Zuid-Afrika & Swaziland

Rondreis Zuid-Afrika & Swaziland 29 dagen

Rondreis langs alle hoogtepunten van Zuid-Afrika en Swaziland. We doorkruisen geheel Zuid-Afrika en zien ook de minder bekende Wild Coast en de Kalahariwoestijn in het midden van het land. Daarnaast reizen we door het Kruger nationaal park, de bekende tuinroute in het zuiden en door Swaziland. De Tafelberg in bruisend Kaapstad, de natuurverschijnselen van de Panoramaroute in het noorden: de hele wereld in één land. Zo wordt Zuid-Afrika vaak omschreven.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Zuid-Afrika & Swaziland, 29 dagen
 1. Amsterdam - Johannesburg
 2. aankomst Johannesburg - Greater Kruger nationaal park
 3. Greater Kruger NP, gamedrive
 4. Greater Kruger NP - Panoramaroute - omgeving Kruger NP
 5. omgeving Kruger NP - Swaziland
 6. Swaziland
 7. Swaziland - St. Lucia
 8. St. Lucia
 9. St. Lucia - Port Edward
 10. Port Edward - Port St Johns
 11. Port St Johns
 12. Port St Johns - Mthatha - Qoloha
 13. Qoloha, culturele rondwandeling
 14. Qoloha - Grahamstown - Kaap St. Francis
 15. Kaap St. Francis - Tsitsikamma Nationaal Park - Plettenberg Bay
 16. Plettenberg Bay
 17. Plettenberg Bay - Oudtshoorn
 18. Oudtshoorn - Route 62 - Kaapstad
 19. Kaapstad
 20. Kaapstad, Kaap de Goede Hoop
 21. Kaapstad - wijnproeverij Swartland wijnregio - Lamberts Bay
 22. Lamberts Bay - Nieuwoudtville - Loerieswaterval - Calvinia
 23. Calvinia - Kakamas
 24. Kakamas, bezoek Augrabies nationaal park
 25. Kakamas - Kimberley
 26. Kimberley - Pilanesberg nationaal park
 27. Pilanesberg NP, gamedrive
 28. Pilanesberg NP - Johannesburg - Amsterdam
 29. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Johannesburg, Kruger nationaal park 

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg
Dag 2 aankomst Johannesburg - Greater Kruger nationaal park
Dag 3 Greater Kruger NP, gamedrive per jeep
Dag 4 Greater Kruger NP - Panoramaroute - omgeving Kruger NP

Bokken Kruger nationaal park Zuid-AfrikaNa een vlucht vanuit Amsterdam arriveren we in Johannesburg. We rijden naar het Krugerpark, een van de grootste en mooiste wildparken ter wereld. Vanuit het Manyeleti private game reserve kun je gamedrives maken op zoek naar olifanten, leeuwen, giraffen, neushoorns en talloze andere dieren. Een (ochtend) gamedrive met open jeep is inbegrepen in de reis. Er zijn nog meer gamedrives  te maken. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een "sunset drive"  waarbij je weer hele andere dieren tegenkomt. Via de wereldberoemde Panoramaroute rijden we naar onze volgende accommodatie nabij het Krugerpark. Onderweg bezoeken we de Blyde River Canyon; een spectaculaire kloof van zo’n 26 kilometer. We stoppen bij diverse uitzichtpunten, zoals de ‘Drie Rondavels’ en ‘God’s Window’. 

Swaziland en St. Lucia

Dag 5 omgeving Kruger NP - Swaziland
Dag 6 Swaziland
Dag 7 Swaziland - St. Lucia
Dag 8 St. Lucia

Swaziland zuid-afrika heuvels We verlaten Zuid-Afrika en rijden het bergachtige koninkrijk Swaziland binnen waar we overnachten in of nabij een wildreservaat. Er worden activiteiten georganiseerd waaraan je kunt deelnemen, zoals een jeepsafari en een wandeltocht in de omgeving. We rijden door het berglandschap van Swaziland naar het zuiden. Onze volgende bestemming is het plaatsje St. Lucia, gelegen nabij  het iSimangaliso Wetland Park. Begin de dag met een boottocht en spot nijlpaarden en krokodillen of ga mee op safari door het Hluhluwe-Imfolozi Park.

Wild Coast

Dag 9 St. Lucia - Port Edward
Dag 10 Port Edward -  Port St Johns
Dag 11 Port St Johns  
Dag 12 Port St Johns - Mthatha - Qoloha
Dag 13 Qoloha, culturele rondwandeling
Dag 14 Qoloha - Port Elizabeth - Kaap St. Francis

Port St John Zuid-Afrika Nadat we uit St. Lucia vertrokken zijn, rijden we via Durban een deel langs de Wild Coast, naar Port Edward. Deze kuststrook dankt zijn naam aan de vele schepen die hier vroeger vergingen. De volgende dag reizen we door het binnenland van de Transkei. Dit deel is echter een stuk minder woest; glooiende groene heuvels bezaaid met rieten rondavels bepalen het landschap, het thuisland van de Xhosa. We rijden door het plaatsje Mthatha, waar we het Nelson Mandela-museum kunnen bezoeken en een glimp van zijn geboortehuis kunnen opvangen. Vervolgens rijden we door naar het rustige en mooie gelegen dorpje, Port St John. Hier maak je een prachtige wandeling langs het strand, in het bos of je klimt naar het Eagle's Nest, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Qoloha is al jarenlang de plek waar Zuid-Afrikaanse families vakantie vieren. En als je de schilderachtige pracht van de ruige kust ziet begrijp je waarom. Hierna nemen we afscheid van de prachtige Wild Coast en rijden we naar Kaap st. Francis.

Plettenberg en Oudtshoorn

Dag 15 Kaap St. Francies - Tsitsikamma Nationaal Park - Plettenberg Bay
Dag 16 Plettenberg Bay
Dag 17 Plettenberg Bay - Oudtshoorn

Plettenberg Bay Zuid-AfrikaPlettenberg Bay is  een geliefd vakantieoord. Tsitsikamma nationaal park beschermt de kustlijn tussen Plettenberg Bay en Humansdorp. Je kunt hier een stuk van de beroemde 'Otter Trail' volgen, die schitterende uitzichten biedt over de steile klippen en bossen. Ook is het mogelijk te wandelen naar de monding van de Stormrivier, die door een hangbrug wordt overspannen. We verruilen de kuststrook voor de kleine Karoowoestijn bij Oudtshoorn.  Onderweg zie je boerderijen, waar de struisvogels gefokt worden die Oudtshoorn naam en faam gaven. We bezoeken de beroemde Cango-grotten. 

Kaapstad en Lamberts Bay

Dag 18 Oudtshoorn - Route 62 - Kaapstad
Dag 19 Kaapstad
Dag 20 Kaapstad, Kaap de Goede Hoop
Dag 21 Kaapstad - Swartland wijnregio - Lamberts Bay
Dag 22 Lamberts Bay - Nieuwoudtville - Loerieswaterval - Calvinia
Dag 23 Calvinia - Kakamas

Kaap de Goede Hoop Zuid-AfrikaKaapstad kent veel historisch interessante plaatsen. Wandel eens over de openluchtmarkt op Green Market Square en langs de VOC-tuinen. De oude haven met de kleurige Victoriaanse huizen, het Victoria & Alfred Waterfront, is tegenwoordig hét uitgaanscentrum van de stad. Via schilderachtige plaatsjes als Simon’s Town, met een kolonie pinguïns, rijden we naar Kaap de Goede Hoop. We rijden een gedeelte via de Chapman’s Peak Drive, een route die langs baaien en rotspartijen voert en niet voor niets als één van de mooiste op aarde te boek staat. Een enkele keer is deze weg afgesloten en volgen we een alternatieve route. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. Kaap de Goede Hoop zelf is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'.

We vervolgen onze weg naar Lamberts Bay, maar we maken eerst nog een belangrijke stop. Een bezoek aan een wijngaard mag namelijk niet ontbreken tijdens je reis en we stoppen in de Swartlandregio voor een wijnproeverij.  Voor de kust bij Lambert’s Bay worden we begroet door een luidruchtige kolonie Jan van Genten. Via de Van Rhyns-pas rijden we zó de Noord-Kaap in en we bezoeken hier Hantam National Botanical Gardens.

Groene Kalahari, Pilanesberg nationaal park

Dag 24 Kakamas, bezoek Augrabies nationaal park
Dag 25 Kakamas - Kimberley
Dag 26 Kimberley - Pilanesberg nationaal park
Dag 27 Pilanesberg NP,  gamedrive
Dag 28 Pilanesberg NP - Johannesburg - Amsterdam
Dag 29 aankomst Amsterdam

Leeuw Zuid-AfrikaNa een overnachting in Calvinia rijden we naar de Groene Kalahari, een uitgestrekt landschap. We bezoeken een door de Oranjerivier gevormde waterval in het Augrabies nationaal park. Ook genieten we de volgende dagen nog van de ruige natuurpracht van de Kalahariwoestijn; kleine nederzettingen en indrukwekkend smalle kloven. Via de stad Kimberley vervolgen we onze weg naar Pilanesberg nationaal park voor de laatste gamedrives. Door de landschappelijke diversiteit is de kans erg groot dat je de Big Five hier ziet. En zo spenderen we de laatste dagen tussen het wild, waarna terug vliegen naar Amsterdam.


Op weg met Djoser


Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
Alitalia

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 dec - 02 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 jan - 06 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

13 feb - 13 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Hotel/chaletovernachtingen
 • Nederlands/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
 • Gamedrive per jeep in het Greater Kruger nationaal park
 • Excursie Tsitsikamma nationaal park
 • Excursie Cangogrotten
 • Excursie naar Kaaps Schiereiland en Kaap de Goede Hoop
 • Wijnproeverij Swartland wijnregio
 • Gamedrive Pilanesberg Nationaal Park

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, alle entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je tegen een aantrekkelijke meerprijs een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 347,-.

Houd er rekening mee dat je in de chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is Pretoria bij te boeken. U verblijft voorafgaand of aan het einde van je reis, in centraal gelegen accommodatie. De prijs voor Pretoria is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We maken in Zuid-Afrika gebruik van verschillende vormen van accommodatie. In verschillende plaatsen slapen we bijvoorbeeld in goede middenklasse hotels. In Manyeleti/Krugerpark slaap je in een 'tented-camp' in een ruime tweepersoonstent, voorzien van normale bedden en sanitaire voorzieningen. In het Pilanesberg National Park overnachten we ook in een tented-camp, op deze plek deel je de sanitaire voorzieningen met reisgenoten.

We overnachten een aantal andere nachten in een appartement/chalet, soms 'rondavels' genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde kleine huisjes, waarin je een eigen slaapkamer hebt, maar waar je de zitkamer en sanitaire voorzieningen deelt met reisgenoten uit de andere slaapkamer. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje. In Swaziland overnachten we in de meeste gevallen in een beehive, een soort ronde hut, eenvoudig, maar met eigen sanitair.

Houd er rekening mee dat als je voor een eenpersoonskamer boekt, je in deze chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer dient te delen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Pretoria Court Classique Hotel
Kruger NP Nkambeni Safari Camp
Greater Kruger NP Shalati Adventure Lodge
Omgeving Kruger NP Muluwa Lodge
St Lucia Shonalanga Lodge
Port St Johns Port St Johns River Lodge
Qoloha Trennery's Hotel
Plettenberg Bay Bayview Hotel
Oudtshoorn Kleinplaas
Kaapstad Lady Hamilton Hotel
Calvinia Calvinia Hotel
Pilanesberg Manyane Resort


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je tegen een aantrekkelijke meerprijs een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 347,-.

Houd er rekening mee dat je in de chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting hotel Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting hotel Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting hotel Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting hotel Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting hotel Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting hotel Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting hotel Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting hotel Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting hotel Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting hotel zwembad \Djoser
 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting hotel Djoser
 • Tent Manyane Resort Pilanesberg National Park Zuid-Afrika

Vliegreis

Alitalia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Alitalia

  Traject

  Amsterdam - Rome

  Vertrek

  17:25

  Aankomst

  19:40

 • Vlucht met

  Alitalia

  Traject

  Rome - Johannesburg

  Vertrek

  22:10

  Aankomst

  08:20*

 • Vlucht met

  Swiss

  Traject

  Johannesburg - Rome

  Vertrek

  21:50

  Aankomst

  07:05*

 • Vlucht met

  Swiss

  Traject

  Rome - Amsterdam

  Vertrek

  08:35

  Aankomst

  11:10

* aankomst volgende dag


Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika maar in de wintertijd is het er één uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Zuid-Afrika zelf reizen we met een eigen bus zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De bussen zijn comfortabel en hebben airconditioning. De wegen in Zuid-Afrika zijn over het algemeen in uitstekende staat. Meestal rijd je in vier tot zeven uur naar de volgende plaats, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over! Tijdens de gamedrive in het Krugerpark maken we gebruik van open jeeps.

 • Alitalia vliegtuig
 • Bus buitenkant Zuid-Afrika
 • Bus binnenkant stoelen Zuid-Afrika
 • Bus stoelen Zuid-Afrika
 • Bus binnenkant Zuid-Afrika
 • Zuid-Afrika safari Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Hotel/chaletovernachtingen
 • Nederlands/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
 • Gamedrive per jeep in het Greater Kruger nationaal park
 • Excursie Tsitsikamma nationaal park
 • Excursie Cangogrotten
 • Excursie naar Kaaps Schiereiland en Kaap de Goede Hoop
 • Wijnproeverij Swartland wijnregio
 • Gamedrive Pilanesberg Nationaal Park

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil de Tafelberg op wandelend of met de kabelbaan (in 2019 gesloten van 8 juli tot 18 augustus wegens onderhoud) en de ander bezoekt graag eerst Robbeneiland en gaat daarna naar de Tafelberg. Of de  één wil een walvissentocht maken en de ander gaat graag kayakken in Plettenberg Bay. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een gamedrive met jeeps vanuit Manyeleti private game reserve. Je speurt samen met de lokale gids naar het wild en wie weet kom je de big five tegen!
 • Onderweg naar Plettenberg Bay bezoeken we het Tsitsikamma nationaal park. Hier kun je een korte of iets langere wandeltocht maken.
 • Een bezoek aan de Cangogrotten, bekend om de druipsteenformaties.
 • Een bezoek aan het Kaaps Schiereiland met Kaap de Goede Hoop als einddoel. Je bezoekt het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg stoppen we in Houtbaai en Simon's Town waar je bij Boulders beach een kolonie pinguïns treft. We rijden via de Chapman's Peak Drive.
 • Onderweg vanuit Kaapstad naar Lamberts Bay bezoeken we een wijnboerderij voor een wijnproeverij.
 • In Pilanesberg Nationaal Park maken we een gamedrive van ca. 3 uur.
   

Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk. Hieronder een paar mogelijkheden.

In het Krugerpark kun je naast de gamedrive die is inbegrepen, extra gamedrives boeken. Bijvoorbeeld een gamedrive aan het einde van de dag/begin van de avond, waarbij je weer hele andere dieren kunt tegenkomen in het donker. Ook in Swaziland zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt wandelen in de omgeving of naar een lokaal dorp, je kunt een game drive maken of paardrijden. In St. Lucia kun je een boottocht maken of je maakt een gamedrive naar het Imfolozi-Hluhluwe park. In Plettenberg Bay kun je een walvissen of dolfijnentocht maken of je kunt zeekayakken. In Kaapstad kun je Robbeneiland bezoeken en met een kabelbaan de Tafelberg op.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig is.
 • Het ministerie van Binnenlandse zaken in Zuid Afrika heeft de immigratiewetten voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) aangepast begin 2019. Reist het kind met beide biologische ouders dan is een geboorteakte niet nodig. Wanneer het kind niet met beide biologische ouders reist, dien je in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF een internationaal uittreksel uit het geboorteregister. Ondanks deze wijziging blijven wij adviseren om een geboorte akte of (internationaal) uittreksel daarvan mee te nemen, omdat luchtvaartmaatschappijen of douanebeambten soms nog om deze documenten blijven vragen. De geboorteakte vraag je aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd bij de gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure. Vergeet ook het formulier toestemming reizen met minderjarige kinderen van de rijksoverheid niet. 

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: overal zijn geldautomaten.
Contant: euro’s zijn te wisselen op verschillende plaatsen.
Creditcards: veelvuldig te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt voor deze reis minimaal € 400,- per persoon per week. De toegang van de nationale parken is niet bij de reissom inbegrepen.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,-. De eventuele fooi voor de lokale reisbegeleider en chauffeur valt hierbuiten.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

De maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele afgelegen overnachtingsplaatsen is er bij de accommodatie een restaurant en is dit de enige mogelijkheid om te eten.

Veel gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart: bobotie bijvoorbeeld, en miliepap en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een 'braai', onze barbecue. Tijdens de overnachtingen in een chalet kun je je eigen 'braaivleis' bereiden: een barbecue ontbreekt namelijk nooit.

Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed, dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen. Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of 'boerewors', broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook Zuid-Afrikaanse wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • malariatabletten.
  Alleen in het oostelijk deel van Zuid-Afrika komt malaria voor, Krugerpark tot en met het verblijf in St. Lucia en dan vooral van september tot en met mei. 

Zuid-Afrika is op medisch gebied een modern land met uitstekende voorzieningen. Het kraanwater is overal drinkbaar en restaurants zijn goed en schoon. Het blijft echter aan te bevelen om water uit flessen te drinken. Ook voor het korte verblijf in Swaziland en Lesotho hoef je geen speciale maatregelen te nemen. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Natuurlijk reizen wij ook in coronatijd en zijn wij ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we altijd het advies en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen"). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand en de aanwezigheid van een lokale reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is Pretoria bij te boeken. U verblijft voorafgaand of aan het einde van je reis, in centraal gelegen accommodatie. De prijs voor Pretoria is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Je kunt het hele jaar door goed rondreizen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld; juli is de koudste maand, januari de warmste. Het land kent een gematigd klimaat; de winters zijn mild, de zomers warm. In de berggebieden kan het wel flink afkoelen.

In de wintermaanden van juni tot augustus kan het overdag in het noorden zo'n 20°C en zonnig zijn, terwijl het in hoger gelegen gebieden als Lesotho en de Drakensbergen met name 's nachts koud kan worden. In het zuiden langs de kust is de weerssituatie grilliger. Het ene moment is het door een bries buitengewoon fris te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn. 's Nachts daalt de temperatuur echter niet noemenswaardig. Het voor- en najaar heeft aangename temperaturen, vergelijkbaar met onze zomer. De zomer zelf is lang en heerlijk warm, met strakblauwe luchten en temperaturen variëren meestal tussen de 25°C en 35°C.

Ook in de zomerperiode kan het wel vrij fris worden in plaatsen die meer landinwaarts en hoger liggen. Er is geen duidelijke regenperiode aan te wijzen; elk gebied kent zijn eigen nattere en drogere seizoenen.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een lokale Nederlands-/Afrikaans sprekende reisbegeleider, in dienst van ons agentschap in Zuid-Afrika. Deze wacht je bij aankomst op de luchthaven in Johannesburg op en gaat de gehele reis met de groep mee. 


De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Omdat ze woonachtig zijn in Zuid-Afrika kunnen ze meer vertellen over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht.

FAQ

Reizen we met een safaritruck of per bus?

We beschikken over eigen bussen, dus we kunnen onderweg stoppen waar we willen. De bussen hebben airconditioning en de wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. Meestal rijden we in vier tot zeven uur naar de volgende plaats, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over! 

Waar overnachten we in Zuid-Afrika?

Hoe wordt de reis begeleid?

Moet ik een klamboe meenemen?

Kan ik mijn kleren wassen tijdens de reis?

Moet ik handdoeken meenemen op reis?

Hoeveel bagage mag ik meenemen? En zijn koffers toegestaan?

Heb ik malariapillen nodig?

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Zuid-Afrika?

Hoe groot zijn de groepen?

Welke regels gelden m.b.t. reizen met een minderjarige

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,0

 • Een fantastische route en reis! Geweldige reisleidster en chauffeur! Echt een aanrader. Het busje mocht wel wat beter!

  8,0

  8,0
 • Schitterende rondreis. Alleen t.b.v de geschiedenis zou ik de reis laten beginnen in Kaapstad, en tegen de klok in terug naar Kaapstad.

  8,0

  8,0
 • Zeer afwisselende reis door een schitterend land. Zóveel moois te zien; vaak wil je ergens langer of heel soms korter blijven. Accommodaties heel goed op vaak prachtige locaties. Fijne, grote bus als vervoermiddel. Met David als chauffeur en Helma als reisbegeleidster hadden we een super goed team!

  8,0

  8,0
 • Een reis die voor mij fantastisch in elkaar zat. Op het eerste gedeelte wat weinig stops voor foto`s en de slogan vrijheid blijheid is op deze reis niet van toepassing, daar je vaak op locaties zit waar niets is als de locatie zelf of te gevaarlijk om er op uit te gaan. Maar dat was geen probleem

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke totale rondreis Zuid-Afrika met Swaziland
 • Overnachten in goede chalets & hotels
 • Comfortabele eigen bus 
 • Gamedrive met safarivoertuig in Kruger
 • Gamedrive in Pilanesberg NP
 • Inclusief wijnproeverij in Swartland
 • Bezoek aan de Groene Kalahari
 • Excursie naar Kaap de Goede Hoop inclusief
 • Lokale Nederlands/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
 • Verlenging in Pretoria mogelijk

Klantwaardering

8,0

Een fantastische route en reis! Geweldige reisleidster en ch...
Een fantastische route en reis! Geweldige reisleidster en chauffeur! Echt een aanrader. Het busje mocht wel wat beter!

Christien U. - 8,0
Schitterende rondreis. Alleen t.b.v de geschiedenis zou ik d...
Schitterende rondreis. Alleen t.b.v de geschiedenis zou ik de reis laten beginnen in Kaapstad, en tegen de klok in terug naar Kaapstad.

Nico D. - 8,0
Zeer afwisselende reis door een schitterend land. Zóveel moo...
Zeer afwisselende reis door een schitterend land. Zóveel moois te zien; vaak wil je ergens langer of heel soms korter blijven. Accommodaties heel goed op vaak prachtige locaties. Fijne, grote bus als vervoermiddel. Met David als chauffeur en Helma als reisbegeleidster hadden we een super goed team!

Jeannette S. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Zuid-Afrika

Het weer in Zuid-Afrika

23°C

Terug naar boven