Bekijk de Rondreis Marokko, 15 dagen van Djoser

Rondreis Marokko 15 dagen

Dwalen door de soeks van de koningssteden

Vanaf € 1.495,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens deze afwisselende rondreis maak je kennis met de vier Marokkaanse Koningssteden: Rabat, Meknès, Fès en Marrakech. Hier kun je genieten van de exotische sfeer en de vele oude ambachten in de medina’s. We rijden langs berberdorpen, gebieden met gigantische rotspartijen en cederbossen en door diverse valleien. Je slaapt in de woestijn, bezoekt de indrukwekkende Dadèskloof en rust uit aan het heerlijke strand van Essaouira. Dit vissersdorpje staat ook wel bekend als 'de parel van de Atlantische Oceaan'.

Daarom Djoser

 • Bezoek aan de Koningssteden Rabat, Fès, Marrakech en Meknès
 • Bezoek aan de middeleeuwse Berberse verstevigde stad: Aït Benhaddou met vele kasba's
 • Woestijnovernachting in bedoeïenentent inclusief diner en ontbijt
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding

Route en kaart

Routekaart Rondreis Marokko, 15 dagen
 1. Amsterdam - Casablanca
 2. Casablanca - Rabat
 3. Rabat - Meknès - Volubilis - Fès
 4. Fès
 5. Fès - Midelt
 6. Midelt - Erfoud, woestijnsafari in landrovers - Merzouga, woestijnovernachting bij bedoeïenen
 7. Merzouga - Erfoud - Tinghir - Dadèskloof
 8. Dadèskloof
 9. Dadèskloof - El Kelaa M’Gouna - Ouarzazate - Aït Benhaddou
 10. Aït Benhaddou - Marrakech
 11. Marrakech
 12. Marrakech - Essaouira
 13. Essaouira
 14. Essaouira - El Jadida
 15. El Jadida - Casablanca - Amsterdam

Reisbeschrijving

Bezoek de grootste moskee van Marokko in Casablanca

Dag 1 Amsterdam - Casablanca
Dag 2 Casablanca - Rabat
Dag 3 Rabat - Meknès  - Volubilis - Fès

Hassan II Moskee Casablanca MarokkoWe vliegen naar de havenstad Casablanca, waar je de Hassan II-moskee niet mag overslaan. Het is de grootste moskee in Marokko en de op zes na grootste ter wereld. Ook niet-moslims mogen naar binnen.

In hoofdstad Rabat, onze eerste koningsstad, kun je een kijkje nemen in de markante Hassantoren en het mausoleum van Mohammed V, gebouwd ter nagedachtenis aan deze koning. Het wisselen van de wacht trekt hier altijd veel bekijks. Een bezoek aan de Oudayatuinen is ook zeker de moeite waard.

Dwars door het Rifgebergte rijden we via Meknès en Volubilis naar Fès. Meknès is de vijfde grootste stad van Marokko. Overal word je omringd door schitterende architectuur, je kijkt je ogen uit. De imposante stadsmuren en poorten kleuren goudgeel in het avondlicht. Volubilis was een bloeiende Romeinse nederzetting in de 2e en 3e eeuw. Hoogtepunten zijn de basiliek, de triomfboog en een aantal goed bewaarde mozaïeken. De stad bloeide vooral door de handel in olijfolie. In de 18e eeuw raakte Volubilis beschadigd omdat sultan Moulay Ismail de stad gebruikte als steengroeve voor de verbouwing van Meknès. Volubilis staat samen met Meknès op de UNESCO werelderfgoedlijst. 

Ontdek de onbekende plekken in Fès met een lokale gids

Dag 4 Fès

Fes Marokko Leerlooijerij We rijden verder naar het nabijgelegen Fès. Ons hotel in Fès is centraal gelegen, in de buurt van de oude medina en het Spaans-Moorse Dar Batha-museum. Via de grote poort Bab Bou Jeloud kom je in de middeleeuwse medina. Het is een labyrint van overvolle steegjes en straatjes vol sjouwende mannen, ezelkarren en spelende kinderen. Handelaren hebben hun spullen in stalletjes en op de grond uitgestald. In de rommelige winkeltjes vind je altijd wel iets van je gading. Een wandeling met een gids door de medina brengt je naar plaatsen waar je normaal niet komt, zoals een prachtige oude koranschool, leerlooierijen of een mooie vervallen moskee. Breng ook een bezoek aan een tannerie, een leerlooierij waar op een traditionele manier huiden worden gelooid en geverfd.

De vele moskeeën, koranscholen en paleizen wijzen op een rijk verleden. We slapen twee nachten in Fès. 

Ervaar de zonsondergang -en opkomst vanuit de woestijn

Dag 5 Fès - Midelt
Dag 6 Midelt - Erfoud, woestijnsafari in landrovers - Merzouga, woestijnovernachting bij bedoeïenen

woestijn tenten marokko djoser sahara garden erg chebbi merzougaWe rijden over de Midden-Atlas door een landschap met kale rotspartijen en met hier en daar een herder. We komen langs het berberstadje Azrou, en passeren cederbossen waar aapjes in de bomen leven. Na een overnachting in Midelt reizen we via de Ziz-rivier en een aantal Berberdorpen naar Erfoud, waar we overstappen in landrovers voor een prachtige rit door de Erg Chebbi-woestijn. In Merzouga overnachten we in bedoeïenententen en genieten we samen van een heerlijk diner. De zonsondergang en -opkomst zijn hier onvergetelijk.

Dadèsvallei, geniet van de talloze theehuizen

Dag 7 Merzouga - Erfoud - Tinghir - Dadèskloof
Dag 8 Dadèskloof

We staan vroeg op en rijden door de schitterende natuur richting de Dadèsvallei. Onderweg stoppen we bij de immense Todrakloof in Tinghir. Terwijl de omgeving over het algemeen dor en droog is, ontdekken we in de Dadèskloof een groene oase, vol palmplantages en kabbelende beekjes. Je kunt hier prachtig wandelen, zelfstandig of onder begeleiding van een gids. En als de voeten even rust nodig hebben, kun je kiezen uit talloze theehuizen, vaak gebouwd in de typische lemen huizen van deze streek. Met het tijdloze landschap om je heen, en een kop verse Marrokaanse muntthee voor je neus, kun je hier perfect tot rust komen.

Aït Benhaddou en de rode stad Marrakech

Dag 9  Dadèskloof - El Kelaa M’Gouna - Ouarzazate - Aït Benhaddou
Dag 10 Aït Benhaddou – Marrakech
Dag 11 Marrakech
Dag 12 Marrakech - Essaouira

ouarzazate marokko djoser kasbahVia El Kelaa M’Gouna, bekend vanwege het rozenfestival elk jaar in mei, en het woestijnstadje Ouarzazate, met een van de grootste filmstudio's ter wereld ook wel 'het Hollywood van Marokko', vervolgen we onze weg naar de versterkte stad Aït Benhaddou. De vele torens van deze kasba zijn versierd met ruitmotieven. De stad werd mogelijk al rond het jaar 750 gesticht door Berbers, onder leiding van Benhaddou, die volgens geruchten ergens binnen de kasba begraven ligt. Aït Benhaddou, waar nog ongeveer 150 mensen wonen, staat op de Unesco-Werelderfgoedlijst en heeft als achtergrond gediend voor talloze woestijnfilms, zoals 'Jewel of the Nile', 'Jezus of Nazareth', 'The Gladiator' en 'Lawrence of Arabia'.

Over de 2260 meter hoge Tizi-n-Tichkapas rijden we naar Marrakech. Deze prachtige en boeiende stad wordt vanwege de kleur van de huizen ook wel de rode stad genoemd. Binnen de muren van de medina ligt de Koutoubiamoskee met zijn kenmerkende vierkante minaret uit de 12e eeuw. Op het Djemaa-el-Fna-plein hangt een unieke sfeer. Er is altijd iets te doen. Vuurspuwers, slangenbezweerders en acrobaten vertonen vol overgave hun kunsten.

Vrouwen beschilderen graag je handen met henna in kunstzinnige patronen. Je kunt de hele dag heerlijk eten op het plein. Schuif gewoon aan bij één van de lange eettafels en maak kennis met de Marokkaanse keuken. Zoek de rust op in een tuin, verlies je in de drukte en bedrijvigheid van de soeks of maak een mooie wandeling door de stad en neem een kijkje bij de vestingpoorten.

Wie niet moe wil worden en snel een indruk wil krijgen van de stad, kan een koetsje huren. Als je buiten de stad de natuur op wil zoeken kun je een dagtripje maken naar de Ourikavallei die je bereikt via een prachtige slingerweg door de uitlopers van het Atlasgebergte. De vallei ligt hoger dan Marrakech en het is er daarom lekker koel. Je kunt hier lange of korte wandelingen maken langs zeven watervallen. In het gezellige dorpje Setti Fatma kun je heerlijk lunchen.

Essaouira, de parel van de Atlantische Oceaan

Dag 13 Essaouira
Dag 14 Essaouira - El Jadida
Dag 15 El Jadida - Casablanca - Amsterdam

essaouira haven djoser marokkoEssaouira, ook wel bekend als ‘de parel van de Atlantische Oceaan’, heeft een plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO veroverd. Je ziet en voelt hier nog de charme van lang vervlogen tijden. De huizen doen sterk denken aan de witte dorpjes van Andalusië. Al eeuwenlang is het een smeltkroes van volkeren, culturen en religies. De baai van Essaouira is een paradijs voor windsurfers en andere wind- en watersporten dankzij de stevige en constante noordwestenwind. In dit vissersdorp kun je heerlijk relaxen en bijkomen van alle indrukken tijdens de reis. De laatste nacht overnachten we in El Jadida, waar in je een mooie wandeling over de stadswallen kunt maken of een bezoek kunt brengen aan de Portugese cisterne. De volgende dag vliegen we vanaf de luchthaven van Casablanca naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies zijn inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De gemiddelde groepsgrootte is 15 personen, de maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
26 jul - 09 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
06 sep - 20 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.645,-

Start - einde
20 sep - 04 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde
04 okt - 18 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
18 okt - 01 nov
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.745,-

Start - einde
01 nov - 15 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.645,-

Start - einde
20 dec - 03 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.745,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
21 mrt - 04 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.545,-

Start - einde
04 apr - 18 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
25 apr - 09 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
02 mei - 16 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
09 mei - 23 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.595,-

Start - einde
23 mei - 06 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.495,-

Start - einde
06 jun - 20 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.595,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen volgens programma
 • Overnachting in bedoeïenenkamp
 • Alle ontbijten
 • Vervoer per bus
 • Vervoer per landrovers vanuit Erfoud naar de Erg Chebbi woestijn
 • Overnachting in bedoeïenentent inclusief diner en ontbijt
 • Bezoek aan de Hassan II moskee in Casablanca
 • Bezoek aan de romeinse archeologische opgravingen in Volubilis
 • Bezoek aan koningsstad Meknès
 • Kamelentocht in de zandduinen nabij Erg Chebbi
 • Bezoek aan de beroemde Gorge du Todra
 • Bezoek aan de Dadèskloof
 • Bezoek aan kasbah Aït Benhaddou, een beroemde filmlocatie
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer (én eenpersoonstent) boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 275,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Casablanca en Essaouira bij te boeken.

Het hotel in Casablanca is centraal gelegen. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

In de vissersplaats Essaouira is het heerlijk om te verlengen. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 60,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.375,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Marokko, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Een perfecte rondreis om de geuren en kleuren van dit verrassende land te beleven. Iedere dag reed de bus door een ander decor en wandelend, fietsend en rijdend op een kameel zorgden de plaatselijke gidsen met hun info over de bewoners en flora en fauna dat ik verliefd werd op Marokko.

  8,0

 • Een spannende rondreis door een zeer afwisselend land met groene valleien, kale bergen, oranje woestijnen, winderige kusten, prachtige steden, ksars, kasbahs, en kleurrijke markten.

  7,0

 • Mooie afwisselende reis. Mooie oude steden en een ruig binnenland, woestijn en bergen.

  7,0

 • Een geweldige reis met een geweldige groep! In twee weken hebben wij een volledig en gevarieerd beeld van het prachtige Marokko gekregen. Hoogtepunten voor mij waren (het slapen in) de Sahara, Marrakech, de souks en het heerlijke eten.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

In Marokko verblijven we in sfeervolle, comfortabele hotels met Wifi. Een aantal hotels hebben een zwembad. Overal is een douche en toilet en in de meeste hotels is ook airconditioning aanwezig. We gebruiken hotels die geselecteerd zijn op ligging, faciliteiten en bezienswaardigheden in de omgeving. Het ontbijt is inbegrepen.

In de Sahara overnachten we één nacht in een bedoeïenentent onder de sterren. Je slaapt hier in een bed, met lakens en warme dekens. Tijdens dit verblijf is het diner en ontbijt inbegrepen.

Maak je een Marokko-reis in de zomer, dan is het heerlijk verkoeling zoeken in het zwembad. Veel hotels waar we tijdens deze reis gebruik van maken hebben een zwembad. In Essaouira kun je ook een frisse duik in zee nemen.  

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Casablanca Hotel Moroccan House
Rabat Hotel Lutece
Fes Hotel Batha
Midelt Hotel Taddart
Aït Benhaddou Hotel Riad Maktoub   
Marrakech Hotel Gomassine
Essaouira Hotel Souiri

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer (én eenpersoonstent) boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 275,-.

 • Hotel Gomassine Marrakech Marokko overnachting Djoser

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet.

 • hotel Rabat Marokko djoser overnachting kamer
 • Hotel Taddart Midelt marokko djoser zwembad overnachting

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik.

 • Hotel marokko djoser lobby ontvangst
 • Djoser tentenkamp woestijn marokko Sahara Garden Erg Chebbi Merzouga

  In de Erg Chebbi woestijn overnachten we in een bedoeïenenkamp.

 • Marokko hotel lobby Djoser
 • Marokko hotel lobby Djoser

  We overnachten in sfeervolle hotels waarbij het ontbijt is inbegrepen.

 • Marokko Hotelkamer Ait Benhaddou sfeervol
 • Marokko hotel Djoser Batha Fes
 • Marokko Djoser Ait Benhaddou Kasbah Hotel

  Veel hotels hebben een typisch Marokkaanse uitstraling.

 • Marokko hotel Djoser
 • Marokko hotel Djoser Dadeskloof Dadesvallei Ait Oudinar
 • Marokko hotel Djoser
 • Marokko hotel Djoser

  We overnachten in sfeervolle hotelkamers.

 • Marokko hotel zwembad Djoser Hotel Operma Mogador Marrakech

Vliegreis

Royal Air Maroc

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Royal Air Maroc

  Traject

  Amsterdam - Casablanca

  Vertrek

  18:00 - 20:35

 • Vlucht met

  Royal Air Maroc

  Traject

  Casablanca - Amsterdam

  Vertrek

  12:30 - 17:00


Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Marokko 1 uur vroeger, tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.

 

Royal Air Maroc is de nationale luchtvaartmaatschappij van Marokko. De thuisbasis is Casablanca. De vloot bestaat uit 52 vliegtuigen die naar 92 bestemmingen vliegen. Aan boord geniet je van de typische Marrokaanse gastvrijheid en worden smaakvolle Marokkaanse maaltijden geserveerd.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.375,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

We rijden met een comfortabele bus met eigen chauffeur. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken of uit te stappen bij een mooi stukje natuur. In de medina’s verkennen we de wirwar van kleine straatjes te voet. Van Erfoud naar het bedoeïenenkamp in Merzouga reizen we in landrovers. Ter plaatse kun je een kamelenrit maken die is opgenomen in het programma.

 • Royal Air Maroc vliegtuig
 • Bus Marokko
 • Bus vervoer Marokko Djoser

  Met onze eigen comfortabele bus kunnen we onderweg stoppen waar we willen.

 • Bus Marokko binnenkant
 • Marokko Landrover woestijn Erg Chebbi

  Van Erfoud naar het bedoeïenenkamp in Merzouga reizen we in landrovers.

 • Marokko Kamelenrit Erg Chebbi woestijn

  In de woestijn maken we een kamelentocht en genieten we van de prachtige zonsondergang.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen volgens programma
 • Overnachting in bedoeïenenkamp
 • Alle ontbijten
 • Vervoer per bus
 • Vervoer per landrovers vanuit Erfoud naar de Erg Chebbi woestijn
 • Overnachting in bedoeïenentent inclusief diner en ontbijt
 • Bezoek aan de Hassan II moskee in Casablanca
 • Bezoek aan de romeinse archeologische opgravingen in Volubilis
 • Bezoek aan koningsstad Meknès
 • Kamelentocht in de zandduinen nabij Erg Chebbi
 • Bezoek aan de beroemde Gorge du Todra
 • Bezoek aan de Dadèskloof
 • Bezoek aan kasbah Aït Benhaddou, een beroemde filmlocatie
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag door de medina op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of lekker op een terrasje genieten van het dagelijkse leven. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek Hassan II moskee in Casablanca, één van de grootste moskeeën ter wereld.
 • Bezoek aan de Romeinse archeologische opgravingen in Volubilis. De Romeinse ruïnes van Volubilis lagen vroeger in het centrum van een vruchtbaar landbouwgebied.
 • Bezoek aan koningsstad Meknès, met het prachtige mausoleum van sultan Moulay Ismail. Het binnenhof heeft in het midden een fontein en de wanden en vloeren zijn bedekt met prachtige mozaïeken.
 • Een stop in het karakteristieke berberdorpje Azrou, gelegen tussen cederbossen waar aapjes in de bomen leven.
 • Woestijnsafari naar Merzouga per landrover. Vanuit het bedoeïenkamp maken we in de avond een kamelentocht richting de zandduinen en genieten we van de zonsondergang.
 • Een bezoek aan de Todrakloof in Tinghir, het inslijtende water van een beekje heeft hier een indrukwekkende kloof gevormd.
 • Een bezoek aan Ouarzazate, waar bekende Hollywoodfilms zijn opgenomen.
 • Bezoek indrukwekkende kasba Aït Benhaddou, waar nog ongeveer 150 mensen wonen. Het staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en heeft als achtergrond gediend voor talloze woestijnfilms.


Overige excursies zijn ter plaatse optioneel bij te boeken:

 • Maak in Fès een stadstour onder leiding van een gids, waarbij je onder andere een mooi uitzichtpunt, de souks en meerdere leerlooierijen bezoekt en daarnaast veel leert over de geschiedenis van deze stad.
 • In de Dadèsvallei kun je onder begeleiding van een gids prachtige wandelingen maken, onder meer naar de indrukwekkende Dadèskloof.
 • Je kunt in Marrakech naast een bezoek aan het Djemaa-el-Fna-plein en de souks, ook kiezen voor een wandeling door een van de prachtige parken en tuinen. Ook is het mogelijk om de stad te verkennen per fiets. 

Reisdocumenten

 • Paspoort, dat nog minimaal 3 maanden geldig is bij vertrek uit Marokko.
 • E-ticket: Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Marokko kun je betalen met de Dirham. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten.
Contant: enkele euro’s voor noodgevallen (zoals niet werkende pinautomaten) is altijd handig.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Afdingen hoort bij het normale leven en gaat gepaard met veel humor. Ben je eenmaal een prijs overeengekomen, dan kun je niet meer terug. Kom je niet tot een overeenkomst, dan gaat de koop niet door, maar even goede vrienden!

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,-.

Maaltijden

Eten Marokko tajine Ait BenhaddouHet ontbijt is inbegrepen en bestaat meestal uit (stok-)brood, boter en jam of honing. Het eten in Marokko is gevarieerd, goed en niet duur. Je betaalt tussen € 10,- en € 20,- voor een maaltijd. Tijdens de woestijnovernachting is ook het diner inbegrepen.

Beroemd is de Marokkaanse tajine, een stoofschotel van vlees en groente; je kunt het voor weinig geld in ieder restaurant en op ieder terras eten. Ook couscous kom je in alle variëteiten en prijsklassen tegen. Daarnaast heeft de Franse koloniale overheersing haar sporen nagelaten in het menu. Naast stokbrood bij het ontbijt wordt de 'Salade Niçoise' veel geserveerd. 

Aan de kust kun je veel perfect bereide vissoorten eten: met name in Essaouira is dat mogelijk. Typisch Arabisch zijn de vele salades, die vaak als bijgerecht geserveerd worden. Populair zijn ook spiesjes met vlees, een soort Marokkaanse saté.

Gezondheid

Voor Marokko wordt vaccinaties aangeraden tegen DTP en hepatitis A.

De hygiënische omstandigheden in het land zijn redelijk. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Een zoutoplossing (zoals ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Casablanca en Essaouira bij te boeken.

Het hotel in Casablanca is centraal gelegen. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

In de vissersplaats Essaouira is het heerlijk om te verlengen. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 60,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Marokko heeft een gematigd klimaat met koele winters en warme zomers. In de bergen en aan zee verschilt de temperatuur van die in het binnenland: in de bergen is het koeler en aan zee is het klimaat zachter.

In voor- en najaar kan het in de bergen fris zijn en heb je een trui of jas nodig. De zomers in Marokko zijn warm, maar ook droog, waardoor de hitte beter te verdragen is. In de bergen en aan zee is het ook in de zomer koel, waardoor je een trui nodig hebt. Houd er rekening mee dat de temperaturen tussen november en maart flink af kunnen koelen. In het Atlasgebergte kan er ook sneeuw vallen. Het is belangrijk om in deze periode warme kleding mee te nemen, aangezien de temperaturen tussen overdag en 's nachts flink kunnen verschillen.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe is het vervoer in Marokko?

Tijdens de hele reis staat ons een comfortabele bus en een eigen chauffeur ter beschikking. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken, of uit te stappen in een mooi stukje natuur.

Waar overnacht je met Djoser in Marokko?

We overnachten in schone, comfortabele hotels. Overal is een douche en toilet op de kamer en in de meeste hotels is airconditioning aanwezig. We gebruiken hotels met een eigen karakter en met een centrale ligging. In de Sahara overnachten we één nacht in een bedoeïenentent onder de sterren. Je slaapt hier in een bed, met lakens en warme dekens.

Maak je een Marokko-reis in de zomer, dan is het heerlijk verkoeling te zoeken bij het zwembad. Een aantal hotels waar we tijdens deze reis gebruik van maken hebben een zwembad. In Essaouira kun je ook een frisse duik in zee nemen. 
 

Is het ontbijt inclusief?

Tijdens deze reis is het ontbijt inclusief. Tijdens de woestijnovernachting is het diner ook inbegrepen.

Welk klimaat heeft Marokko?

Marokko heeft een gematigd klimaat met koele winters en warme zomers. In de bergen en aan zee verschilt de temperatuur van die in het binnenland: in de bergen is het koeler en aan zee is het klimaat zachter.

In voor- en najaar kan het in de bergen fris zijn en heb je een trui of jas nodig. De zomers in Marokko zijn warm, maar ook droog, waardoor de hitte beter te verdragen is dan de vochtige warmte in Nederland. In de bergen en aan zee is het ook in de zomer koel, waardoor je een trui nodig hebt. Houd er rekening mee dat de temperaturen tussen november en maart flink af kunnen koelen. In het Atlasgebergte kan er ook sneeuw vallen. Het is belangrijk om in deze periode warme kleding mee te nemen, aangezien de temperaturen tussen overdag en 's nachts flink kunnen verschillen.

Wanneer valt de Ramadan in 2024?

De Ramadan begint in 2024 rond 10 maart en eindigt rond 9 april. Echter is het begin van de Ramadan afhankelijk van de stand van de maan. Tijdens de Ramadan zie je 's avonds families met elkaar genieten van uitgebreide maaltijden. Overdag dien je er rekening mee te houden dat restaurants of musea eerder dicht kunnen gaan of gesloten zijn.
 


 

Zijn er speciale kledingvoorschriften?

Marokko is uiteraard een Islamitisch land en zeker op het platteland wordt gepaste kleding op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekt. Religieuze bezienswaardigheden dienen altijd met bedekte kleding te worden bezocht, anders wordt de toegang geweigerd.

Kun je mooie wandelingen maken in Marokko?

Het loont zeker de moeite om goede wandelschoenen mee te nemen. Comfortabele sportieve schoenen met een goed profiel zijn ook prima. In de Dadèskloof is een hele dag gereserveerd voor een prachtige wandeltocht. Daarnaast zijn de wandelschoenen prettig voor de wandelingen door de steden en de bezienswaardigheden. 

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes in de grotere steden wifi te ontvangen.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen bestaan uit maximaal 20 personen.
 

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Marokko

Bekijk alle reisblogs over Marokko