Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Met oog voor de wereld

 • Het Fynbos in Zuid-Afrika

  Het Fynbos in Zuid-Afrika

  Interview Rogier van Vugt van de Hortus botanicus Leiden Wat is het fynbos eigenlijk? Wat is er zo bijzonder aan? Fynbos is een heel bijzondere vegetatie die alleen voorkomt in de kaapstreek van Zuid-Afrika. Het is ontzettend rijk aan verschillende soorten dieren en vooral planten die vaak nergens anders ter wereld voorkomen. Ook tussen de onderlinge gebieden met deze vegetatie zit veel verschil. B...

  Lees meer

 • Terug naar de natuur: Op safari met je kinderen

  Terug naar de natuur: Op safari met je kinderen

  Het lijkt steeds moeilijker om tijd voor elkaar te maken. We zijn druk met social media en verliezen onze telefoon nauwelijks uit het oog. Op safari in het prachtige Afrika vinden we die tijd wel. In het hoge savannegras gaan we terug naar de basis. Overdag hebben we alleen oog voor de rijke natuur overal om ons heen. ’s Avonds kijken we naar de ondergaande zon, terwijl we rond het kampvuur verhalen vertellen en een potje kaarten. En als de volgende ochtend de dierenwereld ontwaakt, staan ook wij op. We beginnen aan een nieuwe dag, vol onvergetelijke indrukken.

  Lees meer

 • Een rondje Kaapstad

  Een rondje Kaapstad

  Kaapstad is vooral bekend van Robbeneiland en de Tafelberg. Maar de stad heeft meer te bieden: een museum voor moderne kunst, prachtige stranden, wijnboerderijen en toprestaurants.

  Lees meer

 • De wonderlijke wereld van planten

  De wonderlijke wereld van planten

  Op reis staan culturele hoogtepunten en het grote wildlife vaak centraal. De flora komt voor velen op de tweede plaats, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. Als je goed kijkt naar planten en bloemen gaat er een wereld voor je open, maar dan moet je wel weten waar te kijken. Kaschef Rogier van Vugt legt uit wat er bijzonder is aan de wereld van planten, en vertelt ons ook hoe de bijzondere collectie van de Hortus botanicus Leiden tot stand is gekomen. Wat blijkt: reizen speelt een belangrijke rol.

  Lees meer

 • Het genot van het Afrikaans

  Het genot van het Afrikaans

  Iedere Nederlander die in Zuid-Afrika op vakantie gaat, komt vroeg of laat in aanraking met de Afrikaanse taal en het pure Afrikaanse taalgebruik dat ons zo’n herkenbare en minnelijke gevoelens geeft. Maar hoe is deze taal eigenlijk ontstaan?

  Lees meer

Vorige <
1
Terug naar boven