichtpunt Andelsnes - Alesund - Amsterdam
Routekaart Wandelreis Noorwegen, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Runde eiland NoorwegenTijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie schoentjes, waarbij een schoentje eenvoudig is en drie pittig. Twee schoentjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt drie schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. Op sommige dagen lopen wij over heuvels met zo nu en dan zicht op een diep dal of vallei dit is mogelijk hoogte vrees gevoelig.

Geen betere manier om de overweldigend mooie fjorden van Noorwegen te ontdekken, dan met een serie wandelingen dwars door de natuur. Na aankomst in het schattige Alesund reizen we met ferry’s en eigen touringcar door verschillende fjorden en over indrukwekkende bergen, waar je elke keer een onvergetelijke wandeling kunt maken. Het hoogtepunt is misschien wel de Geirangerfjord, dat op de UNESCO-lijst natuurwerelderfgoed staat.

Vissersdorpje Forsnavag

Dag 1 & 2 Amsterdam - Alesund - Forsnavag, wandeling Runde-eiland

Alesund Noorwegen

Een directe vlucht brengt ons in een kleine twee uur naar Alesund, midden in het Noorse fjordenlandschap – met goed zicht zal je tijdens het landen op het eiland Vigra overal om het kleine stadje heen water zien liggen. In het geval dat wij een vroege vlucht hebben maken wij een korte tussenstop in het stadje Alesund war regelmatig grote cruise schepen aanleggen. Na kort verblijf in Alesund reizen we met onze eigen touringcar langs de kust naar het hotel in Forsnavag, een beeldschoon vissersdorpje ingeklemd tussen bergen en zee. Vanuit Forsnavag gaan we naar Runde-eiland, waar de papegaaiduikers in de kliffen nestelen. Deze eilandbewoner is met name 's avonds goed te zien, de kans is dus klein dat we deze eilandbewoner tegenkomen tijdens onze wandeling. Wel zien we een hele hoop Jan van Genten die hun nesten op de rosten van Runde hebben.

• Wandelduur: ca. 4 uur, ca. 7 km (2 schoentjes)
• Stijgen: 530 m / dalen: 530 m


Overweldigende uitzichten op de fjorden

Dag 3 Forsnavag - Leknes, wandeling van Leknes naar Urke - Nordfjordeid

Wandelen fjord Leknesnakken NoorwegenWe verlaten Forsnavag vandaag en rijden van de kust de Sunnmøre Alpen in. Je ziet dat het landschap enorm verandert. Vanuit Lekness maken we en wandeling naar Urke. Tijdens het eerste deel van de wandeling hebben we een overweldigend uitzicht over het Norangsfjord met schitterende spitse toppen eromheen. We lopen later door een vallei waar een smeltwater rivier door het landschap slingert. Eenmaal aangekomen aan het fjord kunnen we genieten van een welverdiend drankje in een lokale bar of onze meegenomen picknick opeten. We sluiten de dag af in Nordfjordheid, waar ons hotel is gelegen. Dit plaatsje heeft voor de cultuurliefhebbers een zeer interessant museum te bieden: Sagastad. In dit iconische gebouw, kun je in de buik van het grootste viking schip dat ooit gevonden is rondlopen! Ook kom je van alles te weten over de geschiedenis van de Vikingen: leer over de Sagen, mythen en over de epische zeetochten die zij maakten. De hoofdstraat van het dorp straalt de rust van het verleden uit met veel wit geschilderde huizen.

• Wandelduur: ca. 2,5 uur, ca. 8 km. (2 schoentjes)
• Stijgen: +/- 200 m. en dalen: +/- 200 m.


Het ruige fjordenlandschap ontdekken

Dag  4 Nordfjordeid - ferry schiereiland, wandeling Veten 

Wandelen Hornelen NoorwegenDe volgende dag nemen we de tijd om de omgeving van Nordfjordeid te verkennen. We steken per ferry het fjord over. Vergeet je camera niet: op het water kunnen je uitstekend foto’s van de imposante bergen maken! Het kale berglandschap is de perfecte plek voor schapen. We maken een wandeling over één van de eilanden (Bremanger), waarbij we een goede indruk krijgen van het ruige landschap waar de wind heer en meester is. Onze wandeling begint helemaal aan het eind van de weg bij het gehucht Grotle. Van hier uit maken we een wandeling naar Veten. Een intensieve hike, maar het spectaculaire uitzicht vanaf de top maakt dat meer dan de moeite waard. Aan het eind kunnen we uitrusten op een van de hagelwitte strandjes hier. voordat we doorreizen Stryn/Loen. Onderweg bezoeken we de Kjenndalsgletsjer, waar we nog een korte wandeling maken voordat we via de 'Panoramaroad' doorreizen naar onze volgende bestemming. 

Wandelduur Veten: ca. 5 uur, ca. 8 km.(3 schoentjes)
• Stijgen: 520 / dalen:520 m.


Dag 5 Nordfjordeid - Kjenndalsgletsjer - Stryn/Loen, vrije middag

Glenndalsgletsjer NoorwegenNa een korte busrit en een bezoek aan de Kjenndalsgletsjer kunnen we uitrusten van de eerste wandeldagen en prachtige
indrukken die we hebben opgedaan. Door het plaatsje Loen baant de snelstromende rivier Loenva zich een weg door een kloof naar het gletsjermeer. Liefhebbers kunnen hier met een kabelbaan naar een hoogte van 1011 meter stijgen en genieten van een enorm mooi uitzicht over wit besneeuwde bergtoppen. Er kunnen hier voor de liefhebber ook nog een aantal wandelingen worden gemaakt. Wie even iets anders wil doen dan wandelen kan hier een mooie kajaktocht maken.

Het mooiste fjord: de Geirangerfjord

Dag 6 Stryn - Geiranger, boottocht en wandeling Skagefla, Zeven Gezusterswaterval - Eagle Road - Valldall

Geiranger fjord NoorwegenWe reizen en wandelen al dagen in een fjordenlandschap, maar de mooiste fjord moeten we nog ontdekken: de Geirangerfjord. Deze is zo ver landinwaarts gekruld, dat je bijna moeite moeit doen om te bedenken dat het water in contact staat met de zee. Het prachtig blauwe water staat in contrast met de felgroene kliffen die de fjord omsluiten. Eerst varen we met een sightseeing boot een stuk het fjord door. Onderweg krijgen we een schitterend uitzicht over de bergen waarbij we ons in een sprookjesachtig landschap bevinden. We varen langs de watervallen van de ‘Zeven Gezusters’, die over de kliffen heen de fjord in vallen. We leggen vervolgens aan bij een stijger waar de liefhebbers aan land worden gezet voor een spectaculaire wandeling naar Skakafla. Een zware en steile klim over de aangelegde trappen met hier en daar een railing en kabel ter ondersteuning. Eenmaal aangekomen bij de bergboerderij, kun je genieten van een unieke aanblik op de fjord. Kortom:
een onvergetelijke wandeling! Vervolgens kunnen we vanaf hier de pittige wandeling naar Geiranger starten. 

Degenen die liever een eenvoudigere wandeling maken kunnen direct met de boot terugvaren naar de haven. Na een pauze kun je dan de Fosserasa wandeling doen in de richting van spectaculaire watervallen. Of een heel rustige wandeling langs het Fjord naar het gehucht Homlung. Vanuit Geiranger vervolgen we onze reis via de adembenemende panoramaroute Eagles Road om aan het eind van de dag aan te komen in Valldal.

Wandeling via Skakafla naar Geirganger (3 schoentjes)
• Wandelduur: 4 a 5 uur, ca. ca. 8 km.
• Stijgen: 550 / dalen: 550 m.

Wandeling Fosserasa
• Wandelduur retour: 3 uur, ca. ca. 6 km.
• Stijgen 300 m. / Dalen 300 m.

Wandeling langs het fjord naar Homlung
• Wandelduur retour : 2 uur, ca. ca. 5 km.
• Stijgen en dalen: : +/- 50 m.


Noorse dorpjes & lokale lekkernijen

Dag 7 Valldal, wandeling naar Rugga

Dorp Aulandsfjord Noorwegen

Alweer een ander fjord, het Tafjford. De wandeling van vandaag kunnen we aanpassen aan 'de vorm van de dag': nog even enthousiast een inspannende hike als je zin hebt, of wellicht een goede dag om gewoon lekker wat rust te zoeken aan het fjord of op het terras van het hotel om alle indrukken van de afgelopen dagen te verwerken. Vandaag gaan de enthousiastelingen naar Ytterli en eventueel nog verder naar Rugga. We beginnen direct vanuit ons hotel met de wandeling. We stijgen weer door de bossen naar boven door dennenbossen en langs velden met varens om boven aangekomen weer een prachtig te hebben over het fjord.
We genieten hier in Valdal niet alleen van de wilde natuur! Als je het vandaag wat rustiger wilt doen met wandelen kun je een tocht maken in de richting van Dovingen.

Zo kom je langs een paar typische Noorse dorpjes, waar de tijd een beetje stil lijkt te staan. Veel van de boerderijen in het Valldal kweken aardbeien, die heerlijk zoet zijn gerijpt in het zonlicht van de lange zomerdagen hier. Probeer onderweg eens de lokale lekkernij: wafels met aardbeien! Om de out-door ervaring compleet te maken heb je vandaag nogmaals de mogelijkheid om een kajak tocht over het fjord te maken: een geweldige sensatie om door het spiegelgladde water te glijden, terwijl de majestueuze bergen op je neerkijken.

Wandeling naar Ytterli
• Wandelduur retour: ca. 5 uur, 9 km.
• Stijgen 300 en dalen: 300 m.

Wandeling naar Rugga (via Ytterli)
• Wandelduur retour: ca. 7 tot 8 uur, 14 km
• Stijgen 600 m. en dalen: 600 m.

De wandeling naar Dovingen is als eenvoudig te kwalificeren en duurt ongeveer 3 uur retour.


De indrukwekkende bergpas 'Trollstigen'

Dag 8, Valldal - Trollstigen - uitzichtpunt Andalsnes - Alesund - Amsterdam

Trollstigen weg NoorwegenDe volgende dag rijden we na het ontbijt terug naar Alesund. Maar voor we daar aankomen rijden we eerst het hele Valldal uit met aan het einde de indrukwekkende bergpas ‘Trollstigen’: een waanzinnige bergweg die met talloze steile haarspeldbochten de bergkam opklimt. Bovenaan zetten we de bus natuurlijk even stil om het landschap goed vast te leggen. Iets verderop, bij het uitzichtpunt boven Andalsnes, kunnen we nog één keer de som opnemen van de afgelopen reis: ook hier zien we weer een prachtig panorama van groene berglandschappen, blauwe fjorden en met sneeuw bedekte bergpieken.

Wanneer je meer tijd hebt dan 8 dagen, dan kun je een hotelverlenging aanvragen in het pittoreske Alesund. Behalve vanwege haar unieke ligging is Alesund bijzonder vanwege de art nouveau-huizen, die niet alleen sierlijk maar ook heel kleurrijk zijn. We raden een wandeling langs de kade aan om nog een keer het mooie Noorwegen in ons op te nemen, voordat we terug vliegen naar Nederland.  

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2023

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
24 jun - 01 jul G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij
Prijs € 2.295,-
Start - einde
15 jul - 22 jul G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij
Prijs € 2.595,-
Start - einde
29 jul - 05 aug V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.395,-
Start - einde
19 aug - 26 aug G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.395,-

Vertrekdata 2024

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
22 jun - 29 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Transfer naar de luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Dinerbuffet in Stryn
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Begeleiding tijdens de wandeltochten
 • Wandeling naar Kjenndalsgletsjer
 • Panaramaroutes 'Eagles Road'
 • Boottocht over het Geirangerfjord
 • Bezoek Runde-eiland "de volgelrots"
 • Bezoek schapenboerderij in Davik
 • Wandeling naar uitzichtpunt op waterval 'De Zeven Gezusters'
 • Boot over het Hjørundfjord van Sæbø naar Leknes
 • Panoramaroad en de Eagles Road
 • Trollstigen uitzichtspunt

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €2.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je makkelijk aansluiting in onze kleine groepen, zo is onze ervaring. 

Je kunt per vertrekdatum zien hoeveel deelnemers er al geboekt hebben door op "deelnemers" te klikken: je ziet dan de leeftijden per categorie, het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers die hebben geboekt.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

De hotels waarin we tijdens de reis overnachten zijn comfortabele middenklasse hotels die gunstig gelegen zijn ten opzichte van de wandelingen of gekozen zijn vanwege de unieke locatie in het Noorse Fjordenlandschap. De kamers hebben allemaal een eigen badkamer. Hotel Thon Fosnavag bijvoorbeeld is gelegen aan een baaitje en heeft uitzicht over de prachtige fjorden. Op loopafstand vind je enkele restaurantjes en in het hotel is gratis WiFi beschikbaar. Het Nordfjord Hotel in Valldal is een speciaal gerenoveerd landhuis waar je geniet van een modern klassiek interieur. Achter het huis een heerlijk tuin. Geniet van de lange avonden in de Noorse zomer. 


Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Fosnavag Thon Fosnavag
Nordfjordeid Eid Hotel
Stryn Stryn Hotel
Valldal Valldal Fjord Lodge


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Alle comfortabele hotelkamers hebben een eigen badkamer

Je kunt ook kiezen voor een eenpersoonskamer

Na het wandelen kun je een drankje doen in de gezellige bar

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

Het uitzicht vanuit de hotels is vaak spectaculair

Alle comfortabele hotelkamers hebben een eigen badkamer

Je kunt ook kiezen voor een eenpersoonskamer

Na het wandelen kun je een drankje doen in de gezellige bar

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

Het uitzicht vanuit de hotels is vaak spectaculair

Alle comfortabele hotelkamers hebben een eigen badkamer

Je kunt ook kiezen voor een eenpersoonskamer

Na het wandelen kun je een drankje doen in de gezellige bar

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

Het uitzicht vanuit de hotels is vaak spectaculair

Alle comfortabele hotelkamers hebben een eigen badkamer

Je kunt ook kiezen voor een eenpersoonskamer

Na het wandelen kun je een drankje doen in de gezellige bar

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

Het uitzicht vanuit de hotels is vaak spectaculair

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Alesund

  Vertrek

  10:30

  Aankomst

  12:35

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Alesund - Amsterdam

  Vertrek

  13:05

  Aankomst

  15:10

Er is geen tijdverschil tussen Noorwegen en Nederland/België.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €2.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

We maken gebruik van een eigen touringcar tijdens deze reis. De bus haalt ons op bij de luchthaven en brengt ons van accommodatie naar accommodatie, maar ook zetten we hem in om ons naar de startpunten van verschillende wandelingen te brengen. Op verschillende momenten maken we ook gebruik van ferry's om bijvoorbeeld een fjord over te steken: een mooie manier om het landschap goed in je op te nemen.

KLM brengt ons rechtstreeks naar de Noorse hoofdstad

Optionele kayaktocht met uitzicht op de waterval de Zeven Zusters vanaf het Geirangerfjord

KLM brengt ons rechtstreeks naar de Noorse hoofdstad

Optionele kayaktocht met uitzicht op de waterval de Zeven Zusters vanaf het Geirangerfjord

KLM brengt ons rechtstreeks naar de Noorse hoofdstad

Optionele kayaktocht met uitzicht op de waterval de Zeven Zusters vanaf het Geirangerfjord

KLM brengt ons rechtstreeks naar de Noorse hoofdstad

Optionele kayaktocht met uitzicht op de waterval de Zeven Zusters vanaf het Geirangerfjord

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Transfer naar de luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Dinerbuffet in Stryn
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Begeleiding tijdens de wandeltochten
 • Wandeling naar Kjenndalsgletsjer
 • Panaramaroutes 'Eagles Road'
 • Boottocht over het Geirangerfjord
 • Bezoek Runde-eiland "de volgelrots"
 • Bezoek schapenboerderij in Davik
 • Wandeling naar uitzichtpunt op waterval 'De Zeven Gezusters'
 • Boot over het Hjørundfjord van Sæbø naar Leknes
 • Panoramaroad en de Eagles Road
 • Trollstigen uitzichtspunt

Excursies

Man Skageflå NoorwegenBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een breidt een wandeling graag nog wat extra uit, terwijl een ander liever rustig aan doet en de tijd neemt om mooie foto's te maken. Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Noorwegen zijn de volgende excursies en wandelingen in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek eiland Runde om vogels te spotten
 • Bergwandeling Leknes naar Urke met uitzicht over de Fjorden
 • Bezoek aan Bremanger-Eiland: wandeling naar Veten en bezoek schapenboerderij
 • Boottocht over het Hjørundfjord van Sæbø naar Leknes
 • Wandeling over de 'Tsunami-route' lang het Meer van Lodalen
 • Busrit over de Panoramaroad langs Nordjford van Eid naar Stryn
 • Bezoek aan de Kjenndalsgletsjer
 • Boottocht over de Geirangerfjord met uitzicht over de Watervallen van 'De Zeven Gezusters'
 • Wandeling door de bergen van Valldall naar Rugga
 • Bezoek Trolstigen uitzichtpunt


Tijdens de wandelreis in Noorwegen zijn de volgende excursies optioneel: 

 • Schitterende kajak-tocht door het fjord bij Valldal
 • Bezoek aan het Vikingmuseum Sagastad in Nordfjordheid 
 • Pittige wandeling van Skakahola via Skagefla naar Geiranger met zicht over het Fjord en vele watervallen.
 • Pittige wandeling van Skakahola via Skagefla naar Geiranger met zicht over het Fjord en vele watervallen.
 • Optionele tocht met SKY lift naar een hoogte van 1011 meter in Loen.


Reisdocumenten

 • Eticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort of een Nederlandse ID-kaart. 
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Noorwegen wordt er betaald met de Noorse Kroon (NOK). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: er zijn in de meeste grote plaatsen waar overnacht wordt geldautomaten aanwezig. Daarnaast kan in Scandinavië bijna overal worden afgerekend met je bankpas, soms worden contanten niet geaccepteerd. 
Contant: euro’s kun je bij banken wisselen.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is niet erg gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Servicekosten worden doorgaans op de rekening gespecificeerd. Het wordt wel gewaardeerd wanneer de rekening wordt afgerond naar een heel bedrag.

Voor de zekerheid wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) fooien worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,- per persoon.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, yoghurt, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie. Bij het hotel in Stryn is de dinerbuffet inbegrepen.

Verder kun je zelf de keuze maken voor lunch en diner. In de veelal kleine dorpen die we tijdens deze reis aandoen is de keuze aan restaurantjes beperkt vanwege de geïsoleerde ligging, maar de kwaliteit van het eten is goed.

Diner zalm NoorwegenDe Noren zijn gek op eten en de Noorse keuken bestaat van oudsher uit veel dierlijke producten, zoals vis, lam en ook eland - in de vorm van steak, hamburger of kebab - wordt er veel gegeten. Uiteraard staat er in dit land met een een extreem lange kustlijn (25.148 km!) veel veel vis, schaal- en schelpdieren op de menu-kaart. De Noorse zalm heeft wereldfaam! Tegenwoordig zijn naast deze dierlijke producten echter ook vegetarische en veganistische gerechten volop verkrijgbaar. 

Enkele typische Noorse specialiteiten zijn Rakfisk (gefermenteerde forel), Smalahove (schaapshoofd geservereerd met aardappelen en koolraap), Kjøttboller (de Noorse variant op de bekende Zweedse gehaktballetjes) en Lapskaus (een soort stamppot) geserveerd met flatbrød (knapperig, dun brood). Daarnaast zijn bij bakkerijen veel lekkere zoetigheden te vinden, zoals heerlijke kaneelbroodjes. 

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.


Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Bagage

Gezien de vaak beperkte bagageruimte in de bussen verzoeken we om de bagage te beperken tot zo’n 12-15 kg per persoon. We verzoeken daarnaast om een weekendtas of rugzak mee te nemen. Deze zijn gemakkelijker op te bergen in de verschillende vervoermiddelen.

Neem voor de wandelingen kleding "in laagjes" mee zodat je altijd goed gekleed bent. Het kan in de zomer namelijk aangenaam warm zijn met temperaturen tussen de 20 en 25 graden, maar hoog in de bergen of tijdens een regenbui kan het behoorlijk afkoelen. Voor deze reis heb je goede bergwandelschoenen nodig vanwege de hoogteverschillen en de soms rotsachtige ondergrond. Zorg ervoor dat je de schoenen van tevoren hebt ingelopen om blaren tijdens de reis te voorkomen.

Klimaat en geografie

Het Noorse landschap is erg langgerekt, heeft een aanzienlijke kustlijn en kent veel hoogteverschillen, waardoor er in Noorwegen zowel een zeeklimaat als een landklimaat heerst. Tevens kent Noorwegen een poolklimaat. 

Over korte afstanden kunnen grote verschillen zijn in weertype en het kan voorkomen dat wanneer het aan de ene kant van de berg regent, er aan de andere kant een heerlijk zonnetjes schijnt. In de winter wordt het niet of nauwleijks licht in Noorwegen, terwijl de zomernachten oneindig lijken te duren. De gemiddelde maximumtemperatuur in Andelsnes schommelt in de maanden juni/juli/augustus tussen de 15 en 16 graden, maar op mooie dagen kan het ook gerust 25 graden worden. In de avond en en op hoogte kan het echter wel fris worden, dus neem kleding 'in laagjes' mee, zodat je altijd goed gekleed kunt gaan.

Het Noorse landschap bestaat uit bossen, bergen, meren, watervallen, adembenemende fjorden en een prachtige kustlijn. 

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid. Zo hier en dan zijn de wandelingen hoogtevrees gevoelig.

Gemiddelde wandelduur per dag: 4 uur, ca. 7 km.

Gemiddelde stijging per dag: ca. 400 m.

Maximale stijging: 550 m.


De wandelreis Noorwegen bestaat uit wandelingen vanuit verschillende accommodaties in bergachtig gebied in westelijk Noorwegen. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen, zeker wanneer je gewend bent om met enige regelmaat te wandelen. Je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. De wandelingen zijn gemiddeld 3 tot 5 uur lopen en houd rekening met regelmatig stijgen en dalen gezien het bergachtige karakter van het landschap. Voor meer informatie over de afstand, wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

Op 6 dagen maken we een wandeling in bergachtige omgeving. De wandelingen zijn technisch niet moeilijk, maar wel wordt het nodige hoogteverschil overwonnen. Enige wandelervaring is daarom wenselijk. De duur van de wandelingen is gemiddeld 4 uur per dag. Tijdens de reis is het maximaal dalen en stijgen 530 meter op een dag. gemiddeld genomen klimmen we ca. 300 m. per dag.

Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Nee, de bagage hoef je niet te dragen tijdens de wandelingen. Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of de bus. Wel dien je je bagage zelf van/naar de bus brengen. 

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Om van de verschillende accommodaties te verplaatsen maken we gebruik van onze eigen comfortabele bus. Deze bus reist met ons mee en zet ons op bepaalde punten af, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie). Op meerdere dagen maken we ook gebruik van ferry's om fjorden over te steken. 

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies, zoals bijvoorbeeld een kajak-tocht.

Is er WiFi aanwezig in de hotels?

In de hotels kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Alesund opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Alesund worden bijgeboekt. Zie hiervoor de informatie 'hotelverlenging' onder 'praktische informatie'.

De prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Hoe kan ik betalen in Noorwegen?

Je kunt met Noorse Kronen betalen in Noorwegen. In de meeste plaatsen kan met Nederlandse /Belgische betaalpassen lokale valuta worden ogpenomen. Ook worden creditcards op de meeste plekken als betaalmiddel geaccepteerd.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 2.295,-

8 dagen v.a. € 2.295,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Vervoer met ferry's en eigen touringcar
 • Verblijf in zeer comfortabele accommodaties met eigen badkamer
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Schitterend fjordenlandschap
 • Wandelingen vanuit meerdere dorpjes 
 • Buiten de gebaande paden naar de mooiste plekken
 • Ongerepte natuur
 • Bezichtiging gletsjers
 • Optionele kano-tocht door de Fjorden
 • Panaramaroutes zoals 'Eagles Road' en 'Trolstigen'

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,3

Het weer viel ondanks de verschrikkelijke voorspellingen gel...
Het weer viel ondanks de verschrikkelijke voorspellingen gelukkig mee en de groep was (zoals meestal) leuk. De Noorse fjorden, het is er prachtig. De wandelingen zijn behoorlijk pittig, maar ik heb een geweldig leuke week gehad.

Naam: Marlies J.
Cijfer: 8
De mooie natuur in Noorwegen is amper te overtreffen. Pracht...
De mooie natuur in Noorwegen is amper te overtreffen. Prachtige bergmassieven en overal het heldere azuurblauwe water dat zich een weg baant dooorheen de fjorden.

Naam: Els V.
Cijfer: 8

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,3

 • 8,0

  Marlies J.

  Het weer viel ondanks de verschrikkelijke voorspellingen gelukkig mee en de groep was (zoals meestal) leuk. De Noorse fjorden, het is er prachtig. De wandelingen zijn behoorlijk pittig, maar ik heb een geweldig leuke week gehad.

 • 8,0

  Els V.

  De mooie natuur in Noorwegen is amper te overtreffen. Prachtige bergmassieven en overal het heldere azuurblauwe water dat zich een weg baant dooorheen de fjorden.

 • 9,0

  Sander K.

  Noorwegen heeft een pracht natuur om door heen te reizen en te wandelen. Door het natte klimaat moet je rekening houden met modder en drassige ondergrond. De minder standaard paden maken de wandelingen daarnaast net wat unieker dan andere landen.

 • 9,0

  Grietje O.

  Noorwegen; het land, waar ik de grootsheid van de natuur ervaren heb!

 • 8,0

  Mirjam W.

  Wat is Noorwegen adembenemend mooi! Ik heb ontzettend genoten van de wandelingen en de natuur. Er zitten wat uitdagende wandelingen tussen, maar die zijn goed te doen met een goede conditie en de juiste voorbereiding. Meer dan de moeite waard om deze reis te maken!

 • 8,0

  Andre

  Wat is Noorwegen een mooi land om door te wandelen! De wandelroutes brengen je langs adembenemende uitzichten. Soms zijn de routes uitdagend maar ze zijn goed te doen met een goede conditie / voorbereiding. De hotels zijn prima. Topchauffeur. Tip: neem een insecten werend middel mee bij het wandelen.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen