Bekijk de Rondreis Noorwegen, 12 dagen van Djoser

Rondreis Noorwegen 12 dagen

Van Oslo door de bergen naar de fjorden

Vanaf € 3.195,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens onze reis door Noorwegen komen we langs de meest fantastische en ongerepte landschappen. Gletsjers en bergen worden afgewisseld met watervallen en natuurlijk het Noorse visitekaartje bij uitstek: de fjorden! We beginnen de reis in Oslo en eindigen in Bergen, waartussen we enkele klassieke hoogtepunten bezoeken, zoals het Geirangerfjord, maar juist ook tijd doorbrengen in minder toeristische plaatsen van ongekende schoonheid. We bezoeken het letterlijke hoogtepunt van het land, de bergtop Galdhopping, maar ook het figuurlijke hoogtepunt, waarbij we per kajak door de beschermde wateren van de Norangs- en Hjörundfjord varen.

Daarom Djoser

 • Ongekende schoonheid van de Noorse fjorden
 • Prachtige kajaktour van twee dagen -  geschikt voor actieve beginners - inclusief
 • Al het ontbijt, één keer lunch en vier keer diner inbegrepen
 • Beklim de hoogste berg van het land
 • Per boot langs de ongerepte kustlijn naar Bergen
 • Bezoek aan de 'kleine Lofoten'
 • Stadswandeling Bergen inbegrepen
 • Nederlandse reisbegeleider
   

Route en kaart

Routekaart Rondreis Noorwegen, 12 dagen
 1. Amsterdam - Oslo
 2. Oslo - Raubergstulen
 3. Raubergstulen
 4. Raubergstulen - Grotli
 5. Grotli, excursie Geirangerfjord
 6. Grotli - Hornindal
 7. Hornindal - Hjörundfjord, start tweedaagse kajaktour
 8. Hjörundfjord, einde tweedaagse kajaktour - Björke - Grodås
 9. Grodås - Kalvåg
 10. Kalvåg
 11. Kalvåg - boot naar Bergen
 12. Bergen - Amsterdam

Reisbeschrijving

Oslo, Raubergstulen en het ‘dak van Noorwegen’

Dag 1 Amsterdam - Oslo
Dag 2 Oslo - Raubergstulen
Dag 3 Raubergstulen

Boot Oslo NoorwegenIn 1947 begon een groep van vijf Noren en een Zweed aan een bijzondere expeditie: op een vlot van balsahout voeren de mannen, onder leiding van Thor Heyerdahl, van Chili naar Polynesië. Thor en gezelschap probeerden hiermee aan te tonen dat een dergelijke zeereis al ver voor de tijd van Columbus mogelijk was. Het vlot droeg de naam ‘Kon-Tiki’ en was vernoemd naar de oude zonnegod van de Inca’s. Heyerdahl schreef een over de expeditie een boek, dat las als een avonturenroman en al snel een bestseller zou worden. Het iconische vlot – en het bijzondere verhaal dat het illustreert – is te bezoeken in het Kon-Tiki-museum, één van de vele musea dat Oslo rijk is. Ook het Vikingschip-museum, met ’s werelds best bewaarde Vikingschepen, heeft een fantastische collectie en is de ideale manier om kennis te maken met de rijke geschiedenis van Noorwegen. Noorwegen heeft door de geschiedenis heen veel pioniers voortgebracht, zoals natuurlijk de Vikingen maar ook Roald Amundsen, verkenner van de zuidpool. Gezien de ongerepte natuur die we deze reis gaan ontdekken, is het misschien niet gek dat men hier avontuurlijk opgroeit.

Jotunheim NoorwegenVan Oslo rijden we door het prachtige Noorse heuvellandschap naar het Jotunheimen nationaal park. Jotunheim is in de Noorse mythologie de woonplaats van de machtige reuzen en als je het landschap voor je op ziet doemen, begrijp je direct hoe ze tot die vergelijking zijn gekomen. We maken een boottocht over het gletsjermeer van Gjende, voordat we doorreizen naar de voet van de hoogste piek in Noorwegen, waar we boven de boomgrens verblijven in een karakteristiek hotel in de stijl van een blokhut. De uitzichten hier zijn adembenemend en verklappen al een beetje wat we de volgende dag kunnen verwachten.

Reizigers met een goede conditie kunnen er voor kiezen om naar Galdhopiggen, het hoogste punt van Noorwegen, te wandelen. Samen met een gids ga je in groepsverband op weg naar de op 2469 meter hoog gelegen top. Het is een flinke klim, maar de geleverde inspanning betaalt zich dubbel dik terug in het spectaculaire panorama dat je hebt vanaf de piek.

Galdhopiggen NoorwegenEen mooi alternatief voor de bergtop, waar je ook met een iets minder goede conditie van kan genieten, is een bezoek aan de ijstunnel van Mimisbrunnr. Tijdens de tour leren we van alles over de permafrost en het landschap. Aangezien het ijs langzaam smelt naar het niveau van zo’n 6000 jaar geleden, worden er nu regelmatig oude werktuigen, jachtwapens en kleding teruggevonden, die ons meer leren over het leven van lang vervlogen tijden. In de Noorse mythologie is Mimisbrunnr één van de drie bronnen van Mimir die de levensboom Yggdrasil voedt. Het is de bron van ‘weten en wijsheid’, maar om eruit te kunnen drinken moet men, net als Odin heeft gedaan, een oog opofferen ter compensatie…

 

Staafkerken, Vikingen en uitzicht op het Geirangerfjord

Dag 4 Raubergstulen - Grotli
Dag 5 Grotli, excursie Geirangerfjord
Dag 6 Grotli - Hornindal

Geiranger huis NoorwegenVan Raubergstulen rijden we het dal in naar Lom, waar we een typerende houten staafkerk bezoeken. De eerste staafkerken werden gebouwd door de Vikingen en de eerste versie van de staafkerk van Lom stamt dan ook al van voor 1160 AD. De kerk is in de loop van de eeuwen meerdere keren verbouwd en van een rooms-katholieke kerk omgebouwd in een lutherse kerk. Voor de reizigers die meer geïnteresseerd zijn in de lokale geologie, flora en fauna, is het bergmuseum een must. Na een kop koffie en een lekker kaneelbroodje te hebben gehaald bij de bakkerij van het dorp, reizen we verder over de Strynefjell-bergpas naar Grotli, waar we de komende twee nachten verblijven in berglodge, tussen de bergen, midden in de prachtige natuur. Wanneer je vanuit het hotel een wandeling maakt in de omgeving, heb je de kans om wilde rendieren te zien.

Via een prachtig landschap, vol met meren, gletsjers en bergtoppen met als apotheose het uitzicht over het Geirangerfjord, reizen we naar Geiranger. Onderweg kunnen we stoppen bij een op 1400 meter hoogte gelegen uitkijkpunt, vanaf waar we een spectaculair uitzicht hebben over het fjord. Vanuit het levendige dorp aan het water is van alles te doen, zoals boottochten en wandelingen door en langs het fjord met uitzichten op de 400 meter hoge watervallen 'de zeven zusters'. Daarnaast zijn op de meest onmogelijke plaatsen boerderijen gebouwd waar alleen fanatieke wandelaars een bezoek aan kunnen brengen.

Na een korte rit naar de vallei van Loen, maken we een historische wandeling langs het meer van Lodalen. Aan het begin van de 20e eeuw zijn hier verschillende dorpjes weggevaagd door een 70 meter hoge tsunami. Mocht je je dus afvragen hoe die verdwaalde boot precies in de vallei terecht is gekomen… We vervolgen de reis met een wandeltocht door een ruige steile vallei naar een verborgen gletsjer. We lunchen bij een cafeetje aan het meer. Mocht je het liever wat rustiger aan doen, dan kan je met een skilift naar boven om vanaf daar, onder het genot van een kop koffie, van het uitzicht te genieten.

Kajakken door het Hjorundfjord

Dag 7 Hornindal - Hjörundfjord, start twee daagse Kajak Tour
Dag 8 Hjörundfjord, einde twee daagse Kajak Tour - Björke - Grodås

Kajaktocht Hjörundfjord NoorwegenVanuit Hornindal maken we een rit door misschien wel de mooiste vallei van heel Noorwegen: Norangsdal. Steile rotswanden, gletsjers en pittoreske hutten begeleiden ons naar Øye aan het Norangsfjord. Voor de tweede wereldoorlog was dit een populaire vakantiebestemming voor de toenmalige koningin Wilhelmina en haar dochter Juliana.

Na uitgebreide instructie wat betreft de technieken en veiligheid van het kajakken, beginnen we hier aan onze tweedaagse kajaktocht door de adembenemende fjorden. Om met de kajaktocht mee te gaan is geen ervaring nodig, maar enige conditie is wel vereist. We varen, afhankelijk van de omstandgheden op het water, in totaal twee keer anderhalf uur in een comfortabel tempo, zodat we het ongekend mooie landschap goed in ons op kunnen nemen. Degene die niet willen kajakken worden met de bus naar Urke gebracht. We overnachten in Skår, een piepklein gehuchtje met slechts twee huizen. ’s Avonds ontsteken we een gezellig kampvuur en genieten we, met uitzicht op het fjord, van een arctische nacht.

Hjörundfjord NoorwegenOp de tweede dag van onze tocht, varen we in totaal ongeveer 3,5 uur en maken we kennis met het Hjörundfjord. Onderweg picknicken we op een klein eilandje vlakbij een waterval. Na de lunch varen we verder langs kleine dorpjes en boerderijen naar het einde van het fjord, waar we aankomen in het historische dorpje Björke. We overnachten in de plaats Grodås. Gedurende de tour draagt een ieder z’n steentje bij met het voorbereiden van het diner. Mocht de eerste dag op het water toch wat zijn tegengevallen, dan is het op dag twee van de tocht ook mogelijk om met een veerpontje naar de overkant te varen in plaats van met de kajak. 

Nordfjord, 'de kleine Lofoten' en Bergen

Dag 9 Grodås – Nordfjord, Kalvåg
Dag 10 Kalvåg, 'de kleine Lofoten'
Dag 11 Kalvåg - boot naar Bergen
Dag 12 Bergen - Amsterdam

de kleine Lofoten NoorwegenWe reizen verder landinwaarts over smalle bergweggetjes naar Nordfjordeid. Hier hebben we de tijd om zelf op verkenningstocht te gaan en bijvoorbeeld Sagastad te bezoeken, waar een indrukwekkende replica van een Vikingschip te vinden is. Stap aan boord en waan je voor even de Vikingkoning, die zo’n duizend jaar geleden een rijk had in dit fjord. Voordat we verder reizen, is er nog tijd om een lokale lekkernij bij de bakker te halen en de charmante houten huisjes van het dorp te bewonderen. Met bus en al gaan varen we per ferry naar de overkant van de fjord, waarna we doorreizen naar de kust. Hier stoppen we bij een boerderijtje uit 1865, waar we een korte rondleiding krijgen en kennis kunnen maken met de schattige Noorse elandhond Kira en een traditionele kudde wollige Noorse schapen. Via diverse eilandjes rijden we naar Kalvåg op Frøya met onderweg uitzicht op de hoogste zeeklif van Europa: Hornelen.

Het charmante vissersplaatsje Kalvåg kan op eigen gelegenheid, met een mooi uitzicht over de uitgerekte archipel, worden verkend. Het is ook mogelijk om een boottochtje te maken, meer te weten te komen over de prehistorische inscripties van Vingen of te genieten van de verbazingwekkend witte, exotisch aandoende stranden. Voor de levensgenieters is de haven de goede plek om het lokale leven te proeven, natuurlijk met een lokaal biertje en een verse vis. Deze plaats wordt ook wel 'de kleine Lofoten' genoemd wegens de overeenkomst met de noordelijker gelegen eilandengroep.

Haven Bergen NoorwegenNa een vroeg ontbijt, gaan we naar de haven en stappen we op de expresboot naar Bergen. De tocht langs de beroemde kustlijn van Noorwegen duurt ongeveer vier uur. Onderweg stopt de boot een aantal keer om lokale forenzen naar Bergen op te pikken. Bij aankomst in de stad wordt onze bagage alvast opgehaald en maken we een stadstour door het centrum. De tour eindigt bij het hotel, waar we inchecken voor onze laatste nacht in Noorwegen.

Na te hebben genoten van ons verblijf in de oude Vikinghoofdstad, reizen we door naar de luchthaven om met een comfortabele directe vlucht weer terug te reizen naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de deelnemers en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen!

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
27 jul - 07 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
03 aug - 14 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
24 aug - 04 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 jun - 25 jun
Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Van Kalvåg naar Bergen per expresboot
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens hotelovernachtingen
 • Eén keer lunch en vier keer diner inbegrepen
 • Boottocht over het Gjende meer
 • Tweedaagse kajaktour, inclusief gids
 • Tussenstop bij de hoogste berg van Noorwegen
 • Bezoek aan een klassieke staafkerk
 • Stadstour Bergen 

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, tijdens de hotelovernachtingen ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-. Tijdens de kajaktocht is een 1-persoonskamer niet mogelijk. 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging is mét accommodatie in Oslo en/of Bergen te boeken.

Oslo: 2-persoonskamer vanaf € 120,- per persoon en 1-persoonskamer vanaf € 150,- per persoon.

Bergen: 2-persoonskamer vanaf € 120,- per persoon en 1-persoonskamer vanaf € 150,- per persoon.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat zich enkele Duitstalige reizigers hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Noorwegen, 12 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Een pittige reis, maar absoluut de moeite waard. In korte tijd maak je kennis met de indrukwekkende fjorden, stroomversnellingen, besneeuwde pieken, spiegelende meren. De kajaktocht was super, de wandelingen en uitzichten prachtig.

  9,0

 • Djoser zorgde voor een zorgeloze actieve rondreis door Noorwegen, waardoor wij, twee Belgen, twaalf dagen ten volle hebben geproefd van de prachtige natuur en de aantrekkelijke cultuur. Djoser durft je ook te brengen naar schitterende ongekende plekken, waar andere organisaties niet komen.

  10,0

 • Wat een heerlijke reis in een mooi land! Er waren veel mogelijkheden om te wandelen van eenvoudig tot lekker pittig. De hotels en het eten in Noorwegen waren prima. En het weer? Ondanks de niet geweldige weersvoorspellingen, heb ik geen last gehad van deze regen. Ook de kajaktocht is geweldig!

  10,0

 • Het was een prachtige, avontuurlijke en zeer actieve reis naar Noorwegen en Laurens is de beste reisbegeleider die ik heb meegemaakt. Groeten Frans.

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de reis in middenklasse hotels en mooi in de natuur gelegen lodges, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Tijdens de kajaktocht overnacht u een nacht middenin de natuur, op een camping, in een hut met gedeeld sanitair. De volgende nacht slapen we in een eenvoudig, maar prachtig gelegen hostel.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Oslo Thon Terminus Hotel
Raubergstulen Elveseter Hotel
Grotli Grotli Hotel
Hornindal Hotel Raftevold
Grodås Havila Hotel
Kalvåg Hotel Knutholmen
Bergen Thon Hotel Orion

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, tijdens de hotelovernachtingen ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-. Tijdens de kajaktocht is een 1-persoonskamer niet mogelijk. 

 • We verblijven op comfortabele kamers met Scandinavisch interieur

 • Ontbijt is bij de reis inbegrepen.

 • Double-, twin- en singlekamers zijn beschikbaar

 • Berghotel met knusse blokhut look.

 • Ook in de lodges heb je een eigen ensuite badkamer

 • Accommodaties met prachtige uitzichten.

 • Kamers zijn van alle gemakken voorzien.

 • Uniek gelegen accommodaties.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Oslo

  Vertrek

  09:25 - 11:05

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Bergen - Amsterdam

  Vertrek

  17:40 - 19:25

Er is geen tijdverschil met Noorwegen. 

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

We reizen in Noorwegen met een comfortabele bus en reizen van Knutholmen naar Bergen per expresboot. 

 • KLM brengt ons rechtstreeks naar de Noorse hoofdstad

 • We maken een tweedaagse kayaktocht door de fjorden.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Van Kalvåg naar Bergen per expresboot
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens hotelovernachtingen
 • Eén keer lunch en vier keer diner inbegrepen
 • Boottocht over het Gjende meer
 • Tweedaagse kajaktour, inclusief gids
 • Tussenstop bij de hoogste berg van Noorwegen
 • Bezoek aan een klassieke staafkerk
 • Stadstour Bergen 

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een beklimt graag een hoge bergtop en de ander bezoekt het liefst een museum om meer over het unieke landschap van Noorwegen te leren. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Noorwegen zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan Jotunheimen nationaal park
 • Tweedaagse kajaktocht
 • Boottocht over het Gjende meer
 • Wandeling Lodalen
 • Stadstour Bergen
 • Tussenstop bij de hoogste berg van Noorwegen
 • Bezoek aan een klassieke staafkerk

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Kon-Tiki museum in Oslo
 • Wandeltocht naar Galdhopiggen, de top van Noorwegen
 • Klimaatpark en de ijstunnel Mimisbrunnr
 • Uitzicht over het Geirangerfjors
 • Boottochten, wandelingen of de kabelbaan bij Geiranger
 • Sagastad kenniscentrum en vikingschip
 • Via Ferrata op de hoogste zee klif van Europa

Reisdocumenten

 • Eticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort of een Nederlandse ID-kaart. 

Geldzaken

In Noorwegen wordt er betaald met de Noorse Kroon (NOK). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: er zijn in de meeste grote plaatsen waar overnacht wordt geldautomaten aanwezig. Daarnaast kan in Scandinavië bijna overal worden afgerekend met je bankpas, soms worden contanten niet geaccepteerd. 
Contant: euro’s kun je bij banken wisselen.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 525,- per persoon per week.

Het is niet erg gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Servicekosten worden doorgaans op de rekening gespecificeerd. Het wordt wel gewaardeerd wanneer de rekening wordt afgerond naar een heel bedrag.

Voor de zekerheid wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) fooien worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,- per persoon.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, yoghurt, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie. Onderweg is de lunch één keer en het diner vier keer inbegrepen. Tijdens de kayaktour draagt iedereen een steentje bij aan het bereiden van de maaltijden.

Verder kun je zelf de keuze maken voor lunch en diner. In de steden zijn veel restaurants te vinden, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter en de prijs relatief hoger.

De Noren zijn gek op eten en de Noorse keuken bestaat van oudsher uit veel dierlijke producten, zoals vis, lam en ook eland - in de vorm van steak, hamburger of kebab - wordt er veel gegeten. Tegenwoordig zijn ook vegetarische en veganistische gerechten overal verkrijgbaar. 

Enkele typische Noorse specialiteiten zijn Rakfisk (gefermenteerde forel), Smalahove (schaapshoofd geservereerd met aardappelen en koolraap), Kjøttboller (de Noorse variant op de bekende Zweedse gehaktballetjes) en Lapskaus (een soort stamppot) geserveerd met flatbrød (knapperig, dun brood). Daarnaast zijn bij bakkerijen veel lekkere zoetigheden te vinden, zoals heerlijke kaneelbroodjes. 

Gezondheid

We raden je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Ook wordt het aangeraden om een antimuggenmiddel en zonnebrandcreme mee te nemen.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging is mét accommodatie in Oslo en/of Bergen te boeken.

Oslo: 2-persoonskamer vanaf € 120,- per persoon en 1-persoonskamer vanaf € 150,- per persoon.

Bergen: 2-persoonskamer vanaf € 120,- per persoon en 1-persoonskamer vanaf € 150,- per persoon.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven

Klimaat en geografie

Het Noorse landschap is erg langgerekt, heeft een aanzienlijke kustlijn en kent veel hoogte verschillen, waardoor er in Noorwegen zowel een zeeklimaat als een landklimaat heerst. Tevens kent Noorwegen een poolklimaat. 

Over korte afstanden kunnen grote verschillen zijn in weertype en het kan voorkomen dat wanneer het aan de ene kant van de berg regent, er aan de andere kant een heerlijk zonnetjes schijnt. In de winter wordt het niet of nauwelijks licht in Noorwegen, terwijl de zomernachten oneindig lijken te duren. 

Het Noorse landschap bestaat uit bossen, bergen, meren, watervallen, adembenemende fjorden en een prachtige kustlijn. 

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een ervaren Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

Veelgestelde vragen

Waar overnachten we tijdens deze reis?

In de steden Oslo en Bergen overnachten we in comfortabele middenklasse hotels van een bekend Noors keten. In de kleinere plaatsen overnachten we in berghotels die doen denken aan een blokhut en kleinschaligere guesthouses. Alle kamers met eigen douche en toilet. 

Is het ontbijt inclusief?

Het ontbijt is tijdens de gehele reis inbegrepen.

Is de kajaktocht geschikt voor mij?

De tocht is geschikt voor reizigers met een gemiddelde conditie. Op de eerste dag varen we twee keer anderhalf uur en op de tweede dag varen we drieënhalf uur, afhankelijk van het weer. De tocht heeft een eenvoudig karakter en is geschikt voor beginners - er is geen eerdere kajakervaring nodig -. 

We varen in brede, stabiele, zeer veilige kajaks.

Is er een alternatief voor de kajaktocht?

We adviseren je om mee te gaan op de kajaktocht, want de fjorden beleven vanaf het water is een ervaring om nooit te vergeten. Er is niet echt een alternatief voor de tocht. Je kunt alvast naar de camping, waar verder niet heel veel te doen is. Er is geen mogelijkheid om per boot de fjorden te beleven. Een boot brengt je vanaf de camping weer naar de plek waar de bus je kan ophalen. Hier zijn kosten aan verbonden.

Dit alternatief is op aanvraag. De meerprijs is afhankelijk van het aantal deelnemers die hier gebruik van willen maken.

Is er Nederlandstalige reisbegeleiding aanwezig?

Ja, de gehele reis word je begeleidt door Nederlandstalige Djoser reisbegeleiding. De reisbegeleiding geeft je tips over de bezienswaardigheden en restaurants en zorgt samen met onze deskundige lokale partner voor een soepel verloop van de reis.

Hoe zit het met geldzaken en pinnen in Noorwegen?

In Noorwegen betalen we met de Noorse Kroon. Zie oanda.com voor de actuele koers.

Vrijwel overal kan met de pinpas worden betaald.  

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je zonder kosten van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen. Houd er rekening mee dat de kwaliteit van de wifi op afgelegen locaties minder stabiel kan zijn.

Kan ik gebruikmaken van mijn eigen internetbundel?

Hoewel Noorwegen geen lid is van de EU, hebben meerdere providers Noorwegen wel meegenomen in de EU-internetbundel. Controleer dit van te voren bij je provider om onverwachte roamingkosten te voorkomen. 

Als je op een veerboot gebruik wil maken van je bundel, hou dan je kosten goed in de gaten. Wanneer je geen verbinding krijgt met het netwerk van je provider, kan je verbonden worden met een satelliet, waardoor hele hoge kosten kunnen ontstaan. Zet de telefoon bij voorkeur op "vliegtuigstand" tijdens een overtocht per ferry.

Wat is de beste reistijd?

Het uiterste noorden van Europa heeft door het hele jaar heen iets bijzonders te bieden, echter voeren we deze reis alleen uit vanaf halverwege juni tot en met begin september, vanwege de bereikbaarheid van de te bezoeken plaatsen. 

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video