Tempels in Sri Lanka

Tempels in Sri Lanka


Sri Lanka mag zich rijk rekenen aan tempels. Het Boeddhisme is de belangrijkste religie in Sri Lanka, dus het is niet vreemd dat in de lijst van bezienswaardigheden een groot aantal heilige plaatsen voorkomt. Zeer de moeite waard en ook niet te missen tijdens je reis door Sri Lanka:
 

Mihintale

Sri Lanka Mihintale

Mihintale is een berg, gelegen net buiten Anuradhapura. Deze bergtop wordt gezien als de plaats waar het Boeddhisme is ontstaan en is daarmee een belangrijk bedevaartsoort. Het is namelijk het heiligdom waar Mahinda, de zoon van de legendarische Indiase keizer Ashoka, het boeddhisme verkondigde aan de koning van Anuradhapura De tempel op deze berg is te bezoeken, ook is het mogelijk om de rots te beklimmen, waarbij je een prachtig uitzicht over het groene heuvellandschap hebt.
 

Dambulla, de gouden tempel

Sri Lanka dambulla tempelDe gouden tempel is eigenlijk een complex van meerdere historische boeddhistische bouwwerken. Sinds 1991 staat dit complex op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet zonder reden. In dit complex staat het grootste Boeddhabeeld ter wereld. Ruim 80 grotten met vijf heilige kamers, vier belangrijke kloosters, imposante beelden en prachtige muurschilderingen en schilderijen maken deze tempel uniek.
 


Tempel van de Tand

De hoektand van Boeddha zou te vinden zijn in Kandy en wordt bewaard in een tempel. Eénmaal per jaar, tijdens het Perahera festival, wordt de tand van Boeddha per olifant vervoerd door de stad. De Tempel van de Tand, of de Dalada Maligawa, is de belangrijkste tempel in Sri Lanka en is gebouwd binnen het koninklijke paleizencomplex. De stad Kandy staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 

Koneswaram tempel

Sri Lanka Koneswaram tempelWanneer je het minder toeristische noorden en oosten bezoekt, vind je bij Trincomalee de Hindoeïstische Koneswaram tempel. Het is een prachtig kleurrijk complex, met een schitterende ligging op de Swami rots, aan de oostkust van Sri Lanka. De tempel is gewijd aan de god Shiva.

> Rondreizen Sri Lanka