Fietsreis Israël, 11 dagen

Fietsend door het Bijbelse landschap van Israël kom je oog in oog met de boeiende geschiedenis van de regio. Onze reis begint in het bruisende Tel Aviv, bekend om zijn heerlijke restaurants en nachtleven. Via de havensteden Haifa en Akko ontdekken we groene kust van het noordwesten. We fietsen langs het meer van Galilea, drijven in de Dode Zee en genieten van de prachtige natuur op de Golan-hoogvlakte. We eindeigen de fietstocht bij de heiligdommen van Jeruzalem.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Tel Aviv
 2. Tel Aviv, fietstocht door stad
 3. Tel Aviv - Haifa, fietstocht Carmel-massief
 4. Haifa - Akko - Tiberias
 5. Tiberias, fietstocht rond Galilea
 6. Tiberias, fietstocht Golan-hoogvlakte
 7. Tiberias - Beit Shean - Jericho - Dode Zee
 8. Dode Zee, fietstocht Sodom - Jerusalem
 9. Jeruzalem
 10. Jeruzalem, fietstocht door de stad
 11. Jeruzalem - Amsterdam
Routekaart Fietsreis Israël, 11 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 20 personen.


Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv
Dag 2 Tel Aviv, fietstocht door stad

Het feestelijke nachtleven van Tel Aviv verwelkomt ons bij aankomst in Israël. Jeruzalem mag dan wel de grotere stad zijn, maar Tel Aviv is dé culturele hoofdstad van het land. De vele terrassen die het straatbeeld sieren blijven tot de late uurtjes gezellig, net als de restaurants waar je de heerlijkste gerechten kunt bestellen. De volgende ochtend, bij daglicht, nemen we de tijd om de stad met de fiets te ontdekken. Een gids laat ons de mooiste gebouwen en wijken zien. Tel Aviv staat bekend om de Bauhaus-architectuur uit de jaren 20, waarmee het uiteindelijk zelfs een inschrijving op de UNESCO werelderfgoedlijst heeft verdiend. Maar behalve moderne architectuur heeft Tel Aviv ook een prachtige middeleeuwse haven, in de Arabische buitenstad Jaffa. Hier is het al sinds de Romeinse tijd een drukke bedoening. Veel van de gebouwen die je nu ziet zijn een schoolvoorbeeld van de Ottomaanse architectuur.

 • Afstand: 20 km
 • Fietsduur: 2 á 3 uur


Dag 3 Tel Aviv - Haifa, fietstocht Carmel-massief
We reizen naar Haifa, een levendige havenstad in het noorden. Deze stad ligt aan de rand van het Carmel-massief, bekend om zijn uitgestrekte wijngaarden en cipressenbossen. Maar ook om de Romeinse opgravingen! Onze fietstocht begint bij het ondergrondse kanaal van Mei Kedem, waar al 2000 jaar water doorheen stroomt. Dit was vroeger de wateraanvoer van de Romeinse stad Caeserea. Langs eindeloze rijen wijnranken en via het gezellige dorp Binyamina, fietsen we door naar het Shuni-fort. Hoog boven de brede vallei geniet je hier van een fantastisch panorama van het landschap onder je.

 • Afstand: 15km
 • Fietsduur: 2 á 3 uur


Dag 4 Haifa - Akko - Tiberias

Van het moderne Haifa reizen we naar het eeuwenoude Akko, de belangrijkste stad ten tijde van de kruisvaarten. De gigantische muren staan nog altijd fier overeind. Liefhebbers van geschiedenis kunnen een boeiend bezoek brengen aan het centrale kasteel, waar behalve de monumentale feestzalen ook de kerkers zijn opgesteld. Mocht dat teveel zijn, niet getreurd: onder de stadsmuren vind je een heerlijk stadsstrand, met uitzicht op de oude haven. Ook in Tiberias stuiten we op een strand. Niet aan zee, maar aan het meer van Galilea. Dit is de plek waar Jezus over water zou hebben gelopen. Tiberias staat tegenwoordig bekend om zijn multiculturele bevolking. De vissershaven is omringd door talloze restaurants van allerlei verschillende keukens: Armeens, Roemeens, Palestijns, Syrisch of Hebreeuws, er is meer dan genoeg keuze!

Dag 5 Tiberias, fietstocht rond Galilea
Waar de natuur rondom Haifa vooral gekenmerkt werd door cipressen en wijnranken, zien we hier in het oosten van Israël met name palmbomen. Wat overigens niet wil zeggen dat het hier droog is: het is een landschap vol vruchtbare akkers, dat wordt omsloten door droge heuvels die in het najaar een schitterende gele gloed hebben. We fietsen van de Kinneret-kibboets, één van de gemeenschappelijke boerderijen van Israël, langs de oevers van de Bijbelse Jordaanrivier. Zo kronkelen we verder, richting de stuw van Naharayim. Ondanks dat deze in het Joodse Israël ligt, wekt het vooral stroom op voor het Palestijnse deel van het land. Een klein eilandje in het stuwmeer is daarom hernoemd naar het ‘Eiland van Vrede’.

 • Afstand: 12km
 • Fietsduur: 2 á 3 uur


Dag 6 Tiberias, fietstocht Golan-hoogvlakte
Tiberias ligt vlakbij de Golan-hoogvlakte, die we met de fiets verkennen. In de lente staat de hele omgeving waanzinnig vol bloemen en kun je genieten van een fraai uitzicht op de Hebronberg, die dan bekroond is met een dikke laag sneeuw. Deze omgeving is één van de favoriete vakantiebestemmingen voor Israëli’s. Zij komen hier om te wandelen en om te genieten van het relatief milde klimaat. Nergens in Israël liggen zoveel rivieren als hier en door de hoogteverschillen kunnen we regelmatig genieten van een waterval.

 • Afstand: 15km
 • Fietsduur: ca. 3 uur


Dag 7 Tiberias - Beit Shean - Jericho - Dode Zee

Verder naar het zuiden wordt het landschap droger en droger. De bus brengt ons langs de Romeinse ruïne van Beit Shean. Een aantal van de hoge zuilen staat nog overeind, net als het amfitheater. De omliggende vallei wordt al millennia lang bewoond. Die erfenis wordt extra tastbaar als we aankomen in Jericho, de oudst bewoonde stad ter wereld. Een aantal van de huizen die hier is opgegraven komt zelfs uit de prehistorie! Door dit tijdloze landschap rijden we verder naar de Dode Zee, aan wiens kust we die nacht overnachten. Ondanks dat je van te voren al weet dat je heel goed blijft drijven, is het een heel bijzondere ervaring om hier te baden. Bovendien wordt het water allerlei medicinale krachten toegedicht!

Dag 8 Dode Zee, fietstocht Sodom - Jeruzalem
We maken een fantastische fietstocht door de woestijn. Aan de ene kant genieten we van een uitzicht op het water van de dode zee, terwijl we aan de andere kant opkijken tegen hoge bergpieken. Door erosie zijn er in deze droge bergen de meest bijzondere vormen uitgesleten. Het is een sprookjesachtig landschap van kronkelende canyons en steile kliffen. Het hoogtepunt is de berg van Sodom. Boven op de top genieten we van een verbluffend uitzicht.

 • Afstand: 25km
 • Fietsduur: 4 á 5 uur


Dag 9 Jeruzalem
Dag 10 Jeruzalem, fietstocht door de stad

We komen aan in Jeruzalem, de heilige stad. Een stad vol geschiedenis, met name in het centrum, die we ontdekken met een stadswandeling. Jeruzalem leent zich perfect voor lange slentertochten. Overal kun je neerstrijken op een terras of in restaurantje, en er is ontzettend veel te zien. Vooral de Klaagmuur, de Via Dolorosa en de Gouden Poort zijn meer dan moeite waard. De heiligdommen worden elke dag druk bezocht door christelijke, joodse én islamitische pelgrims.

Maar ook de buitenwijken en het ommeland van Jeruzalem liggen bezaaid met heiligdommen en oude schatten. Wat te denken van de Olijfberg, waar Jezus zou zijn opgestaan uit het graf? Tegenwoordig is het de locatie van ontelbaar veel kerken en tempels. We maken een laatste fietstocht door de heilige stad en haar omgeving om vervolgens terug in het centrum nog één keer te genieten van het overheerlijke eten, voordat we de volgende dag terugvliegen naar huis.

 • Afstand: 10-20km
 • Fietsduur: ca. 3 uur 


Dag 11 Jeruzalem - Amsterdam
Vandaag vliegen we terug naar Amsterdam.  

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
06 mrt - 16 mrt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.145,-
Start - einde
15 mei - 25 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.145,-

Inclusief

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt fietstochten
 • Bagagevervoer en vervoer van de fietsen
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Fietshuur
 • Fietstochten en excursies conform programma
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.945,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Eenpersoonskamer: Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je éénpersoonkamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 347,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We verblijven bij deze reis in goede en comfortabele hotels. Alle kamers beschikken over een douche en toilet en in een aantal hotels is airconditioning aanwezig. We gebruiken waar mogelijk hotels met een eigen karakter en met een centrale ligging.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tel Aviv Sea Net Hotel
Haifa Theodor Hotel
Tiberias Dona Gracia Hotel
Jerusalem Holy Land Hotel
Dead sea

Massada Youth Hostel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Eenpersoonskamer: Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je éénpersoonkamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 347,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Vliegreis

Transavia


Tijdverschil: in Israël is het één uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.945,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Het vervoer over land tussen de verschillende fietstochten vindt plaats met een eigen airconditioned bus. De bussen worden bestuurd door lokale chauffeurs, die de route en rijstijl van hun land goed kennen. Ze staan geheel tot onze beschikking, waardoor we stops zelf kunnen inpassen volgens de wensen van de groep. In de steden kunnen we de bus niet gebruiken. Hier reis je prima met openbaar vervoer of taxi's.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt fietstochten
 • Bagagevervoer en vervoer van de fietsen
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Fietshuur
 • Fietstochten en excursies conform programma
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die gemaakt worden. De een wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of rondstruinen in de stad, terwijl de ander neerstrijkt op het terras. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Israël zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Fietstochten onder begeleiding conform programma 
 • Bezoek aan de ruïne van Beit Shean
 • Dobberen op het laagste punt ter aarde, in de weldadige Dode Zee 
 • Bezoek aan de oudste stad ter wereld Jericho.


Ter plaatse zijn er nog meer excursies te regelen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat nog zes maanden na thuiskomst geldig is. 


Houd er rekening mee dat je met een inreisstempel van Israel in je paspoort sommige Arabische landen niet inkomt. Met deze reden mag je vaak een tweede paspoort aanvragen. Wilt je dus na een bezoek aan Israël ook met hetzelfde paspoort naar een ander Arabisch land reizen, vraag dan of de stempel op een apart velletje mag.

Andersom geldt dat een inreisstempel van een Arabisch land in je paspoort in principe geen reden is om je de toegang tot Israël te ontzeggen. Wel kunnen er eventueel vragen worden gesteld door de immigratiedienst bij binnenkomt in het land.

Geldzaken

In Israël wordt er betaald met de Israëlische Shekel. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen is in Israël op vele plaatsen mogelijk. Controleer voor je op reis gaat of je pinpas zo is ingesteld dat je ook buiten Europa kunt pinnen.
Contant geld (euro’s) hoef je alleen voor noodgevallen bij je te hebben.
Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week. Entreegelden variëren omgerekend van € 5,- tot € 10,- per bezienswaardigheid.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Het ontbijt is tijdens deze reis inbegrepen, overige maaltijden niet. Zo blijft er voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de Israëlische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met lokale specialiteiten. Het land is een smeltkroes van culturen met Mediterrane invloeden en dat zie je terug in de Israëlische keuken.

Iedereen kent uiteraard de pita met falafel. Andere heerlijke lokale gerechten die je zeker moet proberen zijn shoarma, gefilte fisj (gestoofde vis) en verse salades met olijven en olijfolie. Maar Israël heeft nog veel meer te bieden op culinair gebied. Zeker in Tel Aviv, het centrum van de creatieve cuisine, vind je tal van toprestaurants. In Israël wordt voor een groot gedeelte koosjer gegeten, oftewel men houd rekening met de Joodse spijswetten. Varkensvlees en schelpdieren zijn hierbij verboden en vleesproducten mogen niet met melkproducten worden gecombineerd.

Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater in Israël is niet veilig om te drinken. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.
 

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas, net als een muggenwerend middel. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Bagage

Voor uw eigen gemak raden wij u aan om de bagage te beperken tot zo’n 10-15 kg per persoon. We verzoeken daarnaast om in plaats van een koffer een weekendtas of rugzak mee te nemen.

Voor deze reis raden we je aan om lichte kleding mee te nemen en schoenen met voldoende profiel waar je goed op kunt lopen. Voor de avonden kan een trui of jack aangenaam zijn. Wandel- of bergschoenen heb je voor deze reis niet nodig.

Voor het bezoeken van heiligdommen heb je gepaste kleding nodig. Voor vrouwen is het handig om een sjaal mee te nemen, waarmee je je hoofd en/of schouders kunt bedekken. Korte broeken en ontblote armen worden voor zowel dames als heren vaak niet toegestaan op deze plaatsen.

Wat niet mag ontbreken in je bagage is iets voor op je hoofd en zonnebrandcrème.

Klimaat en geografie

Een reis naar Israël maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode en elke landstreek heeft zo zijn voordelen. De ligging en de hoogte van de streek bepalen het klimaat in Israël, waardoor de temperaturen sterk variëren. Het hele land kent twee seizoenen: een zachte, vochtige winter en een warme, droge zomer. Door de hoogte zijn de temperaturen in het bergland koeler dan in andere delen van het land. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.


Totaal aantal km fietsen: ca 100 km
Gemiddeld aantal km fietsen: 20 km


We fietsen tussen de 10 en 30 kilometer per dag in een ruig en verlaten gebied. De fietsreis is geschikt voor iedereen die regelmatig op de fiets stapt. Je dient er rekening mee te houden dat we in een heuvelachtig gebied fietsen. Je kunt te allen tijde een fietstocht afbreken en een stuk met de bus mee te rijden. De fietstochten zijn ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep en de mogelijkheden, in te korten of te verlengen.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis  te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Extra op deze fietsreis is de aanwezigheid van een lokale Israelische fietsgids die de fietsroutes goed kent en tevens mede zorgt voor onderhoud aan de fietsen.

Prijs vanaf € 2.145,-

11 dagen v.a. € 2.145,-

Tel: 071 5126400

33° 33°

Daarom Djoser

 • Fascinerende rondreis langs alle hoogtepunten met een goede mix van religie, geschiedenis en natuur.
 • Interessante fietstochten in o.a. Tel Aviv, langs de Jordaan en over de Golan-hoogvlakte
 • Vervoer comfortabele bus met airconditioning
 • Alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale fietsgids die je langs alle mooie routes brengt

Bekijk ook...