Fietsreis Portugal, 8 dagen

Fietsen van bruisend Lissabon naar ongerept Algarve

Tijdens de fietsreis Portugal geniet je van een heerlijke mix van het bruisende Lissabon, het authentieke Portugese platteland en van de indrukwekkende kustlijn van de Costa Vicentina.

We starten in Lissabon met een stadswandeling om het historische centrum te verkennen alvorens we per fiets zuidwaarts trekken via de Costa da Caparica met haar mooie zandstranden. De kustlijn in het Parque Natural de Arrabida tussen Sesimbra en Setubal is een prachtig gebied met verlaten baaien. Via authentieke stadjes banen we ons een weg door de Alentejo en de Costa Vicentina.

Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 • 24-09-2023Amsterdam - Lissabon
 • 25-09-2023Lissabon - Zambujal - Sesimbra
 • 26-09-2023Sesimbra - Setúbal
 • 27-09-2023Setúbal - Troia - Alcácer do Sal
 • 28-09-2023Alcácer do Sal - Sines - Vilanova de Milfontes
 • 29-09-2023Vilanova de Milfontes - Aljezur
 • 30-09-2023Aljezur - Silves - Lagoa
 • 01-10-2023Lagoa - Faro - Amsterdam
Routekaart Fietsreis Portugal, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Fietsvakantie PortugalTijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 20 personen.

Onze fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie fietsjes, waarbij een fietsje eenvoudig is en drie pittig. Twee fietsjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee fietsjes. Meer informatie over de fietsafstanden per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.


Kleurrijke heuvelstad Lissabon

Dag 1 Amsterdam - Lissabon

Tram PortugalWe vliegen naar de hoofdstad Lissabon die gebouwd is op zeven heuvels aan de rivier de Taag. Je kunt je in de stad het beste verplaatsen met de metro, tram en de ‘elevadores’ (liften), die de benedenstad met de bovenstad verbinden. We maken hier onder begeleiding van de reisbegeleider een stadswandeling voor een eerste kennismaking met de hoofdstad van het voormalige Portugese wereldrijk. Lissabon is ook heerlijk om zelf in rond te dwalen: verken bijvoorbeeld de authentieke wijk Bairro Alto. De wijk herbergt talloze barretjes, waar de weemoedige klanken van de fado opklinken.


Via de Costa de Caparica naar vissersdorp Sesimbra

Dag 2 Lissabon - Zambujal - Sesimbra

Fietsvakantie PortugalWe verlaten ons hotel in Lissabon en fietsen naar de wijk Belém, gelegen aan de monding van de rivier de Taag. Vlakbij staat de beroemde Toren van Belém, het vertrekpunt van de vloot van Vasco da Gama. Vervolgens steken we met de fiets op de ferry de Taag over. De fietstocht gaat verder vanuit Trafaria en langs de Costa da Caparica met zijn prachtige zandstranden. Enkele onverharde en enigzins zanderige bospadden moeten worden bedwongen voordat we na ongeveer 48km onze eerste etappe eindigen bij de lagune Lagoa de Albufeira. Hier is er tijd voor een drankje in een cafe en een duik in zee voordat de taxi's ons ophalen en naar het volgende hotel in het drukke vissersdorp Sesimbra brengen.

 • Afstand: 48 km
 • Hoogteverschil: 350m stijgen en dalen


Fietsen door het spectaculaire Parque Natural da Arrádiba

Dag 3 Sesimbra - Setúbal

Fietsen langs de kust PortugalDe fietstocht gaat verder door het spectaculaire ‘Parque Natural da Arrábida’  tussen Sesimbra en Setúbal. Het park is opgericht ter bescherming van het fraaie, wilde landschap en rijkdom aan vogels en wild. De beschutte hellingen zijn begroeid met wijngaarden. Als we een stuk langs de kust fietsen, komen we langs fraaie stranden en beschutte baaien waar we kunnen stoppen voor een duik in het water. Na een fietstocht van ongeveer 34 kilometer komen we aan in Setúbal. In de oude stad met voetgangersstraatjes kun je aan het einde van de middag goed nagenieten van de lokale tapas en een glaasje wijn op één van de gezellige pleinen.

 • Afstand: 34 km
 • Hoogteverschil: 500m stijgen en dalen


Van de oude stad Alcácer do Sal door vogelrijke natuurgebieden

Dag 4 Setúbal - Troia - Alcácer do Sal

Fietsreis Portugal UitzichtMet de pont steken we over naar het schiereiland Troia. We stappen weer op onze fietsen voor een tocht van ongeveer 43 kilometer oostwaarts via het prachtige strand bij Comporta. Het einddoel van vandaag is de oude stad Alcácer do Sal. De stad ligt vredig op de noordoever van de rivier de Sado en heeft een aantal interessante historische kerken. De promenade aan de rivier nodigt uit voor een hapje en drankje aan het einde van de dag.

 • Afstand: 43 km
 • Hoogteverschil: 100m stijgen en dalen

 

Dag 5 Alcácer do Sal - Sines - Vilanova de Milfontes

Portugal fietsvakantieWe verlaten Alcácer do Sal per touringcar om naar Sines te gaan: de geboortestad van de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger Vasco Da Gama. Hier stappen we op en fietsen het uitgestrekte natuurgebied Parque Natural de Suroeste Alentejano e Costa Vicentina binnen. Gedurende het vervolg van onze fietsreis zullen we binnen de grenzen van dit natuurgebied blijven: dit indrukwekkende park strekt zich namelijk meer dan 100 km uit tot aan het meest zuidwestelijke puntje van Europa! Befaamd voor deze streek is de indrukwekkende visarend en de ooievaars die hier nestelen op de steile rotsen aan de kust: uniek in de wereld! Onze fietstocht brengt ons vandaag naar Vilanova de Milfontes, gelegen aan de monding van de Mira rivier.

 • Afstand: 28 km
 • Hoogteverschil: 200m stijgen en dalen


De ongerepte landschappen van de Algarve

Dag 6 Vilanova de Milfontes - Aljezur

Portugal kustlijn fietsvakantieOp de langste fietsdag van de reis zullen we ons geen moment vervelen! Ons kompas wijst vandaag zuidwaarts, terwijl we onafgebroken door ongerepte landschappen fietsen met aan onze rechterhand de indrukwekkende kustlijn! Delen van de fietstocht zijn op onverharde wegen en zijn enigzins uitdagend. De bijzondere rotsformaties zullen fotografie-liefhebbers uitnodigen voor het maken van prachtige beelden. Onze bestemming voor vandaag is het witte stadje Aljezur. Geniet van de dromerige sfeer van dit stadje - ver weg van het massatoerisme -  terwijl je op een van de terrasjes jezelf tegoed kunt doet aan de befaamde zoete aardappel, typisch voor deze streek!

 • Afstand: 68 km
 • Hoogteverschil: 660m stijgen en dalen

Dag 7 Aljezur - Silves - Lagoa

SilvesIn de ochtend rijden we per taxi een klein stukje landinwaarts en beginnen onze fietsetappe in het kleine bergdorpje Marmelete. We fietsen door de bergketens van het binnenland van de Algarve met prachtige uitzichten over afgelegen landschappen tot we Silves bereiken, het centrum van de Amurische overheersing in het zuiden van Portugal. Veel gebouwen getuigen nog van dit tijdperk. Deze voormalige hoofdstad van de Algarve ligt aan de rand van de Serra de Monchique, deze bergketen is een beschermd natuurgebied. Na een stop in dit charmante middeleeuwse stadje fietsen we naar het hotel midden in de natuur. Tijd om afscheid te nemen van onze fietsen!
 • Afstand: 52 km
 • Hoogteverschil: 380m stijgen en 750m dalen


Dag 8  Lagoa - Faro - Amsterdam

Met onze bus rijden we naar de luchthaven in Faro voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2023

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
16 apr - 23 apr G
Vertrek gegarandeerd i

Info

Vlucht is met Transavia
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Korting

Incl. € 50,- korting
Prijs € 1.495,-
Start - einde 14 mei - 21 mei

Info

Geen e-bike meer beschikbaar.
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar
Prijs € 1.545,-
Start - einde
17 sep - 24 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.545,-
Start - einde
24 sep - 01 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.545,-
Start - einde
01 okt - 08 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.545,-

Vertrekdata 2024

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
14 apr - 21 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.495,-
Start - einde
28 apr - 05 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.495,-
Start - einde
12 mei - 19 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.545,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Fietshuur en bezemwagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding (een Engelssprekende reisbegeleider kan voorkomen)
 • Excursies volgens programma zoals:
 • Wandeling door historisch Lissabon
 • Fietstocht door Parque Natural da Arrabida
 • Fietstocht dwars door de wijnstreek Alentejo
 • Fietsten langs de Costa Vicentina

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fietshelm, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.245,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 255,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om een vervroeging of verlenging mét accommodatie bij te boeken. In Lissabon is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt vanaf € 81,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 144,- per nacht. Mocht u willen verlengen in Lagoa dan is dit op aanvraag en dan kunnen wij met het hotel overleggen wat de mogelijkheden zijn.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis naar Portugal ook voorkomen dat enkele Duitstalige reiziger zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 9.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in goede middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze zijn gelegen in of nabij de stadscentra, zodat je eenvoudig de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bezoeken of een lekker restaurant kunt uitkiezen. Het Empire Hotel in Lissabon ligt slecht op 5 minuten afstand met metro van het stadscentrum. Het Hotel Residencial a Cegonha is centraal gelegen in het pittoreske witte stadje Alcacer do Sal, ideaal om op een warme avond te mengen met de Portugezen en te genieten van de lokale tapas op een terras. Aan het eind van de reis verblijven we in een plattelandshotel in de centrale Algarve 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Lissabon Hotel Empire
Setubal Hotel Arangues
Alcacer do Sal Residencial a Cegonha

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 255,-.

Vliegreis

Tap Air Portugal

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  09:00

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Faro - Lissabon

  Vertrek

  11:15

  Aankomst

  12:05

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  18:20

  Aankomst

  22:20

Tijdverschil: In Portugal is het 1 uur vroeger.

TAP Portugal is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal en heeft haar basis in Lissabon. De vloot is modern en innovatief, met onder andere de nieuwe Airbus A330 Neo. Afhankelijk van de vluchtduur ontvang je een voortreffelijke snack of warme maaltijd met een drankje naar keuze. Het cabinepersoneel zorgt ervoor dat je je volkomen thuis voelt aan boord. In andere woorden: je vakantie begint goed met TAP.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.245,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een hybride fiets met 27 versnellingen. We fietsen tussen de 27 en 70 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein.

Bus/Trein
We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen bus. Tijdens de fietstochten vanaf dag 2 gaat er een begeleidend busje mee voor vervoer van de bagage en reserve onderdelen. Ook kun je plaatsnemen in dit busje, mocht je niet kunnen of willen fietsen op een bepaald moment.
 

Elektrische fiets (e-bike)

E-bike logo

E-bike

Het is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische (e-bike) fiets te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wil. De toeslag voor een elektrische fiets is € 215,- voor de gehele reis. Je geeft dan bij boeking aan dat je een e-bike wenst te reserveren. Er is een beperkt aantal e-bikes per reisdatum beschikbaar, dus reserveer tijdig!

De e-bikes zijn geschikt wanneer je tussen 157 cm en maximaal 190 cm lang bent. Ben je kleiner of langer, neem dan na boeking even contact op via info@djoserwandelfiets.nl, zodat we een passende e-bike kunnen aanvragen.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Fietshuur en bezemwagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding (een Engelssprekende reisbegeleider kan voorkomen)
 • Excursies volgens programma zoals:
 • Wandeling door historisch Lissabon
 • Fietstocht door Parque Natural da Arrabida
 • Fietstocht dwars door de wijnstreek Alentejo
 • Fietsten langs de Costa Vicentina

Excursies

Tijdens de fietsreis maken we prachtige fietstochten door het historische Lissabon, langs levendige kuststadjes en door het rurale en authentieke binnenland. 

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
   
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Portugal wordt er betaald met de euro.

Je kunt op verschillende plaatsen gebruik maken van een pinautomaat. Verder kun je op veel plaatsen met creditcards betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen in de reissom. De overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. In Portugal zijn genoeg mogelijkheden om goed en heerlijk te eten. De Portugese keuken wordt over het algemeen erg goed gewaardeerd. Voor liefhebbers van vis, schelp- en schaaldieren is Portugal een paradijs. Maar ook als je liever vlees eet of vegetarisch bent, kun je in Portugal prima eten. In Lissabon zijn veel goedkope cafés en ook luxere restaurants te vinden. In een tasca kun je terecht voor een eenvoudige maaltijden, een populair lunchadres. Een casa de pasto serveert een goedkoop driegangenmenu en in een restaurant kun je terecht voor een iets formeler en uitgebreider menu. In Portugal drinken ze graag een klein kopje sterke koffie, uma bica.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.


Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om een vervroeging of verlenging mét accommodatie bij te boeken. In Lissabon is de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt vanaf € 81,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 144,- per nacht. Mocht u willen verlengen in Lagoa dan is dit op aanvraag en dan kunnen wij met het hotel overleggen wat de mogelijkheden zijn.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het weerbeeld word vooral bepaald door de warme golfstroom waar Lissabon aan ligt waardoor je zachte winters en redelijk koele zomers kan verwachten. De temperaturen zullen hier nooit te extreem zijn dus zelden tot nooit vorst en zomers zelden boven de 35 graden. In het binnenland, bij Evora, kunnen de temperaturen in de zomermaanden juli en augustus, erg oplopen. Deze reis wordt in het voor- en najaar aangeboden. Over het algemeen kun je een aangename temperatuur verwachten.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Tijdens de fietsreis in Portugal maken we fietstochten van 28 tot 58 kilometer per dag. Op fietsdagen komen hoogteverschillen voor tussen de 100 en 650 meter. Om op de mooiste plekken te kunnen komen zijn enkele trajecten (deels) over onverhard wegdek, waardoor het fietsen wat meer moeite kan kosten. Mocht je een bepaald traject te zwaar vinden, dan kun je altijd plaatsnemen in de meereizende bus (max. 2 personen). Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er* die je bij aankomst op de luchthaven van Lissabon opwacht en de groep tijdens de fietstochten begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over het fietsen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Op drie fietsdagen zal de reisbegeleider meefietsen en wordt de begeleidende bus bestuurd door een extra chauffeur. Op de overige dagen zal de reisbegeleider de bus besturen. 

*In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze fietsreis?

We fietsen tussen de 40 en 70 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. Tijdens de reis kunnen er wat hoogte verschillen voorkomen wat deze route wat pittiger maakt. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

De fietsen hebben een bagagedrager met snelbinders, je kan dus eventueel je dagrugtas onder de snelbinders binden. Daarnaast is er voor iedere deelnemer een fietstas beschikbaar.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om 12 á 14 kg mee te nemen in een weekendtas of een rugtas.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle routes worden per fiets afgelegd. We zullen delen van de reis per bus, taxi en veerboten afleggen. . Tijdens de fietstochten worden we ook begeleid door een busje voor het vervoer van bagage en onderdelen. Op deze dagen is er de mogelijkheid voor maximaal 2 gasten om mee te rijden in de volgwagen voor delen van de tocht als u dat wenst. Het busje wordt bestuurd door een extra chauffeur op de dagen 2-4 en door de reisleider op de dagen 5-7.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens deze reis?

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van goede kwaliteit hybride fietsen met 27 versnellingen. De fietsen beschikken over een bagagedrager en zijn voorzien van een fietstas. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn.

Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Kan ik ook een elektrische fiets huren?

Het is mogelijk om een elektrische fiets voor deze reis te huren. De toeslag hiervoor is te vinden onder het tabblad PRAKTISCH INFORMATIE en vervolgens het kopje VERVOER. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan bij boeking via de website of telefonisch/via een e-mail aan info@djoserwandelfiets.nl. Voor deze reis zijn een beperkt aantal e-bikes per vertrekdatum beschikbaar, het valt dus aan te raden het tijdig aan te vragen. De minimale lengte om gebruik te kunnen maken van elektrische fiets is 163 centimeter.

Moet ik een fietshelm dragen in Portugal?

Het dragen van een fietshelm stellen wij voor deze reis verplicht. Deze dient u zelf mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er zeker genoeg tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Waar overnachten we?

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Kijk voor een indicatie van de gebruikte hotels voor deze reis bij "praktische informatie/accommodatie". Dit geeft een goed beeld van de gebruikte hotels.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De eenpersoonskamer-meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe wordt deze fietsreis begeleid?

De groep wordt begeleid door een lokale Nederlandse reisbegeleider die je bij aankomst in Lissabon opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de fietstocht, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht. De reisbegeleiders zijn enthousiaste fietsers en doen er alles aan om van je fietsreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

We reizen in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 19 personen.

Kan ik de reis verlengen of vervroegen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen tot een maximale reisduur van twee maanden. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Lissabon worden bijgeboekt. Hierbij verblijf je in de centraal gelegen middenklasse hotel.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.495,-

8 dagen v.a. € 1.495,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht naar Lissabon
 • Inclusief fietshuur
 • E-bike huren mogelijk
 • Nederlandssprekende reisbegeleider
 • Ontbijt inclusief
 • Bezoek aan historisch Lissabon en het rustieke binnenland
 • Authentieke stadjes en rustige baaien
 • Een tocht door Parque Natural da Arrabida
 • Fietsen langs de Costa Vicentina
 • Ontdek het naast de kust ook het binnenland van Portugal
   

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,6

Ik heb een fijne vakantie gehad. Ik heb een paar punten voor...
Ik heb een fijne vakantie gehad. Ik heb een paar punten voor verbetering: De reisleiding was ondermaats,1 op 19 personen. Geen rustdag. Terug vlucht van 12 uur!

Naam: Renneke S.
Cijfer: 7
Een prachtige en uitdagende reis! De begeleider was fantasti...
Een prachtige en uitdagende reis! De begeleider was fantastisch en top; een 10 voor zijn liefdevolle, rustige zorg en verzorging van ons allen, voor de fietsen, de heerlijke snacks, de tips waar te eten en georganiseerde diners. Reis vraagt om 2 begeleiders, zodat reisleider mee kan blijven fietsen

Naam: Aly van D.
Cijfer: 9

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • 7,0

  Renneke S.

  Ik heb een fijne vakantie gehad. Ik heb een paar punten voor verbetering: De reisleiding was ondermaats,1 op 19 personen. Geen rustdag. Terug vlucht van 12 uur!

 • 9,0

  Aly van D.

  Een prachtige en uitdagende reis! De begeleider was fantastisch en top; een 10 voor zijn liefdevolle, rustige zorg en verzorging van ons allen, voor de fietsen, de heerlijke snacks, de tips waar te eten en georganiseerde diners. Reis vraagt om 2 begeleiders, zodat reisleider mee kan blijven fietsen

 • 8,0

  Jan O.

  Prachtige reis gehad. Een belevenis mag ik wel zeggen. Als stel tussen de vele singles goed bevallen! Gelachen maar ook gehuild met elkaar....mooie verhalen die hoe langer de reis vorderde ook intenser werden. Reisleider was ok met Mike als tweede man echt heel goed!! Genoten!!

 • 9,0

  Peter K.

  Een goed verzorgde reis, met een goede begeleiding.

 • 8,0

  Jan K.

  Bedankt aan iedereen die meegewerkt heeft aan deze spannende, inspannende, ontspannende en mooie fietsreis in Portugal. Een leuke stadswandeling in Lissabon, spectaculaire rotskusten tijdens het fietsen en mooie stranden. Dank aan onze reisbegeleider Frank die fantastisch werk heeft geleverd.

 • 8,0

  Jan D.

  Hele leuke reis met uitdagende fietsroutes! Wees erop voorbereid dat het terrein op en neer gaat dus er behoorlijke stukken geklommen moeten worden. De hotels bevonden zich op perfecte locaties in zowel Lissabon als in de andere plaatsjes. O ja, wij hadden met Peter een zeer zorgzame reisbegeleider!

 • 8,0

  Mieke J.

  Prima bevallen om in vrij grote groep sportief bezig te zijn!

 • 9,0

  Ineke Z.

  Het was een geweldige ervaring om door Portugal te fietsen en met de boot over de Taag te gaan! De gidsen waren goed en de groep was heel plezierig! Fantastisch dat er een bezemwagen meereed die ook altijd weer voor drinkwater zorgde! En mocht iemand het even kalmer aan willen doen, dan kon die daar me verder.

 • 8,0

  Willem S.

  Mooie vaak best pittige fietstocht. Prima begeleiding door Janos! Goeie combi in-ontspanning. Route langs kust en de hoogvlakte van Alentejo mooi gevarieerd. Houden zo!

 • 8,0

  Peter J.

  Fijne fietsvakantie van Evora naar Lisboa ( omgekeerde route ivm bezoek Paus aan Lisboa ) Veel gezien, gezellige groep, goede begeleiding. Al met al prima. 2x hebben we geconstateerd dat het fietsen in heuvelachtig gebied - voor mijn vrouw en mij - iets te zwaar was. Wij komen terug !!

 • 9,0

  Griet D.

  Fantastische reis gehad in een leuk gezelschap! Mooie fietsroute met mix v cultuur, mooie dorpen en een gevarieerd natuurlandschap. Onze super enthousiaste gids Janusz leidde alles met 100% inzet in goede banen en leerde ons originele plekken kennen. minpt:1: hotel in Sesimbra en 2 te grote groep

 • 10,0

  Ans P.

  Ik heb genoten van een zeer sportieve uitdagende fietsvakantie, door een heel mooi land. Reisleider Janusz, regelde alles tot in de puntjes, altijd was het iets bijzonders en het eten altijd lekker, dus BEDANKT

 • 9,0

  Marie A.

  Wat een gave fietsreis! Geweldig land, mooie omgeving, afwisselend, leuke fietsgroep, veel klimmen en dalen, gezellige en kundige tourleider (Janusz), prima fietsen en erg gezellig! Ik heb genoten en kan een ieder met wat fietservaring deze geweldige fietsreis aanbevelen! groeten Marie

 • 8,0

  Peter B.

  Mijn eerste fietsreis is me op de meeste punten goed bevallen. Uitstekende reisbegeleiding, prima fietsen, mooie routes, het is geen 10 omdat ik wat teleurgesteld ben omdat er maar 5 dagen van de 9 gefietst werd.

 • 10,0

  Henny B.

  Onder begeleiding van een enthousiaste, vrolijke, ter zake kundige reisleidster (Ini) heb ik genoten van een geweldige fietsreis, die vol afwisseling zat. Zeer aan te bevelen !

 • 10,0

  Yang Tsoe-MI

  Een zeer geslaagde leuke afwisselende fietsreis,cultuur,lekker eten,mooie bergen ,kliffen,leuke fietsgenoten,goede begeleiding,aangenaam temp.zeer vriendelijke behulpzame reisleidster...Dikke pluim voor Ini en Paulo.Bedankt voor alles.

 • 9,0

  Giel G.

  Prachtige reis met uitgebreid bezoek aan Lissabon en fietsen door een afwisselend landschap met fijne mensen, een goede meefietsende gids .

Bekijk alle reviews
Review plaatsen