Wandelreis Madeira - Portugal, 8 dagen

Verken bloemeneiland Madeira van alle kanten

Vanuit Santana maken we een mooie kustwandeling en in het binnenland vanuit Pico das Pedras. Via de met de hand aangelegde kustweg rijden we naar Porto Moniz. Onderweg naar de zuidkust volgen we een levada vanuit Cristo Rei naar Florencas. Vanuit Encumeada kun je de Pico Ruivo beklimmen, Madeira’s hoogste berg op 1862 meter. Tijdens de laatste wandeling lopen we ten zuiden van Encumeada, we lopen langs de levada do Norte. In Funchal heb je nog de tijd om een boottocht te maken op zoek naar dolfijnen.

Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 • 26-09-2023Amsterdam - Funchal - Santana
 • 27-09-2023Santana, kustwandeling São Lourenço
 • 28-09-2023Santana - levadawandeling Queimadas naar Ilha- Porto Moniz
 • 29-09-2023Porto Moniz - levadawandelingen do Moinho en do Risco - Encumeada
 • 30-09-2023Encumeada, wandeling Boca da Corrida
 • 01-10-2023Encumeada - balkonwandeling Pico Ruivo - Funchal
 • 02-10-2023Funchal
 • 03-10-2023Funchal - Amsterdam
Routekaart Wandelreis Madeira - Portugal, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 15 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie schoentjes, waarbij een schoentje eenvoudig is en drie pittig. Twee schoentjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.

Het traditionele leven in Santana

Dag 1 Amsterdam - Funchal - Santana
Palheiro huisje MadeiraNa een korte vlucht bereik je het vliegveld van Funchal, dat gedeeltelijk op palen boven de zee gebouwd is. Vanuit de luchthaven rijden we direct door naar onze overnachtingsplaats, het rustige dorp Santana. Het ligt op een van de weinige plaatsen langs deze ruige kust waar de grond geschikt is voor landbouw. Met overvloedig resultaat, want de rijke vulkanische bodem maakt drie oogsten per jaar mogelijk.

Hoewel Santana de belangrijkste stad van het noorden is, is ze niet te vergelijken met Funchal. De moderne wereld heeft er het traditionele leven nog niet weten te verdringen en de intensief bebouwde terrassen lijken een kruising tussen Bali en de Alpen. In deze landelijke omgeving vind je nog ‘palheiros’, traditionele rietgedekte kleine huizen. De bewoners koken vanwege het brandgevaar meestal buiten. Tegenwoordig zijn de meeste palheiros vervallen en in gebruik als koeienstal.


Mooie uitzichten vanaf spectaculair klifpad

Dag 2 Santana, kustwandeling São Lourenço
Madeira Wandelreis Djoser kustwandeling São LourençoDe volgende dag bereiken we na een korte busrit São Lourenço, het beginpunt van onze eerste wandeling. Dit oostelijke uiteinde van het eiland daalt niet gracieus af in zee, maar het land houdt hier abrupt op: een steile rotswand van minstens 180 meter hoog stort zich rechtstandig in zee. We volgen een spectaculair klifpad dat mooie uitzichten op de zee biedt. Dit droge, ruige en verlaten oostelijk deel van Madeira staat in groot contrast tot de rest van het overwegend groene eiland. Na onze kustwandeling rijden we terug naar het Santana.

 • Afstand: 8 kilometer
 • Wandelduur: ca. 3 uur
 • Hoogteverschil: 180 meter stijgen en dalen


Langs de levadas van Madeira

Dag 3 Santana - levadawandeling Queimadas naar Ilha - Porto Moniz
Over een bochtige weg door de bossen brengt de bus ons naar Queimadas, in het binnenland. Vanaf hier lopen we in ongeveer vijf uur via Caldeirão Verde, waar we kunnen lunchen bij de waterval, naar Ilha. We volgen de irrigatiekanalen die het overtollige hemelwater van de nattere noordzijde naar het drogere zuiden vervoeren. De wandeling is afwisselend en spectaculair. Weelderig, bijna primair bos maakt plaats voor mooie uitzichten op de noordkust en de Atlantische Oceaan. We lopen vandaag door verschillende tunnels. Hou dus altijd een zaklantaarn bij de hand. Na een lange afdaling pikt de bus ons weer op in Ilha. 

Madeira Wandelreis Djoser Tunnel levadawandeling Rabaçal naar Florenças - Ribeira BravaHet negentien kilometer lange stuk weg tussen São Vicente en Porto Moniz is volledig met de hand aangelegd. Het duurde zestien jaar om dit voor elkaar te krijgen! Bij Porto Moniz liggen enkele grillig gevormde rotspoelen die zijn ontstaan door vulkanische activiteit. De zon warmt het stilstaande water snel op en een duik is aanlokkelijk. Bij ruig weer spatten de golven hier dramatisch hoog tegen de rotsen en gaan de poelen schuil onder het kolkende water. Na de mooie wandeling en bij de ondergaande zon smaakt een glaasje madeira extra goed. Deze lokale wijn is het bekendste exportproduct van het eiland. Pas na een jaar of vijftien rijpen op eikenhouten vaten krijgt deze zware wijn met ongeveer 20 procent alcohol de typische, verfijnde afdronk.

 • Afstand: 11 kilometer
 • Wandelduur: ca. 5 uur
 • Hoogteverschil: 50 meter stijgen en 530 meter dalen


Dag 4 Porto Moniz - levadawandelingen do Moinho en do Risco - Ponta do Sol*
AAAWandelgroepMadeira0901Vandaag wandelen we over 2 bijzondere trajecten. We starten in de buurt van Porto Moniz met een wandeling langs de Levada do Moinho, een grote levada, bekend vanwege de verscheidene watermolens die hier ooit dienst deden. De Levada is speciaal gebouwd op kosten van de gebruikers “de heréus” die het water voor irrigatie benutten. In de middag verkennen we de Levada do Risco. Vanwege de hoogte van het traject (boven 1000 meter!) zien we hier heide landschap met onder andere de inheemse “Erica scoparia ssp maderensis” en wanneer we lager komen, zien we het voor Madeira kenmerkende laurierbos. De wandeling leidt ons naar een indrukwekkende dubbele waterval die door haar kracht een spleet in de rotsen heeft uitgeslepen. We vervolgen onze wandeling langs een sprookjesachtig pad en een lange tunnel alvorens we per touringcar naar ons hotel in het aan de kust gelegen Ponta do Sol gaan.

 • Afstand: ca. 7 kilometer en 6 kilometer
 • Wandelduur: ca. 3,5 en 2,5 uur
 • Hoogteverschil:
  • Wandeling 1: ca. 300 meter stijgen en 50 meter dalen
  • Wandeling 2: ca. 350 meter dalen


Klimmen en dalen langs ruige bergen

Dag 5 Ponta do Sol*, wandeling Boca da Corrida
Madeira wandelreis Djoser uitzicht berg Ribeira BravaVandaag maken we ons op voor een wandeling van ongeveer vijf uur ten zuiden van Encumeada. Dit pad was vroeger de belangrijkste noordzuid-route op het eiland. We beginnen de wandeling over een afwisselend klimmend en dalend pad langs de flanken van ruige bergen. Bij helder weer worden we deze dag regelmatig getrakteerd op schitterende uitzichten over het dal van Curral das Freiras en de Pico Grande. Tijdens de afdaling kunnen we genieten van prachtige bloemen zoals de paarse liefdesbloemen,"the pride of Madeira", en steile hellingen bedekt met gele brem. We passeren diverse watervalletjes, steken verschillende beekjes over en lopen het laatste uur door een heerlijk geurend eucalyptusbos. 

 • Afstand: 13 kilometer
 • Wandelduur: ca. 5 uur
 • Hoogteverschil: 300 meter stijgen en 500 meter dalen
   

Een balkonwandeling naar Pico Ruivo

Dag 6 Ponta do Sol, balkonwandeling Pico Ruivo - Funchal*
Madeirawf060911Vroeg in de ochtend verplaatsen we ons per bus naar Pico do Arieiro, het beginpunt van de uitdagende ‘balkonwandeling’ van ongeveer vijf uur naar de top van de Pico Ruivo, Madeira’s hoogste berg (1862 meter). Deze wandeling wordt beschouwd als één van de meest spectaculaire van het eiland! Het laatste stuk gaat langs een mooi geplaveid pad tussen blokken rotsen en verweerde bomen waaronder varens groeien. Bij mooi weer zijn de uitzichten spectaculair. Is het bewolkt dan loop je, terwijl je via de Pico do Gato en Pico das Torres naar de hoogste top klimt, door de nevels.

Na de wandeling rijden we door naar Funchal. Het is hier in de restaurants en op de terrassen aan de haven goed toeven. Probeer eens ‘espada’, een lange zwarte vis die, bijvoorbeeld geserveerd met banaan, een smakelijke lokale specialiteit is. 

 • Afstand: 9 kilometer
 • Wandelduur: ca. 5 uur
 • Hoogteverschil: 850 meter stijgen en 650 meter dalen  


Funchal: 'klein Lissabon'

Dag 7 Funchal*
Madeira Wandelreis Djoser Funchal StraatbeeldDe laatste dag in Funchal is ter vrije besteding. Zeelui noemden de stad Klein Lissabon vanwege de havengebouwen in typisch Portugese bouwstijl en de grandeur van de kathedraal. Op de ‘mercado dos lavradores’, de ommuurde markt in het hart van de stad zie je emmers vol met exotische bloemen. Maak alvast kennis met de lokale gewoonten en proef een ‘bolo’ (een broodje met allerlei smaken) en een ‘bica’ (een heel klein kopje sterke espresso) in een van de vele ‘pastelarias’. Je hebt verschillende mogelijkheden.

Treed bijvoorbeeld in de voetsporen van Columbus met een boottochtje op een replica van de Santa Maria, of speur op een catamaran naar dolfijnen. Of bezoek nog één van de vele borduurfabriekjes. Werden deze vroeger opgezet om de arme bevolking van een bescheiden inkomen te verzekeren, tegenwoordig werken hele families thuis aan enorme tafelkleden die bekend staan om hun prachtige bloemendessins en uitstekende kwaliteit. Natuurlijk kun je, ter afsluiting van je reis, ook gewoon doen wat iedere toerist doet: de kabelbaan nemen naar de botanische tuinen bij Monte.

Dag 8 Funchal - Amsterdam
Met spijt in ons hart stoppen we onze wandelschoenen weer in onze rugzak. We vliegen vanuit Funchal terug naar Nederland.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2023

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde 11 apr - 18 apr
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 1.345,-
Start - einde 18 apr - 25 apr
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 1.395,-
Start - einde 24 apr - 01 mei
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 1.495,-
Start - einde 02 mei - 09 mei

Info

Alleen nog kamer op indeling voor een vrouw.
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 1.445,-
Start - einde 09 mei - 16 mei
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 1.495,-
Start - einde 16 mei - 23 mei

Info

Overnachting Encumeada in plaats van Ponto de Sol
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 1.445,-
Start - einde 23 mei - 30 mei
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 1.395,-
Start - einde 12 jun - 19 jun
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 1.395,-
Start - einde
11 jul - 18 jul V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
01 aug - 08 aug G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij
Prijs € 1.495,-
Start - einde
11 sep - 18 sep G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.495,-
Start - einde
26 sep - 03 okt V
Vertrek informatie i

Info

Overnachting Encumeada in plaats van Ponto de Sol
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.445,-
Start - einde
03 okt - 10 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.445,-

Vertrekdata 2024

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
09 apr - 16 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
16 apr - 23 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
22 apr - 29 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
30 apr - 07 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
07 mei - 14 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
14 mei - 21 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
20 mei - 27 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
10 jun - 17 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 6 inclusief begeleiding
 • Wandeling over een spectaculair klifpad bij São Lourenço
 • Afwisselende wandeling naar Ilha
 • Wandeltocht langs de Levada do Moinho en do Risco
 • Wandeling langs de flanken van ruige bergen bij Boca da Corrida
 • Balconwandeling naar Pico Ruivo
 • Bezoek aan hoofdstad Funchal

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 245,-.

Hotelverlenging

Een vervroeging of verlenging in Funchal met accommodatie is bij te boeken. De prijs is vanaf € 34,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 55,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief de wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum 15.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de wandelreis Madeira in 4 verschillende accommodaties, gelegen in 4 verschillende gebieden van het eiland. De hotels zijn gunstig gelegen ten opzichte van de mooiste wandelroutes. Zo krijgen we goed beeld van het hele eiland en hoeven we maar korte stukjes met de touringcar te rijden. Iedere kant van het eiland heeft namelijk een heel eigen karakter en natuurschoon en door onze rondreis verkennen we dit allemaal. We verblijven in goede, comfortabele middenklasse hotels. De hotels zijn gelegen in kleine, mooi gelegen kustplaatsjes.

Afhankelijk van de hotelbeschikbaarheid verblijven we tijdens sommige vertrekdata ook twee nachten in het midden in de bergen gelegen hotel Encumeada. De kamers altijd zijn voorzien van een eigen douche en toilet. In de hoofdstad Funchal verblijven we bijvoorbeeld in het centraal gelegen hotel "Do Centro", van waaruit je eenvoudig de gezellige historische straatjes inloopt voor een terrasje of restaurantje, of om naar de bijzondere botanische tuinen te gaan. Een enkel hotel heeft ook een zwembad, fijn om even lekker te onstpannen na een mooie wandeldag.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Santana Hotel O Colmo
Porto Moniz Pensao Salgueiro
Ponta do Sol Enotel Baía do Sol
Encumeada Hotel Encumeada
Funchal Hotel Do Centro
Funchal Hotel Orquidea


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 245,-.

We overnachten in centraal gelegen hotels

Een aantal hotels beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik

Het kleurrijke hotel Baia do Sol

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

De hotelkamers beschikken over een eigen douche en toilet

Sommige hotels liggen op steenworp afstand van het strand

We overnachten in centraal gelegen hotels

Een aantal hotels beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik

Het kleurrijke hotel Baia do Sol

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

De hotelkamers beschikken over een eigen douche en toilet

Sommige hotels liggen op steenworp afstand van het strand

We overnachten in centraal gelegen hotels

Een aantal hotels beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik

Het kleurrijke hotel Baia do Sol

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

De hotelkamers beschikken over een eigen douche en toilet

Sommige hotels liggen op steenworp afstand van het strand

We overnachten in centraal gelegen hotels

Een aantal hotels beschikken over een zwembad voor een verfrissende duik

Het kleurrijke hotel Baia do Sol

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

De hotelkamers beschikken over een eigen douche en toilet

Sommige hotels liggen op steenworp afstand van het strand

Vliegreis

Tap Air Portugal

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  09:00

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Funchal

  Vertrek

  10:00

  Aankomst

  11:45

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Funchal - Lissabon

  Vertrek

  12:35

  Aankomst

  14:15

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  18:20

  Aankomst

  22:20


Tijdsverschil: het is op Madeira één uur vroeger.

 

TAP Portugal is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal en heeft haar basis in Lissabon. De vloot is modern en innovatief, met onder andere de nieuwe Airbus A330 Neo. Afhankelijk van de vluchtduur ontvang je een voortreffelijke snack of warme maaltijd met een drankje naar keuze. Het cabinepersoneel zorgt ervoor dat je je volkomen thuis voelt aan boord. In andere woorden: je vakantie begint goed met TAP.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tussen de verschillende wandelingen en overige transfers maken we meestal gebruik van minibusjes voor maximaal 8 personen. In Funchal hebben we geen beschikking over vervoer. Hier kun je lopend of met het openbaar vervoer op pad. Vanwege de relatief geringe afstanden zijn er weinig lange reisdagen.
 

De vluchten worden uitgevoerd door TAP Air Portugal

We reizen met comfortabele bussen

De vluchten worden uitgevoerd door TAP Air Portugal

We reizen met comfortabele bussen

De vluchten worden uitgevoerd door TAP Air Portugal

We reizen met comfortabele bussen

De vluchten worden uitgevoerd door TAP Air Portugal

We reizen met comfortabele bussen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Hotelovernachtingen 
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 6 inclusief begeleiding
 • Wandeling over een spectaculair klifpad bij São Lourenço
 • Afwisselende wandeling naar Ilha
 • Wandeltocht langs de Levada do Moinho en do Risco
 • Wandeling langs de flanken van ruige bergen bij Boca da Corrida
 • Balconwandeling naar Pico Ruivo
 • Bezoek aan hoofdstad Funchal

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een maakt graag nog een extra wandeling, terwijl de ander liever de ommuurde markt ‘mercado dos lavradores’ bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis op Madeira zijn de volgende excursies en wandelingen in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan palheiro's, traditioneel rietgedekt huisjes
 • Wandeltocht langs de Levada do Risco 
 • Balconwandeling naar Pico Ruivo 
 • Bezoek aan hoofdstad Funchal
 • Wandeling over een spectaculair klifpad bij São Lourenço
 • Afwisselende wandeling naar Ilha
 • Wandeltocht langs de Levada do Moinho en do Risco
 • Wandeling langs de flanken van ruige bergen bij Boca da Corrida


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk zoals: 

 • Boottocht met een catamaran op zoek naar dolfijnen
 • Een boottocht op een replica van de Santa Maria
 • Bezoek aan de botanische tuinen in Funchal 
 • Bezoek één van de vele borduurfabriekjes 
 • Met de kabelbaan naar de botanische tuinen bij Monte 

Reisdocumenten

Geldig paspoort of Europese identiteitskaart

Geldzaken

In Madeira wordt er betaald met de euro.

In al onze overnachtingsplaatsen kun je gebruik maken van pinautomaten. Verder kun je op veel plaatsen met een creditcard betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten.

Groente markt Madeira PortugalIn Funchal is een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keus wat beperkter. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Op Madeira ziet men maaltijden als een sociale gebeurtenis, zodat het op etenstijden extra gezellig is in de restaurantjes. Sommige gerechten, vooral vis en schaaldieren, worden naar gewicht en dagprijs berekend. Importvis is een stuk duurder. Voordat je een bijgerecht bestelt, moet je eraan denken dat elk hoofdgerecht wordt opgediend met sla en aardappelen en/of rijst.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.


Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Een vervroeging of verlenging in Funchal met accommodatie is bij te boeken. De prijs is vanaf € 34,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 55,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief de wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Madeira heeft een gelijkmatig, zacht en vochtig subtropisch klimaat, met warme zomers en milde winters. De gemiddelde jaarlijkse temperaturen liggen tussen de 16 en 22°C. In de zomer brengen passaatwinden koelte en de opstijgende winden doen een wolkenkroon boven het eiland ontstaan die de hete middagzon tempert. Alleen wanneer de Afrikaanse leste-wind uit zuidoostelijke richting waait worden temperaturen boven de 30°C gemeten.

Ondanks de naam ‘eiland van de eeuwige lente’, regent het vaak op Madeira, met name in de periode oktober tot en met maart. Zelfs in de zomer zijn er maar weinig dagen die wolkeloos voorbijgaan. Typisch is dat het vaak ’s nachts regent, uiteraard gunstig voor de toeristen. De noordkust is veel onbestendiger en vochtiger dan de zuidkust. Het schiereiland São Lourenço is waarschijnlijk het droogste gebied van Madeira. Er valt weinig regen en vaak waait er een felle zeewind over het vreemde rotslandschap.
 

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 25 meter
Hoogste punt wandeltocht: 1867 meter
Maximaal stijgen: 650 meter
Maximaal dalen: 850 meter
Totaal aantal km wandelen: 65 kilometer
Gemiddelde wandelduur: 4,7 uur

Voor meer informatie over de afstand, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

Op deze wandelreis vertrekken we ’s ochtends veelal vanuit onze accommodatie per minibus en maken we onderweg naar onze volgende accommodatie een wandeling. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Het landschap is divers; bergachtig terrein, vlakte, stijgende en dalende paden wisselen elkaar af. Een aantal wandelingen gaat over smalle paden en langs steile afgronden. Een enkele keer lopen we door levada tunnels; deze zijn donker en smal. Een goede zaklantaarn is noodzakelijk. In de langste tunnel, loop je 15 minuten in het donker, op dag 4. Houdt hier rekening mee, mocht je deze wandeling niet willen maken, dan kunnen we proberen alternatief vervoer te regelen naar het eindpunt. We maken wandelingen van 3 tot 6 uur. Op dag 6 beklimmen we de Pico Ruivo; een wandeling van ongeveer 3 uur naar de top op 1862 meter (vanaf het beginpunt op 1818 meter). Het is een pittige klim. Indien je deze wandeling niet wenst te maken, kun je in de buurt van het hotel een wandeling op eigen gelegenheid maken.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De duur van de wandelingen varieert van 3 tot 6 uur per dag. Het landschap is divers; bergachtig terrein, vlakte, stijgende en dalende paden wisselen elkaar af. De smalle paden langs de levada’s lopen soms langs diepe afgronden. Voor mensen met hoogtevrees raden wij deze reis niet aan. De hoogteverschillen variëren per dag en zijn het grootst op de zesde dag (1862 meter). Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of de bus.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Wat mag niet in mijn bagage ontbreken?

Goed schoeisel is een must (bergwandelschoenen), evenals regenkleding, deet, zonnebrandcrème en een zaklantaarn (de kanalen lopen soms door onverlichte tunnels). Voor de meeste dagen heb je voldoende aan voorjaarskleding. Een fleecekledingstuk is handig voor de koudere avonden en ook voor dag 6 dien je warmere kleding mee te nemen want het kan op 1862 meter erg fris zijn.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Een gedeelte van de routes leggen we af met onze eigen, comfortabele minibusjes waar maximaal 8 personen in passen. Deze busjes reizen met ons mee vanaf dag 2 tot en met dag 6 en zetten ons op bepaalde punten af, waar wij onze wandelroute beginnen, en halen ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie).

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Op dag 7 staat er geen wandeling op het programma, maar kan je zelf Funchal ontdekken of een optionele excursie doen.

Zijn er naast het wandelen nog andere dingen te doen op Madeira?

Naast de vele wandelmogelijkheden kent Madeira tal van leuke interessante bezienswaardigheden. Een bezoek aan Funchal mag niet ontbreken. Bezoek ook de kleine dorpjes in de omgeving en maak kennis met de lokale tradities op het gebied van eten, drinken en oude ambachten. Bezoek een wijnboerderij, neem de ferry naar het nabijgelegen Porto Santo of bezoek de botanische en/of tropische tuinen met de kabelbaan. Gedurende het jaar vinden er diverse festivals plaats waaronder het bloemenfestival (laatste weekend april of het eerste in mei), muziekfestival (eind mei, begin juni), de Madeira rally (augustus) en de wijnfestivals van Funchal en Câmara (september).

Van welke accommodaties maakt Djoser gebruik op Madeira?

We overnachten in centraal gelegen comfortabele hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van een eigen douche en toilet. De hotels liggen op loopafstand van de binnensteden en een enkele keer hebben ze een zwembad.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider die je bij aankomst in Funchal opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 15 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Funchal worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Wat is het voltage op Madeira?

De netspanning is 220 volt. Buiten Funchal heb je soms een verloopstekker nodig, omdat de stopcontacten en stekkers daar nog van een kleiner type zijn.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.295,-

8 dagen v.a. € 1.295,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Afwisselende wandelingen over het gehele eiland
 • Wandelen langs de Levada's en watervallen
 • Wandeling door het oorspronkelijke laurisilvabos
 • Balconwandeling naar Pico Ruivo
 • Bezoek bloemenhoofdstad Funchal
 • Verblijf in comfortabele hotels met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 9,1

Prachtig eiland Madeira! Fantastische wandelingen en heel di...
Prachtig eiland Madeira! Fantastische wandelingen en heel divers. Iedere dag is anders. Natuurschoon, rust en het mooie Portugese goede leven. Een must om er helemaal tussenuit te zijn.

Naam: Sonja S.
Cijfer: 10
Mooie reis met veel afwisseling in de wandelingen en prachti...
Mooie reis met veel afwisseling in de wandelingen en prachtige uitzichten. Laatste hotel zwaar gedateerd met doorgezakte bedden en slecht werkende airco. Reisbegeleider weer top. Tot de volgende keer!

Naam: Astrid S.
Cijfer: 9

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • 10,0

  Sonja S.

  Prachtig eiland Madeira! Fantastische wandelingen en heel divers. Iedere dag is anders. Natuurschoon, rust en het mooie Portugese goede leven. Een must om er helemaal tussenuit te zijn.

 • 9,0

  Astrid S.

  Mooie reis met veel afwisseling in de wandelingen en prachtige uitzichten. Laatste hotel zwaar gedateerd met doorgezakte bedden en slecht werkende airco. Reisbegeleider weer top. Tot de volgende keer!

 • 8,0

  Arjan Z.

  De wandelvakantie in Madeira is sterk afhankelijk van het weer en wij hebben het getroffen, dus prima wandel weer en mooie uitzichten. De routes zijn goed te doen, goed aangegeven en de begeleiding was ook goed. Rustdag indeling (midden ipv aan eind) en hotels (Funchal) konden beter.

 • 9,0

  Sylvia J.

  Prachtige reis! Ontzettend leuke groep. Madeira overtrof al onze verwachtingen. De wandelingen waren best pittig maar goed te doen. Al zou een rustdag halverwege geen overbodige luxe zijn ipv van de laatste dag! Hotel in Funchal viel erg tegen. Een verbeterpunt. Prima reisleidster!

 • 9,0

  Violet A.

  Het was een geweldige reis. De wandelingen waren erg afwisselend. We hebben een goed beeld gekregen van alle verschillende delen van Madeira en de mooie natuur van dit eiland. Onze reisbegeleider heeft de reis erg goed verzorgd. Ik zou deze wandelvakantie aan iedereen aanraden die van wandelen houdt

 • 9,0

  Anne-Marie B.

  Prachtige natuur, goede reisbegeleiding, gezellige groep deelnemers, nette hotels....al met al een mooie reis! Jammer van de vertraging maar Djoser informeerde ons de avond voorafgaand aan de reis en stuurde info aangaande de omboeking. Onfortuinlijk maar netjes opgelost.

 • 10,0

  Anneke S.

  Mooie vakantie met prachtige wandelingen!

 • 10,0

  Mitchell Simon L.

  Madeira is een bijzonder mooie bestemming, vooral in de bloementijd. Je ziet tijdens de wandelingen allerlei landschappen. Van heide tot dichte eucalyptusbossen en vele kleine en grotere watervallen. De wandelingen zijn uitdagend maar goed te doen. Onze reisbegeleiding Maaike was enthousiast. Top!

 • 9,0

  Nellie P.

  Wat een fantastisch mooi eiland is Madeira, prachtige afwisselende wandelingen gemaakt, lekker zonnig weer gehad, minder bloemen gezien dan ik had verwacht, maar verder een super mooi eiland, een echte aanrader, goede hotels en lekkere ontbijtbuffetten, top vakantie

 • 10,0

  Kees H.

  Geweldig fijne reisleider, zeer begaan en organisatorisch top.

 • 9,0

  Harriëtte M.

  Even nergens aan denken, alles wordt geregeld,begeleiding van goede reisleiding, puur genieten van de prachtige ruige omgeving op het mooie Madeira.

 • 10,0

  Steve C.

  My wife Gabriela and I thoroughly enjoyed our trekking vacation on Madeira. Our guide could not have been more informative and attentive. The hotels were excellent middle class. The treks were not only beautiful but spectacular as well. A fine group of fellow hikers made the week complete.

 • 10,0

  Irma M.

  Een weekje Madeira, in 1 woord geweldig. Het eiland is geweldig, mooie wandelingen met schitterende vergezichten of midden in het prachtige groen bij de Levada’s en prachtig zonnig weer. Ik had een geweldige groep en een voortreffelijke reisleider. Sytze Jan nogmaals bedankt. Minpunt: 1 u op Lbon.

 • 10,0

  Magdalena

  Eten heerlijk en goedkoop! Genoeg keuze wat betreft vis gerechten. Perfecte programma en prachtig natuur: zee, strand en bergen. Alles wat nodig is! Goed georganiseerd door Djoser.

 • 9,0

  Werner V.

  Eerste pure wandelreis ooit, een stap in het onbekende, of beter, 5 dagen na mekaar 20.000 stappen berg op en af. Deze oude (volgens mijn kleinkinderen) botten hebben het doorstaan. Onverwacht conditie opgebouwd, dinsdag thuisgekomen, woensdag test trainingsloopje, zondag Antwerp 10 miles.

 • 9,0

  Jac S.

  Een mooie wandelreis door de prachtige natuur van Madeira door zeer gevarieerde landschappen. Deze tochten zijn door iedereen te lopen die willen genieten van de omgeving onder leiding van een ervaren reisleider.

 • 7,0

  Pedro

  Ter plekke prima georganiseerde reis. Vijf afwisselende en redelijk uitdagende wandelingen met veel spectaculaire uitzichten. Ieder kon in eigen tempo lopen. De wandelingen zijn ook voor mensen met enige hoogtevrees goed te doen doordat steile plekken overal met gespannen kabels worden afgeschermd.

 • 8,0

  Anoniem

  Net als vele anderen in de groep was deze reis niet mijn 1e keus,.. maar ik durf te zeggen dat wij allen geen spijt hadden. De wandelingen zijn prachtig. Met de bus is handig omdat je dan van A naar B kan lopen. Een goede conditie is belangrijk. De vliegtijden waren minder fijn.De reisleidster top!

 • 8,0

  Renée S.

  Mooie wandelingen, sommige best pittig maar zeer de moeite waard. In het voorjaar waarschijnlijk nog mooier omdat alles dan in bloei staat

 • 8,0

  Liesbeth G.

  Tijdens de reis waren we enorm verschoten van de zwaarte van de wandelingen die eerder hikes waren. Maar alles valt reuze mee als we stilstonden en realiseerden waar we waren en wat voor een pracht dit eiland heeft. De groep en de reisbegeleider maakte het plaatje af. We hebben een goede reis gehad.

 • 9,0

  Fedor L.

  Heel prettig reis; heel positief ingestelde reisbegeleider, alles tot in de puntjes georganiseerd, stevige wandelingen door mooie landschappen, goed gezelschap en fijne maaltijden. Ook was er gelukkig meestal eind vd dag nog een paar uur vrije tijd. Zeer geslaagd.

 • 9,0

  Peter G.

  Mij was verteld dat Madeira een mooi wandeleiland was. Dat is in een kleine week meer dan bevestigd. Mooie grillige kusten, steile dalen en prachtige kleurrijke vergezichten. En dat met genoeg tijd om na gedane arbeid lekker te relaxen.

 • 10,0

  Jackie W.

  Heb een fantastische vakantie achter de rug. Madeira is prachtig, zeer afwisselend landschap, bergen en uitzichten en zee, heerlijk wandelen. Programma qua zwaarte en variatie goed opgebouwd, fijne hotels, voldoende vrije tijd, prima reisleiding. Heel gezellige deelnemers, gewoon top.

 • 9,0

  Marlies F.

  Heerlijke vakantie met een fijne enthousiaste reisleidster

 • 9,0

  Petra

  Super vakantie gehad. Alles top geregeld. Prachtige, gevarieerde wandelingen en goede hotels. Bedden soms wel wat hard, maar verder goed. Verblijf in meerdere hotels op het eiland is erg leuk. Je ziet meer en reistijd naar de wandelingen korter. De sfeer in de groep was ook super. Echt een aanrader.

 • 8,0

  Esther van der Wel

  Wauw nog nooit ren groepsreis of een wandelvakantie geboekt, maar wat een top ervaring. Onze Reisleidster Brigitte is een topper die ons de mooiste plekjes heeft laten zien. We hoefde werkelijk aan niks te denken. De groep was leuk en het weer was prachtig. Alleen maar genieten. Ik ben Djoser fan.

 • 9,0

  Loes L.

  Prachtige wandelingen gemaakt, heel afwisselend.

 • 8,0

  Marjan H.

  Ik ben weer terug van mijn vakantie op Madeira. Het was voor mij een verademing om dat moois allemaal te mogen gaan bekijken. Om tot rust te komen is dit eiland zeer aan te bevelen bij andere reizigers. Ik deed de wandel vakantie op dit eiland, en echt bij de inspanning die je af en toe moest leveren was dit toch ontspanning. De prachtige natuur, de bloemen: de ene na de andere! Voor mij voor herhaling vatbaar, en dus misschien tot ziens. Met vriendelijke groet Marjan

 • 8,0

  Nicole

  Prachtig eiland met zeer diverse wandelingen. Reisbegeleiding was goed. Weinig vrije tijd, maar dat wordt goed gemaakt door het mooie eiland. Verlenging in Funchal kan worden aanbevolen!

 • 10,0

  Eline B.

  Wat een geweldige reis zeg! En wat heerlijk om in een groep te reizen met allemaal leuke mensen! Genoeg vrijheid om je eigen ding te doen, maar ook genoeg gezelligheid met de groep. Ik ga absoluut vaker met Djoser op reis! Maaike, onze reisleidster was ook super! En Madeira is echt prachtig!

 • 9,0

  Krista

  Madeira is een geweldig divers eiland. Elke wandeling was anders qua landschap. Heel bijzonder voor zo'n klein eiland. De reisleidster was super. Alles was goed geregeld.

 • 10,0

  Frans V.

  Het was een fantastische week. Heel afwisselende wandelingen: langs levada’s, in de bergen... De reisbegeleidster ‘Inge’’ was super. Ze straalde van enthousiasme en kon dit perfect overbrengen naar de groep. We hebben op alle gebied van genoten van deze wandelreis.

 • 8,0

  Peter W.

  Ondanks dat we ons aardig goed hadden ingelezen en foto's gekeken waren we tijdens het wandelen toch steeds weer verbaasd over de schoonheid en variatie van Madeira. Iedere dag hadden we een totaal andere wandeling. Steile rosten in het oosten tot natte lavadas, alles was fantastisch. Aanrader!

 • 9,0

  José D.

  Madeira, een prachtig eiland met zeer mooie wandelingen en een erg enthousiaste reisleidster. Geen moeite is haar teveel om ons een fantastische vakantie te geven. Inge bedankt!!

 • 10,0

  Nynke J.

  Alles was zeer goed geregeld, mooie wandelingen, goede hotels. Inge, de gids, wist veel van Madeira. Op een leuke, open manier wist ze in no-time van 15 individuen een leuke groep te maken. Hulde. Een dikke 10 voor Madeira, Inge en de groep ( en ook voor het weer)

 • 10,0

  Bernadette W.

  Zeer gevarieerde wandelroutes in de ongerepte natuur verzameld op 1 eiland. Dit alles onder begeleiding van een voortreffelijke gids die veel informatie geeft zowel over de natuur als over de historie en de tradities op het eiland. Onvergetelijke ervaring.

 • 9,0

  Fred B.

  Het was een mooie berg wandeling, wel zwaar 2 schoentjes. Ik heb 't gehaald. En een hele goede reisleidster en een leuke groep.

 • 9,0

  Anke B.

  Het was een schitterende reis met mooie wandelingen langs de levada's en de bergen, veel verschillende bloeiende bloemen gezien en vooral de bergwanden met de bloeiende brem waren erg mooi om te zien. Wij hadden een heel enthousiaste reisbegeleidster die zorg had voor alle groepsleden.

 • 8,0

  Jan en suzanne

  Een prachtige vakantie met veel groen en natuur. Prachtige bergen en een fantastische reisleidster (Inge) die er echt iets van maakte. Geen reis voor mensen met hoogtevrees of evenwichtsstoornis. Een aanrader voor een mooie, afwisselende wandelvakantie met 2 schoentjes.

 • 9,0

  Mirjam

  Prachtige wandelingen op bloemeneiland Madeira! Alle wandelingen zeer afwisselend en goed georganiseerd. Reisbegeleider Inge laat je buiten de wandelingen ook de mooiste plekjes van het eiland zien. Deze wandelreis is een echte aanrader als je van de natuur in haar puurste vorm houdt.

 • 9,0

  Andre

  Hele mooie wandelingen. Prettige reisgroep. Goede reisbegeleider. Mooi eiland. Lekker eten. Maw: zeer geslaagde reis. Jammer dat de reis afgelopen is .........

 • 10,0

  Richard G.

  Het was onze eerste wandelreis met Djoser en hebben een super leuke week gehad. Mede ook dankzij de leuke groep en onze reisleidster, Inge. Prachtige vergezichten en natuur. Zeker een aanrader.

 • 10,0

  Corien K.

  Heel afwisselend, en daardoor heel erg leuk. Elke wandeling had een totaal ander karakter. Een hele fijne enthousiasten reisleidster, alles was goed georganiseerd, kortom ik heb een super vakantie gehad. Dank

 • 9,0

  Marga S.

  Het eiland Madeira: een subtropische verrassing! Kleine dorpjes aan een felblauwe zee. Lieflijke velden, wouden, hoogvlakte en ruig hooggebergte. En overal bloemen en water!!! Als toetje Funchal, stad uit de 16e eeuw. Madeira heeft alles en met Djoser kom je overal. Een aanrader deze wandelreis!

 • 9,0

  Gerda D.

  Eerste keer Djoser, eerste keer Madeira, eerste keer wandel- en groepsvakantie. Vraagtekens op voorhand. Enige Belg... Maar vakantie was SUPER! Madeira = nieuwe vrienden maken = genieten van de verscheidenheid in de natuur = de bloemen langs de levada's bewonderen = je "on top of the world voelen"!

 • 9,0

  Derek B.

  Mooie weer, Gezellige groep, Prachtige wandelingen, Top reisleidster, en veel gezien!

 • 10,0

  Jan P.

  Prachtige reis. Veel mooie vergezichten, en spectaculaire wandelpaden, onder de uitstekende begeleiding van Inge. Zij weet paden die niet door toeristen worden gelopen. Dus in alle rust van de natuur genieten. Een echte aanrader.

 • 8,0

  Jeannine C.

  Ik heb mijn reis moeten omboeken omdat er onvoldoende deelname was voor 8 dgn Azoren. Toen werd het Madeira. Het was geweldig ook namens onze geweldige reisleider Andre. Mooie Flora en Fauna. Heerlijke vakantie geweest!!!

 • 10,0

  ella S.

  Wat geweldig en wat gezellig en goed geregeld met Roeland als groepsbegeleider hij verstaat zijn vak complimenten!!!!

Bekijk alle reviews
Review plaatsen