Fietsreis China, 15 dagen

Fietsen in het mystieke platteland van China

Deze unieke fietsreis brengt je naar het zuiden van China. We beginnen in het overweldigende Hongkong en maken kennis met het echte rurale China. 

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Hongkong
 2. Hongkong - hogesnelheidstrein naar Guilin
 3. Guilin - Caoping
 4. Caoping - Xingping
 5. Xingping - Yangshuo
 6. Yangshuo
 7. Yangshuo
 8. Yangshuo
 9. Yangshuo - Gongcheng
 10. Gongcheng - Dongjing - Caotian
 11. Caotian - Guilin
 12. Guilin - hogesnelheidstrein naar Hongkong
 13. Hongkong
 14. Hongkong - Amsterdam
 15. aankomst Amsterdam
Routekaart Fietsreis China, 15 dagen

Beschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. 

Dag 1 Amsterdam - Hongkong
Dag 2 Hongkong - hogesnelheidslijn naar Guilin


We arriveren in Hongkong vanwaar we de hogesnelheidstrein naar het vasteland van China nemen. Die brengt ons naar het exotische Guilin, in de autonome regio Guangxi. Al vanuit de trein kun je zien dat dit één van de bijzonderste plekken van China is. Niet voor niets is er een Chinees gezegde dat zegt dat de omgeving van Guilin “het mooiste onder de hemel is.” Overal steken mysterieuze, spitse bergen op uit het landschap, vaak meer dan honderden meters hoog. Tussendoor geven groene rijstakkers en knalgele koolzaadvelden het geheel kleur. Het uitzicht tart de verbeelding: de ramen van de treinwagons zijn net de lijsten van een schilderij.

Dag 3 Guilin - Caoping

Ook de binnenstad van Guilin ligt bezaaid met spitse bergen. Tussendoor staan typische betonnen appartementen schouder aan schouder met oude tempels en pagoda’s. ’s Avonds komt de stad tot leven met talloze street food-venders en pop-up-restaurantjes, waar je op de terrasjes de lekkerste maaltijden eet. 

Het platteland lonkt. We maken ons op voor onze eerste fietstocht waarin we via Daxu naar Caoping fietsen. De stadse heisa van Hongkong en Guilin verdwijnt als sneeuw voor de zon. Hier scharrelen de kippen door de straat en brengen potige boeren aan de lopende band de oogst binnen. Het dorpje ligt aan de oevers van de Li-rivier, die zich slalommend door de karstbergen een baan maakt door het landschap.

Afstand: ca. 40 km

Dag 4 Caoping - Xingping

De volgende dag brengt onze bus ons via een steile weg omhoog, alvorens we op de fiets stappen richting Xingping. We begeven ons in een landschap van kleine rijstvelden, dat de indruk wekt al honderden jaren onveranderd te zijn. Langzaam maken de akkers plaats voor dikke bamboebossen. Die hoor je al voordat je ze ziet: de bamboestengels klapperen tegen elkaar aan in de wind. Dan voelt het opeens alsof we door Jurassic Park fietsen.

Afstand: ca. 15 km

Dag 5 Xingping - Yangshuo

Het slaperige Xingping is één van de beroemdste plekken van China: het uitzicht dat je vanaf de kade hebt op de Li-rivier, met zijn bijbehorende decor van tientallen karstbergen, versiert alle 20 yuan-briefjes in omloop. Desondanks voelt het dorpje verrassend ongestoord, zeker wanneer na zonsondergang de laatste dagjesmensen vertrokken zijn. 

We laten ons niet langer verleiden en maken de volgende dag maken een boottocht op de prachtige Li-rivier. Vanaf het water heb je een heel ander perspectief op de bergen! De bamboevlotten zijn de traditionele wijze om je over de rivier te verplaatsen. Met dat nieuwe inzicht beginnen we onze fietstocht naar Yangshuo. Hier valt van alles te beleven en in de oude straatjes straat hangt met de hippe cafés en bistro’s een echte backpackerssfeer.

Afstand: ca. 30 km

Dag 6 Yangshuo

Ook buiten Yangshuo is van alles te doen. We maken twee dagen een fietstocht door de wonderlijke omgeving. De eerste dag staat de bijzondere ‘Moon Hill’ op het programma: een gigantische rotsformatie die de vorm heeft van een boog. Als je vanaf beneden naar het gat in de berg kijkt is net alsof de maan aan de hemel staat – vandaar de naam. We kunnen een wandeling naar boven maken om ons te verbazen over de gigantische boog die boven ons uit torent, maar ook om te genieten van het fraaie uitzicht op de omgeving van Yangshuo.

Afstand: ca. 24 km

Dag 7 Yangshuo 

Na dit natuurwonder staat de volgende dag een culturele bestemming centraal. We fietsen naar Jiuxian, een eeuwenoud dorpje waarvan de bescheiden vestingmuren nog overeind staan. Lopend door de kleine steegjes maak je een reis door terug in de tijd. Het moderne China voelt hier ver weg. Hier is niks van beton, maar zijn de huizen en straten allemaal gemaakt van natuursteen, waarschijnlijk al heel wat jaren geleden. Op de daken liggen prachtige oude dakpannen, die vaak krullend over de gevel heen hangen. Over de rivier staat ook een hele oude brug, bijna volledig overwoekerd door klimop. Een bijzonder fotogeniek gezicht.

Afstand: ca. 35 km

Dag 8 Yangshuo

Na vijf dagen fietsen door de omgeving nemen we een dag de tijd om bij te komen van alle indrukken. Om in stijl uit te rusten kun je fietsen naar één van de stranden aan de rivier, of je aansluiten bij één van de vele tai-chi klasjes. Dit is ook een goed moment om souvenirs te kopen: de levendige markt van Yangshuo heeft veel te bieden. Vergeet niet om stevig te onderhandelen!

Dag 9 Yanshuo - Gongcheng

De volgende dag verruilen we de Li-rivier voor de Cha-rivier. Langs deze oevers krijgen we een steeds betere indruk van het China buiten de toeristische paden. Wat overigens niet wil zeggen dat het hier minder mooi is: de karstbergen blijven een trouwe reisgenoot. Onderweg naar Gongcheng maak je ondanks de taalbarrière gemakkelijk contact met de vriendelijke bevolking. 

Afstand: ca. 45 km

Dag 10 Gongcheng - Dongjing - Caotian

De volgende dag rijdt de bus ons naar Xiling, aan de voet van een brede vallei van meerdere stenen pieken. We fietsen er doorheen. Het is een machtig gezicht: een stukje ontembare natuur in een landschap van oneindig veel rijstvelden, die met buffels en ploegen continu strak getrokken worden. Langs dorpjes en landerijen maken we zo onze weg naar Dongjing. Dan maken de karstbergen plots plaats voor een onvervalst berglandschap. We steken de eerste kleine pas over, waarna de bus ons opwacht om ons naar de slaapplaats Coatian te brengen.

Afstand: ca. 40 km
 
Dag 11 Caotian - Guilin
 
Onze laatste dag fietsen biedt het beste van twee werelden. Aan onze rechterhand kijken we uit op een prachtig karstlandschap, terwijl we keer op keer authentieke boerendorpjes passeren, totdat we onze bestemming Xing’an bereiken. Net voor het dorp ligt een duizend jaar oude dam, die ons alvast een voorproefje geeft van de eeuwenoude geschiedenis van Xing’an. Het stadje wordt doorkruist door meerdere kanalen, waarlangs oude pakhuizen, tempels en overhangende bomen staan. Op de houten bruggen die het kanaal oversteken heb je een mooi uitzicht op het lokale leven. 
 
Afstand: ca. 44 km
 
Dag 12 Guilin - hogesnelheidslijn naar Hongkong
Dag 13 Hongkong
Dag 14 Hongkong - Amsterdam
 
Zo nemen we afscheid van het rurale China. Vanuit Guilin nemen we de volgende ochtend de hogesnelheidslijn terug naar Hongkong, ook wel de hoofdstad van Azië genoemd. In de schaduw van ontelbaar veel wolkenkrabbers komt hier het hele continent samen: Chinese tempels, Indische edelsmeden en Thaise koks kleuren het straatbeeld. Hier in Hongkong kunnen we nog een dag lekkerbekken in de vele restaurants en bistro’s, of shoppen in één van de wereldberoemde winkelstraten. Een oversteek met de pont naar Kowloon is een absolute aanrader: vanaf het dek heb je een onvergetelijk uitzicht op de skyline. Zo nemen we ook afscheid van het moderne China. De volgende ochtend vliegen we terug naar Amsterdam.
 
Dag 15 Aankomst Amsterdam
Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Medio november kunnen er boekingen gemaakt worden voor reizen die vertrekken in het nieuwe seizoen. We houden je op de hoogte via onze nieuwsbrief en onze Facebookpagina.

Inclusief

 • Directe vlucht met KLM
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hogesnelheidstrein Guilin - Hongkong
 • Fietshuur op de dagen met fietstochten conform programma
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Vervoer van en naar begin - eindpunt van de fietstochten
 • Fietstochten en excursies volgens programma
 • Inclusief boottocht Li rivier
 • Nederlandse reisbegeleiding 
 • Lokale fietsgids

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €0,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Hong Kong bij te boeken. De prijs is vanaf € 60,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen comfortabele hotels, waarbij de kamers voorzien zijn van eigen douche en toilet.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor Tripadvisor

Hongkong Panda Hotel
Guilin Osmanthus Hotel
Yangshuo New Li River Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Hongkong

  Vertrek

  17:40

  Aankomst

  11:55*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Hongkong - Amsterdam

  Vertrek

  12:20

  Aankomst

  18:35

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: het is in China in de zomermaanden 6 uur later. 

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €0,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Fietsen

De reis is inclusief het gebruik van een goede kwaliteit fiets. We fietsen tochten van 15 tot 45 kilometer per dag over vlak tot heuvelachtig terrein. We proberen de drukke wegen zoveel mogelijk te vermijden en gaan door de meest pittoreske omgeving. De fietsreis is geschikt voor iedereen met een normale tot goede conditie.

Bus

We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele touringcar. De touringcar gaat met ons mee ter ondersteuning. Je kunt hiervan gebruik maken, wanneer je even toe bent aan rust. Een enkele keer zet de bus ons af op een bepaald punt, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Tijdens trajecten die we niet op de fiets afleggen, gaan de fietsen mee met de bussen.

Trein

Voor het traject Hongkong - Guilin v.v. maken we gebruik van een comfortabele hogesnelheidstrein.

Bij de reis inbegrepen

 • Directe vlucht met KLM
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hogesnelheidstrein Guilin - Hongkong
 • Fietshuur op de dagen met fietstochten conform programma
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Vervoer van en naar begin - eindpunt van de fietstochten
 • Fietstochten en excursies volgens programma
 • Inclusief boottocht Li rivier
 • Nederlandse reisbegeleiding 
 • Lokale fietsgids

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een maakt graag nog een wandeling door een natuurgebied, terwijl de ander liever een markt in een authentiek stadje bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de fietsreis in China is de volgende excursie in het reisprogramma inbegrepen (naast de fietstochten die gemaakt worden):

 • boottocht op de prachtige Li-rivier


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Hongkong.
 • Visum voor China, kosten € 126,55.
  Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij het CVASC (Chinese visumaanvraag service centrum), maar je kunt dit ook laten verzorgen door VisumCentrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 42,50 bemiddelingskosten per visum in rekening. Je dient dan het aanvraagformulier in te vullen (je krijgt hiervoor een link) en je paspoort stuur je op naar het Visumburo/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 6 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.
 • Voor het verkrijgen van het Chinese visum is het, voor reizigers tussen de 14 en 70 jaar oud, verplicht langs te gaan bij het Chinese visumaanvraagcentrum in Den Haag. Wanneer het visum wordt aangevraagd via onze partner “de VisumCentrale / CIBT”, wordt de afspraak in samenspraak met je ingepland.

Geldzaken

In China wordt er betaald met de renminbi, in de volksmond de yuan. Alhoewel Hongkong al weer enige tijd bij China hoort, kent het nog een eigen munteenheid, de Hongkong dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in alle steden
Contant: euro’s
Creditcard: bruikbaar in vrijwel alle steden

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal €295,- per persoon per week. Houd er rekening mee dat het prijsniveau in de grote steden hoger ligt dan op het platteland van China. 

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

In de reissom is altijd het ontbijt inbegrepen. De overige maaltijden zijn gedurende de reis niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken waar, wanneer en met wie je gaat eten.

Voor de culinaire liefhebber is een reis door China en haar keuken één groot avontuur. Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten die vooral tot uitdrukking komen in de bereidingswijze en het gebruik van kruiden.

In Beijing eet men bijvoorbeeld de beroemde Pekingeend. De keuken van de provincie Sichuan is befaamd vanwege zijn soms zeer scherpe kruiden en specerijen. De Cantonezen zijn erom berucht dat zij werkelijk alle mogelijke diersoorten in hun gerechten verwerken zoals hond, kat, aap en muskusratten.

Een geliefde lunch, ook bij de gemiddelde westerling, is de noedelsoep, een rijk gevulde mie-soep met verschillende groenten en/of vlees. 's Avonds kun je kiezen uit een zeer uitgebreid aanbod van allerlei gerechten die tegelijk op tafel komen. Iedereen aan tafel eet (met stokjes) uit deze schalen. Een andere gezellige manier van eten is een soort Chinese fondue, genaamd hotpot, waarbij je zelf groenten, vlees en vis in een potje met kokende bouillon aan tafel kunt koken.

Hoewel de Chinezen overheerlijke lunches, snacks en diners bereiden zijn veel buitenlandse bezoekers niet erg enthousiast over de Chinese ontbijtgewoontes van rijst, varkensvlees, gebakken pinda's en zure groenten vergezeld van een glas (lauw) bier. In verschillende hotels waar wij verblijven wordt ook een westers ontbijt geserveerd. Soms zijn er lichtere varianten van een Chinees ontbijt verkrijgbaar. In gelegenheden buiten de hotels of gewoon op straat staan vaak ook pannenkoeken of yoghurt op het menu.

Groene thee is de volksdrank in China, op veel plaatsen krijg je deze automatisch geserveerd. Daarnaast zijn mineraalwater, frisdrank en bier ook vrijwel overal verkrijgbaar. Ook koffie is op steeds meer plaatsen verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. 

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Houd er rekening mee dat reizen en fietsen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt. 


Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Hong Kong bij te boeken. De prijs is vanaf € 60,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

China is een van de grootste landen ter wereld en heeft dan ook zeer uiteenlopende geografische en klimatologische kenmerken.

De zomers zijn in een groot deel van China warm, met gemiddelde temperaturen boven 30°C. De fietsreis in China vindt plaats in het tropische zuiden van China. Houd in dit klimaat rekening met warm weer en met af en toe een tropische bui. Hierbij valt luchtige, snel drogende kleding aan te raden. Regen valt vaak aan het einde van de dag en ’s nachts. De regenbuien zijn meestal kort en hevig en het wolkendek is in deze periode vaak dicht.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen, de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

 
Totaal aantal km fietsen: ca. 300 km
Gemiddeld aantal km fietsen: 33 km per fietsdag
 
Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis  te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Extra op deze reis is de aanwezigheid van een lokale Chinese fietsgids die de fietsroutes goed kent en tevens mede zorgt voor onderhoud aan de fietsen.

FAQ

Hoe zwaar is deze fietsreis?

We fietsen gemiddeld 33km per dag, de langste fietstocht is rond de 45km. De fietstochten zijn ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, in te korten of te verlengen. We fietsen voornamelijk over landwegen en proberen drukke wegen te vermijden. Het terrein waar we fietsen kent wat hoogteverschillen.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om 15 tot 20 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

Niet alle afstanden worden per fiets afgelegd. De afstand van Hong Kong naar Guilin en visa versa is per hoogesnelheidstrein. Een aantal trajecten leggen we af met onze eigen, comfortabele bus. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons in sommige gevallen op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Ook bestaat er de mogelijkheid, indien je dit wenst, om gedeeltes met de bus mee te gaan waar een fietstocht op het programma staat. 

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens de reis?

Tijdens deze reis maken we gebruik van een goede kwaliteit fiets van het mountainbike type. Onder de praktische informatie bij het vervoer zijn afbeeldingen te vinden.

Moet ik een helm dragen?

Djoser raadt het voor uw eigen veiligheid ten zeerste aan om een fietshelm te dragen tijdens de fietstochten. Deze dient u zelf mee te nemen. 

Waar overnachten we?

Djoser maakt gebruik van middenklasse hotel. Dit zijn centraal gelegen, comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk met je fiets of te voet de stad in kunt gaan. De tweepersoonskamers zijn voorzien van eigen douche en toilet en nagenoeg altijd van airconditioning. De bedden in China zijn vaak iets harder dan wij gewend zijn. Je vindt er ook vaak een waterkoker of thermoskan met gekookt water voor een kopje koffie, thee of soep.

Hoe kom ik aan een visum voor China?

Voor China is inderdaad een visum nodig, dat voor vertrek geregeld dient te worden. Zes weken voor vertrek van de reis ontvangen reizigers een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag. Vraag het visum dan ook niet eerder dan zes weken voor vertrek aan.

- Wanneer een reiziger heeft aangegeven het visum via Djoser en de visumcentrale te laten regelen, dan ontvangt men in die mail meer meer informaie over de digitale aanvraag. De aanvraag moet digitaal ingevuld worden en het paspoort moet pe aangetekende post naar de visumcentrale gestuurd worden.

- Voor het verkrijgen van het Chinese visum is het, voor reizigers tussen de 14 en 70 jaar oud, verplicht om vingerafdrukken af te geven bij het consulaat in Den Haag. Wanneer het visum wordt aangevraagd via onze partner "de Visumcentrale/CIBT", wordt de afspraak in samenspraak met u ingepland.

- Regel je zelf het visum bij de Chinese Ambassade in Den Haag, dan vind je een visumformulier op je Mijn Djoser pagina.

Kan ik pinnen in China?

In vrijwel alle plaatsen die je op onze reizen in China aandoet zijn geldautomaten. Het is echter niet zo dat ze op elke hoek van de straat staan. Neem naast je pinpas eventueel een creditcard en wat contanten (in Euro's) mee voor noodgevallen. Euro's zijn makkelijk inwisselbaar in China.

Is het mogelijk vegetarisch te eten?

Voor de culinaire liefhebber is een reis door China en haar keuken één groot avontuur. Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten, vooral tot uitdrukking komend in de bereidingswijze en het gebruik van kruiden. Er zijn in de Chinese keuken ook zeker veel groenten gerechten te bestellen, en gerechten met bijvoorbeeld tofu. De reisbegeleider kan helpen met het bestellen. 

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in China?

De netspanning is net als in Nederland 220 volt. Stopcontacten kom je in verschillende soorten tegen, meestal Europese en Amerikaanse soort. Neem daarvoor een wereldstekker mee.

Bekijk alle veelgestelde vragen
19° 19°

Daarom Djoser

 • Inclusief fietshuur en eigen vervoer met bus
 • Ondersteunend voertuig tijdens fietstochten
 • Inclusief treinreis met hogesnelheidstrein 
 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale fietsgids
 • Inclusief boottocht Li rivier