Fietsreis Balkan, 8 dagen

Ontdek een uniek stukje Europa in de bergen van de westelijke Balkan. Vanuit het kosmopolitische Sarajevo maken we onze weg naar de Dinarische alpen van Montenegro, met zijn diepe kloven en stille bergdorpjes. Op het grootste meer van de Balkan maken we kennis met de ongerepte natuur van de regio, terwijl we in de nabijgelegen mediterrane kust genieten van goede wijn en een uitzicht op de azuurblauwe zee.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Sarajevo
 2. Sarajevo
 3. Sarajevo - Pale - Gorazde
 4. Gorazde - Izlazak
 5. Izlazak - Ostrog - Bogetici
 6. Bogetici - Skadar-meer - Virpazar
 7. Virpazar
 8. Virpazar - Podgorica - Amsterdam
Routekaart Fietsreis Balkan, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden.

Dag 1 Amsterdam - Sarajevo
Dag 2 Sarajevo

SarajevoOnze reis dwars door de Balkan begint in de bruisende hoofdstad van Bosnië & Herzegovina: Sarajevo. Sarajevo is misschien wel de hipste stad van het schiereiland. Behalve dat is de stad ontzettend multicultureel, en heeft de officieuze bijnaam ‘het Jeruzalem van Europa’. Kijk niet verbaasd op als je in één straat langs een katholieke kerk, een orthodoxe kathedraal, een moskee én een synagoge loopt. We nemen ruim de tijd om de stad te verkennen. Vergeet daarbij niet op één van de gezellige terrassen neer te strijken en om te snuffelen langs alle oosterse snuisterijen in de kleine souks. We fietsen vervolgens naar Vrelo Bosne, de bron van de Bosna-rivier. Een paradijslijk stukje groen, een kleine twintig kilometer fietsen buiten de stad.

 • Afstand: 30 kilometer


Dag 3 Sarajevo - Pale - Gorazde

De bus brengt ons de volgende dag naar Pale, midden in de Bosnische bergen. Hier beginnen we onze fietstocht naar Gorazde. We fietsen door de prachtige natuur van het Jahorina-park. Dichtbegroeide bossen, boerderijen en slaperige dorpjes wisselen elkaar af langs dit eeuwenoude gravelpad. Onderweg passeren we ook de kloof van Praca. We worden omringd door de bulderende rivier onderaan in het dal en de granieten kliffen boven ons. Adembenemend! Na een klein klimmetje komen we aan in Gorazde.

 • Afstand: 70 kilometer
 • Fietsduur: ca. 4 uur
 • Hoofdzakelijk afdalen (600 meter) en enkele korte klimmen


Dag 4 Gorazde - Izlazak

IzlazakWe volgen de spectaculaire kloof van de Drina-rivier. De hoge kliffen langs het water staan vol groen, waardoor de weerspiegeling in het water een bijna buitenaardse kleur krijgt. We passeren de authentieke dorpjes Ustikolina en Brod, waar we even kennismaken met het Bosnische plattelandsleven. Naar het einde van de dag worden de bergen hoger en hoger, totdat we in het Durmitor-massief aankomen van Montenegro, het tweede land van onze reis. De Drina-rivier, die ons de hele dag heeft gegidst door de bergen, splitst zich hier af naar de Piva, die ons nu verder leidt. De kloof is hier op z’n diepst. Terwijl de weg steeds verder omhoog krult, krijgen wij een steeds betere blik op het imposante landschap. Op de top genieten we van het uitzicht, voordat ons busje ons verder brengt naar het fotogenieke Izlazak, hoog op de berg.

 • Afstand: 65 kilometer
 • Fietsduur: ca. 2,5 uur


Dag 5 Izlazak - Ostrog - Bogetici

In Montenegro verandert de natuur in een alpenlandschap. We slingeren ongeveer 10 kilometer over de hoogvlakte voordat we afdalen naar Nikcis. In de lange afdaling naar deze provinciestad genieten we van adembenemende uitzichten. We eindigen de dag met een korte klim naar het bizarre Ostrog-klooster, dat tegen de berg geplakt lijkt. In feite is dit witte monument precies in een uitholling van de klif gebouwd. Een heel bijzonder gezicht!

 • Afstand: 61 kilometer
 • Fietsduur: ca. 3 uur
 • ca. 200 meter klimmen en ca. 600 meter dalen


Dag 6 Bogetici - Skadar-meer - Virpazar

Montenegro Virpazar Skadar meerDe volgende dag beginnen we met de klim van de grillige Prekornica-berg, die bezaaid ligt met witte keien. Achter de berg vlakt het land plotseling af naar een idyllisch brocage-landschap met haagjes, boerderijen en hier en daar een eenzame kerk. Uiteindelijk bereiken we de oevers van het Skadar-meer, het grootste meer van de Balkan. Dit natuurgebied staat wereldwijd bekend om zijn grote biodiversiteit en bijzondere lelievelden. Er leven hier meer dan 270 verschillende vogelsoorten. Laat tijdens de boottocht de verrekijker af en toe even liggen om te genieten van het overweldigende panorama op de hoge bergen rondom het meer.

 • Afstand: 65 kilometer
 • Fietsduur: 4 uur
 • ca. 100 meter klimmen en ca. 750 meter dalen


Dag 7 Virpazar

We maken een laatste tocht door het mediterrane landschap langs de kust naar de witgekalkte huizen van Godinje, die misschien net zo goed in Frankrijk hadden kunnen staan. Hier sluiten we ons fietsavontuur door de Balkan af. Voor de liefhebbers is er een heuse wijnproeverij. We maken een laatste proost met uitzicht op de bergen.

Dag 8 Virpazar - Podgorica - Amsterdam
Vanuit Virpazar rijden we naar Podgorica voor onze vlucht naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
15 mei - 22 mei G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
12 jun - 19 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde
17 jul - 24 jul V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
18 sep - 25 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
14 mei - 21 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.395,-
Start - einde
11 jun - 18 jun V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Fietshuur
 • Bagagevervoer en vervoer van de fietsen
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale fietsgids
 • Fietstocht door Sarajevo 
 • Fietstocht door de prachtige natuur van het Jahorina-park naar Gorazde
 • Bezoek aan de kloof van Praca
 • Fietstocht langs de spectaculaire kloof van de Drina-rivier 
 • Fietstocht naar het Ostrogklooster
 • Boottocht op het meer van Skadar
 • Fietstocht naar Godinje

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 112,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Izlazak, hier is een eenpersoonskamer niet mogelijk.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Sarajevo. De prijs is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 60,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Virpazar. In Virpazar is de prijs vanaf € 38,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 55,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 9.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in comfortabele middenklasse hotels. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en alle kamers hebben een eigen badkamer. De meeste hotels liggen centraal ten opzichte van de bezienswaardigheden en activiteiten. Een aantal accommodaties zijn ook karakteristiek voor de omgeving.

De kleinschalige accommodatie in Izlazak ligt in de natuur. Het is een plek waar de natuur, rust en frisse lucht centraal staan. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Sarajevo Hotel Hecco
Gorazde Hotel Behar
Izlazak Etno Selo Izlazak
Bogetici Koliba Motel
Virpazar Hotel Pelikan


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 112,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in Izlazak, hier is een eenpersoonskamer niet mogelijk.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

In Izlazak overnachten we midden in de natuur

In Gorazde overnachten we aan de Drina-rivier

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

In Izlazak overnachten we midden in de natuur

In Gorazde overnachten we aan de Drina-rivier

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

In Izlazak overnachten we midden in de natuur

In Gorazde overnachten we aan de Drina-rivier

Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

In Izlazak overnachten we midden in de natuur

In Gorazde overnachten we aan de Drina-rivier

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  10:00

  Aankomst

  11:55

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Sarajevo

  Vertrek

  13:15

  Aankomst

  14:20

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Podgorica - Wenen

  Vertrek

  15:00

  Aankomst

  16:30

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  20:20

  Aankomst

  22:15


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Bosnië & Herzegovina en Montenegro.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de reis beschikken we over eigen bussen voorzien van airconditioning, waarvan de grootte is aangepast aan het aantal deelnemers. Onderweg is veel te zien en op verschillende reisdagen bekijken we onderweg verschillende bezienswaardigheden. Aangezien het vervoer tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. Tijdens de fietstochten staat een ondersteunend voertuig ter beschikking, waarvan gebruik kan worden gemaakt, wanneer een fietstocht te zwaar is, of je simpelweg even wenst uit te rusten. Tijdens de fietstochten is het gebruik van een helm verplicht, deze dien je zelf mee te nemen of ter plekke te huren.

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een fiets (type mountainbike) van goede kwaliteit met versnellingen.

Elektrische fiets (e-bike)
Het is bij deze fietsreis mogelijk om een elektrische fiets (e-bike) te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wil. De toeslag voor een elektrische fiets is € 220,- voor de gehele reis. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan je telefonisch of via info@djoserwandelfiets.nl aan ons doorgeven.

We maken gebruik van een mountainbike, ook is het huren van een E-bike mogelijk

We verplaatsen ons in comfortabele bussen

We maken gebruik van een mountainbike, ook is het huren van een E-bike mogelijk

We verplaatsen ons in comfortabele bussen

We maken gebruik van een mountainbike, ook is het huren van een E-bike mogelijk

We verplaatsen ons in comfortabele bussen

We maken gebruik van een mountainbike, ook is het huren van een E-bike mogelijk

We verplaatsen ons in comfortabele bussen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Fietshuur
 • Bagagevervoer en vervoer van de fietsen
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale fietsgids
 • Fietstocht door Sarajevo 
 • Fietstocht door de prachtige natuur van het Jahorina-park naar Gorazde
 • Bezoek aan de kloof van Praca
 • Fietstocht langs de spectaculaire kloof van de Drina-rivier 
 • Fietstocht naar het Ostrogklooster
 • Boottocht op het meer van Skadar
 • Fietstocht naar Godinje

Excursies

Fietsen in de BalkanBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten. De een wil graag een bestemming intensief verkennen, en alle bezienswaardigheden bekijken. En een ander verkend de omgeving liever op een rustiger tempo. Op bijna alle plekken tijdens deze reis kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je echter niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies en fietstochten in het reisprogramma inbegrepen:

 • Fietstocht door Sarajevo 
 • Fietstocht door de prachtige natuur van het Jahorina-park naar Gorazde
 • Bezoek aan de kloof van Praca
 • Fietstocht langs de spectaculaire kloof van de Drina-rivier 
 • Fietstocht naar het Ostrogklooster
 • Boottocht op het meer van Skadar
 • Fietstocht naar Godinje


Tijdens deze reis zijn de volgende excursies optioneel: 

 • Wijnproeverij in Virpazar 

Reisdocumenten

 • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Montenegro
 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket

Geldzaken

In Bosnië wordt er betaald met de Mark. Montenegro heeft geen officiele eigen valuta. Alhoewel de euro er geen wettig betaalmiddel is, kun je er wel op verschillende plekken mee betalen. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in alle grote steden
Contant: euro’s en de Bosnische Mark
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,- per persoon.

Maaltijden

Eten ServieHet ontbijt is tijdens de reis inbegrepen. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, een schotel met kaas en worst, honing, jam en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt. Er is altijd koffie en thee.

De overige maaltijden, de lunch en het diner, zijn niet inbegrepen. Zo ben je in de gelegenheid om zelf of met je groepsgenoten er op uit te trekken en de lokale heerlijke keuken te ontdekken. De gerechten in de verschillende landen zijn een weerspiegeling van de variatie aan culturen, die deze regio in de loop van de geschiedenis heeft gekend. In de meeste landen staan vlees- en visgerechten van de gril op het menu.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden tegen:

 • DTP
 • Hepatitis A 


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis te vervroegen en accommodatie bij te boeken in Sarajevo. De prijs is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 60,- per nacht.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen en accommodatie bij te boeken in Virpazar. In Virpazar is de prijs vanaf € 38,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 55,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Door het heuvelachtige gebied in Bosnië & Herzegovina kent het land een zee- en mediterraanklimaat. In de zomer kan het erg warm worden, waarbij de Adriatische Zee wat afkoelend werkt. In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen goed en rond de 20 graden.

Montenegro kent een aangenaam mediterraan klimaat. De zomers zijn droog met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Richting het binnenland en met name in de bergen heerst een continentaal klimaat. In de zomer wordt het maximaal 25 graden.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

We fietsen tussen de 30 en 70 kilometer per dag in de natuur. De fietsreis is geschikt voor iedereen die regelmatig op de fiets stapt. Je dient er rekening mee te houden dat we in een heuvelachtig gebied fietsen, waarbij regelmatig (beperkte) hoogteverschillen overbrucht moeten worden, tot ca. 200 meter stijgen per dag. We fietsen hierbij afwisselend over geasfalteerde wegen, alsook gravelwegen, om zodoende op de mooieste plekjes te kunnen komen. Je kunt te allen tijde een fietstocht afbreken en een stuk met de bus meerijden. De fietstochten zijn ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep en de mogelijkheden, in te korten of te verlengen.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Extra op deze fietsreis is de aanwezigheid van een lokale fietsgids die de fietsroutes goed kent en tevens mede zorgt voor onderhoud aan de fietsen.

FAQ

Hoe zwaar is deze fietsreis?

We fietsen tussen de 30 en 70 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. We fietsen door een heuvelachtig gebied met beperkte hoogteverschillen. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie prima te doen zijn.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kun je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om 12 á 14 kg mee te nemen in een weekendtas of een rugtas.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. We leggen gedeeltes van de reis af met een bus. Daarnaast gaat er tijdens de fietstochten een busje mee voor het vervoer van de bagage. Tijdens deze dagen bestaat de mogelijkheid, indien je dit wenst, om gedeeltes met de bus mee te gaan. 

Kan ik ook een elektrische fiets huren?

Het is mogelijk om een elektrische fiets voor deze reis te huren. De toeslag hiervoor is te vinden onder het tabblad 'Praktische informatie - Vervoer'. De elektrische fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan je telefonisch of via info@djoserwandelfiets.nl aan ons doorgeven. Voor deze reis zijn maximaal 4 e-bikes per vertrekdatum beschikbaar.

Moet ik een fietshelm dragen?

Het dragen van een fietshelm stellen wij voor deze reis verplicht. Deze dient u zelf mee te nemen. Het is ook mogelijk om een fietshelm te huren voor de gehele reis. De kosten hiervoor zijn € 30,-. Mocht u dit willen dan ontvangen we graag een aanvraag per e-mail via info@djoserwandelfiets.nl.

Waar overnachten we?

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd voorzien zijn van een eigen douche en toilet. Kijk voor een indicatie van de gebruikte hotels voor deze reis bij 'Praktische informatie - Accommodatie'. Dit geeft een goed beeld van de gebruikte hotels.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Hoe wordt deze fietsreis begeleid?

De groep wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider die je bij aankomst opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Daarnaast begeleidt een lokale fietsgids de routes en kan helpen bij eventueel onderhoud aan de fiets. De reisbegeleiders zijn enthousiaste fietsers en doen er alles aan om van je fietsreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 19 personen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.345,-

8 dagen v.a. € 1.345,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Goede balans van culturele bezienswaardigheden, bezoek historische steden en mooie natuur
 • Ontdek het hart van de Balkan
 • Je komt te fiets op de mooiste plekken
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Een lokale gids gedurende de fietstochten
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Boottocht op het meer van Skadar
 • Fietstocht langs de spectaculaire kloof van de Drina-rivier
 • E-bike mogelijk op aanvraag