Bekijk de Rondreis Noorwegen, 12 dagen van Djoser

Rondreis Noorwegen 12 dagen

Van Oslo door de bergen naar de fjorden

Tijdens onze reis door Noorwegen komen we langs de meest fantastische en ongerepte landschappen. Gletsjers en bergen worden afgewisseld met watervallen en natuurlijk het Noorse visitekaartje bij uitstek: de fjorden! We beginnen de reis in Oslo en eindigen in Bergen, waartussen we enkele klassieke hoogtepunten bezoeken, zoals het Geirangerfjord, maar juist ook tijd doorbrengen in minder toeristische plaatsen van ongekende schoonheid. We bezoeken het letterlijke hoogtepunt van het land, de bergtop Galdhopping, maar ook het figuurlijke hoogtepunt, waarbij we per kajak door de beschermde wateren van de Norangs- en Hjörundfjord varen.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Noorwegen, 12 dagen
 1. Amsterdam - Oslo
 2. Oslo - Raubergstulen
 3. Raubergstulen
 4. Raubergstulen - Grotli
 5. Grotli, excursie Geirangerfjord
 6. Grotli - Hornindal
 7. Hornindal - Hjörundfjord, start tweedaagse kajaktour
 8. Hjörundfjord, einde tweedaagse kajaktour - Björke
 9. Björke - Kalvåg
 10. Kalvåg
 11. Kalvåg - boot naar Bergen
 12. Bergen - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Oslo, Raubergstulen en het ‘dak van Noorwegen’

Dag 1 Amsterdam - Oslo
Dag 2 Oslo - Raubergstulen
Dag 3 Raubergstulen

Boot Oslo NoorwegenIn 1947 begon een groep van vijf Noren en een Zweed aan een bijzondere expeditie: op een vlot van balsahout voeren de mannen, onder leiding van Thor Heyerdahl, van Chili naar Polynesië. Thor en gezelschap probeerden hiermee aan te tonen dat een dergelijke zeereis al ver voor de tijd van Columbus mogelijk was. Het vlot droeg de naam ‘Kon-Tiki’ en was vernoemd naar de oude zonnegod van de Inca’s. Heyerdahl schreef een over de expeditie een boek, dat las als een avonturenroman en al snel een bestseller zou worden. Het iconische vlot – en het bijzondere verhaal dat het illustreert – is te bezoeken in het Kon-Tiki-museum, één van de vele musea dat Oslo rijk is. Ook het Vikingschip-museum, met ’s werelds best bewaarde Vikingschepen, heeft een fantastische collectie en is de ideale manier om kennis te maken met de rijke geschiedenis van Noorwegen. Noorwegen heeft door de geschiedenis heen veel pioniers voortgebracht, zoals natuurlijk de Vikingen maar ook Roald Amundsen, verkenner van de zuidpool. Gezien de ongerepte natuur die we deze reis gaan ontdekken, is het misschien niet gek dat men hier avontuurlijk opgroeit.

Jotunheim NoorwegenVan Oslo rijden we door het prachtige Noorse heuvellandschap naar het Jotunheimen nationaal park. Jotunheim is in de Noorse mythologie de woonplaats van de machtige reuzen en als je het landschap voor je op ziet doemen, begrijp je direct hoe ze tot die vergelijking zijn gekomen. We maken een boottocht over het gletsjermeer van Gjende, voordat we doorreizen naar de voet van de hoogste piek in Noorwegen, waar we boven de boomgrens verblijven in een karakteristiek hotel in de stijl van een blokhut. De uitzichten hier zijn adembenemend en verklappen al een beetje wat we de volgende dag kunnen verwachten.

Reizigers met een goede conditie kunnen er voor kiezen om naar Galdhopiggen, het hoogste punt van Noorwegen, te wandelen. Samen met een gids ga je in groepsverband op weg naar de op 2469 meter hoog gelegen top. Het is een flinke klim, maar de geleverde inspanning betaalt zich dubbel dik terug in het spectaculaire panorama dat je hebt vanaf de piek.

Galdhopiggen NoorwegenEen mooi alternatief voor de bergtop, waar je ook met een iets minder goede conditie van kan genieten, is een bezoek aan de ijstunnel van Mimisbrunnr. Tijdens de tour leren we van alles over de permafrost en het landschap. Aangezien het ijs langzaam smelt naar het niveau van zo’n 6000 jaar geleden, worden er nu regelmatig oude werktuigen, jachtwapens en kleding teruggevonden, die ons meer leren over het leven van lang vervlogen tijden. In de Noorse mythologie is Mimisbrunnr één van de drie bronnen van Mimir die de levensboom Yggdrasil voedt. Het is de bron van ‘weten en wijsheid’, maar om eruit te kunnen drinken moet men, net als Odin heeft gedaan, een oog opofferen ter compensatie…

 

Staafkerken, Vikingen en uitzicht op het Geirangerfjord

Dag 4 Raubergstulen - Grotli
Dag 5 Grotli, excursie Geirangerfjord
Dag 6 Grotli - Hornindal

Geiranger huis NoorwegenVan Raubergstulen rijden we het dal in naar Lom, waar we een typerende houten staafkerk bezoeken. De eerste staafkerken werden gebouwd door de Vikingen en de eerste versie van de staafkerk van Lom stamt dan ook al van voor 1160 AD. De kerk is in de loop van de eeuwen meerdere keren verbouwd en van een rooms-katholieke kerk omgebouwd in een lutherse kerk. Voor de reizigers die meer geïnteresseerd zijn in de lokale geologie, flora en fauna, is het bergmuseum een must. Na een kop koffie en een lekker kaneelbroodje te hebben gehaald bij de bakkerij van het dorp, reizen we verder over de Strynefjell-bergpas naar Grotli, waar we de komende twee nachten verblijven in berglodge, tussen de bergen, midden in de prachtige natuur. Wanneer je vanuit het hotel een wandeling maakt in de omgeving, heb je de kans om wilde rendieren te zien.

Via een prachtig landschap, vol met meren, gletsjers en bergtoppen met als apotheose het uitzicht over het Geirangerfjord, reizen we naar Geiranger. Onderweg kunnen we stoppen bij een op 1400 meter hoogte gelegen uitkijkpunt, vanaf waar we een spectaculair uitzicht hebben over het fjord. Vanuit het levendige dorp aan het water is van alles te doen, zoals boottochten en wandelingen door en langs het fjord met uitzichten op de 400 meter hoge watervallen 'de zeven zusters'. Daarnaast zijn op de meest onmogelijke plaatsen boerderijen gebouwd waar alleen fanatieke wandelaars een bezoek aan kunnen brengen.

Na een korte rit naar de vallei van Loen, maken we een historische wandeling langs het meer van Lodalen. Aan het begin van de 20e eeuw zijn hier verschillende dorpjes weggevaagd door een 70 meter hoge tsunami. Mocht je je dus afvragen hoe die verdwaalde boot precies in de vallei terecht is gekomen… We vervolgen de reis met een wandeltocht door een ruige steile vallei naar een verborgen gletsjer. We lunchen bij een cafeetje aan het meer. Mocht je het liever wat rustiger aan doen, dan kan je met een skilift naar boven om vanaf daar, onder het genot van een kop koffie, van het uitzicht te genieten.

Kajakken door het Hjorundfjord

Dag 7 Hornindal - Hjörundfjord, start twee daagse Kajak Tour
Dag 8 Hjörundfjord, einde twee daagse Kajak Tour - Björke

Kajaktocht Hjörundfjord NoorwegenVanuit Hornindal maken we een rit door misschien wel de mooiste vallei van heel Noorwegen: Norangsdal. Steile rotswanden, gletsjers en pittoreske hutten begeleiden ons naar Øye aan het Norangsfjord. Voor de tweede wereldoorlog was dit een populaire vakantiebestemming voor de toenmalige koningin Wilhelmina en haar dochter Juliana.

Na uitgebreide instructie wat betreft de technieken en veiligheid van het kajakken, beginnen we hier aan onze tweedaagse kajaktocht door de adembenemende fjorden. Om met de kajaktocht mee te gaan is geen ervaring nodig, maar enige conditie is wel vereist. We varen, afhankelijk van de omstandgheden op het water, in totaal twee keer anderhalf uur in een comfortabel tempo, zodat we het ongekend mooie landschap goed in ons op kunnen nemen. We overnachten in Skår, een piepklein gehuchtje met slechts twee huizen. ’s Avonds ontsteken we een gezellig kampvuur en genieten we, met uitzicht op het fjord, van een arctische nacht.

Hjörundfjord NoorwegenOp de tweede dag van onze tocht, varen we in totaal ongeveer 2,5 uur en maken we kennis met het Hjörundfjord. Onderweg picknicken we op een klein eilandje vlakbij een waterval. Na de lunch varen we verder langs kleine dorpjes en boerderijen naar het einde van het fjord, waar we aankomen in het historische dorpje Björke. Gedurende de tour draagt een ieder z’n steentje bij met het voorbereiden van het diner. Mocht de eerste dag op het water toch wat zijn tegengevallen, dan is het op dag twee van de tocht ook mogelijk met een veerpontje naar de overkant te varen in plaats van met de kajak. 

Nordfjord, 'de kleine Lofoten' en Bergen

Dag 9 Björke – Nordfjord, Kalvåg
Dag 10 Kalvåg, 'de kleine Lofoten'
Dag 11 Kalvåg - boot naar Bergen
Dag 12 Bergen - Amsterdam

de kleine Lofoten NoorwegenWe reizen verder landinwaarts over smalle bergweggetjes naar Nordfjordeid. Hier hebben we de tijd om zelf op verkenningstocht te gaan en bijvoorbeeld Sagastad te bezoeken, waar een indrukwekkende replica van een Vikingschip te vinden is. Stap aan boord en waan je voor even de Vikingkoning, die zo’n duizend jaar geleden een rijk had in dit fjord. Voordat we verder reizen, is er nog tijd om een lokale lekkernij bij de bakker te halen en de charmante houten huisjes van het dorp te bewonderen. Met bus en al gaan varen we per ferry naar de overkant van de fjord, waarna we doorreizen naar de kust. Hier stoppen we bij een boerderijtje uit 1865, waar we een korte rondleiding krijgen en kennis kunnen maken met de schattige Noorse elandhond Kira en een traditionele kudde wollige Noorse schapen. Via diverse eilandjes rijden we naar Kalvåg op Frøya met onderweg uitzicht op de hoogste zeeklif van Europa: Hornelen.

Het charmante vissersplaatsje Kalvåg kan op eigen gelegenheid, met een mooi uitzicht over de uitgerekte archipel, worden verkend. Het is ook mogelijk om een boottochtje te maken, meer te weten te komen over de prehistorische inscripties van Vingen of te genieten van de verbazingwekkend witte, exotisch aandoende stranden. Voor de levensgenieters is de haven de goede plek om het lokale leven te proeven, natuurlijk met een lokaal biertje en een verse vis. Deze plaats wordt ook wel 'de kleine Lofoten' genoemd wegens de overeenkomst met de noordelijker gelegen eilandengroep.

Haven Bergen NoorwegenNa een vroeg ontbijt, gaan we naar de haven en stappen we op de expresboot naar Bergen. De tocht langs de beroemde kustlijn van Noorwegen duurt ongeveer vier uur. Onderweg stopt de boot een aantal keer om lokale forenzen naar Bergen op te pikken. Bij aankomst in de stad wordt onze bagage alvast opgehaald en maken we een stadstour door het centrum. De tour eindigt bij het hotel, waar we inchecken voor onze laatste nacht in Noorwegen.

Na te hebben genoten van ons verblijf in de oude Vikinghoofdstad, reizen we door naar de luchthaven om met een comfortabele directe vlucht weer terug te reizen naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de deelnemers en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen!

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 jun - 29 jun
V
Vertrek informatie i
i
Midzomernacht (Jonsokk / Sankt Hans) / Let op de vaccinatieregels. Minimaal één week tussen 2e prik en aankomst. Zie wijsopreis.nl

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

16 jul - 27 jul
V
Vertrek informatie i
i
Let op de vaccinatieregels. Minimaal één week tussen 2e prik en aankomst. Zie wijsopreis.nl

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

23 jul - 03 aug
V
Vertrek informatie i
i
Let op de vaccinatieregels. Minimaal één week tussen 2e prik en aankomst. Zie wijsopreis.nl

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

13 aug - 24 aug
V
Vertrek informatie i
i
Let op de vaccinatieregels. Minimaal één week tussen 2e prik en aankomst. Zie wijsopreis.nl

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

17 jun - 28 jun
V
Vertrek informatie i
i
Let op de vaccinatieregels. Minimaal één week tussen 2e prik en aankomst. Zie wijsopreis.nl

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Van Kalvåg naar Bergen per expresboot
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens hotelovernachtingen
 • Eén keer lunch en vier keer diner inbegrepen
 • Boottocht over het Gjende meer
 • Tweedaagse kajaktour, inclusief gids
 • Tussenstop bij de hoogste berg van Noorwegen
 • Bezoek aan een klassieke staafkerk
 • Stadstour Bergen 

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, ruimbagage KLM, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, tijdens de hotelovernachtingen ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 475,-. Tijdens de kajaktocht is een 1-persoonskamer niet mogelijk. 

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging is mét accommodatie in Oslo en/of Bergen te boeken.

Oslo: 2-persoonskamer vanaf € 80,- per persoon en 1-persoonskamer vanaf € 115,- per persoon.

Bergen: 2-persoonskamer vanaf € 95,- per persoon en 1-persoonskamer vanaf € 130,- per persoon.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat zich enkele Duitstalige reizigers hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de reis in middenklassehotels en mooi in de natuur gelegen lodges, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Tijdens de kajaktocht deelt u een kamer. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Oslo Thon Terminus Hotel
Raubergstulen Raubergstulen Mountainhotel
Grotli Grotli Hotel
Hornindal Hotel Raftevold
Bjørke Bjørke Hostal
Kalvåg Hotel Knutholmen
Bergen Thon Hotel Orion

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, tijdens de hotelovernachtingen ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 475,-. Tijdens de kajaktocht is een 1-persoonskamer niet mogelijk. 

 • We verblijven op comfortabele kamers met Scandinavisch interieur

 • Ontbijt is bij de reis inbegrepen.

 • Double-, twin- en singlekamers zijn beschikbaar

 • Berghotel met knusse blokhut look.

 • Ook in de lodges heb je een eigen ensuite badkamer

 • Accommodaties met prachtige uitzichten.

 • Kamers zijn van alle gemakken voorzien.

 • Uniek gelegen accommodaties.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Oslo

  Vertrek

  09:20

  Aankomst

  11:05

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Bergen - Amsterdam

  Vertrek

  17:40

  Aankomst

  19:25

Er is geen tijdverschil met Noorwegen. 

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen in Noorwegen met een comfortabele bus en reizen van Knutholmen naar Bergen per expresboot. 

 • KLM brengt ons rechtstreeks naar de Noorse hoofdstad

 • We maken een tweedaagse kayaktocht door de fjorden.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Van Kalvåg naar Bergen per expresboot
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens hotelovernachtingen
 • Eén keer lunch en vier keer diner inbegrepen
 • Boottocht over het Gjende meer
 • Tweedaagse kajaktour, inclusief gids
 • Tussenstop bij de hoogste berg van Noorwegen
 • Bezoek aan een klassieke staafkerk
 • Stadstour Bergen 

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een beklimt graag een hoge bergtop en de ander bezoekt het liefst een museum om meer over het unieke landschap van Noorwegen te leren. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Noorwegen zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan Jotunheimen nationaal park
 • Tweedaagse kajaktocht
 • Bootocht over het Gjede meer
 • Wandeling Lodalen
 • Bezoek aan historische, Noorse boerderij
 • Stadstour Bergen

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Kon-Tiki museum in Oslo
 • Wandeltocht naar Galdhopiggen, de top van Noorwegen
 • Klimaatpark en de ijstunnel Mimisbrunnr
 • Uitzicht over het Geirangerfjors
 • Boottochten, wandelingen of de kabelbaan bij Geiranger
 • Sagastad kenniscentrum en vikingschip
 • Via Ferrata op de hoogste zee klif van Europa

Reisdocumenten

 • Eticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort of een Nederlandse ID-kaart. 
 • Geldig vaccinatiebewijs, zie wijsopreis.nl voor de voorwaarden.

Geldzaken

In Noorwegen wordt er betaald met de Noorse Kroon (NOK). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: er zijn in de meeste grote plaatsen waar overnacht wordt geldautomaten aanwezig. Daarnaast kan in Scandinavië bijna overal worden afgerekend met je bankpas, soms worden contanten niet geaccepteerd. 
Contant: euro’s kun je bij banken wisselen.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is niet erg gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Servicekosten worden doorgaans op de rekening gespecificeerd. Het wordt wel gewaardeerd wanneer de rekening wordt afgerond naar een heel bedrag.

Voor de zekerheid wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) fooien worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,- per persoon.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, yoghurt, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie. Onderweg is de lunch één keer en het diner vier keer inbegrepen. Tijdens de kayaktour draagt iedereen een steentje bij met het bereiden van de maaltijden.

Verder kun je zelf de keuze maken voor lunch en diner. In de steden zijn veel restaurants te vinden, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter en de prijs relatief hoger.

De Noren zijn gek op eten en de Noorse keuken bestaat van oudsher uit veel dierlijke producten, zoals vis, lam en ook eland - in de vorm van steak, hamburger of kebab - wordt er veel gegeten. Tegenwoordig zijn ook vegetarische en veganistische gerechten overal verkrijgbaar. 

Enkele typische Noorse specialiteiten zijn Rakfisk (gefermenteerde forel), Smalahove (schaapshoofd geservereerd met aardappelen en koolraap), Kjøttboller (de Noorse variant op de bekende Zweedse gehaktballetjes) en Lapskaus (een soort stamppot) geserveerd met flatbrød (knapperig, dun brood). Daarnaast zijn bij bakkerijen veel lekkere zoetigheden te vinden, zoals heerlijke kaneelbroodjes. 

Gezondheid

We raden je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Ook wordt het aangeraden om een antimuggenmiddel en zonnebrandcreme mee te nemen.

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging is mét accommodatie in Oslo en/of Bergen te boeken.

Oslo: 2-persoonskamer vanaf € 80,- per persoon en 1-persoonskamer vanaf € 115,- per persoon.

Bergen: 2-persoonskamer vanaf € 95,- per persoon en 1-persoonskamer vanaf € 130,- per persoon.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven

Klimaat en geografie

Het Noorse landschap is erg langgerekt, heeft een aanzienlijke kustlijn en kent veel hoogte verschillen, waardoor er in Noorwegen zowel een zeeklimaat als een landklimaat heerst. Tevens kent Noorwegen een poolklimaat. 

Over korte afstanden kunnen grote verschillen zijn in weertype en het kan voorkomen dat wanneer het aan de ene kant van de berg regent, er aan de andere kant een heerlijk zonnetjes schijnt. In de winter wordt het niet of nauwleijks licht in Noorwegen, terwijl de zomernachten oneindig lijken te duren. 

Het Noorse landschap bestaat uit bossen, bergen, meren, watervallen, adembenemende fjorden en een prachtige kustlijn. 

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een ervaren Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

Veelgestelde vragen

Waar overnachten we tijdens deze reis?

In de steden Oslo en Bergen overnachten we in comfortabele middenklasse hotels van een bekend Noors keten. In de kleinere plaatsen overnachten we in berghotels die doen denken aan een blokhut en kleinschaligere guesthouses. Alle kamers met eigen douche en toilet. 

Is het ontbijt inclusief?

Is de kajaktocht geschikt voor mij?

Is er een alternatief voor de kajaktocht?

Is er Nederlandstalige reisbegeleiding aanwezig?

Hoe zit het met geldzaken en pinnen in Noorwegen?

Is er wifi aanwezig in de hotels?

Kan ik gebruikmaken van mijn eigen internetbundel?

Wat is de beste reistijd?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Ongekende schoonheid van de Noorse fjorden
 • Prachtige kajaktour van twee dagen -  geschikt voor actieve beginners - inclusief
 • Al het ontbijt, één keer lunch en vier keer diner inbegrepen
 • Beklim de hoogste berg van het land
 • Per boot langs de ongerepte kustlijn naar Bergen
 • Bezoek aan de 'kleine Lofoten'
 • Stadswandeling Bergen inbegrepen
 • Nederlandse reisbegeleider
   
Terug naar boven