Wandelreis Wales, 8 dagen

Groene heuvels en rijke geschiedenis

Het prachtige groene landschap van Wales in combinatie met een rijke geschiedenis, veel erfgoed en de vriendelijke Welshe bevolking maken de wandelweek compleet. We vliegen rechtstreeks naar Manchester en rijden daarna door naar de elegante Victoriaanse badplaatsje Llandudno. De wandeltochten gaan onder andere naar Snowdonia nationaal park, Isle of Anglesey en het Llyn schiereiland. Op een vrije dag kun je het kasteel van Conwy bezoeken dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. 

Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 • 15-07-2023Amsterdam - Manchester - Llandudno
 • 16-07-2023Llandudno, Isle of Anglesey
 • 17-07-2023Llandudno, The Little en The Great Orme
 • 18-07-2023Llandudno, Llyn schiereiland, Caenarfon Castle en Bedgellert
 • 19-07-2023Llandudno, Conwy
 • 20-07-2023Llandudno, Snowdonia nationaal park
 • 21-07-2023Llandudno, Conwyvallei met tweelingmeren Geirionydd en Craftnant
 • 22-07-2023Llandudno - Manchester - Amsterdam
Routekaart Wandelreis Wales, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dag wandelingen vanuit één verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie schoentjes, waarbij een schoentje eenvoudig is en drie pittig. Twee schoentjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.

Aankomst in Victoriaanse badplaats Llandudno

Dag 1 Amsterdam - Manchester - Llandudno
Wabdelreis Wales Llandudno Djoser Vanaf de luchthaven van Manchester rijden we met onze eigen bus in ongeveer anderhalf uur naar het noorden van Wales. Llandudno is onze uitvalsbasis voor deze wandelweek. In deze elegante Victoriaanse badplaats overnachten we de hele week in een gezellig hotel. Het hotel is gehuisvest in een oud historisch gebouw en ligt vlakbij de Victoriaanse pier. Shoukry, de eigenaar van het hotel is een aardige man, die zijn uiterste best doet om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. ’s Middags kan je mee gaan op een oriënterende wandeling door het stadje of misschien wil je liever uitwaaien op het strand.


Isle of Anglesey: spectaculaire kliffen en historie

Dag 2 Llandudno, Isle of Anglesey
Langs de kust van Wales liggen een aantal eilanden, waarvan Anglesey (Ynys Môn), in het noordwesten, het grootste is. Een brug verbindt het vasteland met dit mooie eiland. Onze bus maakt natuurlijk een stop in Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantisiliogogogoch, de plaats met de langste naam in Groot-Brittannië. In Noord-Wales krijg je genoeg kansen om Welsh te leren of bij te schaven, probeer deze plaatsnaam maar eens uit te spreken. We vervolgen onze weg en krijgen onderweg een prachtig uitzicht op de Menai Bridge. Deze hangbrug uit 1826 overspant het gevaarlijke water van de straat van Menai en maakt het leven van de eilandbewoners een stuk makkelijker.

Wales Isle of Anglesey Heide Wandelreis DjoserOp Anglesey maken we een wandeltocht langs spectaculaire zee kliffen en door historische plaatsen. De wandeling begint en eindigt in het centrum van Moelfre waar we eerst energie kunnen opdoen bij Ann’s Pantry met koffie en gebak. Je kunt zowel buiten als binnen zitten en ze hebben veel soorten gebak. De wandeling is een makkelijke hike. We lopen door weides en over zee kliffen en zien ruïnes, kerkjes en natuurlijk het strand. De wandeling is deels langs de kust, het kan er enorm hard waaien, dus wind/regenjack meenemen! Het is leuk om even bij de lifeboat (met glijbaan) te kijken, er hangen borden met hoe vaak hij is uitgevaren de afgelopen 150 jaar.

 • Lengte: 11 km
 • Wandelduur: ± 3 uur (ex stops)
 • Hoogteverschil: ± 62 meter stijgen en dalen


Spectaculaire uitzichten in Noord-Wales

Dag 3 Llandudno, The Little Orme en The Great Orme
Vandaag vertrekken we vanuit ons hotel voor een ochtend wandeling op The Little Orme. We genieten van de kustlijn en hopen zeehonden te zien die vaak liggen te zonnebaden. Op een hoogte van 141 meter kunnen we vanaf het plateau Llandudno zien liggen. Maar kijk goed om je heen want aan de ander kant zie je vaak een aalscholvers kolonie. Onze ochtend wandeling eindigt weer bij ons hotel. Na de lunch gaan we op ontdekking uit bij The Great Orme.

Wandel Resi Wales Liitle OrmeDeze landtong van kalksteen is een natuurreservaat op maximaal 207 meter hoogte en tijdens de wandeling genieten we van spectaculaire uitzichten over de kustlijn van Noord-Wales. Boven de wilde tijmplanten kunnen we prachtige zilveren vlinders tegenkomen en langs de kust zie je duikende jan-van-genten. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de Great Orme Bronze Age Mine. In deze mijn hebben archeologen veel informatie gevonden over het leven van de Britten voor de tijd van de Romeinse invasie. Tot nu toe is het de grootste prehistorische mijn in de wereld. Er is ook een mogelijkheid om de Cable Car, de langste van het Verenigd Koninkrijk, te nemen maar let op want als het te hard waait gaat hij niet! Een heel bijzonder alternatief is de historische tram. Deze 100 jaar oude tram wordt getrokken door een kabel en kronkelt tussen de huizen en heuvels door naar de top van de Great Orme en biedt onderweg een duizelingwekkend uitzicht.

 • Lengte: 9 km (Little Orme) en 8 km (Great Orme)
 • Wandelduur: 5 uur totaal (ex stops) 
 • Hoogteverschil: ± 141 meter stijgen en dalen (Little Orme)
                            ± 207 meter stijgen en dalen (Great Orme)


Schiereiland Llŷn en het imposante Caernarfon Castle

Dag 4 Llandudno, Llŷn schiereiland, Caernarfon Castle en Beddgelert
Wales Wandel Menai Bridge DjoserWe stappen in de bus voor een rit naar het schiereiland Llŷn met de Ierse Zee aan de ene kant en Cardigan Bay aan de andere kant. Peninsula Llŷn heeft een eigen, ongerept karakter. Het glooiende landschap van dit uiterste westen van Noord-Wales leent zich uitstekend voor een wandeltocht over heidevelden, langs de kust en door slapende dorpen. Voordat we aan de wandeling beginnen hebben we de tijd om Caernarfon Castle te bekijken. Dit kasteel dateert uit 1285 en werd gebouwd in opdracht van Edward de Eerste. Het kasteel staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en met zijn indrukwekkende robuuste muren is het een imposant middeleeuwse vesting. Ons doel tijdens de wandeling is het strand waar we kunnen picknicken op de mooie rotsen. Na aankomst in Llanbedrog maken we een mooie afwisselende wandeling door een bos en over het strand naar Abersoch. De naam van het charmante dorpje Beddgelert verwijst naar een tragische legende over de hond Gelert. Vlakbij het graf van de hond begint de wandeling van 1,5 uur langs de rivier de Glaslyn.

 • Lengte: 9 km
 • Wandelduur: ± 3 uur (ex stops)
 • Hoogteverschil: ± 125 meter stijgen en dalen


Middeleeuwse kustplaats Conwy

Dag 5 Llandudno, Conwy
Caernafon Castle Wales Wandel DjoserVandaag kun je een keuze maken uit een aantal opties. De reisbegeleider heeft een wandeling op het oog die uit drie gedeeltes bestaat en je kunt afhaken wanneer je wilt. We verkennen de omgeving van Conwy. Vanuit ons hotel is het ongeveer 8 kilometer lopen naar dit plaatsje dat gedomineerd wordt door het kasteel. Dit middeleeuwse bouwwerk is nooit belegerd en daarom nog in zeer goede staat. Ook het Plas Mawr huis uit de Elizabethaanse periode is een bezoek waard en als je geen last hebt van hoogtevrees dan heb je vanaf de stadsmuur een goed zicht op de stad. Ook is in Conwy het kleinste huis van Groot-Brittannië te zien, gelukkig is het helemaal rood geverfd want je zou er zo voorbij lopen. Heb je zin om nog verder te wandelen dan brengt het volgende traject je naar Conwy Mountain. Over een soort kam lopen we naar de top op 244 meter hoogte voor een prachtig uitzicht. Voor wie hierna nog puf heeft, loopt weer helemaal terug naar ons hotel. Ook als is de route misschien hetzelfde als op de heenweg, de kustlijn ziet er heel anders uit omdat het getij inmiddels gekeerd is.

 • Lengte: 8, 16 of 24 km
 • Wandelduur: ±1½, 3 of 4½ uur (ex stops)
 • Hoogteverschil: ± 220 meter stijgen en dalen


Snowdonia NP: prachtig landschap en pittoreske dorpjes

Dag 6 Llandudno, Snowdonia nationaal park
Snowdonia Nationaal Park Berg Meren Wales WandelMet haar wilde landschap met ruige bergen, prachtige meren en pittoreske dorpjes, mag het Snowdonia nationaal park niet in deze wandelweek ontbreken. Het park is één van de oudste nationale parken van Groot-Brittannië. Ook de hoogste berg ligt in dit gebied, Mount Snowdon. Het afwisselende landschap is een paradijs voor wandelaars. Wij maken een wandeltocht van ongeveer vier uur in het zuidelijke Snowdonia-gebied. Over de Pyg Track hebt je prachtige vergezichten over meren en bergen. Soms is het 'pad' even voor een paar minuten verdwenen, je zoekt dan zelf je weg over de bergkam, of loopt achter je voorganger aan. Let goed op, het is af en toe best steil. Soms is het echt wel even klauteren en klimmen. Een handje van de reisbegeleider kan dan uitkomst bieden. Wil je het liever iets rustiger aan doen dan is de Minor’s route een mooi alternatief. Deze route is de eerste 2,5 uur bijna vlak, je loopt langs mooie meren. Dit zijn de meren die de wandelaar van de Pyg Track van bovenaf te zien krijgen.


Pyg Track omhoog – Llanberis omlaag:

 • Lengte: 13 km (als je de hele wandeltocht loopt tot de top en terug)
 • Wandelduur: ± 6 uur (ex stops)
 • Hoogteverschil: ± 723 meter stijgen en dalen
   

Alternatief: Miner’s track (zonder top beklimmen) heen en weer:

 • Lengte: 13 km (als je de hele wandeltocht loopt tot de top en terug)
 • Wandelduur: ± 4 uur (ex stops)
 • Hoogteverschil: ± 200 meter stijgen en dalen


De rustgevende natuur in Conwyvallei

Dag 7 Llandudno, Conwyvallei
Conwy bergen WalesVoor de laatste wandeltocht nemen we de bus naar Trefriw, een sfeervol dorp in het hart van de Conwyvallei. Rond het dorp liggen elf meren. Wij lopen naar de tweeling-meren Geirionydd en Crafnant. De wandeling gaat door de bossen en langs beide meren met prachtige uitzichtpunten en mooie plekjes om even uit te rusten en te genieten van de stilte om je heen. Terug in Trefriw hebben we de tijd om rond te lopen in het dorp en de lokale pub te bezoeken, die je natuurlijk niet mag overslaan. Ook kun je een bezoek brengen aan de Woolen Mill, beneden is een wolwinkel en een koffietent. Op de tweede en derde verdieping zijn ze ’s middags bezig om wol te spinnen en te weven. Terug in Llandudno kun je een laatste wandeling maken over de promenade en genieten van de laatste avond in één van de lokale restaurants.

 • Lengte: 16 km
 • Wandelduur: ± 4½ uur uur (ex stops)
 • Hoogteverschil: ± 347 meter stijgen en dalen


Dag 8 Llandudno - Manchester – Amsterdam

Vandaag vertrekken we richting de luchthaven van Manchester voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2023

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
20 mei - 27 mei G
Vertrek gegarandeerd i

Info

Alleen nog kamer op indeling voor een vrouw.
Beschikbaarheid
1 plaats vrij
Prijs € 1.595,-
Start - einde
27 mei - 03 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
nog 2 deelnemers nodig

Korting

Incl. € 100,- korting
Prijs € 1.445,-
Start - einde
04 jun - 11 jun G
Vertrek gegarandeerd i

Info

Alleen nog kamer op indeling beschikbaar
Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij
Prijs € 1.595,-
Start - einde
10 jun - 17 jun G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar
Prijs € 1.495,-
Start - einde
17 jun - 24 jun G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij
Prijs € 1.495,-
Start - einde
15 jul - 22 jul G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar
Prijs € 1.545,-
Start - einde 22 jul - 29 jul
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 1.495,-
Start - einde
29 jul - 05 aug V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
19 aug - 26 aug G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar
Prijs € 1.445,-

Vertrekdata 2024

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
18 mei - 25 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
01 jun - 08 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
15 jun - 22 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Manchester
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 4 en dag 6 en 7 inclusief begeleiding
 • Bezoek aan kopermijn tijdens wandeltocht in Great Orme 
 • Bezoek aan Caernarfon Castle
 • Wandeltocht langs spectaculaire zeekliffen
 • Wandeling op The Little Orme en The Great Orme
 • Bezoek aan Caernarfon Castle
 • Wandeltocht door Snowdonia nationaal park
 • Wandeling langs het tweeling-meer Geirionydd en Crafnant
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, ruimbabage KLM, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, kosten ruimbagage, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.195,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 275,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Llandudno in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 74,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 109,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief de wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 15.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 7.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten de gehele week in een goed familiehotel dat centraal gelegen is in Llandudno. Het hotel is gehuisvest in een sfeervol historisch gebouw, waar je echt de klassiek Britse grandeur kunt proeven. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, koffie- en theefaciliteiten en flatscreen TV. Het hotel ligt vlakbij het strand met uitzicht op de pier en de zee. Het centrum van Llandudno ligt op een paar minuten lopen, zodat je eenvoudig een restaurantje kunt uitkiezen of eens een bezoek kunt brengen aan een lokale pub of een van de vele winkeltjes.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Llandudno White Heather Hotel

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 275,-.

We verblijven de gehele reis in hetzelfde hotel

Full English breakfast

We verblijven de gehele reis in hetzelfde hotel

Full English breakfast

We verblijven de gehele reis in hetzelfde hotel

Full English breakfast

We verblijven de gehele reis in hetzelfde hotel

Full English breakfast

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Manchester

  Vertrek

  10:05

  Aankomst

  10:25

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Manchester - Amsterdam

  Vertrek

  17:40

  Aankomst

  20:00


Tijdverschil: Het is in Wales 1 uur vroeger dan in Nederland.
 

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.195,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Voor de transfers van en naar de luchthaven van Manchester naar Llandudno, maken we gebruik van een eigen bus. Ook voor de transfers van en naar begin- en eindpunt van een wandeling maken we gebruik van een eigen bus. Met uitzondering van de wandeltocht op dag 3 vanuit het hotel in Llandudno.

 

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar luchthaven Manchester
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltocht
 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 4 en dag 6 en 7 inclusief begeleiding
 • Bezoek aan kopermijn tijdens wandeltocht in Great Orme 
 • Bezoek aan Caernarfon Castle
 • Wandeltocht langs spectaculaire zeekliffen
 • Wandeling op The Little Orme en The Great Orme
 • Bezoek aan Caernarfon Castle
 • Wandeltocht door Snowdonia nationaal park
 • Wandeling langs het tweeling-meer Geirionydd en Crafnant
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Wales zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 4 en op dag 6 en 7 met Nederlandse reisbegeleiding
 • Bezoek aan een kopermijn tijdens wandeltocht in Great Orme


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren. Je kunt op de vrije dag die in het programma zit bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het imposante kasteel van Conwy.

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
   
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

Geldzaken

In Wales wordt er betaald met de Britse Pond (GBP). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

In Llandudno kun je op gebruik maken van een pinautomaat. Met een creditcard kun je in veel verschillende restaurants betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

Maaltijden

Bij de reis zijn de ontbijten inclusief in de reissom. Je kunt zelf bepalen waar je 's avonds gaat eten. In de badplaats Llandudno zijn veel verschillende pubs, cafes en restaurants te vinden. In veel pubs wordt  fish and chips geserveerd, maar ook is er een ruime keuze aan restaurants waar je uitgebreid kunt dineren inclusief goede wijnen.

Traditionele voedingsmiddelen uit Wales zijn onder meer kazen, Bara Brith (een fruitcake) en cawl, een rijk stoofgerecht gemaakt met spek, stukjes Wels lamsvlees en groente, inclusief het embleem van Wales, de prei.

Het ontbijt in Wales is stevig. Je kunt in het hotel kiezen uit warme en koude gerechten. Ei op allerlei manieren klaargemaakt, vis, witte bonen en tomaten, spek, maar ook cereals staan op tafel. Samen met een kop stevige thee met melk of een kop koffie vormt dit een goede basis voor je wandeldag.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.


Reizen en Covid-19

Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Llandudno in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 74,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 109,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief de wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Wales kent een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters, vrij koele zomers en neerslag gedurende het hele jaar, echter met de meeste neerslag in de wintermaanden. De zomers zijn over het algemeen iets koeler dan in Nederland.

Het ruige landschap met veel bergen, heuvels en dalen zorgen voor een prachtig samenspel van natuur en weerselementen. Omdat Wales vrij regenachtig is en vorst niet zoveel voorkomt krijg je een karakteristiek landschap met groene heuvels die deels bebost zijn, afgewisseld met ruige bruine en grijze hellingen.
 

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 10 meter
Hoogste punt wandeltocht: 1085 meter (top van Snowdonia)
Maximaal stijgen:
723 meter (bij beklimming Snowdonia)
Maximaal dalen: 723 meter (bij beklimming Snowdonia)
Totaal aantal kilometers wandelen:
Gemiddelde wandelduur: 4 uur


Voor meer informatie over de afstand, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

Op deze wandelreis maken we dagwandelingen vanuit ons hotel in Llandudno. De zwaarte van de wandeltocht varieert. De eerste wandeling (dag 2) is goed te doen en een kleine twee schoentjes wandeling over goed begaanbaar terrein. De wandeling op dag 3 is eenvoudig en kort. Deze dag kun je er voor kiezen om extra te wandelen en de Little Orm ook te lopen waardoor de totale wandeling langer is en een echte twee schoentjes wandeltocht wordt. De wandeltocht op dag 4 is ook goed te doen voor iedereen over goed begaanbaar terrein; deels over hard zand pad en deels over asfalt. Op dag 6 maken we een erg mooie maar ook zware wandeltocht (meer categorie 3 schoentjes) naar de top van Snowdonia. Je overbrugt een hoogteverschil van 723 meter. Zowel op de heen- als de terugreis. Ook de ondergrond maakt de tocht pittiger. Losse stenen, rotsen en rotsblokken, het terrein is nooit vlak. Je kunt er voor kiezen om een deel van de tocht te proberen en terug te keren (route heen en terug is gelijk en staat goed aangegeven). Je kunt dan zelf nog een wandeling vanaf de parkeerplaats maken die eenvoudiger is. Hier kun je ook vooraf voor kiezen. Er zijn verschillende gemarkeerde routes. De laatste wandeltocht is een wandeling van ca 15 kilometer over goed begaanbaar terrein.


Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De wandelingen zijn 8 tot 16 kilometer lang. Er is ook een mogelijkheid om deel te nemen aan een tocht van 24 kilometer. De wandelingen gaan door bergachtig landschap over goed begaanbaar terrein. Een enkele tocht is over moeilijker begaanbaar terrein en is uitdagender.

Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je bagage kun je achter laten in je hotelkamer in Llandudno. Je hoeft dus alleen je dagrugzak mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Vanuit ons vaste hotel in Llandudno maken we dagtochten. Vaak rijden we met onze eigen, comfortabele bus, naar een bepaald punt van waaruit wij aan onze fietstocht starten. Op dag 3 vertrekken we vanaf het hotel zodat we de omgeving van Llandudno kunnen verkennen. De transfer van en naar Manchaster leggen we ook met de bus af.

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Waar overnachten we?

We overnachten de gehele week in een goed hotel aan de pier van Llandudno. Het hotel met 30 kamers is gehuisvest in een historisch gebouw. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, koffie- en theefaciliteiten en flatscreen TV. Het hotel ligt direct aan de pier met uitzicht op zee. Het centrum van Llandudno ligt op ongeveer 5 minuten lopen.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De eenpersoonskamer-meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Manchester opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 15 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Llandudno kan worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan ter plaatse geregeld worden.

Wat is het voltage in Wales?

De netspanning bedraagt (net als in Nederland) 230 Volt. De stopcontacten in Engeland zijn anders dan de stopcontacten in Nederland. Om uw eigen stekkers te gebruiken heeft u een wereldstekker nodig.

Hoe kan ik betalen tijdens de reis?

In Wales wordt er betaald met de Britse Pond (GBP). Vlakbij het hotel in Llandudno zijn er meerdere geldautomaten. Ook kan je op veel plaatsen creditcards gebruiken.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.395,-

8 dagen v.a. € 1.395,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Wandelingen vanuit één accommodatie
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Goed hotel aan de boulevard
 • Wandelen op de Isle of Anglesey Coastal Path
 • Het middeleeuwse Caernarfon Castle
 • De tweelingmeren Geirionydd en Crafnant
 • Tocht door het Snowdonia nationaal park
 • Mogelijk om een rit te maken met historische tram
 • Onderweg een bezoek mogelijk aan de Great Orme Bronze Age Mine

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,4

Relaxte, fijne wandelvakantie. Op alle 8 (!) dagen kon met r...
Relaxte, fijne wandelvakantie. Op alle 8 (!) dagen kon met reisbegeleider Wim ’n mooie en telkens weer afwisselende wandeling worden gemaakt. De ”gevreesde” beklimming van de Snowdon viel erg mee. Daarbij: prima weer, in alle verscheidenheid gezellige groep & uitermate vriendelijke hotelstaf.

Naam: Peter S.
Cijfer: 8
Wie van natuurwandelingen houdt moet deze reis zeker maken!I...
Wie van natuurwandelingen houdt moet deze reis zeker maken!Ik heb de wandelingen met veel plezier gelopen.Het klauteren over stenen en bergpaden hoort er in dit gebied zeker bij en geeft de reis net een beetje uitdaging naast al de rust en schoonheid van de natuur die je tijdens de wandelingen ziet.

Naam: Netta M.
Cijfer: 8

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,4

 • 8,0

  Peter S.

  Relaxte, fijne wandelvakantie. Op alle 8 (!) dagen kon met reisbegeleider Wim ’n mooie en telkens weer afwisselende wandeling worden gemaakt. De ”gevreesde” beklimming van de Snowdon viel erg mee. Daarbij: prima weer, in alle verscheidenheid gezellige groep & uitermate vriendelijke hotelstaf.

 • 8,0

  Netta M.

  Wie van natuurwandelingen houdt moet deze reis zeker maken!Ik heb de wandelingen met veel plezier gelopen.Het klauteren over stenen en bergpaden hoort er in dit gebied zeker bij en geeft de reis net een beetje uitdaging naast al de rust en schoonheid van de natuur die je tijdens de wandelingen ziet.

 • 6,0

  Astrid C.

  Hotelaccomodatie beneden de maat: liever eenvoudiger maar wel sfeervol/locatie hotel niet plezierig: meer in natuur is wenselijk voor n wandelreis. Opbouw programma mag herzien: Snowdon beklimming eerder i d week/ niet 2 bestemmingen op 1 dag/ minder verre busreiziger. Positief: reisleider=topper

 • 9,0

  Agnes D.

  Prima en enthousiaste reisleider, goed hotel bijna aan boulevard. De Djoserinformatie kort voor vertrek over betalen van ruimbagage was nieuw. Klantvriendelijker is als de klant dat voor het boeken van jullie hoort (en vermelden op site/folder). Heb geen antwoord ontvangen op mijn mailvraag hierover

 • 9,0

  Ariadne H.

  Superleuke reis. De wandelingen zijn prachtig, soms makkelijk, soms pittig. Uitstekende reisbegeleiding, Elise!

 • 9,0

  Ronald H.

  Prachtige wandel routes langs veel verschillende natuur

 • 8,0

  C.L. t.

  Een zeer geslaagde reis, met prachtige wandeltochten de ene tocht wat pittiger dan de andere. De beklimming van de berg Snowdonia was zeer pittig en voor mij heel belangrijk om de top te halen, de button op mijn rugtas laat zien dat ik het gehaald heb, en DE HELE WEEK DROOG ⛅️

 • 7,0

  Bram B.

  Mooie natuur. Wandelingen erg mooi. Kleine kamer in het hotel.

 • 9,0

  Geke B.

  Een aanrader voor iedereen die van natuur en wandelen houdt. Prachtige omgeving en prima wandelroutes

 • 8,0

  Rien L.

  Terug van onze wandelvakantie in WALES. Ondanks de regen hebben we genoten van deze 8 dagen wandelen door een prachtig landschap. De inspiratie van onze reisbegeleider en het fijne gezelschap van onze reisgenoten. We werden een team !! Een echte aanrader, ook met een beetje regen!

 • 10,0

  Mo B.

  Wales was boven verwachting mooi ! Grote delen zijn onbebouwd, prachtige afwisselende natuur, kust is adembenemend. Lokale bevolking is vriendelijk en naturel...ik voelde me zeer op mijn gemak.

 • 8,0

  Pieter M.

  Wales is woest, wild en waanzinnig mooi en je kunt er fantastisch lekker eten (in de betere pubs). Sommige wandelingen zijn best wel pittig.

 • 9,0

  Christa W.

  Wales is een mooie bestemming. De vlucht, het veevoer ter plaatste was allemaal prima geregeld. Reisleider Laurens is een prettige reisleider. Hij weet veel over de omgeving, heeft oog voor een ieder in de groep en is zeer aangenaam gezelschap om mee te reizen. Prima reis. Aanrader

 • 9,0

  William G.

  Voor de eerste maal ben ik op een wandelvakantie geweest. Niet precies wetend wat te verwachten ging ik niet helemaal gerust op vakantie. Achteraf kan ik schrijven dat het mij 100% is meegevallen. Geen blaren. Vrijheid blijheid. Een gids met oog voor detail en allemaal lieve aardige mede wandelaars. Ave.

 • 8,0

  Edith B.

  Gave vakantie, een leuke gemêleerde groep, goede opbouw van de wandelroutes, die steeds pittiger werden met als hoogtepunt de uitdaging om de Snowdon te beklimmen. Klein minpuntje was de douche in het hotel die tijdens spitsuren te weinig of zelfs geen water gaf. Edith

 • 9,0

  Marjan S.

  Noord Wales, een stukje aarde met ruigte en ruimte, stilte en storm, groen met grijs, zon en zee. De afwisseling van de wandelingen, de steile stukken, waar elke stap om concentratie vraagt en dan relaxte paden waar ik mijn gedachten kon laten gaan en de verhalen ontstaan. Heimwee.

 • 8,0

  Annette

  Mooie omgeving, vriendelijke mensen die je echt als gast behandelen. De twee schoentjes zijn licht overdreven, afgezien van Mount Snowdon. De wandeling op het schiereiland Llyn zou ik vervangen door een volwaardige wandeling in de omgeving van Beddgelert, wat mij veel interessanter lijkt.

 • 9,0

  Andre

  Mooi weer, mooi landschap en mooie routes. Daarnaast liet reisbegeleider Richard het landschap leven met zijn verhalen. Ervaren reisgroep. Kortom een prima wandelvakantie gehad.

 • 9,0

  Jack B.

  Wandelingen in een schitterend gebied. Simpel maar goed hotel met aardige bediening. Goed opgebouwd naar het hoogtepunt: de beklimming van Mount Snowden. Hele goede begeleider die tijdens de tochten mooie sages en legendes weet te vertellen.

 • 8,0

  Frank H.

  Het staat nog wel even op mijn netvlies. De drukke Promenade en Pier, de rustige wandelpaden, de liters zonnebrand, de klim naar Snowdon, de eet & drink cultuur, de kantelen van de kastelen, de bont gekleurde regenkleding, de fijne groep mensen & de bescheiden droefenis toen het weer voorbij was.

 • 9,0

  Marian W.

  Prachtige reis met fantastische wandelingen! Veel variatie en persoonlijke keus om een keer niet of juist wel mee te lopen. Goede reisleider met prachtige verhalen. Kortom een super mooie vakantie!

 • 9,0

  Michel P.

  Een reis met veel afwisselend landschap, leuke plaatsjes om te vertoeven en zeer belangrijk de lokale pubs om lekker te gaan eten en drinken.

 • 8,0

  Thera V.

  Prachtige landschappen, gevarieerde wandelingen, voor ieder wat wils. De gemoedelijke Welsche sfeer maakt het helemaal af. Hotel is eenvoudig en enigszins gedateerd. Een aanrader.

 • 8,0

  Lyda H.

  Mooie reis door het groene en heuvelachtige Wales. Llandudno is een prettige uitvalsbasis voor de mooie wandelingen door de omgeving.

 • 8,0

  Gerard en Ria W.

  We hebben genoten van deze vakantie. Vanuit één locatie prachtige en gevarieerde wandelingen. Prettige reisbegeleiding. Kortom: een aanrader.

 • 8,0

  Anja V.

  Mooie wandelingen, zeker die van Snowdonia is prachtig. De wandelingen zijn niet echt zwaar, dus voor iedereen die wel eens wandelt goed te doen. Het plaatsje is leuk met veel restaurants en pubs.

 • 8,0

  Willie L.

  Wij hebben een actieve en gezellige wandelvakantie gehad. De groep was in harmonie. De hulp van de reisleider en enkele medegroepsgenoten tijdens enkele afdalingen hebben wij zeer gewaardeerd. Alles was goed geregeld en het weer zat mee! Kortom, complimenten voor alles en iedereen.

 • 7,0

  Hennie K.

  Het was een zeer relaxte wandelreis met 1 keer een pittige klim. prachtige omgeving elke dag een andere route. Wij hadden ook nog eens de hele week zon, locatie vond ik zeer basic en gedateerd, te weinig restaurants in het dorp...

 • 9,0

  Rino B.

  Hele mooie reis met uitstekende wandelingen. Goed te doen voor de gemiddelde wandelaar. De natuur in Wales is prachtig en de mensen zijn zeer vriendelijk. En we hadden een hele goede reisbegeleidster.

 • 9,0

  Els L.

  De Walelreis was een bijzonder mooie wandelvakantie. De wandelroutes waren bijzonder mooi en het weer was heerlijk. Alleen jammer dat de top van Snowdonia in de wolken was waardoor wij het uitzicht naar beneden kwijt waren. Leuke groep mensen en enthousiaste reisleidster. Helemaal top.

 • 9,0

  Basz B.

  Erg mooi gebied om te wandelen. Llandudno zelf is een leuk stadje om te verblijven met voldoende goede restaurants. Aanrader voor iedereen die van niet te zware wandelingen houdt in de natuur.

 • 8,0

  Margaret van F.

  Een echt aan te bevelen reis naar de Wandelvakantie Wales. Een heel gezellige groepsreis met mooi weer en prachtige wandelingen.

 • 9,0

  Rob Z.

  Mooie wandelingen in een groen heuvelachtig en karakteristiek Engels landschap. Deze wandelreis is een absolute aanrader.

 • 10,0

  Anneke B.

  Gewoon top! Wat een prachtige omgeving, gevarieerde wandelingen, leuk plaatsje, aardige mensen en fijn hotel. Geweldige reisleider die me zo enthousiast wist te maken dat ik niet kan wachten om weer te vertrekken:)

Bekijk alle reviews
Review plaatsen