Marokko

Marokko

Met oog voor de wereld

 • Kiespijn in Marrakech

  Djemaa al Fna, het centrale plein van Marrakech is de levensader van de stad. Muziek, acrobaten, slangenbezweerders, verhalenvertellers, dansgroepen. Je kan het zo gek niet bedenken of je komt het op dit plein tegen: zoals de kiezentrekkers.

  Lees meer

 • Films opgenomen in Marokko

  Marokko: een land met een prachtige uitstraling, eindeloze woestijn en kleine bergdorpjes.

  Lees meer

 • Zintuigen in Marrakesh maken overuren

  Marrakesh nodigt uit! De overvloedaangeuren,kleuren en smaken maken direct duidelijk dat je europa hebt verlaten en de Arabische wereld binnen bent gestapt. Alles wat je zoekt is hier en alles wat je nog niet wist dat je wilde, vind je hier ook. tekst en beeld | Mounir Toub In het voorjaar ben ik voor het eerst naar Marrakesh geweest. Het is raar, ik was er als Marokkaan nog nooit geweest en dat te...

  Lees meer

 • Werelderfgoed in Marokko

  In Marokko brengen we een bezoek aan Meknès en Volubilis, beide op de UNESCO werelderfgoedlijst.

  Lees meer

 • De Marokkaanse keuken: de geur van de Mediterranee

  Marokko ruikt naar mint. Het is de alles overheersende geur in de souks, de medina, op straat, in de theehuizen en in de keuken. Prikkelend en met een zoetzure smaak blijken de kleine groene blaadjes een ideale partner voor de vele andere kruiden die de smaken van Marokko zo uniek maken.

  Lees meer

 • Woestijntocht in de Marokkaanse Sahara

  Een woestijntocht in de Sahara is voor velen een langgekoesterde wens die tijdens een reis naar Marokko in vervulling gaat. Per jeep en per kameel verken je de uitgestrekte zandvlaktes en breng je een nacht door onder de adembenemende sterrenhemel.

  Lees meer

 • Topwijn uit Marokko: Vin Gris

  Vanaf de tweede eeuw is er wijnbouw te vinden in Marokko.

  Lees meer

 • Op kameelkracht door de woestijn, sterren kijken en chatten met 'blauwe mannen'

  De rode zandduinen van de Marokkaanse woestijn werden wereldberoemd door films als The Sheltering Sky en The Mummy. Maar ook voor gewone stervelingen is een kameelsafari in de woestijn best weggelegd. Vanuit Erfoud kun je op stap met ‘blauwe mannen’ en slapen in een bedoeïenentent. Een echte sterrenervaring!

  Lees meer

 • Fez, de ideale stad

  Tekst: Koert van der Velde Het is al laat als ik door een van de massieve poorten de medina van Fez binnenkom. Ik ben op zoek naar een hotel. Het is zo druk dat ik me zou kunnen laten meedragen door de massa die zich door de straatjes perst.Ik let alleen op de uithangborden en de teksten op de gevels. Met het hoofd in de nek kijk ik uit naar de krabbels die in het Arabisch ‘hotel’ betekenen. In een...

  Lees meer

 • De blauwe stad in Marokko

  Chefchaouen is een heerlijk relaxed stadje in het noordoosten van Marokko, vlakbij de Spaanse grens.

  Lees meer

Terug naar boven