Wandelreis La Palma - Spanje, 8 dagen

Wandelen op 'La Isla Bonita', subtropisch wandelparadijs

San Miguel de la Palma is de volledige naam van het eiland in de Canarische archipel. La Palma - ook bekend als La Isla Bonita - is het groenste eiland van de eilandengroep. De uitbundige natuur is een paradijs voor wandelaars. We maken mooie wandeltochten door tropische bossen, over vulkanen, langs immense kraterwanden en langs rustieke dorpjes. We verblijven de gehele week in hetzelfde comfortabele hotel in Los Llanos de Aridane.

Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 • 19-01-2024Amsterdam - Santa Cruz de la Palma - Los Llanos
 • 20-01-2024Los Llanos, San Antonio & Teneguía vulkaan
 • 21-01-2024Los Llanos, Tijarafe - Puntagorda
 • 22-01-2024Los Llanos, La Cumbrecita
 • 23-01-2024Los Llanos, vrije dag
 • 24-01-2024 Los Llanos, Los Tilos, nevelwoud
 • 25-01-2024Los Llanos, Caldera de Taburiente NP
 • 26-01-2024Los Llanos - Santa Cruz de la Palma - Amsterdam
Routekaart Wandelreis La Palma - Spanje, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie schoentjes, waarbij een schoentje eenvoudig is en drie pittig. Twee schoentjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.

Het vruchtbare dal van Los Llanos

Dag 1 Amsterdam - Santa Cruz de la Palma - Los Llanos
Na een rechtstreekse vlucht naar Santa Cruz de la Palma rijden we direct door naar ons hotel in Los Llanos de Aridane. Het is de grootste plaats op het eiland en ligt op een vruchtbare vlakte, waar sinaasappels, bananen en avocado’s worden verbouwd. Om alvast een beetje in te lopen kan een eenvoudige wandeling variërend van anderhalf tot drie uur gemaakt worden van Los Llanos naar het leuke lokale strand van Puerto de Tazacorte. Mochten de heen- en terugvlucht in de avond zijn, dan kan deze wandeling op dag 8 gemaakt worden.

 • Afstand: 4 km
 • Wandelduur: ± 1,5-3 uur
 • 340 m dalen


Los Canarios: de San Antonio vulkaan

Dag 2 Los Llanos, San Antonio & Teneguía vulkaan
InLa Palma bergen de ochtend gaan we met onze bus naar het stadje Los Canarios in het zuiden van het eiland. We kunnen hier (optioneel) het bezoekerscentrum van de San Antonio-vulkaan bezoeken voordat we starten met onze wandeling door de diepzwarte lavavelden. De meest recente uitbarsting van de Teneguía vulkaan was 50 jaar geleden toen de vulkaan wekenlang vuur en lava spuwde. Tijdens de wandeltocht van ongeveer vier uur hebben we prachtig zicht op de vulkaan, de vuurtoren, zoutpannen en een kleine vissersbaai in het uiterste zuiden van het eiland.

 • Afstand: 9 km
 • Wandelduur: ± 4 uur
 • Hoogteverschil: 650m dalen
   

Prachtige uitzichten in de Caldera

Dag 3 Los Llanos, Puntagorda
We nemen de bus naar Tijarafe in het noordwesten van het eiland. Vanaf hier maken we een mooie wandeling over de heuvel hoog boven zee, met een geweldig panoramisch uitzicht, langs velden en groene tuinen. Sommige van de oude drakenbomen staan langs het pad. Het eindpunt van de wandeling is Puntagorda , een gemoedelijk dorpje. Vanaf hier nemen we de bus terug naar Los Llanos.

 • Afstand: 10 km
 • Wandelduur: ± 4 uur
 • Hoogteverschil: 440m stijgen en 300m dalen


Dag 4 Los Llanos, La Cumbrecita
Cumbrecita Na het ontbijt gaan we naar het oosten. In een dennenbos bij de hermitage van Los Pinos beginnen we onze wandeling, die ons langzaam bergopwaarts voert via een bergwandelpad en vulkanische grond. We lopen langs de vulkanische keten van Cumbre Vieja naar La Cumbrecita, een heuvel in de kraterwand met een panoramisch en adembenemend uitzicht op de Caldera, de grootste erosiekrater van de Canarische Eilanden. Hier kunnen we rustig te uitzichten tot ons nemen voordat we via een andere route teruglopen naar de vallei. Hier zullen we worden opgehaald door taxi's.


 • Afstand: 13 km
 • Wandelduur: ± 5 uur
 • Hoogteverschil: 700m stijgen en 550m dalen


Dag 5 Los Llanos, vrije dag
Los Llanos La PalmaDeze dag is er geen programma maar kun je de dag naar eigen behoefte invullen. Ga bijvoorbeeld naar de markt in de hallen op de Plaza de Mercado of neem een kijkje in de binnenstad, waar veel van de oorspronkelijke architectuur van La Palma terug te vinden is. Ook kun je de openbare bus (ca. 50min) nemen naar de hoofdstad Santa Cruz de la Palma. De stad werd in 1493 opgericht door Alonso Fernández de Lugo en was een belangrijke haven op de route tussen Europa en de koloniën in Amerika. De zestiende eeuw was de bloeitijd als derde grootste haven in Europa na Antwerpen en Sevilla. De stad heeft een overvloed aan Vlaamse religieuze kunst en kenmerkend zijn de bewerkte houten balkons met uitzicht op zee. Het rustige stadje met haar koloniale herenhuizen heeft vele culturele bezienswaardigheden zoals het Historisch Museum, met een opmerkelijke (schilder)kunstcollectie evenals de theaters Chico en Circo de Marte. Ook de hoger gelegen stadsdelen zijn een bezoekje meer dan waard. Voor wie graag wil wandelen vandaag kan de reisbegeleider goede tips geven over de verschillende mogelijkheden.

Groen natuurgebied Los Tilos

Dag 6 Los Llanos, Los TilosLos Tilos La Palma
Na het ontbijt brengt de bus ons naar Los Tilos in het noordoosten. Dit is het meest groene deel van het eiland en startpunt van een mooie wandeling door het beroemde laurierbos met beekjes en watervallen. Dit bos met enorme bomen is door Unesco uitgeroepen tot een beschermde biotoop. We maken een steile wandeling omhoog naar het uitkijkpunt La Barandas met een prachtig zicht op het omringende nevelwoud. We vervolgen onze weg via de kloof Barranco de la Herradura totdat we bij het dorp Barlovento komen, het eindpunt van vandaag. Van daaruit brengen de taxi's ons naar El Charco Azul, de natuurlijke baden in de Atlantische Oceaan, vlakbij het schilderachtige dorpje San Andres. De taxi's brengen ons vervolgens weer terug naar het hotel.

   • Afstand: 10 km
   • Wandelduur: ± 4½ uur
   • Hoogteverschil: 550m stijgen en 200m dalen


Het Nationale Park 'Caldera De Taburiente'

Dag 7 Los Llanos, Caldera de Taburiente NP
Caldera de Taburiente La PalmaVandaag is de ‘grande finale’: een wandeling van 14 kilometer (circa zeven uur) door het prachtige nationale park Caldera de Taburiente. Vanuit Los Brecitos dalen we zo’n 860 meter af naar de rivier Taburiente. Hier vind je door het beekje gevormde waterbekkens, die ideaal zijn voor een voetenbad in het sprankelende frisse water. We wandelen verder via de Roque Idafe, een oude lavapijp waar de oorspronkelijke bewoners offers brachten, naar de gekleurde waterval. Het eindpunt is de Barranco de las Angustias, een kloof waarin we op het diepste punt soms een riviertje moeten kruisen, van steen tot steen springen en ook wat klimwerk verrichten.   • Afstand: 14 km
   • Wandelduur: ± 7 uur
   • Hoogteverschil: 100m stijgen en 860m dalen


Dag 8 Los Llanos - Santa Cruz de la Palma - Amsterdam
Onze bus brengt ons naar de luchthaven van Santa Cruz en we vliegen terug naar Amsterdam. In het geval er een late terugvlucht is geboekt, maken we vandaag de wandeling naar Tazacorte zoals beschreven bij dag 1.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2023

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
03 nov - 10 nov V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
17 nov - 24 nov V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
08 dec - 15 dec V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-

Vertrekdata 2024

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
19 jan - 26 jan V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
02 feb - 09 feb V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
01 mrt - 08 mrt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-

Inclusief

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 6 inclusief begeleiding
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 225,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Los Llanos in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 45,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 70,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 6.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten de gehele week in hotel Valle Aridane, gelegen in het centrum van het stadje Los Llanos. Het gezellige dorpje los llanos is een gunstige uitvalsbasis voor de verschillende mooie wandelgebieden op het eiland. Hotel Valle Aridane is een comfortabel middenklasse hotel en de kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. Het hotel heeft een groot terras van waar je een mooi uitzicht op de vallei hebt. Er is gratis WiFi beschikbaar.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Los Llanos Valle Aridane

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 225,-.

De kamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

We ontbijten in het hotel

Het hotel is centraal gelegen

Ontbijt op het terras

De kamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

We ontbijten in het hotel

Het hotel is centraal gelegen

Ontbijt op het terras

De kamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

We ontbijten in het hotel

Het hotel is centraal gelegen

Ontbijt op het terras

De kamers zijn voorzien van eigen badkamer en airconditioning

We ontbijten in het hotel

Het hotel is centraal gelegen

Ontbijt op het terras

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - La Palma

  Vertrek

  06:00

  Aankomst

  09:45

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  La Palma - Amsterdam

  Vertrek

  10:35

  Aankomst

  16:15


Tijdsverschil: het is op La Palma één uur vroeger.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Op La Palma is het vervoer van en naar de wandelingen geregeld. We maken gebruik van (mini)bussen die ons naar de start van de wandelingen brengen en ons bij het eindpunt weer ophalen. De afstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet groot en de wegen zijn over het algemeen goed.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 6 inclusief begeleiding
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding

Excursies

Huisje landschap La Palma SpanjeBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De één brengt een bezoekje aan de binnenstad, terwijl de ander liever de markt op de Plaza de Mercado bezoekt. Vanuit onze accommodatie kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis op La Palma zijn de volgende excursies in het reisprogramma opgenomen (exclusief entreegelden):

 • Wandeling door kloof Barranco de la Herradura 
 • Wandeling Los Pinos/ La cumbrecita
 • Wandeling over de lavavelden van de San Antonio & Teneguía vulkaan 


Er zijn nog andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Wandeling door Caldera de Taburiente nationaal park 
 • Bezoek aan historisch museum in Los Llanos 
 • Wandeling van Los Llanos naar het strand van Puerto de Tazacorte

De reisbegeleider kan je ter plaatse verder informeren over deze en de andere mogelijkheden.

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
   
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In La Palma wordt er betaald met de euro.

Pinnen: bijna overal mogelijk
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij de reis is het ontbijt bij de reissom inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet inclusief in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en dineren.

Tijdens een aantal langere wandeldagen neem je zelf een lunch mee. Op La Palma zijn veel restaurants met een internationale keuken. De Canarische keuken is zeer afwisselend, stevig en voedzaam waarbij de aardappel een belangrijke rol speelt. Eenpansgerechten en soepen zijn erg populair. Als voorgerecht eet men veel schapen- of geitenkaas. Voor een tussendoortje en borrelhapjes kun je in de bars terecht. Bij het eten wordt bier, wijn en water gedronken.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.


Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Los Llanos in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 45,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 70,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

La Palma heeft een subtropisch klimaat dat gunstig beïnvloed wordt door de Atlantische Oceaan. De temperatuur komt praktisch nooit boven de 30°C. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt nog altijd rond de 20°C. In het binnenland en de hogere delen van het eiland zijn de temperatuursverschillen wat extremer. Zo kan het in de beschutte delen van de Caldera behoorlijk warm worden, terwijl het op de top van de hoogste berg, de Roque de los Muchachos, altijd koud is en er ’s winters soms sneeuw ligt.

Zeer belangrijk voor het weer op La Palma is de noordoostelijke passaatwind (el alisio), die veel waterdamp bevat. De warme lucht koelt af door het contact met de koude zeestroom en wordt door o.a. de bergketens op La Palma gedwongen op te stijgen. De waterdamp condenseert dan en valt als nevelneerslag. Vanwege de noord-zuid lopende berggebieden op La Palma valt er veel meer neerslag in het oostelijke dan in het westelijke deel van het eiland. In het oosten valt gemiddeld 800 mm neerslag per jaar, in het westen maar 400 mm per jaar. De meeste neerslag valt in de maanden november en januari. Tussen november en maart kunnen er stormachtige noordwestelijke en zuidwestelijke winden staan.

Op La Palma valt meer regen dan op de andere eilanden en in de lente en herfst is het gemiddeld 63 dagen bewolkt. In het noordoosten valt veruit de meeste neerslag.

Een bijzonder fenomeen is de vallende wolkenzee of ‘mar de nubes’. Als een waterval stromen de wolken met grote snelheid over de top van de Cumbres heen en lossen vervolgens weer snel op.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 345 meter
Hoogste punt wandeltocht: 1.854 meter
Maximaal stijgen: 570 meter
Maximaal dalen: 1.100 meter
Totaal aantal km wandelen:  42 km
Gemiddelde wandelduur: 4 uur

Voor meer informatie over de duur van de wandelingen, de lengte en de hoogteverschillen verwijzen we naar de dag-tot-dag-beschrijving.

Deze wandelreis bestaat uit wandelingen vanuit één accommodatie. De zwaarte van de wandelingen is zeer divers, een goede wandelconditie is vereist, gezien het bergachtige karakter van het eiland. We maken wandeltochten variërend van 2 tot 5½ uur. Op de voorlaatste dag kun je optioneel een wandeling maken in het nationale park Caldera de Taburiente. Deze wandeling is 14 km lang en duurt ca. 7 uur.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er* die je bij aankomst op de luchthaven op La Palma opwacht en de groep tijdens de wandelingen begeleidt. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land.

*In een enkel geval kan het voorkomen dat de Nederlandstalige reisbegeleider wordt vervangen door een Engelstalige reisbegeleider.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De duur van de wandelingen varieert van 2 tot 5½ uur uur per dag. De zwaarte van de wandelingen is zeer divers, een goede wandelconditie is vereist, gezien het bergachtige karakter van het eiland. Je stijgt maximaal 570 meter en maakt afdalingen met een maximum van 1100 meter. Je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Op de voorlaatste dag kun je optioneel een wandeling maken in het nationale park Caldera de Taburiente. Deze wandeling is 14 km lang en duurt ca. 7 uur.

Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Vanuit het vliegveld in La Palma worden we opgehaald met onze eigen, comfortabele minibusjes. Deze brengt ons naar onze vaste accommodatie in Los Llanos. De minibusjes brengen ons naar bepaalde punten, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie).

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Op dag 4 staat er geen wandeling op het programma, maar kan je zelf de omgeving ontdekken of een optionele excursie doen.

Waar overnachten we?

We overnachten de gehele week in een centraal gelegen comfortabel hotel in Los Llanos. De kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Het hotel heeft een groot terras van waar je een mooi uitzicht op de vallei hebt.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe wordt de wandelreis begeleid?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Santa Cruz de la Palma opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Los Llanos worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Hoe kan ik betalen op La Palma?

Op La Palma wordt er betaald met de euro. Het is bijna overal mogelijk om te pinnen, daarnaast worden creditcards vaak geaccepteerd.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.395,-

8 dagen v.a. € 1.395,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Verblijf in comfortabel (standplaats)hotel met ontbijt
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Eigen vervoer tussen wandelingen
 • Wandeling in Caldera de Taburiente NP 
 • Wandelen door zwarte lavavelden
 • Naar de top van Pico Bejenado
 • Rechtstreekse vlucht

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,9

Leuke, mooie wandelreis. Voor de geoefende wandelaar prima t...
Leuke, mooie wandelreis. Voor de geoefende wandelaar prima te doen, wel af en toe 3 schoentjes stukken ertussen. In los LLanos zijn voldoende restaurantjes met voor ieder wat wils op loopafstand van het prima hotel. We hadden een zeer goed reisbegeleider, Michel.

Naam: Rino B.
Cijfer: 8
Het was een leuke wandelreis. La Palma is een prachtig eilan...
Het was een leuke wandelreis. La Palma is een prachtig eiland. De wandelingen waren afwisselend en met af en toe een pittige klim, goed te doen. Reisleider Bert is zeer bekwaam en begeleidt de reis op een relaxte manier, waarbij hij oog heeft voor iedereen, waardoor je echt vakantie hebt.

Naam: Laura de R.
Cijfer: 10

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • 8,0

  Rino B.

  Leuke, mooie wandelreis. Voor de geoefende wandelaar prima te doen, wel af en toe 3 schoentjes stukken ertussen. In los LLanos zijn voldoende restaurantjes met voor ieder wat wils op loopafstand van het prima hotel. We hadden een zeer goed reisbegeleider, Michel.

 • 10,0

  Laura de R.

  Het was een leuke wandelreis. La Palma is een prachtig eiland. De wandelingen waren afwisselend en met af en toe een pittige klim, goed te doen. Reisleider Bert is zeer bekwaam en begeleidt de reis op een relaxte manier, waarbij hij oog heeft voor iedereen, waardoor je echt vakantie hebt.

 • 9,0

  Astrid

  Een fantastisch mooie reis. Afwisselende wandelingen waardoor iedere dag weer totaal anders was. La Palma is een prachtig eiland met vele gezichten. Reisleider Bert wist veel te vertellen, sprak al zijn talen en zorgde ervoor dat alles perfect verliep.

 • 9,0

  Boudewien K.

  Een fijne wandelvakantie en die 2 schoentjes kloppen, het zijn wel pittige schoentjes. Goede conditie is echt vereist, net als evenwichtsgevoel. Elke dag een prachtige wandeling in weer een ander gebied, de afwisseling was verrassend op zo'n klein eiland. Gids Bert was top, aandacht voor iedereen.

 • 9,0

  Marloes M.

  Heerlijke wandelingen in de zon; leuke groep, alles goed geregeld; heel ontspannen

 • 10,0

  Marja D.

  Onze reisleider Bert zorgde voor een geweldige reis! Hij was flexibel, verplaatste de vrije dag i.v.m. het weer, liep van eind- naar beginpunt i.v.m. de wind. Hij had voor iedereen specifieke aandacht en gaf alle kans toch te doen waar mensen eerst tegenop zagen.

 • 9,0

  Aad B.

  Fantastische wandelweek in een goed centraal gelegen Hotel met afwisselende wandelingen en een fantastische reisleider!!!

 • 9,0

  Sam W.

  Bert is echt een super reisbegeleider. De wandeling waren ook supermooi. Hotel was beetje gehorig. Voor de rest niks op aan te merken.

 • 9,0

  Jan Dirk V.

  We hebben prachtige wandelingen gemaakt met een deskundige, intelligente en sympathieke gids. Hij wist wat iedereen nodig had. Ook wist precies waar je lekker kon eten. Het weer viel mee. Op één dag heeft het 10 minuten gemiezerd. Verder telkens droog en meestal zonnig. Prima weer om te wandelen

 • 9,0

  Flip

  Mooie reis met leuke wandelingen.

 • 9,0

  Griet C.

  Ik blik met een blij gevoel terug op een superfijne week die me enorm deugd heeft gedaan. Niet alleen het fantastisch mooie eiland La Palma als het reisgezelschap en de uiterst bekwame, rustige reisbegeleider Bert. Hij verdient zeker en vast een dikke pluim!

 • 10,0

  Lieven D.

  Het was een prachtige reis. Onze reisbegeleider Bert deed zijn job met volle goesting en met veel kennis. Ik kan geen enkel negatief punt aanhalen. Het was in alle opzichten (klimaat,groep,eten) een fantastische ervaring.

 • 9,0

  Paul .

  Reis erg meegevallen, maar daar gingen we eigenlijk reeds vanuit wegens onze eerdere Djoser ervaring. Ook te vermelden was onze gids Bert die echt het beste van zichzelf gaf.

 • 10,0

  Gerard B.

  Heel mooie wandelreis! La Palma is een prachtig wandeleiland met heel verschillende landschappen en wandelingen. Het is soms even lekker klimmen, maar de beloning is dan groot. Uitstekende reisbegeleiding, mooi weer (in november), leuke groep, centraal hotel en lekker eten maken het compleet.

 • 9,0

  Fokko B.

  het was wederom uitstekend, een gezellige groep, een ervaren reisbegeleider en mooie wandelingen op het verrassende La Palma.

 • 10,0

  Lynn R.

  Prachtige, gevarieerde wandelingen. Elke dag een ander landschap. Probeer de grande finale in de caldera op de laatste dag zeker te doen! Zon en terrasjes na de wandeling en een geweldige gids (Janusz) maakten deze reis top!

 • 8,0

  Chris V.

  Mooie wandelingen op een afwisselend eiland. We hadden een leuke groep en Ini is een erg goede en enthousiaste reisbegeleider. Het mooie weer speelde natuurlijk ook een rol bij het slagen van de reis. De vrijdag hebben we het NO van het eiland bezocht i.p.v. de Caldera. Een aanrader.

 • 9,0

  René B.

  Beste mensen, het was een mooie en leuke wandelreis. Goed verzorgd en met goede reisbegeleiding.

 • 9,0

  Marijke W.

  Wat een heerlijke wandelweek hebben we achter de rug. Gezellige groep, mooi weer, enthousiaste reisleider. Alles was goed geregeld. De schoonheid van la Palma verraste me. Ook culinair de moeite waard. Voor de eerste keer mee met een groepsreis als single is me 100% meegevallen.

 • 9,0

  Peter G.

  Eerste week van maart met heerlijk wandelweer genoten van 7 mooie en gevarieerde wandelingen. Nooit te zwaar, dus altijd oog voor het wisselende landschap. De enthousiaste en gedreven reisleider maakte er ook nog een hecht groepsgebeuren van, waarbij we ook nog eens heerlijk hebben gegeten.

 • 9,0

  Jan M.

  Een prachtige wandel reis met een geweldige, enthousiaste reisleider Janusz. Hij weet de culinaire restaurantjes te vinden. Het hotel was goed maar is oud, dus mag echt wel een opknapbeurt krijgen. Er zijn wandelingen bij waarbij je flink moet klimmen, dus een goede conditie is een vereiste.

 • 10,0

  Paul J.

  De La Palma wandelreis is een aanrader. Prachtige wandelingen door vulkanisch landschap. Mooie vergezichten. Je ziet vogels op oog afstand zoals de keep en de kraai. Een hele gezellige groep en een uitstekende reisleider Janusz die iedere avond weer een uitstekend restaurant voor ons had uitgezocht.

 • 9,0

  Anja V.

  La Palma is een week met prachtige afwisselende, soms best pittige wandelingen. Los Llanos is een heel gezellig stadje, waar door Janusz de reisbegeleider elke dag een ander restaurant werd uitgekozen, was daardoor ook een culinaire week. De groep was ook heel erg leuk, dus een top week !

 • 8,0

  Remke R.

  Wat een afwisselend landschap! Elke dag andere natuur. De wandelingen zijn goed te doen dus nog voldoende tijd om in zee te zwemmen. Hotel was ok. Plaatsje los llanos klein maar gezellig met verschillende leuke restaurantjes. Heerlijk weekje om de winter even te vergeten.

 • 9,0

  Wouter

  Heel veel lol gehad met zeer fijne groep reisgenoten, zeer goede reisbegeleider (Ini), prachtige wandelingen en heerlijk gegeten. Geweldige week gehad op La Palma, absolute aanrader!

 • 10,0

  Derek B.

  Top reis gehad! Het eiland is veel mooier dan ik gedacht had! De groep van ook top! De reisleiding was geweldig en zorgde ervoor dat elke dag een feest was!

 • 9,0

  Jeroen M.

  Zeer afwisselende landschappen, avontuurlijke wandelingen en adembenemende uitzichten. Hotel in een gezellig plaatsje. Heerlijk eten tegen een lage prijs. Zeer ervaren gids met aandacht voor het individu maar ook voor de groep. La Palma is echt een aanrader voor wandelaars.

 • 8,0

  Karlijn M.

  Het was een heerlijke week! We landden in de regen op het vliegveld van La Palma. Gelukkig scheen in 'ons' Los Llanos, aan de andere kant van het eiland, de zon. We hebben de gehele week genoten van prima loopweer, prachtige omgeving, afwisselende wandelingen, lekker eten, leuke reisgenoten en gids!

 • 7,0

  Muriel K.

  La Palma is een heerlijk wandel eiland, echt een aanrader voor de wandel liefhebber. Van vulkanen tot jungle bossen, watervallen en groene landschappen, voor ieder wat wils. Wel kan het weer nogal verschillen, van noord naar zuid. Maar meestal trekken de buien snel over.

 • 8,0

  Marjan H.

  Wandelen op La Palma is afwisseling ten top! Op 700 km2 vind je enorme variatie: onherbergzaam vulkaanlandschap, geurige dennenbossen, tropische planten, oeroude laurierbossen, kleurrijke dorpjes, diepe kloven, bananenplantages ... en altijd aanwezig: het machtige blauw van de oceaan. Een aanrader!

 • 9,0

  Carla V.

  Prachtige wandelingen in een steeds wisselend landschap van kraters, bossen, rivierbeddingen en eindeloze vergezichten en dat alles in een warm najaarszonnetje.

 • 9,0

  Ellen J.

  Het was een prachtige wandelreis. De wandelingen waren pittig, maar de moeite waard. Vooral het enthousiaste van Ini, de reisleidster, was fantastisch. Zij wist precies waar we konden wandelen, waar het lekker was om te eten, en had voor iedereen tijd en aandacht.

 • 9,0

  Rick van B.

  Prachtige en zeer gevarieerde natuur. De ingelaste wandeling in het noordwesten was ook zeer mooi! Zeer deskundige en enthousiaste reisbegeleiding.

 • 8,0

  Caroline V.

  Prachtig eiland, gezellige groep en deskundige en enthousiaste reisbegeleiding

 • 8,0

  Aad van V.

  Ik vond het een bijzonder mooi reis, goede begeleiding en leuke mensen. En natuurlijk een prachtig eiland. Complimenten aan Ini.

 • 8,0

  Mirjam O.

  Heel mooie reis. Geweldige wandelingen in de voorjaarsnatuur en op en langs vulkanen. Vooral de ingelaste wandeling in het - zonnige- noordwesten was heel mooi! Prima reisleiding!

 • 9,0

  Edwin M.

  Mooi eiland en een prima verzorgde reis. Uitstekende begeleiding door Ini.

 • 10,0

  Anneke K.

  8 dagen La Palma waren een feest! Prachtige wandelingen in afwisselende landschappen, heerlijk gegeten, leuke groep, een bijzonder gezellige reisleidster en schitterend mooi weer! Een echte aanrader!

Bekijk alle reviews
Review plaatsen