Wandelvakantie Zuid-Afrika, 13 dagen

We ontdekken zowel het ruige, groene kustgebied van de Westkaap als het mooie achterland bij Stellenbosch. De reis begint en eindigt in levendig Kaapstad met onder meer een prachtige wandeltocht op het Kaaps Schiereiland en de Tafelberg.

Reisschema

Routekaart Wandelvakantie Zuid-Afrika, 13 dagen
 1. Amsterdam - Kaapstad
 2. Kaapstad, Table Mountain NP
 3. Kaapstad, Elephant’s Eye trail
 4. Kaapstad - Kaap de Goede Hoop trail - Rooikrans
 5. Rooikrans - Kaap de Goede Hoop trail - Grootbos Nature Reserve
 6. Grootbos Nature Reserve, Klipgat, Walker Bay Nature Reserve en Fynbos trail
 7. Grootbos Nature Reserve
 8. Grootbos Nature Reserve, Milkwood - Botlierskop
 9. Botlierskop, gamewalk en Mosselbaai, St. Blaize Trail
 10. Botlierskop - Swartbos/Sosyskloof trail - Stellenbosch
 11. Stellenbosch, Mountain Rioute trail
 12. Stellenbosch - Kaapstad - Amsterdam
 13. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 16 personen.

AMSTERDAM – KAAPSTAD; TABLE MOUNTAIN NP
Dag 1 - 3 Na een rechtstreekse KLM-vlucht komen we aan in Kaapstad. We overnachten in een comfortabel hotel dat dient als ons ‘basiskamp’ en ontdekken vanaf hier het Kaaps Schiereiland en de Tafelberg. Op de tweede dag bezoeken we de Tafelberg. We nemen de kabelbaan omhoog, maar de fanatiekeling loopt natuurlijk naar boven. Op de top heb je een erg goed uitzicht over Kaapstad en zie je Robbeneiland in de verte liggen. Je kunt vervolgens de kabelbaan naar het benedenstation nemen of je daalt te voet af via Platteklip. In de middag heb je tijd om Kaapstad zelf te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld een excursie maken naar Robbeneiland, lange tijd de gevangenis van Nelson Mandela. In de oude haven in het Victoria en Alfred Waterfront zijn de Victoriaanse huizen aan het water gerestaureerd. Het gebied heeft nu talloze restaurants, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden. Na het ontbijt rijden we naar Silvermine dat onderdeel is van het Table Mountain nationaal park. Bij het waterreservoir start onze tweeënhalf uur durende wandeling. Onderweg genieten we van het prachtige uitzicht over Cape Flats en False Bay. Ons einddoel is Elephant’s Eye, een grot die zijn naam dankt aan het feit dat de berg waarin de grot zit, de vorm heeft van de kop van een olifant. In de middag maken we onder begeleiding van een lokale inwoner van de wijk Bo Kaap en wandeling. Bo Kaap is een schilderachtig deel van Kaapstad dat vroeger bekend stond als de Maleisische buurt.

KAAPSTAD – KAAP DE GOEDE HOOP TRAIL – ROOIKRANS - GROOTBOS NR
Dag 4 - 5 We verlaten Kaapstad en rijden met onze bus naar Kaap de Goede Hoop, een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'. De eerste dag van de tweedaagse wandeltocht lopen we 14 kilometer van Kaap de Goede Hoop naar Rooikrans. Het startpunt is Cape Point, het meest zuidwestelijke puntje van Afrika. Op onze route treffen we verschillende Afrikaanse antilope soorten, zoals de klipspringer en het rode hartebeest. We overnachten in een cottage in Rooikrans. De volgende dag vervolgen we de trail en wandelen 20 kilometer. Aan het eind van de wandeling brengt de bus ons naar Grootbos natuurreservaat waar we de komende drie nachten verblijven.

GROOTBOS NR; KLIPGAT, WALKER BAY NR EN FYNBOS TRAIL
Dag 6 - 7 Vandaag staat een wandeling van zeven kilometer op het programma. We lopen langs de kustlijn van het Walker Bay natuurrerservaat met mooie baaien en grotten. De vegetatie in deze kuststreek staat bekend als 'Limestone fynbos'. Een aantal van de hier voorkomende planten hebben een medicinale werking. De wandeling eindigt bij de historische Klipgat grot. Hier zijn overblijfselen gevonden van een moderne man die zo’n 70.000 jaar geleden al hier leefde. Na de lunch wandelen we nog zo’n 10 kilometer in het Grootbos natuurreservaat. Het gebied beslaat zo’n 1100 hectare en uitzicht over de Atlantische Oceaan en Kaap de Goede Hoop.

Zuid Afrika Tsitsikamma nationaal park DjoserDe volgende dag lopen we de Fynbos Trail langs de kust van ongeveer tien kilometer. Deze streek herbergt 750 verschillende plantensoorten waaronder het grootste milkwoodbos ter wereld. In de middag is er een optionele wandeling vanuit de accommodatie naar een mooie waterval. 

GROOTBOS NR; MILKWOOD – BOTLIERSKOP; MOSSELBAAI (ST. BLAIZE TRAIL)
Dag 8-9 Een laatste wandeling in het Grootbos natuurreservaat brengt ons naar het Milkwood bos. Hier groeien bomen die meer dan 1000 jaar oud zijn. We lopen door het bos met wilde olijfbomen en ‘ironwood’ bomen, zo genoemd vanwege de hardheid van het hout. Na de wandeling rijden we naar Botlierskop. In dit privé wildpark zijn diverse optionele activiteiten mogelijk, zoals gamedrives, paardrijden en kanoën. De volgende ochtend staan we vroeg op en maken we onder begeleiding van een ‘ranger’ een ‘gamewalk’. Tijdens de wandeling zullen we naast groot wild als giraffen en olifanten ook kleine dieren zoals als de Afrikaanse visarend en insecten zien. De ‘ranger’ leert ons voetafdrukken herkennen en vertelt over de medicinale werking van inheemse planten. Na de lunch gaan naar Mosselbaai waar we mooie St. Blaize trail lopen. De wandeling start bij de Khoi San Cave en volgt de 13,5 kilometer lange route tot aan Danabaai. De uitzichten vanaf de goed aangelegde wandelroute zijn spectaculair en in het walvissenseizoen (juni-oktober) is er een grote kans dat je een walvis spot. Het gehele jaar door zijn er dolfijnen te zien. Vergeet je zwemspullen niet mee te nemen. We passeren verschillende rotspoelen en ook een klein zandstrand in een mooie baai. De bus brengt ons terug naar Botlierskop.

BOTLIERSKOP – SWARTBOS/SOSYSKLOOF TRAIL – STELLENBOSCH; MOUNTAIN ROUTE TRAIL- AMSTERDAM
Dag 10-13 We verlaten Botlierskop en rijden met onze bus naar Stellenbosch in het Kaapse Wijnland. Eerst maken we een tussenstop in Jonkershoek natuurreservaat waar we aan het begin van de middag aankomen. Hier starten we met de Swartbos/Sosyskloof trail, een mooie afwisselende wandeltocht door de vallei waar wilde protea’s groeien.

Zuid Afrika wijnboerderij Djoser Vervolgens rijden we met de bus naar onze guesthouse in Stellenbosch. De volgende dag maken we in de ochtend een tocht bij het SylvanVale wijnlandgoed in de Devon Valley. We route voert over een gravelpad en kent wat stijle klimmen. Na afloop kunnen de wijnliefhebbers optioneel een kijkje bij een wijnboerderij nemen om te zien hoe de wijn geproduceerd wordt. Uiteraard kun je de wijnen ook proeven. De rest van de middag kun je vrij besteden. Na een laatste overnachting in Stellenbosch rijden we naar de luchthaven van Kaapstad en vliegen moe maar voldaan terug naar huis.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2019

Start - einde
Meer informatie
Beschikbaarheid
Prijs
 
Start - einde
15 apr - 27 apr
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs
€ 2.195,-
Start - einde
23 sep - 05 okt
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs
€ 2.195,-
Start - einde
21 okt - 02 nov
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs
€ 2.195,-
Start - einde
11 nov - 23 nov
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs
€ 2.195,-

Vertrekdata 2020

Start - einde
Meer informatie
Beschikbaarheid
Prijs
 
Start - einde
13 apr - 25 apr
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs
€ 2.095,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen
 • Entreegelden reservaten
 • Excursies volgens programma
 • Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering,overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.345,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Houd er rekening mee dat als je voor een eenpersoonskamer boekt, je in de trekkershut in Rooikrans en in de chalets/bungalows in Fynbos Retreat in Grootbos Nature Reserve geen beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer; hier slaapt men met meerdere personen op een kamer.
Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 245,-.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie in Kaapstad in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 38,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal en/of uniek gelegen middenklasse hotels gedurende deze wandelreis. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche/toilet. We overnachten een enkele keer in appartementen/chalets. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde kleine huisjes, waarin je een eigen slaapkamer hebt, maar waar je de zitkamer en sanitaire voorzieningen deelt met reisgenoten uit de andere slaapkamer. Voor de overnachting in Rooikrans Hut dien je zelf een slaapzak mee te nemen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kaapstad Lady Hamilton
Grootbos NR Fynbos Retreat

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Houd er rekening mee dat als je voor een eenpersoonskamer boekt, je in de trekkershut in Rooikrans en in de chalets/bungalows in Fynbos Retreat in Grootbos Nature Reserve geen beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer; hier slaapt men met meerdere personen op een kamer.
Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 245,-.

Vliegreis

Luchtvaartmaatschappij

De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - Kaapstad            10:05 - 21:35
             
Kaapstad - Amsterdam            23:20 - 10:45*

 *aankomst volgende dag

Tijdsverschil: Als wij in Nederland de zomertijd hebben is er geen tijdsverschil. Als wij in Nederland wintertijd hebben is het in Zuid-Afrika één uur later.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.345,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

We verplaatsen ons tussen de wandeldagen door met onze eigen bus.

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen
 • Entreegelden reservaten
 • Excursies volgens programma
 • Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig is
 • Voor kinderen onder de 18 jaar vanaf 1 juni 2015 een geboortecertificaat. Klik hier voor meer informatie.
   

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: overal zijn geldautomaten.
Contant: euro’s.
Creditcards: te gebruiken in grotere restaurants en winkels.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt voor deze reis minimaal € 400,- per persoon per week.

Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

De maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij de wat meer afgelegen accommodaties is er bij de accommodatie zelf een restaurant waar je gebruik van kunt maken. De lunch wordt tijdens de wandeldagen in de vorm van een picknick gebruikt.

Veel gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart: bobotie bijvoorbeeld, en miliepap en biltong. Bobotie is een gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt – van buffel tot struisvogel. Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een ‘braai’, onze barbecue. Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed, dankzij het milde klimaat. De meeste Zuid-Afrikaanse wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar. Ook de lokale bieren zijn aan te raden.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP en hepatitis


Zuid-Afrika is op medisch gebied een modern land met uitstekende voorzieningen. Het kraanwater is overal drinkbaar en restaurants zijn goed en schoon. Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.
Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie in Kaapstad in een centraal gelegen hotel bij te boeken. De prijs is vanaf € 38,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Klimaat en geografie

Je kunt het gehele jaar goed rondreizen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan de Nederlandse: juli is de koudste maand, januari de warmste. Het land kent een gematigd klimaat; de winters zijn mild, de zomers warm. In de berggebieden kan het flink afkoelen. Het voor- en najaar heeft aangename temperaturen, vergelijkbaar met onze zomer. De zomer zelf is lang en heerlijk warm, met strakblauwe luchten en temperaturen variëren meestal tussen de 25°C en 35°C. ook in de zomerperiode kan het wel vrij fris worden in plaatsen die meer landinwaarts en hoger liggen. Er is geen duidelijke regenperiode aan te wijzen; elk gebied kent zijn eigen nattere en drogere seizoenen.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De wandelreis Zuid-Afrika bestaat uit een verschillende dag wandelingen vanuit een accommodatie. De duur van de wandelingen varieert van 2 tot 6 uur. De langste wandeling die je kunt lopen is een tocht van ongeveer 15 kilometer. De paden zijn overal goed begaanbaar en duidelijk aangegeven maar met een aantal pittige stukken. Op een aantal plaatsen kun je zelf de duur en zwaarte van je wandelingen bepalen.  

Voor meer informatie over de afstand en de wandelduur, verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een enthousiaste lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende gids, in dienst van ons agentschap in Zuid-Afrika. Deze gidsen zijn zeer ervaren wandelaars en vertellen uitgebreid over het land, de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Ze verschaffen zoveel mogelijk praktische informatie over de wandelingen, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zwaar is de reis?

De wandelreis Zuid-Afrika bestaat uit een verschillende dag wandelingen vanuit een accommodatie. De duur van de wandelingen varieert van 2 tot 6 uur. De paden zijn overal goed begaanbaar en duidelijk aangegeven maar met een aantal pittige stukken. Op een aantal plaatsen kun je zelf de duur en zwaarte van je wandelingen bepalen.

Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens het wandelen?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of de bus.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12kg mee te nemen.

Hoe reizen we in Zuid-Afrika?

We maken tussen de wandelingen door gebruik van een eigen bus die de gehele reis met ons meegaat. De afstanden die we in de bus afleggen zijn van Rooikrans naar Grootbos NR, van Milkwood naar Botlierkop, van Botlierskop naar Mosselbaai en Stellenbos en vervolgens naar Kaapstad.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies.

Hoe zijn de overnachtingen?

We overnachten de gehele reis in middenklasse hotels met eigen douche en toilet.

Is er wifi aanwezig tijdens de reis?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Tijdens de overnachting in Rooikrans Hut is er geen wifi aanwezig. Vaak is het ook mogelijk om bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Houd er rekening mee dat als je voor een eenpersoonskamer boekt, je in de chalets/bungalows in Rooikrans en in Fynbos Retreat in Grootbos Nature Reserve een kamer en de sanitaire voorzieningen en zitkamer dient te delen.

Hoe is de begeleiding tijdens deze reis?

De reis wordt begeleid door een lokale Engels/Afrikaanssprekende reisbegeleider die je bij aankomst in Kaapstad opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen bestaan uit gemiddeld 12 personen, de maximale groepsgrootte is 16 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Kaapstad worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Zuid-Afrika?

De netspanning is 220 Volt, voor de stopcontacten heb je driepolige stekkers met ronde pitten nodig. Deze zijn in Nederland moeilijk verkrijgbaar, dus je kunt ze het beste in Zuid-Afrika aanschaffen.

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen?

Het is handig om je pinpas mee te nemen. Daarnaast zijn contante euro’s ook erg handig. Deze kun je ter plaatse omwisselen tegen Zuid-Afrikaanse rands.

Heb ik malariatabletten nodig?

Het is op deze wandelreis in het zuiden van Zuid-Afrika niet noodzakelijk om malariatabletten te slikken. Wel worden inentingen tegen DTP en Hepatitus A geadviseerd. Raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD of je huisarts.

Moet ik een klamboe meenemen?

Het is niet noodzakelijk om een klamboe mee te nemen op deze reis.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 2.095,-

13 dagen v.a. € 2.095,-

Boek deze reis Boek deze reis

Tel: 071 5126400

Stuur door
Van:
Aan:
Bewaar als favoriet
25° 25°

Waarom Djoser?

 • rechtstreeks vlucht met KLM
 • unieke wandelreis in het zuiden van Zuid-Afrika
 • overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Afrikaans/Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • gevarieerde wandeltochten in verschillende gebieden