Wandelreis Andalusië - Spanje, 8 dagen

In het voetspoor van de Moren

Vanuit het pittoreske witgeschilderde dorp Canillas de Albaida aan de voet van het indrukwekkende Parque Natural ‘Sierra La Tejeda’ verkennen we de rijke afwisselende natuur en ontdekken we de bijzondere cultuur van Andalusië. We wandelen door Moorse stadjes, olijfboom- en wijngaarden en liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de stad Granada. Hoogtepunt is de wandeling door de 'El Chorro-kloof' over het wandelpad 'Caminito del Rey'.

Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 • 25-03-2023Amsterdam - Malaga - Canillas de Albaida
 • 26-03-2023Canillas de Albaida, Competa
 • 27-03-2023Canillas de Albaida, oude zijderoute
 • 28-03-2023Canillas de Albaida, Cerro Verde
 • 29-03-2023Canillas de Albaida, optioneel bezoek Granada of Nerja
 • 30-03-2023Canillas de Albaida, Sayalonga
 • 31-03-2023Canillas de Albaida, Caminito del Rey
 • 01-04-2023Canillas de Albaida - Malaga – Amsterdam
Routekaart Wandelreis Andalusië - Spanje, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 16 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie schoentjes, waarbij een schoentje eenvoudig is en drie pittig. Twee schoentjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.


Pittoresk witgeschilderd dorpje 'Canillas de Albaida'

Dag 1 Amsterdam - Malaga - Canillas de Albaida
Canillas de Albaida Andalusie SpanjeWe vliegen rechtstreeks naar Malaga waar de reisbegeleider ons staat op te wachten. Direct na aankomst rijden we door naar onze uitvalsbasis voor de wandel en wijnweek, Canillas de Albaida dat aan de voet ligt van het indrukwekkende Parque Natural ‘Sierra La Tejeda’. Canillas de Albaida is één van de pittoresk witgeschilderde dorpen met smalle straatjes typerend voor Andalusië. De Moren, islamitische Noord-Afrikanen die in dit gebied in de 8e eeuw de scepter zwaaiden, hebben in dit gebied vele sporen achtergelaten in een tijd van grote economische en culturele bloei. ’Albaida’ komt uit het Arabisch en betekent wit. Het terrassen landschap in de omgeving van het dorp is een overblijfsel van de tijd dat de Moren hier geboerd hebben op de vruchtbare grond. Tegenwoordig leeft de lokale bevolking nog steeds veel van de landbouw en gebruikt men ezels en paarden om de groenten en fruit van de terrassen te vervoeren. 

Malaga Spanje Canillas wandelreis Djoser We overnachten in een kleinschalig hotel aan het centrale dorpsplein. Een ideale plek om het dorpsleven te ervaren en perfecte uitvalsbasis voor de wandelingen. Canillas de Albaida ligt in de streek Axarquia, die bekend staat om zijn lokale, zoetige wijnen en andere lokale specialiteiten. In Canillas maakt men een zeer smakelijke eigen wijn van de druiven die gekweekt worden op de omliggende plantages; muskaat, droog, halfzoet en zoet. De muskaatdruif, vers en gedroogd, is tevens een plaatselijk product dat vele gerechten verrijkt. Tijdens een wandeltocht door de wijngaarden zoeken we een goed moment voor een pauze en het proeven van de lokale wijn.


Sfeervolle straten en een heerlijke wijnproeverij

Dag 2 Canillas de Albaida, wandeling Competa
Competa SpanjeWe lopen vandaag langs de rivier, die we ook meerdere malen oversteken en zo vervolgen we onze weg naar het grootste dorpje in de vallei, Competa. Al wandelend door het dorp geniet je van de prachtige straatjes en de levendige sfeer. Er staat een mooie 13e-eeuwse toren het dorpje domineert. In het restaurant van het lokale wijnmuseum kun je genieten van een heerlijke lunch met typische streekgerechten en de lokale Competawijn proeven. Om ons bezoek hier compleet te maken, brengen we een bezoek aan bodega Jarel waar we een rondleiding krijgen met een wijnproeverij inbegrepen. Na de lunch lopen we over een oud ezelspad die Competa en Canillas verbindt, terug naar Canillas. De route gaat door een prachtig gebied met olijfbomen en gehuchten en je geniet van mooie uitzichten op de kust en het omliggende berggebied. Aangekomen in Canillas kunnen we vanaf de toren van Santa Anna boven in het dorp genieten van het uitzicht op het landschap in de omgeving. In het hotel zul je aan het einde van deze eerste wandeldag volop genieten van een welverdiend drankje op het eigen terras.

 • Wandelduur: ± 5 uur
 • 361 meter stijgen en dalen
 • Afstand: ± 12 kilometer


Historische herinneringen op de oude zijderoute

Dag 3 Canillas de Albaida, oude Zijderoute
Wandelreis Spanje Competa Djoser Vandaag start onze wandeling in Competa. We volgen de oude zijderoute die in vroegere tijden door het kalkstenen landschap liep naar Granada. Langs de route die we wandelen zien we de historische herinneringen aan de 8e eeuw. Vanuit Canillas neem je een picknick lunch mee en we zoeken een mooi plekje langs deze historische route. In totaal wandelen we ongeveer zes uur. We besluiten de dag vandaag met een typisch Spaans paella diner met sangría dat door onze gastheer in Canillas op het dorpsplein zal worden aangeboden vandaag.

 • Wandelduur: ± 6 uur
 • 450 meter stijgen en dalen
 • Afstand: ± 14 kilometer


Door mooi landschap en zijn rijke flora & fauna

Dag 4 Canillas de Albaida, wandeling Cerro Verde

De wandeling van vandaag zal voor een aantal mensen een uitdaging zijn, maar zeer zeker de moeite en extra inspanning waard.

Spanje Canillas de Albaida wandelvakantie Djoser We nemen voldoende tijd om te klimmen en ook te genieten van wat we onderweg zien. Vanaf ‘La Fabrica la Luz’ lopen we 5 à 6 uur door een afgelegen en erg mooi landschap met een rijke flora en fauna. Het gebied is vooral bijzonder vanwege de enorme verscheidenheid aan vogels zoals de hop, patrijzen, zwaluwen, haviken, arenden, adelaars en de grote bottenbreker, die alleen nog voorkomt in Andalusië en de Pyreneeën. Het meest voorkomende zoogdier in dit gebied is zonder meer de berggeit. Ons doel is de top van Cerro Verde op 1.346 meter, een leuke plaats voor een picknicklunch. We genieten hier volop van de frisse berglucht en de mooie uitzichten. We lopen via een andere route terug naar La Fabrica waar de taxi’s ons staan op te wachten voor de rit terug naar Canillas.

 • Wandelduur: ± 6 uur
 • 720 meter stijgen en dalen
 • Afstand: ± 11 kilometer


Sfeervol Granada of pittoresk kusstadje Nerja

Dag 5 Canillas de Albaida, optioneel bezoek Granada of Nerja
Granada vanuit Alhambra SpanjeVandaag optioneel een bezoek aan de hoofdstad van het laatste Moorse rijk in Spanje: Granada. De stad ademt nog steeds de sfeer van de rijke islamitische cultuur die hier eeuwenlang bloeide. Vanuit de pittoreske wijk El Albaicín geniet je met live flamenco-muziek en een adembenemend uitzicht op het paleis van de oude Moorse koningen: het Alhambra. Op de achtergrond zijn de vaak besneeuwde toppen van de Sierra Nevada zichtbaar. Voor de liefhebbers is het mogelijk om het Alhambra met haar prachtige tuinen te bezoeken. Mocht je even willen relaxen vandaag, dan is ook een bezoek aan het pittoreske kusstadje Nerja mogelijk, waar de prachtige baaitjes uitnodigen om te voetenbaden.  


Wandelen door de wijnstreek met schitterende uitzichten

Dag 6 Canillas de Albaida, wandeling Sayalonga
Andalusie - uitzicht 6De laatste wandeling voert door een van de belangrijkste wijngebieden van de regio. We beginnen de wandeling in het dorp en zakken af naar beneden over het originele Romeinse pad. Nadat we de Romeinse brug zijn overgestoken komen we bij het hoogste punt van het pad. Gedurende een uurtje vervolgen we het pad naar Puerto de los Carboneros, een opening midden in een enorme rotsformatie. Na een uurtje verder klimmen hebben we schitterende vergezichten over de bergen, Canillas, Competa en Archez. 

Vervolgens passeren we boerderijen en het dorpje Corumbela en starten we met dalen richting Sayalonga. Onderweg lopen we door avocado, mango en mispel plantages en steken we uiteindelijk de rivier Cajula over. Aangekomen in het dorpje raden we je aan een aantal heerlijke lokale tapas te proberen. 

 • Wandelduur: ± 4/5 uur
 • 400 meter stijgen en dalen
 • Afstand: ± 11 kilometer


Langs het indrukwekkende bergpad: El Caminito del Rey

Dag 7 Canillas de Albaida, wandeling Caminito del Rey
Caminito del Rey SpanjeVandaag staat een bezoek aan de kloof El Chorro op ons programma. We bewandelen vandaag een van de indrukwekkendste bergpaden ter wereld: El Caminito del Rey. Dit smalle historische bergpad is tegen de steile hellingen van de kloof geplakt. In 1921 werd het door Koning Alfons XIII gebruikt bij de inhuldiging van de dam Conde Guadalhorce en zodoende was de huidige naam van het pad geboren 'El Caminito del Rey': Het Paadje van de Koning.
Je wandelt met momenten op 100 meter boven de grond door de kloof en geniet van de meest spectaculaire uitzichten. Gelukkig is het gehele wandelpad onlangs gerestaureerd zodat je een veilige en zonder twijfel onvergetelijke ervaring tegemoet kunt zien!


Dag 8 Canillas de Albaida - Malaga - Amsterdam
Op de laatste dag van deze wandel- en wijnweek verlaten we om 09:00 uur het hotel richting Malaga. Hier kan de bagage worden afgegeven bij de 'baggage drop' op het vliegveld, waarna er op eigen gelegenheid Malaga verkent kan worden. Het kan zijn dat er bij sommige data van deze reis een vroegere vlucht is dan nu gepland.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2023

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde 08 apr - 15 apr
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 1.445,-
Start - einde
27 mei - 03 jun V
Vertrek informatie i

Info

Geen eenpersoonskamer meer beschikbaar
Beschikbaarheid
nog 1 deelnemer nodig

Korting

Incl. € 100,- korting
Prijs € 1.345,-
Start - einde
16 sep - 23 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.445,-

Vertrekdata 2024

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
23 mrt - 30 mrt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
06 apr - 13 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
25 mei - 01 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Vervoer ter plaatse
 • Wandeltochten volgens programma
 • Indrukwekkende wandeling ‘Caminito del Rey’
 • Wandeling Cerro Verde
 • Bezoek aan Corumbela
 • Typisch Spaanse paella maaltijd met sangria
 • Bezoek aan Bodega Jarel met wijnproeverij 
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €945,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Als u een eenpersoonskamer wilt dan kunnen wij beschikbaarheid voor u aanvragen. Hiervoor wordt een toeslag in rekening gebracht, vanaf € 215,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in het groepshotel is bij te boeken. De prijs is vanaf € 36,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 54,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 16.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 6.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in een kleinschalig hotel aan het centrale dorpsplein van Canillas de Albaida of in de bijbehorende Villa die aan de rand van het dorp is gelegen. Alle kamers stralen een traditionele Andalusische sfeer uit. De tweepersoonskamers zijn voorzien van douche, toilet, wastafel, tv, airco en verwarming. Het ontbijt is inbegrepen. Canillas de Albaida is een authentiek wit dorpje "pueblo blanco" aan de voet van het natuurgebied "Sierra de Tejeda" en is ideaal gelegen voor de meest prachtige wandelingen. Bij helder weer zie je in de verte, over de middenlandse zee heen, zelfs het Rif-gebergte in Noord-Marokko liggen vanuit hier. Het hotel heeft ook een restaurant, waar heerlijke Andalusische gerechten worden geserveerd. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Canillas de Albaida Posada la Plaza

Eenpersoonskamer

Als u een eenpersoonskamer wilt dan kunnen wij beschikbaarheid voor u aanvragen. Hiervoor wordt een toeslag in rekening gebracht, vanaf € 215,-.

De hotelkamer is voorzien van douche, toilet en airconditioning

We verblijven de gehele reis in hetzelfde hotel

Het hotel is prachtig gelegen op een berg

Op het terras kun je heerlijk uitrusten na een lange wandeling

De hotelkamer is voorzien van douche, toilet en airconditioning

We verblijven de gehele reis in hetzelfde hotel

Het hotel is prachtig gelegen op een berg

Op het terras kun je heerlijk uitrusten na een lange wandeling

De hotelkamer is voorzien van douche, toilet en airconditioning

We verblijven de gehele reis in hetzelfde hotel

Het hotel is prachtig gelegen op een berg

Op het terras kun je heerlijk uitrusten na een lange wandeling

De hotelkamer is voorzien van douche, toilet en airconditioning

We verblijven de gehele reis in hetzelfde hotel

Het hotel is prachtig gelegen op een berg

Op het terras kun je heerlijk uitrusten na een lange wandeling

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Malaga

  Vertrek

  17:10

  Aankomst

  20:10

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Malaga - Amsterdam

  Vertrek

  20:00

  Aankomst

  23:05


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Malaga.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €945,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van verschillende vervoersmiddelen. We reizen met een eigen bus van en naar de luchthaven van Malaga. Voor het vervoer naar het beginpunt van een wandeling en/of het vervoer terug vanaf het eindpunt van een wandeltocht maken we gebruik van verschillende auto’s/taxi’s. Bij de wandelingen die in het programma zijn opgenomen, is het vervoer met de auto’s/taxi’s bij de reissom inbegrepen.
 

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Vervoer ter plaatse
 • Wandeltochten volgens programma
 • Indrukwekkende wandeling ‘Caminito del Rey’
 • Wandeling Cerro Verde
 • Bezoek aan Corumbela
 • Typisch Spaanse paella maaltijd met sangria
 • Bezoek aan Bodega Jarel met wijnproeverij 
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodatie kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Andalusië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Excursie Caminito del Rey (inclusief entreegeld)
 • Bezoek aan wijnmuseum in Competa
 • Bezoek aan Bodega Jarel met wijnproeverij inbegrepen

Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren. Zo behoort een optioneel bezoek aan de stad Granada met het Alhambra of een bezoek aan het kuststadje Nerja tot de mogelijkheden.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart. 
   
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Spanje wordt er betaald met de euro.

Pinnen: op de luchthaven van Malaga en in de buurt van Competa
Creditcards: te gebruiken in grotere restaurants en winkels

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen en één diner (bestaande uit een Spaanse paella met sangría). Alle overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Je kunt dan zelf bepalen, waar, wanneer en met wie je gaat eten.

Aan de overkant van het centraal gelegen gedeelte van het hotel is het restaurant van dezelfde eigenaar met een traditionele keuken met heerlijke plaatselijke streekgerechten. Er wordt gebruik gemaakt van een variëteit van mediterrane en Moorse ingrediënten.

De keuken in het gebied van Zuid-Spanje waar deze reis naar toe gaat kent vele lokale streekgerechten met een voorkeur voor verse producten van goede kwaliteit. De Moorse invloeden zijn duidelijk aanwezig in deze streek. De tapas zijn uiteraard ook bekend en worden vanaf begin van de middag tot laat op de avond geserveerd. De lunch is een belangrijke maaltijd in Spanje en het ontbijt is vaak klein en men houdt van zoetigheid.
 

Gezondheid

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.
 


Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in het groepshotel is bij te boeken. De prijs is vanaf € 36,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 54,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Spanje kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm. In het zuiden van Spanje waar deze reis naar toegaat zijn er dus warme tot hete zomers. In de bergen ligt de temperatuur een aantal graden lager. Met name het voor- en najaar zijn erg geschikte periodes om in dit gebied te wandelen waarbij je kunt genieten van een aangename temperatuur. De temperaturen kunnen dan oplopen tot ca. 20°C.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid. 

Laagste punt wandeltocht: 600 meter
Hoogste punt wandeltocht: 1346 meter
Maximaal stijgen: 720 meter
Maximaal dalen: 720 meter
Totaal aantal km wandelen: 57 km
Gemiddelde wandelduur: 5 uur


Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route.

De wandelreis Spanje bestaat uit wandelingen vanuit één accommodatie in bergachtig gebied. Je stijgt maximaal 720 meter. De meeste wandelingen stijgt je ca. 400 meter. De wandelingen gaan over goed begaanbare paden.
De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste lokale Engelssprekende reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze reis?

De wandelreis Spanje bestaat uit wandelingen vanuit één accommodatie in bergachtig gebied. Je stijgt maximaal 720 meter. Bij de meeste wandelingen stijg je ca. 400 meter, met uitzondering van de optionele beklimming van El Lucero waarbij je ongeveer 1000 meter stijgt. Deze wandeling is ook pittiger dan het gemiddelde van 2 schoentjes. De wandelingen gaan over goed begaanbare paden.


Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Vanaf de luchthaven in Malaga naar het hotel maken we gebruik van onze eigen, comfortabele bus. Daarnaast maken we gebruik van auto's/taxi's, die ons op bepaalde punten afzetten waar wij onze wandeling beginnen, en/of ons vervolgens aan het einde van de wandeling weer ophalen (als we niet door wandelen naar onze accommodatie).

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Bij deze reis kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Granada en het Alhambra op dag 5. U kunt dagelijks beslissen of u meegaat met de geplande wandeling, of zelf iets anders gaat ondernemen.

Is het verstandig van tevoren kaartjes reserveren voor het Alhambra in Granada?

Het is sterk aan te raden om online kaartjes te kopen voor het Alhambra in Granada. Aangezien een reservering direct betaald dient te worden is het onmogelijk dat Djoser deze reservering voor u maakt. Om de reservering te maken heb je een creditcard nodig. Ben je niet in het bezit van een creditcard dan is het helaas niet mogelijk om de excursie van te voren te boeken. In dat geval kun je op de dag zelf bij de ticketservice van het Alhambra kaartjes kopen indien deze nog beschikbaar zijn. Je kunt kaartjes bestellen voor een bezoek met een tijdstip tot 14:00 uur, anders heb je niet voldoende tijd tot de transfer terug gaat naar het dorp om 16:00 uur.

Meer informatie over het kopen van een entreebewijs vind je op deze website: www.alhambra-patronato.es

De lokale reisbegeleider kan ter plaatse adviseren over het vervoer naar en van Granada. De kosten voor een taxi (max. 4 personen) bedragen ca. € 160,-.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis?

We overnachten in een kleinschalig hotel aan het centrale dorpsplein of in de bijbehorende Villa aan de rad van Canillas de Albaida. Alle kamers stralen een traditionele Andalusische sfeer uit. De kamers zijn voorzien van douche, toilet, wastafel, tv, airco en verwarming.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel is wifi aanwezig.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe is de begeleiding geregeld tijdens deze reis?

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst op de luchthaven van Malaga opwacht en de groep tijdens de wandelingen begeleidt. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 16 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Wat is het voltage in Spanje?

De netspanning is 220 volt, de stopcontacten zijn gelijk aan die in Nederland.

Hoe kan ik betalen in Spanje?

Je kunt bij aankomst op de luchthaven van Malaga pinnen. Ook kun je in de buurt van Competa pinnen. Verder kun je in grotere restaurants en winkels met pinpas en creditcard betalen. De munteenheid is net als in Nederland, de Euro.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.195,-

8 dagen v.a. € 1.195,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht naar Malaga
 • Wandelingen vanuit één accommodatie
 • Gezellig hotel met ontbijt in authentiek dorp
 • Wandeling indrukwekkende 'Caminto del Rey' inbegrepen
 • Typisch Spaanse paella maaltijd met sangria inbegrepen
 • Wijnproeverij inbegrepen
 • Wandelen over ezelpaden en Zijderoute
 • Bezoek Alhambra mogelijk

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,5

Mooie uitdagende wandelingen in afwisselende omgeving begele...
Mooie uitdagende wandelingen in afwisselende omgeving begeleid door enthousiaste gids en temidden van een leuke groep mede wandelaars. Top vakantie gehad

Naam: Carla D.
Cijfer: 8
Een schitterende omgeving om te wandelen. Elke dag had weer...
Een schitterende omgeving om te wandelen. Elke dag had weer andere uitdagingen. De diversiteit is ook prima. De Engelstalige gids (een Engelsman) weet op elke vraag een antwoord en weet heel veel van de omgeving en wil van alles regelen. Vooral de tocht over de Caminito del Rey is indrukwekkend.

Naam: Jack B.
Cijfer: 9

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • 8,0

  Carla D.

  Mooie uitdagende wandelingen in afwisselende omgeving begeleid door enthousiaste gids en temidden van een leuke groep mede wandelaars. Top vakantie gehad

 • 9,0

  Jack B.

  Een schitterende omgeving om te wandelen. Elke dag had weer andere uitdagingen. De diversiteit is ook prima. De Engelstalige gids (een Engelsman) weet op elke vraag een antwoord en weet heel veel van de omgeving en wil van alles regelen. Vooral de tocht over de Caminito del Rey is indrukwekkend.

 • 10,0

  Sammy D.

  Ongelofelijke ervaring, was de eerste keer en ik boek gelijk terug.

 • 8,0

  Jack V.

  Prachtige wandelroutes in mooie wandelreis. Leuke gezellige groep veel kunnen zien van opbloeiende natuur na veel regen. Gelukkig de oranjeregen niet gehad maar wel gevolgen gezien. Bergwandelingen met weer waren samen precies goed. Ik heb er net als Algarve van kunnen genieten.

 • 8,0

  Gerard B.

  Mooie reis met gevarieerde, niet al te zware, wandelingen in de natuur rond een aantal sfeervolle bergdorpjes waar niet veel toeristen komen. Met leuke extra's als wijn proeven, het Alhambra, de Caminito del Rey en Malaga. Gezellig en lekker gegeten en gedronken met de groep.

 • 8,0

  Marjo

  Fijne wandelreis in een prachtige omgeving met zeer prettig gezelschap onder begeleiding van een prima gids.

 • 8,0

  Elske N.

  Prachtige reis, mooie afwisselende wandelingen, gezellig klein hotel aan het dorpsplein met leuk contact met het personeel, prima reisleiding. Genoten van de schitterende natuur en sfeer, tapas, wijntje, terrasje. Leuke extra's met bezoek aan bodega, wijnproeverij, paëlla. Viva Espana!

 • 8,0

  Hilde S.

  Mooie reis, naar een nog authentiek Spanje met een uiterst vriendelijke en behulpzame bevolking. De wandelingen waren wel degelijk 2 stappertjes, met hier en daar een behoorlijke klim of afdaling. We hadden het weer niet echt mee (uitzonderlijk), maar dit maakte het wandelen iets makkelijker.

 • 10,0

  Hans B.

  Het verslag mét foto's van onze Spanje/Andalusië reis staat op mijn site: www.hanshike.nl Veel leesplezier!

 • 8,0

  Ans T.

  De reis was echt een succes. De leeftijd van de reisgenoten liep wat uiteen maar dat was helemaal geen bezwaar. We hebben een prachtige wandelreis gehad onder begeleiding van Mick. Hij was geen Nederlandstalige reisleider. Het hotel was prettig maar de hoteleigenaar kon niet goed tegen kritiek.

 • 9,0

  An Fissette

  een mooie vakantie! de eerste keer dat ik een groepsreis deed, ik had het getroffen met de groep. Het hotel is pittoresk, lokaal, en zeer gastvrij. De wandelingen zijn prachtig, als niet zo getrainde wandelaar een uitdaging, maar ik ben telkens op de top geraakt

Bekijk alle reviews
Review plaatsen