Bekijk de Rondreis Kaapverdische eilanden, 13 dagen van Djoser

Rondreis Kaapverdische eilanden 13 dagen

Smeltkroes aan culturen in de Atlantische oceaan

Vanaf € 2.495,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens onze rondreis over de Kaapverdische eilanden bezoek je de vijf verschillende eilanden Santa Antão, Santiago, Fogo, São Vincente en Sal. Santo Antão kent grote contrasten. Tijdens een rit van Porto Novo naar Ribeira Grande, de levendige hoofdstad, word je overweldigd door het schitterende uitzicht op de hoog oprijzende bergen. Een reis naar het district Paul met het leuke kustdorpje Vila das Pombas en het midden in een vallei gelegen Passagem laat een andere kant van het eiland zien.

De meeste eilandbewoners van São Vincente wonen in Mindelo. De stad is een smeltkroes aan culturen en het culturele hart van Kaapverdië. Het is tevens de geboorteplaats van een aantal typische Kaapverdische muziekstijlen als Morna en Coladeira. Fogo betekent vuur en deze naam onthult direct de aard van het eiland. Het wordt gedomineerd door een hoog oprijzende vulkaan. Tijdens je vakantie naar Kaapverdië mag een beklimming hiervan zeker niet ontbreken.
 

Daarom Djoser

 • Bezoek aan vijf verschillende eilanden: São Vicente, Santiago, Fogo, Santo Antão en Sal
 • Verschillende wandelmogelijkheden zoals nabij Pico Grande op Fogo
 • Eilandrondrit met bezoek aan Tarrafal en Assomada op Santiago inbegrepen
 • Eilandrondrit Fogo met proeverij inbegrepen
 • Eilandrondrit Santo Antao inbegrepen
 • Eilandrondrit Sao Vincente inbegrepen
 • Eilandrondrit op Sal
 • Rondwandeling met gids door Cidade Velha
 • Vier binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids

Route en kaart

Routekaart Rondreis Kaapverdische eilanden, 13 dagen
 1. Amsterdam - Praia
 2. Praia, bezoek Praia en de Cidade Velha
 3. Praia, eilandtoer Santiago
 4. Praia - vlucht naar Sao Filipe (Fogo)
 5. Fogo, wandeling bij de vulkaan
 6. Fogo - bezoek Salinas
 7. São Filipe - vlucht naar Praia - São Vicente
 8. Mindelo (São Vicente)
 9. Mindelo (São Vicente) - ferry naar Santo Antão
 10. Santo Antão, eilandtoer
 11. Santo Antão - ferry naar São Vicente
 12. São Vicente - vlucht naar Sal
 13. Sal - vlucht naar Lissabon - Amsterdam

Reisbeschrijving

Afrikaanse invloeden op Santiago

Dag 1. Amsterdam - Praia
Dag 2. Praia, bezoek Praia en de Cidade Velha
Dag 3. Praia, eilandtoer Santiago

Na aankomst in Praia, de hoofdstad van Santiago, het grootste eiland van de archipel, nemen we onze intrek in een hotel. Praia ligt op een plateau, dat een weids uitzicht biedt over een schitterende baai. We verkennen de stad en de op UNESCO erfgoed geplaatste oude binnenstad, de Cidade Velha. Deze 500 jaar oude stad heeft talrijke koloniale monumenten, ruïnes en het fort Real do Sao Filipe, dat herinnert aan de tijd dat São Felipe het hier voor het zeggen had. Vrouwen met kleurrijke omslagdoeken geven het straatbeeld een onmiskenbaar Afrikaans karakter.

Kaapverdische eilanden - vissers DjoserDe volgende dag maken we met minibusjes een rondrit over het eiland. Het binnenland is verrassend ruig met spectaculaire berggebieden en schitterende vergezichten over de Atlantische oceaan. Op een heuvel ligt São Jorge dos órgaos. Hier maken we een korte wandeling door de Nationale Botanische Tuinen, waarbij we worden gewezen op enkele endemische soorten. We hebben tevens zicht op de hoogste berg van het eiland, de 1394m hoge Pico de Antónia. De volgende stop is de intrigerende politieke gevangenis Choa Bom en het Museum Renascenca.

Assomada is de op twee na grootste stad van Santiago. Op zaterdag en woensdag is hier een levendige markt. In het noorden ligt het dorpje Tarrafal. Het mooie strand wordt vooral in het weekend door de lokale bevolking druk bezocht. Na de lunch volgen we de kustlijn. We maken korte stops bij Porto Formosa, Calheta de São Miguel, Padra Badejo en als er nog tijd over is bij de Vallei van de 1000 palmen in Santa Cruz.


Wandeling rondom de Pico Grande op Fogo

Dag 4 Praia - vlucht naar São Filipe (Fogo)
Dag 5 Fogo, wandeling nabij vulkaan Pico Grande
Dag 6 Fogo, bezoek Salinas

Kaapverdische eilanden - Santo Antao DjoserDe volgende ochtend vertrekken we naar het vliegveld voor een korte vlucht naar het naastgelegen eiland Fogo. Fogo bestaat uit een grote, uit de oceaan oprijzende, steile vulkaan, een indrukwekkend gezicht. In de hoofdstad São Felipe wandel je in de hellende straatjes langs de oude koloniale huisjes en kerken en bezoek je de plaatselijke fruitmarkt. We sluiten de wandeling af met een kleine proeverij van streekproducten. In de middag kun je op eigen gelegenheid ontdekken hoe de bewoners van het kleine stadje de vulkanische omgeving benutten.

Kaapverdische eilanden - vulkaan Fogo Djoser De volgende dag rijden we naar het nationale park Chã das Caldeiras. We passeren daarbij Achada Furna en stoppen bij Cabeca Fundão waar we de oude kraters kunnen bekijken. In het park maken we een rondwandeling van 2 à 3 uur naar de nieuwste krater, Pico Novo. Neem je wandelschoenen daarom mee! Onderweg heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Je kan hier de verwoestingen zien van de laatste uitbarstingen en plekken bekijken waar walmende lava aan de oppervlakte komt.

Tijdens een rondrit over het eiland bezoeken we onder andere het traditionele vissersdorp Salinas. Ponta do Salina is een geweldige plek om te zwemmen. Hier vind je rotsen, grotten en natuurlijke bassins die verkoeling bieden. Bij het dorpje Padre Antonio bevestigen de vele koffiestruiken en bananenbomen de vruchtbaarheid van het landschap.


Verken de culturele hoofdstad van Kaapverdië, Mindelo

Dag 7 São Filipe - vlucht naar Praia - vlucht naar São Vicente
Dag 8 Mindelo (São Vicente)

Kaapverdische eilanden - Sao Vicente DjoserWe verlaten Fogo en vliegen in de middag naar Praia. Hier stappen we over voor de vlucht naar het eiland São Vicente, waar we overnachten in de culturele hoofdstad van Kaapverdië, Mindelo. Het is een levendige stad met veel kroegjes en restaurants en je ziet er veel Engelse architectuur uit het koloniale verleden. Naast de haven vind je de Mercado de Peixe, de vismarkt. De historische band met Portugal zie je terug in de markante Torre de Bélem, een replica van de toren uit Lissabon.

Zeelui en zeezeilers uit alle windstreken, die op zoek waren naar vertier, hebben Mindelo gemaakt tot de geboorteplek van bekende zangers, zoals Baũ en typische muziekstijlen als Morna en Coladeira. Er zijn dan ook verschillende plekken waar je ’s avonds kunt dineren in restaurants waar tegelijkertijd live wordt opgetreden.


Santo Antão; het mooiste eiland van de Kaapverdische eilanden

Dag  9.  São - ferry naar Santo Antão
Dag 10. Santo Antão, eilandrondrit met bezoek Ponta da Sol, Fontainhas en Paul

De dag erna steken we in de ochtend met de ferry over naar het eiland Santo Antão. Soms worden we vergezeld van dolfijnen. Santo Antao is ongetwijfeld het mooiste eiland van de archipel. Het heeft een ruig bergachtig landschap met diepe ravijnen en begroeide valleien waar veel koffie, sinaasappel, papaja en suikerriet wordt verbouwd. Na aankomst in het hotel rijden we in de middag in een uur naar het midwesten van het eiland. We doorkruisen een gebied met prachtige valleien en kloven, de Caldeira das Patas. Bij het spectaculair gelegen Alto Mira maken we een korte wandeling.

Kaapverdische eilanden - SANTO ANTÃO DjoserDe volgende dag verkennen we het eiland en rijden eerst richting noordoosten, naar Cova, een komvormige vruchtbare vulkaankrater. Via de hoofdstad Ribeira Grande rijden we door naar Ponta do Sol, een schilderachtig vissersplaatsje op de noordoostelijke punt van het eiland. Hier begint de spectaculaire klim richting het dorpje Fontainhas, waarvan we de laatste 20 minuten naar beneden te voet afleggen om te kunnen genieten van de adembenemende vergezichten en landbouwterrassen. Via de oostkust rijden we terug richting Porto Novo. We maken nog verschillende fotostops zoals bij Sinagoga en een aantal schitterende uitzichtpunten op zee. Na de lunch in Vila das Pombas maken we nog een korte wandeling in de mooie vallei van Paúl en sluiten aan het einde hiervan af met een bezoek aan een destilleerderij waar de bekende Kaapverdische rum 'grogue' wordt geproduceerd.Na ons bezoek aan Santo Antão varen we terug naar São Vicente.

Na ons bezoek aan Santo Antão varen we de volgende dag weer terug naar São Vicente.


De zoutpannen ontdekken op Sal

Dag 11. Santo Antão - ferry naar São Vincente
Dag 12. São Vincente - vlucht naar Sal
Dag 13. Sal - vlucht naar Lissabon - Amsterdam

Sal bestaat voornamelijk uit woestijn. De meeste inwoners zijn afhankelijk van de visserij en het toerisme. Het eiland heeft mooie stranden en vormt in de winter een trekpleister voor zon en zee liefhebbers. Sal betekent zout, een bezoek aan het eiland is niet compleet zonder een kijkje te nemen bij de zoutpannen in de krater. We sluiten ons bezoek aan Sal en de Kaapverdische eilanden af in Santa Maria. Vele indrukken rijker vliegen we na middernacht terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies zijn inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
22 okt - 03 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
05 nov - 17 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
19 nov - 01 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
07 jan - 19 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
21 jan - 02 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
04 feb - 16 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vier binnenlandse vluchten
 • Vervoer per (mini) bus
 • Ferry overtochten van/naar San Antão
 • Overnachtingen in middenklasse hotels
 • Alle ontbijten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tijdens alle excursies
 • Excursie Santiago, stadwandeling olv. gids door Cidade vieja
 • Excursie,Santiago, eilandrondrit met bezoek aan Chao Bom
 • Assomada en Tarrafal
 • Excursie Fogo, eilandrondrit met bezoek aan Salinas, Ribeira Filipe
 • Excursie Fogo, wandeling rondom de vulkaan Pico onder leiding van gids
 • Excursie São Vicente, eilandrondrit met bezoek aan Fortim, Torre de Belem, Praia Grande, Monte Verde
 • Excursie San Antão, eilandrondrit met bezoek aan Alto Mira en wandeling Ribeira Grande
 • Excursie Sal, bezoek aan de zoutpannen, Santa Maria en Sharkbay

Exclusief

Overige maaltijden, luchthavenveiligheidsbelasting (TSA), entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer reserveren tegen een toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 325,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Mindelo te boeken. Je verblijft in hotel Porto Grande of een vergelijkbaar hotel. De prijs bedraagt € 42,50 per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer met ontbijt is vanaf € 90,- per nacht.

Wijziging van uw terugvlucht is onder voorbehoud van beschikbaarheid en slechts mogelijk indien er plaats beschikbaar is op de gewenste datum. Genoemde kosten zijn zonder wijzigingkosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Kaapverdische eilanden, 13 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • 5 afwisselende eilanden in een Africaans sfeertje. Eilandhoppen en eilandtourtjes moeten je ding zijn. Ik heb me geamuseerd en heb veel van het koloniale verleden van Portugal opgestoken.

  8,0

 • We hebben een heel mooie en gezellige reis gemaakt. Petje af voor de reisbegeleider Stefan. Zonder aan de groep te laten merken heeft hij heel veel opgelost en geregeld.

  9,0

 • Deze rondreis geeft een goed en volledig beeld van de Kaapverdische eilanden. Van alle eilanden vond ik Fogo en Santo Antao het meest boeiende. Het is jammer dat we maar 1 nacht op Santo Antao verbleven; echter door de inzet van onze reisleider Stefan wel het volledige programma kunnen afwerken.

  8,0

 • Mooie mix van Portugese en Afrikaanse cultuur. Vijf eilanden met ieder een eigen relaxete sfeer en natuur. Gelukkig hebben we ze alle vijf kunnen bezoeken, de vluchten gaan niet altijd op het gewenste moment. Een aanrader.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels liggen meestal op loopafstand van de binnensteden of van bezienswaardigheden. Het ontbijt is inbegrepen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Fogo Hotel Xaguate
São Vicente Hotel Porto Grande
São Vicente Hotel Mindel
Santo Antão Hotel Santa Antão Resort
Santo Antão Hotel Pedracin Village
Sal Villa Verde

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer reserveren tegen een toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 325,-.

 • Hotel Xaguate Fogo Kaapverdie
 • Hotel Xaguate kamer Fogo Kaapverdie
 • Hotel Xaguate uitzicht Fogo Kaapverdie

  Mooi uitzicht vanuit het hotel op Fogo

 • Hotel Xaguate zwembad Fogo Kaapverdie
 • Hotel Porto Grande kamer Sao Vicente Kaapverdie

  Hotel Porto Grande heeft een heerlijk zwembad, maar ligt ook op een steenworp afstand van het stadsstrand

 • Hotel Porto Grande zwembad 2 Sao Vicente Kaapverdie
 • Hotel Porto Grande ontbijt Sao Vicente Kaapverdie

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Hotel Santa Antao Resort Santo Antao Kaapverdie
 • Hotel Santa Antao Resort zwembad Santo Antao Kaapverdie
 • Kaapverdie Accommodatie overnachting Djoser

  De charmante cottages van hotel Pedracrin gaan op in het landschap en bieden een fantastische uitzicht op de omliggende bergen

 • Hotel Pedracin Village receptie Santo Antao Kaapverdie
 • Hotel Pedracin Village kamer Santo Antao Kaapverdie

  De hotelkamers hebben een eigen badkamer

 • Hotel Pedracin Village zwembad Santo Antao Kaapverdie

Vliegreis

Tap Air Portugal

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  13:40 - 15:40

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Praia

  Vertrek

  20:45 - 00:05

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Sal - Lissabon

  Vertrek

  01:10 - 06:00

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  08:50 - 12:50


Tijdsverschil: tijdens onze zomer is het in de Kaapverdische Eilanden 3 uur vroeger en in de winter is het 2 uur vroeger.
 

TAP Portugal is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal en heeft haar basis in Lissabon. De vloot is modern en innovatief, met onder andere de nieuwe Airbus A330 Neo. Afhankelijk van de vluchtduur ontvang je een voortreffelijke snack of warme maaltijd met een drankje naar keuze. Het cabinepersoneel zorgt ervoor dat je je volkomen thuis voelt aan boord. In andere woorden: je vakantie begint goed met TAP.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Tijdens de reis maken we gebruik van diverse vervoersmiddelen. Voor de transfers gebruiken we een bus. Op de eilanden verplaatsen we ons op de smalle wegen met twee minibusjes. Van São Vicente naar Santo Antão en vice versa varen we over met een ferry.

In de reis zijn vier binnenlandse vluchten opgenomen. Deze worden uitgevoerd door Binter, een Spaanse luchtvaartmaatschappij. Houd er rekening mee dat sommige binnenlandse vluchten tussen de eilanden niet rechtstreeks zijn, maar met een tussenstop op een ander eiland. Zo vliegen we van Sao Filipe naar São Vicente via Praia. De overstaptijd bedraagt hier soms 5 uur. We gebruiken deze tijd in Praia voor de lunch.

 • Kaapverdië TapAir Portugal djoser
 • De Spaanse maatschappij Binter voert de binnenlandse vluchten uit op de Kaapverdische archipel

 • Kaapverdië djoser boot overnachting

  De ferry van Sao Vincente naar San Antao brengt je snel van het eiland naar eiland. Kijk onderweg uit naar dolfijnen!

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vier binnenlandse vluchten
 • Vervoer per (mini) bus
 • Ferry overtochten van/naar San Antão
 • Overnachtingen in middenklasse hotels
 • Alle ontbijten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids tijdens alle excursies
 • Excursie Santiago, stadwandeling olv. gids door Cidade vieja
 • Excursie,Santiago, eilandrondrit met bezoek aan Chao Bom
 • Assomada en Tarrafal
 • Excursie Fogo, eilandrondrit met bezoek aan Salinas, Ribeira Filipe
 • Excursie Fogo, wandeling rondom de vulkaan Pico onder leiding van gids
 • Excursie São Vicente, eilandrondrit met bezoek aan Fortim, Torre de Belem, Praia Grande, Monte Verde
 • Excursie San Antão, eilandrondrit met bezoek aan Alto Mira en wandeling Ribeira Grande
 • Excursie Sal, bezoek aan de zoutpannen, Santa Maria en Sharkbay

Excursies

Straat Santiago KaapverdiëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een dwaalt graag door de verschillende straatjes van de dorpen en stadjes waar we verblijven een ander wil op zijn gemak rondkijken bij de haven of een drankje drinken op het strand. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met een voordelige lokale taxi erop. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Santiago, oriënterende stadswandeling op dag 2 in Praia en de prachtige oude binnenstad Cidade Velha
 • Santiago, eilandrondrit o.a. bezoek botanische tuin, Chao Bom, Assomada en Tarrafal
 • Fogo, stadswandeling door historisch Sao Filipe
 • Fogo, bezoek Forno, Achada Furna en wandeling nabij de vulkaan
 • Fogo, eilandrondrit met bezoek vissersdorp Salinas de S. Jorge, Ribeira Filipe en de kerk São Lourenço
 • São Vicente, eilandrondrit met bezoek aan viewpoint Fortim, Torre de Belem, Praia Grande, Monte Verde & de mooie Baia das Gatas.
 • Santo Antão, eilandrondrit met bezoek Alto Mira en Ribeira Grande
 • Santa Antao, eilandrondrit met bezoek Ponta do Sol, Fontainhas en Paul
 • Sal, eilandrondrit met bezoek aan Sharkbay, een lagune waar jonge haaien in op groeien, de fascinerende zoutmeren in de vulkaankrater en het dorp Santa Maria.


Op de Kaapverdische eilanden zijn daarnaast nog andere optionele excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat bij aanvang van de reis nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Voor reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit is er, voor een verblijf van maximaal 30 dagen, geen visumplicht voor Kaapverdië.
 • Bij aankomst in Kaapverdië dien je contant of met een bankkaart een luchthavenveiligheidsbelasting (TSA) van € 31,-  of CVE 3400 te voldoen. Om lang wachten te voorkomen kan dit tot een week voor vertrek via deze website worden voldaan. Bij aankomst in Praia dien je het bewijs van deze registratie/betaling te overleggen.

Geldzaken

De Kaapverdische Escudo is de nationale munteenheid. Kijk voor de actuele koers oanda.com.

Pinnen: in de meeste stadjes zijn pinautomaten aanwezig.
Contant: euro’s, kunnen gewisseld worden bij banken en op het vliegveld van Santiago.
Creditcards: slechts enkele hotels accepteren creditcards.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten.

Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, evt. gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Eten op KaapverdiëIn de reissom is het ontbijt inbegrepen. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. De lokale keuken is een mengeling van Portugese en Afrikaanse gerechten. Basis zijn groenten vermengd met vis of vlees: varkensvlees, kip en tonijn. Het eten is vaak bereid uit dagverse producten, zoals verschillende soorten vis. Vooral de schelpdieren zijn van de beste kwaliteit.

Over het algemeen is de Kaapverdische keuken Portugees georiënteerd. Probeer bijvoorbeeld eens de `Pastel com diablo dentro` (taart met duivel erin), dit is een pannenkoek van aardappel en maïsbloem waarin verse tonijn, tomaat en uien zijn gerold. Dit geheel wordt gefrituurd en heet geserveerd. Caldo de peixe is een zeer populaire visstoofpot. Het lokale bier is de Ceris. Probeer ook eens de lokale likeur Grogue met als basis rietsuiker. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook enkele internationale restaurants.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

- Vaccinatie tegen DTP en Hepatitis A

Informeer in elk geval bij je huisarts, de plaatselijke GGD of Meditel, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Mindelo te boeken. Je verblijft in hotel Porto Grande of een vergelijkbaar hotel. De prijs bedraagt € 42,50 per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer met ontbijt is vanaf € 90,- per nacht.

Wijziging van uw terugvlucht is onder voorbehoud van beschikbaarheid en slechts mogelijk indien er plaats beschikbaar is op de gewenste datum. Genoemde kosten zijn zonder wijzigingkosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De Kaapverdische Eilanden zijn gelegen in de Atlantische Oceaan, voor de kust van West-Afrika. Het bestaat uit 9 bewoonde eilanden en een aantal onbewoonde eilanden. De hoofdstad is Praia, gelegen op het eiland Santiago. In totaal tellen de Kaapverdische Eilanden ongeveer 470.000 inwoners.

Op Kaapverdië heerst een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 25 graden Celcius. In de zomermaanden ligt de temperatuur rond de 30 graden Celcius. Het is het koelste land van Afrika met voor ons Europeanen een zeer aangenaam klimaat. Er is over het algemeen weinig regenval. Het is handig om voor in de avond een warme trui mee te nemen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd voor de Kaapverdische eilanden?

De zon schijnt op de Kaapverdische eilanden 350 dagen per jaar en temperaturen schommelen tussen de 21-29 C graden. Door haar ligging midden in de Atlantische oceaan is er altijd wel een briesje en is de luchtvochtigheid laag.

Er worden op de eilanden geen vier, maar slechts twee seizoenen onderscheiden. "Tempo das Brisas" van oktober tot midden juli, met droog weer met een windje  en "Tempo das Chuvas", in de maanden augustus en september. In deze periode valt de meeste regen. De koelste maanden zijn januari en februari met temperaturen rond de 23 graden.

Hoe reizen we op de Kaapverdische eilanden?

Tijdens de reis maken we gebruik van diverse vervoersmiddelen. Voor de transfers gebruiken we een bus. Op de eilanden verplaatsen we ons op de smalle wegen met twee minibusjes. Van São Vincente naar Santo Antão en vice versa varen we over met een ferry. In de reis zijn vier binnenlandse vluchten op genomen. Deze worden uitgevoerd door Binter, een Spaanse maatschappij.

Waar overnacht je met Djoser op de Kaapverdische eilanden?

Er wordt overnacht in middenklasse hotels, waar de kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. De hotels liggen meestal op loopafstand van de binnensteden of van bezienswaardigheden. Het ontbijt is inbegrepen. Op onze website vind je onafhankelijke beoordelingen naar Tripadvisor.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In alle hotels op de Kaapverdische eilanden is wifi aanwezig.

Is het mogelijk een éénpersoons kamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met een andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Heb ik een visum nodig voor de Kaapverdische eilanden?

Er is voor houders van paspoorten van de Europese Unie geen visumplicht voor een verblijf korter dan 30 dagen.Houders van paspoorten die niet tot de Europese Unie behoren of reizigers die langer dan een maand verblijven, worden verzocht een individueel toeristenvisum van €45,- aan te vragen bij het consulaat van Kaapverdië.

Wat is het tijdsverschil met Nederland?

In de zomermaanden is het drie uur vroeger op Kaap Verdie. In de wintermaanden is het twee uur vroeger.
 

Wat is het voltage op de Kaapverdische eilanden?

Op de Kaapverdische eilanden is (net als in Nederland) de netspanning 230 Volt. Ook worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Hoe kan ik betalen op de Kaapverdische eilanden?

Op de Kaapverdische eilanden is de nationale munteenheid de Kaapverdische Escudo. 
U kunt in de meeste stadjes op de Kaapverdische eilanden pinnen.
Ook kunt u Euro's inwisselen bij banken en op het vliegveld in Santiago.

Heb ik inentingen of malaria tabletten nodig?

Voor deze reis wordt een vaccinatie tegen DTP en Hepatitis A aangeraden.  Daarnaast is het mogelijk ook nodig om malaria tabletten te slikken. Raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD of uw huisarts.

 

Wat voor wandelmogelijkheden zijn er op de Kaapverdische eilanden?

Tijdens de reis zijn er vele mogelijkheden om te wandelen. Zo kan er naar de top van de vulkaan Pico de Fogo worden gewandeld. Verder in de reis is er een mooie wandeling door de vallei van Paúl, waarbij we langs een mooi vissersdorpje komen.

Als u het liever rustiger aan doet zijn er ook mogelijkheden voor kortere wandelingen. Daarnaast u kunt natuurlijk ook zelf kiezen om iets anders te doen.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. De maximale groepsgrootte is 20.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. Voor de binnenlandse vluchten mag de bagage niet meer dan 20 kg wegen.

Hoe wordt de reis begeleid?

De gehele reis gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee. Deze wordt ter plekke geassisteerd door een lokale gids.

Kan ik de reis verlengen?

U kunt uw terugvlucht vanuit Mindelo of vanuit Sal wijzigen tot een maximale reisduur van twee maanden. Wijzigingskosten bedragen € 75,- exclusief eventuele kosten die luchtvaartmaatschappij TAP in rekening brengt. 

Tevens bieden wij verlengingen in Mindelo aan in combinatie met een hotel. Meer informatie hierover vindt u op de website onder het kopje <Hotel verlenging>
 

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Kaapverdië

Bekijk alle reisblogs over Kaapverdië