Marokko

Marokko

Met oog voor de wereld

 • Kiespijn in Marrakech

  Kiespijn in Marrakech

  Djemaa al Fna, het centrale plein van Marrakech is de levensader van de stad. Muziek, acrobaten, slangenbezweerders, verhalenvertellers, dansgroepen. Je kan het zo gek niet bedenken of je komt het op dit plein tegen: zoals de kiezentrekkers.

  Lees meer

 • Films opgenomen in Marokko

  Films opgenomen in Marokko

  Marokko: een land met een prachtige uitstraling, eindeloze woestijn en kleine bergdorpjes.

  Lees meer

 • Culinair Marokko

  Culinair Marokko

  Groenten, kruiden en specerijen in vele tinten rood, oranje, geel en groen. Geserveerd op kleurrijk versierde borden, beslagen metalen schalen en tafels die zijn ingelegd met fraai tegelwerk. Eten en drinken is in Marokko een feest voor de zintuigen. Bismillah!

  Lees meer

 • Zintuigen in Marrakesh maken overuren

  Zintuigen in Marrakesh maken overuren

  Marrakesh nodigt uit! De overvloedaangeuren,kleuren en smaken maken direct duidelijk dat je europa hebt verlaten en de Arabische wereld binnen bent gestapt. Alles wat je zoekt is hier en alles wat je nog niet wist dat je wilde, vind je hier ook. tekst en beeld | Mounir Toub In het voorjaar ben ik voor het eerst naar Marrakesh geweest. Het is raar, ik was er als Marokkaan nog nooit geweest en dat te...

  Lees meer

 • Werelderfgoed in Marokko

  Werelderfgoed in Marokko

  In Marokko brengen we een bezoek aan Meknès en Volubilis, beide op de UNESCO werelderfgoedlijst.

  Lees meer

 • Op literaire reis door Marokko

  Op literaire reis door Marokko

  De deelnemers aan deze reis wonnen in juni een reis naar Marokko met Abdelkader Benali. De verhalen van deze auteurs werden gekozen uit maar liefst 1800 inzendingen voor de Djoser boekenweek schrijfwedstrijd, die het thema reizen had.

  Lees meer

 • Was het elke dag maar marktdag

  Was het elke dag maar marktdag

  “We reisden door Marokko en Marokko reisde Met Ons Mee.” Zo beschrijft auteur Abdelkader Benali de tocht die hij samen met vijf amateur-schrijvers maakte langs de drie bronnen van het literaire Marokko: tanger, Fès en Marrakech. Een reis vol onvergetelijke momenten en mooie herinneringen.

  Lees meer

 • De Marokkaanse keuken: de geur van de Mediterranee

  De Marokkaanse keuken: de geur van de Mediterranee

  Marokko ruikt naar mint. Het is de alles overheersende geur in de souks, de medina, op straat, in de theehuizen en in de keuken. Prikkelend en met een zoetzure smaak blijken de kleine groene blaadjes een ideale partner voor de vele andere kruiden die de smaken van Marokko zo uniek maken.

  Lees meer

 • Abdelkader Benali over reizen en schrijven - Elke dag opnieuw beginnen

  Abdelkader Benali over reizen en schrijven - Elke dag opnieuw beginnen

  Ter gelegenheid van de Boekenweek organiseert de Bibliotheek samen met Djoser een schrijfwedstrijd met een bijzondere prijs: de vijf winnaars gaan op reis door Marokko, met Abdelkader Benali als reisleider. Wat betekent reizen voor Benali? En wat hebben schrijven en reizen volgens hem met elkaar gemeen? Benali: “De reiziger en de schrijver zijn vlindervangers van beelden.”

  Lees meer

 • Essaouira: 'City of tolerance' inspiratiebron voor schilders en artiesten

  Essaouira: 'City of tolerance' inspiratiebron voor schilders en artiesten

  De Marokkaanse kustplaat s Essaouira oefent al decennialang een grote aantrekkingskracht uit op schilders en artiesten . Legendes als Orson Welles en Jimi Hendrix die het vissersstadje in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw bezochten, zijn hier nog steeds springlevend. Ook voor hedendaagse schilders blijft het een onuitputtelijke inspiratiebron.

  Lees meer

Vorige <
1
Terug naar boven