• Overzicht Rusland actieve reizen van Djoser

Fietsvakantie Rusland

In Rusland vind je een groot contrast tussen de moderne grote steden en het authentieke platteland waar de tijd soms wel eeuwen stil lijkt te hebben gestaan. Dit gedeelte van Rusland ontleend zich perfect om met de fiets te verkennen en waarbij je veel contact hebt met de lokale bevolking. Het landschap is vlak tot licht glooiend en er is weinig verkeer buiten de steden. De omgeving biedt afwisselend natuurparken, meren, kleine dorpjes met vriendelijke bewoners en interessante kloosters en kerken.

Lees meer

Ontdek de mooiste regio's van Rusland op de fiets

10 dagen fietsen in Rusland
We starten de reis met een verblijf in het mondaine Moskou. Vervolgens reizen we richting het noorden en maken we fietstochten door mooie natuurgebieden, historische dorpjes, langs meertjes en beroemde kloosters. We verplaatsen ons langzaam richting het noordwesten en de laatste fietstocht gaat over het beroemde Peterhof. We sluiten de reis af met een stadsverblijf in het prachtige Sint Petersburg, een must see tijdens een reis door Rusland.

Een mild fietsklimaat in Rusland
In het deel van Rusland waar wij fietsen, heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In de periode dat wij de reis aanbieden in het voorjaar schommelt de temperatuur dan tussen 10° en 20°C. In de avonden kan het nog wel goed afkoelen. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. De dagen zijn in de zomer heel lang. In Sint-Petersburg gaat in de maand juni tijdens de zgn. 'Witte nachten' de zon niet of nauwelijks onder. Het wordt in ieder geval niet donker.

Voor wie is de fietsreis in Rusland geschikt?
Het landschap is overwegend vlak waardoor deze fietsreis voor iedereen met een normale conditie goed te doen is. Je dient er wel rekening mee te houden dat een enkel hoogteverschil voor kan komen. We fietsen gemiddeld 34 kilometer per dag. De lange afstanden worden met de bus afgelegd die de gehele reis met ons meegaat. Deze zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. De fietsen gaan mee in een aanhangwagen.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je fietsvakantie in Rusland.

Boek je fietsvakantie in Rusland eenvoudig online
Een fietsreis is een bijzondere manier om Rusland op een actieve manier te ontdekken. Kies je favoriete fietsreis en regel alles eenvoudig online.

Terug naar boven