Bekijk de Rondreis Zuid-Afrika, Lesotho & Swaziland, 22 dagen hotel/chaletreis van Djoser

Rondreis Zuid-Afrika, Lesotho & Swaziland 22 dagen hotel/chaletreis

Complete reis langs hoogtepunten

Comfortabele complete hotel/lodge rondreis langs alle hoogtepunten van Zuid-Afrika. Verwonder je tijdens deze complete rondreis aan al het wildlife aan de kust, zoals dolfijnen, walvissen en robbenkolonies. Speur tijdens prachtige jeepsafari's of een spannende bushwandeling naar olifanten, giraffen en leeuwen in de wildparken Kruger en Hluhluwe-Imfolozipark. Geniet daarnaast van de cultuur in Swaziland en de spectaculaire landschappen in Lesotho en de Karoo-woestijn. De Drakensbergen vormen een randmassief, met spectaculair steile kliffen en diepe valleien.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Zuid-Afrika, Lesotho & Swaziland, 22 dagen hotel/chaletreis
 1. Amsterdam - Kaapstad
 2. aankomst Kaapstad
 3. Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop
 4. Kaapstad - Stellenbosch - Oudtshoorn
 5. Oudtshoorn - Plettenberg Bay
 6. Plettenberg Bay, excursie Tsitsikamma nationaal park
 7. Plettenberg Bay - Graaff Reinet
 8. Graaff Reinet
 9. Graaff Reinet - Lesotho
 10. Lesotho
 11. Lesotho - Drakensbergen
 12. Drakensbergen, excursie naar Royal Natal nationaal park
 13. Drakensbergen - St. Lucia
 14. St. Lucia
 15. St. Lucia - Swaziland
 16. Swaziland
 17. Swaziland - omgeving Kruger nationaal park
 18. omgeving Kruger NP - Panoramaroute - Greater Kruger NP
 19. Greater Kruger NP, gamedrive per jeep
 20. Greater Kruger NP - Pretoria
 21. Pretoria - Pretoria stadstour - Soweto-tour - Johannesburg - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Onderstaand volgt eerst de beschrijving van de 22-daagse route van Kaapstad naar Johannesburg, daarna volgt de omgekeerde route van Johannesbrug naar Kaapstad.

Van Kaapstad naar Johannesburg

Kaapstad: Kaap de Goede Hoop en de iconische Tafelberg

Dag 1 Amsterdam - Kaapstad
Dag 2 aankomst Kaapstad
Dag 3 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop

Mensen lopen langs de boulevard van Waterfront Kaapstad Zuid-AfrikaDe beroemde Tafelberg bepaalt het gezicht van Kaapstad. Waar je ook staat in de stad, altijd zie je de imposante steile bergwanden oprijzen. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg: een dun deken van wolken of mistflarden. Een makkelijke en leuke manier om je naar boven te laten vervoeren is per kabelbaan. Boven op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de echte wandelaar loopt in drie uur naar beneden.

In de stad zelf wemelt het van de historisch interessante plaatsen. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de 17e eeuw leidt naar het oude fort. Het is ook de plaats waar ooit grote anti-apartheidsdemonstraties werden ge-houden en Nelson Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Met een taxi, wandelend of met het openbaar vervoer kun je de Compagniestuinen en Kasteel de Goede Hoop bezoeken, overblijfselen uit de Nederlandse tijd. Op Loop en Kloof Street vind je vele gezellige antiekwinkeltjes en op Green Market Square is er elke werkdag een gezellige markt.

De boot naar Robbeneiland, lange tijd de gevangenis van Nelson Mandela, vertrekt vanuit de oude haven: het Victoria en Alfred Waterfront. De kleurige Victoriaanse huizen aan het water zijn gerestaureerd en bieden nu plaats aan talloze restaurants, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden. Met name in het weekend heerst er hier een levendige sfeer.

Zuid Afrika pinguins Boulders Beach DjoserDe reisbegeleiding organiseert een excursie naar Kaap de Goede Hoop. Natuurlijk rijden we een gedeelte via de Chapman's Peak Drive, een route die langs baaien en rotspartijen voert en niet voor niets als één van de mooiste op aarde te boek staat. Een enkele keer is deze weg afgesloten en volgen we een alternatieve route. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. Kaap de Goede Hoop zelf is een natuur-reservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde fynbos.

Op het meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het oosten de Indische Oceaan en westelijk de Atlantische. Neem je verrekijker mee! In de maanden juni t/m november zie je hier meestal walvissen voor de kust.

Zuid-Afrikaanse wijnen en de beroemde Cangogrotten

Dag 4 Kaapstad - Stellenbosch - Oudtshoorn

Ome Samie se Winkel Stellenbosch Zuid AfrikaWe verlaten Kaapstad en maken eerst een korte stop in Stellenbosch. Onderweg zie je vele akkers met wijnranken. De wijnboerderijen in deze streek ontvangen graag bezoekers. Ze laten je zien hoe de wijn geproduceerd wordt en uiteraard kun je de huiswijn ook proeven. In deze stad, in 1679 gesticht door Simon van der Stel van de V.O.C., herinneren de Braak, het V.O.C-kruithuis en de vele witte Kaap Hollandse huizen aan de Hollandse tijd, de plaats is als het ware een openluchtmuseum.

Zuid Afrika Oudtshoorn struisvogelWe verruilen de groene kuststrook voor de Kleine Karoo-woestijn bij Oudtshoorn. Onderweg kun je duidelijk zien hoe bergen het klimaat beïnvloeden: de hoge bergruggen houden alle regenwolken tegen. Tussen de taaie struiken scharrelen duizenden struisvogels hun kostje bij elkaar. Onderweg zie je grote boerderijen, waar de struisvogels gefokt worden die Oudtshoorn naam en faam gaven.

We brengen een bezoek aan de beroemde Cangogrotten. Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

Walvissen bij Plettenberg en het Tsitsikamma nationaal park

Dag 5 Oudtshoorn - Plettenberg Bay
Dag 6 Plettenberg Bay, excursie Tsitsikamma nationaal park

Zuid Afrika Tsitsikamma nationaal park brug DjoserWe vervolgen onze weg via de bergen naar de kust naar Plettenberg Bay. Plettenberg Bay is vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij de Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord. Hiervandaan maken we een excursie naar het Tsitsikamma nationaal park.

Dit nationale park beschermt de 100 kilometer lange kustlijn tussen Plettenberg Bay en Humansdorp. Hier kunnen wandelaars een stuk van de beroemde 'Otter Trail' volgen, die schitterende uitzichten biedt over de steile klippen en bossen. Ook is het mogelijk te wandelen naar de monding van de Stormsrivier, die door een metalen hangbrug wordt overspannen. Het pad na de hangbrug gaat stijl omhoog via slingerpaadjes naar een uitzichtpunt, waar je een fantastisch uitzicht hebt op de Indische Oceaan.

In de middag of vroeg in de ochtend is er de mogelijkheid om te ontspannen of om deel te nemen aan een facultatieve walvissentocht (juni-november), waar je met enig geluk een blik kunt werpen op de grootste zoogdieren ter wereld.

De Kaap-Hollandse huizen in Graaff Reinet

Dag 7 Plettenberg Bay - Graaff Reinet
Dag 8 Graaff Reinet

Graaf reinet huis Zuid AfrikaDoor de uitgestrekte, dorre Karoo rijden we naar Graaff Reinet. Deze plaats gelegen aan de voet van de Sneeubergketen is een van de oudste steden in Zuid-Afrika. De traditionele architectuur is hier vrijwel onaangetast en het centrum bevat maar liefst 200 monumenten. Naast prachtige Kaap-Hollandse huisjes tref je hier rijk bewerkte Victoriaanse villa's aan. Het Reinet Huis aan Parsonagestraat en het Drostdy Hotel zijn hier de beste voorbeelden van.

In de nabijheid van Graaff Reinet ligt het Karoo-natuurreservaat met de Vallei der Verlatenheid. Je kunt hier een excursie boeken naar het Karoo-natuurreservaat en hier een wandeling maken bij de Vallei der Verlatenheid. Een steil pad van zo'n twee kilometer brengt je op de bodem van deze vallei. Hier kun je tijdens een wandeltocht door de ruige natuur genieten van adembenemende uitzichten. Met name de zonsondergang is hier indrukwekkend.

Traditionele rondavels in de groene bergen van Lesotho

Dag 9 Graaff Reinet - Lesotho
Dag 10 Lesotho

Basotho hut in Lesotho Zuid AfrikaDe route van Graaff Reinet naar Lesotho gaat via de mooiste berglandschappen van de Grote Karoo noordwaarts naar de grens van het hoog gelegen koninkrijkje. Met haar groene hooggelegen bergruggen wordt Lesotho wel het Koninkrijk in de Hemel genoemd.

Lesotho is een klein Afrikaans land waar een groot deel van de bevolking, Basotho genaamd, nog op traditionele wijze leeft. Het contrast met het moderne Zuid-Afrika is dan ook groot. We overnachten in een eenvoudige accommodatie, van waaruit je te voet of te paard de prachtige omgeving kunt verkennen en kennis maakt met de traditionele levenswijze van de Basotho. Zo kun je hier een mooie tocht maken naar een waterval of naar de Canyon. In de omgeving komen tevens schilderingen voor van Bosjesmannen. Je waant je hier in écht Afrika.

Bijzondere rotsformaties in het Royal Natal nationaal park

Dag 11 Lesotho - Drakensbergen
Dag 12 Drakensbergen, excursie naar Royal Natal nationaal park

We laten de rust en de vriendelijke bevolking van Lesotho achter ons en rijden verder naar de Drakensbergen. Via het Golden Gate nationaal park bereiken we het Royal Natal nationaal park.

Zuid Afrika Drakensbergen Royal Natal DjoserDe Drakensbergen vormen een randmassief met spectaculair steile kliffen en diepe valleien. Water is een schaars goed in Zuid-Afrika, maar dat geldt niet voor dit gebied. Er zijn talloze snelstromende beekjes en klaterende watervallen. Er zijn wandelingen uitgezet, die naar de mooiste plekken leiden. De ene wandeling is wat korter, en de ander wat langer,  Niet alleen fantastische vergezichten, ook de ongereptheid van het gebied en de stilte om je heen maken je verblijf onvergetelijk. Er is kans dat je allerlei dieren van dichtbij te zien krijgt, van brutale apen tot de zeldzame lammergier die ineens boven je hoofd zeilt. We overnachten aan de rand van Royal Natal nationaal park.

Op safari door de wetlands van St. Lucia

Dag 13 Drakensbergen - St. Lucia
Dag 14 St. Lucia

Hippo in het water bij St. Lucia, Zuid-AfrikaWe reizen verder naar het noorden van Zuid-Afrika. Het St. Lucia-moerassen reservaat is in feite een lagune, gevormd door een brede riviermonding van maar liefst 65 kilometer lang. Het meer is niet diep en blijkt een uitstekende leefomgeving voor nijlpaarden en krokodillen. Je ziet ze van dichtbij als je een facultatieve boottocht over het meer maakt. De gids wijst je precies waar de krokodillen zich schuilhouden en de nijlpaarden dobberen. Het meer wordt omringd door dichte bossen en moerassen met mangroven, waar talloze vogels leven. Het is dan ook aan te raden een verrekijker mee te nemen.

We verblijven in appartementen in het centrum van het ontwikkelde St. Lucia, waar je 's avonds de gelegenheid hebt voor een hapje en een drankje in de talrijke restaurantjes en barretjes.

Kudus in nationaal park in Zuid-AfrikaDe volgende dag kun je in alle vroegte deelnemen aan een facultatieve excursie naar het Hluhluwe-Imfolozi nationaal park, één van Zuid-Afrika's meest bekende wildparken. Dit park is licht glooiend en opmerkelijk groen. Hier leeft de big five, maar we gaan met name op zoek naar de zeldzame witte neushoorn die hier als een speciaal project is uitgezet. Bovendien heb je door het heuvelachtige landschap prachtige uitzichten over de Afrikaanse wildernis. In de namiddag heb je nog tijd genoeg om uit te rusten in St. Lucia, maar ook om nog een wandeling langs de kust te maken.

Unieke cultuur in het koninkrijk Swaziland

Dag 15 St. Lucia - Swaziland
Dag 16 Swaziland

Zuid Afrika Swaziland uitzicht DjoserTijdens de reis door Zuid-Afrika maken we ook een uitstapje naar het kleinste koninkrijk van Afrika: Swaziland (tegenwoordig Eswatini). We rijden in ongeveer vijf uur naar de tweede stad van Swaziland: Manzini. Hier staat een hele andere wereld te wachten. Prachtige landschappen en authentieke Afrikaanse dorpjes. Vanuit onze accommodatie, de ene keer een minichaletje, de andere keer een traditionele Bee-hive, zijn er verschillende excursies mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen met een gids in de schitterende omgeving. Regelmatig is er 's avonds een optreden van Afrikaanse dans door het kamppersoneel te bewonderen. Swaziland zal veel indruk op je maken.

Op zoek naar de big five in het Kruger en panoramische uitzichten

Dag 17 Swaziland - omgeving Kruger nationaal park
Dag 18 omgeving Kruger NP - Panoramaroute - Greater Kruger NP
Dag 19 Greater Kruger NP, gamedrive per jeep
Dag 20 Greater Kruger NP - Pretoria
Dag 21 Pretoria - Pretoria stadstour - Soweto tour - Johannesburg - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam

We steken de grens met Zuid-Afrika weer over en rijden naar onze accommodatie nabij het Kruger nationaal park, een van de grootste wildparken ter wereld. De volgende dag gaan we via de Panoramoroute met bezienswaardigheden als de Blyde River Canyon, God's Window en Bourke's Luck Potholes naar het Manyeleti private game reserve. De diversiteit van Zuid-Afrika's adembenemende landschap komt hier absoluut tot zijn recht.

Zuid Afrika Krugerpark olifant DjoserWe maken de volgende dag een zogenaamde gamedrive waarbij giraffen, zebra's, buffels, talloze impala's en vele kleurrijke vogels je pad kruisen en we proberen de plaatsen te vinden waar olifanten en leeuwen zich ophouden. Opvallend is dat de dieren in het park nauwelijks schuw zijn, ze hebben de auto nooit als hun natuurlijke vijand leren kennen. Ook 's avonds worden ritten door het park georganiseerd, die zeker de moeite waard zijn: tijdens deze optionele tochten zie je de dieren die zich overdag schuilhouden!

Een andere mogelijkheid is het maken van een gamewalk, een voettocht op zoek naar wild onder leiding van een ranger, een ervaren parkwachter. Aan de hand van sporen weet hij precies te vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden.

Na ons verblijf bij het Krugerpark rijden we naar Johannesburg waar we ’s avonds op het vliegtuig naar Nederland vertrekken. 

 
Van Johannesbrug naar Kaapstad

Op zoek naar de big five in het Kruger en panoramische uitzichten

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg
Dag 2 aankomst Johannesburg - Pretoria
Dag 3 Pretoria - Greater Kruger nationaal park
Dag 4 Greater Kruger NP, gamedrive (jeep)
Dag 5 Greater Kruger NP - Panoramaroute - omgeving Kruger NP

Leeuwen in nationaal park Zuid-AfrikaVanuit Johannesburg rijden we via Pretoria richting het Kruger nationaal park. Het park is uniek door de omvang, opzet en grote verscheidenheid aan dieren die hier leven.

We maken de volgende dag een zogenaamde gamedrive waarbij giraffen, zebra's, buffels, talloze impala's en vele kleurrijke vogels je pad kruisen en we proberen de plaatsen te vinden waar olifanten en leeuwen zich ophouden. Opvallend is dat de dieren in het park nauwelijks schuw zijn: ze hebben de auto nooit als hun natuurlijke vijand leren kennen. Ook 's avonds worden ritten door het park georganiseerd die, hoewel prijzig, ook een aanrader zijn: tijdens deze optionele tochten zie je de dieren die zich overdag schuilhouden! Een andere mogelijkheid is het maken van een gamewalk, een voettocht op zoek naar wild onder leiding van een ranger, een ervaren parkwachter. Aan de hand van sporen weet hij precies te vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden.

Drie rondavels Blyde river Canyon Zuid-AfrikaWe rijden met onze eigen bus via de Blyde River Canyon naar de volgende accommodatie in de nabijheid van het Kruger nationaal park. We rijden over de zogenaamde Panoramaroute, waarbij we stoppen op een aantal bekende uitkijkpunten. Zo brengen we een bezoek aan de Drie Rondavels, Bourke's Luck Potholes en Gods Window. De diversiteit van Zuid-Afrika's adembenemende landschap komt hier absoluut tot zijn recht.

Unieke cultuur in het koninkrijk Swaziland

Dag 6 omgeving Kruger nationaal park - Swaziland
Dag 7 Swaziland

Zuid Afrika Swaziland bevolking DjoserTijdens de reis door Zuid-Afrika maken we ook een uitstapje naar het kleinste koninkrijk van Afrika: Swaziland. Hier staat een hele andere wereld te wachten. Prachtige landschappen en authentieke Afrikaanse dorpjes. Vanuit onze accommodatie, de ene keer een minichaletje, de andere keer een traditionele Bee-hive, zijn er verschillende excursies mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen met een gids in de schitterende omgeving. Regelmatig is er 's avonds een optreden van Afrikaanse dans door het kamppersoneel te bewonderen. Swaziland zal veel indruk op je maken.

Op safari door de wetlands van St. Lucia

Dag 8 Swaziland - St. Lucia
Dag 9 St. Lucia

Krokodil in St Lucia nationaal park, Zuid-AfrikaNa Swaziland brengen we een bezoek aan het St. Lucia-moerassen reservaat. Het St. Lucia-moerassen reservaat is in feite een lagune, gevormd door een brede riviermonding van maar liefst 65 kilometer lang. Het meer is niet diep en blijkt een uitstekende leefomgeving voor nijlpaarden en krokodillen. Je ziet ze van dichtbij als je een facultatieve boottocht over het meer maakt. De gids wijst je precies waar de krokodillen zich schuilhouden en de nijlpaarden dobberen. Het meer wordt omringd door dichte bossen en moerassen met mangroven waar talloze vogels leven. Het is dan ook aan te raden een verrekijker mee te nemen. We verblijven in appartementen in het centrum van het ontwikkelde St. Lucia, waar je 's avonds de gelegenheid hebt voor een hapje en een drankje in de talrijke restaurantjes en barretjes.

Zuid Afrika springbokkies DjoserJe kunt in alle vroegte deelnemen aan een facultatieve excursie naar het Hluhluwe-Imfolozi nationaal park, één van Zuid-Afrika's meest bekende wildparken. Dit park is licht glooiend en opmerkelijk groen. Hier leeft de big five, maar we gaan met name op zoek naar de zeldzame witte neushoorn die hier als een speciaal project is uitgezet. Bovendien heb je door het heuvelachtige landschap prachtige uitzichten over de Afrikaanse wildernis. Verder heb je nog tijd genoeg om uit te rusten in St. Lucia, maar ook om nog een wandeling langs de kust te maken.

Bijzondere rotsformaties in het Royal Natal nationaal park

Dag 10 St. Lucia - Drakensbergen
Dag 11 Drakensbergen, excursie naar Royal Natal nationaal park

Drakensbergen Zuid AfrikaWe rijden verder naar de Drakensbergen. De Drakensbergen vormen een randmassief met spectaculaire steile kliffen en diepe valleien. Water is een schaars goed in Zuid-Afrika, maar dat geldt niet voor dit gebied. Er zijn talloze snelstromende beekjes en klaterende watervallen. Er zijn wandelingen uitgezet, de een wat korter, de ander wat langer, die naar de mooiste plekken leiden. Niet alleen fantastische vergezichten, ook de ongereptheid van het gebied en de stilte om je heen maken je verblijf onvergetelijk. Er is kans dat je allerlei dieren van dichtbij te zien krijgt, van brutale apen tot de zeldzame lammergier die ineens boven je hoofd zeilt. We overnachten aan de rand van het Royal Natal nationaal park.

Traditionele rondavels in de groene bergen van Lesotho

Dag 12 Drakensbergen - Lesotho
Dag 13 Lesotho

Zuid Afrika Lesotho landschap DjoserDe reis brengt ons naar Lesotho. Lesotho is een klein Afrikaans land waar een groot deel van de bevolking, Basotho genaamd, nog op traditionele wijze leeft. Het contrast met het moderne Zuid-Afrika is dan ook groot. We overnachten in een eenvoudige accommodatie in Malealea, van waaruit je te voet of te paard de prachtige omgeving kunt verkennen en kennis maakt met de traditionele levenswijze van de Basotho. Zo kun je hier een mooie tocht maken naar een waterval of naar de Canyon. In de omgeving komen tevens schilderingen voor van Bosjesmannen.

Je bent hier in het échte Afrika. Ook kun je een partijtje voetbal spelen met de lokale jeugd.


De Kaap-Hollandse huizen in Graaff Reinout

Dag 14 Lesotho - Graaff Reinet
Dag 15 Graaff Reinet

Na Lesotho zullen we Graaff Reinet bereiken. Deze plaats gelegen aan de voet van de Sneeubergketen is een van de oudste steden in Zuid-Afrika. De traditionele architectuur is hier vrijwel onaangetast en het centrum bevat maar liefst 200 monumenten. Naast prachtige Kaap-Hollandse huisjes tref je hier rijk bewerkte Victoriaanse villa's aan. Het Reinet Huis aan Parsonagestraat en het Drostdy Hotel zijn hier de beste voorbeelden van.

In de nabijheid van Graaff Reinet ligt het Karoo-natuurreservaat met de Vallei der Verlatenheid. Je kunt de natuur van het Karoo-natuurreservaat inrijden en een wandeling maken bij de Vallei der Verlatenheid. Een stijl pad van zo'n twee kilometer brengt je op de bodem van deze vallei. Hier kun je tijdens een wandeltocht door de ruige natuur genieten van adembenemende uitzichten. Met name de zonsondergang is hier indrukwekkend.

Scharrelende struisvogels en de beroemde Cangogrotten

Dag 16 Graaff Reinet - Oudtshoorn, Cangogrotten

Cangogrotten in Oudshoorn Zuid-AfrikaVanuit Graaf Reinet rijden we door de uitgestrekte en dorre Karoo naar Oudtshoorn waar tussen de taaie struiken duizenden struisvogels hun kostje bij elkaar scharrelen. Onderweg zie je grote boerderijen, waar de struisvogels gefokt worden die Oudtshoorn naam en faam gaven.

We bezoeken de beroemde Cangogrotten. Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

Walvissen bij Plettenberg Bay en het Tsitsikamma nationaal park

Dag 17 Oudtshoorn - Plettenberg Bay
Dag 18 Plettenberg Bay, Tsitsikamma NP

We verruilen de Kleine Karoo-woestijn voor de groene kuststrook bij Plettenberg Bay. Onderweg kun je duidelijk zien hoe bergen het klimaat beïnvloeden: de hoge bergruggen houden alle regenwolken tegen.

Zuid Afrika Plettenberg Bay kust DjoserPlettenberg Bay is vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord. Hiervandaan kun je een excursie maken naar het Tsitsikamma nationaal park maken. Dit nationale park beschermt de 100 km lange kustlijn tussen Plettenberg Bay en Humansdorp. Hier kunnen wandelaars een stuk van de beroemde 'Otter Trail' volgen, die schitterende uitzichten biedt over de steile klippen en bossen. Ook is het mogelijk te wandelen naar de monding van de Stormsrivier, die door een metalen hangbrug wordt overspannen. Het pad gaat na de hangbrug stijl omhoog via slingerpaadjes naar een uitzichtpunt, waar je een fantastisch gezicht hebt op de Indische Oceaan.

In de middag of vroeg in de ochtend is er de mogelijkheid om te ontspannen of om deel te nemen aan een facultatieve walvissentocht (juni-november), waar je met enig geluk een blik kunt werpen op de grootste zoogdieren ter wereld.

Kaapstad: Kaap de Goede Hoop en de iconische Tafelberg

Dag 19 Plettenberg Bay - Stellenbosch - Kaapstad
Dag 20 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop
Dag 21 Kaapstad - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam

Voor we in Kaapstad aankomen, maken we een korte stop in Stellenbosch. Je ziet bij het naderen van Stellenbosch al vele akkers met wijnranken. De wijnboerderijen in deze streek ontvangen graag bezoekers. Ze laten je zien hoe de wijn geproduceerd wordt en uiteraard kun je de huiswijn ook proeven. In deze stad, in 1679 gesticht door Simon van der Stel van de V.O.C., herinneren de Braak, het V.O.C-kruithuis en de vele witte Kaap-Hollandse huizen aan de Hollandse tijd, de plaats is als het ware een openluchtmuseum.

Zuid Afrika Kaapstad Camps Bay DjoserDe laatste paar dagen van de reis zul je doorbrengen in Kaapstad. Daar vind je o.a. de  beroemde Tafelberg die het gezicht bepaalt van de stad. Waar je ook staat, altijd zie je de imposante steile bergwanden oprijzen. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg, een dun deken van wolken of mistflarden. Een makkelijke en leuke manier om je naar boven te laten vervoeren is per kabelbaan. Boven op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de echte wandelaar loopt in drie uur naar beneden.

Waterfront Kaapstad Zuid-AfrikaIn de stad zelf wemelt het van de historisch interessante plaatsen. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de 17e eeuw leidt naar het oude fort. Het is ook de plaats waar ooit grote anti-apartheidsdemonstraties werden gehouden en Nelson Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Met een taxi, wandelend of met het openbaar vervoer kun je de Compagniestuinen en Kasteel de Goede Hoop bezoeken, overblijfselen uit de Nederlandse tijd. Op Loop en Kloof Street vind je vele gezellige antiekwinkeltjes en op Green Market Square is er elke werkdag een gezellige markt.

De boot naar Robbeneiland, lange tijd de gevangenis van Nelson Mandela, vertrekt vanuit de oude haven: het Victoria en Alfred Waterfront. De kleurige Victoriaanse huizen aan het water zijn gerestaureerd en bieden nu plaats aan talloze restaurants, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden. Met name in het weekend heerst er hier een levendige sfeer.

Zicht vanaf de Tafelberg Zuid-AfrikaOp dag 20 organiseert de reisbegeleiding een excursie naar Kaap de Goede Hoop. Natuurlijk rijden we een gedeelte via de Chapman's Peak Drive, een route die langs baaien en rotspartijen voert en niet voor niets als één van de mooiste op aarde te boek staat. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. Kaap de Goede Hoop zelf is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'. Op het meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het oosten de Indische Oceaan en westelijk de Atlantische. Neem je verrekijker mee! In de maanden juni t/m november zie je hier meestal walvissen voor de kust.

Na nog een volle dag van Kaapstad te hebben genoten, vlieg je op dag 21 's avonds weer terug naar Amsterdam.
 
Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

12 nov - 03 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

03 dec - 24 dec
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde. Vluchten met KLM

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

17 dec - 07 jan
V
Vertrek informatie i
i
Vluchten met KLM

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

07 jan - 28 jan
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

28 jan - 18 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

18 feb - 11 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

11 mrt - 01 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

22 apr - 13 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

13 mei - 03 jun
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

03 jun - 24 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

15 jul - 05 aug
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

22 jul - 12 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

29 jul - 19 aug
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

12 aug - 02 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

09 sep - 30 sep
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

23 sep - 14 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

07 okt - 28 okt
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

21 okt - 11 nov
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis start in Pretoria. Vluchten met KLM

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

11 nov - 02 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

25 nov - 16 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

16 dec - 06 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 jan - 27 jan
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

27 jan - 17 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

17 feb - 10 mrt
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

10 mrt - 31 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

21 apr - 12 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

12 mei - 02 jun
V
Vertrek informatie i
i
Deze reis start in Pretoria.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

02 jun - 23 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Hotel/lodge en chalet overnachtingen op basis van logies
 • Nederlands/Afrikaans sprekende reisbegeleiding
 • Excursie Kaap de Goede Hoop
 • Een rit over Chapman's Peak Drive
 • Bezoek aan Simon's Town en de pinguïnkolonie op Boulders Beach
 • Bezoek aan de wijnstreek Stellenbosch
 • Excursie Cangogrotten
 • Bezoek aan een struisvogelfarm
 • Excursie Tsitsikamma nationaal park
 • Excursie Royal Natal nationaal park
 • Rit over de Panoramaroute langs prachtige uitzichten zoals God's Window en de Blyde River Canyon
 • Gamedrive per jeep in het Greater Kruger nationaal park
 • Stadstour door Pretoria & Soweto

Exclusief

Maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je tegen een aantrekkelijke meerprijs een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

Houd er rekening mee dat je in de chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kaapstad of Pretoria bij te boeken. In beide steden verblijf je, voorafgaand of aan het einde van je reis, in centraal gelegen accommodatie. De prijs voor Kaapstad is vanaf € 35,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 55,- per nacht. De prijs voor Pretoria is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We maken in Zuid-Afrika gebruik van verschillende vormen van accommodatie. In Kaapstad, Pretoria en Plettenberg slapen we bijvoorbeeld in goede middenklasse hotels. We overnachten een aantal andere nachten in een appartement/chalet, soms 'rondavels' genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde kleine huisjes, waarin je een eigen slaapkamer hebt, maar waar je de zitkamer en sanitaire voorzieningen deelt met reisgenoten uit de andere slaapkamer. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje. Bij het Kruger park overnachten we in een 'tented-camp' in een ruime tweepersoonstent, voorzien van normale bedden en sanitaire voorzieningen of je slaapt in een rondavel met eigen sanitair.

Met name in Swaziland en Lesotho zijn de sfeer en originaliteit  uniek en belangrijker dan het comfort.

Houd er rekening mee dat als je voor een eenpersoonskamer boekt, je in deze chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer dient te delen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kaapstad Lady Hamilton Hotel
Plettenberg Bay Bayview Hotel
Oudtshoorn Kleinplaas
Graaff Reinet Camdeboo Cottages
Lesotho Malealea Lodge
St. Lucia Shonalonga Lodge
Swaziland Maguga Lodge
Greater Kruger NP Shalati Adventure Lodge
Omgeving Kruger NP Muluwa Lodge
Pretoria Court Classique


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je tegen een aantrekkelijke meerprijs een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

Houd er rekening mee dat je in de chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

 • Zuid-Afrika accommodatie overnachting Djoser

  Overnachtingen in tented camps midden in de natuur

 • Accommodatie tented camp Zuid Afrika
 • Accomodatie tented camp Zuid Afrika
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Camdeboo Cottages Zuid-Afrika
 • Camdeboo Cottages kamer Zuid-Afrika
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser

  Meerdere accommodaties hebben een zwembad

 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Accommodatie Zuid-Afrika

  Soms spot je de dieren vanuit je lodge!

 • Accomodatie zuid afrika
 • Accomodatie rondavel met uitzicht Zuid Afrika

  Verblijf in typisch Zuid-Afrikaanse rondavels

 • Kamer accommodatie Zuid-Afrika
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting zwembad Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Zuid-Afrika hotel accommodatie overnachting Djoser

  s Avonds gezellig rondom het kampvuur bij de lodge

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  18:30

  Aankomst

  19:35

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Kaapstad

  Vertrek

  22:15

  Aankomst

  10:00*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Johannesburg - Frankfurt

  Vertrek

  19:40

  Aankomst

  05:30*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  08:15

* aankomst volgende dag

Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika maar in de wintertijd is het er één uur later.

Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Zuid-Afrika zelf reizen we met een eigen bus zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. Meestal rijd je in vier tot zeven uur naar de volgende plaats, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over! De langste busritten maken we tussen Kaapstad en Plettenberg Bay, van Graaff Reinet naar Lesotho en van Lesotho naar Royal Natal nationaal park De uitzichten vanaf de bergpassen maken veel goed!

 • Lufthansa Airbus A319
 • Bus buitenkant Zuid-Afrika

  De comfortabele bus is voorzien van airconditioning

 • Bus binnenkant stoelen Zuid-Afrika
 • Bus stoelen Zuid-Afrika
 • Bus binnenkant Zuid-Afrika
 • Zuid-Afrika safari bus vervoersmiddel Djoser

  Met een gamedrive in open voertuig maak je prachtige safari's!

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Hotel/lodge en chalet overnachtingen op basis van logies
 • Nederlands/Afrikaans sprekende reisbegeleiding
 • Excursie Kaap de Goede Hoop
 • Een rit over Chapman's Peak Drive
 • Bezoek aan Simon's Town en de pinguïnkolonie op Boulders Beach
 • Bezoek aan de wijnstreek Stellenbosch
 • Excursie Cangogrotten
 • Bezoek aan een struisvogelfarm
 • Excursie Tsitsikamma nationaal park
 • Excursie Royal Natal nationaal park
 • Rit over de Panoramaroute langs prachtige uitzichten zoals God's Window en de Blyde River Canyon
 • Gamedrive per jeep in het Greater Kruger nationaal park
 • Stadstour door Pretoria & Soweto

Excursies

Elephant TanzaniaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één wil de Tafelberg op wandelend of met de kabelbaan en de ander bezoekt graag eerst Robbeneiland en gaat daarna naar de Tafelberg. Of de een wil een walvissentocht maken en de ander gaat graag kayakken in Plettenberg Bay. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Gedurende de dag word je rondgereden op het Kaaps Schiereiland. Via de Chapman's Peak Drive, een van de mooiste routes ter wereld, gaan we richting het einddoel Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg stoppen we o.a. in Houtbaai en Simon's Town, waar je een kolonie pinguïns treft.
 • Vanuit Plettenberg Bay rijden we naar het Tsitsikamma nationaal park. Hier kun je een korte of iets langere wandeltocht maken naaste vele andere activiteiten.
 • Een bezoek aan de Cangogrotten, bekend om de druipsteenformaties.
 • Je bezoek het Royal Natal nationaal park waar je verschillende wandelingen zijn uitgezet, wat kortere en langere en waar je geniet van de mooie natuur en prachtige uitzichten.
 • Een gamedrive met jeep in het Krugerpark. Je speurt samen met de lokale gids naar het wild en wie weet kom je de big five tegen!
 • Onderweg komen we ook langs een wijnboerderij bij Stellenbosch. 
 • We rijden via de beroemde Panoramaroute. Er zijn vele stops onderweg mogelijk bij bekende uitkijkpunten als God's Window en Drie Rondavels.

Ter plaatse zijn er veel andere excursies mogelijk.

 • Bezoek in Kaapstad het bekende Robbeneiland, op dit eiland zat Nelson Mandela jarenlang gevangen.
 • Met een kabelbaan kun je de Tafelberg op, de iconische berg met de kenmerkende platte bovenkant is vanuit de hele stad en wijde omgeving te zien (de kabelbaan is in de zomer vaak enkele weken gesloten, kijk voor meer informatie hier).
 • Maak bij Plettenberg Bay een walvissen- of dolfijnentocht of ga zeekayakken.
 • In Graaff Reinet kun je een excursie boeken naar het Karoo-natuurreservaat en een wandeling maken bij de Vallei der Verlatenheid.
 • In Lesotho zijn er verschillende excursie mogelijkheden: je wandelt naar een waterval of gaat paardrijden.
 • Ook in Swaziland zijn er diverse mooie wandelingen en andere activiteiten waar je aan deel kunt nemen.
 • In St. Lucia kun je een boottocht maken of je maakt een gamedrive naar het Hluhluwe-Imfolozi nationaal park.
 • In het Krugerpark kun je naast de gamedrive die is inbegrepen, extra gamedrives boeken. Bijvoorbeeld een gamedrive aan het einde van de dag/begin van de avond, waarbij je weer hele andere dieren kunt tegenkomen in het donker.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig is.
 • Voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) geldt dat wanneer het kind reist met beide biologische ouders een geboorteakte niet nodig is. Wanneer het kind niet met beide biologische ouders reist, dien je in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF een internationaal uittreksel uit het geboorteregister. Ondanks deze wijziging blijven wij adviseren om een geboorte akte of (internationaal) uittreksel daarvan mee te nemen, omdat luchtvaartmaatschappijen of douanebeambten soms nog om deze documenten blijven vragen. De geboorteakte vraag je aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd bij de gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure. Vergeet ook het formulier toestemming reizen met minderjarige kinderen van de rijksoverheid niet. 

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: overal zijn geldautomaten.
Contant: euro’s zijn te wisselen.
Creditcards: veelvuldig te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt voor deze reis minimaal € 450,- per persoon per week. De toegang van de nationale parken is niet bij de reissom inbegrepen. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-. De eventuele fooi voor de lokale reisbegeleider en chauffeur valt hierbuiten.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

De maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele afgelegen overnachtingsplaatsen is er bij de accommodatie een restaurant en is dit de enige mogelijkheid om te eten.

Veel gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart, bijvoorbeeld bobotie, miliepap en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het Braai in Zuid Afrikahouden van een braai, onze barbecue. Tijdens
de overnachtingen in een chalet kun je je eigen braaivleis bereiden: een braai ontbreekt
namelijk nooit.

Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed, dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen
zijn dan ook overal te krijgen. Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of boerewors, broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook Zuid-Afrikaanse wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • malariatabletten.
  Alleen in het oostelijk deel van Zuid-Afrika komt malaria voor, van St. Lucia tot en met het verblijf in het Krugerpark en dan vooral van september tot en met mei. 


Zuid-Afrika is op medisch gebied een modern land met uitstekende voorzieningen. Het kraanwater is overal drinkbaar en restaurants zijn goed en schoon. Het blijft echter aan te bevelen om water uit flessen te drinken. Ook voor het korte verblijf in Swaziland en Lesotho hoef je geen speciale maatregelen te nemen. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Djoser. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Kaapstad of Pretoria bij te boeken. In beide steden verblijf je, voorafgaand of aan het einde van je reis, in centraal gelegen accommodatie. De prijs voor Kaapstad is vanaf € 35,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 55,- per nacht. De prijs voor Pretoria is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Je kunt het hele jaar door goed rondreizen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan de Nederlandse: juli is de koudste maand, januari de warmste. Het land kent een gematigd klimaat, de winters zijn mild, de zomers warm. In de berggebieden kan het wel flink afkoelen. In de wintermaanden van juni tot augustus kan het overdag in het noorden zo'n 20°C en zonnig zijn, terwijl het in hoger gelegen gebieden als Lesotho en de Drakensbergen met name 's nachts koud kan worden. In het zuiden langs de kust is de weerssituatie grilliger. Het ene moment is het door een bries buitengewoon fris te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn. 's Nachts daalt de temperatuur echter niet noemenswaardig.

Het voor- en najaar heeft aangename temperaturen, vergelijkbaar met onze zomer. De zomer zelf is lang en heerlijk warm, met strakblauwe luchten en temperaturen variëren meestal tussen de 25°C en 35°C. Ook in de zomerperiode kan het wel vrij fris worden in plaatsen die meer landinwaarts en hoger liggen. Er is geen duidelijke regenperiode aan te wijzen, elk gebied kent zijn eigen nattere en drogere seizoenen.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een lokale Nederlands/Afrikaans reisbegeleider, in dienst van ons agentschap in Zuid-Afrika. Deze wacht je bij aankomst op de luchthaven in Kaapstad of Johannesburg op en gaat de gehele reis met de groep mee. 

De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Omdat ze woonachtig zijn in Zuid-Afrika kunnen ze meer vertellen over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht.

Veelgestelde vragen

Hoe is het vervoer geregeld?

In Zuid-Afrika zelf reizen we met een eigen bus zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. Meestal rijd je in vier tot zeven uur naar de volgende plaats, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over! De langste busritten maken we tussen Kaapstad en Plettenberg Bay, van Graaff Reinet naar Lesotho, van Lesotho naar Royal Natal nationaal park en van het Kruger nationaal park naar Johannesburg. De uitzichten vanaf de bergpassen maken veel goed!

Waar overnachten we tijdens de reis?

Welke excursies zijn bij de reis inbegrepen?

Maakt het iets uit of de reis begint in Kaapstad of in Johannesburg?

Hoe wordt de reis begeleid?

Is een klamboe nodig?

Kan ik mijn kleren wassen tijdens de reis?

Moet ik handdoeken meenemen op reis?

Hoeveel bagage mag ik meenemen? En zijn koffers toegestaan?

Heb ik malariapillen nodig?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Zuid-Afrika?

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen?

Wat zijn de extra kosten voor facultatieve excursies?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Zuid-Afrika?

Hoe groot zijn de groepen?

Welke regels mbt reisdocumenten gelden voor minderjarige kinderen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Zuid-Afrika reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,2

 • Een geweldige reis. De reisleidster en chauffeur hebben drie weken lang ervoor gezorgd dat deze reis nog lang in de herinnering zal blijven. Chapeau!

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis. De verwachting helemaal waargemaakt. Complimenten aan de reisbegeleidster Tirnielle Williams en onze chaufeur Djimmie! Zij hebben de reis speciaal gemaakt en verdienen een extra compliment. Opmerking aub duidelijker vermelden op de website welke excursies inbegrepen zijn.

  10,0

  10,0
 • Zeer geslaagde vakantie! Fijne groep en juiste aantal personen (16). Onze reisleidster Neilla is zo aardig en vertelde volop over Afrika en de bevolking. Chauffeur Djimmy heeft ons 4500 km veilig vervoerd zonder maar één incident. Hulde

  9,0

  9,0
 • Deze reis was in 1 woord super. Super reisleidster Tirnielle, of tewel Niela, en super goede chauffeur Jimmy, die ons veilig en wel bijna 5000 km van Johannesburg naar Kaapstad heeft gereden. Beiden gezellig, behulpzaam, veel info met vele mooie momenten. Dank aan beiden, het was geweldig.

  10,0

  10,0
 • Een mooie en complete reis naar Zuid- Afrika, Lesotho en Swaziland. Prachtige landschappen, wandelingen door stadjes en dorpjes met verhalen van locals. Schitterende natuur,klein en groot spul van kever tot olifant van wrattenzwein tot walvis. Prima reisbegeleiding, Helma en chauffeur Johannes.

  9,0

  9,0
 • Adembenemend! Drie weken lang verwonderd zijn, zo vat ik deze reis best samen. Het is onbeschrijflijk om zoveel dieren in hun alledaagse leven en werkelijke habitat te zien. Slapen in een safaritent hoor daar natuurlijk ook bij. Suzanne en chauffeur Jimmy waren fantastische reisbegeleiding!

  10,0

  10,0
 • Wat was dit een mooie reis, we hebben zoveel gezien en gedaan: allerlei verschillende landschappen, dieren, mensen en cultuur, er is voor ieder wat wils. Het is wel een hele intensieve reis, want 3 weken lang doortrekken, maar de top reisleidster en de groep maakten het goed.

  8,0

  8,0
 • De reis was echt heel mooi. De reis die wij gemaakt hebben was van Kaapstad naar Johannesburg en dat was een goede volgorde. Onze gids Nila was ook een goede aanwinst samen met chauffeur Frans hebben zij ons het mooi Zuid Afrika laten zien. Wat is het toch een prachtig land! Echt een aanrader!

  8,0

  8,0
 • De eerste dagen van onze reis voelde al als weken. Zoveel hebben we toen gezien. Van de big-5 tot heel veel andere dieren. Ook de andere dagen waren super! Van de grotten tot de walvistocht. Alles was super! Wel raad ik aan om meer warme kleding mee te nemen. Het is 's avonds erg koud (in de winter).

  9,0

  9,0
 • Deze reis gaf ons alles wat we hoopten te kunnen zien! Z-A is een veelzijdig land en we hebben alle kanten ervan kunnen ervaren. Een bezoek aan een township drukt ook je ook met de neus op de minder fraaie feiten maar bovenal straalt het prachtige land hoop en kracht uit! Een zeer complete reis!

  9,0

  9,0
 • Wij hebben genoten van de schitterende rondreis. De landschappen, de cultuur en de natuur maakte de reis heel afwisselend. De mensen waren heel gastvrij en vriendelijk. Afrika heeft ons hart gestolen. Het was een geweldige beleving om nooit te vergeten! Wij kunnen deze reis iedereen aanraden.

  9,0

  9,0
 • Prachtig land met veel highlights en een meer dan uitstekende gids

  9,0

  9,0
 • Ik ben op 1 februari terug gekomen van een geweldige rondreis door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland. Het was echt een prachtige reis! Heel veel leuke dingen gedaan en heel veel dieren gezien. Leuke groep leuke reisleider! Als je nog twijfelt moet je dat niet doen! Boek nu voor het te laat is!

  10,0

  10,0
 • Een mooie complete reis met natuur en cultuur. Verhouding reizen, zien en doen is goed. Ben je op zoek naar ontmoetingen dan is dit misschien niet de juiste Afrika reis, ik heb het gemist. Hou je van eten, dan zit je goed. De tijd in Kaapstad en Johannesburg is te kort, het verschil in plekken goed.

  9,0

  9,0
 • Afrika met zijn eeuwen oude stammen en culturen waar de grote op aarde nog vrij rondlopen en de overweldigende natuur met al zijn dieren vogels en bloemen jou verwelkomen. Een continent dat je omarmt met al zijn warmte en liefde je voed met bijzondere smaken. Dit maakt ons Afrika zo speciaal.

  10,0

  10,0
 • We hebben een prachtige reis gehad. De reisbegeleiding door Helma was prima. Een fijn koppel met de chauffeur Johannes. Veel informatie over Zuid Afrika en heel betrokken. Het concert van de Drakenburg Boys Choir was geweldig. Dit bood Helma aan ipv de wandeling in het Natal NP. Met 1 woord GENOTEN!

  9,0

  9,0
 • Goed georganiseerde reis die ons in 21 dagen een goed beeld heeft gegeven van Zuid Afrika, Lesotho en Swaziland. Het is een prachtig land en we hebben genoten van natuur en cultuur. Helma en Johannes we love you wat een kanjers. Ook de leuke groep maakt deze fascinerende reis voor ons onvergetelijk.

  9,0

  9,0
 • Een onvergetelijke, avontuurlijke reis met een perfecte mix van natuur en cultuur.

  8,0

  8,0
 • Prachtig, prachtig, prachtig!! Wat een geweldige, afwisselende en bijzondere reis. Vele Djoser (en andere) reizen mogen beleven maar dit is echt een topper. Van cultuur, natuur, oceanen en wildparken. Wandelen, gamedrive, overheerlijk eten en nog veel meer. Twijfel? Nee doen!!!

  9,0

  9,0
 • We hebben een fantastische reis gehad. Leuke groep, goede en leuke reisleider en zeer betrouwbare chauffeur. We hebben ons geen seconde verveeld ondanks de vele kilometers. Wat een prachtig land. Zeker een aanrader.

  9,0

  9,0
 • Dit was onze eerste (groeps)reis buiten Europa en onze keuze was gevallen op Djoser vanwege de wat kleinere groepen en dat we wat meer vrije tijd te besteden hadden. Beide wensen zijn uitgekomen; we hadden regelmatig een dagdeel om te rusten of deel te nemen aan een excursie.

  8,0

  8,0
 • Tijdens de bijna 5000 km. durende reis veranderde de omgeving bijna dagelijks. Van groene, hoge bergen tot het vlakke dorre Krugerpark. Enthousiaste, vriendelijke bevolking en de vele bijzondere diersoorten.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis, mooi gebalanceerd (reis en rust dagen), alleen jammer dat er zoveel verschil zat in accommodaties.

  7,0

  7,0
 • Zuid-Afrika is in een woord zo mooi land om te reizen en je komt ogen te kort en vriendelijke mensen die je overal helpen en erg aardig zijn.

  10,0

  10,0
 • Wat een fantastische reis was dit. Elke dag opnieuw verbazing en verwondering over wat we zagen en meemaakten in dit best complexe land. Gids Peter was en is een topper en chauffeur Igshaan idem. Zij zorgden ervoor dat we maximaal konden genieten. Deze reis is een absolute aanrader!

  10,0

  10,0
 • Prachtige reis! Alles top geregeld, mooie accommodaties, leuke buschauffeur & verdiepende reisleider. Als je rekening houdt met de vele & lange busreizen is ook dat zeer goed te doen.

  9,0

  9,0
 • Een zeer goed georganiseerde reis door Zuid Afrika. Met een leuk klein gezelschap medereizigers (in totaal 13), een uitmuntende reisleider en een idem lokale chauffeur die ons ruim 5.000 km. probleemloos door het land heeft vervoerd. Het was TOP!

  10,0

  10,0
 • Een fantastische en afwisselende reis.

  10,0

  10,0
 • Wij hebben een super reis gehad. Wellicht geluk gehad met onze reisleidster Helma, chauffeur Jimmy en uiteraard met het reisgezelschap. Allemaal dank daarvoor, we zijn al eerder op eigen titel naar Zuid-Afrika geweest, was ook geweldig, je komt dan toch echter niet op de plekken die nu zijn uitgezocht.

  10,0

  10,0
 • Uitstekende reisleiding Helma en chauffeur Jimmy. Verrassend leuke locaties. Prima vlucht, fijn dat deze direct is.

  10,0

  10,0
 • De reis van je leven. Ik was tot deze reis nog nooit buiten Europa. Deze reis is voor mij persoonlijk dus, zeer bijzonder ook omdat ik sociaal minder vaardig dan gemiddeld ben en de jongste in de groep was. Het was een goed gebalanceerde, gezellige reis en de natuur in Zuid-Afrika is adembenemend.

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis door Zuid-Afrika, veel wilde dieren gezien, prachtig land. Buschauffeur was prima en de gids super! Zeer genoten.

  9,0

  9,0
 • Zie Afrika in 5200 km. Van Kaapstad tot Johannesburg. Cultuur, Landschap en heel dieren en vogels. Van hotels, lodges tot safari tenten. Uitstekende reisleider en chauffeur, Kortom: doen.

  9,0

  9,0
 • Super vakantie gehad, mede dank zij de geweldige gids en chauffeur.

  10,0

  10,0
 • Dit was onze eerste maar zeker niet de laatste reis met Djoser! Alles klopte, een mooie afwisseling van reizen en rusten. Een heel afwisselende programma, mooi, interessante overnachtingslocaties. Een leuke groep mensen en prima gids en chauffeur. Enfin wij zijn moe maar voldaan terug gekomen!

  10,0

  10,0
 • Geweldige reis met een fantastisch goede en ervaren gids en zoals gebruikelijk bij Djoser een gevarieerde en leuke groep enthousiaste medereizigers.

  8,0

  8,0
 • Net terug van de rondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho, een geweldige ervaring! Het land in al zijn diversiteit gezien. De landschappen van droog en dor tot groen, met grote vlaktes en hoge bergen. Op fantastische locaties geslapen, heerlijk gegeten en ontzettend veel gezien. Echt een aanrader!

  9,0

  9,0
 • We hebben een super mooie reis gehad hetgeen mede te danken was aan onze reisbegeleidster Helma en chauffeur Collin. Er zat alles in van comfortabele hotels tot loges en ook de excursies waren erg goed. Helma weet nagenoeg alles van Z.A. en kan er ook met trots en veel passie over vertellen.

  10,0

  10,0
 • Wat een geweldige reis! Een schitterend en veelzijdig land. Mooie 21-daagse reis via Krugerpark, Swaziland, Lesotho, Quazulu Natal en tuinroute naar Kaapstad. Veel gezien qua natuur en cultuur. Prima reisleiding. Alleen zouden één of twee extra rustdagen er wel bij mogen.

  9,0

  9,0
 • Geweldig land. Aardige mensen. Mooie natuur. Lekker eten en drinken. Leuke groep.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis waarbij alle facetten van zuid afrika aan de beurt komen. Rijk naast krottenwijk, woestijn naast tropisch woud, luxe onderkomen naast hele basic .

  9,0

  9,0
 • De schitterende begeleiding door reisgids Henning en ondersteuning door buschauffeur Ishaam maakten van onze reis door het prachtige Zuid Afrika, Lesotho en Swaziland een absolute topper. De mensen, de dieren, het landschap, de reisgenoten... prachtig! Baie dankie!

  10,0

  10,0
 • Het was GEWELDIG!! Een zeer zorgzame en geweldige reisleider en een uitstekende chauffeur, wat wil een mens nog meer, goede begeleiders en een hele warme groep. Wij hebben genoten van de natuur, het eten, de zon.

  10,0

  10,0
 • Wat was het een fantastiche reis. Mede dankzij de enthousiaste gids Helma. Wat een kennis heeft zij over de cultuur, fauna en flora. Een genot om naar te luisteren. Als toetje in het KP de big 5 gezien. Een reis.om nooit meer te vergeten. Grandioos

  9,0

  9,0
 • Een heel mooie reis waarbij je veel van het land ziet. Erg afwisselend, waarbij de natuur voorop staat. Zowel op land als op het water. Goede verblijven en een prima reisbegeleider (zowel qua kennis als sociaal). Een aanrader voor zowel de beginnende als gevorderde reiziger.

  10,0

  10,0
 • Zuid-Afrika: 4 seizoenen in 1 dag, de hele wereld in 1 land én de thuisbasis van de meest fantastische en crazy gids ooit... Helma bedankt voor deze tóp reis!

  9,0

  9,0
 • Goeie groep, goede chauffeur en reisleider, geen klachten enkel positieve ervaringen, we hebben een hele fijne reis gehad, alleen het weer was minder maar dat valt idd niet in de categorie "te organiseren" positieve kant van het mindere weer is dat je meer wild ziet.

  8,0

  8,0
 • Het kan zo zijn, dat het succes van de reis afhankelijk is van de groep reizigers maar is zeker afhankelijk van de inbreng van de reisleider en de buschauffeur en hun enthousiasme. Wij hadden een fantastisch team aan Ruan en Raymond. Heren nogmaals bedankt.

  9,0

  9,0
 • Eigenlijk ben ik voor 9,5. Werelds! Programma top! Gids Henning Swegers top! Chauffeur Ralston top! Daverend gezellig gezelschap (iets dat niemand kan uitkiezen!) Uiterst gave reis gehad. Zeer veel gezien. Overweldigend! Zouden met dit gezelschap zo weer gaan! (Nog even sparen). Marijke en Robert

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis gehad met hele leuke groep. Druk programma met mooie locaties. Waar voor je geld.

  8,0

  8,0
 • Geweldige reis, fantastisch georganiseerd. Mooie afwisselende landschappen. De big five gezien en nog heel veel meer. Onze gids heeft ons alles laten zien, wat binnen het tijdsbestek mogelijk was. Ze heeft ons veel over Zuid Afrika verteld. Geen moeite was haar teveel.

  9,0

  9,0
 • Prima reisleidster, Helma, het was een superreis.

  9,0

  9,0
 • Wat een geweldige reis naar Zuid Afrika hebben we gehad. Alles prima geregeld mede door onze gids Henning en Collin. Top!! Roely P

  10,0

  10,0
 • Net 1 dag terug van deze prachtige reis. Allereerst hulde aan onze reisbegeleider Henning, die met ontzettend veel enthousiasme, liefde, humor en kennis ons met 'zijn' Zuid-Afrika kennis heeft laten maken. Een mix van cultuur en natuur, die zijn weerga niet kent. Ook Collin de chauffeur: TOP!

  10,0

  10,0
 • Het was een super reis en goed voor mekaar een prima reisleider die ons zeer goed begeleide en prima informatie gaf. Een levens ervaring om nooit meer te vergeten. Een aanrader voor iedereen. Vriendelijke groeten. Emile en Ida

  10,0

  10,0
 • Prachtig! De highlights van Zuid- Afrika in vogelvlucht.

  8,0

  8,0
 • Een fantastische reis door Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland. Stuk voor stuk prachtige landen. Zeer afwisselend programma met cultuur, natuur en natuurlijk wilde dieren. Met grote dank aan de enthousiaste en deskundige reisbegeleider, Ruan, en de fijne buschauffeur, Jimmy.

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis en erg mooie dingen gezien. Echt alles zit erin. Veel vrijheid in het programma en erg professionele reisbegeleiding. Accommodaties waren ronduit geweldig. Erg sfeervol, schoon en goed eten. Zeker een aanrader.

  9,0

  9,0
 • Heel mooie reis, het eerste deel zelfs fantastisch mooi. Dankzij uitstekende reisleider/gids, heel goede chauffeur en erg gezellige, positief ingestelde groep. We zagen veel wild, inclusief "big five", prachtige landschappen, en maakten kennis met verschillende culturen.

  8,0

  8,0
 • Dit was mijn eerste verre reis en ik vond het fantastisch! De reis is goed geregeld en de gids was geweldig! We hebben heel wat avonturen meegemaakt en ik zou de reis zo opnieuw doen!

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis met alleen hoogtepunten met dank aan Helma en Jimmy die de reis compleet maakten!

  10,0

  10,0
 • Een fantastische beleving! Wat hebben we veel moois gezien en beleefd. Elke dag bracht een nieuwe verrassing: cultuur, natuur en avontuur. Met boot en jeepsafari's om nooit te vergeten. Geweldig! Reisleidster Helma en chauffeur Jimmy: Baie dankie voor alles. You're the best.

  10,0

  10,0
 • Echt een fantastische reis wat voor ieder wat wils te bieden heeft avontuur, natuur, cultuur ga zo maar door. Echt een onvergetelijke vakantie geworden ook mede dankzij reisbegeleidster Helma en chauffeur Jimmie echt top!!

  10,0

  10,0
 • Geweldige reis, met als hoogtepunten de safari's waarbij we alle dieren gezien hebben en de Bungy Jump heeft mij een enorme kick gegeven. De reisleidster Helma was heel enthousiast over haar land en ze heeft veel moois laten zien. Ze was samen met de chauffeur Jimmy een hecht team.

  10,0

  10,0
 • Wat een fijne reis...ik zou hem zo weer over willen doen. De reisbegeleider Peter was voortreffelijk en gaf op lange stukken uitleg over de Zuid Afrikaanse geschiedenis. De chauffeur Tim reed erg prettig. Ondanks de droogte alle wilde beesten gezien en gefotografeerd. Prima reis!

  9,0

  9,0
 • De rondreis naar Zuid Afrika was fantastisch. Tim onze chauffeur en Peter onze reisleider hebben er voor gezorgd dat we zorgenloos konden genieten.

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis, gestart in Kaapstad en de spanning werd vanhier opgebouwd naar het Krugerpark. De Big Five gezien en als toetje een volgevreten leeuw die zich tegoed had gedaan van een giraf. De gieren en jakhals kregen nog geen kans. Prachtige natuur, zon en soms wat regen dat geen afbreuk deed.

  9,0

  9,0
 • Indrukwekkende natuur en wildparken. Fijn reisprogramma. Behalen de Cango dieren park. Verplichte langdradige gids, waardeloos, liever zelf of helemaal niet daar rondlopen. Ruime tijden in Hluhluwipark en Krugerpark.we hebben genoten. Heel fijne locatie Lesotho en activiteiten.

  10,0

  10,0
 • Kijken, ruiken, proeven en luisteren. Geen moment verslapt je aandacht met een reisleider zoals Helma. Wat een vakvrouw, en mooi mensenmens. Mijn droomreis is meer als werkelijkheid geworden. Prachtige natuur, mooie en spannende slaapplekken. En al die prachtige dieren.

  10,0

  10,0
 • Wat een prachtige reis met alleen maar hoogtepunten, wat is dit een prachtig land! Onder de begeleiding van Helma heb ik Afrika beleefd, gezien, gehoord, geroken en geproefd! En dat alles ook door de gastvrije vriendelijke bevolking, ik voelde mij welkom! Een nog jong land in volle bloei! PRACHTIG!

  10,0

  10,0
 • Een pracht van een reis in zeer specifieke eigenzinnige accommodaties, een goede reisbegeleiding en een aangename groep. Enorm veel gezien en meegemaakt in een rustig en variërend tempo.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, wat een geluk een reisleider als Hardrus te treffen! Hij wist zo veel over de flora, fauna, cultuur, historie...allen was ie dom met cijfers zei hij! Daarnaast hadden we een geweldige groep, echt super.

  10,0

  10,0
 • Een memorabele prachtige vakantie. Zuid Afrika is een wereld in 1 land!

  10,0

  10,0
 • Een prachtige reis door een bijzonder mooi afwisselend landschap. Mooie vriendelijke mensen en verhalen. De recente geschiedenis is nog zichtbaar en voelbaar. Een geweldige gids en een super chauffeur Helma en Nolan een gouden duo.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis door het mooi Zuid-Afrika. Goed georganiseerd, van luxe tot echt Afrika. De diversiteit van het land wordt echt duidelijk tijdens deze reis. Ook de gids was fantastisch. Kortom: top!

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis, in 21 dagen ontzettend veel van Z.Afrika gezien. Soms waren de afstanden wel lang, maar we hadden dan ook gekozen voor een rondreis. De afwisseling in overnachtingen was ook leuk; dan weer in een chalet, dan een rondavel, dan in een hotel. Dank, ook aan de reisleider Jonathan.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Combinatie met Lesotho & Swaziland
 • Overnachten in goede chalets & hotels
 • Aantrekkelijk geprijsde eenpersoonskamers
 • Comfortabele eigen bus 
 • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
 • Gamedrive met safarivoertuig in Kruger
 • Lokale Nederlands/Afrikaans sprekende reisbegeleiding
 • Verlenging in Kaapstad of Pretoria mogelijk
 • Bezoek aan Tsitsikamma nationaal park

Klantwaardering

9,2

Een geweldige reis. De reisleidster en chauffeur hebben drie...
Een geweldige reis. De reisleidster en chauffeur hebben drie weken lang ervoor gezorgd dat deze reis nog lang in de herinnering zal blijven. Chapeau!

Don E. - 9,0
Fantastische reis. De verwachting helemaal waargemaakt. Comp...
Fantastische reis. De verwachting helemaal waargemaakt. Complimenten aan de reisbegeleidster Tirnielle Williams en onze chaufeur Djimmie! Zij hebben de reis speciaal gemaakt en verdienen een extra compliment. Opmerking aub duidelijker vermelden op de website welke excursies inbegrepen zijn.

TONY D. - 10,0
Zeer geslaagde vakantie! Fijne groep en juiste aantal person...
Zeer geslaagde vakantie! Fijne groep en juiste aantal personen (16). Onze reisleidster Neilla is zo aardig en vertelde volop over Afrika en de bevolking. Chauffeur Djimmy heeft ons 4500 km veilig vervoerd zonder maar één incident. Hulde

André K. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Terug naar boven
/