Fietsreis Balkan, 8 dagen

Ontdek een uniek stukje Europa in de bergen van de westelijke Balkan. Vanuit het kosmopolitische Sarajevo maken we onze weg naar de Dinarische alpen van Montenegro, met zijn diepe kloven en stille bergdorpjes. Op het grootste meer van de Balkan maken we kennis met de ongerepte natuur van de regio, terwijl we in de nabijgelegen mediterrane kust genieten van goede wijn en een uitzicht op de azuurblauwe zee.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Sarajevo
 2. Sarajevo
 3. Sarajevo - Pale - fietstocht naar Gorazde
 4. Gorazde - Izlazak
 5. Izlazak - Ostrog - Bogetici
 6. Bogetici - Skadar-meer - Virpazar
 7. Virpazar
 8. Virpazar - Amsterdam
Routekaart Fietsreis Balkan, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden.
 

Dag 1 Amsterdam - Sarajevo
Dag 2 Sarajevo

SarajevoOnze reis dwars door de Balkan begint in de bruisende hoofdstad van Bosnië en Hercegovina: Sarajevo, misschien wel de hipste stad van het schiereiland. Behalve dat is de stad ontzettend multicultureel, en heeft het officieuze bijnaam ‘het Jeruzalem van Europa’. Kijk niet verbaasd op als je in één straat langs een katholieke kerk, een orthodoxe kathedraal, een moskee én een synagoge loopt. We nemen ruim de tijd om de stad te verkennen. Vergeet daarbij niet op één van de gezellige terrassen neer te strijken en om te snuffelen langs alle oosterse snuisterijen in de kleine soeks. We fietsen vervolgens naar Vrelo Bosne, de bron van de Bosna-rivier. Een paradijslijk stukje groen, een kleine twintig kilometer fietsen buiten de stad.

 • Afstand:30km


Dag 3 Sarajevo - Gorazde

De bus brengt ons de volgende dag naar Pale, midden in de Bosnische bergen. Hier beginnen we onze fietstocht naar Gorzade, door de prachtige natuur van het Jahorina-park. Dichtbegroeide bossen, boerderijen en slaperige dorpjes wisselen elkaar af langs dit eeuwenoude gravelpad. Onderweg passeren we ook de kloof van Praca. We worden omringd door de bulderende rivier onderaan in het dal en de granieten kliffen boven ons. Adembenemend! Na een klein klimmetje komen we aan in Gorazde.

 • Afstand: 70km
 • Hoofdzakelijk afdalen (600 m.) en enkele korte klimmen
 • Fietsduur: 4 uur


Dag 4 Gorazde - Izlazak

IzlazakWe volgen de spectaculaire kloof van de Drina-rivier. De hoge kliffen langs het water staan vol groen, waardoor de weerspiegeling in het water een bijna buitenaardse kleur krijgt. We passeren de authentieke dorpjes Ustikolina en Brod, waar we even kennismaken met het Bosnische plattelandsleven. Naar het einde van de dag worden de bergen hoger en hoger, totdat we in het Durmitor-massief aankomen van Montenegro, het tweede land van onze reis. De Drina-rivier, die ons de hele dag heeft gegidst door de bergen, splitst zich hier af naar de Piva, die ons nu verder leidt. De kloof is hier op z’n diepst. Terwijl de weg steeds verder omhoog krult, krijgen wij een steeds betere blik op het imposante landschap. Op de top genieten we van het uitzicht, voordat ons busje ons verder brengt naar het fotogenieke Izlazak, hoog op de berg.

 • Afstand:65km
 • Fietsduur: 2.5 uur


Dag 5 Izlazak - Ostrog - Bogetici

In Montenegro verandert de natuur in een alpenlandschap. We slingeren ongeveer 10 kilometer over de hoogvlakte voordat we afdalen naar Nikcis. In de lange afdaling naar deze provinciestad genieten we van adembenemende uitzichten! We eindigen de dag met aan de korte klim naar het bizarre Ostrog-klooster, dat tegen de berg geplakt lijkt. In feite is dit witte monument precies in een uitholling van de klif gebouwd. Een heel bijzonder gezicht!

 • Afstand:61km
 • ca 200 m. klimmen en ca. 600 m. dalen
 • Fietsduur: 3 uur


Dag 6 Bogetici - Virpazar

Boot Skadar meerDe volgende dag beginnen we met de klim van de grillige Prekornica-berg, die bezaaid ligt met witte keien. Achter de berg vlakt het land plotseling af naar een idyllisch brocage-landschap met haagjes, boerderijen en hier en daar een eenzame kerk. Uiteindelijk bereiken we de oevers van het Skadar-meer, het grootste meer van de Balkan. Dit natuurgebied staat wereldwijd bekend om zijn grote biodiversiteit en bijzondere lelievelden. Er leven hier meer dan 270 verschillende vogelsoorten! Laat tijdens de boottocht de verrekijker af en toe even liggen om te genieten van het overweldigende panorama op de hoge bergen rondom het meer.

 • Afstand: 65km
 • ca 100 m. klimmen en ca. 750 m. dalen
 • Fietsduur: 4uur


Dag 7 Virpazar

We maken een laatste tocht door het mediterrane landschap langs de kust naar de witgekalkte huizen van Godinje, dat misschien net zo goed in Frankrijk hadden kunnen staan. Hier sluiten we ons fietsavontuur door de Balkan af. Voor de liefhebbers is er een heuse wijnproeverij. We maken een laatste proost met uitzicht op de bergen, voordat we de volgende ochtend terug naar huis vliegen.

Dag 8 Virpazar - Amsterdam
 

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2020

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
19 sep - 26 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
15 mei - 22 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-
Start - einde 12 jun - 19 jun
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.345,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Fietshuur
 • Fietstochten conform programma
 • Bagagevervoer en vervoer van de fietsen
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Boottocht Skadar meer
 • Bezoek Nationaal Park Skadarsko Jezero
 • Lokale fietsgids
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 145,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in het Ethno Village Izlalak, hier is een eenpersoonskamer niet mogelijk.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging of een verlenging te boeken in het hotel in Sarajevo of Virpazar. In Sarajevo is de prijs v.a. € 40,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 60,- per nacht. In Virpazar is de prijs v.a. € 38,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 55,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 19.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Vertrek informatie: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in comfortabele middenklasse hotels. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. De meeste hotels liggen centraal ten opzichte van de bezienswaardigheden en activiteiten. Een aantal accommodaties zijn ook karakteristiek voor de omgeving. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt.

In Izlalak verblijven we in het prachtig gelegen 'Ethno Village' Izlalak. Ethno Villages zijn kleinschalige accommodaties in de natuur. Het is een plek waar de natuur, rust en frisse lucht centraal staan.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Sarajevo Hotel Hecco
Gorazde Hotel Behar
Bogetici Hotel Koliba
Virpazar Hotel Pelikan
Izlalak Ethno Village Izlalak

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 145,-.

Uitzondering hierop vormt de overnachting in het Ethno Village Izlalak, hier is een eenpersoonskamer niet mogelijk.

Restaurant hotel Hecco Balkan

Restaurant hotel Hecco Balkan

Restaurant hotel Hecco Balkan

Restaurant hotel Hecco Balkan

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  10:00

  Aankomst

  11:55

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Sarajevo

  Vertrek

  13:15

  Aankomst

  14:20

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Podgorica - Wenen

  Vertrek

  15:00

  Aankomst

  16:30

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  20:20

  Aankomst

  22:15


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Bosnië & Herzegovina en Montenegro.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Tijdens de reis beschikken we over eigen bussen voorzien van airconditioning, waarvan de grootte is aangepast aan het aantal deelnemers. Onderweg is veel te zien en op verschillende reisdagen bekijken we onderweg verschillende bezienswaardigheden. Aangezien het vervoer tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. Tijdens de fietstochten staat een ondersteunend voertuig ter beschikking, waarvan gebruik kan worden gemaakt, wanneer een fietstocht te zwaar is, of u simpelweg even wenst uit te rusten. Tijdens de fietstochten is het gebruik van een helm verplicht, deze dient u zelf mee te nemen of ter plekke te huren.

Fietsen

De reis is inclusief het gebruik van een goede kwaliteit fiets (type mountainbike) met versnellingen.

Elektrische fiets (e-bike)

Het is voor deze fietsreis mogelijk om een elektrische (e-bike) fiets te reserveren. De elektromotor van een elektrische fiets geeft je net dat duwtje in de rug, waardoor het heuvel op ook aangenaam fietsen is. Je bepaalt zelf hoeveel ondersteuning je wil. De toeslag voor een elektrische fiets is € 220,- voor de gehele reis. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan je telefonisch of via info@djoserwandelfiets.nl aan ons doorgeven.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Fietshuur
 • Fietstochten conform programma
 • Bagagevervoer en vervoer van de fietsen
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Boottocht Skadar meer
 • Bezoek Nationaal Park Skadarsko Jezero
 • Lokale fietsgids
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Fietsen in de BalkanBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten. De een wil graag een bestemming graag intensief verkennen, en alle bezienswaardigheden bekijken. En een ander verkend de omgeving liever op een rustiger tempo. Op bijna alle plekken tijdens deze reis kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je echter niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Alle fietstochten inclusief lokale fietsgids conform programma
 • Boottocht op het meer van Skadar
 • Bezoek aan nationaal park Skadarsko Jezero

Reisdocumenten

 • Paspoort dat nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Virpazar
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Voor geen van de te bezoeken landen is een visum vereist.

Geldzaken

De landen hebben hun eigen munteenheid. Bosnië hanteert de Mark en in Montenegro heeft officieel geen eigen valuta, de euro is geen wettig betaalmiddel, maar je kunt daar op verschillende plekken mee betalen. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in alle grote steden.
Contant: euro’s.
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.
 

Maaltijden

Tijdens de reis zijn de ontbijten bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst, honing, jam en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt. Er is altijd koffie en thee.

Eten ServieDe overige maaltijden, de lunch en het diner, zijn niet inbegrepen. Zo ben je in de gelegenheid om zelf of met je groepsgenoten er op uit te trekken en de lokale heerlijke keuken te ontdekken. De gerechten in de verschillende landen zijn een weerspiegeling van de variatie aan culturen, die deze regio in de loop van de geschiedenis heeft gekend. In de meeste landen staan vlees en visgerechten van de gril op het menu.

In deze landen vind je terrasjes, waar je koffie, thee, frisdrank of bier kan bestellen. Bij de koffie wordt er meestal een glaasje water bij geserveerd. Bijna ieder land heeft zijn eigen specifieke biermerken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Neem ook muggenspray mee.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging of een verlenging te boeken in het hotel in Sarajevo of Virpazar. In Sarajevo is de prijs v.a. € 40,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 60,- per nacht. In Virpazar is de prijs v.a. € 38,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 55,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Bagage

Voor uw eigen gemak raden wij u aan om de bagage te beperken tot zo’n 12-15 kg per persoon. We verzoeken daarnaast om in plaats van een koffer een weekendtas of rugzak mee te nemen.

Voor deze reis raden we je aan om verschillende laagjes kleding mee te nemen en schoenen met voldoende profiel waar je goed op kunt lopen. Voor de avonden kan een trui of jack aangenaam zijn.

Klimaat en geografie

Montenegro kent een aangenaam mediterraan klimaat. De zomers zijn droog met en gemiddelde temperatuur van 25 graden. De winters zijn zacht en mild. Richting het binnenland en met name in de bergen heerst een continentaal klimaat. In de zomer wordt het maximaal 25 graden en in de winter kan het afkoelen tot wel 5 graden. 

Door het heuvelachtige gebied in Bosnië en Herzegovina kent het land een zee- en mediterraanklimaat. In de zomer kan het erg warm worden, waarbij de Adriatische Zee wat afkoelend werkt. In de winter kan het afkoelen en sneeuwen.

In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen goed en rond de 20 graden.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.


Totaal aantal km fietsen: ca 190 km
Gemiddeld aantal km fietsen: 50 km


We fietsen tussen de 20 en 60 kilometer per dag in de natuur. De fietsreis is geschikt voor iedereen die regelmatig op de fiets stapt. Je dient er rekening mee te houden dat we in een heuvelachtig gebied fietsen, waarbij regelmatig (beperkte) hoogteverschillen overbrucht moeten worden, tot ca. 200 m stijgen per dag. We fietsen hierbij afwisselend over geasfalteerde wegen, alsook gravelwegen, om zodoende op de mooieste plekjes te kunnen komen. Je kunt te allen tijde een fietstocht afbreken en een stuk met de bus mee te rijden. De fietstochten zijn ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep en de mogelijkheden, in te korten of te verlengen.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis  te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Extra op deze fietsreis is de aanwezigheid van een lokale fietsgids die de fietsroutes goed kent en tevens mede zorgt voor onderhoud aan de fietsen.

FAQ

Hoe zwaar is deze fietsreis?

We fietsen tussen de 20 en 60 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. We fietsen door een heuvelachtig gebied met beperkte hoogteverschillen. Over het algemeen zal deze reis voor iedereen met een goede conditie goed te doen zijn.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om 12 á 14 kg mee te nemen in een weekendtas of een rugtas.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden met de fiets afgelegd. We leggen gedeeltes van de reis af met een bus. Daarnaast gaat er tijdens de fietstochten een busje mee voor vervoer van de bagage. Tijdens deze dagen bestaat de mogelijkheid, indien je dit wenst, om gedeeltes met de bus mee te gaan. 

Kan ik ook een elektrische fiets huren?

Het is mogelijk om een elektrische fiets voor deze reis te huren. De toeslag hiervoor is te vinden onder het tabblad praktische informatie/vervoer. De fiets dien je voor vertrek te reserveren, dit kan je telefonisch of via info@djoserwandelfiets.nl aan ons doorgeven. Voor deze reis zijn maximaal 4 e-bikes per vertrekdatum beschikbaar.

Moet ik een fietshelm dragen?

Het dragen van een fietshelm stellen wij voor deze reis verplicht. Deze dient u zelf mee te nemen. Het is ook mogelijk om een fietshelm te huren voor de gehele reis. De kosten hiervoor zijn 30,- euro. Mocht u dit willen dan ontvangen we graag een aanvraag per mail via: informatie@djoserwandelfiets.nl.

Waar overnachten we?

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Kijk voor een indicatie van de gebruikte hotels voor deze reis bij "praktische informatie/accommodatie". Dit geeft een goed beeld van de gebruikte hotels.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Hoe wordt deze fietsreis begeleid?

De groep wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider die je bij aankomst opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie en de activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast begeleidt een lokale fietsgids de routes en kan helpen bij eventueel onderhoud aan de fiets. De reisbegeleiders zijn enthousiaste fietsers en doen er alles aan om van je fietsreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.195,-

8 dagen v.a. € 1.195,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Goede balans van culturele bezienswaardigheden, bezoek historische steden en mooie natuur
 • Ontdek het hart van de Balkan
 • Je komt te fiets op de mooiste plekken
 • Nederlandse enthousiaste reisbegeleider
 • Boottocht op het Skadar-meer
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Een lokale gids gedurende de fietstochten
 • Ondersteunend voertuig tijdens de fietstocht
 • Bezoek aan Nationaal park Skadarsko Jezero