Fietsvakantie Zuid-Afrika

Tijdens de fietsreis door Zuid-Afrika fietsen we door nationale parken en langs de groene Tuinroute aan de zuidkust. We fietsen door nationale parken als Grootbos en Jonkershoek. Ook maken we een tocht naar de meest zuidwestelijke punt van Zuid-Afrika, naar Kaap de Goede Hoop. Ook de prachtige Whale Coast Route ligt op onze weg. 

Lees meer

Kies een rondreis:

Meer over Fietsreis Zuid-Afrika

Avontuurlijk fietsen door Zuid-Afrika
Op de fiets beleef je de gevarieerde en ongerepte natuur van Zuid Afrika op zijn aller best. Zet je zintuigen open, want je fietst dwars door de overweldigende natuur en de levendige dorpen en steden. De reis start in Kaapstad, vervolgens fietsen we door wijngaarden, nationale parken en langs de prachtige kustlijn. De grote afstanden leggen we af in onze eigen bus die met ons meereist.

15 Dagen fietsen door de natuur van Zuid-Afrika
Tijdens de fietsreis door Zuid-Afrika fietsen we door nationale parken als Grootbos en Jonkershoek en maken we een tocht naar Kaap de Goede Hoop, de meest zuidwestelijke punt van Zuid-Afrika. Ook de groene Tuinroute aan de zuidkust ligt op onze weg. Op de fiets ontdekken we de meest ongerepte gebieden en gaan we over indrukwekkende hoogvlaktes.

Een goed fietsklimaat in Zuid-Afrika
Je kunt het hele jaar door goed fietsen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan de Nederlandse; juli is de koudste maand, januari de warmste. Het land kent een gematigd klimaat; de winters zijn mild, de zomers warm. In de berggebieden kan het wel flink afkoelen. In de wintermaanden, van juni tot augustus, kan het overdag in het noorden 20°C en zonnig zijn, terwijl het in hoger gelegen gebieden als Lesotho en de Drakensbergen vooral 's nachts koud kan worden.

Het voor- en najaar hebben aangename temperaturen, vergelijkbaar met onze zomer. De zomer zelf is lang en heerlijk warm, met strakblauwe luchten en temperaturen variëren meestal tussen de 25°C en 35°C. Ook in de zomerperiode kan het fris worden in plaatsen die hoger en meer landinwaarts liggen. Er is geen duidelijke regenperiode aan te wijzen; elk gebied kent zijn eigen nattere en drogere seizoenen.

Voor wie is de fietsreis in Zuid-Afrika geschikt
De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen, de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien is je persoonlijke beleving ook afhankelijk van de weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Boek je fietsreis door Zuid-Afrika eenvoudig online
Een fietsreis is dé manier om Zuid-Afrika op een actieve manier te ontdekken. Omdat we je je reis op een gemakkelijke manier willen laten boeken, kun je dat bij Djoser eenvoudig online doen. Kies je favoriete fietsreis en regel alles online.
 

Klantwaardering: 8,7

Een fietsvakantie met alle elementen; mooie omgeving,(extree...
Een fietsvakantie met alle elementen; mooie omgeving,(extreem) warm weer, 1 dag regen en pittige wegen en heuvels (voor een NHer). Reisleider Warren heeft met zijn flexibiliteit en zijn enthousiasme ervoor gezorgd dat we zo veel mogelijk uit deze vakantie konden halen.

Naam: Bernadette
Cijfer: 8,0
  • Djoser Wandel en Fiets Infodagen
  • Brochure aanvragen wandelsite
  • Aanmelden Nieuwsbrief (wandel)