Fietsreis Polen, 9 dagen

Twee prachtige oude steden met daartussen een land vol wijngaarden, kastelen, oerbossen en slaperige dorpjes: dat zijn de ingrediënten voor een fietsreis in Polen. We beginnen de reis in de hoofdstad Warschau, vanwaar we de Wisla-rivier volgen naar het zuiden. In dit relatief vlakke land kunnen we eindeloos genieten van het landschap om ons heen, en natuurlijk ook van de gastvrijheid van het Poolse platteland.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Warschau
 2. Warschau - Deblin - Kazimierz Dolny
 3. Kazimierz Dolny - Jozefow Nad Wisla
 4. Jozefow Nad Wisla - Sandomierz
 5. Sandomierz - Baranow
 6. Baranow - Wislica - Niepolomice
 7. Niepolomice - Wieliczka - Krakau
 8. Krakau
 9. Krakau - Amsterdam
Routekaart Fietsreis Polen, 9 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 15 en maximaal 19 personen.

Dag 1 Amsterdam - Warschau
Onze reis begint in de bruisende hoofdstad van Polen, Warschau. Dat Polen al lang geen grauw Oostblokland meer is, bewijst deze stad. Kunstgalerijen, hippe cafés en torenhoge wolkenkrabbers tekenen het straatbeeld van de metropool, die inmiddels ruim 3 miljoen inwoners telt.

Dag 2 Warschau - Deblin - Kazimierz Dolny
Warschau PolenWe nemen uitgebreid de tijd om de stad te ontdekken. Vooral de prachtige gebouwen van het oude centrum zijn een bezoek waard: die zijn na de Tweede Wereldoorlog met veel detail hersteld. Ook het imposante paleis voor cultuur en wetenschap, een cadeau van Stalin aan de stad, is een bezoek meer dan waard en mag niet overgeslagen worden. Vanuit de marmeren ontvangstzaal neem je de lift naar de bovenste verdieping, voor een mooi uitzicht over de stad.

Een korte busrit brengt ons naar het kleine Deblin, in het Poolse platteland. Hier beginnen we onze fietstocht langs de Wisla-rivier, die ons uiteindelijk helemaal in Krakau zal brengen. We doorkruisen een landschap van kleine boerderijen, dorpjes en wilgenhagen. Halverwege passeren we het gigantische landhuis van de familie Czartoyski, een belangrijke adellijke familie uit Polen. Kosten noch moeite zijn bespaard bij de bouw van dit immense rococo bouwwerk, of bij de aanleg van de monumentale tuin.

Onze eerste dag fietsen eindigt in het knusse Kazimierz Dolny. Over de oude kasseienstraatjes kun je een mooi wandelingetje maken naar de top van de heuvel waarop dit dorp is gebouwd, waar een oud kasteel en een vervallen toren staan. Vanaf hier heb je een goed uitzicht op gezellige verzameling van oude gebouwtjes, waarbij vooral de grote kerk aan het centrale dorpsplein de aandacht verdient. Dat plein is trouwens ook de uitgelezen plek om die avond neer te strijken op een terras.

 • Afstand: ca. 55 kilometer


Dag 3 Kazimierz Dolny - Jozefow nad Wisla

Moeras PolenDe volgende dag laten we de Wisla in eerste instantie links liggen: het binnenland ten zuiden van Kazimierz is namelijk een prachtig cultuurlandschap vol wijngaarden, incluis de bijbehorende chateaus. Later op de dag wordt het landschap langzaam wilder en rijden we vaker door een stuk ongerept bos, met kleine vennetjes en moerassen. Polen bezit nog veel van deze ‘oerbossen’. In de zomer en herfst maken de lokale bewoners er een sport van om te gaan rapen in het bos, van paddenstoelen tot bessen. ’s Avonds overnachten we in Jozefow nad Wisla, waar het centrale chateau ons herinnert aan de start van de dag.

 • Afstand: ca. 70 kilometer


Dag 4 Jozefow nad Wisla - Sandomierz

Kerk PolenWe fietsen door richting Sandomierz. Alhoewel de oevers van de Wisla vandaag nooit ver weg zijn, hebben we vaker een uitzicht op dichte berkenbossen en kleine houten huizen langs de weg, met daarnaast vaak een klein moestuintje waarin groenteperkjes en stokrozen vrolijk naast elkaar staan. De Wisla is één van de belangrijkste rivieren van Polen, waar al sinds de Middeleeuwen een bedrijvige handel plaatsvond. Met de nodige rijkdom als gevolg. Dat merk je in de binnenstad van Sandomierz, dat wordt gekenmerkt door sierlijke pleinen en statige herenhuizen. Veel van die panden huisvesten tegenwoordig een goed restaurant, waartussen je naar hartenlust kunt kiezen.

 • Afstand: ca. 70 kilometer


Dag 5 Sandomierz - Baranow
Baranow kasteel PolenAltijd al in een kasteel willen overnachten? Het kan in Baranow, ongeveer 50 kilometer fietsen ten zuiden van Sandomierz. Daarbij komen we ook een hoop andere kastelen tegen, die de oevers van de rivier sieren. Veel zijn inmiddels niet meer dan een ruïne, maar dat maakt het uitzicht er niet minder fraai op. Het kasteel van Baranow verkeert in een beduidend betere staat: zelfs de buxusheggen rondom het monument zijn strak gesnoeid. Binnenshuis, in de statige vertrekken die volhangen met portretten van de ‘patres familias’, komen oude tijden tot leven. Een sprookjesachtige overnachting!

 • Afstand: ca. 52 kilometer


Dag 6 Baranow - Wislica - Niepolomice
Bisons PolenEen bus brengt ons naar Wislica, een stadje wiens geschiedenis zeker 1000 jaren terug gaat. Niet verwonderlijk dat we hier één van de oudste kerken van Polen tegen het lijf lopen. Je kunt hem duidelijk herkennen aan de merkwaardige vierkante kerktoren, die los staat van de kerk, en het spitse dak. De fietstocht van vandaag brengt ons naar het oerbos van Puszcza Niepolomicka. Houd tijdens het fietsen je ogen goed open: de kans bestaat dat we onderweg wilde dieren tegenkomen, misschien wel een Europese bizon! Dit bos was vroeger een populair jachtgebied voor de Poolse adel, zoals die van het kasteel van Niepolomice, bij wie we vanavond te gast zijn. Net als de avond daarvoor mogen we intrekken in één van de prachtige oude slaapvertrekken van het kasteel, dat met zijn grote binnenplaats wat weg heeft van een burcht.

 • Afstand: ca. 75 kilometer


Dag 7 & 8 Niepolomice - Wieliczka - Krakau

De laatste kilometers fietsen langs de Wisla brengen ons naar Krakau, één van Europa’s mooiste steden. Aan de rand van de stad liggen de wonderlijke zoutmijnen van Wieliczka. Hier is ondergronds een hele stad gebouwd, compleet met kerken, werkkamers en voetbalvelden. Omdat het geheel uit zoutsteen is gehouwen heeft het bovendien een sprookjesachtige glinstering. Een fenomenaal monument, waarin je uren kunt ronddwalen.

Krakau PolenKrakau beleefde een gouden eeuw in de 16e eeuw. Als hoofdstad van de Pools-Litouwse gemenebest, dat grote delen van Oost-Europa besloeg, groeide het uit tot een welvarende stad vol rijkversierde kathedralen en koopmanshuizen. De sfeer van die hoogtijdagen is nog altijd goed te voelen als je wandelt door de steegjes en galerijen, die uitpuilen van de winkeltjes. Of wanneer je neerstrijkt op één van de vele gezellige terrassen, vanwaar je kunt genieten van alle bedrijvigheid om je heen. Behalve een bezoek aan de oude stad, is het ook de moeite waard om een uitstapje te maken naar de oude Joodse wijk Kazimierz. Deze middeleeuwse wijk, die er tot een paar jaren geleden vervallen bij lag, heeft zich ontwikkeld tot een verzamelplaats voor kunstenaars en jongelui, met ook de bijbehorende cafétjes en bistro’s. Het rauwe randje van deze oude gebouwen vormt een mooi contrast met het prachtig gerestaureerde centrum van Krakau.

 • Afstand: ca. 50 kilometer


Dag 9 Krakau - Amsterdam

Na een dag op eigen initiatief de stad te hebben ontdekt, vliegen we terug naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
15 mei - 23 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
12 jun - 20 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
17 jul - 25 jul V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
31 jul - 08 aug V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
11 sep - 19 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
14 mei - 22 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-
Start - einde
11 jun - 19 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met KLM 
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer en fietshuur
 • Bagagevervoer en vervoer van de fietsen
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Overnachting in Koninklijk kasteel Niepolomice
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Fietstocht naar Kazimierz Dolny
 • Fietstocht langs wijngaarden en door ongerept bos naar Jozefow nad Wisla
 • Fietstocht naar Sandomierz
 • Fietstocht langs prachtige kastelen naar Baranow
 • Fietstocht naar het oerbos van Puszcza Niepolomicka
 • Een stop bij een van de UNESCO werelderfgoederen: de Wieliczka zoutmijnen
 • Fietstocht langs de Wisla-rivier naar Krakau

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, huur fietshelm, fooien, persoonlijke uitgaven, kosten ruimbagage, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 172,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Warschau. De prijs is vanaf € 42,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 76,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Krakau. In Krakau is de prijs vanaf € 48,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 78,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd voorzien zijn van een eigen douche en toilet. Een aantal hotels is de laatste jaren gerenoveerd. Dit betekent dat ze van alle gemakken zijn voorzien. Sommige pensions zijn knus en karakteristiek, andere hotels zijn groter van aard. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden of op een zeer bijzondere en gunstige locaties. Zo verblijven we in Niepolomice in een kasteel! Soms neem je een taxi of reis je met locals in een lokale bus of tram om in het centrum te komen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Warschau MDM Hotel
Kazimierz Dolny Dwa Ksiezyce
Jozefof nad Wisla Hotel Bursztynowy
Sandomierz Hotel Pod Cizemka
Baranow Zamkowy Hotel
Niepolomice Zamek Krolewski Niepolomice Hotel
Krakau Hotel Kazimierz


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 172,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

De hotels zijn centraal gelegen

Alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen

We overnachten in enkele unieke accommodaties

De hotels zijn centraal gelegen

Alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen

We overnachten in enkele unieke accommodaties

De hotels zijn centraal gelegen

Alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen

We overnachten in enkele unieke accommodaties

De hotels zijn centraal gelegen

Alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet

Het ontbijt is inbegrepen

We overnachten in enkele unieke accommodaties

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Warschau

  Vertrek

  09:45

  Aankomst

  11:40

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Krakau - Amsterdam

  Vertrek

  16:45

  Aankomst

  18:45


Er is geen tijdsverschil met Nederland.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen op de reisdagen, die voorzien zijn van ventilatie en verwarming. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een goede fiets met versnellingen. De fietstochten gaan met name door mooie natuurgebieden, langs de rivier de Wisla en we passeren pittoreske stadjes. We fietsen tussen de 50 en 75 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. Het landschap is overwegend vlak waardoor deze fietsreis voor iedereen met een normale conditie goed te doen is. Je dient er wel rekening mee te houden dat een enkel hoogteverschil voor kan komen. Je dient zelf een helm mee te nemen of ter plaatse te huren.

Elektrische fiets (e-bike)
Het is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische fiets te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wil. De toeslag voor een elektrische fiets is € 140,- voor de gehele reis. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan je telefonisch of via info@djoserwandelfiets.nl aan ons doorgeven.

We vliegen met KLM naar Warschau

We maken gebruik van comfortabele bussen

We vliegen met KLM naar Warschau

We maken gebruik van comfortabele bussen

We vliegen met KLM naar Warschau

We maken gebruik van comfortabele bussen

We vliegen met KLM naar Warschau

We maken gebruik van comfortabele bussen

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM 
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer en fietshuur
 • Bagagevervoer en vervoer van de fietsen
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Overnachting in Koninklijk kasteel Niepolomice
 • Ontbijt inbegrepen 
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Fietstocht naar Kazimierz Dolny
 • Fietstocht langs wijngaarden en door ongerept bos naar Jozefow nad Wisla
 • Fietstocht naar Sandomierz
 • Fietstocht langs prachtige kastelen naar Baranow
 • Fietstocht naar het oerbos van Puszcza Niepolomicka
 • Een stop bij een van de UNESCO werelderfgoederen: de Wieliczka zoutmijnen
 • Fietstocht langs de Wisla-rivier naar Krakau

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten. De een gaat graag naar de moderne kunst galerieën in Warschau, terwijl de ander liever over de markt struint of op een terrasje gaat zitten. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Polen zijn de volgende excursies en fietstochten in het reisprogramma inbegrepen:

 • We fietsen vanuit Deblin door een landschap van kleine boerderijen, dorpjes en wilgenhagen naar Kazimierz Dolny
 • We maken een fietstocht langs wijngaarden en door ongerept bos naar Jozefow nad Wisla
 • We fietsen met uitzichten op dichte berkenbossen en kleine houten huizen naar Sandomierz
 • We fietsen langs prachtige kastelen naar Baranow
 • Een fietstocht naar het oerbos van Puszcza Niepolomicka, waarbij je onderweg kans hebt om wilde dieren te spotten
 • We maken een stop bij een van de UNESCO werelderfgoederen: de Wieliczka zoutmijnen
 • We fietsen vanuit Niepolomice langs de Wisla-rivier naar Krakau


Tijdens deze reis door Polen zijn de volgende excursies optioneel:

 • Bezoek aan het imposante paleis voor cultuur en wetenschap
 • Uitstapje naar de oude Joodse wijk Kazimierz in Krakau

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 7 dagen voor vertrek

Geldzaken

In Polen is de Poolse Zloty het geldige betaalmiddel. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in alle steden
Contant: euro's in kleine coupures kun je ter plaatse omwisselen naar de lokale valuta
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,- per persoon.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reis inbegrepen, de overige maaltijden niet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval koffie en thee.

De Poolse keuken is niet erg bekend in Nederland, terwijl het een aantal bijzondere én lekkere gerechten serveert. Bijvoorbeeld pierogi: grote noedels gevuld met bijvoorbeeld zuurkool, vaak gegeten samen met een klein dotje verse room. Of de bijzonder gekleurde 'chłodnik': een koude, fel roze soep die met name in de zomer gegeten wordt. Bij een grotere maaltijd wordt bijna altijd een verse braadworst geserveerd, die op allerlei verschillende manieren worden bereid, afhankelijk van de slager, de stad of het seizoen.

Je kunt zelf de keuze maken voor lunch en diner. Er is in de grotere steden een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Soms nemen we een picknick-lunch mee om onderweg op een mooie plek in de natuur te lunchen. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Zuivelproducten en salades zijn over het algemeen volop verkrijgbaar. Kraanwater is over het algemeen goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. Mineraal water is vrijwel overal verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor Polen worden geen vaccinaties aangeraden. We raden wel aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine.


Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Warschau. De prijs is vanaf € 42,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 76,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Krakau. In Krakau is de prijs vanaf € 48,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 78,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Polen heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar (april, mei en oktober) moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10°C en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger en kan het aangenaam warm zijn. In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen zeer aangenaam, zowel overdag als ´s avonds.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

Gemiddeld aantal kilometer fietsen per dag: 62 kilometer
Totaal aantal kilometer fietsen: ca. 370 kilometer

We fietsen tussen de 50 en 75 kilometer per dag over redelijk vlak gebied door de natuur van Polen. De fietsreis is geschikt voor iedereen die regelmatig op de fiets stapt. Je kunt te allen tijde een fietstocht afbreken en een stuk met de bus meerijden. De fietstochten zijn ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep en de mogelijkheden, in te korten of te verlengen.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis  te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zwaar is deze fietsreis?

Zwaarte fietsreisZwaarte fietsreis

We fietsen gemiddeld 62 kilometer per dag over een redelijk vlak gebied door de natuur van Polen. De fietstochten zijn ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, in te korten of te verlengen. We fietsen voornamelijk over landwegen en proberen drukke wegen te vermijden. Het terrein kent wat hoogteverschillen.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten word je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden. De fietsen beschikken over een bagagedrager, waar je je tas eventueel aan vast kan maken of onder te snelbinders kan binden.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal zo'n 15 kilo mee te nemen. Tevens zit het bij het ticket geen ruimbagage inbegrepen. Nadat je geboekt hebt, ontvang je op de Mijn Djoser-pagina meer informatie over hoe je dit eventueel bij kan boeken.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden per fiets afgelegd. Een aantal trajecten leggen we af met onze eigen, comfortabele bus. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons in sommige gevallen op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Ook bestaat de mogelijkheid, indien je dit wenst, om gedeeltes met de bus mee te gaan waar een fietstocht op het programma staat.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens de reis?

Bij deze reis maken we gebruik van een goede fietsen met versnellingen. Tevens is het mogelijk om een e-bike te reserveren voor € 140,- door een mail te sturen naar info@djoserwandelfiets.nl

Moet ik een fietshelm dragen tijdens deze reis?

We raden het ten zeerste aan om een helm te dragen tijdens de fietstochten. Het is mogelijk om zelf een helm mee te nemen of om deze ter plaatse te huren. 

Waar overnachten we?

Op deze reis overnachten we in goede middenklasse hotels, die soms op loopafstand van het centrum zijn gelegen. Sommige hotels bevingen zich in de oudere sfeerrijke gebouwen, andere dateren uit de communistische tijd, en zijn in de laatste jaren gerenoveerd. In Niepolomoicka verblijven we in een kasteel.

Wat is de beste reistijd?

Voor een reis door Polen is eigenlijk de hele zomerperiode van april tot oktober geschikt. Wij voeren deze reizen alleen in deze periode uit. In het voorjaar is het vanwege de temperaturen ideaal om te reizen, daarnaast is de kleurrijke natuur dan op haar mooist. In de zomer zijn de dagen langer en de avonden heel aangenaam.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.195,-

9 dagen v.a. € 1.195,-

Tel: 071 5126400

12° 12°

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Overnachtingen in bijzondere accommodaties, zoals een kasteel
 • Alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Een goede combinatie tussen geschiedenis, natuur en architectuur
 • Het ontdekken van de twee interessante steden Warschau en Krakau
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • E-bike mogelijk op aanvraag